Huonot tuotteet mitä ei saisi myydä kuluttajille

Kynsisaksikeskusteluun...

Olen parikymmentä vuotta napsinut kynnet piirilevypäätyleikkureilla. Terottanut ne toki, mut ei se vaadi kun pari pyyhkäisyä samalla kun särmää keittiön veitset. On tukevat, käteensopivat ja toimii. Myös erittäin helppo käyttää "väärällä" kädellä vrt kynsisakset


^Ei noi mut tollaiset
 
Nyt vähän perustelua, muuten tulee mieleen jokin Apple kupla, tosin Applekin jonkinaikaa käyttänyt myös USB-C latausta.

USB lataus ei joka paikkaan sovi, mutta monessa se lisää käytettävyyttä.

Molemmat ovat täysin lataamiseen soveltumattomia liittimiä. Muutaman millinkymmenyksen levyiset kosketusliuskat eivät kestä riittäviä latausvirtoja (mitä kierretään kaikenlaisilla purkkaviritelmillä joissa latausjännite nostetaan suureksi) ja muutenkin ovat tuohon käyttöön ihan liian hentoja ja mekaanisesti heikkoja liittimiä, ja siksi ovatkin lähes aina se ensimmäinen hajoava osa varsinkin mobiililaitteista.

Sellainen pyöreä tynnyriliitin, joka vanhoissa nokialaisissa oli, on se järkevin vaihtoehto latausliittimeksi.
 
Molemmat ovat täysin lataamiseen soveltumattomia liittimiä. Muutaman millinkymmenyksen levyiset kosketusliuskat eivät kestä riittäviä latausvirtoja (mitä kierretään kaikenlaisilla purkkaviritelmillä joissa latausjännite nostetaan suureksi) ja muutenkin ovat tuohon käyttöön ihan liian hentoja ja mekaanisesti heikkoja liittimiä, ja siksi ovatkin lähes aina se ensimmäinen hajoava osa varsinkin mobiililaitteista.

Sellainen pyöreä tynnyriliitin, joka vanhoissa nokialaisissa oli, on se järkevin vaihtoehto latausliittimeksi.
I beg to differ. Itellä ei oo ollut USB-C:n kanssa mitään ongelmia ja micro-USB:n kanssakin vaan sellaisia, että ne kiinni pitävät kynnet painuvat ajan mittaan johdoista niin littanoiksi, ettei liitin meinaa enää pysyä röörissä, ellei kynsiä nostele takaisin. Yhdestä Motorolasta tosin alkoi micro-USB reistailemaan latauksen kanssa tunnettuna tyyppivikana sen jälkeen kun puhelin oli jo päästetty päätoimistaan eläkkeelle.

Sen sijaan useammasta läppäreistä että nokialaisesta tynnyriplugeilla varustetut latausliittimet ovat menneet ajan kanssa paskaksi ilman väärinkäyttöä. Erityisesti myöhemmän ajan pikkuliitin oli nokialaisissa todella hepponen eikä kestänyt mitään vierassuuntaisia voimia. Mun 6290 oli kaksi kertaa huollossa kahden vuoden takuuaikana sen takia, että heppoisella jousella varustetun luukun alla oleva latausliitin hajosi toistuvasti alle vuodessa vain sen takia, että se luukussa oleva jousi, joka ei kuitenkaan jaksanut sulkea luukkua kokonaan kiinni asti, painoi latauksen aikana johtoa ja sitä kautta latausliitintä. Toisen huoltokerran jälkeen oli pakko uskoa ja repiä se hepponen jousi pois kokonaan siitä luukusta.
 
Molemmat ovat täysin lataamiseen soveltumattomia liittimiä. Muutaman millinkymmenyksen levyiset kosketusliuskat eivät kestä riittäviä latausvirtoja (mitä kierretään kaikenlaisilla purkkaviritelmillä joissa latausjännite nostetaan suureksi) ja muutenkin ovat tuohon käyttöön ihan liian hentoja ja mekaanisesti heikkoja liittimiä, ja siksi ovatkin lähes aina se ensimmäinen hajoava osa varsinkin mobiililaitteista
Kiitos että tarkensit.
Tuon takia en vielä myyntiä kieltäisi.

Vähän jotain pohdintaa.

USB on alunalkaen tukenut pieniä tehoja , eli suunniteltu siihen, alkuun ei lataamiseen, vaan ihan laitteen energiansyöttöä varten.

Laturi suosio lähti puhelimista, sillä korvattiin valmistaja kohtaiset lisälaite liitännät että valmistaja kohtainen latausliitäntä. tarve yhdelle liittimelle jolla hoitu kaikki ja kun jänitteet tippu niin vakio 5v riitti ilman ylöspumppaamista ja puoliamppeeriakin riitti vaikka oli niukka, mutta pian speksattiin isompia virtoja ja myöhemmin myös jännitteitä.

ne USB liittimetkin on kehittyneet, micro USB oli paljon pienempi kuin mini USB, ja tuorein USB-C vähän isompi mutta latauksen osalta mahdollistaa jos yli sadanwatin tehonsiirtoja. (uusin speksi selkeästi yli)

Teknisesti voisi olla parempia lataamiseen, teknisesti voisi olla parempia datasiirtoon, teknisesti voisi olla pienempiä, teknisesti voisi olla halvempi jne. Mutta tarvitaan monipuolinen liitin.

Muutaman millinkymmenyksen levyiset kosketusliuskat eivät kestä riittäviä latausvirtoja (mitä kierretään kaikenlaisilla purkkaviritelmillä joissa latausjännite nostetaan suureksi) ja muutenkin ovat tuohon käyttöön ihan liian hentoja ja mekaanisesti heikkoja liittimiä, ja siksi ovatkin lähes aina se ensimmäinen hajoava osa varsinkin mobiililaitteista
micro-usb on toki suunniteltu aikana jolloin pienemmtä tehot oli tarpeen, yllättävän hyvin kestänyt huomioiden ikä ja kuinka kovassa käytössä sitä on käytetty. Historiaan toki mahtuu huonompia että parempi toteutuksia ko liittimestä. Jos toteutus onnistunut, niin riippuu ihan laitteesta onko se heikoin lenkki, vai ei, esim puhelimissa malleja joissa ihan muut jutut hajoaa aiemmin.

Liitin kestää yli 5v jännitteitä, joten se ei ole ongelma.

USB-C on jo suunniteltu suuremmille tehoilla ja kovempaan käyttöön.


Sellainen pyöreä tynnyriliitin, joka vanhoissa nokialaisissa oli, on se järkevin vaihtoehto latausliittimeksi.
DC liitin, aikanaa oli yleinen, siitä oli tarjontaan joka lähtöön, eli ei ns mitään yhteensopivuutta, vaan olivat valmsitajakohtaisia.

Käytännön kestävyydeltään ei nyt micro-usb kisassa edukseen ollut, saati sitten USB-C.

Itse liittimen kestävyyden lisäksi ongelma oli se kirjava tarjonta, mistä seurasi että joutu koville myös vääristä paritusyrityksistä.

Liitin myös sellainen ettei oikein sovi tietoliikenteeseen, eli monissa laitteissa tarvitsisi sen USB liittimen rinnalle, ja se datayhteys itse virtalähteen ja laitteen välille pitää jotekin toteuttaa. (mm siksi se ylimääräinen DC liitin jäi pois tarpeettomana ja kalliina)

Monissa laitteissa on sitä tilaa niukasti käytettäviss, DC liitin USB-C tehoile olisi aika massiivinen ja iso koko taasen vaatii massiivisen rakenteen mihin kiinnittää.

Liitännän pitää myös olla niitä voimia rajoittava ja periksi antava.

USB-C, Micro-USB ongelma on liittimeen kerääntyvä töhän joissain ympäristössä, mutta sillä saralla ei DC liitinkään mitenkään eduksi ole.

Varsinkin puhelimissa on ollut kirjavajoukko eri liittimiä, joissa osassa on ollut vahvuuksi ja heikkouksia.

Mutta vaikka USB liittimessä on ongelmansa, niin en sitä myyntikieltoon laittaisi, ennemmin niin että se oletus, jos ei jotain erityistä syytä käyttää jotain muuta.
 
Luulen kyllä että noita lamppuja tuodaan aika paljon takuuseen.
Plus Tokmanni varmaan haluaa luottaa siihen että ihmiset eivät toisi halpoja tuotteita takuuseen, vaan heittäisivät romut suoraan roskiin mukisematta.

Itse en asioisi tuollaisessa puljussa.
 
Joo USB-C on kyllä hyvä. Tuntuisi kivikautiselta käyttää sitä "tynnyriliitintä" jolla ei voi tehdä muuta kuin ladata.
Jos "tuntuisi kivikautiselta" on ainoa argumentti tynnyriliitintä vastaan, niin eihän se sitten kovin huono voi olla.
 
Jos "tuntuisi kivikautiselta" on ainoa argumentti tynnyriliitintä vastaan, niin eihän se sitten kovin huono voi olla.
Argumentti taisi olla se, että on kiva käyttää samoja kaapeleita eri vehkeiden latailun lisäksi monien muidenkin vehkeiden liittämiseen dataväylään. Vieläpä bonuksena voi käyttää samoja adaptereita aika moneen virtalähdekäyttöön. Minustakin se on oikein fantsua verrattuna siihen, että joka vehkeeseen on erikseen oma poropietarilaturinsa vähän saman näköisillä mutta vain satunnaisesti yhteensopivilla tynnyri-dc-kaksinapaisilla, ja tietysti eri laitteissa 5 vdc, 12 vdc tai 9 vac.

Kun minulla on luuri ja läppäri sekä olen hukannut, katkonut tai haudannut toisen matkalaukun pohjalle kaikki johtoni, pystyn sentään lataamaan puhelinta läppäristä vain hankkimalla käsiini A-C tai C-C kaapelin. Jos läppäri olisi vähän parempi, voisin ladata sitäkin etsimällä riittävän hyvän verkkovirta-usb-möykyn. Toki näitä voi olla "hankala" löytää kuten mustia tai vihreitä oliiveja sekä jauhelihaa, mutta niitä uusia poropietarilatureita olisi yhtä vaikeaa siihen hätään löytää kuin kääpiöprostituoitua.

Toki micro-usb on vähän paska liitin, mutta C on jo siedettävä. Oikeastaan reaalimaailman asteikolla se on hyvä.
 
Viimeksi muokattu:
että joka vehkeeseen on erikseen oma poropietarilaturinsa vähän saman näköisillä mutta vain satunnaisesti yhteensopivilla tynnyri-dc-kaksinapaisilla, ja tietysti eri laitteissa 5 vdc, 12 vdc tai 9 vac.
Tuo dc liitin touhua sopii parhaiten tähän ketjuun näistä esille tulleista liittimistä.

Ulkohalkaisia, sisähalkaisia., kirjavuus, lisäksi jotain interseksuaali versioita, + useampi napaista.

Jänitteet ihan randomia, napaisuus arvontaa (myös AC), ei välttämättä potenttiaalivapaita, joten paljas kontaktipinta riski. Ei mitään standartia ohjaus käytännöistä, miten keskustellaan liitännän yli.(taisi jäädä vähiin sitä yrittäneet toteutukset) (jännite ja napaisuus tiedot saatto olla pohjaväirllä jossain, mittoja ei juuri koskaan)

Heikkoliitin, isona taasen vaati rajut rakenteet laitteessa. Paljon metallia, mutta pienet kontaktipinnat. silti huono liitos /pysyvyys.

Aikansa tuote ja ajoi silloin asiansa, USB pesi mennen tullen, ainoa missä USB vähän heikoilla oli suunta/asento. (ja alkuun se 5W tehottomuus).

Joskus oli tuotteita jotka tarvi sen USB lisäksi sen DC liittimen, mutta sitä myöten kun USB virrat riitti, niin ei käyttäjät käyttäneet DC liittimiä, vaikka ne laitteessa olisikin (joo yleistän).


Jos suhteellisia rikkoontumisia pohtii, niin DC liitin taitaa olla kärjessä. Vaikka usb tuli mm puhelimissa suosioon samoihin aikoihin kuin lyijyttömyys,
 
Viimeksi muokattu:
Joo USB-C on kyllä hyvä. Tuntuisi kivikautiselta käyttää sitä "tynnyriliitintä" jolla ei voi tehdä muuta kuin ladata.
Hienoahan se oli, kun toiseen päähän puhelinta tuli latausjohto, toiseen päähän datajohto ja sitten yritit sitä johtohelvettiä jotenkin pitää pöydällä hallussa ja siirtää 19.2kbit/s nopeudella rojua edestakas tietokoneen ja puhelimen välillä. Latausjohto oli tietty pakollinen, koska hommassa meni niin paljon aikaa ja energiaa, että akku ois kyykännyt muuten puolessa välissä tiedonsiirtoa.
 
Suuri osa muovisista hiirenloukuista ei ole tarpeeksi herkkiä. Hiiret vie syötit loukusta.

Sitten on hiirenloukkuja jotka eivät tapa heti vaan hiiri saattaa sätkiä loukku päässään pitkäänkin. Esim. nämä saisi kieltää saman tien:
https://www.prisma.fi/fi/prisma/supercat-hiirenloukku-2kpl
Voima ei riitä tappamiseen eikä noissa ole edes kiinnikkeitä, joilla ne saisi helposti puulankkuun tai vastaavaan alustaan kiinni.

Tällainen ihmelaite tuli vastaan toisen foorumin jutuissa. Tuote, sen markkinointi ja "toimivuus" silputaan niin perusteellisesti palasiksi, että MOT:kin olisi kateellinen :D


Tuo ei ole "huono tuote" vaan ihan puhdasta huijausta. Vastaavaa kuin joskus myydyt polttoaineen lisäaineet, joita tankkiin kaatamalla kulutuksen piti tippua kymmeniä prosentteja tai jotain.

Hifi-väelle myydään myös vaikka minkälaista käärmeöljyä, mutta se ei ole enää ihan tämän ketjun asiaa.

Molemmat ovat täysin lataamiseen soveltumattomia liittimiä. Muutaman millinkymmenyksen levyiset kosketusliuskat eivät kestä riittäviä latausvirtoja (mitä kierretään kaikenlaisilla purkkaviritelmillä joissa latausjännite nostetaan suureksi) ja muutenkin ovat tuohon käyttöön ihan liian hentoja ja mekaanisesti heikkoja liittimiä, ja siksi ovatkin lähes aina se ensimmäinen hajoava osa varsinkin mobiililaitteista.

Sellainen pyöreä tynnyriliitin, joka vanhoissa nokialaisissa oli, on se järkevin vaihtoehto latausliittimeksi.


Pyöreä DC-liitin voi olla hyvin tehtynä ihan OK, mutta esim. Nokian viimeisissä Symbian-malleissa oli siitä erittäin kapea versio, joka oli todella huono ja epäluotettava. Lisäksi kuten ylempänä mainittiin, liittimestä on aivan liikaa eri malleja eikä oikein minkäänlaista standardia.

USB-C:stä minullakin on aika huonot kokemukset, liitin on löysä rimpula ja puhelimen liitin menee taskussa täyteen rojua, jolloin johto ei mene paikalleen. Micro-USB:stä on vähemmän kokemuksia, mutta en muista vastaavaa määrää ongelmia sen kanssa.
 
Yli 1000 euroa maksavat puhelimet. Itse vierastan viimeiseen asti ylihintaisia luureja. Tonnin hintaan luurin pitäisi tehdä minulle aamupala, hieroa selkää ja olla kumppani kunnes akun loppuminen meidät erottaa.
Tuo nyt ei mikään "huonon tuotteen" ominaispiirre ole, vaan kyse on siitä mitä kukakin haluaa ja mihin on valmis panostamaan. Itse sanoisin että on järjetöntä ostaa yli 35ke:n autoja. Sama asia mutta eri skaala ja tuoteryhmä.
 
Tuo nyt ei mikään "huonon tuotteen" ominaispiirre ole, vaan kyse on siitä mitä kukakin haluaa ja mihin on valmis panostamaan. Itse sanoisin että on järjetöntä ostaa yli 35ke:n autoja. Sama asia mutta eri skaala ja tuoteryhmä.
No, kommenttini oli tarkoitus olla ottaa osaa sille että yli 1k luurit ovat hintaansa nähden "huonoja" eli turhia versus 500-800eur luureihin. Pienemmällä rahalla saa samat tai paremmat ominaisuudet.
 
No, kommenttini oli tarkoitus olla ottaa osaa sille että yli 1k luurit ovat hintaansa nähden "huonoja" eli turhia versus 500-800eur luureihin. Pienemmällä rahalla saa samat tai paremmat ominaisuudet.
Kuten myös autoissa tai vaikka kelloissa. Olisiko se 60k BMW kuitenkin hitusen hiotumpi kuin 25k Kia, vaikka molemmista samat varusteet löytyisikin.
 
Kuten myös autoissa tai vaikka kelloissa. Olisiko se 60k BMW kuitenkin hitusen hiotumpi kuin 25k Kia, vaikka molemmista samat varusteet löytyisikin.
Ilman absurdia verotusta penarin ja köyhäinauton hintaero onkin paljon pienempi, ja molemmissa kate ihan inhimillinen. Puhelimessa taas 1200 euron luurin valmistus- ja kehityskulut ovat hövelistikin arvioiden 100 euroa enemmän kuin 500 euron laitteen per yksilö.

Premium-matkapuhelinten hinnat verrattuna muuhun kuluttajaelektroniikkaan ovat todella korkeita. Tuotteet eivät ole mitenkään kovin ihmeellisiä tai nykyaikaisia(kymmenen vuotta sitten olivat moderneja). Niiden kysyntä perustuu mekaaniseen hajoamiseen ja suunniteltuun vanhenemiseen, kuluttajien ostokiiman ja statushakuisuuden ohella.
 
No, kommenttini oli tarkoitus olla ottaa osaa sille että yli 1k luurit ovat hintaansa nähden "huonoja" eli turhia versus 500-800eur luureihin. Pienemmällä rahalla saa samat tai paremmat ominaisuudet.
Kyseessä onkin asiakassegmentointi. Samaa tuotetta voidaan myydä eri katetasoilla, kunhan saadaan laaja markkinaosuus ja paljon myyntiä. Pikaruokamättöjäkin voi myydä listahintaan ja osan päälle sniiduilijoille vitosella resq clubin kautta vielä voitolla.
 
Ilman absurdia verotusta penarin ja köyhäinauton hintaero onkin paljon pienempi, ja molemmissa kate ihan inhimillinen. Puhelimessa taas 1200 euron luurin valmistus- ja kehityskulut ovat hövelistikin arvioiden 100 euroa enemmän kuin 500 euron laitteen per yksilö.

Premium-matkapuhelinten hinnat verrattuna muuhun kuluttajaelektroniikkaan ovat todella korkeita. Tuotteet eivät ole mitenkään kovin ihmeellisiä tai nykyaikaisia(kymmenen vuotta sitten olivat moderneja). Niiden kysyntä perustuu mekaaniseen hajoamiseen ja suunniteltuun vanhenemiseen, kuluttajien ostokiiman ja statushakuisuuden ohella.
Loppujen lopuksi aika pieni on autovero nykyisin. Tai pieni ja pieni, mutta ei se kovin suurta osaa asiakkaan maksamasta hinnasta näyttele.
Esim. Penari 545e xDrive A Charged Edition hinta 69 390,74 e, sis. autovero 2290,74 e.

muokkis: Köyhäinauto (KIA) 1,5 T-GDI 160hv EX DCT hinta 27 306,89 e sis. autovero 3 320,08 e
 
Loppujen lopuksi aika pieni on autovero nykyisin. Tai pieni ja pieni, mutta ei se kovin suurta osaa asiakkaan maksamasta hinnasta näyttele.
Esim. Penari 545e xDrive A Charged Edition hinta 69 390,74 e, sis. autovero 2290,74 e.
Tietysti tuotteiden erikoistuminen ja viherpesu sotkee laskelmaa. Tarkoitin lähinnä normaaleja autoja. Vertauksen toimivuuden kannalta voitaisiin ihan hyvin katsoa autojen verottomia hintoja vaikka vuodelta 2005.

Ladattavien suosio perustuu siihen, että kallista tarpeetonta tekniikkaa lisätään kyllä aika isolla rahalla, mutta lopputuloksena silti verollinen kuluttajahinta jää alle vastaavan normaalin hyvän auton hinnan, koska tällaisessa veronkiertoautossa on käytännössä verovapaus.

Olikin jo vaarana että lipsuttaisiin offtopiciin, mutta tässähän tuli esimerkki otsikon mukaisesta tuotteesta. Vähän sama kuin ostaisin halvan petroliauton säästääkseni polttoainekuluissa tai jos ostamiseen saisi 5 tonnin cashbackin. Siis ihan tosissaan ostan 70k€ auton, jossa on tarpeetonta haitallista hajoavaa tekniikkaa satoja kiloja ja 20k€ arvosta, jotta voin välttää verot ja ostaa sen auton käytännössä verovapaasti. Ilman rangaistusveroa voisi ostaa yhtä kivan(tai itse asiassa hienomman) auton 50k€ hintaan. Polttoaineeseenhan on kyllä varaa minullakin, miksei siis luksusauton ostajalla, joka hyväksyy arvonalenemaa yli tonnin kuussa.
 
Viimeksi muokattu:
Tietysti tuotteiden erikoistuminen ja viherpesu sotkee laskelmaa. Tarkoitin lähinnä normaaleja autoja. Vertauksen toimivuuden kannalta voitaisiin ihan hyvin katsoa autojen verottomia hintoja vaikka vuodelta 2005.

Ladattavien suosio perustuu siihen, että kallista tarpeetonta tekniikkaa lisätään kyllä aika isolla rahalla, mutta lopputuloksena silti verollinen kuluttajahinta jää alle vastaavan normaalin hyvän auton hinnan, koska tällaisessa veronkiertoautossa on käytännössä verovapaus.

Olikin jo vaarana että lipsuttaisiin offtopiciin, mutta tässähän tuli esimerkki otsikon mukaisesta tuotteesta. Vähän sama kuin ostaisin halvan petroliauton säästääkseni polttoainekuluissa tai jos ostamiseen saisi 5 tonnin cashbackin.
Olikohan v. 2005 vielä aikaa ennen autoveron alennuksen. Ei pysty muistamaan enää milloin veroja laskettiin. Olisko ollut 2010 tienoilla?

Paljonhan nuo isoimmat normiautot nykyään ostetaan plugareina, mutta toki jos ison Bemun ostaa nelivetodieselinä, saa veroa maksella jo 7000 e ja isolla bensakoneella (540) veron osuus jo 20000 e. Mutta etenkään 540 ei taida enää olla varsinaisesti normaali auto sekään.
 
Olikohan v. 2005 vielä aikaa ennen autoveron alennuksen. Ei pysty muistamaan enää milloin veroja laskettiin. Olisko ollut 2010 tienoilla?

Paljonhan nuo isoimmat normiautot nykyään ostetaan plugareina, mutta toki jos ison Bemun ostaa nelivetodieselinä, saa veroa maksella jo 7000 e ja isolla bensakoneella (540) veron osuus jo 20000 e. Mutta etenkään 540 ei taida enää olla varsinaisesti normaali auto sekään.
Joo, autovero ei enää ole entisensä. Kuitenkin tässä vertailussa selvästi(ainakin minun hahmottamassani vertailussa) haettiin ylellistä ja hyvin suorituskykyistä mallia vertailukohdaksi halpaan ja vaatimattoman laiskaan Kiaan. Näillä lataushybridin veronkiertorakenteilla päästään ainakin numeroina siihen samaan suorituskykyluokkaan, joka aiheuttaisi nykyäänkin hirveän autoveron(ja kaikki muutkin rangaistusverot käytössä) isolle V8-moottorille.

Kuitenkin asian ytimenä tarkoitan sitä, että (verottomassa hinnassa ja ilman veronkiertovarusteita) siinä isossa bemarissa oikeasti saa vastinetta sille, että auto maksaa enemmän kuin Kia, eikä valmistaja vedä aivan järjetöntä katetta. Puhelimiin tämä ei päde, ja tonnin iPhone ei millään ole edes 500 euron arvoinen. iPhone pelkkää LuisVittunia, Bemari etupäässä rautaa ja vain osittain statusmaksua.
 
Puhelimiin tämä ei päde, ja tonnin iPhone ei millään ole edes 500 euron arvoinen
Toki ymmärrän pointin, mut siinä tonnin iPhonessa pelkkä BOM on jo $570 (13 pro, vastaavasti 12 pro n. $548). Vaikka noi arviot heittäis jonkin verran, niin pelkissä materiaaleissa päästään siihen 500 € tuntumaan. Tosin siitä 1000-1850 € hinnasta jää kyllä ihan kivasti katetta.
 
Toki ymmärrän pointin, mut siinä tonnin iPhonessa pelkkä BOM on jo $570 (13 pro, vastaavasti 12 pro n. $548). Vaikka noi arviot heittäis jonkin verran, niin pelkissä materiaaleissa päästään siihen 500 € tuntumaan. Tosin siitä 1000-1850 € hinnasta jää kyllä ihan kivasti katetta.
Myönnän että vedän hatusta ja liioittelen. Tarkoitan oikeastaan jokseenkin sitä asiakassegmentointia ja tietysti sitä, että asiakkaan näkökulmastakin se hintaero on liikaa, ellei haeta näyttämisen arvoa. Siis osittain samaa kuin tuhansien eurojen veskassa, joka jokseenkin vastaa 100-300 euron tuotetta.
 
Toki ymmärrän pointin, mut siinä tonnin iPhonessa pelkkä BOM on jo $570 (13 pro, vastaavasti 12 pro n. $548). Vaikka noi arviot heittäis jonkin verran, niin pelkissä materiaaleissa päästään siihen 500 € tuntumaan. Tosin siitä 1000-1850 € hinnasta jää kyllä ihan kivasti katetta.
Paljonkos Iphone mini 12 BOM on nykyään?
 
JBL langattomat kuulokkeet. Mallia en muista mut hinta oli jotain 100-150e. Vuoden sisään meni sanka poikki, ja äänenlaatu oli ihan perseestä... Ostin tilalle 25e langalliset kuulokkeet thomasilta, ja pieksää noi JBL:lät 100-0 äänen laadussa

Superlux HD-681
 
Paljonkos Iphone mini 12 BOM on nykyään?
Ei ole tarkkaa tietoa ainakaan mulla, ja vissiin aika iso heitto 12/13 Pro:n hinnoissakin komponenttipulan takia (ja sit tietenkin max-versiot vielä kalliimpia). Jostain jäänyt mielikuva, että perus iPhone 12 ja pro:n välinen hintaero olis jotain $80, jos siitä jotain suuntaa sais miniin.

Myönnän että vedän hatusta ja liioittelen. Tarkoitan oikeastaan jokseenkin sitä asiakassegmentointia ja tietysti sitä, että asiakkaan näkökulmastakin se hintaero on liikaa, ellei haeta näyttämisen arvoa.
Sitä statustahan moni niillä hakee, ja monelle se alle 500 € luuri ajais varmaan saman asian. Tosin, muidenkin valmistajien lippulaivat alkaa olemaan siellä +1000 € hintaluokassa nykyään.

Oikeaa arvoa jollain iPhonella taas voi olla monelle somen sisällöntuottajalle, joille se kameran laatu ja jakamisen helppous on tärkeetä. Androidilla ei vaan usein saa vastaavaa laatua suosituimmissa sovelluksissa (ilmeisesti androidin kamera-api paskoo laadun, näin moni ainakin sanonut, pahimmillaan vaan tasoa "screenshot etsimestä") vs. iPhonet, joilla kamerasta saa täyden hyödyn kaikkien lisäominaisuuksien kera. Mut nää tapaukset on aika selvä vähemmistö varmasti käyttäjistä.
 
Ainakin ne halvimmalla myytävät hammasharjojen päät ovat ihan täyttä kuraa. Menevät rikki melko nopeasti, ovat niin väljiä että eivät pysy harjassa edes kiinni, harjakset tuuheutuvat nopeasti tai sitten ovat niin tiukkoja että koneella tekee tiukkaa pyörittää edes niitä.
 
Ainakin ne halvimmalla myytävät hammasharjojen päät ovat ihan täyttä kuraa. Menevät rikki melko nopeasti, ovat niin väljiä että eivät pysy harjassa edes kiinni, harjakset tuuheutuvat nopeasti tai sitten ovat niin tiukkoja että koneella tekee tiukkaa pyörittää edes niitä.
Jeesais jos sanoisit onko ne halvimmalla myydyt kiinakopiota, vai vaan toisessa maassa tehtyjä tai myytyjä.
Kaikki varaosat tai käyttöosat ei ole automaattisesti hinnan takia paskoja, vaan se missä se osa on tehty, luokittelee laadun.
 
Jeesais jos sanoisit onko ne halvimmalla myydyt kiinakopiota, vai vaan toisessa maassa tehtyjä tai myytyjä.
Kaikki varaosat tai käyttöosat ei ole automaattisesti hinnan takia paskoja, vaan se missä se osa on tehty, luokittelee laadun.
No silloin tällöin tulee ostettua. Viimeisimmät oli jotain iisi-merkkisiä tokmannilta, joissa kaikki ylläluetellut ongelmat.
 
No silloin tällöin tulee ostettua. Viimeisimmät oli jotain iisi-merkkisiä tokmannilta, joissa kaikki ylläluetellut ongelmat.
Niin eli oot ostanu tietoisesti kopiosettiä. Iisi merkiltä ihmesienet ihan ok, mutta en lähtis siltä mitään hirveesti teknisempää ostamaan, tai ainakaan odottamaan että ois lähelläkään sitä mitä ne yrittää kopioida. Vaikka luulis että suht helppo jotain hammastekniikkaa kopioida, niin yllättäen se materiaali vaikuttaa paljon.
 
Niin eli oot ostanu tietoisesti kopiosettiä. Iisi merkiltä ihmesienet ihan ok, mutta en lähtis siltä mitään hirveesti teknisempää ostamaan, tai ainakaan odottamaan että ois lähelläkään sitä mitä ne yrittää kopioida. Vaikka luulis että suht helppo jotain hammastekniikkaa kopioida, niin yllättäen se materiaali vaikuttaa paljon.
Noissa kakkaharjoissa on pakko olla kysymys ihan siitä, että ei vaan osata. En edes oleta, että kopiotuote on yhtä laadukas, mutta jos vähänkin olisi nähty vaivaa, voitaisiin hyvin halvalla myydä osia, jotka sentään pysyvät paikallaan ja pyörivät.
 
Noissa kakkaharjoissa on pakko olla kysymys ihan siitä, että ei vaan osata. En edes oleta, että kopiotuote on yhtä laadukas, mutta jos vähänkin olisi nähty vaivaa, voitaisiin hyvin halvalla myydä osia, jotka sentään pysyvät paikallaan ja pyörivät.
Niinpä. En lähde ite suunnittelemaan tollasta osaa joka on suunniteltu vaihdettavaks, ja harva muukaan lähtee koska ei ole tietoa siitä miten ne vaihdettavan kokonaisuuden materiaalit vaikuttaa toisiinsa. Vituttaa kai se nyt tosiaan ostaa pyörivä hampaan surrutin tai mikä vittu onkaan, joka ei tee sitä pyörivää ominaisuutta sen takia kun kitka on päin vittua tms.
 
Niinkin yleinen tuote kuin kevytpeite. Siis se vihreä joka mökin pihasta viitenä (risaisena) kappaleena löytyvä tarve-esine.

Kevytpeite80g4x6m_6438140554260_efead68a0952947e7f2fbcc54338f7dd_1.jpg


Ai miksikö? Siksi, että nämä ovat ulkokäytössä aivan kestämättömän lyhytikäistä saastaa. Nämä paskeethan hajoilevat ja ratkeilevat jo ensimmäisenä vuonna, ja pian sen jälkeen kiinnitysrenkaat lähtevät maailmalle yksi toisensa perään.

Vielä pahempaa, lopulta se maastoon hylätty paska hajoaa UV-valon vaikutuksesta miljooniksi 2x2 mm kokoisiksi mikromuovikappaleiksi, joita ei luonnosta kerää enää kukaan. Mikromuovia syntyy esim. 3x5 m pressusta sellaiset 4 miljoonaa kappaletta.

Jos et halua saastuttaa tonttisi ympäristöä mikromuovilla kymmenien jälkisukupolvien iloksi, ÄLÄ OSTA KEVYTPEITETTÄ, vaan osta kunnollinen pvc-muovista tehty pressu! Ostohetkellä se hinta vähän kirpaisee, mutta sen unohdat nopeasti ja sen jälkeen olet vuosi vuodelta aina vaan tyytyväisempi, kun peite pysyy ehjänä ja pitää oikeasti vettä.

Ja nyt mene ulos ja kerää sieltä tontin nurkista ne vanhat kevytpressut saman tien roskiin.
 
Niinkin yleinen tuote kuin kevytpeite. Siis se vihreä joka mökin pihasta viitenä (risaisena) kappaleena löytyvä tarve-esine.

Kevytpeite80g4x6m_6438140554260_efead68a0952947e7f2fbcc54338f7dd_1.jpg


Ai miksikö? Siksi, että nämä ovat ulkokäytössä aivan kestämättömän lyhytikäistä saastaa. Nämä paskeethan hajoilevat ja ratkeilevat jo ensimmäisenä vuonna, ja pian sen jälkeen kiinnitysrenkaat lähtevät maailmalle yksi toisensa perään.

Vielä pahempaa, lopulta se maastoon hylätty paska hajoaa UV-valon vaikutuksesta miljooniksi 2x2 mm kokoisiksi mikromuovikappaleiksi, joita ei luonnosta kerää enää kukaan. Mikromuovia syntyy esim. 3x5 m pressusta sellaiset 4 miljoonaa kappaletta.

Jos et halua saastuttaa tonttisi ympäristöä mikromuovilla kymmenien jälkisukupolvien iloksi, ÄLÄ OSTA KEVYTPEITETTÄ, vaan osta kunnollinen pvc-muovista tehty pressu! Ostohetkellä se hinta vähän kirpaisee, mutta sen unohdat nopeasti ja sen jälkeen olet vuosi vuodelta aina vaan tyytyväisempi, kun peite pysyy ehjänä ja pitää oikeasti vettä.

Ja nyt mene ulos ja kerää sieltä tontin nurkista ne vanhat kevytpressut saman tien roskiin.
QFT. Erehdyin tuollaisen ostamaan kun oli pikainen tarve suojata rakenteilla ollut katoton leikkimökki lähestyvältä sateelta. Laitoin köyden kiinnitysreiästä ja nykäisin sillä lopputuloksella, että koko kiinnike repesi kerrasta irti. Tuli kiire hakea paksumpi tilalle.
 
Niinkin yleinen tuote kuin kevytpeite. Siis se vihreä joka mökin pihasta viitenä (risaisena) kappaleena löytyvä tarve-esine.

Kevytpeite80g4x6m_6438140554260_efead68a0952947e7f2fbcc54338f7dd_1.jpg


Ai miksikö? Siksi, että nämä ovat ulkokäytössä aivan kestämättömän lyhytikäistä saastaa. Nämä paskeethan hajoilevat ja ratkeilevat jo ensimmäisenä vuonna, ja pian sen jälkeen kiinnitysrenkaat lähtevät maailmalle yksi toisensa perään.

Vielä pahempaa, lopulta se maastoon hylätty paska hajoaa UV-valon vaikutuksesta miljooniksi 2x2 mm kokoisiksi mikromuovikappaleiksi, joita ei luonnosta kerää enää kukaan. Mikromuovia syntyy esim. 3x5 m pressusta sellaiset 4 miljoonaa kappaletta.

Jos et halua saastuttaa tonttisi ympäristöä mikromuovilla kymmenien jälkisukupolvien iloksi, ÄLÄ OSTA KEVYTPEITETTÄ, vaan osta kunnollinen pvc-muovista tehty pressu! Ostohetkellä se hinta vähän kirpaisee, mutta sen unohdat nopeasti ja sen jälkeen olet vuosi vuodelta aina vaan tyytyväisempi, kun peite pysyy ehjänä ja pitää oikeasti vettä.

Ja nyt mene ulos ja kerää sieltä tontin nurkista ne vanhat kevytpressut saman tien roskiin.

Jos hyvän pressun niin kannattaa ostaa Suomi-Pressu. Suomessa tehty ja oikeasti kestävä. Hinta on tietysti noita kevytpaskeita korkeampi mutta aivan omaa laatuluokkaa..
 
Jos kevytpeitteet ei sovi omaan käyttötarkoitukseen niin on varmaan syytä ostaa raskas- tai kestopeite. Eipä kai 0,50€/m2 muovilta kannata hirveitä odottaa. Mutta kyllä sellainen mulla on "kesäauton" päällä ollut jo vuositolkulla ja on vielä ihan ehjä. Mutta onkin enemmän kääritty kuin pingoitettu.
 
Jos kevytpeitteet ei sovi omaan käyttötarkoitukseen niin on varmaan syytä ostaa raskas- tai kestopeite. Eipä kai 0,50€/m2 muovilta kannata hirveitä odottaa. Mutta kyllä sellainen mulla on "kesäauton" päällä ollut jo vuositolkulla ja on vielä ihan ehjä. Mutta onkin enemmän kääritty kuin pingoitettu.

kumpi on ehjä? muovi vai auto? :D

nimittäin naarmuttaa aika herkästi...
 
Mulla oli aikanaan (markka-aikana) joku pirun hyvä kevytpeite, se vaan kesti ja kesti vaikka sitä tuli käytettyä vaikka mihin ja tuli pakattua ja säilytettyä ties missä ja miten. Sitten lopulta joskus se unohtui jonnekin ja vastaavan laatuista ei vaan enää ole löytynyt. Nykyään tosiaan nuo kevytpeitteet ei kestä mitään, auringon valo haurastuttaa ja värit lähtee, huono pakkaaminen saa aikaan venymiä ja repeämiä, kiinnitysrenkaat irtoaa "itsestään" jne. Ennen nuokin olivat parempia.
 
Itseni tuntien tuskin on ainakaan kovin paljon enempää maksanut. Tuo oli siis oikeasti joku halpispeite aikanaan mutta kesti silti moninverroin nykyisiin nähden.

Täytyy sanoa, että ei aavistustakaan mitä ovat markkoina maksanut. Ihan vain ajatuksen tasolla, jos nyt tuollainen 2x3 maksaa sen 2-3€, niin en voi ajatella että olisi ollut noin edullinen. Kestoa en yhtään ihmettele, vaikka olisikin ollut tuota luokkaa.
 
Täytyy sanoa, että ei aavistustakaan mitä ovat markkoina maksanut. Ihan vain ajatuksen tasolla, jos nyt tuollainen 2x3 maksaa sen 2-3€, niin en voi ajatella että olisi ollut noin edullinen. Kestoa en yhtään ihmettele, vaikka olisikin ollut tuota luokkaa.
Jotenkin tuli jostain sellainen fiilis että tuo olisi ollut jotain 25-30mk eli jotain 4-5e luokkaa jos suoraan hinnan kääntää (ottamatta huomioon inflaatiota sun muita). Sellainen muistikuva kuitenkin on että tuossa ei ollut samanlaista liukasta pintaa vaan pikemminkin "kuminen" fiilis. Samapa tuo, nykyään ei meinaa saada edes rahalla kunnollista kevytpeitettä kun joko ne haurastuvat auringonvalossa tai hinta karkaa heti dekadilla.
 
Jos työnantaja ehdottaa turvakengiksi tällaisia italialaisvalmisteisia FTG Concordeja niin sanokaa suoraan että sopii kesäkengiksi, mutta talveksi tarvitaan sitten toiset, paremmin pitävät kengät.

Meillä kilpailutettiin työasutoimittaja ja kenkävalikoimasta hävisivät Sievit ja Jalakset ja tuli FTG:tä tilalle. Nuo ovat jalassa ihan hyvät ja kelpaavat tosiaan kesäkelillä käytettäväksi, mutta huolimatta siitä, että pohjassa lukee kahteenkin kertana "slip resistant", nuo ovat vaarallisen liukkaat talvikelillä. Meillä jotakuinkin jokainen joka nämä hakenut, on laittanut reklamaation hankitapuolelle että näköjään halvin tarjous voitti.
 
Jos työnantaja ehdottaa turvakengiksi tällaisia italialaisvalmisteisia FTG Concordeja niin sanokaa suoraan että sopii kesäkengiksi, mutta talveksi tarvitaan sitten toiset, paremmin pitävät kengät.

Meillä kilpailutettiin työasutoimittaja ja kenkävalikoimasta hävisivät Sievit ja Jalakset ja tuli FTG:tä tilalle. Nuo ovat jalassa ihan hyvät ja kelpaavat tosiaan kesäkelillä käytettäväksi, mutta huolimatta siitä, että pohjassa lukee kahteenkin kertana "slip resistant", nuo ovat vaarallisen liukkaat talvikelillä. Meillä jotakuinkin jokainen joka nämä hakenut, on laittanut reklamaation hankitapuolelle että näköjään halvin tarjous voitti.
Eihän tuossa hankintapuolta voi syyttää, jos valmistaja valehtelee. Hankintapuoli varmaan laittaa noottia sinne valmistajalle päin.
 
Eihän tuossa hankintapuolta voi syyttää, jos valmistaja valehtelee. Hankintapuoli varmaan laittaa noottia sinne valmistajalle päin.
Mutta valehteleeko valmistaja? Ei tuosta selvinnyt että hankinta olisi erikseen speksannut mitään vaelluskenkäominaisuuksia. Ne turvakengät voivat olla esim. S1 SRC mukaiset ja silti aivan paskat ulkona Suomen talvessa.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
261 703
Viestejä
4 544 685
Jäsenet
74 833
Uusin jäsen
Kanadanhanhi

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom