Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Miltä kantilta? Lämpöjen?
Lähinnä että meneekö miten esim 1.25 vcorella ja mitkä lämmöt?
Pelaa, vaan ei pala ja sula
No jopa kulkee. Millä kelloilla menee Cine R15 vielä läpi? Oispa 5.4 G chippiä.
Missä pyörii 7940X 47 kertoimilla coreden lämmöt?
Eipä noita TDP arvoja kannata sokeasti tuijottaa, kellotettuna vetävät tietysti enemmän ja jäähy on hyvä, mutta näissä X299 sarjan prossuissa on samat purkkatahnat kuin kuluttajapuolen kivissä, eivät ole enää juotettuja kuten X99 vielä oli. Tästä syystä lämmöt voivat olla vakionakin jo ongelma, etenkin sitten kellotettuna.
Core I9 7900 - 7920 on TDP 140W ja 7940-7960-7980 TDP 165W
Onko noilla 7920 ja 7940 suuri ero yli kellotuksissa?
Corsair Hydro Series H150i Pro Review tulee lämmön siirtoon.
Mikä olisi järkiostos video editointiin (Sony Vegas) ja 4K pelaamiseen (1080Ti on jo)
Tuo hinta haitari olisi 1000-1500€ prosessorille, jolla saisi I-9 7920, 7940 tai 7960 mallin.
Laitas SVID päälle. Mulla teki käpyjärven kanssa sama ja korjautui tuolla.Näköjään tuo G.Skillin 64GB 4000 kitti boottaa välillä. Itseasiassa taitaa olla niin että kylmäkäynnistys ei toimi ikinä vaan pitää bootata esim. 3600C16, mennä BIOSiin, laittaa XMP-asetukset ja VCCSA 1.00 V, jolloin kitti on myös Mustiksen testillä näköjään täysin vakaa 4000 C18-19-19-39-2T.
En vaan ole mitään viisasten kiveä keksinyt millä ilveellä tuon saisi boottaamaan kylmänä, olen koittanut nostaa VCCIO, VCCSA, Vcache, ja kokeillut säätää eventual- ja boot voltageja, disabloida SVID:n, enhanced training päälle/pois jne. Oisko ideoita? Vai onko vaan niin että emon puolesta loppuu potku. 3600C16 on bootannut aina ainakin tähän mennessä, ei sekään toki huono ole.
Laitas SVID päälle. Mulla teki käpyjärven kanssa sama ja korjautui tuolla.
Mikä siellä kiinnostaa?Jos jollain on 7820X prossu hollilla, niin olisiko mahdollista ottaa kuvankaappaus uusimman HWInfon Central Processor(s) > "Operating Points" kohdasta?
Mikä siellä kiinnostaa?
7820X: stä noita tietoja siis (operating points):Vakiokellot eri skenaarioissa (128, 256, 512-bit).
Pieni ero mutta se kun ei tarvii korkata on aika merkityksellinen. Etenkin itselle kun koko custom loopin tyhjääminen ja uudelleentäyttö + ilmaaminen on aika vaivalloista jos se pitää tehdä uudestaan vain siksi ettei esimerkiksi kontakti IHS ja sirun välillä osukaan ekalla kerralla täydellisesti. Plus sitten on tietysti se kysymys takuuasioista mikä on joillekuille myös kynnys - etenkin näissä kalliimman luokan kivissä.Taitaa ero olla lopulta nestemetallin ja juotetun välillä melko pieni. Typellä saattaa enemmän näkyä.
Totta. Lähinnä viittasin siihen, että ei taida olla mitään hyötyä vaihtaa korkatusta juotetuun.Pieni ero mutta se kun ei tarvii korkata on aika merkityksellinen. Etenkin itselle kun koko custom loopin tyhjääminen ja uudelleentäyttö + ilmaaminen on aika vaivalloista jos se pitää tehdä uudestaan vain siksi ettei esimerkiksi kontakti IHS ja sirun välillä osukaan ekalla kerralla täydellisesti. Plus sitten on tietysti se kysymys takuuasioista mikä on joillekuille myös kynnys - etenkin näissä kalliimman luokan kivissä.
Totta. Lähinnä viittasin siihen, että ei taida olla mitään hyötyä vaihtaa korkatusta juotetuun.
Itselläni oli vajaa vuosi sitten mielessä, että vaihtaisiko silloisen 5930K:n 6900K:hon vai 7820X:ään. 6900K jäi ostamatta koska Intel ei laskenut hintoja ja 7820X jäi ostamatta, koska ei ole kiinnostusta korkata jotain yli 500 euron prossua juurikin takuu/avaimenperäriskin takia. Ja se operaatio olisi sille prosessorille nykymuodossaan kuitenkin joka tapauksessa vähänkään ylikellotettaessa tehtävä. Mitenhän hyvin (huonosti) tuo nykyinen HEDT-sukupolvi on myynyt ihan vaan sen takia, että käyttäjiä siirtyi Ryzeniin Intelin tahnaperseilyn takia? Jos 7000-sarjan HEDT olisi ollut alun alkaenkaan juotettu, niin olisin todennäköisesti päätynyt siihen. Lopulta ostin Ryzen 1700:n ja nyt on 2700X preorderissa. Lanikoneessakin pyörii nykyään AMD.
Huvittavaa on myös se, miten huonosti Intel on tahnatoteutuksensa tehnyt. AMD:n Raven Ridgejen tahnat toimivat siellä välissä ihan hele-vetin paljon paremmin kuin Intelillä oikeastaan missään prosessorissa. RR:ssä nestemetallien vaihtamisesta oli jonkun testin mukaan ~10 asteen verran iloa (tavallisen tahnan kohdalla ero 0) kun taas Intelillä tulee nestemetallilla niitä 20-25 asteen eroja ja tahnallakin kaksinumeroisia lukemia. Uskoisin, että mikäli Intelin HEDT-prossuissa siirryttäisiin takaisin juotettuihin IHS:iin, kiinnostaisi valveutuneita harrastajia hankkia niitä nykyistä enemmän. Huonosti säikeistyvissä ohjelmissa niissä on kuitenkin tehopotentiaalia enemmän kuin Ryzeneissä korkeampien kellojen ansiosta. Nykyisiä jo korkattuja prosessoreja en näe aiheelliseksi käydä uusimaan, etenkään jos siinä yhteydessä ei tule minkäänlaista respiniä josta olisi hyötyä kellojen, virrankulutuksen tai Spectre/Meltdownin suhteen.
Ei se tahna AMD:lla yhtään sen paremmin toimi.
Ravenilla lämmöntuotto suhteessa ytimen kokoon on vaan huomattavasti pienempi kuin Inteleillä.
Taitaa ero olla lopulta nestemetallin ja juotetun välillä melko pieni. Typellä saattaa enemmän näkyä.
Niin kova menekki varmaan ollut, että piti ihan lopettaa tuotanto.Kabu Lake X:t on nyt poistettu tuotannosta / lakkautettu.
Intel discontinues the Kaby Lake-X Core i5-7640X and Core i7-7740X
Tulikohan peräti ennätys lyhyimmästä eliniästä prosessorillaKabu Lake X:t on nyt poistettu tuotannosta / lakkautettu.
Intel discontinues the Kaby Lake-X Core i5-7640X and Core i7-7740X
Tuli ihan Broadwell mieleen.Tulikohan peräti ennätys lyhyimmästä eliniästä prosessorilla
Eikös Broadwell ollut loppuviimein aika pitkäikäinen desktopilla, kun Skylakesta ei tullut (heti ainakaan) Iris Pro -versioita?Tuli ihan Broadwell mieleen.