Niin justiinsa. Hyvä, että lämpöä on piisannut
Paljonko sinulla on sulatusväli ollut kylmemmillä ilmoilla FT25-mallissa?
Täällä Lapissa pakkasta vajaa -30'C ja tämä uudempi malli sisäyksikkö MSZ-LN35VG2W ja ulkoyksikkö MUZ-LN35VGHZ2. Kakessa lukee se CIRCULATOR, ei ECONO COOL.
Täällä nyt tämän päivän muutamalla mittauksella lämmitysaika 40 min ja sen jälkeen 11-12 min sulatus. Kenno on sen näköinen, että vois kyllä pitempäänki lämpöstä tehdä.
Lauhemmilla pakkasilla -10...-20'C tuli hyvin vettä ja jääkakkuja rakennuspalijuun ja lämpöä piisasi. Sillon en kattonut tarkemmin sulatusvälejä.
Saa nähä mitä rumbaa tämän mallin kans tulee
Vastaan tähän tiedoksi kaikille, jotka tuskailevat saman ongelman kanssa.
Omaa Mitsubishi Electric LN-35 ilmalämpöpumppua, 2-sarjalainen (valm. 4/2020) vaivasi "hullunkierto", eli siirtyi kovilla pakkasilla lyhyeen käyntijaksoon, eli jauhoi 30-40 min lämmitystä / 10-12 min sulatuksella. Sama ongelma oli jo vuonna 2017 ym. julkaistun vanhemman LN-sarjan kanssa.
Hullunkierrosta pääsee väliaikaisesti pois vaihtelevalla menestyksellä IVO-bootilla/virtojen katkaisulla sulaketaululta tai ulkoyksikön virtakytkimestä, jolloin toiminta voi normalisoitua hetkeksi, mutta ei poista ongelmaa.
Ongelman aiheuttanee laitteen kondevesien poiston suunnitteluvirhe. Sen vuoksi alaosassa sijaitseva sulatusanturi pääsee kastumaan, jäätyy runkoon/eristehuopaan kiinni, näyttää väärää arvoa ja sekoittaa Mitsun lämmitys/sulatuslogiikan.
Ratkaisuna on
sulatusanturin ja sen johdon sulatus lämpöpuhaltimella ym,
sulatusanturin eristys solukumieristeellä (Armaflex ym.)
alkuperäiselle paikalleen alaputkeen.
(Lämmitysjaksoa voi pidentää sulatusanturin siirrolla keskiputkeen & eristää se sinne. Keskiputki anturin paikkana saattaa kuitenkin johtaa joillakin käyttäjillä jään kerääntymiseen kennon alaosaan. Pidemmistä lämmitysjaksoista johtuen ulkoyksikön kenno kerää paljon kuuraa (riippuen keleistä & lämpötilapyynnistä & pumpun tekemästä työstä) ja saattaa mennä "tukkoon" 20-30 min ennen sulatuksen alkua, joten COP ei liene enää paras mahdollinen lämmitysjakson loppupuolella, kun kenno tukossa. Tämä lienee järkevä ratkaisu ainoastan silloin, jos kenno pysyy miltei koko lämmitysjakson auki ennen sulatusta. Lopputulos riippuu siis kohteesta missä päin Suomea pumppu on, pumpusta otettavasta tehoista, ulkoyksikön sijoituksesta, jne.)
Kirjoitin omista kokemuksista ja onnistuneesta lämmitysjaksojen pidentämisestä, sekä hullunkierron loitolla pitämisestä tuonne pumppufoorumille.
Sieltä voi lukea kummankin LN- ja LN2-sarjojen osalta asiasta.
Mitsubishi Electric LN-sarja >>
MSZ-LN
Mitsubishi Electric LN2-sarja >>
MSZ-LN2
Kannattaa katsoa aluksi ainakin ketjujen muutama viimeisin sivu, missä tuoreimmat kokemukset asiaan liittyen
---
Kuvassa Mitsubishi Electric LN-35, 2-sarjalaisen sulatusanturi jäässä.
*** Huom! Disclaimerina sen verran, että homma vaatii osaamista ja sähkötyötä/sähköluvat, joten sitä ei saa tehdä itse ja voi vaikuttaa laitteen takuuseen. Kaikki asiaan liittyvät muutokset/työt ym. aina omalla vastuulla. Ei ole minun keksintö, vaan viisaammilta / kokeneemmilta foorumilta luettu ja testattu ***
Edit. 4.2.2021