io-techin Toimituksen Valinta -maininta: Lista tuotteista

Sampsa

Sysop
Ylläpidon jäsen
S Y N T H W A V E
Team Pätkäpaasto
Liittynyt
13.10.2016
Viestejä
10 683io-techin Toimituksen valinta -maininta annetaan testissä erinomaiseksi todetulle tuotteelle markkinatilanne huomioiden.

Toimituksen valinta -maininta jaetaan tapauskohtaisesti testin jälkeen, useimmissa testeissä sitä ei jaeta lainkaan. Toimituksen valinta -mainintaa ei voi ostaa, vaan se annetaan tuotteelle puolueettomasta lähtökohdasta testattuna.

Useamman tuotteen keskinäisessä vertailutestissä voidaan jakaa Testivoittaja-maininta selvästi kyseisen testin parhaalle tuotteelle, vaikka se ei olisi Toimituksen valinta -maininnan arvoinen.

Kysymme itse valmistajilta tuotteita testiin ja vastavuoroisesti valmistajat saattavat tarjota tuotteita testattavaksi. io-techin toimitus päättää itsenäisesti, mitkä tuotteet ovat relevantteja ja lukijoille kiinnostavia testata.
Tuotteita ei voi rahalla ostaa io-techin testattavaksi.
 
Viimeksi muokattu:

Sampsa

Sysop
Ylläpidon jäsen
S Y N T H W A V E
Team Pätkäpaasto
Liittynyt
13.10.2016
Viestejä
10 683
18.9.2018: Samsung Galaxy Note 9

Lähtökohtaisesti yli 1000 euron lippulaivapuhelimen pitäisi lähennellä täydellisyyttä ja Note9 on etenkin teknisiltä ominaisuuksiltaan lähempänä sitä kuin yksikään muu markkinoilta löytyvä älypuhelin. Samsung on korjannut useita edeltäjämallien puutteita, joka on erittäin positiivista. Kokonaisuudessaan Samsung on onnistunut luomaan huippumallin, jonka ostaessaan käyttäjän ei tarvitse tehdä juuri lainkaan kompromisseja. Jos puhelimeen sijoittaa nelinumeroisen summan, lopputuloksen pitäisi olla juuri jotain tämän kaltaista. Tästä syystä annammekin Note9:lle Toimituksen valinta -erikoismaininnan.


Testissä Samsung Galaxy Note9 - io-tech.fi
 

Sampsa

Sysop
Ylläpidon jäsen
S Y N T H W A V E
Team Pätkäpaasto
Liittynyt
13.10.2016
Viestejä
10 683
19.11.2018 OnePlus 6T

OnePlus 5/5T:n tai aikaisempien OnePlus-mallien omistajille OnePlus 6T:tä voi suositella päivitykseksi suhteellisen varauksettomasti, mutta OnePlus 6:n omistajille päivityksellä ei saa samanlaista vastinetta rahoilleen eikä päivitystä voi suoranaisesti perustella. Siitä huolimatta OnePlus 6T on edeltäjiensä tapaan erittäin pätevä ja suositeltava älypuhelin hintaluokassaan ja siksi päädyimmekin myöntämään sille ”toimituksen valinta” -kunniamaininnan.


Testissä OnePlus 6T - io-tech.fi
 

Sampsa

Sysop
Ylläpidon jäsen
S Y N T H W A V E
Team Pätkäpaasto
Liittynyt
13.10.2016
Viestejä
10 683
16.1.2019 NVIDIA GeForce RTX 2060 Founders Edition

Saimme vielä aivan artikkelin julkaisuhetkillä käsiimme Gigabyten GeForce RTX 2060 Gaming OC -mallin, joka on varustettu kolmen tuulettimen Windforce-jäähdytyksellä, se on ylikellotettu tehtaalla korkeammalle grafiikkapiirin kellotaajuudelle ja Suomihinta on noin 460 euroa eli se on 75 euroa kalliimpi kuin NVIDIAn oma Founders Edition -malli. Pikaisissa testeissämme huomattavasti kalliimpi Gigabyten malli osoittautui vain marginaalisesti paremmaksi, joka sinetöi päätöksen antaa NVIDIAn GeForce RTX 2060 Founders Editioinille Toimituksen valinta -maininta.


Testissä NVIDIA GeForce RTX 2060 (Founders Edition) - io-tech.fi
 

Juha Kokkonen

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
10 314
12.2.2019 Honor View20

Tekniset ominaisuudet ovat View20:ssä kärkikastia ja akkukeston ollessa myös erinomaisella tasolla, ei Honor View20:lle ollut vaikeaa myöntää Toimituksen valinta -kunniamainintaa, vaikka ohjelmiston toistaiseksi epävarma päivitystuki tuokin pienen lommon muuten tasapainoiseen kokonaisuuteen. Loppukaneettina voidaan todeta, että jos 550 – 650 euroa on uuden puhelimen budjetti, tarjolla on kaksi varteenotettavaa vaihtoehtoa. Jos kamera näyttelee tärkeää roolia omassa hankinnassa kannattaa katse siirtää Honor View20:n pariin ja jos taas grafiikkasuorituskyky, käyttöliittymä ja ohjelmisto sekä sen päivittyvyys on tärkeintä, kannattaa valinnassa päätyä OnePlus 6T:n puoleen.


Testissä Honor View20 - io-tech.fi
 

Sampsa

Sysop
Ylläpidon jäsen
S Y N T H W A V E
Team Pätkäpaasto
Liittynyt
13.10.2016
Viestejä
10 683
27.6.2019 Asus ZenFone 6

Yhteenvetona ZenFone 6 on hintaisekseen erittäin monipuolinen ja vahva kokonaisuus, josta on hankala löytää suuria heikkouksia. 500–600 euron hintaluokka on nykypäivänä erittäin kilpailtu, mutta Asus kykenee vastaamaan kilpailuun hyvin. Tasapainoisen kokonaisuuden ohella kilpailijoihin verrattuna akunkesto on parempaa kuin Xiaomi Mi 9:ssä ja kameratoteutus on monipuolisempi kuin OnePlus 7:ssä. Muutamista pienistä puutteista huolimatta kokonaisuutta arvioidessa totesimme ZenFone 6:n toimituksen valinnan arvoiseksi puhelimeksi.


Testissä Asus ZenFone 6 - io-tech.fi
 

Sampsa

Sysop
Ylläpidon jäsen
S Y N T H W A V E
Team Pätkäpaasto
Liittynyt
13.10.2016
Viestejä
10 683

Sampsa

Sysop
Ylläpidon jäsen
S Y N T H W A V E
Team Pätkäpaasto
Liittynyt
13.10.2016
Viestejä
10 683
14.10.2019 Xiaomi Mi 9T
Suomessa Mi 9T on saatavilla useilta jälleenmyyjiltä sekä operaattoreista DNA:lta, eli saatavuus on varsi hyvä. Perusversion (6 & 64 Gt) hinta artikkelin kirjoitushetkellä on tippunut jo noin 330 euron tietämille, mikä on erittäin kilpailukykyinen hinta ominaisuuksiin nähden. Jos ei ole tarvetta lippulaivaluokan hinnoille ja tehoille, tarjoaa Xiaomi Mi 9T käyttöliittymän ja sovellusten toiminnan osalta hyvin pitkälti samanlaista sujuvuutta puolella tai jopa kolmasosalla hinnasta. Kovin haastaja Mi 9T:lle löytyy Honorin uudesta Honor 20 -puhelimesta, jossa on tehokkaammat sisuskalut. Nykyisellä 330 euron hinnallaan Mi 9T:lle on oikeastaan vaikea lähteä hakemaan suoraa samanhintaista vastustajaa. Jos MIUI-käyttöliittymää ei koe esteeksi, Mi 9T on ehdottomasti varteenotettavimpia puhelimia hintaluokassaan ja tiukan harkinnan jälkeen päätimme myöntää sille Toimituksen valinta -erityismaininnan.

Testissä Xiaomi Mi 9T - io-tech.fi
 

Sampsa

Sysop
Ylläpidon jäsen
S Y N T H W A V E
Team Pätkäpaasto
Liittynyt
13.10.2016
Viestejä
10 683
25.10.2019 Apple iPhone 11 Pro
Yhteenvetona iPhone 11 Pro ei tarjoa oikeastaan mitään mullistavaa uutta, mutta se paketoi samoihin kuoriin tasapainoisen kattauksen hyvin toteutettuja ominaisuuksia, joita oikeastaan yksikään tämän vuoden high-end-puhelin ei ole onnistunut vastaavalla tavalla tarjoamaan. Samalla kyseessä on selvästi paras iPhone, mitä Apple on tähän mennessä valmistanut. Pieniä miinuksia toki löytyy, mutta ne eivät ole kokonaisuuden kannalta lopulta erityisen merkittäviä. Laitteen hinta on kova, mutta kun puhutaan älypuhelimien kalleimmasta hintaluokasta, on kuluttajien oltava valmis maksamaan saadakseen parasta tekniikkaa kaikilla osa-alueilla. iPhone 11 Pro pystyy hyvin pitkälti tarjoamaan sen ja huomiotta ei kannata myöskään jättää kilpailijoihin nähden selvästi pidempää ohjelmistotukea.

Markkinoilta saa toki rahoilleen suhteessa selvästi parempaakin vastinetta, mutta jos etsitään keskeisimmiltä osa-alueiltaan (näyttö, suorituskyky, akku, kamerat, ohjelmisto) kokonaisvaltaisesti markkinoiden tämän hetken parasta älypuhelinta hinnasta riippumatta, ovat iPhone 11 Pro –mallit lähimpänä kyseisen tittelin saamista. Tästä syystä päätimme pienen harkinnan jälkeen myöntää iPhone 11 Prolle Toimituksen valinta –kunniamaininnan.

Testissä Apple iPhone 11 Pro - io-tech.fi

 

Juha Kokkonen

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
10 314
12.5.2020: OnePlus 8 Pro
OnePlus 8 Pro ei ole virheetön puhelin, mutta se ei kärsi merkittävistä heikkouksista ja se on selvästi tasapainoisin kokonaisuus tänä keväänä io-techissä testatuista lippulaivapuhelimista. Lisäksi hinta on mainittavasti edullisempi kuin esimerkiksi Samsungin Galaxy S20+ ja -Ultra-malleissa. OnePlus on paikannut useimmat viime vuoden Pro-malleja vaivanneet puutteet lähestulkoon kiitettävällä tarkkuudella ja 8 Pro ei ole enää mm. langattoman latauksen ja IP-suojauksen osalta altavastaaja ”tonniluokan” kilpailijoihin nähden. Toistaiseksi hyödyiltään varsin kyseenalainen 5G-pakotus on myös 8 Pron tapauksessa harmillista, mutta toisaalta se vaikuttaisi olevan pelin henki kaikissa tämän vuoden lippulaivapuhelimissa.

Kyseessä on joka tapauksessa tähän mennessä paras io-techin testaama lippulaivapuhelin ja se ansaitsee ”Toimituksen valinta” -kunniamaininnan.

 

Juha Kokkonen

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
10 314
29.5.2020: Dan Cases A4-SFX v4.1
Hinnastaan huolimatta Dan Case onnistuu tuomaan äärimmäisen pieneen koteloon yllättävän paljon valinnanvaraa osien suhteen ja tehokkaan ilmankierron, jos vain käyttäjä on valmis tyytymään pieneen prosessoricooleriin. Dan Cases A4-SFX v4.1 onkin esimerkillinen kotelo luokassaan ja ansaitsee siksi io-techin toimituksen valinta -erikoismaininnan.

 

Juha Kokkonen

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
10 314
27.7.2020: OnePlus Nord
Omassa hintakategoriassaan OnePlus Nord on tällä hetkellä parasta mitä rahalla saa ja siitä on hankala löytää suurempia heikkouksia tai puutoksia. Kokonaisuutena OnePlus Nord on tasapainoinen ja kattava paketti ja se ansaitsee etenkin 399 euron hintaisena perusversiona io-techin Toimituksen valinta -erityismaininnan.

 

Juha Kokkonen

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
10 314
29.7.2020: Noctua NH-D15 chromax.black & Scythe Fuma 2
Noctuan NH-D15 on ollut julkaisustaan lähtien ilmajäähdytteisten prosessoricoolereiden kärkinimi ja vaikka vuosien varrella on nähty muutamia varteenotettavia haastajia (mm. Cryorigiltä, Phanteksilta ja Thermalrightilta), ei ainuttakaan kokonaisuutena tarkasteltuna selkeää NH-D15:n selättäjää ole löytynyt, eikä sitä ennakko-odotuksista huolimatta löytynyt tässäkään vertailussa. Noctua uudisti huippumalliaan hiljattain visuaalisesti mustalla chromax.black-versiolla, mutta suorituskykyyn väritys ei testiemme mukaan vaikuta. NH-D15 chromax.black on tyylikäs ja erittäin laadukkaasti toteutettu kokonaisuus. Etenkään laadun ja viimeistelyn osalta sille ei löytynyt tästä vertailusta veroista. Suorituskyvyn osalta NH-D15 on edelleen aivan luokkansa kärkikastia ja tuulettimien säätöalue mahdollistaa sekä hiljaisen että tehokkaan toiminnan. Myös kiinnitysratkaisu on edelleen markkinoiden kärkeä.

Noctuan heikkoutena on hinta, joka on tämän vertailun kallein. Toisaalta Noctuan coolerin menneinä vuosina ostaneet ovat voineet huomata, että ne kestävät lähes isältä pojalle. Ensimmäiset vuonna 2005 julkaistut mallit ovat edelleen täysin käyttökelpoista tavaraa nykyprosessoreiden kaverina ilmaiseksi tarjottavien kiinnitystarvikkeiden avulla. Lisäksi hinnasta voi säästää viitisentoista euroa, jos valitsee mustan sijaan alkuperäisen nikkelöidyn version.

Ensimmäisen sukupolven Fuma oli hyvä cooleri ja Fuma 2 jatkaa samoissa jalanjäljissä. Se ei ole yhtä suurikokoinen kuin osa kilpailijoistaan, mutta siitä huolimatta se tarjoaa varsin hyvää suorituskyky ollen samalla vertailun hiljaisimpia coolereita. Aivan kärjen tasolle se ei etenkään vakiotuulettimilla suorituskyvyssä yllä, mutta toisaalta useimmissa käyttötarkoituksissa asialla ei ole mitään käytännön merkitystä. Yhteensopivuuden osalta Fuma 2 on vertailun kärkeä, sillä se on selvästi vertailuryhmän matalin ja lisäksi muistiyhteensopivuutta on optimoitu epäsymmetrisellä rakenteella. Myös kiinnitysratkaisu on helppokäyttöinen ja onnistunut.


 

Juha Kokkonen

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
10 314
17.8.2020: Motorola Moto G 5G Plus
Kokonaisuudessaan Motorola Moto G 5G Plus on hintaluokassaan erinomainen tasapainoisen kokonaisuuden tarjoava puhelin, jonka selvästi vahvimpana kilpailijana toimii OnePluss Nord. Motorolan ehdottomat myyntivaltit ovat pohjamallin kilpailukykyinen hinta ja puhelimen erittäin hyvä akunkesto. Toisaalta Motorolan selkeimmät heikkoudet Nordiin nähden ovat muun muassa heikompi päivitystuki, AMOLED-näytön puute, pienemmät muistimäärät ja – tietyin varauksin – muovinen rakenne. Motorolan edullisempi malli voikin olla erittäin hyvä valinta hyvää tasapainoista puhelinta etsivälle, jos 64 gigatavun tallennustilaa ei koe liian pieneksi ja sen myötä puhelin ansaitseekin Toimituksen valinta -kunniamaininnan. Harmillisesti 8 gigatavun RAM-muistilla ja 128 gigatavun tallennustilalla varustettua mallia on puolestaan hankala suositella varauksetta varsinkaan tämän hetken hintatasolla, joka on hieman suositushintaa ja siten myös OnePlus Nordin hintaa korkeammalla.

 

Juha Kokkonen

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
10 314
17.11.2020: OnePlus 8T
Kokonaisuudessaan OnePlus 8T tarjoaa paketin, jollaista on kaivattu tämän vuoden älypuhelinmarkkinoille ja jota on jouduttu odottamaan syksyyn asti. 5G pompautti tämän vuoden high-end-puhelimien hintatason alkuvuodesta ylös, mutta vuoden kääntyessä loppupuolelle markkinoille alkaa vihdoin ilmestyä myös kohtuuhintaisempia vaihtoehtoja. Vaikka OnePlus 8T:ssä on omat pienet puutteensa tietyillä osa-alueilla, tarjoaa se 599 euron lähtöhintaan todella toimivan kokonaisuuden, jolle on hankala löytää parempaa vaihtoehtoa. Tästä syystä annammekin OnePlus 8T:lle io-techin Toimituksen valinta –kunniamaininnan.

 

Juha Kokkonen

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
10 314
26.11.2020: Samsung Galaxy S20 FE 5G
Vaikka Galaxy S20 FE ei aivan kalliimmille lippulaivakilpakumppaneilleen kaikilta osin pärjääkään, on se kokonaisuutena varsin pienillä ja pääosin hyväksyttävissä olevilla puutteilla varustettu ”lippulaivapuhelin”. Jos muovinen takakuori ei lannista tai on jopa positiivinen asia, eikä Samsungin oma One UI -käyttöliittymä ole poistyöntävä asia, voi Galaxy S20 FE 5G:tä suositella hyvin mielin. Värivaihtoehdoista löytyy myös mukavasti valinnanvaraa ja useat värivaihtoehdot ovat hyvin pirteitä ja erottuvat hienosti massasta. Kokonaisuus on sen verran hyvin kasassa, että annamme Galaxy S20 FE 5G:lle io-techin Toimituksen valinta -kunniamaininnan. Se on erittäin harkinnan arvoinen vaihtoehto hintaluokassaan ja samalla ehkäpä Galaxy S20 -malliston paras puhelin hintaan suhteutettuna.

 

Juha Kokkonen

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
10 314
19.2.2021: Samsung Galaxy S21 Ultra
Yhteenvetona Samsung on onnistunut paikkaamaan edellisten huippumalliensa suurimman puutteen, eli keskinkertaisen akunkeston. Uusi järjestelmäpiiri yltää sekä virrankulutukseltaan että suorituskyvyltään Snapdragon 888 -puhelimien haastajaksi. S21 Ultra tarjoaa ominaisuuksiltaan todella monipuolisen ja kattavan kokonaisuuden, jota himmentää lähinnä muutama pieni ominaisuuspuute. Ottaen huomioon, että muistikorttipaikka ja kuulokeliitin puuttuvat lähes kaikista nykypäivän high-end-puhelimista, ei niistä voi kasata merkittävää taakkaa myöskään S21 Ultralle. Kyseessä on puhelin, joka edustaa sitä mitä kaikilta high-end-puhelimilta pitäisi voida odottaa – valmistajansa parasta osaamista kaikilla osa-aluella. Tästä syystä päätimmekin myöntää laitteelle Toimituksen valinta -kunniamaininnan.

 

Juha Kokkonen

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
10 314
17.5.2021: Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Kokonaisuudessaan Xiaomin Mi 11 Lite on erinomainen laite. Puhelin on ulkoiselta olemukseltaan jämäkkä ja hintaluokassaan todella laadukas, minkä lisäksi sen sisuskalut ovat luokkansa huippua. Snapdragon 780G -järjestelmäpiiri siivittää puhelimen selvästi ohi muista 700-sarjaa käyttävistä laitteista ja sinänsä pienehköstä akusta huolimatta käyttöajatkin ovat kohtalaiset. Myös kamerajärjestelmä on laadukas ja erityisesti makrokamera ansaitsee kiitosta. Mi 11 Liten päivitystuki ei pärjää parhaimmistolle, mutta sentään tietoturvapäivitysten lupaaminen kolmeksi vuodeksi on ehdottomasti hyvä kehityssuunta vanhaan lupauksettomuuteen verrattuna. Erinomaisen rautansa myötä puhelin ansaitseekin Toimituksen valinta -kunniamaininnan vain yhteen päivitykseen jäävästä suurten Android-versioiden tuesta huolimatta.

 

Juha Kokkonen

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
10 314
30.7.2021: OnePlus Nord 2 5G
Kokonaisuudessaan OnePlus Nord 2 on 400 euron puhelimeksi erinomainen laite, joka tarjoaa tasapainoisen kokonaisuuden toimivaa ohjelmistoa, kohtalaisen hyvää päivitystukea ja tehokasta rautaa. Kovimmat kilpailijat sille ovat niin ikään erinomaista suorituskykyä tarjoava Xiaomi Mi 11 Lite 5G ja erinomaisen päivitystuen, mutta heikomman suorituskyvyn mukanaan tuova Galaxy A52 5G. Nord 2 luo ikään kuin kompromissin näistä kahdesta yhdistäen molempien hyviä puolia ja onnistuu siinä erinomaisesti ansaiten myös io-techin Toimituksen valinta -kunniamaininnan.

 

Juha Kokkonen

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
10 314
20.8.2021: ROCCAT Burst Core
Burst Core on pieniä yksityiskohtia lukuuna ottamatta lähes täydellinen hiiri vaativaan pelaamiseen. Hiiren muoto on ehkä jopa hieman liian varovainen, perän muotoilulla voisi parantaa otteen pysymistä paremmin paikoillaan nopeissa liikkeissä ja rennosti pideltäessä. Johto voisi olla kevyempi tai mieluiten langaton ja hiiren painopiste voisi sijaita keskemmällä, ehkä mieluummin jopa hieman takapuolella. Sensorin sijaintia voisi siirtää hieman eteenpäin, parantaen liikerataa ranteella ja sormilla tähdätessä. Optisten kytkimien tuntuma voisi olla parempi ja napakampi.

 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
148 437
Viestejä
2 815 336
Jäsenet
53 996
Uusin jäsen
Safari

Hinta.fi

Ylös Bottom