IT-alan työpaikat

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Tice, 17.10.2016.

 1. jarhu

  jarhu

  Viestejä:
  653
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Kaikenlaisia "prosenttisääntöjä" on kyllä kieltämättä tullut vastaan suurissa konserneissa. Eiköhän ne ole vain työntekijöiden viilaamiseen tehty, että saadaan pidettyä halpatyövoima aisoissa.

  Yleensä niistä yhtäkkiä kovasti sitten joustetaan jos joku enemmän kykenevä on lähdössä.
   
 2. JCSH

  JCSH

  Viestejä:
  5 832
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Tosin yleensä nuo säännöt kestää vain niin kauan kunnes kyseessä on hyvä työntekijä joka sanoo että mulla on ulkoinen tarjous. Sitten kyse on enemmänkin siitä että mikä on palkka verrattuna muihin saman position tyyppeihin firmassa.
   
  hmb tykkää tästä.
 3. arix

  arix

  Viestejä:
  43
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  Aikoinaan kotimaisessa paikassa ei muiden koodarien palkkoja voinut nostaa kun talon vanhin koodari oli tyytyväinen omaan matalaan palkkaansa vuosien takaa. Kyseessä vielä 90-luvun loppupuolisko jolloin it-huuma oli voimakkaassa kasvussa. Tämä ei hirveästi auttanut kokeneiden koodarien hankkimisessa tai säilyttämisessä. o_O
   
  eba ja Mechanical Man tykkäävät tästä.
 4. Bladekill

  Bladekill

  Viestejä:
  1 367
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Joskus, mutta päinvastaisiakin tilanteita on. Olin itse aikanaan hyvämaineisessa ja menestyvässä n. 500 tyypin firmassa (eli ei edes mikään iso korporaatio) jossa änkytettiin "taulukkopalkkoja" ja kuinka niistä ei voi joustaa. Devaajille sanottiin että pitää siirtyä manageriksi, alkaa tekemään laskutusta (siis itse käsin rustaamaan asiakaslaskuja excelissä) tai arbiträäri määrittelemätön "ottamaan lisää vastuuta" jos haluaa päästä seuraavalle taulukon tasolle. Tosiasia oli kuitenkin se että kaikkialla muualla tarjottiin reilusti suurempaa liksaa samasta tai useimmiten paremmista hommista niin käytännössä kaikki pätevät devaajat siirtyivät muihin firmoihin, startuppeihin, Reaktorille, Googlelle, Supercellille yms.

  Devaajavuoto oli aivan mieletöntä, mutta tästä huolimatta firma vain ei suostunut muuttamaan käytäntöjä kuin vasta pari vuotta myöhemmin kun managerit järjestivät "hätäkokouksen" ja silloinkin korotus oli jotain muutaman satkun luokkaa per taulukko-taso kun todellinen gappi kilpailijoihin nähden oli jotain 1000-1500e.
   
  Viimeksi muokattu: 19.08.2019
  pewlo, Trotor, demas ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 5. Bertta

  Bertta

  Viestejä:
  318
  Rekisteröitynyt:
  13.01.2019

  Eräässä firmassa ihmeteltiin miksi koodareille pitäisi maksaa enemmän kuin mitä TES sanoo. Firmaan saatiin palkattua ainoastaan täydellisiä aloittelijoita. Jostain syystä pari vanhaa ydinosaajaa kuitenkin pysyi työpaikallaan maksaen siitä ainakin 1000 euroa kuussa matalamman palkan muodossa.
   
  eba, Bladekill ja Mechanical Man tykkäävät tästä.
 6. Unihiekkamyrsky

  Unihiekkamyrsky

  Viestejä:
  310
  Rekisteröitynyt:
  03.04.2018
  Tuli tuossa katsottua dokkaria siitä miten AI (Artifical Intelligence) kehittyminen ajaa ihmisiä kohta työttömäksi. Mitenhän vaikutukset IT-alalla? Vastaakohan esim salasanaresetointipuheluihin kohta Siri-tyyliset robotit?

  Samoin ohjelmointia pitäisin uhattuna alana, jos AI saadaan opetettua hetkessä pelaamaan voitollisesti supernopeudella Atarin pelejä ja voittamaan ihmiset Shakissa, miksi se ei osaisi ohjelmoida?
  Itse asiassa AI osaisi varmaan korjata ja optimoida legacya ihan eri tavalla kuin ihmiset :think:
   
 7. Technocrat

  Technocrat

  Viestejä:
  211
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ohjelmointiduunit ei katoa yhtään mihinkään, näkisin, että vain lisääntyvät tulevaisuudessa. Tämä AI hype on lähtenyt aivan lapasesta. Joku ataripelin tai shakin pelaaminen on täysin eri asia kuin koodin korjaus / optimointi / generointi.
   
  Trotor, drc, Hirsi ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 8. vemkki

  vemkki

  Viestejä:
  3 784
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  Tietokone on tehokas tekemään rutiininomaisia toimenpiteitä hyvin nopeasti, mutta ohjelmoinnissa tarvitaan luovuutta, jota tietokoneella ei tällä hetkellä juuri ole. Pelit ovat simppeli juttu, koska sääntöjä on varsin rajallinen määrä ja pitää vain löytää niiden puitteissa optimaaliset ratkaisut.

  IT-alan asiakaspalvelutehtävät sen sijaan ovat usein rutiinihommia, ja siksi esim. asiakaspalveluchateissa onkin usein jonkinlainen robotti, joka yrittää ensin vastata ennen kuin tapaus tyrkätään oikealle ihmiselle.
   
  eba ja Mechanical Man tykkäävät tästä.
 9. Bladekill

  Bladekill

  Viestejä:
  1 367
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ensinnäkin ohjelmointi itsessään on eri asia kuin ohjelmistoteollisuus/ohjelmistotuotanto yms. Työelämässä ohjelmistokehittäjältä vaaditaan nykyään läjä eri taitoja joista ns. puhdas koodin tuotto on vain yksi osa-alue. Esim. asiakaskommunikaatio, speksien selvittäminen, palavereissa istuminen, brainstormaaminen yms. on aikalailla arkea.
  Kun miettii kaikkia niitä asioita mitä ihmiset tekee työkseen tai ylipäätään, ohjelmointi on komplekseimmasta päästä ja kun tähän lisätään ihmiselementit kuten asiakkaat yms. niin kompleksisuus kasvaa entisestään. Erilaisia permutaatioita ja kaikkia mahdollisia tilanteita ja niiden suhteita toisiinsa on aivan mieletön määrä.
  Kun tekoäly oppii pelaamaan jotain peliä on yhdistelmä taas yleensä erittäin triviaali: muutama toimenpide/action joilla peliin voidaan vaikuttaa (inputit) ja yleensä suhteellisen suoraviivainen ja yksinkertainen lopputulos (output).
  En siis vertaisi pelaamista ja softakehitystä keskenään.

  Toiseksi, sitten taas kun mietitään ohjelmistokehityksen historiaa niin käytännössä aina ohjelmointia on automatisoitu ja nämä ovat vain johtaneet uusiin abstraktiotasoihin joiden päälle aletaan rakentamaan uutta tavaraa. Esim. kaikki nykyään käyttävät joko kääntäjää tai tulkkia koodatessaan eivätkä itse muuta koodiansa manuaalisesti konekielelle tai kirjoita omaa kääntäjää joka projektiin. Veikkaisin että tekoäly tulee automatisoimaan/helpottamaan joitain yksittäisiä suljettuja alueita ohjelmistokehityksessä ja tekee työstä tehokkaampaa mikä todennäköisesti johtaa kasvavaan kysyntään ja entistä suurempi osa asioista arjessa ja elämässä tulee siirtymään tietotekniikan piiriin. Päinvastoin kuin oletuksesi, veikkaisin että IT-alalla työn kysyntä ja tarjonta tulevat molemmat kasvamaan reilusti.

  Kolmanneksi, jos kuitenkin hypoteettisesti oletetaan että ohjelmointi saataisiin täysin tekoälyn hoidettavaksi niin sanoisin että mielenkiintoiset ajat ovat tulossa. Tekoälyn kannalta keskeisin ammatti ja se miten koko homma edes mahdollistuu on ohjelmointi itsessään, joten jos pystyt automatisoimaan ohjelmoinnin täysin tekoälyn kautta niin sen lisäksi että tällöin todennäköisesti myös kaikki muutkin maailman ammatit/toimenpiteet voidaan automatisoida, mikä estäisi tekoälyä luomasta uusia tekoälyjä? Filosofian rajat käytännössä paukkuvat, mutta tällainen tilanne johtaisi teoriassa loputtomaan ja äärimmäiseen kehitykseen ihmiskunnan kannalta.

  Toki tekoälyä ja sen kehittymistä tulee aina rajoittamaan fyysisen maailman realiteetit kuten hardwaren lämpötila, muisti ja tallennuskapasiteetti, verkkojen nopeus ja toimivuus yms. Missään määrin vähättelemättä tekoälykehitystä ja sen saavutuksia, nykyinen AI/ML hype on kuitenkin 99.9% bisnesmiesten ja asiasta mitään ymmärtämättömien Linkedin fiilistelijöiden paskanjauhantaa.
   
  Trotor, oongee, drc ja 9 muuta tykkäävät tästä.
 10. yksvaan

  yksvaan

  Viestejä:
  93
  Rekisteröitynyt:
  26.11.2018
  Sekin vielä, että vaikka esim. jokin asiakastili ja omien laskujen tarkastelu yms. voisi olla aika geneerinen palikka, joka ainoa asiakas on :
  A) toteuttanut kaiken eri tavalla
  B) haluaa että kaikki toimii jotenkin persoonallisesti oudosti a näyttää erilaiselta

  <10% ajasta koodaamiseen, loput selvittämiseen ja kaikkeen säätämiseen
   
 11. jaaha

  jaaha

  Viestejä:
  548
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2018
  Luulisi tosiaan että koodaamisen suhteen tekoälyä ajetaan ensin jonkinlaisena regressiomallina tms. ihmisrajapinnan (esim. asiakkaan) käytöksen ennustamiseen. Luultavasti ensin parempi niin päin kuin että ihminen yrittää kertoa tekoälylle että koodaa tämä.

  Ehkä käytännössä koodin puolella joku super autocomplete -tyylinen generatiivinen tekoäly auttaa säästetyn näpyttelyn yms. lisäksi esim. projektin koodin tyylin yhtenäistämisessä.

  Toisaalta riippuen miten paljon ohjelmiston toimintatilan yksinkertaistamista ollaan valmiita suvaitsemaan niin siihen tilaan koodaava tekoäly voi olla nopeammin todennäköinen.
   
 12. SampoTexaa

  SampoTexaa

  Viestejä:
  857
  Rekisteröitynyt:
  14.05.2017
  Sanotaanko näin että cv:stä löytyy useita suomen suurimpia pörssiyrityksiä. Ei siis mitään hattuvakioita.

  @JCSH Firmat joilta näitä prosenttisääntöjä löytyy ei ole pulaa tulijoista.
   
 13. Mechanical Man

  Mechanical Man

  Viestejä:
  1 362
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Isoilla pörssiyrityksillä tosiaan noita sääntöjä varsinkin on. Ei ollut it- positio, mutta yhdelläkin tyypillä kun piti sopimusta kirjoittaa, tuli hr- paaluttamaan 700€/kk pienempää liksaa kuin mitä oli ollut aiemmin puhe.. koska palkkaslotit.

  Siinä toki sitten jää kyllä saamatta ne kaikkein parhaat, mutta eihän se menoa estä kun eivät paremmasta tiedä. Kaikki yrityksen listoilla olevat kun on sitä samaa keskivertoa tunaria...
   
 14. migobrie

  migobrie

  Viestejä:
  28
  Rekisteröitynyt:
  17.01.2019
  Isoissa pörssiyrityksissä voi tosiaan olla slotit/palkkahaitarit, mutta haitarin sisällä minimi- ja maksimipalkat voivat tarjota paljonkin liikkumavaraa.

  Ainakin IT-alalla toimivilla pörssifirmoilla on käsitteitä kuten JG (job grade) ja CR (compa ratio). Laskin joskus omilla tiedoilla mille välille minun työnvaativuusluokan vuositulot voisivat sijoittua. Minimi oli noin 50 000 euroa (4200e/kk) ja maksimi oli 90 000 euroa (7500e/kk).

  Palkkakorotusta kinutessa minulle sanottiin nykyisen palkan olevan kilpailukykyinen muihin vastaaviin firmoihin. Tenttasin mitkä firmat kuuluivat vertailuun ja siellä oli mm. yrityksiä IBM, Oracle, Microsoft, Google jne.

  Tämä ei välttämättä päde kaikkiin IT-firmoihin, mutta todella monessa isossa firmassa se slotti voikin olla todella leveä.
   
 15. Jeesbox

  Jeesbox

  Viestejä:
  768
  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Nii, itse voisin kuvitella, et tekoäly tekis sen koodin, kun ihminen tekee testit, joita vasten tekoäly voi "jurnuttaa". Tietty se koodi olis sit varmasti hyvin rumaa ja tehotonta.

  Toinen seikka on sit leiskojen tekeminen, joita ihminen käyttää. Voisin kuvitella, että on erittäin hankalaa opettaa tekoälylle sitä, millainen on ihmisen mielestä esteettinen web-sivu.
   
 16. Lexy

  Lexy Team R&T

  Viestejä:
  405
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  OT/

  Tekoälystä tuossa joku aika sitten kirjoitin muualle kun hypen keskellä ei tunnuta huomaavan että kyseessä ei todellakaan ole mikään uusi trendi ja vaikka nyt on AI-sitä-tätä-ja-tuota start-upeja olemme silti kaukana siitä mitä pelkokuvia tässä maalaillaan.
  Hidaste ei välttämättä ole edes teknologia vaan ihmiset ja vielä enemmän raha. Vasta kun rahallisesti homma menee siihen, että se on järkevää, tehokasta ja kannattavaa voi pelätä jo oman itsensä puolesta.

  Vuonna 1985 sanottiin näin - vaikka nyt/lähitulevaisuudessa päästäisiin jo paljon lähemmäksi AI:n mahdollisuuksia niin en nyt stressiä kantaisi ja toisaalta koko ajan omaa rooli vien siihen suuntaan että töitä on aina:
  0.jpeg
   
  Stephen Elop ja SampoTexaa tykkäävät tästä.
 17. jarhu

  jarhu

  Viestejä:
  653
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Onneksi täysin paperiton konttori ei ole enää teoreettinen ajatus, mutta vaikeahan meidän on hahmottaa asioita 30 vuotta eteenpäin. Kuinka suuri hyppäys tekoälyn käytännön hyödyntämisessä saadaan aikaiseksi, niin se jää nähtäväksi.

  Sillä välin töitä varmasti löytyy hypenkin vaimennettua kaikille.
   
 18. SundeR

  SundeR

  Viestejä:
  527
  Rekisteröitynyt:
  02.08.2018
  Tarpeeksi monta kymmentä vuotta kun näkee elämää niin huomaa että kaikenlaisia hypejä tulee ja menee. Eipä sillä, myös kehitys on huimaa kun taaksepäin katsoo.

  Nyrkkisääntönä sanoisin että aina kun joku heittää että asia X muuttaa asian "ihan just" niin kannattaa vetää henkeä.

  Ajatelkaa vaikka niitä jotka 10v sitten uskoi kun puhuttiin että IT-alan työt katoaa kaikki Intiaan "ihan kohta" ja tuolla alalla ei ole tulevaisuutta. Menivät sitten vaikkapa paperiteollisuuden pariin :cigar2:
   
 19. Lexy

  Lexy Team R&T

  Viestejä:
  405
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sen verran korjaisin että valitettavasti täysin paperiton konttori on edelleen teoreettinen, koska laki jo säätelee monelta osin esimerkiksi arkistoinnin; siinä mielessä edelleen teoreettinen, tosin yhteiskunnan/järjestelmämme takia. Paperia menee vähemmän, mutta edelleen se määrä suhteessa mitä tarvisi mennä on aika karua katseltavaa.

  Mutta takaisin IT-alan työpaikkoihin :D
   
 20. OD.

  OD.

  Viestejä:
  859
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Kyllä se laki sallii jo jopa julkishallinnossa täysin paperittoman arkistoinnin, mutta ei se sitä muuta, että jotkut rakastavat paperia ja onhan se tietyssä käytössä parempi kuin sähköinen matsku.

  Enivei, jos haluaa hyvän esimerkin AI-hypen tuotoksesta, niin googleen Aurora AI: Mallissa johdetaan viranomaisten toimintamallin muutosta ja tuetaan sitä toteuttamalla eettisesti toimiva tekoälyverkko palveluiden kohdistamisen tueksi. Tekoälyverkon toteuttamisen lisäksi, ihmislähtöinen toimintamalli otetaan käyttöön valituissa elämäntapahtumissa vastuuorganisaatioiden vetämänä ja AuroraAI-tukitiimin tukemana. Lähde valtiovarainministeriö. :greedy:
   
 21. SampoTexaa

  SampoTexaa

  Viestejä:
  857
  Rekisteröitynyt:
  14.05.2017
  Vaikka taaksepäin katsoessa kehitys on ollut ihan jättävän huimaa niin silti kehitys monilla aloilla tuntuu jääneen jumiin. Esimerkkinä kännykät jossa ei ole tapahtunut mitään mullistavaa viimeiseen 7-8 vuoteen.
   
  drc tykkää tästä.
 22. sirace

  sirace

  Viestejä:
  231
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Joo arkistointijärjertelmän pitää vain täyttää Arkistolaitoksen vaatimukset enkä tiedä yhtäkään järjestelmää joka nämä täyttäisi...
   
 23. OD.

  OD.

  Viestejä:
  859
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  On niitä useampikin. Innofactorin, Triplanin ja CGIn tuotteet.
   
 24. minapamina

  minapamina

  Viestejä:
  272
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Taitaa M-Filesilläkin olla tuo Sähke2 sertifikaatti.
   
 25. OD.

  OD.

  Viestejä:
  859
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Näyttää sellainen olevan Canonillanin. Mut joo, jos sitten takaisin aiheeseen.
   
 26. zepi

  zepi

  Viestejä:
  5 505
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Puhelimissa ei ole tapahtunut sinänsä mitään erikoista, mutta niistä on tullut tärkein internetin käyttöalusta ja business mobiilipalveluiden ympärillä on kasvanut räjähdysmäisesti juuri tuon 7-8v aikana.

  Osa siitä johtuu varmaan juuri siitä ”paikallaan junnaavasta” softan ja hardiksen kehityksestä: se 8V vanha Galaxy SII tai iPhone 4 olivat melkolailla kelvottomia kunnollisten it-palveluiden pyörittämiseen. Kuitenkin isolta osalta mobiiliprossujen rakettimaisen nopeutumisen, softan parantumisen (sekä palvelimissa, servereissä, että puhelimissa), suurentuneiden näyttöjen ja parantuneiden kameroiden/kajareiden/mikrofonien ansiosta ihmisten käyttötottumukset ovat muuttuneet niin, ettei moni käytä tietokonetta enää lainkaan.
   
  Trotor tykkää tästä.
 27. SampoTexaa

  SampoTexaa

  Viestejä:
  857
  Rekisteröitynyt:
  14.05.2017
  Totta että isoin kehitys on tapahtunut softapuolella ja mobiilia on opittu hyödyntämään kaikkialla paitsi bisnes sovellutuksissa. Ne vaatisi sitä älykkäämpää kykyä.
   
 28. zepi

  zepi

  Viestejä:
  5 505
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Raksoilla tehdää työn seurantaa mobiiliappseilla, joilla kuvataan työkohteet ja täytetään raportit, kaikki DHL:t ja postit ottavat digitaalikuittaukset pakettikuljetuksista johonkin älypuhelimen kaltaiseen laitteeseen, uber-kuskit eivät millään muulla työtä järjestelekään kuin luurillaan.

  Monessa paikassa matkalaskut, kuittiskannaukset jne. onnistuvat jollain mobiiliappsilla. Wolt tilaukset, ohjeet ja kuskien reititys toimii mobiiliappseilla ja jengi varailee hiusten leikkuita, autovuokrauksia ja ostelee lentolippuja mobiiliappseilla.

  Minäkin tilaan about puolet kotitaloutemme elintarvikkeista ipadissa pyörivässä appsilla ja maksan käytännössä kaikki parkkimaksut mobiililla.

  Nykyisin on jo ravintoloita joilla ei ole asiakastiloja tai tarjoilikoita lainkaan ja kaikki toimii ruokalähettipalveluiden kautta, jolloin mobiili on jossain roolissa 100%:ssa tilauksista.

  Toki core arvolisän tuotanto tapahtuu monessa paikassa edelleen perinteisellä tietokoneella tai muilla koneilla, mutta erilaisen metadatan keräys, dokumentointi, välitys ja maksutapahtumat ovat aika nopeasti yleistyneet mobiilina.

  En toki oleta, että alan yhtäkkiä koodata duuneja tällä luurillani, mutta kyllä moni taho tekee busineksensa jo isolta ja kasvavalta osin mobiilin päällä.
   
 29. muronsyöjä

  muronsyöjä

  Viestejä:
  794
  Rekisteröitynyt:
  16.08.2018
  Ohjelmointityö on varmaankin viimeinen työ automatisointilistalla. Tietokoneohjelma, joka tuottaa haluttuja valmiita tietokoneohjelmia geneerisesti on sen verran vaikea toteuttaa ettei sen vaikeusastetta edes tajua ellei ymmärrä ohjelmointia syvällisesti. Esim. ei ole mahdollista edes toteuttaa ohjelmaa, joka tarkastaisi pysähtyykö syötteenä annettu toinen ohjelma eli saako se tuloksen laskettua vaiko ei.
   
  Trotor ja Mechanical Man tykkäävät tästä.
 30. SampoTexaa

  SampoTexaa

  Viestejä:
  857
  Rekisteröitynyt:
  14.05.2017
  Niin kuin sanoit niin core vaatii perinteistä kampetta. Jotta nämä saataisiin pois niin vaatisi enemmän älyä pellin alle.

  Itse huomioinut että nykyään myynti jampatkin kantelee läppäriä tabletin sijaan.
   
 31. zepi

  zepi

  Viestejä:
  5 505
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No mobiiliin menee tietty vaan se, mikä sinne kannattaa laittaa.

  Esim. Taksikyytien välitys on aika core-business taksikeskukselle ja nyt niiden markkinoista haukkaa siivun useampi nörttien appsifirma / uber jne.

  Se mikä on sulle vaan pieni lisäarvopalvelu kun suhaat asiakkaalta toiselle ja lentokentältä toimistolle on toiselle core-business.
   
 32. SampoTexaa

  SampoTexaa

  Viestejä:
  857
  Rekisteröitynyt:
  14.05.2017
  Kyllä todella tärkeä mutta silti vain osa isoa kokonaisuutta. Uberilla on n. 7000 työntekijää (kolmas osa kaikista) pääkonttorilla ja tuskin hoitavat mobiilisti työtään vaikka se itse taksi puuha hoituu mobiilisti.
   
  Trotor tykkää tästä.
 33. Bladekill

  Bladekill

  Viestejä:
  1 367
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tulee noista historian ilmiöistä mieleen ”internet kaatuu”-bullshitin. Kuinka moni muistaa tämän äärimmilleen pakotetun höpinän? :rofl:
  Kukaan ei osannut sanoa miksi se kaatuu tai mitä se edes tarkoittaa, mutta se vain nyt kaatuu koska kaatuu.
   
  mopnex ja jarhu tykkäävät tästä.
 34. SampoTexaa

  SampoTexaa

  Viestejä:
  857
  Rekisteröitynyt:
  14.05.2017
  Vähän sama kuin digitalisaatio muuttaa kaiken, tekoäly vie sun työpaikan, big data is the new oil jne Kukaan ei tosin tiedä miten nämä tapahtuu.

  Edit: ai niin robotitkin vie sun duunit myös
   
  Viimeksi muokattu: 21.08.2019
 35. jaaha

  jaaha

  Viestejä:
  548
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2018
  Löytyykö ketjusta montaa itseoppinutta ei-it-alan tutkinnon omaavaa, jotka työllistyi devaajaksi isoon konsulttifirmaan ekana normaalina työpaikkanaan (ei kesätyö tai harjoittelu)?

  Vincitistä sanottiin periaatteessa keväällä, että tällaisten CV:itä ei pysty myymään asiakkaille - hakemisen kannattavuus on siis vähän siinä ja siinä. Gofore ja Solita sanoivat, että opettele vielä lisää tekkiä ja hae sitten taas; mutta perstuntumalta veikkaisin, että Goforeen hakeminen ei kannata jos aiempi kokemus- ja koulutuspohja puuttuu. Solitasta yksityiskohtana, että heidän junnuakatemian sivuilla on ainakin yksi typo; mainitsin asiasta ohimennen sähköpostissa sekä kesäkuussa että nyt pari päivää sitten, mutta typo jatkaa keikkumistaan sivulla. Ehkä junnujen maileja ei keritä lukemaan kokonaan, tai sitten syynä on joku muu.

  Ei sinänsä että täysillä sopisin hipsterikonsultiksi, mutta ihan mielenkiintoista.
   
 36. Unihiekkamyrsky

  Unihiekkamyrsky

  Viestejä:
  310
  Rekisteröitynyt:
  03.04.2018
  Koulunkäynti kannattaa ihan vaikka vain sosialisoinnin kannalta. Saat hyviä kontakteja tulevaisuutta varten.

  Tänä päivänä ei taida päästä edes kaupan kassalle palkkatöihin suoraan ilman koulutusta tai palkatonta harjoittelua tms josta saa todistuksen.
   
  Mechanical Man tykkää tästä.
 37. OD.

  OD.

  Viestejä:
  859
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Ei kukaan osta konsulttia, jolla ei ole kokemusta. Johonkin tuotetaloon voi olla helpompi päästä junnuna tai sitten tuurilla junnukoulutukseen. Yleensä nekin on varattu opiskelijoille/vastavalmistuneille. Kannattaisi harkita jotain täydennys/työllisyyskoulutusta, vaikka täältä : Koulutusohjelmat - Saranen Consulting Oy.

  Jos ei nappaa, niin suosittelen kovasti miettimään kumpi on työllistymisesi kannalta parempi vaihtoehto, syrjäytyä työttömänä kotona vai hankkia tuota kautta kontakteja ja kokemusta?
   
  Mechanical Man tykkää tästä.
 38. jaaha

  jaaha

  Viestejä:
  548
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2018
  Varmasti kannattaa, joskin myös ilman it-alan tutkintoa on päässyt haastatteluihin, joten ei se mahdotonta ole. Mutta tosiaan jos firman tehtävä on vakuuttaa asiakkaat tiimin CV:illä niin ehkä näihin paikkoihin ei jopa kannata hakea tuolta pohjalta. Riippuu varmasti kuitenkin firmasta ja heidän taktiikoista yms. Kesätyöt ja harjoittelut on varmasti myös eri asia, mutta näiden saatavuus hakijalle on vahvemmin kausittaista.

  Sinänsä jos pitäisi jollekin itseoppineelle heittää työllistymisvinkkiä niin se on tuo verkostoituminen. Suosituksella sisään johonkin ja uraa käyntiin.
   
 39. jaaha

  jaaha

  Viestejä:
  548
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2018
  Voisi se olla ihan mielenkiintoista ostaa kokematon konsultti. Mutta Saranen ei toistaiseksi vakuuta, pitää katsella ja fiilistellä. Joku sopivasti palkattu mutta haastava harjoittelu voisi olla jees.
   
 40. OD.

  OD.

  Viestejä:
  859
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Sulla on paha asenneongelma, jos kotona makaaminen on mielekkäämpää kuin uudelle alalle pyrkiminen koulutusohjelman kautta.
   
 41. jaaha

  jaaha

  Viestejä:
  548
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2018
  Koodaan kotona minkä kerkiän. Toisaalta tässä enemmän pohdin, millaisia kokemuksia muilla itseoppineilla on suuriin konsulttifirmoihin hakemisesta. Ihan mielenkiintoinen aihe sinänsä.
   
 42. OD.

  OD.

  Viestejä:
  859
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Huoh, miksi vaivaudunkin vastaaamaan ilmiselvälle trollille. :darra:

  Eiköhön sen kotona koodaamisen hyödyt ala olla maksimissa työnantajan näkökulmasta. Tarvitset kokemusta ja kontakteja tavalla tai toisella. Mitä jos haastattelussa kysytään mikset ole hakenut tällaiseen ohjelmaan? Jos tuot jollain tapaa esille että koet olevasi niiden yläpuolella niin voit olla varma että et saa paikkaa. Työnantajat haluaa hyvällä asenteella varustettuja kehityskelpoisia yksilöitä, jotka tekee myös niitä vähemmän mielenkiintoisia töitä. Usein niillä tehdään enemmän tai vähemmän suuri osa firman tuloksesta. Jos haastateltava antaa vaikutelman, ettei osa hommista kiinnosta, niin se on moro vaan. Aika harva asia vituttaa niin paljon kuin asennevammainen työntekijä. Sitä et voi laittaa asiakkaallle kun se passitetaan pian takaisin, eikä sellasen kanssa jaksa omatkaan työntekijät pitkään.

  Tl;dr leikkaa tukka ja yritä edes
   
  Lexy, M_M, MIndye ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 43. jaaha

  jaaha

  Viestejä:
  548
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2018
  Kyllä tuossa kotona koodaamisessa on selvä polku eteenpäin myös. Jos miettii että puoli vuotta sitten olin tehnyt lähes pelkästään desktop-softaa ja nyt alla on ensimmäinen tuore fullstack-projekti sekä vielä paljon opittavaa.

  Jos firman kynnyskysymys on Sarasella käynti enkä ole käynyt niin ei siinä sen kummempaa sitten. Voi toki sanoa, että se kertoo, ettei hakijaa kiinnosta muut kuin kivat asiat, mutta ei välttämättä kerrokaan.
   
 44. OD.

  OD.

  Viestejä:
  859
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Olkoon
   
  MIndye ja qtba tykkäävät tästä.
 45. mopnex

  mopnex

  Viestejä:
  241
  Rekisteröitynyt:
  24.12.2016
  Rekrytoinnissa olen ollut mukana enemmän tekniseltä kulmalta haastattelemassa. Noin yleisesti en usko että koulutus missään paikassa on ratkaiseva tekijä. Enemmän painaa osaaminen, kokemus ja halukkuus oppia. Se mistä voidaan olla useampaa mieltä on että yleensä katsotaan miten sopii myös "firman kulttuuriin". Itse olen ehkä vähän sitä vastaan että haetaan _liian_ samanhenkisiä, mutta noin yleisesti ei ole kyse myöskään siitä että rajataan sen perusteella hakijaa pois.

  Sitä että ihan ilman mitään koulutusta ja työkokemusta pääsisi ns. suoraan konsultiksi on vähän kaukana. Itse yrittäisin juuri tuollaisen akatemian kautta jalkaa sisään ja siitä eteenpäin.
   
  Mechanical Man, jaaha, hmb ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 46. vipe

  vipe

  Viestejä:
  606
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itsekin vasta viime aikoina herännyt toteamaan saman. Tietynlainen diversiteetti asenteissa, toimintatavoissa ja miksei kaikissa muissakin asioissa on enemmänkin lisä kuin haitta.
   
  M_M ja Mechanical Man tykkäävät tästä.
 47. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  3 542
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mä en näe juuri järkeä tuollaisessa. Merkityksettömästä typosta kertominen tai jopa jankkaaminen ei millään tavalla paranna työnhakuasi. Kerro typoista sitten kun olet paikkasi saanut. Älä yhdistä työnhakuusi työnantajasi kritisointia. Tästä vinkkasin jo aiemmin. Usko, että ylimielistä mielikuvaa et halua itsestäsi antaa.
   
  drc ja Mechanical Man tykkäävät tästä.
 48. OD.

  OD.

  Viestejä:
  859
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Yritetään nyt vielä kerran. Olet hakenut töitä joku 6 kk (?) siinä onnistumatta. Olet kysellyt täältä monta kertaa apua ja sinulle on vastannut useampi rekrytoiva työnantajan edustaja. Kerta toisensa jälkeen kieltäydyt uskomasta näitä neuvoja. Jos olisit mennyt vaikkapa tollaselle kurssille heti aluksi, niin se olisi jo ohi ja sinä, jos olet yhtä hyvä koodari kun sanot sekä lainkaan työmarkkinakelpoinen, töissä. Alan uskoa, että sinussa on sitä "jotain", joka karkottaa työnantajat.

  Tuosta kirjoitusvirheestä ilmoittaminen useaan kertaan on jotain todella outoa. Jos sitä ei ole korjattu, niin ymmärtänet ettei niitä kiinnosta asia paskan vertaa? Välillä työnhakijoilta tulee vähän erikoisia itseään toistavia yhteydenottoja. Näistä saa osviittaa siitä, ettei kaverilla ole kaikki intiaanit kanootissa.
   
  Lexy, Trotor, drc ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 49. jaaha

  jaaha

  Viestejä:
  548
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2018
  Olisi kohtuullisen rasittavaa olla tiimissä, jossa joku jannu on aina kääntämässä tuntemattomien toimintaa näiden negatiivisten luonteenpiirteiden manifestaatioksi. Varmasti näitä kuitenkin löytyy, ja varmaan osittain myös siksi rekryssä ollaan varpaillaan ja code of conductit joka paikassa.
   
 50. OD.

  OD.

  Viestejä:
  859
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Sä et varmaan huomaa sitä itse, mutta kierrät tässä kehää ja tuolla vastauksella käänsit taas asian päälaelleen.
   
  Mechanical Man tykkää tästä.