Aika moni unohtaa sen, että millaisia omakohtaisia kokemuksia monilla kiinalaisilla on köyhyydestä. Siellä on yli 1 000 000 000 ihmistä on siirtynyt 40 vuodessa todellisesta köyhyydestä vähitellen ylöspäin ja se kaikki on tapahtunut raastavan kovalla työllä. Työllä jonka tekeminen muuttui kannattavaksi tekijälleen siinä kohtaa kun järjestelmää muutettiin sosialistisesta yksityisomistuksen mahdollistavaksi.
Kiinassa ei myöskään ole käytännössä esim. Eläkekärjestelmää, jotain jokaisen eläkkeellä tarvitun euron joutuu säästämään itse. Ja tällöin jokainen nyt tienattu euro on selkeä parannus tulevan elämän kannalta.
Toki suomalaiselta maajohtajalta ulostulo on todella huonosti muotoiltu, mutta olen kyllä siitä samaa mieltä, että Suomalaisten olisi helpointa parantaa elintasoaan ja kansallisvaurauttaan sillä, että tehtäisiin töitä vaan ihan vähän enemmän.
Jos kaikki osa-aikaista tekevät lääkärit tekisivätkin täyttä viikkoa, niin lääkäripula olisi pienempi. Ja jos ne parhaat it-arkkitehdit ja suunnittelijat ja koodarit tekisivät muutaman päivän enemmän vuodessa jne. Niin sillä olisi kohtuu paljonkin vaikutusta kokonaistuottavuuteen.
Suomen verojärjestelmä joka nostaa marginaaliveron 55%:n kintaille yhtään paremmin tienaaville kannustaa kyllä jättämään kansantulon kasvattamatta, kun rahasta suurin osa sosialisoidaan muille.