Tarkoitus oli tehdä ensimmäistä kertaa smashburgereita itse sekoitetulla majoneesilla.
Ainekset. Kaikkea en käyttänyt.
Majoneesin värkkäystä. En muista mistä sain reseptin eikä se muutenkaan ollut erityisen hyvä:
1dl Hellman's majoneesia
1 rkl sipulihaketta (punasipulia)
3 rkl suolakurkkuhaketta
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl ruokosokeria (ruokokidesokeria)
1/8 tl suolaa
1/2 tl Dijon sinappia
paprikajauhetta
Seuraavana päivänä lisäsin majoneesiin summassa lisää dijonia, srirachaa ja talon salaattikastiketta. Tuli paljon parempaa, ja ensi kerralla lisää siihen suoraan myös ketsupin ettei tarvitse kuin yhden levitteen.
Maustamattomat 100g smashburgerpihvit (naudanjauheliha >20%) odottavat palloina paistamista. Idea smashburgerissa on että pallot painetaan voimalla littanoiksi kuumalle valurautapannulle 10 sekuntia jolloin pohja palaa kiinni, silloin nesteet pysyvät sisällä ja pihvi saa rapean paistopinnan. Käytin tuota leivinpaperilla vuorattua kattilaa painamiseen.
E
simerkkivideo youtubesta.
Pallot olisivat voineet olla kiinteämpiä sillä pihveihin jäi reikiä.
Tuplajuustopekoni, hyvää oli.
Sama mutta ilman kasviksia ja littanaksi painettuna. Nämä pihvit onnistuivat paremmin kuin ensimmäiset. Söin kummatkin burgerit leivinpaperin kanssa ilman sotkua.