Imurien yleiskeskustelu (rikka/varsi/märkä/kuivaimuri, pölypussiton, HEPA yms.)

Liittynyt
02.05.2017
Viestejä
2 619
Kauanko sulla on tuo Samsung ollut? Jos paljon hienon hiekkaa imuroitu niin ettei olisi jo suodatin jonkinverran tukossa?

En epäile etteikö tuo Dyson olisi tehokkaampi ja tarkempi imuroimaan, mutta en nyt Samsungiakaan aivan kelvottomana pitäisi. 75 Pet meillä ainakin pärjää kelvollisesti Kärcherin WD5:lle...
24.10.2022 ostettu 249,50 € Gigsusta. Suodatin pestynä ja pönttö täysin puhtaana vertailuun tietysti, sehän täytyy pestä pari kertaa kuukaudessa meidän siivousintoilulla. Ulospuhalluksen ts. moottorin suodattimessa ei ole mitään (eikä ole koskaan vaihdettu) pl. tummissa muoviosissa näkyy jotain mikropölyä. Dysonia en ole vielä pessyt kun sen verran tuore tapaus.

Ei toi Sampan varsinainen suodatin toiselta puolelta mitenkään likainen ole nytkään, eikä moottorisuodatin likaiseltakaan puolelta ks. kuvat testin jälkeen (eli toi valkoinen on 1,5 vuoden käytön jälkeen edelleen valkoinen).

20240418_081029.jpg20240418_081125.jpg

Eli vaikka nyt jotain tuhkia ym. imuroitu takan ja kamiinan edustalta, niin ei ne ainakaan tuolta moottorilta ulos tule Sampassakaan joten ehkä ne on levitetty/imetty pönttöön. Sinistä suodatinta kun pesee Fairylla niin välillä aika musta vesi.

Tota valkoista ulospuhallussuodatinta ei saa pestä pl. parhaimmat Sampan mallit. Dysonissa on pestävää mallia.

Mietittäväksi jää, falskaako Samppa kuitenkin ennen tuota ulospuhallusta -> testasin tukkia just äsken sen, niin ei se kyllä puhalla säiliön sauman välistä tuon sinisen ja valkoisen saumastakaan... Eli kyllähän ne ulospuhallusilmat kuitenkin menee ainaskin käsikopelolla valkoisen paprusuodattimen läpi, mutta ehkä nuo suulakkeet ei sitten vaan nappaa lattialta/matosta niin hyvin kuin luulin. Onhan Sampallakin imuroitu järkky määrä pölyä silti. Mutta hämmästyttävää on, miten paljon tuo Dyson silti löytää/imee aina ja esim. eilisen Sampalla imun jälkeen imin vielä silmämääräisesti Dysonilla 10 grammaa pölytupsua/hienojakoista, kun tosiaan laser näytti, että ei tuo Samppa lattioilta vienyt hiukkasia.
 
Viimeksi muokattu:

jpp

Liittynyt
07.12.2021
Viestejä
164
Kovasti tekisi mieli hankkia tuo Gen 5. Mutta voidaanko ajatella, että imuri toimittaa hyvin virkansa vielä 5vuoden päästäkin? Tuntuu että kaikki elektroniikka on nykyään kertakäyttöistä:rolleyes: Tulisi siis 70neliön kolmioon ykkös imuriksi.. En ole tottunut yleensä paskaa ostamaan, eikä tuo Gen 5 varmasti sitä olekkaan. Mutta mietityttää kun pistää n.700€ imuriin :hmm:
Täällä Dyson V6 ollut käytössä 7v ja edelleen toimii kuin uusi. Uusi akku vaihdettu ~6v kohdalla, kun ei akun tehot enää riittänyt turbo tehon käyttöön. Jos ei laatu ole huonontunut, niin eiköhän tuo Gen5 edelleen 5v päästäkin hoida homman.
 
Liittynyt
28.12.2018
Viestejä
566
Mulla on hyvin samanlaiset kokemukset kuin @masaf2 on vertaillut, paitsi että ei ollut samppaa tai vastaavaa vertailukohdetta.

Omat rikkaimurit vertailuun ovat Makita DCL281W ja DCL286F. Silmätuntumavertailuna tuo gen5 vetää säiliöön kamaa noin 10 kertaisen määrän. Toki noissa Makitoissa ei ole pyörivää harjaspäätä joten ne ei ime matoista muutenkaan paljon mitään. Ja toi uudempi menee tukkoon välittömästi jos saa pienen määrän esim tuhkaa/pienijakoista partikkelia. Toi 281 on mökki imurina ja toi 286 lähtee tästä eläkkeelle autotalliin.

Suurin järkytys oli kun ekaa kertaa suoraan paketista imuroin gen5:lla. Imuroin kokeeksi keittiön käytävämaton sekä pari muuta ja lopputulos oli että pölysäiliö teki mieli tyhjentää. Ja omasta mielestä kotona oli siistiä. Toki mulla ei tätä ennen ollut pyörivää harjaspäätä missään imurissa, paitsi q revo robotissa.

Tästä tein johtopäätöksen että jos jossain vaiheessa päätän vaihtaa johdollisen electroluxin imurin uuteen, niin kelpuutan vain dysonin.
Ei se että olisin siivousfriikki, mutta mun mielestä tollaisissa pakollisissa ja vähän epämielyttävissä hommissa pitää olla parhaat vehkeet että homma toimii helposti.

Mut tosiaan jokainen tekee omat arvostuksensa ja valintansa. Lähinnä halusin painottaa että noissa oikeasti on eroa.
Toisaalta jollekkin parasta on bulkki-santtu ja joku suostuu juomaan vain pienpanimo ipaa lähipanimosta. Ja kumpikin on oikeassa, jokainen tekee päätökset omasta näkökulmastaan.
 
Liittynyt
09.07.2019
Viestejä
509
Tästä tein johtopäätöksen että jos jossain vaiheessa päätän vaihtaa johdollisen electroluxin imurin uuteen, niin kelpuutan vain dysonin.
Ei se että olisin siivousfriikki, mutta mun mielestä tollaisissa pakollisissa ja vähän epämielyttävissä hommissa pitää olla parhaat vehkeet että homma toimii helposti.
Ymmärtääkseni Dyson ei enää valmista - tai ainakaan kehitä - uusia johdollisia imureita. Johdollisissa erot muutenkin huomattavasti pienempiä, kuin akkutoimisissa. Minkä tahansa laatumerkin perässävedettävä omannee riittävän imutehon.

EDIT: On noita näköjään edelleen myynnissä, vaikka uutisia löytyy jo vuodelta 2018, että Dyson lopettaa johdollisten imurien valmistuksen.
 
Liittynyt
06.11.2018
Viestejä
1 904
Mielen (ehkä 5-10v vanha) suulaketta ei ole koskaan puhdistettu nöyhdän irrotusta kummemmin. Huomasin tänään, ettei kovan lattian asetuksen yhteydessä karvat tule täysin ulos, ja ovat ihan kovettuneet.

Kannattaako tuota yrittää purkaa ja liottaa / pestä vai onko ihan menetetty tapaus?
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
240 903
Viestejä
4 213 210
Jäsenet
70 977
Uusin jäsen
pogoloco

Hinta.fi

Ylös Bottom