io-techin Toimituksen Valinta -maininta: Lista tuotteista

Sampsa

Sysop
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
13.10.2016
Viestejä
11 815io-techin Toimituksen valinta -maininta annetaan testissä erinomaiseksi todetulle tuotteelle markkinatilanne huomioiden.

Toimituksen valinta -maininta jaetaan tapauskohtaisesti testin jälkeen, useimmissa testeissä sitä ei jaeta lainkaan. Toimituksen valinta -mainintaa ei voi ostaa, vaan se annetaan tuotteelle puolueettomasta lähtökohdasta testattuna.

Useamman tuotteen keskinäisessä vertailutestissä voidaan jakaa Testivoittaja-maininta selvästi kyseisen testin parhaalle tuotteelle, vaikka se ei olisi Toimituksen valinta -maininnan arvoinen.

Kysymme itse valmistajilta tuotteita testiin ja vastavuoroisesti valmistajat saattavat tarjota tuotteita testattavaksi. io-techin toimitus päättää itsenäisesti, mitkä tuotteet ovat relevantteja ja lukijoille kiinnostavia testata.
Tuotteita ei voi rahalla ostaa io-techin testattavaksi.
 
Viimeksi muokattu:

Sampsa

Sysop
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
13.10.2016
Viestejä
11 815
18.9.2018: Samsung Galaxy Note 9

Lähtökohtaisesti yli 1000 euron lippulaivapuhelimen pitäisi lähennellä täydellisyyttä ja Note9 on etenkin teknisiltä ominaisuuksiltaan lähempänä sitä kuin yksikään muu markkinoilta löytyvä älypuhelin. Samsung on korjannut useita edeltäjämallien puutteita, joka on erittäin positiivista. Kokonaisuudessaan Samsung on onnistunut luomaan huippumallin, jonka ostaessaan käyttäjän ei tarvitse tehdä juuri lainkaan kompromisseja. Jos puhelimeen sijoittaa nelinumeroisen summan, lopputuloksen pitäisi olla juuri jotain tämän kaltaista. Tästä syystä annammekin Note9:lle Toimituksen valinta -erikoismaininnan.


Testissä Samsung Galaxy Note9 - io-tech.fi
 

Sampsa

Sysop
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
13.10.2016
Viestejä
11 815
19.11.2018 OnePlus 6T

OnePlus 5/5T:n tai aikaisempien OnePlus-mallien omistajille OnePlus 6T:tä voi suositella päivitykseksi suhteellisen varauksettomasti, mutta OnePlus 6:n omistajille päivityksellä ei saa samanlaista vastinetta rahoilleen eikä päivitystä voi suoranaisesti perustella. Siitä huolimatta OnePlus 6T on edeltäjiensä tapaan erittäin pätevä ja suositeltava älypuhelin hintaluokassaan ja siksi päädyimmekin myöntämään sille ”toimituksen valinta” -kunniamaininnan.


Testissä OnePlus 6T - io-tech.fi
 

Sampsa

Sysop
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
13.10.2016
Viestejä
11 815
16.1.2019 NVIDIA GeForce RTX 2060 Founders Edition

Saimme vielä aivan artikkelin julkaisuhetkillä käsiimme Gigabyten GeForce RTX 2060 Gaming OC -mallin, joka on varustettu kolmen tuulettimen Windforce-jäähdytyksellä, se on ylikellotettu tehtaalla korkeammalle grafiikkapiirin kellotaajuudelle ja Suomihinta on noin 460 euroa eli se on 75 euroa kalliimpi kuin NVIDIAn oma Founders Edition -malli. Pikaisissa testeissämme huomattavasti kalliimpi Gigabyten malli osoittautui vain marginaalisesti paremmaksi, joka sinetöi päätöksen antaa NVIDIAn GeForce RTX 2060 Founders Editioinille Toimituksen valinta -maininta.


Testissä NVIDIA GeForce RTX 2060 (Founders Edition) - io-tech.fi
 

Juha Kokkonen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11 770
12.2.2019 Honor View20

Tekniset ominaisuudet ovat View20:ssä kärkikastia ja akkukeston ollessa myös erinomaisella tasolla, ei Honor View20:lle ollut vaikeaa myöntää Toimituksen valinta -kunniamainintaa, vaikka ohjelmiston toistaiseksi epävarma päivitystuki tuokin pienen lommon muuten tasapainoiseen kokonaisuuteen. Loppukaneettina voidaan todeta, että jos 550 – 650 euroa on uuden puhelimen budjetti, tarjolla on kaksi varteenotettavaa vaihtoehtoa. Jos kamera näyttelee tärkeää roolia omassa hankinnassa kannattaa katse siirtää Honor View20:n pariin ja jos taas grafiikkasuorituskyky, käyttöliittymä ja ohjelmisto sekä sen päivittyvyys on tärkeintä, kannattaa valinnassa päätyä OnePlus 6T:n puoleen.


Testissä Honor View20 - io-tech.fi
 

Sampsa

Sysop
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
13.10.2016
Viestejä
11 815
27.6.2019 Asus ZenFone 6

Yhteenvetona ZenFone 6 on hintaisekseen erittäin monipuolinen ja vahva kokonaisuus, josta on hankala löytää suuria heikkouksia. 500–600 euron hintaluokka on nykypäivänä erittäin kilpailtu, mutta Asus kykenee vastaamaan kilpailuun hyvin. Tasapainoisen kokonaisuuden ohella kilpailijoihin verrattuna akunkesto on parempaa kuin Xiaomi Mi 9:ssä ja kameratoteutus on monipuolisempi kuin OnePlus 7:ssä. Muutamista pienistä puutteista huolimatta kokonaisuutta arvioidessa totesimme ZenFone 6:n toimituksen valinnan arvoiseksi puhelimeksi.


Testissä Asus ZenFone 6 - io-tech.fi
 

Sampsa

Sysop
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
13.10.2016
Viestejä
11 815

Sampsa

Sysop
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
13.10.2016
Viestejä
11 815
14.10.2019 Xiaomi Mi 9T
Suomessa Mi 9T on saatavilla useilta jälleenmyyjiltä sekä operaattoreista DNA:lta, eli saatavuus on varsi hyvä. Perusversion (6 & 64 Gt) hinta artikkelin kirjoitushetkellä on tippunut jo noin 330 euron tietämille, mikä on erittäin kilpailukykyinen hinta ominaisuuksiin nähden. Jos ei ole tarvetta lippulaivaluokan hinnoille ja tehoille, tarjoaa Xiaomi Mi 9T käyttöliittymän ja sovellusten toiminnan osalta hyvin pitkälti samanlaista sujuvuutta puolella tai jopa kolmasosalla hinnasta. Kovin haastaja Mi 9T:lle löytyy Honorin uudesta Honor 20 -puhelimesta, jossa on tehokkaammat sisuskalut. Nykyisellä 330 euron hinnallaan Mi 9T:lle on oikeastaan vaikea lähteä hakemaan suoraa samanhintaista vastustajaa. Jos MIUI-käyttöliittymää ei koe esteeksi, Mi 9T on ehdottomasti varteenotettavimpia puhelimia hintaluokassaan ja tiukan harkinnan jälkeen päätimme myöntää sille Toimituksen valinta -erityismaininnan.

Testissä Xiaomi Mi 9T - io-tech.fi
 

Sampsa

Sysop
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
13.10.2016
Viestejä
11 815
25.10.2019 Apple iPhone 11 Pro
Yhteenvetona iPhone 11 Pro ei tarjoa oikeastaan mitään mullistavaa uutta, mutta se paketoi samoihin kuoriin tasapainoisen kattauksen hyvin toteutettuja ominaisuuksia, joita oikeastaan yksikään tämän vuoden high-end-puhelin ei ole onnistunut vastaavalla tavalla tarjoamaan. Samalla kyseessä on selvästi paras iPhone, mitä Apple on tähän mennessä valmistanut. Pieniä miinuksia toki löytyy, mutta ne eivät ole kokonaisuuden kannalta lopulta erityisen merkittäviä. Laitteen hinta on kova, mutta kun puhutaan älypuhelimien kalleimmasta hintaluokasta, on kuluttajien oltava valmis maksamaan saadakseen parasta tekniikkaa kaikilla osa-alueilla. iPhone 11 Pro pystyy hyvin pitkälti tarjoamaan sen ja huomiotta ei kannata myöskään jättää kilpailijoihin nähden selvästi pidempää ohjelmistotukea.

Markkinoilta saa toki rahoilleen suhteessa selvästi parempaakin vastinetta, mutta jos etsitään keskeisimmiltä osa-alueiltaan (näyttö, suorituskyky, akku, kamerat, ohjelmisto) kokonaisvaltaisesti markkinoiden tämän hetken parasta älypuhelinta hinnasta riippumatta, ovat iPhone 11 Pro –mallit lähimpänä kyseisen tittelin saamista. Tästä syystä päätimme pienen harkinnan jälkeen myöntää iPhone 11 Prolle Toimituksen valinta –kunniamaininnan.

Testissä Apple iPhone 11 Pro - io-tech.fi

 

Juha Kokkonen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11 770
12.5.2020: OnePlus 8 Pro
OnePlus 8 Pro ei ole virheetön puhelin, mutta se ei kärsi merkittävistä heikkouksista ja se on selvästi tasapainoisin kokonaisuus tänä keväänä io-techissä testatuista lippulaivapuhelimista. Lisäksi hinta on mainittavasti edullisempi kuin esimerkiksi Samsungin Galaxy S20+ ja -Ultra-malleissa. OnePlus on paikannut useimmat viime vuoden Pro-malleja vaivanneet puutteet lähestulkoon kiitettävällä tarkkuudella ja 8 Pro ei ole enää mm. langattoman latauksen ja IP-suojauksen osalta altavastaaja ”tonniluokan” kilpailijoihin nähden. Toistaiseksi hyödyiltään varsin kyseenalainen 5G-pakotus on myös 8 Pron tapauksessa harmillista, mutta toisaalta se vaikuttaisi olevan pelin henki kaikissa tämän vuoden lippulaivapuhelimissa.

Kyseessä on joka tapauksessa tähän mennessä paras io-techin testaama lippulaivapuhelin ja se ansaitsee ”Toimituksen valinta” -kunniamaininnan.

 

Juha Kokkonen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11 770
29.5.2020: Dan Cases A4-SFX v4.1
Hinnastaan huolimatta Dan Case onnistuu tuomaan äärimmäisen pieneen koteloon yllättävän paljon valinnanvaraa osien suhteen ja tehokkaan ilmankierron, jos vain käyttäjä on valmis tyytymään pieneen prosessoricooleriin. Dan Cases A4-SFX v4.1 onkin esimerkillinen kotelo luokassaan ja ansaitsee siksi io-techin toimituksen valinta -erikoismaininnan.

 

Juha Kokkonen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11 770
27.7.2020: OnePlus Nord
Omassa hintakategoriassaan OnePlus Nord on tällä hetkellä parasta mitä rahalla saa ja siitä on hankala löytää suurempia heikkouksia tai puutoksia. Kokonaisuutena OnePlus Nord on tasapainoinen ja kattava paketti ja se ansaitsee etenkin 399 euron hintaisena perusversiona io-techin Toimituksen valinta -erityismaininnan.

 

Juha Kokkonen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11 770
29.7.2020: Noctua NH-D15 chromax.black & Scythe Fuma 2
Noctuan NH-D15 on ollut julkaisustaan lähtien ilmajäähdytteisten prosessoricoolereiden kärkinimi ja vaikka vuosien varrella on nähty muutamia varteenotettavia haastajia (mm. Cryorigiltä, Phanteksilta ja Thermalrightilta), ei ainuttakaan kokonaisuutena tarkasteltuna selkeää NH-D15:n selättäjää ole löytynyt, eikä sitä ennakko-odotuksista huolimatta löytynyt tässäkään vertailussa. Noctua uudisti huippumalliaan hiljattain visuaalisesti mustalla chromax.black-versiolla, mutta suorituskykyyn väritys ei testiemme mukaan vaikuta. NH-D15 chromax.black on tyylikäs ja erittäin laadukkaasti toteutettu kokonaisuus. Etenkään laadun ja viimeistelyn osalta sille ei löytynyt tästä vertailusta veroista. Suorituskyvyn osalta NH-D15 on edelleen aivan luokkansa kärkikastia ja tuulettimien säätöalue mahdollistaa sekä hiljaisen että tehokkaan toiminnan. Myös kiinnitysratkaisu on edelleen markkinoiden kärkeä.

Noctuan heikkoutena on hinta, joka on tämän vertailun kallein. Toisaalta Noctuan coolerin menneinä vuosina ostaneet ovat voineet huomata, että ne kestävät lähes isältä pojalle. Ensimmäiset vuonna 2005 julkaistut mallit ovat edelleen täysin käyttökelpoista tavaraa nykyprosessoreiden kaverina ilmaiseksi tarjottavien kiinnitystarvikkeiden avulla. Lisäksi hinnasta voi säästää viitisentoista euroa, jos valitsee mustan sijaan alkuperäisen nikkelöidyn version.

Ensimmäisen sukupolven Fuma oli hyvä cooleri ja Fuma 2 jatkaa samoissa jalanjäljissä. Se ei ole yhtä suurikokoinen kuin osa kilpailijoistaan, mutta siitä huolimatta se tarjoaa varsin hyvää suorituskyky ollen samalla vertailun hiljaisimpia coolereita. Aivan kärjen tasolle se ei etenkään vakiotuulettimilla suorituskyvyssä yllä, mutta toisaalta useimmissa käyttötarkoituksissa asialla ei ole mitään käytännön merkitystä. Yhteensopivuuden osalta Fuma 2 on vertailun kärkeä, sillä se on selvästi vertailuryhmän matalin ja lisäksi muistiyhteensopivuutta on optimoitu epäsymmetrisellä rakenteella. Myös kiinnitysratkaisu on helppokäyttöinen ja onnistunut.


 

Juha Kokkonen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11 770
17.8.2020: Motorola Moto G 5G Plus
Kokonaisuudessaan Motorola Moto G 5G Plus on hintaluokassaan erinomainen tasapainoisen kokonaisuuden tarjoava puhelin, jonka selvästi vahvimpana kilpailijana toimii OnePluss Nord. Motorolan ehdottomat myyntivaltit ovat pohjamallin kilpailukykyinen hinta ja puhelimen erittäin hyvä akunkesto. Toisaalta Motorolan selkeimmät heikkoudet Nordiin nähden ovat muun muassa heikompi päivitystuki, AMOLED-näytön puute, pienemmät muistimäärät ja – tietyin varauksin – muovinen rakenne. Motorolan edullisempi malli voikin olla erittäin hyvä valinta hyvää tasapainoista puhelinta etsivälle, jos 64 gigatavun tallennustilaa ei koe liian pieneksi ja sen myötä puhelin ansaitseekin Toimituksen valinta -kunniamaininnan. Harmillisesti 8 gigatavun RAM-muistilla ja 128 gigatavun tallennustilalla varustettua mallia on puolestaan hankala suositella varauksetta varsinkaan tämän hetken hintatasolla, joka on hieman suositushintaa ja siten myös OnePlus Nordin hintaa korkeammalla.

 

Juha Kokkonen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11 770
17.11.2020: OnePlus 8T
Kokonaisuudessaan OnePlus 8T tarjoaa paketin, jollaista on kaivattu tämän vuoden älypuhelinmarkkinoille ja jota on jouduttu odottamaan syksyyn asti. 5G pompautti tämän vuoden high-end-puhelimien hintatason alkuvuodesta ylös, mutta vuoden kääntyessä loppupuolelle markkinoille alkaa vihdoin ilmestyä myös kohtuuhintaisempia vaihtoehtoja. Vaikka OnePlus 8T:ssä on omat pienet puutteensa tietyillä osa-alueilla, tarjoaa se 599 euron lähtöhintaan todella toimivan kokonaisuuden, jolle on hankala löytää parempaa vaihtoehtoa. Tästä syystä annammekin OnePlus 8T:lle io-techin Toimituksen valinta –kunniamaininnan.

 

Juha Kokkonen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11 770
26.11.2020: Samsung Galaxy S20 FE 5G
Vaikka Galaxy S20 FE ei aivan kalliimmille lippulaivakilpakumppaneilleen kaikilta osin pärjääkään, on se kokonaisuutena varsin pienillä ja pääosin hyväksyttävissä olevilla puutteilla varustettu ”lippulaivapuhelin”. Jos muovinen takakuori ei lannista tai on jopa positiivinen asia, eikä Samsungin oma One UI -käyttöliittymä ole poistyöntävä asia, voi Galaxy S20 FE 5G:tä suositella hyvin mielin. Värivaihtoehdoista löytyy myös mukavasti valinnanvaraa ja useat värivaihtoehdot ovat hyvin pirteitä ja erottuvat hienosti massasta. Kokonaisuus on sen verran hyvin kasassa, että annamme Galaxy S20 FE 5G:lle io-techin Toimituksen valinta -kunniamaininnan. Se on erittäin harkinnan arvoinen vaihtoehto hintaluokassaan ja samalla ehkäpä Galaxy S20 -malliston paras puhelin hintaan suhteutettuna.

 

Juha Kokkonen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11 770
19.2.2021: Samsung Galaxy S21 Ultra
Yhteenvetona Samsung on onnistunut paikkaamaan edellisten huippumalliensa suurimman puutteen, eli keskinkertaisen akunkeston. Uusi järjestelmäpiiri yltää sekä virrankulutukseltaan että suorituskyvyltään Snapdragon 888 -puhelimien haastajaksi. S21 Ultra tarjoaa ominaisuuksiltaan todella monipuolisen ja kattavan kokonaisuuden, jota himmentää lähinnä muutama pieni ominaisuuspuute. Ottaen huomioon, että muistikorttipaikka ja kuulokeliitin puuttuvat lähes kaikista nykypäivän high-end-puhelimista, ei niistä voi kasata merkittävää taakkaa myöskään S21 Ultralle. Kyseessä on puhelin, joka edustaa sitä mitä kaikilta high-end-puhelimilta pitäisi voida odottaa – valmistajansa parasta osaamista kaikilla osa-aluella. Tästä syystä päätimmekin myöntää laitteelle Toimituksen valinta -kunniamaininnan.

 
  • Tykkää
Reactions: TKR

Juha Kokkonen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11 770
17.5.2021: Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Kokonaisuudessaan Xiaomin Mi 11 Lite on erinomainen laite. Puhelin on ulkoiselta olemukseltaan jämäkkä ja hintaluokassaan todella laadukas, minkä lisäksi sen sisuskalut ovat luokkansa huippua. Snapdragon 780G -järjestelmäpiiri siivittää puhelimen selvästi ohi muista 700-sarjaa käyttävistä laitteista ja sinänsä pienehköstä akusta huolimatta käyttöajatkin ovat kohtalaiset. Myös kamerajärjestelmä on laadukas ja erityisesti makrokamera ansaitsee kiitosta. Mi 11 Liten päivitystuki ei pärjää parhaimmistolle, mutta sentään tietoturvapäivitysten lupaaminen kolmeksi vuodeksi on ehdottomasti hyvä kehityssuunta vanhaan lupauksettomuuteen verrattuna. Erinomaisen rautansa myötä puhelin ansaitseekin Toimituksen valinta -kunniamaininnan vain yhteen päivitykseen jäävästä suurten Android-versioiden tuesta huolimatta.

 

Juha Kokkonen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11 770
30.7.2021: OnePlus Nord 2 5G
Kokonaisuudessaan OnePlus Nord 2 on 400 euron puhelimeksi erinomainen laite, joka tarjoaa tasapainoisen kokonaisuuden toimivaa ohjelmistoa, kohtalaisen hyvää päivitystukea ja tehokasta rautaa. Kovimmat kilpailijat sille ovat niin ikään erinomaista suorituskykyä tarjoava Xiaomi Mi 11 Lite 5G ja erinomaisen päivitystuen, mutta heikomman suorituskyvyn mukanaan tuova Galaxy A52 5G. Nord 2 luo ikään kuin kompromissin näistä kahdesta yhdistäen molempien hyviä puolia ja onnistuu siinä erinomaisesti ansaiten myös io-techin Toimituksen valinta -kunniamaininnan.

 

Juha Kokkonen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11 770
20.8.2021: ROCCAT Burst Core
Burst Core on pieniä yksityiskohtia lukuuna ottamatta lähes täydellinen hiiri vaativaan pelaamiseen. Hiiren muoto on ehkä jopa hieman liian varovainen, perän muotoilulla voisi parantaa otteen pysymistä paremmin paikoillaan nopeissa liikkeissä ja rennosti pideltäessä. Johto voisi olla kevyempi tai mieluiten langaton ja hiiren painopiste voisi sijaita keskemmällä, ehkä mieluummin jopa hieman takapuolella. Sensorin sijaintia voisi siirtää hieman eteenpäin, parantaen liikerataa ranteella ja sormilla tähdätessä. Optisten kytkimien tuntuma voisi olla parempi ja napakampi.

 

Juha Kokkonen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11 770
12.1.2022: Deepcool AK620
Kokonaisuudessaan AK620 on onnistunut suorituskykyinen prosessoricooleri, josta on vaikea keksiä suurempaa negatiivista sanottavaa. Fuma 2:lle se häviää ehkäpä hiuksenhienosti korkeuden ja hiljaisen kierrosnopeuden suorituskyvyn myötä, mutta käytännössä erot ovat hyvin pieniä. Tämän johdosta arvotammekin Deepcool AK620:n kilpailijansa tapaan Toimituksen valinta -arvonimen arvoiseksi.

 

Juha Kokkonen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11 770
18.1.2022: Gigabyte M32U -pelinäyttö
4k-resoluutiolla varustetut pelinäytöt ovat yleistyneet markkinoilla huomattavasti uusien GeForce RTX 30- ja Radeon RX 6000 -sarjan näytönohjaimien sekä uuden sukupolven pelikonsoleiden ja HDMI 2.1 -tuen myötä. Tällä kertaa testissämme oli Gigabyten kyseisillä ominaisuuksilla varustettu 31,5-tuumainen M32U-pelinäyttö. Ominaisuuslistaus on lähes identtinen viimeksi testaamamme AOC:n AG324UX-näytön kanssa eli IPS-paneeli, VESA Display HDR400, AMD FreeSync Premium ja kaksi HDMI 2.1 -näyttöliitintä, jotka tukevat 4K120-tilaa konsoleilla. Hintaa Gigabyten M32U:lla on Suomessa tällä hetkellä 850 euroa eli se on AOC:n vastaavaa 200 euroa edullisempi.

Gigabyte M32U:n jalusta on melko kookas, mutta erittäin tukeva, sisältä metallia ja päältä muovia. Itse näytössä ei ole pelinäytöille tyypillisiä RGB-valaistuksia, ei kuulokepidikkeitä eikä muitakaan ylimääräisiä ominaisuuksia, jotka yleensä pumppaavat hintaa turhaan ylöspäin. M32U:n erikoisin ominaisuus Gigabyten M-sarjan näytöistä löytyvä KVM-painike. Kun hiiri ja näppäimistö on kytketty näytön USB-liittimiin, voidaan näytön takaa löytyvällä KVM-painikkeella siirtyä hallitsemaan näytön USB-C -liittimeen kytkettyä toissijaista laitetta käyttämällä samaa hiirtä ja näppäimistöä. Sisäänrakennettu virtalähde on myös plussaa, etenkin johtojenhallinnan näkökulmasta.

M32U:n paneeli on väritarkkuudeltaan erittäin tarkka, tarkemmin sanottuna meillä io-techissä tähän asti testatuista näytöistä tarkin ilman erillistä kalibrointia. Paneelin väriavaruus kattaa pelaamiseen tarkoitetun alueen ja viiveidenkin osalta paneeli suoritui varsin hyvin. Jos verrataan testituloksia kalliimpaan AOC:n AG324UX:ään, M32U on valtaosassa testeistä joko tasoissa tai hienoisesti parempi ansaiten Toimituksen valinta -maininnan.

 

Juha Kokkonen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11 770
24.3.2022: SilentiumPC Fera 5 -prosessoricooleri
No, yksinkertainen vastaus on, että testivoittaja on tämä SilentiumPC Fera 5, jonka ei-RGB-versiota saa edullisimmillaan hintaan 26,90 €. Tää kannattaa ostaa vakiocoolerin tilalle, eikä missään nimessä tuhlata rahoja tämän prosessorin (Ryzen 5 5600X) kanssa yhtään kalliimpaan jäähyyn.
 

Juha Kokkonen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11 770
2.6.2022: Motorola Edge 30
400–500 euron hintaluokassa puhelinta etsivälle Motorola Edge 30 on kokonaisuudessaan ehdottomasti harkinnan arvoinen ja tasapainoinen paketti, joka tarjoaa toimivan kamerakokonaisuuden erityisesti laadukkaalla ultralaajakulmakameralla sekä kohtalaisen sirot ulkomitat, sulavan käyttökokemuksen ja luokassaan kohtalaisen päivitystuen.

 

Juha Kokkonen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11 770
2.8.2022: Nothing Phone (1)
499 euron suositushintaansa Nothing Phone (1) ei edusta Snapdragon 778G+-järjestelmäpiirinsä kanssa hintaluokkansa parasta suorituskykyä, mutta se tarjoaa siitä huolimatta sulavan käyttökokemuksen ja edukseen puhelin onnistuu nousemaan laadukkaan rakenteensa, langattoman latauksen sekä hyvän päivitystukilupauksensa myötä. Kokonaisuudessaan puhelin on erittäin tasapainoinen laite.

 

Diizzel

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
2 123
26.10.2022: Epos H3Pro Hybrid -pelikuulokkeet
Kokonaisuudessaan Epos H3Pro Hybrid -pelikuulokkeet ovat 280 euron hintaansa erittäin tasapainoiset kuulokkeet. Sellaisena ne ansaitsevat myös Toimituksen valinta -kunniamaininnan ja ovat erinomainen vaihtoehto pelaajille, jotka kaipaavat kuulokkeisiinsa kevyttä vastamelutoimintoa.

 

Juha Kokkonen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11 770
17.11.2022: DeepCool AG400 -prosessoricooleri
DeepCool AG400 on testiemme perusteella erinomainen valinta tarpeeseen, jossa halutaan pätevä ilmajäähdytteinen prosessoricooleri kohtuulliseen hintaan. Viimeisimpien sukupolvien tehosyöpöimpien prosessorien kaveriksi kannattaa katsoa ratkaisua järeämmästä hintaluokasta, mutta vähänkin maltillisemman lämpökuorman taltuttamiseen AG400 on erittäin pätevä valinta ja ansaitsee io-techin Toimituksen valinta -kunniamaininnan.

 

Diizzel

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
2 123
14.2.2023: Samsung Galaxy S23 Ultra
Samsung Galaxy S23 Ultra on kokonaisuutena Android-markkinoiden ehdotonta kärkeä ja lippulaivapuhelin, joka tarjoaa lähes kaiken, mitä lippulaivapuhelimelta voi toivoa. Puhelimen kamerajärjestelmä on kuvanlaadultaan hyvä, joskaan ei täydellinen, mutta ennen kaikkea monipuolinen, S Pen -kynä tarjoaa lisätoiminnallisuuksia niitä kaipaaville ja Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxyyn päivitetty järjestelmäpiiri on erinomainen päivitys aiempiin Exynos-malleihin verrattuna. Muistikorttipaikkaa tai 3,5 mm:n kuulokeliitäntää laitteesta ei löydy, mutta toisaalta ne alkavat olla jo monista muistakin puhelimista katoava luonnonvara.

Samsung Galaxy S23 Ultran huonoin puoli on sen huomattavan korkea 1449 euron hinta, jonka myötä laitetta ei missään nimessä voi kaikille kuluttajille suositella. Käytännössä S23 Ultralle ei Android-markkinoilta löydy kuitenkaan suoraa kilpailijaa, vaan sen selkein kilpakumppani on iPhone 14 Pro, joka sijoittuu jotakuinkin vastaavaan hintaluokkaan. Samsung Galaxy S23 Ultra ansaitseekin io-techin Toimituksen valinta -kunniamaininnan ja kyseessä on erinomainen puhelin käyttäjälle, joka kaipaa markkinoiden huippuominaisuuksia hinnasta välittämättä ja arvostaa Android-käyttöjärjestelmää.

 

Diizzel

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
2 123
22.2.2023: Valco VMK25 -vastamelukuulokkeet
Valco VMK25:t ovat 200 euron hintaan erinomaiset kuulokkeet, jotka tarjoavat neutraalin ja erottelevan äänen sellaista kaipaaville. Äänenlaatu onkin kuulokkeiden suurin myyntivaltti, sillä se on luokassaan erittäin hyvä ja edellismalliin nähden huomattava päivitys. Myös vastamelutoimintoa on parannettu ja VMK25:n vastamelu on luokassaan perushyvä, mutta ei kuitenkaan markkinoiden kärkinimien tasolla.

Suuntaan tai toiseen korosteisemman äänen, esimerkiksi voimakkaamman basson, ystäville VMK25:ttä ei voi kuitenkaan suositella, sillä kuulokkeille ei ole tarjolla ohjelmistoa, joka mahdollistaisi taajuuskorjaimellakaan äänen muovaamisen.

 

Juha Kokkonen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11 770
24.2.2023: Samsung Galaxy S23
Yhteenvetona Galaxy S23 on erittäin tasapainoinen ja monipuolinen puhelin keskivertoa pienempää Android-huippumallia etsivälle. Samsung on onnistunut paikkaamaan edeltäjämallin puutteita ja parantamaan suorituskykyä selvästi. Vaikka muutokset eivät ole varsinaisesti suuria, on tuntuvat ne lopputuloksessa enemmän kuin osiensa summana. Pieniin miinuksiin lukeutuu enää lähinnä hitaahko latausnopeus sekä hinnat-alkaen-mallin 128 Gt:n tallennustila satasen nousseesta hinnasta huolimatta. Näillä eväin laitetta voi suositella varsin huoletta hintaluokassaan, joten se ansaitsee toimituksen valinta -erityismaininnan.

 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
199 646
Viestejä
3 582 866
Jäsenet
63 440
Uusin jäsen
pnzrgnrl

Hinta.fi

Ylös Bottom