Imurien yleiskeskustelu (rikka/varsi/märkä/kuivaimuri, pölypussiton, HEPA yms.)

Liittynyt
02.05.2017
Viestejä
2 672
Kauanko sulla on tuo Samsung ollut? Jos paljon hienon hiekkaa imuroitu niin ettei olisi jo suodatin jonkinverran tukossa?

En epäile etteikö tuo Dyson olisi tehokkaampi ja tarkempi imuroimaan, mutta en nyt Samsungiakaan aivan kelvottomana pitäisi. 75 Pet meillä ainakin pärjää kelvollisesti Kärcherin WD5:lle...
24.10.2022 ostettu 249,50 € Gigsusta. Suodatin pestynä ja pönttö täysin puhtaana vertailuun tietysti, sehän täytyy pestä pari kertaa kuukaudessa meidän siivousintoilulla. Ulospuhalluksen ts. moottorin suodattimessa ei ole mitään (eikä ole koskaan vaihdettu) pl. tummissa muoviosissa näkyy jotain mikropölyä. Dysonia en ole vielä pessyt kun sen verran tuore tapaus.

Ei toi Sampan varsinainen suodatin toiselta puolelta mitenkään likainen ole nytkään, eikä moottorisuodatin likaiseltakaan puolelta ks. kuvat testin jälkeen (eli toi valkoinen on 1,5 vuoden käytön jälkeen edelleen valkoinen).

20240418_081029.jpg20240418_081125.jpg

Eli vaikka nyt jotain tuhkia ym. imuroitu takan ja kamiinan edustalta, niin ei ne ainakaan tuolta moottorilta ulos tule Sampassakaan joten ehkä ne on levitetty/imetty pönttöön. Sinistä suodatinta kun pesee Fairylla niin välillä aika musta vesi.

Tota valkoista ulospuhallussuodatinta ei saa pestä pl. parhaimmat Sampan mallit. Dysonissa on pestävää mallia.

Mietittäväksi jää, falskaako Samppa kuitenkin ennen tuota ulospuhallusta -> testasin tukkia just äsken sen, niin ei se kyllä puhalla säiliön sauman välistä tuon sinisen ja valkoisen saumastakaan... Eli kyllähän ne ulospuhallusilmat kuitenkin menee ainaskin käsikopelolla valkoisen paprusuodattimen läpi, mutta ehkä nuo suulakkeet ei sitten vaan nappaa lattialta/matosta niin hyvin kuin luulin. Onhan Sampallakin imuroitu järkky määrä pölyä silti. Mutta hämmästyttävää on, miten paljon tuo Dyson silti löytää/imee aina ja esim. eilisen Sampalla imun jälkeen imin vielä silmämääräisesti Dysonilla 10 grammaa pölytupsua/hienojakoista, kun tosiaan laser näytti, että ei tuo Samppa lattioilta vienyt hiukkasia.
 
Viimeksi muokattu:

jpp

Liittynyt
07.12.2021
Viestejä
186
Kovasti tekisi mieli hankkia tuo Gen 5. Mutta voidaanko ajatella, että imuri toimittaa hyvin virkansa vielä 5vuoden päästäkin? Tuntuu että kaikki elektroniikka on nykyään kertakäyttöistä:rolleyes: Tulisi siis 70neliön kolmioon ykkös imuriksi.. En ole tottunut yleensä paskaa ostamaan, eikä tuo Gen 5 varmasti sitä olekkaan. Mutta mietityttää kun pistää n.700€ imuriin :hmm:
Täällä Dyson V6 ollut käytössä 7v ja edelleen toimii kuin uusi. Uusi akku vaihdettu ~6v kohdalla, kun ei akun tehot enää riittänyt turbo tehon käyttöön. Jos ei laatu ole huonontunut, niin eiköhän tuo Gen5 edelleen 5v päästäkin hoida homman.
 
Liittynyt
28.12.2018
Viestejä
585
Mulla on hyvin samanlaiset kokemukset kuin @masaf2 on vertaillut, paitsi että ei ollut samppaa tai vastaavaa vertailukohdetta.

Omat rikkaimurit vertailuun ovat Makita DCL281W ja DCL286F. Silmätuntumavertailuna tuo gen5 vetää säiliöön kamaa noin 10 kertaisen määrän. Toki noissa Makitoissa ei ole pyörivää harjaspäätä joten ne ei ime matoista muutenkaan paljon mitään. Ja toi uudempi menee tukkoon välittömästi jos saa pienen määrän esim tuhkaa/pienijakoista partikkelia. Toi 281 on mökki imurina ja toi 286 lähtee tästä eläkkeelle autotalliin.

Suurin järkytys oli kun ekaa kertaa suoraan paketista imuroin gen5:lla. Imuroin kokeeksi keittiön käytävämaton sekä pari muuta ja lopputulos oli että pölysäiliö teki mieli tyhjentää. Ja omasta mielestä kotona oli siistiä. Toki mulla ei tätä ennen ollut pyörivää harjaspäätä missään imurissa, paitsi q revo robotissa.

Tästä tein johtopäätöksen että jos jossain vaiheessa päätän vaihtaa johdollisen electroluxin imurin uuteen, niin kelpuutan vain dysonin.
Ei se että olisin siivousfriikki, mutta mun mielestä tollaisissa pakollisissa ja vähän epämielyttävissä hommissa pitää olla parhaat vehkeet että homma toimii helposti.

Mut tosiaan jokainen tekee omat arvostuksensa ja valintansa. Lähinnä halusin painottaa että noissa oikeasti on eroa.
Toisaalta jollekkin parasta on bulkki-santtu ja joku suostuu juomaan vain pienpanimo ipaa lähipanimosta. Ja kumpikin on oikeassa, jokainen tekee päätökset omasta näkökulmastaan.
 
Liittynyt
09.07.2019
Viestejä
513
Tästä tein johtopäätöksen että jos jossain vaiheessa päätän vaihtaa johdollisen electroluxin imurin uuteen, niin kelpuutan vain dysonin.
Ei se että olisin siivousfriikki, mutta mun mielestä tollaisissa pakollisissa ja vähän epämielyttävissä hommissa pitää olla parhaat vehkeet että homma toimii helposti.
Ymmärtääkseni Dyson ei enää valmista - tai ainakaan kehitä - uusia johdollisia imureita. Johdollisissa erot muutenkin huomattavasti pienempiä, kuin akkutoimisissa. Minkä tahansa laatumerkin perässävedettävä omannee riittävän imutehon.

EDIT: On noita näköjään edelleen myynnissä, vaikka uutisia löytyy jo vuodelta 2018, että Dyson lopettaa johdollisten imurien valmistuksen.
 
Liittynyt
06.11.2018
Viestejä
1 943
Mielen (ehkä 5-10v vanha) suulaketta ei ole koskaan puhdistettu nöyhdän irrotusta kummemmin. Huomasin tänään, ettei kovan lattian asetuksen yhteydessä karvat tule täysin ulos, ja ovat ihan kovettuneet.

Kannattaako tuota yrittää purkaa ja liottaa / pestä vai onko ihan menetetty tapaus?
 
Liittynyt
09.11.2016
Viestejä
349

Etsinnässä ois ~200€ varsi-imuri joka toimisi myös rikkaimurina. Osui silmään tämä Electroluxin kampanja, alustavasti näyttää ainakin isoilta alennuksilta?


Tämä näytti kans ihan ok kokonaisuudelta, mutta joku osasi täällä sanoa että ei ole irroitettavaa akkua.

Meni justii pahimmoisesti ohi tuo powerinki -20% kaikesta ohi.

Onko jotai nopeita suosituksia?
 
Liittynyt
01.05.2019
Viestejä
483
Kumpi olis parempi koiratalouteen, Samsung Jet 75E Pet vai Dyson V8 (ei Absolute malli).

Dyson Verkkokaupassa nyt 299 eur ja Samsungia sais 279 eur Powerista tai Gigantista.

Nimim. oliskohan vaan pitäny ostaa V8 Absolute kun vajaa 2 kk sit olis saanut 380 eurolla :hmm:

E: Arvostaisin hyvää imutehoa, sekä että olisi kestävä laite.

Nähtävästi Powerin mallissa mukana Soft Brush suulake ja Gigantin mallissa tuo Power Brush. Kumpikohan suutin olis parempi eläintaloukseen (lyhyttä koirankarvaa)? Molemmissa tulee mukana tuo Pet Brush.

Jotenkin toi V8 kahden imutehon kera kyllä niin karvalakki että pitäis olla V10 malli joka vähän parempi mut myös hintaakin sitten on..

E: Itse itselleni vastaillen, kyllä V8 Dyson vaan jotenkin vakuuttaa laatutuntumaltaan (vaikka äkkiseltään näyttää jopa tosi lelulta Samsung Jet 75 verrattuna. Varsinkin kaikki liitoskohdat tuntuivat Samsungissa jo esittelylaitteessa jotenkin väljiltä verrattuna Dysoniin. Ja Dysonin suulake vaan vaikuttaa paremmalta. Samsungissa isona etuna helposti vaihdettava akku ja isompi pölysäiliö mutta en pidä siitä että imuroidessa "rikkaimurina käyttäessä" suulakkeet heiluu imuroidessa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
20.10.2018
Viestejä
2 596
Elilen kävin Gigantissa katsomassa, myyjä kehui tätä maasta taivaaseen. Minulle ihan outo merkki.
Olin arpomassa Dysonin V8 ja Boschin 8 sarjalaisen väliltä, kun Gigantin myyjä tyrkytti minulle tuon APT:n. Mainospuheena oli Dyson V15 verrattavissa oleva imuteho puolet edullisemmalla hinnalla. Olihan tuo myös noista kaikista kolmesta tyylikkäimmän näköinen ja mukana tuleva varustekattaus seinälatureineen ja suulakkeineen vaikutti hyvältä. Nyt puoli vuotta ajanut asiansa kakkosimurina robotti-imurin hoitaessa pääimurin virkaa. Ainut ongelma viime aikoina todella nopea tukkeutuminen maksimiteholla, jolloin kone pysäyttää itsensä virheviestin kera. Kokeilin paineilmalla puhaltaa ulkona HEPA-suodattimen läpi ja kyllähän sieltä komea todella hienojakoinen pölypilvi pärähti ilmoille. Ja tuon jälkeen tukkeutuminen väheni huomattavasti eli HEPA-suodattimen saa tukkoon muutaman kuukauden satunnaiskäytöllä ja mikäli oikeaoppisesti haluaa toimia, niin varaosasuodatinhan maksaa Gigantissa sen 20€. Muualta ei niitä varmaankaan saa, joten bisnes edellä näitä varmasti myydään ainoana jälleenmyyjänä.

Pitää kyllä silti kehua tuon laitteen imutehoa. V15 ei omakohtaista kokemusta ole, mutta kyllä tuo APT maksimiteholla on verrattavissa vanhaan perässä vedettävään Electroluxiin. Maksimiteholla imurointiaika on 10-11 minuuttia. Automaattiasetuksella imurointiaika on noin tunnin luokkaa ja silläkin saa pääasiassa kaiken pölyn imuroitua, mutta hiekkaa ei kynnysmatosta jaksa nostaa säiliöön saakka.

Suositus sillä varauksella, että on valmis uusimaan HEPA-suodatinta (mielestäni liian) tiheään.
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
11
Uutta imuria hankinnassa ja Miele voisi olla seuraava.

Prismassa alennuksessa Miele C3 Power. Tässä olisi 890W moottori vrt Gigantin ecoline. Verkkiksessä halvemmalla mutta vain myymälästä saatavilla.
Miele Complete C3 Power mangonpunainen | Prisma verkkokauppa

Onko kokemuksia Miele C3 vs Electrolux vs Bosch vastaavat ?

Pyörien koko mietityttää Mielessä paksummilla karvamatoilla.
 
Liittynyt
20.07.2022
Viestejä
107
Mulle saapui juuri Powerista C3 Complete tuolla 890 W moottorilla. Kokeilin hieman ja eihän se suutin liiku lattiassa jos tehot yli 50 %, eli olisin jopa mieluummin ottanut Eco-mallin.

Malleja ja variaatioita myös ihan pirusti eli kannattaa tsekata missä on itselle sopivimmat suuttimet mukana.
 
Liittynyt
15.10.2022
Viestejä
674
Powerilla Serie 8 Unlimited 2 kampanjassa mutta arvosteluita kovin huonosti Boscheista. Onko hyvä vai pitäisikö vaan odottaa seuraavaa Sampan Jet 75 Pet kampanjaa?

Tuohon rahaan oikein hyvä ostos. Juuri malli, missä tuo paras 4Ah akkukin.

On täällä onneksi joku muukin kuin minä Boschiin päätynyt, vaikka näitä ei speksirunkkaussiteiltä löydykään niin esim. YouTubesta voi todeta kuinka pyyhkii pöytää esim. Dysonilla vähän isompien roskien imuroimisessa. :)
 

sivusilmin

Tukijäsen
Liittynyt
15.04.2022
Viestejä
95
Tuohon rahaan oikein hyvä ostos. Juuri malli, missä tuo paras 4Ah akkukin.

On täällä onneksi joku muukin kuin minä Boschiin päätynyt, vaikka näitä ei speksirunkkaussiteiltä löydykään niin esim. YouTubesta voi todeta kuinka pyyhkii pöytää esim. Dysonilla vähän isompien roskien imuroimisessa. :)
Ostin Powerin avajaisista parketti-extralisukkeellisen version. Ensikokeilun perusteella olen tyytyväinen, imuteho on hyvä ja ergonomia kunnossa.
 
Liittynyt
02.05.2017
Viestejä
2 672
YouTubesta voi todeta kuinka pyyhkii pöytää esim. Dysonilla vähän isompien roskien imuroimisessa. :)
No miten / mistä? Tuli vaan mieleen kun aika isoja kikkareitakin Dyson Gen5 detect imee ja vaikka puolikas jäätelötikkukin meni pöntön pohjalle asti kun tytär oli sellaisen askarteluihin katkonu. Ja menee putkea isommat paperitkin ruttaantuvana. Jotku isot murot ja kivet ja piippurassit ihan piece of cake. Toki piippurassi jäi kerran flyffyheadiin pyörimään ja rautalangan näkyvä pää naarmutti muovia. Ja just esim. jyrsijöiden heinät lattialta imasee parin kymmenen sentin pituuteen asti ja säiliömatkalla päätyy osiin / säiliössä 5-10-senttisinä.

Vähän sellanen perstuntuma, että jos gen5 isompia roskia imis paremmin, niin siitä olis maailmalla revikoissakin jotain ja toi olis jo julistettu parhaaksi. Toki mun kokemus Bosch 8 rajoittuu Powerin myymälän lattiamattokokeiluun ja putken päästä kokeiluun et paljonko se imee kättä ja ostin sillon Sampan Jet 70 Pet heittämällä.
 
Liittynyt
16.12.2020
Viestejä
54
Powerilla Serie 8 Unlimited 2 kampanjassa mutta arvosteluita kovin huonosti Boscheista. Onko hyvä vai pitäisikö vaan odottaa seuraavaa Sampan Jet 75 Pet kampanjaa?
En osaa muihin varsi-imureihin verrata, mutta perinteiseenkin imuriin verraten imuroi ihan hyvin maksimiteholla, jota jaksaa 3 Ah akulla kymmenisen minuuttia. Ei ole tarvinnut enää perässävedettävää kaivaa kaapista koiran jälkien takia, eli ajaa asiansa. Säiliön tyhjennys on vähän tympeää hommaa kuten varmaan näissä kaikissa, mutta tässä on ihan fiksu pyöritettävä "päristin" joka irrottaa suodattimesta hienojakoisen pölyn näppärästi. Ledit suulakkeessa on hyvät ja varmaan todellisuudessa hyödyllisempi ominaisuus kuin Dysonin laseri vaikkakaan ei yhtä techbro-uskottava. Jotain idiosynkratioita löytyy: välillä täytyy kahdesti painaa liipasinta että lähtee käyntiin, ja heti imuroinnin jälkeen ei kuumana suostu lataamaan, mutta lataa sitten hetken päästä jäähdyttyään. Muovin laatuvaikutelma on yllättävän hyvä, parempi kuin Dysonissa.

Jäätelötikkujen imuroinnista ei ole kokemusta.
 
Liittynyt
02.05.2017
Viestejä
2 672
Ihan hyvin maksimiteholla ja kestää kokonaiset 10 min? Niinpä. Ei nyt lähdetä väittelemään, koska ainahan oma on paras (varsinkin jos omistaa parhaan) mutta Dyson Gen5 detect imuroi ihan hyvin minimiteholla n. 77 min ja automaatilla meillä ~44 min ja jo sillä imuteho on todella loistava kun vaihtelee hiukkasmäärän eli tarpeen mukaan. Perstuntumafaktana Boschi ei pärjää lähellekään edes vanhalle Dyson V8:lle mitä imutehoon tulee. Gen2 Serie 8 ProPower voi tietysti olla parempi, toivottavasti, mut ale-8-sarja oli kyl aika käpynen.

Dysonin vihreä laservalo hakkaa ainaskin nää Electroluxin 4 lediä ihan 6-0, täysin eri planeetalta ja ennen kaikkea näkee likahiukkaset vs. vaan valaisee. Tykkään imuroida pimeessä, sitä parempi mitä pimeempi :D

1717675374303.png


PS. Dysoni imee myös hiusdonitsit, leegot ym. ihan nätisti. Kaikki mikä mahtuu imuputken päässä imurin sisäpuolella olevasta mutkasta läpi vaikka edes litistettynä, niin tulee. Metallisen paksun kaulaketjunkin olen imuroinut tyttären sängyn alta, mikä oli tietysti ikävä pölyisenä kaivella säiliöstä.
 
Liittynyt
16.12.2020
Viestejä
54
Juu ei lähdetä väittelemään jos tuo oli se mitä sait viestistä irti. Tarkoituksena oli kuvailla minkälaisen imurin saa 300e hintaan jos Boschin hankkii, hyvine ja huonoine puolineen. Maksimitehon lisäksi löytyy tietenkin myös Auto-tila jossa akku kestää pidempään. Sekin imuroi ihan hyvin mutta ei voi enää perinteiseen imuriin verrata.

Boschin ledit on paremmat kuin nuo Electroluxin tuikut.

Täytyy kyllä pitää mielessä Dyson jos tulee tarve imuroida leegoja ja hiusdonitseja :D
 
Liittynyt
02.05.2017
Viestejä
2 672
Täytyy kyllä pitää mielessä Dyson jos tulee tarve imuroida leegoja ja hiusdonitseja :D
On siinäkin huonoja puolia, just joku paperiarkin pala juuttu sinne ja sai tikulla tökkiä, että sai säiliön puolelle imasemaan. Ja säiliön putsaus on aika saatanasta vs. Samsung. Ja moottorin persuksen karkeasuodatin ei vaikuta hirmu pitkäikäiseltä ts. saattaa joutua ostamaan joskus sen mollukan.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
9 117
Dysonin varsi-imurit -20% Gigantissa tämän viikon. Alennus myymälöissä, että verkoissa.

V15 Absolute lähtee 640€.
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
11
Nyt sitte nykyinen imuri hajosi ja uuden hankinta muuttui haaveilusta pakolliseksi. Hinta haarukka on 150-250€.
Plus Ehkä joku takuusetti suodattimia jos on "pakko" hommata oston yhteydessä takuulaajennuksena.

Bosch big bag oli nykyinen ja toimi 10v, mutta lyhyt johto ja letku sekä kova ääni ja suodatus ei häävi...

Tässä malleja jotka nyt suunnittelussa:
Miele C3 perus malli 200-220€, varma valinta ilmeisesti. pussia ja suodatinta löytyy hyvin (mm. prismasta).
Miele C3 Gala 250€ (power tarjous), Tässä parempi kahva, parkettisuulake ja takuu laajennus 2+125vko(2v) sisältyy. ilman 70€ "takuu pussi/suodatin pakettia. Toki pussit pakko jossain välissä hommata...
Nilfisk Select Allergy 199€ (gigantti tarjous (norm. 299€), kiinnostaa H14 suodattimen takia, muutenkin näppärän näköinen ja 5v takuu mukana. Pölypussien ja tarvikkeiden saatavuus tulevaisuudessa mietityttää.
Nilfisk Select 149€(Power tarjous). Tuossa olisi hinta kohdallaan. Suodattimen saa ilmeisesti vaihdettu parempaan H14 versioon.
Nilfisk One Allergy, 179€, Pieni ja H14 suodatus. Tässäkin tuo tarvikkeiden saatavuus mietityttää.

Mielen C3 saa luultavasti paremman suodattimen jos tuo perusmallin ei riitä. Ainakin paremman suodattimen yhteensopivuus listalla näkyy C3 complete vaikkakin Miele myy erikseen (Allergy/medicair) malleja.

Muista merkeistä ainakin Electrolux laatu kärsinyt kolauksen ja sen takia ennemmin tuo Miele.
Bosch ehkä...
Nilfisk kiinnostaa mutta kotitalous mallit on vähemmän tunnettuja ja tarvikkeiden saatavuus epäilyttää 5v päästä.
 
Liittynyt
02.05.2017
Viestejä
2 672
Philipsin Performerin Ultra Clean Air HEPA 13 -suodatin ei ainakaan suodata mitään (ja pölypussina s-bagin hepa allergy tjsp.) ts. sillä imuroinnin jälkeen on Dyson Gen5 detect laserissa ihan yhtä paskaista kuin ennen imurointia pl. suurimmat murut ja karvat ja villakoirat lähteneet mutta hienoin mikropöly ei. En antais mitään arvoa noiden erotusasteille missään muussa merkissä kuin Dysonissa kunnes toisin todistetaan (laserilla lattialta).
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
11
Onkohan Dysonin laserin havaitsema tuo lattialla oleva mikropöly sellaista joka ei ole vielä imuroinnin aikana liikkunut minnekkään?
Olen huomannut omissa siivouksissa, että tuo mikropöly ei pinnoilta lähde ilman fyysistä ärsykettä(harjat tai pyyhintä). Pelkkä imurin suuttimen ylimeno jättää tuohon hienoon pölyyn usein vain harjojen raidat, jotka sopivassa valaistuksessa voi esim. mustalta pinnalta nähdä.

Onhan nuo suodattimien lupaukset usein kumminkin muuta kuin todellisuus.

Uskon siitä huolimatta, että tunnettujen merkkien mainokset täytyy olla ainakin suuntaa antavia ja tällöin suodatuksessa luulisi jotain eroakin olevan.
 
Liittynyt
02.05.2017
Viestejä
2 672
Voihan se toki niinkin olla, että vaatii sen pyörivän harjan irroittamiseen, mutta kyllä sitä selkeesti ilmassakin leijailee Philipsin jälkeen. Toki voihan se puhaltaa sitä lattialtakin vaan turbulenttisen isoilmamääräisen ulospuhalluksen seurauksena jolloin lattialta imuroitava leijailee kaikkialla...
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
11
Kävin katsomassa imureita.
Tällä hetkellä kilpailee Nilfisk One Allergy ja Miele C3 complete gala

Mielessä kahva (Comfort-kahva) ja putki laadukkaamman tuntuisia verrattuna Nilfisk One malliin. Myös monitoimisuulake oli Mielessä paremman oloinen.
Mielen myyjä laittoi käyntiin. Se oli ehkä jonkin verran äänekäs odotuksiin nähden, mutta hiljaisempi kuin vanha imuri ja ääni ei ollut ärsyttävän kuuloinen. Nilfiskiä en kokenut käynnissä.

Nilfisk painaa 4,5kg ja Miele 7,3kg.
Nilfisk takuu 2v tai 4v jos ottaa 39€ pussi-suodatinpaketin
Miele Takuu(Gala malli) on 2v +125vko tai 69€ takuupaketilla 5v (tai ehkä 5v+125vko)

Specsien mukaan Nilfisk on parempi suodatin ja 3kg kevyempi. Mielessä 4,5litra pölypussi ja Nilfisk 3litraa.
Mielessä ergonomia/laatu parempi (paitsi paino) ja tarvikkeita paremmin saatavilla.
Takuupaketeissa eroa tarvikkeiden määrässä. Mielellä 16 pussia ja Nilfisk 10 pussia.

100€ eroa jos ottaa imurin lisätakuupaketilla.

Koko, suodatin ja hinta vie Nilfisk suuntaan ja laatuvaikutelma Mieleen.
 
Liittynyt
01.05.2019
Viestejä
483
Kävin katsomassa imureita.
Tällä hetkellä kilpailee Nilfisk One Allergy ja Miele C3 complete gala

Mielessä kahva (Comfort-kahva) ja putki laadukkaamman tuntuisia verrattuna Nilfisk One malliin. Myös monitoimisuulake oli Mielessä paremman oloinen.
Mielen myyjä laittoi käyntiin. Se oli ehkä jonkin verran äänekäs odotuksiin nähden, mutta hiljaisempi kuin vanha imuri ja ääni ei ollut ärsyttävän kuuloinen. Nilfiskiä en kokenut käynnissä.

Nilfisk painaa 4,5kg ja Miele 7,3kg.
Nilfisk takuu 2v tai 4v jos ottaa 39€ pussi-suodatinpaketin
Miele Takuu(Gala malli) on 2v +125vko tai 69€ takuupaketilla 5v (tai ehkä 5v+125vko)

Specsien mukaan Nilfisk on parempi suodatin ja 3kg kevyempi. Mielessä 4,5litra pölypussi ja Nilfisk 3litraa.
Mielessä ergonomia/laatu parempi (paitsi paino) ja tarvikkeita paremmin saatavilla.
Takuupaketeissa eroa tarvikkeiden määrässä. Mielellä 16 pussia ja Nilfisk 10 pussia.

100€ eroa jos ottaa imurin lisätakuupaketilla.

Koko, suodatin ja hinta vie Nilfisk suuntaan ja laatuvaikutelma Mieleen.
Ottaisin Mielen mielummin. Parempi laatu, parempi pussien/suodattimien ja varaosien saatavuus. Lisäksi Mielessä on aika paljon isompi pölypussi ja isompi muutenkin. Nilfisk näyttäisi olevan rungoltaan saman kokoinen kuin Nilfiskin ilmeisesti halvin malli Nilfisk One.

Nilfisk toki näppärämpi ja kevyempi.

Itsellä puoltaa Mielen suuntaan myös se että mökiltä löytyy joku 80-90-luvun Miele joka toimii edelleen kuin uusi. Sen sijaan vanhemmillani on reilusti alle 10v Nilfisk jossa on jo muoviosia rikki. Pölypussitkin on aika paljon kalliimpia kuin Mieleen (tai vaikka Electroluxin S-Bagiin) verrattuna.

Itsellä on halvin mahdollinen Electrolux joka ollut sinänsä toimiva peli, mitä nyt kerran ei meinannut kaaduttuaan antaa kytkeä virtoja päälle ja teleskooppiputken lukitus ei enää tahdo mitää mattoja täydellä teholla imuroidessa. Myös suulakkeesta renkaat löystyneet ajan saatossa. Mieless tuskin tuollaisii ongelmiin tulee törmäämään.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
02.05.2017
Viestejä
2 672
@Antmano tosta kompromissi Philips Performer Silent pölynimuri FC8780/09 - Gigantti verkkokauppa

Mulla tosiaan FC9160 mikä tietysti tota tehokkaampi (2200W sähköteho vs tossa hikiset 750W ja 500W imutehoakin) ja parempi kahva jne. mut turhahan sekin on robon + varsareiden jälkeen. Ja robokin on turha Gen5 Dysonin ohessa. Pitäs ostaa joku Dreame 20 ultra tjsp. pyörivien moppien superirobo ja kattoo oisko siitä hyötyä Dysonin kylkeen jos ei tarttis vaikka muutaman kerran vuodessa mopata. Noita FC9160:ia saa muuten Torista 50-60 €. Mut ei oo vanha 2,2 kW versiokaan äänekäs ja ohan toi nyt jo 15 vuotta kestänyt pl. nostokahvan tilasin Ebaysta uuden joskus 6 vuotta sitte.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
983
Kellään mitään tehopesuvinkkejä dysonin suodattimeen, v11 tuo taisi olla. Vedellä sitä on aina huljuteltu kuten suodattimessa näkyy mutta kyllä se aika tukkoiselta näyttää ja nyt max teholla kun imuroi niin laite pätkii ja valittaa tukoksesta ja aikalailla kaikki paikat on katsottu mitä ilman purkamista näkee.

Voisihan tuon vaihtaakkin mutta ei noita nyt ihan hirveän yleisesti myynnissä marketeissa ole.
 
Liittynyt
09.07.2019
Viestejä
513
Kellään mitään tehopesuvinkkejä dysonin suodattimeen, v11 tuo taisi olla. Vedellä sitä on aina huljuteltu kuten suodattimessa näkyy mutta kyllä se aika tukkoiselta näyttää ja nyt max teholla kun imuroi niin laite pätkii ja valittaa tukoksesta ja aikalailla kaikki paikat on katsottu mitä ilman purkamista näkee.

Voisihan tuon vaihtaakkin mutta ei noita nyt ihan hirveän yleisesti myynnissä marketeissa ole.
Tukos voi olla muuallakin, kuin suodattimessa. Itse en pese oman V11 Dysonin suodatinta juuri koskaan, vaan imuroin sen suodattimen puhtaaksi tavallisella imurilla. Lisäksi tyhjennän samalla pölysäiliön ja imuroin samalla sen rei'itetyn runko-osan, johon pääsee käsiksi kun pölysäiliö on auki.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
244 787
Viestejä
4 280 296
Jäsenet
71 534
Uusin jäsen
kortfan55

Hinta.fi

Ylös Bottom