Molemmat ovat täysin lataamiseen soveltumattomia liittimiä. Muutaman millinkymmenyksen levyiset kosketusliuskat eivät kestä riittäviä latausvirtoja (mitä kierretään kaikenlaisilla purkkaviritelmillä joissa latausjännite nostetaan suureksi) ja muutenkin ovat tuohon käyttöön ihan liian hentoja ja mekaanisesti heikkoja liittimiä, ja siksi ovatkin lähes aina se ensimmäinen hajoava osa varsinkin mobiililaitteista
Kiitos että tarkensit.
Tuon takia en vielä myyntiä kieltäisi.
Vähän jotain pohdintaa.
USB on alunalkaen tukenut pieniä tehoja , eli suunniteltu siihen, alkuun ei lataamiseen, vaan ihan laitteen energiansyöttöä varten.
Laturi suosio lähti puhelimista, sillä korvattiin valmistaja kohtaiset lisälaite liitännät että valmistaja kohtainen latausliitäntä. tarve yhdelle liittimelle jolla hoitu kaikki ja kun jänitteet tippu niin vakio 5v riitti ilman ylöspumppaamista ja puoliamppeeriakin riitti vaikka oli niukka, mutta pian speksattiin isompia virtoja ja myöhemmin myös jännitteitä.
ne USB liittimetkin on kehittyneet, micro USB oli paljon pienempi kuin mini USB, ja tuorein USB-C vähän isompi mutta latauksen osalta mahdollistaa jos yli sadanwatin tehonsiirtoja. (uusin speksi selkeästi yli)
Teknisesti voisi olla parempia lataamiseen, teknisesti voisi olla parempia datasiirtoon, teknisesti voisi olla pienempiä, teknisesti voisi olla halvempi jne. Mutta tarvitaan monipuolinen liitin.
Muutaman millinkymmenyksen levyiset kosketusliuskat eivät kestä riittäviä latausvirtoja (mitä kierretään kaikenlaisilla purkkaviritelmillä joissa latausjännite nostetaan suureksi) ja muutenkin ovat tuohon käyttöön ihan liian hentoja ja mekaanisesti heikkoja liittimiä, ja siksi ovatkin lähes aina se ensimmäinen hajoava osa varsinkin mobiililaitteista
micro-usb on toki suunniteltu aikana jolloin pienemmtä tehot oli tarpeen, yllättävän hyvin kestänyt huomioiden ikä ja kuinka kovassa käytössä sitä on käytetty. Historiaan toki mahtuu huonompia että parempi toteutuksia ko liittimestä. Jos toteutus onnistunut, niin riippuu ihan laitteesta onko se heikoin lenkki, vai ei, esim puhelimissa malleja joissa ihan muut jutut hajoaa aiemmin.
Liitin kestää yli 5v jännitteitä, joten se ei ole ongelma.
USB-C on jo suunniteltu suuremmille tehoilla ja kovempaan käyttöön.
Sellainen pyöreä tynnyriliitin, joka vanhoissa nokialaisissa oli, on se järkevin vaihtoehto latausliittimeksi.
DC liitin, aikanaa oli yleinen, siitä oli tarjontaan joka lähtöön, eli ei ns mitään yhteensopivuutta, vaan olivat valmsitajakohtaisia.
Käytännön kestävyydeltään ei nyt micro-usb kisassa edukseen ollut, saati sitten USB-C.
Itse liittimen kestävyyden lisäksi ongelma oli se kirjava tarjonta, mistä seurasi että joutu koville myös vääristä paritusyrityksistä.
Liitin myös sellainen ettei oikein sovi tietoliikenteeseen, eli monissa laitteissa tarvitsisi sen USB liittimen rinnalle, ja se datayhteys itse virtalähteen ja laitteen välille pitää jotekin toteuttaa. (mm siksi se ylimääräinen DC liitin jäi pois tarpeettomana ja kalliina)
Monissa laitteissa on sitä tilaa niukasti käytettäviss, DC liitin USB-C tehoile olisi aika massiivinen ja iso koko taasen vaatii massiivisen rakenteen mihin kiinnittää.
Liitännän pitää myös olla niitä voimia rajoittava ja periksi antava.
USB-C, Micro-USB ongelma on liittimeen kerääntyvä töhän joissain ympäristössä, mutta sillä saralla ei DC liitinkään mitenkään eduksi ole.
Varsinkin puhelimissa on ollut kirjavajoukko eri liittimiä, joissa osassa on ollut vahvuuksi ja heikkouksia.
Mutta vaikka USB liittimessä on ongelmansa, niin en sitä myyntikieltoon laittaisi, ennemmin niin että se oletus, jos ei jotain erityistä syytä käyttää jotain muuta.