Hampurilaisten valmistus kotona. Pihvi, sämpylä, tekniikat ja täytteet

Liittynyt
21.11.2018
Viestejä
1 333
Ei uuni tee samanlaista pintaa mitä pannu tai grilli tekee. Uunissa voi tehdä vaikka lihapullia. :)

Jo se paistossa käytetty öljy ja voi antaa oman makunsa.
 

dude86

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
14.06.2017
Viestejä
1 719
Ei uuni tee samanlaista pintaa mitä pannu tai grilli tekee. Uunissa voi tehdä vaikka lihapullia. :)

Jo se paistossa käytetty öljy ja voi antaa oman makunsa.
Lihapullan ja pihvin ero on muoto. En laita ikinä rasvaa tai öljyä pannulle. Hieman rapea lohikaan ei mene taiteen sääntöjen mukaan, mutta se on tehty itselle, ei ikinä uunilohta. Ihan liikaa vaivaa käydä useita pihvejä väsäämään pannulla, se oikea syy. Grilliin mahtuu sitten jo useampi viritelmä samaan aikaan. En sitä vittuilua kehtaa kuunnella, jos grillin hankkisin kerrostalon kuistille. En tee muotilla, joten koko ja paksuuskin hieman vaihtelee, medium hifistelyt jätän myös muille. Majoneesit jää myös laittamatta, kun pihvi on pääasia. Voin joskus laittaa kuvaa tänne jos muistan, kun ruoka ja kuvaaminen ei ole oikein oma tapa. Sieniäkin voisi koittaa, kanan kanssa toimii rouskut, mutta jokainen tyylillään.
 
Liittynyt
21.11.2018
Viestejä
1 333
Tarkoitinkin että siellä uunissa voi tehdä tosiaan vaikka niitä lihapullia, mutta pihvit, niin jauhetut kuin lihapihvit paistetaan pannulla/parilalla grillissä.

Mutta kerrostalon kuisti rajaa tuota mahdollisuutta, niin silloin tehdään missä pystytään. :)
 

dude86

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
14.06.2017
Viestejä
1 719
Tarkoitinkin että siellä uunissa voi tehdä tosiaan vaikka niitä lihapullia, mutta pihvit, niin jauhetut kuin lihapihvit paistetaan pannulla/parilalla grillissä.

Mutta kerrostalon kuisti rajaa tuota mahdollisuutta, niin silloin tehdään missä pystytään. :)
Ei menny mitenkään nappiin, laitoin liikaa munaa, joten pihveillä on helmat ja ovat ehkä hieman vaaleampia. Maku sentään on ihan hyvä, vaikka ulkonäöltään normaalista pihvistä poikkeaa, riittävän mehukas tuolla 10%:lla. Johonkin se kilo lihaa aina kutistuu. Pitää koittaa säästää jokunen sämpylänkin väliin. Kuhan näytille laitoin, ei kun siis pihvit, kun ei näitä kovin moni uuniin laita. Ei tuosta oikein meinaa realistista kuvaa saada otettua, valotus...

2019-07-25-461.jpg
2019-07-25-457.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
22 120
En kyllä itse söisi noita @dude86 lihapullapihvejä sämpylän välissä, mutta ihan hyvä vaan, että ihmiset kokeilee uusia asioita. Tuolla tavalla tulee kuitenkin se, ettei ole helppoa tapaa paistaa sämpylöitä, niin niistä tulee mössöisiä. Pieni kuumennus siitä sisäreunalta pitää kastikkeen paikalla suurimman osan ajasta.. Lisäksi tuo kypsyysasteen kontrollointi on vähän siinä ja siinä, niin noista tulee kaikista well done.

Enkä osaa sanoa tätä kauniisti, niin sanon vaan: sitä enemmän laittaa mausteita, munia ja sipuleita sinne pihvin sisään, niin sitä enemmän se lihan oma maku sieltä katoaa. Itse käytän vain suolaa ja pippuria.

Melkein pitäisi lähettää tänne pari epäonnistunutta yritystä itseltäni, mutta en kehtaa. Arvostan suuresti, että @dude86 teki omalla tavallaan ja kehtasi laittaa tänne. Menen Prismaan katsomaan, onko sinne tullut Angusta, kun ruokahaluni heräsi kuitenkin. Lidlissä oli jotain saksalaista valmiiksi pakastettuina burgerpihveinä, mutta siinä ei laatu ja hinta kohtaa..
 

dude86

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
14.06.2017
Viestejä
1 719
En kyllä itse söisi noita @dude86 lihapullapihvejä sämpylän välissä, mutta ihan hyvä vaan, että ihmiset kokeilee uusia asioita. Tuolla tavalla tulee kuitenkin se, ettei ole helppoa tapaa paistaa sämpylöitä, niin niistä tulee mössöisiä. Pieni kuumennus siitä sisäreunalta pitää kastikkeen paikalla suurimman osan ajasta.. Lisäksi tuo kypsyysasteen kontrollointi on vähän siinä ja siinä, niin noista tulee kaikista well done.

Enkä osaa sanoa tätä kauniisti, niin sanon vaan: sitä enemmän laittaa mausteita, munia ja sipuleita sinne pihvin sisään, niin sitä enemmän se lihan oma maku sieltä katoaa. Itse käytän vain suolaa ja pippuria.

Melkein pitäisi lähettää tänne pari epäonnistunutta yritystä itseltäni, mutta en kehtaa. Arvostan suuresti, että @dude86 teki omalla tavallaan ja kehtasi laittaa tänne. Menen Prismaan katsomaan, onko sinne tullut Angusta, kun ruokahaluni heräsi kuitenkin. Lidlissä oli jotain saksalaista valmiiksi pakastettuina burgerpihveinä, mutta siinä ei laatu ja hinta kohtaa..
Oikeat pihvit on erikseen, lihapulla kuvaa aika hyvin noita. Laitoin munaa sitomaan ruisleipää ja sipulia lihaan kiinni, on siinä myös chiliä jauheena ja soossina. Saa olla ihan niin kriittinen kuin haluaa, kypsiä noista oli tarkoituskin tulla. Itselle ne on myös tehty, muut saa tehdä itselleen sopivat ja ne oikeat pihvit. Töhöilemällä myös muistaa paremmin, että mitä ei pidä seuraavalla kerralla tehdä, ei tää niin vakava asia ole. Onhan tuo lähempänä lihapullaa tai -mureketta kuin oikeaa pihviä.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
22 120
Oikeat pihvit on erikseen, lihapulla kuvaa aika hyvin noita. Laitoin munaa sitomaan ruisleipää ja sipulia lihaan kiinni, on siinä myös chiliä jauheena ja soossina. Saa olla ihan niin kriittinen kuin haluaa, kypsiä noista oli tarkoituskin tulla. Itselle ne on myös tehty, muut saa tehdä itselleen sopivat ja ne oikeat pihvit. Töhöilemällä myös muistaa paremmin, että mitä ei pidä seuraavalla kerralla tehdä, ei tää niin vakava asia ole. Onhan tuo lähempänä lihapullaa tai -mureketta kuin oikeaa pihviä.
No vähintäänkin nyt noi nähtyä tekee mieli burgeria.. Ihan samanlaista en tee, mutta teen jossain vaiheessa kuitenkin omat burgerit lähiaikoina.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
21.11.2018
Viestejä
1 333
Itte tein nyt uudella weberillä hampurilaiset.

Tuli aika jees.

Tuplajuusto kolmella naudanlihapihvillä ja rapealla pekonilla.
 

dude86

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
14.06.2017
Viestejä
1 719
Itte tein nyt uudella weberillä hampurilaiset.

Tuli aika jees.

Tuplajuusto kolmella naudanlihapihvillä ja rapealla pekonilla.
Hyvältä näyttää, mutta eikö ole jo haasteellista pitää tuo kasassa? Itsekin hommasin Weberin vähän aikaa sitten, mutta ei se grilli ole.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
21.11.2018
Viestejä
1 333
No ensin puristetaan purilaista, haukataan alapuolelta, haukataan yläpuolelta, haukataan keskeltä.

Vai oliko tämä retorinen kysymys? :lol:

Ei vaan onhan nämä isot aika haasteellisia syödä, mutta kahdella pihvillä sen saa syötyä nätisti. Kolme on jo vaikeampaa
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
694
Mitenkäs tuo pihvien paisto hiiligrillillä oikein tapahtuu? Itsellä on pieni pelko että jauhelihat valahtaa ritilän väleistä hiilille vai onko ne pihvit kuitenkin sen verran kiinteitä ettei niin käy?
 
Liittynyt
31.03.2017
Viestejä
1 196
Mitenkäs tuo pihvien paisto hiiligrillillä oikein tapahtuu? Itsellä on pieni pelko että jauhelihat valahtaa ritilän väleistä hiilille vai onko ne pihvit kuitenkin sen verran kiinteitä ettei niin käy?
Ei valahda. Kaikki pihvit oon viime aikoina grillannut. Vähän puristat tiiviiksi ja hyvä tulee. Pekonitkin onnistuu rillissä. Kerran kun on hiiligrillannut pihvit niin sen tulee tekemään jatkossakin. Itsekin ajattelin aluksi että on vaikeaa mutta kun on metallilasta apuna niin hyvin on joka kerta onnistunut
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
694
Ei valahda. Kaikki pihvit oon viime aikoina grillannut. Vähän puristat tiiviiksi ja hyvä tulee. Pekonitkin onnistuu rillissä. Kerran kun on hiiligrillannut pihvit niin sen tulee tekemään jatkossakin. Itsekin ajattelin aluksi että on vaikeaa mutta kun on metallilasta apuna niin hyvin on joka kerta onnistunut
Hyvä juttu. Lähtee sitten testiin :)
 
Liittynyt
21.11.2018
Viestejä
1 333
Oli tuo paketti jo eilen itse asiassa kädessä. Melkein jäi matkaan, mutta sitten tuli ajateltua että jos se tarraa kiinni pihveihin, niin hankalaa irrottaa.

Pihviprässiä löytyy mustangilta. Noin vitosen maksaa. Sillä minä teen pihvini. :)

Tässä tein muksuille omat hampparit pienemmällä muotilla.

 
Liittynyt
31.03.2017
Viestejä
1 196
Oli tuo paketti jo eilen itse asiassa kädessä. Melkein jäi matkaan, mutta sitten tuli ajateltua että jos se tarraa kiinni pihveihin, niin hankalaa irrottaa.

Pihviprässiä löytyy mustangilta. Noin vitosen maksaa. Sillä minä teen pihvini. :)

Tässä tein muksuille omat hampparit pienemmällä muotilla.

Hienot purilaiset
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
657


Perjantaibursaa. HK naudan karkeaa rintaa 200g pihvi Poppamiehen ginger & beer glazella, päällä juustotiskistä mature cheddaria, Fazerin briossi, srirachamajoneesi, pikkelöityä punasipulia, tomaattia, maustekurkkua ja salaattia.

Viimeinkin sai pihvin kypsyyden kohdilleen. Weberin pallogrillissä alkuun molemmat puolet 1min 30s, minkä jälkeen folioon vetäytymään noin 10min ja sen jälkeen vielä reilu minuutti juuston kanssa. Vähän olisi saanut olla pidempään lopuksi, että juusto olisi ollut kunnolla sulanutta, mutta parempi näin ettei pihvi mennyt yli.

Palanpainikkeeksi Tallinnan reissulta laivalta mukaan tarttunut Lagunitaksen Citrunisensis. Hienoa, että nykyään näköjään myös laivoilta saa muutakin olutta kuin peruslageria.

Mikäs tässä on kesälomaa vietellessä, huomiselle vielä samanmoinen setti valmiina. Täytyy hieman pohtia, jos lähtisi tuunaamaan burgeria hieman johonkin suuntaan.
 

dude86

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
14.06.2017
Viestejä
1 719


Perjantaibursaa. HK naudan karkeaa rintaa 200g pihvi Poppamiehen ginger & beer glazella, päällä juustotiskistä mature cheddaria, Fazerin briossi, srirachamajoneesi, pikkelöityä punasipulia, tomaattia, maustekurkkua ja salaattia.

Viimeinkin sai pihvin kypsyyden kohdilleen. Weberin pallogrillissä alkuun molemmat puolet 1min 30s, minkä jälkeen folioon vetäytymään noin 10min ja sen jälkeen vielä reilu minuutti juuston kanssa. Vähän olisi saanut olla pidempään lopuksi, että juusto olisi ollut kunnolla sulanutta, mutta parempi näin ettei pihvi mennyt yli.

Palanpainikkeeksi Tallinnan reissulta laivalta mukaan tarttunut Lagunitaksen Citrunisensis. Hienoa, että nykyään näköjään myös laivoilta saa muutakin olutta kuin peruslageria.

Mikäs tässä on kesälomaa vietellessä, huomiselle vielä samanmoinen setti valmiina. Täytyy hieman pohtia, jos lähtisi tuunaamaan burgeria hieman johonkin suuntaan.
Mites jenkkiolut sopi purilaisen kanssa?
 
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
3 828
Kilo Atrian nauta-viljapossua käsitelty pihveiksi ja pakkasessa kiinteytymässä grilliin pääsyä odotellessa. Possua on mukana lähinnä siksi, että paketti maksoi vitosen ja sillä on tarkoitus ruokkia sukulaiset. Ei niille tarvitse gourmeta tarjoilla :vihellys:

Laitoin sekaan 15 grammaa mineraalisuolaa ja n. 2 tl mustapippuria myllystä ja vetelin sähkövatkaimella sileäksi. Sitten Prismasta 4 eurolla löytyneellä prässillä 12 pihviksi, á 83 grammaa. Noinkin pienistä tuli mielestäni liian paksuja tuolla puristimella, joten taputtelin kutakin lättyä käsin vähän lisää. Puristimen "tarttumattomasta pinnasta" sai lihat irti suhteellisen helposti, kunhan käytti aina lämpimän veden alla ennen uutta mölttiä ja jätti pinnan märäksi.

Päivällä sitten grilliin, päälle juustoa, ketsuppia ja halvinta Rainbow-hampurilaiskastiketta. :drool:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
22 120
Kilo Atrian nauta-viljapossua käsitelty pihveiksi ja pakkasessa kiinteytymässä grilliin pääsyä odotellessa. Possua on mukana lähinnä siksi, että paketti maksoi vitosen ja sillä on tarkoitus ruokkia sukulaiset. Ei niille tarvitse gourmeta tarjoilla :vihellys:

Laitoin sekaan 15 grammaa mineraalisuolaa ja n. 2 tl mustapippuria myllystä ja vetelin sähkövatkaimella sileäksi. Sitten Prismasta 4 eurolla löytyneellä prässillä 12 pihviksi, á 83 grammaa. Noinkin pienistä tuli mielestäni liian paksuja tuolla puristimella, joten taputtelin kutakin lättyä käsin vähän lisää. Puristimen "tarttumattomasta pinnasta" sai lihat irti suhteellisen helposti, kunhan käytti aina lämpimän veden alla ennen uutta mölttiä ja jätti pinnan märäksi.

Päivällä sitten grilliin, päälle juustoa, ketsuppia ja halvinta Rainbow-hampurilaiskastiketta. :drool:
Grillaa niitä sämpylöitäkin alhaalta hetki, niin hyvä tulee..

Nautapossu ei ole välttämättä optimaalinen maun suhteen, mutta se on sopivan rasvaista, että ei kuivu grillissä.

--

On minullakin tälle päivälle burgereita. En kestänyt niitä kauniita kuvia, mitä muut laittoi tänne ketjuun.. Täysin epäsuhtainen setti, halvimmat rainbow-sämpylät, kaapista juustoa, lidlin pekonia (sitä 20snt rainbow-pekonia halvempaa) ja sitten 4€ 400g paketti jauhettua rasvaista naudanrintaa..
 
Liittynyt
23.01.2017
Viestejä
1 575
Tuli niin hyviä, että oli pakko postata tästä johonkin! Pihveihin hienonsin sipulia, tuoretta jalapenoa, kuivattua viime vuotista chilisatoa, pippuria, oreganoa ja basilikaa. Chilit ja yritit omaa tuotantoa. Väliin laitoin cheddaria, omatekoista guacamolea, Heinzin punaista, jotain geneeristä hampparimajoneesia ja lehtisalaatin siivut ihan vaan ulkonäön vuoksi.

IMG_20190727_190925[1].jpg



Piti laittaa pari muutakin kuvaa tuotantovaiheista, mutta foorumi väittää, että kuvat on liian suuria, enkä jaksa alkaa muokkaamaan niitä.

Jauhelihapihvit pysyy ihan hyvin kasassa harvallakin ritilällä grillissä. Ainakin naudan jauhelihasta tehdyt pihvit. Puristan itse ensin palloksi ja sitten leivinpaperia vasten 2-3cm paksuksi pihviksi. Kannattaa painaa kuoppa keskelle, niin ei nouse sitä koholle jos reunat vetäytyy keskustaa kohti. Kääntelyyn kannattaa käyttää jotain lastan tapaista. Jos noita roikottaa pihdeissä, niin saataa lohjeta. Guacamole sopii aivan törkeän hyvin hamppariin! Yksinkertaisuus on omasta mielestä valttia purilaisissa. Vielä jos saisi grilliä vähän kuumemmaksi, niin saisi ehkä pihvit vähän mediumeiksi. Tai sitten pitää tehdä paksumpia pihvejä.

IMG_20190727_112231[1].jpg
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
22 120
Minulla meni pieleen. Syytän halpoja sämpylöitä ja 30 asteen sisälämpötilaa (pihvin kypsyysasteesta). Tarttin sen tilan, jossa pingviinin putki yleensä on, niin se ei ollut päällä.

Kyllä minä nuo sämpylät tuosta keskivälistä leikkasin.


upload_2019-7-28_12-28-13.png
 
Liittynyt
23.01.2017
Viestejä
1 575
Minulla meni pieleen. Syytän halpoja sämpylöitä ja 30 asteen sisälämpötilaa (pihvin kypsyysasteesta). Tarttin sen tilan, jossa pingviinin putki yleensä on, niin se ei ollut päällä.

Kyllä minä nuo sämpylät tuosta keskivälistä leikkasin.


Joo, nämä hampparipihvit kannattaa varmaan koittaa säilyttää viileänä siihen asti, kunnes ne tiputtaa grillin ritilälle. Jauheliha kannattaa myös sotkea kunnolla jossain astiassa käsin puristelemalla ja painelemalla, niin pihveistä saa puristettua kiinteämpiä, eikä ne jää sellaisiksi rakeisiksi.
 
Liittynyt
18.04.2017
Viestejä
35
Joo, nämä hampparipihvit kannattaa varmaan koittaa säilyttää viileänä siihen asti, kunnes ne tiputtaa grillin ritilälle. Jauheliha kannattaa myös sotkea kunnolla jossain astiassa käsin puristelemalla ja painelemalla, niin pihveistä saa puristettua kiinteämpiä, eikä ne jää sellaisiksi rakeisiksi.
Jokainen tekee pihvinsä miten tykkää, mutta itse en suosittelisi pihvilihan puristelemista kebabiksi tai murekkeeksi kun tehdään burgereita. Varsinkin jos tekee laadukkaammasta lihasta pihvit pysyvät kyllä kasassakin ilman muussaamista.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
381
Jokainen tekee pihvinsä miten tykkää, mutta itse en suosittelisi pihvilihan puristelemista kebabiksi tai murekkeeksi kun tehdään burgereita. Varsinkin jos tekee laadukkaammasta lihasta pihvit pysyvät kyllä kasassakin ilman muussaamista.
Itsekkin vaivasin jauheliha massan aikoinaan, mutta ei kyllä ole sen jälkeen tullut vaivattua kun ensimmäisen kerran kokeilin ilman vaivausta. Tulee a) parempia (mielipide) ja b) vaivattomammin (ei mielipide).
Ja jos ostaa esim. Atrian sitä vakuumipakkaukseen pakattua eikä niitä perinteisiä muovilaatikkoon pakattuja, niin ne ovat muutenkin tasaisempaa massaa.
 
Liittynyt
14.07.2019
Viestejä
2 939
Pieni offtopic, mutta noi vakuumipakatut jauhelihat on kyllä ihan perseestä jos meinaa tehdä jotain missä jauhelihan pitää olla ns. eroteltu toisistaan eikä vaan lastan kanssa koko vitun paistamisen ajan tökkien murustettua.

Ontopickina: tuli nälkä.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
254
Pieni offtopic, mutta noi vakuumipakatut jauhelihat on kyllä ihan perseestä jos meinaa tehdä jotain missä jauhelihan pitää olla ns. eroteltu toisistaan eikä vaan lastan kanssa koko vitun paistamisen ajan tökkien murustettua.

Ontopickina: tuli nälkä.
Lyö vakuumiin ja tekee Sous Vidella/paistaa sellaisenaan sen laatan, niin saa hyvän jättihampparin :think:

Uskallatteko muuten vetää noita kaupan jauhelihoja mediumina? Menee vähän pointti noista paksummista pihveistä, jos vetää täysin kypsäksi.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
22 120
Uskallatteko muuten vetää noita kaupan jauhelihoja mediumina? Menee vähän pointti noista paksummista pihveistä, jos vetää täysin kypsäksi.
Suomalaista jauhelihaa (HK, Atria, Snellman) kyllä. Helposti.

Nytkin yritin, mutta jotenkin meni pieleen.. Viime kuussa onnistui.
 
Liittynyt
27.03.2017
Viestejä
2 743
Kilo Atrian nauta-viljapossua käsitelty pihveiksi ja pakkasessa kiinteytymässä grilliin pääsyä odotellessa. Possua on mukana lähinnä siksi, että paketti maksoi vitosen ja sillä on tarkoitus ruokkia sukulaiset. Ei niille tarvitse gourmeta tarjoilla :vihellys:
Kiinnostaa kuulla miten pihvit onnistuivat. Joskus 2010-luvulla ostin joitain (HK, Snellmann, jne. en muista) valmiita "pekoniporsaan pihvejä" kun nimi kuulosti niin hyvältä, mutta ne olivatkin liiottelematta paskinta mitä olen kaupasta ostanut. Niitä ei ole ollut saatavilla enää aikoihin ja ihmettelen miten niitä edes kehdattiin myydä. Toivottavasti itsetehdyt onnistuu paremmin, mutta veikkaan että porsas pilaa ne vaikka kuinka tekisi kaiken oikein.
 
Liittynyt
21.11.2018
Viestejä
1 333
Naudanlihasta tehdään piffit. Kyllä se näin vain on :tup:
Sianliha kelpaa ulkofileissä ja niskassa pulledina.
 
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
3 828
Kiinnostaa kuulla miten pihvit onnistuivat. Joskus 2010-luvulla ostin joitain (HK, Snellmann, jne. en muista) valmiita "pekoniporsaan pihvejä" kun nimi kuulosti niin hyvältä, mutta ne olivatkin liiottelematta paskinta mitä olen kaupasta ostanut. Niitä ei ole ollut saatavilla enää aikoihin ja ihmettelen miten niitä edes kehdattiin myydä. Toivottavasti itsetehdyt onnistuu paremmin, mutta veikkaan että porsas pilaa ne vaikka kuinka tekisi kaiken oikein.
Röyh. Hyvin onnistuivat. Vähän semmoinen eineshampurilaisen maku, mutta hyvää oli. Pysyivät hyvin kasassa, eivät alkaneet paisumaan ja rasvaa oli sopivasti grillaukseen. Suolaa olisi saanut olla omaan makuuni vielä lisää, mutta suurin osa syöjistä oli alle kouluikäisiä, niin vähempi oli parempi.

Suurimman pettymyksen tuotti Rainbow-merkkiset "cheddar"-viipaleet. Sulamistapa muistutti enemmän jotain täysin sulattamiskelvottoman kermajuuston kuplintaa ja maku lähinnä edamia.

Tässä kirjoitellessa tuli uudelleen nälkä, pitänee hakea santsiannos. :drool:
 
Liittynyt
23.01.2017
Viestejä
1 575
Itsekkin vaivasin jauheliha massan aikoinaan, mutta ei kyllä ole sen jälkeen tullut vaivattua kun ensimmäisen kerran kokeilin ilman vaivausta. Tulee a) parempia (mielipide) ja b) vaivattomammin (ei mielipide).
Ja jos ostaa esim. Atrian sitä vakuumipakkaukseen pakattua eikä niitä perinteisiä muovilaatikkoon pakattuja, niin ne ovat muutenkin tasaisempaa massaa.
Kyllä se vaikuttais olevan myös youtuben "asiantuntijoiden" ja jenkkilän grillimestareiden suosittelema tapa, että ei liikoja puristele. Mä olen tuonne sekaan sotkenut yleensä jotain muutakin, niin on vähän pakosta tullut pyöriteltyä sitä seosta tiiviimmäksi.

Täytyy koittaa seuraavaksi ihan vaan muotoilemalla ja lisätä sitten nuo muut lisukkeet sinne väliin. Pitää myös ostaa mahdollisimman rasvaista lihaa. Snellmanilta saa ainakin 20 prosenttista!
 
Liittynyt
18.04.2017
Viestejä
35
Muistaakseni ainakin pk-seudulla Wotkinin tehtaanmyymälässä on ollut myynnissä varta vasten burgereita varten jauhettua lihaa. Varmaan muuallakin on vastaavaa tehty, kauppahallit, muut lihakaupat jne. Suosittelen sijoittamaan muutenkin laadukkaampaan lihaan kuin esim. ne halvimmat 400g laatikot. Muutaman euron toki kilohinnaltaan kalliimpaa joten jokainen päättäköön itse onko liikaa burgereista. Ainakin siis jos ei sotke sinne mitään munia tai leipiä sekaan ja lihan laatu korostuu.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
294
Onko BBQ Pit Boys mainittu vielä? BBQ Pit Boys

Ei kannata kattella nälkäisenä. :) Mutta joka tapauksessa hyvää näkemystä, miten grillailla vaikka niitä burgereita jenkkityyliin.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
254
Tuli tehtyä kesän paras purilainen siitä Atrian 10%:n laatasta. Välissä Auran sriracha burgerkastike, Hochland cheddar, karamellisoitu sipuli, Myrttisen valkosipuli suolakurkku ja Heinz ketsuppi.

Pihvi kypsennetty sous vidella 54,5 asteessa vajaa 3 tuntia, niin pitäisi olla pastöroitu. Sitten pintoihin väriä/juuston sulatus valurautapannulla.

En näköjään itsekkään osaa puolittaa sämpylää keskeltä :D

20190729_164300.jpg 20190729_165321.jpg
 
Liittynyt
17.10.2018
Viestejä
2
Tämmöstä perus settiä tuli väännettyä. Majoneesina hellmanssin perinteinen jossa pilkottua suolakurkkua ja kotisinappia. Pihvin alta löytyy paistettua sipulia. Juusto joku auran tuore cheddar, vähän ehkä liian vahvaa ja tuntui kumoavan burgerin makua.
Burgerin kuuluu mielestäni olla tarpeeksi litteä että se on helposti käsin syötävissä ja pihvi mielellään halkaisijaltaan vähintään sämpylän kokonen.

pöökö.jpg
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 354
Aina unohtuu ottaa kuva kun on niin kiire syödä :D

Burgerissa oli:
Ullan Pakarin Porkkanasämpylä
Naudan pihvi
Pikkelöity punasipuli
Cheddar sulatejuusto
Tomaatti
Salaatti

Mausteina suola+pippuri pihvissä, ketsuppi ja valmis sour cream & onion burgersoossi. Hyvin upposi ja tuo sämpyläkin toimi ihan hyvin vaikka yleensä käytänkin tavallista hampurilaissämpylää.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
240 442
Viestejä
4 199 563
Jäsenet
70 906
Uusin jäsen
Zawaro

Hinta.fi

Ylös Bottom