Imurien yleiskeskustelu (rikka/varsi/märkä/kuivaimuri, pölypussiton, HEPA yms.)

Liittynyt
02.05.2017
Viestejä
2 642
Kauanko sulla on tuo Samsung ollut? Jos paljon hienon hiekkaa imuroitu niin ettei olisi jo suodatin jonkinverran tukossa?

En epäile etteikö tuo Dyson olisi tehokkaampi ja tarkempi imuroimaan, mutta en nyt Samsungiakaan aivan kelvottomana pitäisi. 75 Pet meillä ainakin pärjää kelvollisesti Kärcherin WD5:lle...
24.10.2022 ostettu 249,50 € Gigsusta. Suodatin pestynä ja pönttö täysin puhtaana vertailuun tietysti, sehän täytyy pestä pari kertaa kuukaudessa meidän siivousintoilulla. Ulospuhalluksen ts. moottorin suodattimessa ei ole mitään (eikä ole koskaan vaihdettu) pl. tummissa muoviosissa näkyy jotain mikropölyä. Dysonia en ole vielä pessyt kun sen verran tuore tapaus.

Ei toi Sampan varsinainen suodatin toiselta puolelta mitenkään likainen ole nytkään, eikä moottorisuodatin likaiseltakaan puolelta ks. kuvat testin jälkeen (eli toi valkoinen on 1,5 vuoden käytön jälkeen edelleen valkoinen).

20240418_081029.jpg20240418_081125.jpg

Eli vaikka nyt jotain tuhkia ym. imuroitu takan ja kamiinan edustalta, niin ei ne ainakaan tuolta moottorilta ulos tule Sampassakaan joten ehkä ne on levitetty/imetty pönttöön. Sinistä suodatinta kun pesee Fairylla niin välillä aika musta vesi.

Tota valkoista ulospuhallussuodatinta ei saa pestä pl. parhaimmat Sampan mallit. Dysonissa on pestävää mallia.

Mietittäväksi jää, falskaako Samppa kuitenkin ennen tuota ulospuhallusta -> testasin tukkia just äsken sen, niin ei se kyllä puhalla säiliön sauman välistä tuon sinisen ja valkoisen saumastakaan... Eli kyllähän ne ulospuhallusilmat kuitenkin menee ainaskin käsikopelolla valkoisen paprusuodattimen läpi, mutta ehkä nuo suulakkeet ei sitten vaan nappaa lattialta/matosta niin hyvin kuin luulin. Onhan Sampallakin imuroitu järkky määrä pölyä silti. Mutta hämmästyttävää on, miten paljon tuo Dyson silti löytää/imee aina ja esim. eilisen Sampalla imun jälkeen imin vielä silmämääräisesti Dysonilla 10 grammaa pölytupsua/hienojakoista, kun tosiaan laser näytti, että ei tuo Samppa lattioilta vienyt hiukkasia.
 
Viimeksi muokattu:

jpp

Liittynyt
07.12.2021
Viestejä
177
Kovasti tekisi mieli hankkia tuo Gen 5. Mutta voidaanko ajatella, että imuri toimittaa hyvin virkansa vielä 5vuoden päästäkin? Tuntuu että kaikki elektroniikka on nykyään kertakäyttöistä:rolleyes: Tulisi siis 70neliön kolmioon ykkös imuriksi.. En ole tottunut yleensä paskaa ostamaan, eikä tuo Gen 5 varmasti sitä olekkaan. Mutta mietityttää kun pistää n.700€ imuriin :hmm:
Täällä Dyson V6 ollut käytössä 7v ja edelleen toimii kuin uusi. Uusi akku vaihdettu ~6v kohdalla, kun ei akun tehot enää riittänyt turbo tehon käyttöön. Jos ei laatu ole huonontunut, niin eiköhän tuo Gen5 edelleen 5v päästäkin hoida homman.
 
Liittynyt
28.12.2018
Viestejä
581
Mulla on hyvin samanlaiset kokemukset kuin @masaf2 on vertaillut, paitsi että ei ollut samppaa tai vastaavaa vertailukohdetta.

Omat rikkaimurit vertailuun ovat Makita DCL281W ja DCL286F. Silmätuntumavertailuna tuo gen5 vetää säiliöön kamaa noin 10 kertaisen määrän. Toki noissa Makitoissa ei ole pyörivää harjaspäätä joten ne ei ime matoista muutenkaan paljon mitään. Ja toi uudempi menee tukkoon välittömästi jos saa pienen määrän esim tuhkaa/pienijakoista partikkelia. Toi 281 on mökki imurina ja toi 286 lähtee tästä eläkkeelle autotalliin.

Suurin järkytys oli kun ekaa kertaa suoraan paketista imuroin gen5:lla. Imuroin kokeeksi keittiön käytävämaton sekä pari muuta ja lopputulos oli että pölysäiliö teki mieli tyhjentää. Ja omasta mielestä kotona oli siistiä. Toki mulla ei tätä ennen ollut pyörivää harjaspäätä missään imurissa, paitsi q revo robotissa.

Tästä tein johtopäätöksen että jos jossain vaiheessa päätän vaihtaa johdollisen electroluxin imurin uuteen, niin kelpuutan vain dysonin.
Ei se että olisin siivousfriikki, mutta mun mielestä tollaisissa pakollisissa ja vähän epämielyttävissä hommissa pitää olla parhaat vehkeet että homma toimii helposti.

Mut tosiaan jokainen tekee omat arvostuksensa ja valintansa. Lähinnä halusin painottaa että noissa oikeasti on eroa.
Toisaalta jollekkin parasta on bulkki-santtu ja joku suostuu juomaan vain pienpanimo ipaa lähipanimosta. Ja kumpikin on oikeassa, jokainen tekee päätökset omasta näkökulmastaan.
 
Liittynyt
09.07.2019
Viestejä
510
Tästä tein johtopäätöksen että jos jossain vaiheessa päätän vaihtaa johdollisen electroluxin imurin uuteen, niin kelpuutan vain dysonin.
Ei se että olisin siivousfriikki, mutta mun mielestä tollaisissa pakollisissa ja vähän epämielyttävissä hommissa pitää olla parhaat vehkeet että homma toimii helposti.
Ymmärtääkseni Dyson ei enää valmista - tai ainakaan kehitä - uusia johdollisia imureita. Johdollisissa erot muutenkin huomattavasti pienempiä, kuin akkutoimisissa. Minkä tahansa laatumerkin perässävedettävä omannee riittävän imutehon.

EDIT: On noita näköjään edelleen myynnissä, vaikka uutisia löytyy jo vuodelta 2018, että Dyson lopettaa johdollisten imurien valmistuksen.
 
Liittynyt
06.11.2018
Viestejä
1 937
Mielen (ehkä 5-10v vanha) suulaketta ei ole koskaan puhdistettu nöyhdän irrotusta kummemmin. Huomasin tänään, ettei kovan lattian asetuksen yhteydessä karvat tule täysin ulos, ja ovat ihan kovettuneet.

Kannattaako tuota yrittää purkaa ja liottaa / pestä vai onko ihan menetetty tapaus?
 
Liittynyt
09.11.2016
Viestejä
334

Etsinnässä ois ~200€ varsi-imuri joka toimisi myös rikkaimurina. Osui silmään tämä Electroluxin kampanja, alustavasti näyttää ainakin isoilta alennuksilta?


Tämä näytti kans ihan ok kokonaisuudelta, mutta joku osasi täällä sanoa että ei ole irroitettavaa akkua.

Meni justii pahimmoisesti ohi tuo powerinki -20% kaikesta ohi.

Onko jotai nopeita suosituksia?
 
Liittynyt
01.05.2019
Viestejä
471
Kumpi olis parempi koiratalouteen, Samsung Jet 75E Pet vai Dyson V8 (ei Absolute malli).

Dyson Verkkokaupassa nyt 299 eur ja Samsungia sais 279 eur Powerista tai Gigantista.

Nimim. oliskohan vaan pitäny ostaa V8 Absolute kun vajaa 2 kk sit olis saanut 380 eurolla :hmm:

E: Arvostaisin hyvää imutehoa, sekä että olisi kestävä laite.

Nähtävästi Powerin mallissa mukana Soft Brush suulake ja Gigantin mallissa tuo Power Brush. Kumpikohan suutin olis parempi eläintaloukseen (lyhyttä koirankarvaa)? Molemmissa tulee mukana tuo Pet Brush.

Jotenkin toi V8 kahden imutehon kera kyllä niin karvalakki että pitäis olla V10 malli joka vähän parempi mut myös hintaakin sitten on..

E: Itse itselleni vastaillen, kyllä V8 Dyson vaan jotenkin vakuuttaa laatutuntumaltaan (vaikka äkkiseltään näyttää jopa tosi lelulta Samsung Jet 75 verrattuna. Varsinkin kaikki liitoskohdat tuntuivat Samsungissa jo esittelylaitteessa jotenkin väljiltä verrattuna Dysoniin. Ja Dysonin suulake vaan vaikuttaa paremmalta. Samsungissa isona etuna helposti vaihdettava akku ja isompi pölysäiliö mutta en pidä siitä että imuroidessa "rikkaimurina käyttäessä" suulakkeet heiluu imuroidessa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
20.10.2018
Viestejä
2 584
Elilen kävin Gigantissa katsomassa, myyjä kehui tätä maasta taivaaseen. Minulle ihan outo merkki.
Olin arpomassa Dysonin V8 ja Boschin 8 sarjalaisen väliltä, kun Gigantin myyjä tyrkytti minulle tuon APT:n. Mainospuheena oli Dyson V15 verrattavissa oleva imuteho puolet edullisemmalla hinnalla. Olihan tuo myös noista kaikista kolmesta tyylikkäimmän näköinen ja mukana tuleva varustekattaus seinälatureineen ja suulakkeineen vaikutti hyvältä. Nyt puoli vuotta ajanut asiansa kakkosimurina robotti-imurin hoitaessa pääimurin virkaa. Ainut ongelma viime aikoina todella nopea tukkeutuminen maksimiteholla, jolloin kone pysäyttää itsensä virheviestin kera. Kokeilin paineilmalla puhaltaa ulkona HEPA-suodattimen läpi ja kyllähän sieltä komea todella hienojakoinen pölypilvi pärähti ilmoille. Ja tuon jälkeen tukkeutuminen väheni huomattavasti eli HEPA-suodattimen saa tukkoon muutaman kuukauden satunnaiskäytöllä ja mikäli oikeaoppisesti haluaa toimia, niin varaosasuodatinhan maksaa Gigantissa sen 20€. Muualta ei niitä varmaankaan saa, joten bisnes edellä näitä varmasti myydään ainoana jälleenmyyjänä.

Pitää kyllä silti kehua tuon laitteen imutehoa. V15 ei omakohtaista kokemusta ole, mutta kyllä tuo APT maksimiteholla on verrattavissa vanhaan perässä vedettävään Electroluxiin. Maksimiteholla imurointiaika on 10-11 minuuttia. Automaattiasetuksella imurointiaika on noin tunnin luokkaa ja silläkin saa pääasiassa kaiken pölyn imuroitua, mutta hiekkaa ei kynnysmatosta jaksa nostaa säiliöön saakka.

Suositus sillä varauksella, että on valmis uusimaan HEPA-suodatinta (mielestäni liian) tiheään.
 
Liittynyt
20.07.2022
Viestejä
102
Mulle saapui juuri Powerista C3 Complete tuolla 890 W moottorilla. Kokeilin hieman ja eihän se suutin liiku lattiassa jos tehot yli 50 %, eli olisin jopa mieluummin ottanut Eco-mallin.

Malleja ja variaatioita myös ihan pirusti eli kannattaa tsekata missä on itselle sopivimmat suuttimet mukana.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
243 252
Viestejä
4 242 952
Jäsenet
71 326
Uusin jäsen
attemoooh

Hinta.fi

Ylös Bottom