Fallout 76

Viestiketju alueella 'Pelit, PC-pelaaminen ja pelikonsolit' , aloittaja Refloni, 30.05.2018.

 1. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  9 748
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  NPC:istä tyhjä maailma kuulostaa ankealta. Ei asutuksia, ei radiokanavia, vähän vuorovaikutusta pelimaailman kanssa.
   
 2. Atapio

  Atapio

  Viestejä:
  406
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Harmittaa tuo Stiimittömyys, kun minullakin se on tärkein palvelu näiden pelien kanssa. Erityisesti sen workshopin ja modien lataamisen helppouden takia.
  Se että joutuu ottamaan pakolla tuon Bethesdan oman launcherin käyttöön ärsyttää myös, kun näitä launchereita alkaa olla jo joka lähtöön... Stiimi, Origin, GoG, World of Tanks, Blizzard, Uplay jne. Taas yksi lisää.
  Sen lisäksi kun koitin käyttää vanhoja salasanoja Elder scrollista, niin eipä sovikkaan launcheriin, vaikka on samaa yritystä ja launcherissa itsessään lukee että elder scrolli. Pääsi jo muutama manaus.
  Pelkästään tämän takia en ostakkaan ennakkotilausta, vaikka oli aikomus, vaan katselen releasen läpi. En aio tehdä samaa virhettä kuin Elder Scrolls onlinen kanssa, että preorderoin ja peli oli aivan buginen läjä spämmibotteineen.
   
 3. Refloni

  Refloni

  Viestejä:
  723
  Rekisteröitynyt:
  30.03.2017
  Katsoin gameplay-videon tuubistilta, jonka mielipiteitä vielä eilen arvostin. Tiesin että se luultavasti sattuisi sieluun, mutta piti saada varmistus.

  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]

  Siis ei herraisä mitä paskaa tämä on. Odotin pahinta enkä pettynyt. Fallout 76 on kuin oman perheenjäsenen zombi: näyttää pintapuolisesti entiseltä rakkaalta, mutta aivot ovat mädäntyneet, sisus tyhjä ja sen kanssa oleskelu tuottaa vain tuskaa. Tämä on äärimmäisen surullista. Videota katsoessa tuli tippa linssiin.

  Ennustus: Fallout 76 tulee olemaan kaikkien aikojen menestynein ja rahaa tuottavin Fallout. Sen takaavat sarjan maine ja pelkkää nelosta pelanneet uusfanit, mutta varsinkin peliin ympättävät mikromaksut. Bethesda saa pelistä rutosti rahaa ja muistaa kyllä merkata ylös, millainen peli on tuottoisin. Arvatkaa miltä Fallout 5 tulee näyttämään?
   
  hinku, Hevi, AnanasKana ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 4. Kirottu

  Kirottu

  Viestejä:
  743
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Pelin tökkimistä eikannata ihmetellä. Toistaiseksi kaikki pelivideot napattu Bethesdan pressitilaisuudessa, jossa peliä pyöritettiin Xboxilla ja 4K-resolla.
   
 5. Refloni

  Refloni

  Viestejä:
  723
  Rekisteröitynyt:
  30.03.2017
  Onhan tarkka resoluutio, jolla voi ihmetellä pelin suttuisia tekstuureja tarkemmin, toki tärkeämpää kuin pelin sulava pyöriminen.
   
 6. runboy93

  runboy93

  Viestejä:
  1 648
  Rekisteröitynyt:
  01.08.2017
  Eiköhän tuo 30fps (konsolit) ole kun halutaan kuitenkin että pyörii niin PS4 + Xbox konsoleil, ei siinä nyt mitään ihmeellistä.

  Fallout 76 varmaan vain pieni kokeilu, eiköhän seuraava Fallout ole sitten taas perinteinen yksinpeli.
   
 7. Refloni

  Refloni

  Viestejä:
  723
  Rekisteröitynyt:
  30.03.2017
  Mutta kuka idiootti on priorisoinut, että 4K ja 20-30 fps on parempi kuin Full HD ja 60 fps, varsinkin kun korkea resoluutio korostaa vanhentuneita grafiikoita? Toki tuo riippuu varmaan itse kunkin kuvaruudusta.
   
 8. Kullervo

  Kullervo

  Viestejä:
  562
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  4K myy. Se on mediaseksikäs. 4K:lla myydään 55" telkkareita joita katsotaan viiden metrin päästä. Ei peruskonsolisti tiedä edes mikä on fps. Se konsolin tuottama diashow on normi, ei tiedetä paremmasta. Pääasia että on 4K ja karkkia ruutu täynnä.

  Ja itse F76:sta, viimeisetkin mielenkiinnot katosi peliin kun katselin parin minuutin verran gameplay videota. Koko fallout genre on tyhmennetty ja tehty rahastusautomaatiksi. Kaiholla muistelen syksyä 1998 kun iskin Fallout 2 cd:n koneeseen sisään ja ihmettelin uutta mielenkiintoista pelimaailmaa.
   
  Taneli-, BryciFani, AnanasKana ja 7 muuta tykkäävät tästä.
 9. pinppi

  pinppi

  Viestejä:
  182
  Rekisteröitynyt:
  16.05.2017
  Hyvä ettei nukahtanut, kun skippaillen katseli näitä videoita ja yritti saada tolkkua, että mikäs se pelin idea on.

  Edit. Tuokin yksi video, niin puolesta välistä alkaen pelialue muuttuu sellaiseksi, että ihmettelen suuresti miksi pelin nimessä edes mainitaan fallout.
   
  Viimeksi muokattu: 11.10.2018
 10. shakal

  shakal RGB ON Tukijäsen

  Viestejä:
  832
  Rekisteröitynyt:
  09.09.2017
  Harvoin postaan tarpeetonta negaa kun se ei edesauta keskustelua mitenkään, mutta hyi helvetti.
  Rip yksi parhaista pelisarjoista. Fallout4 sai jo kärsiä, en ajatellut että sen saman voi tehdä Näin paljon huonommin.
   
 11. Ano123

  Ano123

  Viestejä:
  112
  Rekisteröitynyt:
  03.10.2018


  En mä kyllä ymmärrä tätä mussutusta. Mielestäni f4 oli mukava peli ja tässä näyttäisi olevan todella paljon samaa. Itse ainakin tykkään.
   
  Kosoki ja Shikanjyo tykkäävät tästä.
 12. Ano123

  Ano123

  Viestejä:
  112
  Rekisteröitynyt:
  03.10.2018
  Radio on kyllä sillee vähän 2 piippunen juttu jos tiimissä kuitenki ollaan ja puhutaan sen mikin kanssa kavereille niin tarviiko siinä jotain radio selostuksia kuunnella edes. Sekoittaa vaan.
   
 13. Shikanjyo

  Shikanjyo #low&slow

  Viestejä:
  1 252
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Tämähän on vain "välipeli". Että ne saavat tehtyä uutta pelimoottoria Fallout 5:sta varten. Jengille siksi aikaa jotain pelattavaa.

  Aivan turhista syistä mussutetaan tuolla ylempänä. Älkää ostako peliä jossei se miellytä.
   
  Kosoki ja Karaya1 tykkäävät tästä.
 14. Kirottu

  Kirottu

  Viestejä:
  743
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Se on vähän mitä nyt sattuu peliltä odottamaan. Kun peli julkistettiin ja selvisi, minkälainen peli on kyseessä (moninpeli + survival + settlementien rakentaminen, ei mitään tarinaa), suurin osa perinteistä RPG:tä odottavat sanoivat varmasti jo heti kättelyssä "ei kiitos". Minä ainakin sanoin.

  Suurin huolenaihe itselläni on siinä, kuinka kauan tällaisen pelin vetovoima säilyy. Kuinka pitkään pelaajat jaksavat nuohota samoja nurkkia romuja keräten ja rakentaen jotain? Pelissä ei myöskään käytännössä minkäänlaista hahmonkehitystä enää.

  Ja kuinka paljon tällä kertaa kustaan loren niskaan?
   
 15. luut

  luut

  Viestejä:
  325
  Rekisteröitynyt:
  21.06.2017
  Tarkoitat varmaan että saavat puukoteltua Morrowindissa debytoineelle moottorille vielä vähän lisää käyttöikää. :)

  Vitsit sikseen, onko ollut puhetta että TES VI tai Fallout 5 saisi uuden moottorin?
   
 16. Janz

  Janz

  Viestejä:
  532
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Sellainen idiootti joka haluaa tehdä massia. Eihän se kaikkia kiinnosta toki. ;) Itsekin otan ihan milloin tahansa mieluummin Full HD ja 60 fps kuin 4K ja 30fps. Mutta kyllähän tuo on myynnillisesti aivan varmasti tehokkaampaa mainostaa sitä 4K kuin 60fps. Tsekkaa vaikka Kullervon varsin osuvat perustelut tuosta.

  Jonkun leimaaminen idiootiksi siksi että kyseinen henkilö tietää paljon sinua paremmin mitä tekee on vähän, noh, idioottimaista.
   
 17. Janz

  Janz

  Viestejä:
  532
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Itse kanssa tykkäsin F4:sta todella paljon. En oikein missään välissä ymmärtänyt kaikkea paskaa mitä se on saanut niskaansa internetsissä. Todennäköisesti tämä 76 pitää myös hankkia ja koeajaa mutta vähän pelottaa kuinka kauan tuo jaksaa pitää otteessaan ilman perinteistä yksinpelitarinaa. Jotenkin itselle tullut semmonen kuva että tämä on Destiny 2 Fallout vivahteella, ja vielä vähemmällä tarinalla.
   
 18. Refloni

  Refloni

  Viestejä:
  723
  Rekisteröitynyt:
  30.03.2017
  Totta. On paljon järkevämpää tehdä huono peli joka tuottaa paljon rahaa, kuin hyvä peli joka tuottaa vähän vähemmän rahaa. Olin pahalla päällä tuon videon katselun johdosta.
   
 19. Kullervo

  Kullervo

  Viestejä:
  562
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Fallout 4 on hyvä peli, itselläkin 150 tuntia Steamissa kellotettuna. Mutta pelin nimen pitäisi olla jotain ihan muuta kuin Fallout. Kritiikkiä peli on saanut, ja ihan aiheesta, siitä että Fallout 4 on mennyt kauaksi Fallout genrestä. Falloutit eivät ole perimmältään fps-pelejä, vaan roolipelejä. Fallout nelosessa RPG-elementtejä on karsittu todella runsaasti, ns tyhmennetty koko peliä ja tehty enemmän suoraviivaista räiskintää.

  Jollei ole pelannut Fallout sarjan ensimmäisiä pelejä tai New Vegasia, jotka olivat oikeasti roolipelejä maustettuna Black Isle studion (Obsidian New Vegasissa) mustalla huumorilla, niin kyseessä on vähän sama kuin sanoisi että Disneyn uuden Star Warssit ovat 10/10 elokuvia ja ei ymmärrä miksi ne ovat saaneet niin paljon "paskaa niskaansa" ja "mussutetaan vaan". Jos on nähnyt ne ensimmäiset Star Warssit, niin saattaisi ymmärtää miksi kritiikkiä esiintyy runsaasti näistä uudemmista tuotoksista.
   
  retostelija, BryciFani, Vebsku ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 20. Cuthalu

  Cuthalu

  Viestejä:
  519
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Howardin puheista voisi päätellä, että TES VI voi saada uuden moottorin. En muista onko eksplisiittiseseti kerrottu uudesta moottorista, mutta uudesta tessistä puhuttiin jo ennen sen julkistamista siihen malliin, että kutoseen suunniteltuja asioita ei nykygenillä voi toteuttaa.
   
 21. caustic

  caustic

  Viestejä:
  256
  Rekisteröitynyt:
  10.01.2017
  Olishan se jo korkea aikaki sitä moottoria vaihtaa. :lol:
   
 22. IcyT

  IcyT

  Viestejä:
  165
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tuskin se moottori suoranaisesti mihinkään vaihtuu. Ehkä Creation Enginestä tulee Creation Engine 2, mutta samalle pohjalle sekin rakentuu. Toki jonkin sortin "major overhaul" on luvattu, eli ehkä odotettavissa on merkittäväpi askel kuin Gamebryo -> Creation Engine.
   
 23. Sadness

  Sadness

  Viestejä:
  2 547
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tuskimpa betshada luopuu tuosta mihinkään kun nytten saanut konsoleillekin modit laitettua.
  Pitkään pysyy myös konsoleillakin myynnit hyvinä kun isompia modeja satelee pitkälle omien delsujen.

  Tai pojat tekevät kovan tempun ja luovat uuden moottorin yhtähyvillä modaus mahdolisuuksilla, syy miksi nykyistä ollaan näin pitkään käytetty.
   
 24. spede

  spede

  Viestejä:
  2 166
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  DigitalFoundrylta suorituskykydataa sun muuta graafiseen toteutukseen liittyvää settiä.  Peli näyttää kyllä aivan -jäätävän- paskalta.
   
  P c L A Y E R tykkää tästä.
 25. Shikanjyo

  Shikanjyo #low&slow

  Viestejä:
  1 252
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  No mitähän jäätävän paskaa tuossakin muka on? Ei tekstuurit ovat kaikkein tarkinta kärkeä mitä peleissä tällä hetkellä on? No mitä sitten?
   
  Kosoki tykkää tästä.
 26. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  10 380
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Ainakin valaistus on surkealla tasolla (ei vähiten koska Game "Creation Engine" bryo on kasa antiikkista paskaa joka olisi pitänyt kuopata jo 10++ vuotta sitten)
   
  caustic ja spede tykkäävät tästä.
 27. Subv1sa

  Subv1sa Tukijäsen

  Viestejä:
  615
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onneks ennakotilasin tän, koska yleensä tykännyt niistä peleistä mitkä on haukuttu höyryäväksi kasaksi paskaa...
  Taas näitä mitä silmät kiiluen ja m**** vaahdossa kehutaan niin en oo yleensä pahemmin nauttinut pelata.
  Paska pelimaku varmaan sit.
   
  Kosoki ja Shikanjyo tykkäävät tästä.
 28. Emeron

  Emeron

  Viestejä:
  707
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Jokaisen falloutin ostannu heti kun on julkaistu. Ulkomuistista sanoisin että ensimmäinen oli pelattavassa kunnossa suoraan paketista, muut saaneet ison kasan korjauksia ennenkuin pelattavassa kunnossa. Mutta jokaisesta olen pitänyt, huippu peli sarja
   
 29. Emeron

  Emeron

  Viestejä:
  707
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Joo, fallouthan on läpi historian ollut se peli sarja joka kilpailee parhailla graffoilla muita vastaan
   
  Shikanjyo tykkää tästä.
 30. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  10 380
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Kysymys oli "mitä jäätävän paskaa tuossa oli" ja vastasin siihen että ainakin valaistus. Ei sillä ole mitään tekemistä sen kanssa onko Fallout kilpaillut joskus parhaiden grafiikoiden titteleistä vai ei. Eikä tuo Gamebryopaske edes rajoitu Fallouttiin.
   
  pepie tykkää tästä.
 31. Ano123

  Ano123

  Viestejä:
  112
  Rekisteröitynyt:
  03.10.2018
  Se on jännää kun ihmiset ei vieläkään ymmärrä mikä on demo tai alpha tai beta tai early access...Sitten ulistaan kun eihän se olekkaan vielä nätti peli
   
 32. spede

  spede

  Viestejä:
  2 166
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Missä pelissä on grafiikat olennaisesti - tai edes epäolennaisesti - parantuneet julkisen alpha- tai betavaiheen jälkeen? Ei missään, ja harvemmin edes suorituskyky paranee. Tässä pelissä se olennainen parantuminen vaatisi vielä pelimoottorin vaihtoa tuosta antiikkisesta jöötistä ihan mihin tahansa muuhun.

  Tässä tekeleessä on vielä oikein kuningasvärisuora käytössä kun peli sekä näyttää ihan paskalle että pyörii 15 fps.
   
 33. Refloni

  Refloni

  Viestejä:
  723
  Rekisteröitynyt:
  30.03.2017
  Kaikesta voit kiittää kuningas 4K:ta, joka saa sekä pelin tökkimään että korostaa sen rumuutta :p Ei sillä, en pelaisi tuota vaikka se näyttäisi Crysis 5:ltä.
   
 34. Sadness

  Sadness

  Viestejä:
  2 547
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Eihän tähän taida edes modeja tulla joten miksi lienee pitäneet saman moottorin?
  Edit: Jaah, taitaa olla sittenkin mod support tässäkin :eek:

  Eikös nykyisin grafiikat laske kun tulee julkaisu?

  Muistaakseni jossain fallout 4 lisärissä sumu effektejä vähenettiin konsoleilla kun eivät jaksaneet pyöriä hyvin joten tämänkin osalta on varmaan asetuksia laskettava että pyörii konsoleilla paremmin tai optimoida paremmin.

  Siihen en ota kantaa etteikö tämä peli voisi olla kivaa räveltämistä kaverin kanssa.
   
 35. Kirottu

  Kirottu

  Viestejä:
  743
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Far Harbor tosiaan taisi aiheuttaa suorituskykyongelmia PS4:lla.
   
 36. Baldrick

  Baldrick

  Viestejä:
  2 598
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Hämmentävän vaikea erottaa Fallout 3:sta ps3:lla :D
   
 37. PÌÎUW®[ªøËrhl¾ÇÌ°1¿¼

  PÌÎUW®[ªøËrhl¾ÇÌ°1¿¼ MurottajaSince2004

  Viestejä:
  956
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Aika karun näköistä menoa kyllä. Pyörikö peli missään kohdassa yli 20fps?
   
 38. kloever

  kloever

  Viestejä:
  89
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Onhan tuo engine vanhentunut ja graffat sitä kautta myös, se on raaka fakta. Tekstuurit ovat low res, valaistus ja varjot, varsinkin sisätiloissa aikaansa jäljessä. Toisaalta, kyllä sitä edelleen nauttii FO4 ja Skyrimin maailmoista, vaikka eivät edusta graafisesti läheskään sitä terävintä kärkeä.

  Jokaisen Fallout-pelin pelanneena (+ lähes kaikki muut Bethesdan RPG-pelit) olen vain hieman skeptinen pelin suhteen, lähinnä sen end gamen suhteen. Demojen perusteella nähdyt paikat, tutkiminen ja itse tekeminen herättävät kiinnostusta peliä kohtaan enkä koe, että NPC-hahmojen puute tulee olemaan ainakaan itselle ongelma. En ole noista liiemmin muutenkaan piitannut sitten Fallout 2. Kaverien kanssa questaaminen Fallout-maailmassa on ehkä yksi suurin syy, miksi peli päätyy ostoskoriin. Olkoot pelissä juonta tai ei, niin jo pelkästään yllä mainutut asiat riittävät itselle validoimaan ostopäätöksen.

  En jaksa uskoa siihen, että pelistä tulee mikään arvostelu- tai myyntimenestys, mutta siihen uskon, että tulen saamaan heti rahoilleni vastinetta ainakin 30h edestä ja pitkässä juoksussa varmasti vielä enemmän, kuten kaikissa Bethesdan-peleissä tähän asti.
   
  Shikanjyo ja Subv1sa tykkäävät tästä.
 39. spede

  spede

  Viestejä:
  2 166
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Konsepti on ihan jees, mutta tekninen toteutus tulee olemaan sitä itseään kun Bethesda tykkää mennä siitä, mistä aita on matalin tuon pelimoottorinsa kanssa. Fallout-moninpeli ajan kanssa väsättynä vaikka sillä emo-firman omalla id Tech -moottorilla olisi voinut olla melkoinen jytky, mutta sen sijaan saadaan tälläistä ajan patinoimaa skeidaa jälleen kerran.
   
 40. Sadness

  Sadness

  Viestejä:
  2 547
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Betshadan tyyli korjata suorituskyky ongelmat:


  Kyllähän tuo engine alkaa nykysiille valaistuksille tms olemaan liian raskas kun mullakin fallout 4:ssä tuli ihme fps drop paikkoja(cpu/gpu rasitus lähelläkään 100) ja sitten valikosta ei saanut edes god rayta pois kun se aina laittoi sen oletuksena takaisin, console commandilla senkin sai.

  Vaikka Betshada käytöksellään vituttaakin vaikka iso firma mutta itsehän olen lampaana äänestänyt lompakolla niiden pelleilyä... en taida valitettavasti olla yksin.
   
 41. RumGun

  RumGun

  Viestejä:
  54
  Rekisteröitynyt:
  22.04.2017
  Täähän on ku metal gear survive. Kauheeta ripulia, mut ostan tottakai koska Fallout.
   
 42. Refloni

  Refloni

  Viestejä:
  723
  Rekisteröitynyt:
  30.03.2017
  Sinulla on oikeus tukea pelisarjan kehitystä ihan siihen suuntaan kuin haluat. Itse menetin toivon siinä vaiheessa kun Creation Club esiteltiin.
   
 43. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  9 748
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  Ei jaksa ymmärtää tätä ainaista engine-kitinää näissä peleissä, ei ole siihen kaatunut pelin hyvyys vielä. Lähinnä nyt jos noista modulaarisista sisätiloista (ja Skyrimissa kaupungeista) pääsisi eroon niin ihan hyvä ja se ei liene mahdotonta nykyiselläkään. Fantasiassa pitäisi voida lentää ja levitoida ja tällaisessa raketinheitinräiskinnässä savustaa talot kaukaa ulkopuolelta.

  Suurempi fiiliksen tappajahan on se, että nämä pelit ovat loitontuneet taktikointia vaativista roolipeleistä romutalouden varassa toimivaan geneeriseen seikkailuun, jossa ennen pitkää hahmo pystyy kaikkeen eikä valintoja varsinaisesti tarvitse tehdä sen suhteen, että mitä voi saavuttaa.
   
 44. Kirottu

  Kirottu

  Viestejä:
  743
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos käytettyä moottori rajoittaa pelin ominaisuuksia ja saa sen näyttämään vanhanaikaiselta, eiköhän kitinä ole ihan perusteltua? Kaiken lisäksi moottorissa on ihan oikeita kummallisuuksia, joita ei nykypäivänä pitäisi olla, kuten monien asioiden synkronointi ruudunpäivitysnopeuteen.

  Minulla on pieni teoria siitä, miksi siellä Bethesdan pressitilaisuudessa peliä pyöritettiin Xboxilla ja 4K-resolla. Se tehtiin tarkoituksella ruudunpäivityksen rajoittamiseksi. Muistakaa, että tällä moottorilla peli alkaa hajota kun nopeus ylittää 60fps. Pelin demottu versio saattoi olla sen verran kesken, että systeemien synkronointeja ei oltu vielä tehty ja peli leviää käsiin hitaasti joka tapauksessa, joten ruudunpäivitystä oli pakko rajoittaa vähinkojen minimoimiseksi.
   
  Dudem ja luut tykkäävät tästä.
 45. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  9 748
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  Jos se pelisisältö ja -mekaniikka olisi mallillaan niin pienimpiä murheita olisi se, että peli näyttää "vanhanaikaiselta" jonkun FO4:n tai edes Skyrimin tapaan. Jos siihen RPG-puoleen panostettaisiin niin moottorin osuutta kaikkeen tapahtuvaan voisi jopa skaalata pienemmäksi. 3D-toimintaa ja räiskintää tässä maailmassa jo on. Tosin ehkä siksi itsekin tuntee vetoa enemmän Divinityn ja DA:n kaltaisiin peleihin ja vuoropohjaisen taistelun JRPG:n.
   
  Refloni tykkää tästä.
 46. Juhanator

  Juhanator --User is currently used by process-- Tukijäsen Team Stream

  Viestejä:
  648
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Itseäni ei moottorin ikä niin sureta, jos peli oisi muuten hyvä. Tällä kertaa jää kauppaan, sillä tämä sarja on minulle soolosurvival-tarinapeli, jossa en halua sekoilla onlinehermannien kanssa.

  Fallout 4 ilman tarinaa, eli luuttaus-simu.
  Paljoa ei siis jäänyt valitettavasti.
   
  emviiex, luut ja Jurppii tykkäävät tästä.
 47. Randomizer

  Randomizer

  Viestejä:
  595
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Melkeen toivoo että tämä floppaisi että Bethesda unohtaisi nämä online-paskeet heti alkuunsa.
   
  emviiex, Exact, Dudem ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 48. Bitutus

  Bitutus

  Viestejä:
  838
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  @Jurppii on asian ytimessä. Pelasin tuossa äskettäin FO3:sta ja New Vegasia INT1-melee-lihaskimpulla. Ei tuo alhainen intelligence tunnu juuri vaikuttavan peliin millään tavalla. Ehkä muutama sinne tänne ripoteltu keskusteluvaihtoehto, mutta niillä ei juurikaan ole vaikutusta lopputulokseen.

  FO2 taas oli täysin eri kokemus. Tein INT3 hahmon, että saisin edes hieman skillipojoja, mutta silti kaveri ei osaa edes puhua kunnolla. Kovin on New California karu paikka tyhmälle tyypille, kun kotikylässä vittuillaan, Klamathissa vittuilaan ja ajetaan baarista pihalle. Kukaan ei suostu kertomaan mitään, joten minun täytyi lähteä harhailemaan vanhasta muistista kohti Deniä. Siellä tuli lisää vittuilua ja ajettiinpa baaristakin pihalle. Mom oli ymmärtäväinen ja laittoi evästä pöytään, mutta hinnasta ei ole mitään käsitystä. Se kun otti omatoimisesti rahat minun kukkarosta. Humalainen Karl vei lopuista rahoista puolet ja simahti baarin lattialle. Kun Sulik ei suostunut juttelemaan ja Vic pysyy sellissään, niin mihinkähän suuntaan sitä seuraavaksi lähtisi? Pitää varmaan testata miten suvaitsevainen paikka se Vault City on :lol:
   
  Wanha Rokkari, Exact, 0brut ja 6 muuta tykkäävät tästä.
 49. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  9 748
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  FO4 INT1 tarkoittaa, ettet pysty modaamaan laserkivääriisi fotonikiihdyttimiä hajonneista silmälaseista ;)
   
  Exact ja Bitutus tykkäävät tästä.
 50. Refloni

  Refloni

  Viestejä:
  723
  Rekisteröitynyt:
  30.03.2017
  New Vegasissa oli kyllä noita low INT-checkejä aika harvassa, mutta ne oli hauskoja aina kun niitä tuli vastaan. Tyhmyydestä on pelissä jopa hyötyä. Followersien kirurgi antaa älykkyysimplantista alennusta (koska näytät todellakin tarvitsevan sitä), Arcade lähtee mukaan (koska jonkun on tuollaisestakin pidettävä huolta) ja REPCONNin robottivartija tulkitsee mölinäsi oikeaksi salasanaksi. Muita bonuksia ja hyviä vitsejä löytyy sieltä sun täältä.

  Tyhmyystestejä on NV:ssä enemmän kuin yleisesti luullaan, mutta ne tuntuu harvinaisilta koska pelissä on yleensäkin dialogia niin valtavat määrät. Se taas johtaa immersiota rikkovaan ristiriitaan, koska hahmosi pystyy hädin tuskin puhumaan yhdelle tyypille ja keskustelee rakettitieteestä toisen kanssa. Suosittelen kuitenkin ehdottomasti kokeilemaan, varsinkin jos aiot tehdä peluun aikana kaikki questit. Osan asioista joutuu joka tapauksessa roolipelaamaan päässään (kuten yleensäkin).

  Koko pelin kirjoittaminen uudestaan tyhmälle / hullulle hahmolle ei ole kuitenkaan mahdottomuus, vaikka siinä olisi ääninäyttely. Kuka muu on kokeillut samojen tekijöiden Vampire: The Masquerade: Bloodlinesia malkavialaisella?

  Edit: Olihan Fallout 4:ssäkin jonkinlainen myönnytys tyhmille hahmoille, nimittäin Idiot Savant -perkki. Aika laiha lohtu entisiin peleihin verrattuna.
   
  Viimeksi muokattu: 14.10.2018