Ilmalämpöpumput eli ILPit

Liittynyt
27.10.2017
Viestejä
841
Miten tuo on mahdollista?
Mielestäni letku oli kääntynyt paljun pohjalla jotenkin niin, että suuaukko osoitti ylöspäin. Ei siinä mitään taitosta tms. ollut. Olen nykyään jättänyt letkun suosiolla maahan kun salaojaputki kulkee kuitenkin siitä vierestä ja vesimäärä on pieni.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 701
Mielestäni letku oli kääntynyt paljun pohjalla jotenkin niin, että suuaukko osoitti ylöspäin. Ei siinä mitään taitosta tms. ollut. Olen nykyään jättänyt letkun suosiolla maahan kun salaojaputki kulkee kuitenkin siitä vierestä ja vesimäärä on pieni.
Eihän ton periaatteessa pitäis olla mahdollista ellei putken pää ole jotenkin lintassa.
 
Liittynyt
27.10.2017
Viestejä
841
Eihän ton periaatteessa pitäis olla mahdollista ellei putken pää ole jotenkin lintassa.
Sitä minäkin ihmettelin. Letku oli ollut jo pitkään paljussa, palju varmaan puolillaan vettä eli sinne oli tullut tavaraa kaiken aikaa. Rynnin nostamaan letkun astiasta ja sieltä tuli vettä oikein kunnolla eli oli varmasti täynnä sisäyksikölle asti eikä tukoksia. Tuo on vielä sellainen jäykkä haitariputki, jota ei saa vahingossa ruttuun tms.
 

leripe

Ehdotuksia otetaan vastaan
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 155
Asennusfirman tyyppi ohjeisti vesiastiaan tekemään reijän letkun pään alapuolelle, että vesi pääsee astiasta veke mieluummin kuin letkun pää menee veden alle. Voi aiheuttaa ongelmia, jos niin käy.
 
Liittynyt
27.10.2017
Viestejä
841
Asennusfirman tyyppi ohjeisti vesiastiaan tekemään reijän letkun pään alapuolelle, että vesi pääsee astiasta veke mieluummin kuin letkun pää menee veden alle. Voi aiheuttaa ongelmia, jos niin käy.
Sellaistakin ratkaisua mietin, että laittaisi letkun nipparilla kiinni maatelineeseen niin, että sen pää on sitten paljun yläpuolella.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 220
Sellaistakin ratkaisua mietin, että laittaisi letkun nipparilla kiinni maatelineeseen niin, että sen pää on sitten paljun yläpuolella.
Tuota minäkin mietin, että eikös tuo ole yksinkertaisin ratkaisu, että jättää letkun sen verran lyhyeksi, että se ei voi mitenkään siellä paljussa mitään mutkaa tehdä, vaan lorottelee sinne ylempää vettä.
 
Liittynyt
01.11.2020
Viestejä
673
Ikkunat ovat täysin tiivistetyt, niin sisälasi kuin ulkolasi. Viimeksi ulkolasiin koitettiin poistaa hieman jos parantais ilmanlaatua, sen sijaan asunto kylmeni ja viima iski pahemmin. En tiedä, mistä kohtaan on järkevintä ottaa pala pois ulkoikkunoista, jotta ei aiheuta viimaa tms.
Nämä kannattaa hoitaa oikeaoppisesti. Molempien ruutujen tiivistäminen täysin on yksinkertaisesti väärin (ellei ko. ikkunan käyttöohjeessa nimenomaan niin neuvota). Ulkoruutuun kuuluu ilmaraot, jotka voivat olla uudemmissa ikkunoissa valmiina mutta yleensä pitää tehdä katko tiivisteeseen. Jos raot aiheuttavat "viimaa" huoneeseen, ei sisätiiviste ole kunnossa, mikä on virhe sekin.

Tässä perusohjeita.

 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
1 519
Jaha ilp sisäyksikössä hometta, vaikka plen pyrkinyt aina pitämään ilpin päällä etenkin jäähdytyksen jälkeen, pelkällä puhalluksella. Panasonic ja netissä juttua paljon et nimenomaan Panasonicot homeessa...

Mites hommaa pitäisi lähteä taklaamaan? Puretaan niin pitkälle kun pystytään (huoltomanuska on), mekaaninen pundistus pehmeällä harjalla ja rätillä, tolua tms. muovipinnoille desinfioimaan ja kennoon puhdistusvaahtoa työntämään paskat pois ja vielä huuhtelu matalapaineruiskulla?

Joidenkin juttujen mukaan peli on menetetty jos hometta on pääsyt kasvamaan kun sitten se ois aina kasvamassa uusiksi, mutta en jaksa uskoa kun kyllähän ilmassa homeitiöitä on aina, ettei se niistä ole kiinni, vaan kosteudesta?
Jahas viimein sain aikaiseksi puhdistaa ilpin ja voi herrajumala, tässä kesän aikana homeen määrä oli totaalisesti räjähtänyt käsiin. Ei enää mikään ulkoa päin painettu coil cleaner tai höyry auttanut, piti purkaa ilppi atomeiksi. Siinä menikin rattoisasti koko päivä (nyt menisi toki nopeammin), onneksi oli huoltomanuska. Tuulettimen alumiininen holkki oli hitsannut kiinni moottorin rosteriseen akseliin ja naputtelin sitä irti eri menetelmillä tuntitolkulla ja toiseen suuntaan ei enää onnistunut, vaan piti aivan aavistus hioa pois holkista. Home oli niin sitkeässä, että jouduin ottaan puhaltimen lavoista painepesurilla (!), kun ei muuten lähtenyt. Perään desinfioivaa Ajaxia joka paikkaan ja pesu runsalla vedellä ja vielä höyrytys päälle. Kennoon puhdistusvaahtoa, lisää ajaxia, runsaasxti vettä ja höyryä perään. Hirveä homma, mutta en usko että yksikään huoltoliike olisi viitsinyt noin huolella tehdä (tietenkin jos tuntiveloituksen hyväksyy ja käskee tehdä kunnolla niin kaippa ne tekis).

Ennen:

1658867778177.png


Jälkeen (kuvasta ei nyt niin näe mutta puhallin ja ohjaimet ja kuoret on kuin uudet):

1658867872288.png


En kyllä ymmärrä miten kolmessa vuodessa on tähän kuntoon ilppi itsensä vetänyt, kun ei ole koskaan sammutettu tarkoituskella suoraan jäähdytyksestä. Vai onko ilpin auto-moodi sitten sellainen, että se ei puhalla tarpeeksi kovaa ja vettä kertyy sisälle... Jokuhan laittoi kuvan hyvinkin vetisestä sisäyksiköstä tuossa taannoin ja about sellainen tuon varmaan on pitänyt olla, että tohon kuntoon on päässyt. Emt pitää varmaan ruuvata kotiautomaatioon viritykset, että riippumatta mitä kakesta valitsee, niin aina jäähdytettäessä puhallin käy vähintään puoliteholla ja pitäisiköhän kolvata vielä joku kuivatussykli, jossa ilppi yöllä lämmittää täpöllä 30min tms. En toista kertaa haluaisi enää tuota purkaa...

Edit: En tiiä onko sit liian pölyistä ollut, tuo ilppihän on lattiamallinen, eli imee lattialta kaikki pölyt ja suodattimiä ei välttämättä ole aina ihan ohjeen mukaan jaksettu puhdistaa. Jospa nyt robotti-imuri korjaisi tämän ongelman, kun voi imuroida vaikka päivittäin.

Edit2: Olen plärännyt panan erinomaista huoltomanuskaa ihan huolella läpi ja siellä kuvataan mm. sisäyksikön tuuletitmen toiminta sen nopeuden ollessa automaatilla. Tuuletin pysähtyy jaksoittain (periodically), jos jäähdytystarvetta ei ole. Kovasti paljon epäilyttää, että kun takana on useampi kuuma ja kostea kesä, niin oiskohan tuo pysähtynyt vähän turhan usein, ei ole kerennyt kuivaa...
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: Exe
Liittynyt
01.11.2020
Viestejä
673
@tipu piti vielä lisätä, että ikkunoiden tiivistämisellä ei ole kovin paljoa tekemistä ilmanvaihdon kanssa. Se ulkoruudun tuuletusrako on siellä siksi ettei kosteus jumittuisi lasien väliin ja huurtuisi. Toki jos sisäruudun tiivisteet falskaavat, sieltä tulee ilmanvaihtoa, mutta niin ei kuuluisi olla.

Edit: korjattu sanaksi tuuletusrako (autocorrect sekoili)
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
8 154
<kuvia>
Heräsin tänään kipuihin aamulla sängyssä peitto päällä ja mietin pitäskö tuo tuloilmaventtiili sulkea huoneesta?

Ongelman kuvaus: Asunnosta tuntuu usein happi loppuvan, porukat pitää noita kiinni, koska sattuu selkään ja tekee vedon tunnetta. Nukkuvat paljon paremmin, kun ilma on seisahtanutta.
Muutin kotiin ja tuon avaaminen aiheuttaa aina päänsärkyä, joko sattuu ympäri kroppaa herätessää tai tuntuu et on ihan jäässä tai korvissa hulisee.

Päivärytmi: Ikkunoita ja parvekkeita pidetään auki 24/7 hapen puutteen vuoksi ja saadakseen ilmaa vaihtumaan. Alakerran tupakoitsija estää kuitenkin olohuoneen tuloilman avaamisen vähän väliä. Kylppärin ja vessan vetoilmaventtiilit avattu joskus nuoruudessa isoksi, jotta saa lemut nopeasti katoamaan ja sama juttu keittiön poistoilmasta ettei hernekeiton käry jää pitkää asuntoon.


Sain vain pienen wc:n vetoilmaventtiilin säädettyä alkuperäiselle, muut menee mututuntumalla, mitä lapsuudesta muistan olleen alunperin. noin 2-3cm sisälle ruuvattuna.
Ikkunat joskus tiivistetty ihan umpeen, koska se jätetty rako talvisin sai kaikki palelemaan ja vedon tunnetta ja päänsärkyä ja lattiat tulivat kylmiksi.

Tiedän venttiileitä ei saisi itse säätää jne, mutta minkäs nuorena tyhmyilee, sen vanhempana oppii... Mietin mitä vuokraisännöitsijälle laittas vai onnistuisko ite fixaus?
Olen pohtinut, pitäskö yrittää ikkunoiden tiivisteistä ottaa se reunus ns pois? Mitä on neuvoksi? Asunnosta löytyy jo ilmanpuhdistin ja ilmankostutin, eikä porukka millää suostu avaa noita tuloilmaventtiileitä.
Sori toistoa.
- Asukas ei koske poistoilmaventtiileihin,(no liesituuletin käyttäjän panelista ja saunan venttiili, jos siinä käyttäjän nuppi ja vain sillä liikeradalla mikä siihen säädetty ja ohjeen mukaan.
- Raitisilman venttiilien osalta voi olla asukkaalla mahdollisuus pienentää ehkä yksittäisiä jopa sulkea, mutta ohjeen mukaan. ja ajatus se että ne on kaikki auki (normaali asennossa), jos niitä sulkee ja valittaa huonosta ilmaista, niin johtuu sulkemisesta. Jossain voi olla talvi ja kesäasento, tosin talvikäyttö voidaan hoitaa myös poistokoneen tehonsäädölllä, jolloin oma toimi sulkeminen vähentää entisestään ilmanvaihtoa.

- Jos ja kun raitisilma tulee ulkoa kylmästä niin se aiheuttaa vedontunnetta, eli on ominaisuus, pukeutuminen ja ei maikaile, istu välittämässä läheisydessä.

- Jos asukas on lisännyt poistoa säätämällä poistoilmaventtiileitä isommalle, niin samalla toki tuloilma lisääntyy, jos sitä taasen yritetään estää sulkemalla raitisilman venttiileitä, niin se ilma vedetään jäljelle jääneistä, ikkunan ja oven raosta, mistä nyt vain ilmaa tulee. Jos ei nykyaikainen tiivis rakennus, niin sitten voi olla ei toivottujakin reittejä joista tulee epäpuhdasta ilmaa, hajujen lisäksi jotain vähemmän mukavaa.

Raitisilma reitit voi myös tukkeentua unohtuneiden huoltojen takia, ritilät, suodattimet tukossa.

Mutta, kuten moni sanonut, niin isännöitsijään yhteyttä joka hommaa paikalla säätöporukan, jos kysytty kämppä ainoa missä söhlätty ja käytössä on kattavat pöytäkirjat, niin ei välttämättä paha, mutta jos tuon omatoimi säädön seurauksena muutkin räpeltäneet, niin voi olla aika iso homma.

Yleensä nuo menee taloyhtiön yhteiseen piikkiin, toki henkisesti varautia siihen että itse aiheutettuvahinko.

Onko ton merkkisavukynän jälkeen vaikea ite hoitaa? En tahtois huoltoyhtiötä/vanhempia tms häiritä.
Millään savuilla, ja paperilapuilla ei tuota voi säätää, niillä nyt näkee onko imua, ei muuta. Jos ei olisi niin lähinnä kertoisi sen tyyppistä että poistokone pois päältä, putki irti/(palo)peltikiinni.

Taloyhtiötä kannattaa tai oikeastaan pitää häiritä, ilmanvaihto on tärkeä juttu kiinteistön kunnossapysymisen kannalta, tärkeä juttu energiakustannusten kannalta, joten asukkaan oikeusturvan kannalta parempi ilmoittaa havainnoista mahdollisimman pian, jonka jälkeen oma vastuutaakka kevenee.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
28.06.2017
Viestejä
839
Onko teillä Panasonicin Aquarea vehkeitä, millä perhanalla tuonne Service Cloudiin saa laitettua pysyvät käyttöoikeudet pumpulle?

Laitteeseen on siis käyttäjille tarkoitettu täysin turhake Aquarea Smart Cloud -palvelu josta ei voi säätää käytännössä mitään.
Sitten on asentajille/huoltajille tarkoitettu Aquarea Service Cloud. Tuolta voi muuttaa asetuksia paljon mukavemmin kun fyysisesta paneelista, ja oletusasetus on että huoltaja pyytää laitteen omistajalta käyttöoikeudet koneen asetuksiin X ajaksi. Ymmrärtääkseni tuohon pitäisi kuitenkin saada pysyväkin käyttöoikeus mutta ei vaan löydä mistään moista asetusta.
 
Liittynyt
31.05.2022
Viestejä
13
Kokemuksia tuosta zave.fi:stä? Olisi tarkoitus Panasonic tilata jostain ja tuolla niitä näyttäisi olevan edullisesti.
Ihan hyvä firma parin kk takaisen kokemukseni perusteella, mutta ensimmäinen asentaja jonka lähettivät Helsinkiin paikalle oli aivan luokattoman huono. Veikkola-Yhtiöiden kiinteistöt Oy. Jälkipyykkiä on sen jäljiltä ollut jonkin verran.

Aspassa voi olla kiirettä, toinen heistä lähti hiljattain muualle töihin. Tosin sulla taisi jo projekti siirtyä tjsp, aattelin kumminkin tähän vastata.
 
Viimeksi muokattu:

Poppamies

Que pasa, ese?
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 348
Toshiba daisekai premium-25 2200€

Toshiba polar-25 1850€

Fujitsu khca-09 2000€

Sain asennettuna ja vanhan pois otettuna tuollaiset tarjoukset. Kohde on noin 100m2 talli, käyttö vain lämmitys ja energian säästö. Ilma voi olla likaista eli vähäiset suodattimet ja hienoudet plussaa. Hyvä lämmitys teho pakkasella ainoa pointti. Olen näitä tutkinut ja lähinnä tuskastunut, joten jos osaatte noista suositella niin arvostan!

(linkit voi olla väärään tuotteeseen, sain vain mallin ja googlailin)
 

leripe

Ehdotuksia otetaan vastaan
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 155
Toshiba daisekai premium-25 2200€

Toshiba polar-25 1850€

Fujitsu khca-09 2000€

Sain asennettuna ja vanhan pois otettuna tuollaiset tarjoukset. Kohde on noin 100m2 talli, käyttö vain lämmitys ja energian säästö. Ilma voi olla likaista eli vähäiset suodattimet ja hienoudet plussaa. Hyvä lämmitys teho pakkasella ainoa pointti. Olen näitä tutkinut ja lähinnä tuskastunut, joten jos osaatte noista suositella niin arvostan!

(linkit voi olla väärään tuotteeseen, sain vain mallin ja googlailin)
Kalleimman ottaisin ja erityisesti koska toshiba.
 

Poppamies

Que pasa, ese?
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 348
Kalleimman ottaisin ja erityisesti koska toshiba.
Toshiba, TOIMINTA-ALUE -25C..+35C
Fujitsu: Lämmittää jopa -30°C ulkolämpötilassa!

Voihan tuo olla valehtelun kilpailujen voitto, mut jotenkin pitää pystyä vertailemaan...

Toshiba POLAR joku kirjoittaa: Databookien mukaan -15 asteessa Polar antaa lämpötehoa noin 3.8 kW (Toshiba Polar 25)
Taitaa olla mun valinta.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
4 396
Panasonicin esitteissä on -35°C ilmoitettu tehoja ja hyötysuhteita, jos tuo on jotenkin ratkaisevaa.
 
Liittynyt
17.01.2017
Viestejä
617
Toshiba, TOIMINTA-ALUE -25C..+35C
Fujitsu: Lämmittää jopa -30°C ulkolämpötilassa!

Voihan tuo olla valehtelun kilpailujen voitto, mut jotenkin pitää pystyä vertailemaan...

Toshiba POLAR joku kirjoittaa: Databookien mukaan -15 asteessa Polar antaa lämpötehoa noin 3.8 kW (Toshiba Polar 25)
Taitaa olla mun valinta.Fujitsussa ei ole samanlaista pakko puhallusta kuin toshibassa. Fujitus menee lepoon kun termostaatti havaitsee oikean lämmön, Toshiba puhaltaa koko ajan samalla vauhdilla minkä on manuaalisesti laittanu. Jos nyt ostaisin niin olisi toshiba. Autotallissa ja varastossa on toshibat huomannu sitä kautta eroja.
 
Liittynyt
15.04.2022
Viestejä
41
Olisikohan täällä ILP-asentajia PKS-alueelta ? Mulla on Mitsun FH35 jouten joka pitäisi saada autotallia lämmittämään, luulen että helppo asennus.
 

Juha Kokkonen

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11 156
Poppamiehen tapaan myös itsellä olisi ajankohtaista pumpun hankkiminen autotalliin. Tallissa lämmitettävää tilavuutta vajaa 250 kuutiota. Mitään tiettyjä malleja en ole vielä ehtinyt katsomaan, yleinen kokemuspohjainen ajatus on ollut että Mitsu voisi olla perusvarma valinta. Vaatimuksina on että lämpötila pitäisi pystyä säätämään 10 asteen tietämille, se riittää talvella hyvin tallihommiin. Päälämmitysmuoto kun on kyseessä, niin olisi myös toivottavaa, että pumppu pärjää kovemmillakin pakkasilla. Pumpun WiFi-/tms. etäohjaus olisi myös toivottava, että pystyy seuraamaan ja säätämään pumpun toimintaa talosta/etänä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 701
Kämpästä löytyy jeesuksen vanha Toshiba Daiseikai RAS-13SKVP ja nyt mun pitäis irroittaa sitä seinästä sen verran että pääsisin kattomaan onko takana tilaa sisustuspaneelille. Samoin olis hyvä tehdä kunnon puhdistus ja ropelli irti jne.
Onko jotain missä näkis kuinka puretaan tai edes irroitetaan seinästä?
 
Liittynyt
02.01.2017
Viestejä
311
Kerrostalon jäähdytyskäytössä oleva ILPpi vetää ilmaa sisään kondenssiletkun kautta. Tuo aiheuttaa vähän kiljupönttömäisen äänen sisäyksikön puolella. Erityisesti kun puhallus on pienellä alkaa tuota tapahtumaan useammin. Onkohan tuo vika vai ominaisuus, ja jos vika niin mikähän sille toimisi korjauksena..?
 
Liittynyt
09.04.2019
Viestejä
39
Kerrostalon jäähdytyskäytössä oleva ILPpi vetää ilmaa sisään kondenssiletkun kautta. Tuo aiheuttaa vähän kiljupönttömäisen äänen sisäyksikön puolella. Erityisesti kun puhallus on pienellä alkaa tuota tapahtumaan useammin. Onkohan tuo vika vai ominaisuus, ja jos vika niin mikähän sille toimisi korjauksena..?
Tee letkuun mutka mikä toimii vesilukkona.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
753
Kämpästä löytyy jeesuksen vanha Toshiba Daiseikai RAS-13SKVP ja nyt mun pitäis irroittaa sitä seinästä sen verran että pääsisin kattomaan onko takana tilaa sisustuspaneelille. Samoin olis hyvä tehdä kunnon puhdistus ja ropelli irti jne.
Onko jotain missä näkis kuinka puretaan tai edes irroitetaan seinästä?
Tämän parempia ohjeita ei valmistajalta liene olemassa. Näytti olevan ainakin puhaltimen laakerien vaihto opetettu, joten noilla ohjeilla saanee koko puhtaltimen irti.
Daiseikai 4 Huoltomanuaali — English (toshibapro.fi)

Mitä taas tulee tuohon ongelmaan, niin aika tekemätön paikka taitaa olla alle mitään laitella, ellei putkia irrota. Ehkä siinä tapauksessa jos putkitus lähtee sisäyksikön sivulta seinää pitkin, voisi olla mahdollista irrottaa sisäyksikkö ja tukea se jonkun pönkän päälle siksi aikaa kun irrottaa kiinnityslevyn, asentaa paneelit, ja kiinnittää levyn uudestaan, mutta aika hankala homma tuokin.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
02.01.2017
Viestejä
311
Tämä toki voi aiheuttaa että letku menee helpommin tukkoon liasta joten pitää muistaa pitää puhtaana.
Joo mietin myös että laittaisi letkun pään pieneen pakasterasiaan tms kun se on aika hyvin piilossa. Siis niin pieneen ettei sen täyttyminen haittaa kondensioveden poistumista. En tosin tiedä onko tuo miten suositeltava tapa…
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
293
Poppamiehen tapaan myös itsellä olisi ajankohtaista pumpun hankkiminen autotalliin. Tallissa lämmitettävää tilavuutta vajaa 250 kuutiota. Mitään tiettyjä malleja en ole vielä ehtinyt katsomaan, yleinen kokemuspohjainen ajatus on ollut että Mitsu voisi olla perusvarma valinta. Vaatimuksina on että lämpötila pitäisi pystyä säätämään 10 asteen tietämille, se riittää talvella hyvin tallihommiin. Päälämmitysmuoto kun on kyseessä, niin olisi myös toivottavaa, että pumppu pärjää kovemmillakin pakkasilla. Pumpun WiFi-/tms. etäohjaus olisi myös toivottava, että pystyy seuraamaan ja säätämään pumpun toimintaa talosta/etänä.
Mitsulla on ainakin FH- ja LN-malleissa monia ärsyttänyt huonosti toimiva aikaohjaus sulatuksessa, laite sulattelee kovemmilla pakkasilla tarpeettoman tiheään, 40min välein. Tuon saa korjattua mutta vaatii askartelua. Täällä etelässä toki kovia pakkasia on niin harvoin, että tuo ei välttämättä haittaa.
Tuolla esim keskustelua aiheesta.
Edit: Myös LN-sarjan korjauksesta ansiokasta juttua

Gree Amber tai Fairy voisi olla passeli vaihtoehto talliin. Hinta edullisemmasta päästä ja löytyy säätö 8 asteeseen saakka ja wlan. Ja tuottavat hyvin lämpöä ihan asiallisella copilla.

Tuolta löytyy yhden firman myymistä laitteista vtt:n testejä joista näkee todellisia lämmöntuottoja ja sähkönkulutuksia.

Lähiseudun asennusfirmojen tarjontaa katselemaan niin selviää mitä on tarjolla. Vaikka toisaalta tuntuu, että nykyään melkein kaikki pumput on hyviä, niin on niissä kuitenkin jonkun verran eroja, sekä lämmöntuotossa että ominaisuuksissa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.01.2021
Viestejä
146
Kerrostalon jäähdytyskäytössä oleva ILPpi vetää ilmaa sisään kondenssiletkun kautta. Tuo aiheuttaa vähän kiljupönttömäisen äänen sisäyksikön puolella. Erityisesti kun puhallus on pienellä alkaa tuota tapahtumaan useammin. Onkohan tuo vika vai ominaisuus, ja jos vika niin mikähän sille toimisi korjauksena..?
Ilmeisesti tuossa on asennettuna kondenssivesipumppu? Jos on pelkällä painovoimalla kondenssivesi hoidettu ulos, niin en keksi mitään, miten voisi pulputtaa? Jos tuo ensimmäinen niin voi olla, ettei voi juuri mitään enää tehdä. Kondenssivesipumput usein pitää pientä pulputtavaa ääntä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 701
Tämän parempia ohjeita ei valmistajalta liene olemassa. Näytti olevan ainakin puhaltimen laakerien vaihto opetettu, joten noilla ohjeilla saanee koko puhtaltimen irti.
Toshiba_RAS-10SKVP-ND_RAS-13SKVP-ND_RAS-16SKVP-ND_Service_Manual_Eng.pdf

Mitä taas tulee tuohon ongelmaan, niin aika tekemätön paikka taitaa olla alle mitään laitella, ellei putkia irrota. Ehkä siinä tapauksessa jos putkitus lähtee sisäyksikön sivulta seinää pitkin, voisi olla mahdollista irrottaa sisäyksikkö ja tukea se jonkun pönkän päälle siksi aikaa kun irrottaa kiinnityslevyn, asentaa paneelit, ja kiinnittää levyn uudestaan, mutta aika hankala homma tuokin.
Linkki ei toimi.
Luulis että noissa olis sen verran liikkumavaraa että saa 8mm paneelin taakse.. eihän siinä tarviis kun saada ruuvit hetkeks auki ja paneeli taakse ja takas kiinni. Putket tulee laitteen takaa mutta niinkuin sanottu niin outoa on jos ei ole 8mm varaa vetää seinästä irti..
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
753
Linkki ei toimi.
Luulis että noissa olis sen verran liikkumavaraa että saa 8mm paneelin taakse.. eihän siinä tarviis kun saada ruuvit hetkeks auki ja paneeli taakse ja takas kiinni. Putket tulee laitteen takaa mutta niinkuin sanottu niin outoa on jos ei ole 8mm varaa vetää seinästä irti..
Sori.
Daiseikai 4 Huoltomanuaali — English (toshibapro.fi)

Siellä on siis seinässä kiinitysrauta/pohjalevy, jonka päällä kone roikkuu ja se naksahtaa kiinni siihen telineeseen klipseillä. Ei sinne väliin mitään voi työntää, ainut tapa on irrottaa se pohjalevy ja sitä et saa irti muuten kuin ottamalla koneen pois tieltä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 701
Sori.
Daiseikai 4 Huoltomanuaali — English (toshibapro.fi)

Siellä on siis seinässä kiinitysrauta/pohjalevy, jonka päällä kone roikkuu ja se naksahtaa kiinni siihen telineeseen klipseillä. Ei sinne väliin mitään voi työntää, ainut tapa on irrottaa se pohjalevy ja sitä et saa irti muuten kuin ottamalla koneen pois tieltä.
Voi helvetin kuustoista. Mitähän hittoo sitä nyt keksii.. todella typerää jättää paneeliin koneen kokoinen aukko..
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
753
Voi helvetin kuustoista. Mitähän hittoo sitä nyt keksii.. todella typerää jättää paneeliin koneen kokoinen aukko..
No jos positiivisia seikkoja hakee, niin tuo sisäyksikkö on mitoiltaan aika pieni, eli todennäköisesti joskus asennettava uusi sisäyksikkö lienee tuota isompi, jolloin ei tarvitse murehtia siitä että sötös jää näkyviin.

Jos putket menee suoraan ulos ja ne tekee siellä esim. L-mutkan seinällä, voi olla teoreettinen mahdollisuus että saat putket väänneltyä siten että saat konetta irti seinästä sen 10-15 senttiä, jolloin levyn irrotus voi onnistua. Ei kyllä kuulosta hirveän helpolta hommalta, ja jotenkin sitä sisäyksikköä pitäisi pystyä tukemaan, ettei tule vahinkoa.

E: Minähän en mikään ILP asentaja ole, mutta rupesin vielä miettimään, että ehkä vähempikin tila voisi riittää, kunhan koneen vain saa irti telineestä. Sitten varovasti laskee vasenta reunaa alaspäin siten että pääsee irrottamaan ainakin suurimman osan ruuveista. Luulen että putket joustaa tuon verran, mutta liikaa niitä ei kyllä kannata kiertää. Siltikin koneen taakse saattaa jäädä yksi tai kaksi ruuvia, jotka pitää jotenkin kikkailla
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
02.01.2017
Viestejä
311
Ilmeisesti tuossa on asennettuna kondenssivesipumppu? Jos on pelkällä painovoimalla kondenssivesi hoidettu ulos, niin en keksi mitään, miten voisi pulputtaa? Jos tuo ensimmäinen niin voi olla, ettei voi juuri mitään enää tehdä. Kondenssivesipumput usein pitää pientä pulputtavaa ääntä.
Toshiba Haori 13 kyseessä, pitää tutustua tuohon pumppuasiaan, mutta tuo pulputus lakkaa jos avaa oven tai ikkunan, eli asuntoon tulee korvausilmaa muuta kautta. Myös jos liesituuletinta eli poistoilmaa laittaa isommalle pulputus lisääntyy.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 701
No jos positiivisia seikkoja hakee, niin tuo sisäyksikkö on mitoiltaan aika pieni, eli todennäköisesti joskus asennettava uusi sisäyksikkö lienee tuota isompi, jolloin ei tarvitse murehtia siitä että sötös jää näkyviin.

Jos putket menee suoraan ulos ja ne tekee siellä esim. L-mutkan seinällä, voi olla teoreettinen mahdollisuus että saat putket väänneltyä siten että saat konetta irti seinästä sen 10-15 senttiä, jolloin levyn irrotus voi onnistua. Ei kyllä kuulosta hirveän helpolta hommalta, ja jotenkin sitä sisäyksikköä pitäisi pystyä tukemaan, ettei tule vahinkoa.

E: Minähän en mikään ILP asentaja ole, mutta rupesin vielä miettimään, että ehkä vähempikin tila voisi riittää, kunhan koneen vain saa irti telineestä. Sitten varovasti laskee vasenta reunaa alaspäin siten että pääsee irrottamaan ainakin suurimman osan ruuveista. Luulen että putket joustaa tuon verran, mutta liikaa niitä ei kyllä kannata kiertää. Siltikin koneen taakse saattaa jäädä yksi tai kaksi ruuvia, jotka pitää jotenkin kikkailla
Mä oon vähän tyytyny jo kohtaloon että paneeliin sitten jää vaan kolo. Sitten jos mylly joskus vaihtuu niin sitten toimitaan tilanteen mukaan. Toi menee niin että se on väliseinässä kiinni ja putki tulee takaata makuuhuoneen puolelta ulos ja menee seinää myöten kotelossa ulos.

Sitten ruvetaankin jännäämään onko toi helvetin kipsiseinä suora kun paneelin siihen laittaa ettei ala aaltoilemaan joka suuntaan.. täsä talossa kun ei ole varmaan yhtäkään suoraa kohtaa..
 
Liittynyt
10.11.2016
Viestejä
1 480
Kerrostalon jäähdytyskäytössä oleva ILPpi vetää ilmaa sisään kondenssiletkun kautta. Tuo aiheuttaa vähän kiljupönttömäisen äänen sisäyksikön puolella. Erityisesti kun puhallus on pienellä alkaa tuota tapahtumaan useammin. Onkohan tuo vika vai ominaisuus, ja jos vika niin mikähän sille toimisi korjauksena..?
Lieneekö huoneiston ilmanvaihto epätasapainossa, liian vähän korvausilmaa niin tuleekin jotenkin tuota kautta? Kylmäainehan pitää pientä jääkaappimaista ääntä normaalistikin.
 
Liittynyt
27.01.2021
Viestejä
146
Toshiba Haori 13 kyseessä, pitää tutustua tuohon pumppuasiaan, mutta tuo pulputus lakkaa jos avaa oven tai ikkunan, eli asuntoon tulee korvausilmaa muuta kautta. Myös jos liesituuletinta eli poistoilmaa laittaa isommalle pulputus lisääntyy.
Kondenssivesipumpun periaate on kerätä sisäyksiköltä kondenssivesi siinä pumpussa olevaan keräysaltaaseen ja kun se täyttyy, niin pumppaa sen altaan tyhjäksi. Kun sisäilma on kostea, niin se täyttyy nopeasti ja myös tyhjentää altaan useammin. Jos pumppu on pienellä altaalla niin tyhjennys voi tapahtua kymmeniä kertoja vuorokaudessa. Mutta ei siis pitäisi kokoaikaa ilman katkoja toimia.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
4 396
Poppamiehen tapaan myös itsellä olisi ajankohtaista pumpun hankkiminen autotalliin. Tallissa lämmitettävää tilavuutta vajaa 250 kuutiota. Mitään tiettyjä malleja en ole vielä ehtinyt katsomaan, yleinen kokemuspohjainen ajatus on ollut että Mitsu voisi olla perusvarma valinta. Vaatimuksina on että lämpötila pitäisi pystyä säätämään 10 asteen tietämille, se riittää talvella hyvin tallihommiin. Päälämmitysmuoto kun on kyseessä, niin olisi myös toivottavaa, että pumppu pärjää kovemmillakin pakkasilla. Pumpun WiFi-/tms. etäohjaus olisi myös toivottava, että pystyy seuraamaan ja säätämään pumpun toimintaa talosta/etänä.
Mä laitoin viime syksynä Panasonicin NZ koneen ja olen ollut siihen ihan tyytyväinen.

Tuo ei ole mikään huippulaite, jonka takia siedettävän hintainen, mutta toimii kyllä kunnon pakkasessakin.

Ainoa huono puoli on että siinä ylläpitomoodissa (eli lämpötilat alle 16°C) lämpötilan asetus heittää useamman asteen. Tuo ei sinänsä ole haitannut alun jälkeen, piti vaan asettaa pyynti todellisuutta alemmas.

Wifi ja panan comfort cloud on toiminut ok, vaikkei siinä kovin ihmeellisiä toimintoja olekaan.
 
Liittynyt
20.11.2020
Viestejä
62
Ilmanvaihtokone Vallox MUH-ILMAVA 100 Malli: C 3461, vm. 98 LTO:lla

Alkaa olemaan puhaltimien laakerit tiensä päässä. On näköjään Youtubessa olevien videoiden perusteella kohtuu helppo ja nopea homma, jos meisseli ja vasara pysyy kourassa :)

Sattuisiko jollakin olemaan laakerin tarkkaa mallia tiedossa, niin voisi ostaa jo valmiiksi ennen vaihtoa?

Jotku laadukkaat kerralla, niin kestää.

Jos sattumoisin joku tehnyt kyseisen operaation, niin mielellään kuulisin lisää, miten meni :cool:


Uusien Valloxien / IV-koneiden hyötysyhteesta: valmistajan mukaan uusien hyötysuhde 74% ja oisko nuissa vanhoissa 50% luokkaa? Onko joku laskenut, että kuinka pitkä on uuden koneen takaisinmaksuaika paremman hyötysuhteen vuoksi nyky sähköhinnoilla? Uudet Valloxit maksavat nykysin aika rapsakat 2500 ekua + asennus.
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
1 682
Ilmanvaihtokone Vallox MUH-ILMAVA 100 Malli: C 3461, vm. 98 LTO:lla

Alkaa olemaan puhaltimien laakerit tiensä päässä. On näköjään Youtubessa olevien videoiden perusteella kohtuu helppo ja nopea homma, jos meisseli ja vasara pysyy kourassa :)

Sattuisiko jollakin olemaan laakerin tarkkaa mallia tiedossa, niin voisi ostaa jo valmiiksi ennen vaihtoa?

Jotku laadukkaat kerralla, niin kestää.

Jos sattumoisin joku tehnyt kyseisen operaation, niin mielellään kuulisin lisää, miten meni :cool:


Uusien Valloxien / IV-koneiden hyötysyhteesta: valmistajan mukaan uusien hyötysuhde 74% ja oisko nuissa vanhoissa 50% luokkaa? Onko joku laskenut, että kuinka pitkä on uuden koneen takaisinmaksuaika paremman hyötysuhteen vuoksi nyky sähköhinnoilla? Uudet Valloxit maksavat nykysin aika rapsakat 2500 ekua + asennus.
Olen muutamia laakereita kokeillut omaan 130 malliin. Siinä oli SKF 608-2Z/VK226, joka loppumerkinnän perusteella on joku valmistajakohtainen erityismalli. Vaihdoin ensin normaalit SKF 608-2Z ja sit myöhemmin jotkut toiset kalliimmat, jotka on tehty vähä-äänisiksi.

En tiedä jos netistä ei löyty tuon 100:n kohdalta tarkempaa tietoa, niin sit on varmaan avattava ja katsottavat laakerista malli jos vielä merkinnät näkyy.


Edit. Sen verran tuli mieleen kommentoida, että jos ei hirveästi eroa tuo 100:en, niin homma on ihan parin minuutin purku ja kasaus. Toinen kommentti liittyy siihen, että laakereita asentaessa kannattaa käyttää varovaisuutta ettei tee vahinkoa laakerille.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
132
Pari v sitten tuli vaihdettua laakerit omaan Ilmava 120 malliin, oli tosiaan nopea homma tehdä. Jos en ihan väärin muista niin SKF:n 608-2Z:t laitoin uudet ja vastaavat 2Z mallit siellä oli edellisetkin. Hommassa kannattaa olla tarkkana, toinen laakeri tulee muoviholkkiin ja kunnolliset sokkapihdit helpottaa hommaa.
 

Juha Kokkonen

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11 156
Mitsulla on ainakin FH- ja LN-malleissa monia ärsyttänyt huonosti toimiva aikaohjaus sulatuksessa, laite sulattelee kovemmilla pakkasilla tarpeettoman tiheään, 40min välein. Tuon saa korjattua mutta vaatii askartelua. Täällä etelässä toki kovia pakkasia on niin harvoin, että tuo ei välttämättä haittaa.
Tuolla esim keskustelua aiheesta.
Edit: Myös LN-sarjan korjauksesta ansiokasta juttua

Gree Amber tai Fairy voisi olla passeli vaihtoehto talliin. Hinta edullisemmasta päästä ja löytyy säätö 8 asteeseen saakka ja wlan. Ja tuottavat hyvin lämpöä ihan asiallisella copilla.

Tuolta löytyy yhden firman myymistä laitteista vtt:n testejä joista näkee todellisia lämmöntuottoja ja sähkönkulutuksia.

Lähiseudun asennusfirmojen tarjontaa katselemaan niin selviää mitä on tarjolla. Vaikka toisaalta tuntuu, että nykyään melkein kaikki pumput on hyviä, niin on niissä kuitenkin jonkun verran eroja, sekä lämmöntuotossa että ominaisuuksissa.
Tiedustelin tuossa asennusaikatauluja parista lähifirmasta ja samalla kyselin vähän pumpuista suosituksia. Kumpikin asentaja sanoi, ettei ole Gree Amberista juuri hyvää sanottavaa. Googlettelun perusteella ei lämpöpumppufoorumillakaan tuosta juuri hyvää löytynyt: Gree Amber 35 kokemukset

Yllä mainittuja Toshiboita tuossa katselin myös, mutta niistä näyttäisi puuttuvan WiFi-tuki. Panasoniceista uupuu ilmeisesti myös ja alkaa ainakin tuo kärkipään VZ12 Heatcharge -malli olla jo melkoisen suolasen hintainen. Pumppu saa vaikka maksaakin muutaman satasen enemmän, kunhan se ajaisi asiansa mahdollisimman hyvin eikä sitä tarvisi olla jatkuvasti harrastamassa ja kaitsemassa.

Edit: Tuo Mitsun LN 35 malli näyttäis kyllä edelleen omaan silmään aika fiksulta valinnalta, kun noita VTT:n käppyröitäkin katselee (toki siellä testattu 25, mutta oletan että isompi malli mukailee sitä aika pitkälti). En ehkä nyt ihan hahmota tuon liian tiheän sulatuksen haitallisuutta, jos käytännön mittauksissa kokonaishyötysuhde on kuitenkin ihan parhaimmistoa?
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
1 519
Yllä mainittuja Toshiboita tuossa katselin myös, mutta niistä näyttäisi puuttuvan WiFi-tuki. Panasoniceista uupuu ilmeisesti myös ja alkaa ainakin tuo kärkipään VZ12 Heatcharge -malli olla jo melkoisen suolasen hintainen.

Minulla on tommonen ja toimii loistavasti, eli moduuli toimii itsessään weppiserverinä, johon saa normiselaimella yhteyden tai sitten voi integroida vaikka home assistanttiin. Tietenkin, kun ei ole pilvipalvelu, niin tien päältä ei toimi ilman vpn:ää tms. ratkaisuja. Panasonic myy myös omaa wifi-moduulia, mutta se on sitten vain pilven kautta toimiva ratkaisu, jota moni näyttäisi haukkuvan.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
128
Tiedustelin tuossa asennusaikatauluja parista lähifirmasta ja samalla kyselin vähän pumpuista suosituksia. Kumpikin asentaja sanoi, ettei ole Gree Amberista juuri hyvää sanottavaa. Googlettelun perusteella ei lämpöpumppufoorumillakaan tuosta juuri hyvää löytynyt: Gree Amber 35 kokemukset

Yllä mainittuja Toshiboita tuossa katselin myös, mutta niistä näyttäisi puuttuvan WiFi-tuki. Panasoniceista uupuu ilmeisesti myös ja alkaa ainakin tuo kärkipään VZ12 Heatcharge -malli olla jo melkoisen suolasen hintainen. Pumppu saa vaikka maksaakin muutaman satasen enemmän, kunhan se ajaisi asiansa mahdollisimman hyvin eikä sitä tarvisi olla jatkuvasti harrastamassa ja kaitsemassa.
Katse Toshiba Premium+ malliin jossa WiFi vakiona
 
Liittynyt
27.10.2017
Viestejä
841
Edit: Tuo Mitsun LN 35 malli näyttäis kyllä edelleen omaan silmään aika fiksulta valinnalta, kun noita VTT:n käppyröitäkin katselee (toki siellä testattu 25, mutta oletan että isompi malli mukailee sitä aika pitkälti). En ehkä nyt ihan hahmota tuon liian tiheän sulatuksen haitallisuutta, jos käytännön mittauksissa kokonaishyötysuhde on kuitenkin ihan parhaimmistoa?
Ne VTT:n mittaukset ei sisällä tuota sulatuksen hullunkiertoa. Ongelma on siis se, että laite jämähtää lyhyelle sulatussyklille ja sen tietää, miten hyötysuhteen käy siinä tapauksessa..

Voi olla, että on korjattu uusiin malleihin mutta itse pysyisin erossa jo maahantuojan välinpitämättömän asenteen takia. Esim. Toshiba, Panasonic, Fujitsu ja Daikin on paljon luotettavampia merkkejä.
 

Juha Kokkonen

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11 156
Ne VTT:n mittaukset ei sisällä tuota sulatuksen hullunkiertoa. Ongelma on siis se, että laite jämähtää lyhyelle sulatussyklille ja sen tietää, miten hyötysuhteen käy siinä tapauksessa..

Voi olla, että on korjattu uusiin malleihin mutta itse pysyisin erossa jo maahantuojan välinpitämättömän asenteen takia. Esim. Toshiba, Panasonic, Fujitsu ja Daikin on paljon luotettavampia merkkejä.
Okei. Lähipiirissä on muutama LN25/35 pumppu ja olen tähän asti kuullut niistä lähinnä vaan hyvää. Esim. tuossa Toshiban Premium+ -mallissa näyttäisi VTT:n testien mukaan olevan aika paljon huonompi COP pakkasella kuin Mitsussa. Siinä on jo Mitsulla varaakin jumittaa lämmitysloopissa. Lisäksi nopealla googletuksella ei tunnu olevan tuota Toshiban WiFi-versiota saatavilla oikein missään nettikaupassa, tässä lähistöllä kun ei oikein tunnu olevan Toshibaa asentavaa firmaa jolta suostun palvelun ostamaan tai asennusaika on kohtuullinen.

Ei ole helppoa tämä valinta, pitää jatkaa vielä tutkimuksia ja vertailua.
 
Liittynyt
18.08.2021
Viestejä
832
Yllä mainittuja Toshiboita tuossa katselin myös, mutta niistä näyttäisi puuttuvan WiFi-tuki. Panasoniceista uupuu ilmeisesti myös ja alkaa ainakin tuo kärkipään VZ12 Heatcharge -malli olla jo melkoisen suolasen hintainen. Pumppu saa vaikka maksaakin muutaman satasen enemmän, kunhan se ajaisi asiansa mahdollisimman hyvin eikä sitä tarvisi olla jatkuvasti harrastamassa ja kaitsemassa.
Kyllä Panasoniceissa pitäisi melkein kaikissa uudemmissa malleissa olla WIFI sisäänrakennettuna.

En ehkä nyt ihan hahmota tuon liian tiheän sulatuksen haitallisuutta, jos käytännön mittauksissa kokonaishyötysuhde on kuitenkin ihan parhaimmistoa?
Lähinnä siinä on ongelmana se, että silloin kun laite sulattelee itseään, se käyttää sähköä siihen sulatukseen, eikä lämmitykseen. Toisin sanoen se ei silloin myöskään lämmitä. Se laskennallinen hyötysuhde ei silloin myöskään toteudu lähellekään, jos laite käyttää suurimman osan ajasta (täysin tarpeettomasti) sulatusmoodissa. Itse pumppu on siis ilmeisesti mitä mainioin, tämä on vain jonkin sortin softa/suunnitteluvirhe joka aiheuttaa ongelmia tietylle osalle käyttäjistä, toisille taas ei.

Itseä kuumotti kuitenkin sen verran nuo kokemukset noiden LN-pumppujen "hullunkierrosta" että päädyin ostamaan Panasonicin HZ25XKE-mallin pumppuja pari kappaletta, jotka ovat samaa hintaluokkaa noiden Mitsun LN:ien kanssa. Pitäisi olla vimoisen päälle hyviä lämmittämään ja (ainakin laskennallinen/ilmoitettu) SCOP on parhaasta päästä mitä löytyy. Käyttökokemusta ei vielä löydy, koska asentaja ei ole vielä ehtinyt tulla heittämään laitteita käyttöön. Muuten olisin varmaan hommannut Mitsun uudempia RW-sarjan pumppuja, mutta niiden saatavuus oli todella huono ja hintaakin pari sataa enemmän kuin Panassa, vaikka featuret on jokseenkin samat.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.10.2017
Viestejä
841
Itse Daikin Perfera 40:n omistajana ostaisin sen uudelleen jos pitäisi hankkia uusi kone. Sulatukset toimii järkevästi - saattaa vedellä tuntikausia ilman sulatusta jos ei ole tarvetta, ja näppärä mobiiliappi. Wifi-palikan saa halvemmalla Ebaysta kuin laitteen yhteydessä, maksaa joitakin kymppejä muistaakseni.

Perfera 30 on käytännössä vastaava mutta vaan pienempi sisäyksikkö ja vähän pienempi teho. Firmis on molemmissa sama eli toimii yhtä lailla.

Toshiban etu on ilmeisen hyvin toimiva takkatila.
 

Juha Kokkonen

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11 156
Kyllä Panasoniceissa pitäisi melkein kaikissa uudemmissa malleissa olla WIFI sisäänrakennettuna.Lähinnä siinä on ongelmana se, että silloin kun laite sulattelee itseään, se käyttää sähköä siihen sulatukseen, eikä lämmitykseen. Toisin sanoen se ei silloin myöskään lämmitä. Se laskennallinen hyötysuhde ei silloin myöskään toteudu lähellekään, jos laite käyttää suurimman osan ajasta (täysin tarpeettomasti) sulatusmoodissa. Itse pumppu on siis ilmeisesti mitä mainioin, tämä on vain jonkin sortin softa/suunnitteluvirhe joka aiheuttaa ongelmia tietylle osalle käyttäjistä, toisille taas ei.

Itseä kuumotti kuitenkin sen verran nuo kokemukset noiden LN-pumppujen "hullunkierrosta" että päädyin ostamaan Panasonicin HZ25XKE-mallin pumppuja pari kappaletta, jotka ovat samaa hintaluokkaa noiden Mitsun LN:ien kanssa. Pitäisi olla vimoisen päälle hyviä lämmittämään ja (ainakin laskennallinen/ilmoitettu) SCOP on parhaasta päästä mitä löytyy. Käyttökokemusta ei vielä löydy, koska asentaja ei ole vielä ehtinyt tulla heittämään laitteita käyttöön. Muuten olisin varmaan hommannut Mitsun uudempia RW-sarjan pumppuja, mutta niiden saatavuus oli todella huono ja hintaakin pari sataa enemmän kuin Panassa, vaikka featuret on jokseenkin samat.
Panasonicin uudemmissa malleissa tosiaan WiFi näyttäisi olevan, tuo mainitsemani Heatcharge-malli on ilmeisesti joku vanhempi. Aika paljon tuntuu Panan mobiilisofta/pilvipalvelu saaneen netissä kuraa.

Sulatuksen ja ilpin toimintaperiaate on kyllä noilta osin selvillä, ajattelin vaan jos en ollut sattunut ymmärtämään jotain oikein. Harmi ettei juuri mikään valmistaja ilmoita todellisia hyötysuhteita pakkasella, eikä VTT ole testannut useimpia noista kiinnostavimmista malleista. Esimerkiksi Panaltakin on testattuna joku vanhempi malli.
Itse Daikin Perfera 40:n omistajana ostaisin sen uudelleen jos pitäisi hankkia uusi kone. Sulatukset toimii järkevästi - saattaa vedellä tuntikausia ilman sulatusta jos ei ole tarvetta, ja näppärä mobiiliappi. Wifi-palikan saa halvemmalla Ebaysta kuin laitteen yhteydessä, maksaa joitakin kymppejä muistaakseni.

Perfera 30 on käytännössä vastaava mutta vaan pienempi sisäyksikkö ja vähän pienempi teho. Firmis on molemmissa sama eli toimii yhtä lailla.

Toshiban etu on ilmeisen hyvin toimiva takkatila.
Tuo Daikin näyttää äkkiseltään mielenkiintoiselta ja pumppufoorumin ketjussakin vaikuttaisi olevan pääosin kehuja. Pitää lueskella lisää. Todellinen lämmitysteho ja hyötysuhde tuolla-20--30 välillä kiinnostelisi. Onko tietoa kuinka alhaalle tossa saa säädettyä ylläpidolämmön, en löytänyt tuotesivuilta enkä esitteestä tuota tietoa lainkaan? Edit: Hyvää käyttäjäpalautetta näyttäisi tuo Daikin saaneen lämpöpumppufoorumilla.

Takkatilalle ei ole tarvetta, koska pumppu tulee autotalliin.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
633
Meillä on huushollissa kaksi pumppua, LN25-laitteita ekaa sukupolvea, molemmat toimii ilman ongelmia ja olen tyytyväinen.
Autotallissa on lämpökoneena Fujitsun ASYG12LM ja sekin toimii kuten pitää.
 
Liittynyt
04.09.2018
Viestejä
894
Miten olette käyttäneet ilpin viilennystä? Kuulemma on halvempaa pitää aina päällä vrt. vain tarvittaessa, eli käyttö kuumina päivinä 1-2 h ennen nukkumaan menoa. Vaikea omalla logiikalla ymmärtää mitä hyötyä on viilentää talon yläkertaa hellepäivinä ympäri vuorokauden ja miten se säästää energiaa.

Pystyisihän tietysti tuon tarkistamaan käyttämällä ilppiä viikon verran koko ajan ja sitten toisen viikon ajoittain ja katsoo mikä kulutus on. Selvät piikit näkyy sähköfirman sivuilta tuntiraportissa, koska on laitettu pumppu päälle ja koska lämminvesivaraaja alkaa ottamaan virtaa. Saunapäivät myös aika helppo huomata kuvaajasta.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
178 856
Viestejä
3 291 360
Jäsenet
59 208
Uusin jäsen
Zeikki77

Hinta.fi

Ylös Bottom