EU:n Yleinen tietosuoja-asetus / General Data Protection Regulation (GDPR)

Viestiketju alueella 'Internet, tietoliikenne ja tietoturva' , aloittaja Tege, 12.01.2018.

Tagit:
  1. Tege

    Tege

    Viestejä:
    1 210
    Rekisteröitynyt:
    16.10.2016
    Kuten moni varmaan tietääkin, niin tämä uusi tietosuoja-asetus tulee voimaan 25.5.2018. Tästäkin aiheesta löytyy monen montaa uutista ja vaikka mitä informaatioa paketteja mutta mitä tämä oikeasti on ja mitä se teissä herättää fooruminkäyttäjät.

    Suurin ja pelottavin muutos tämän osalta lienee, että tämä asetus tuo mukanaan uusia tietosuojaa ja henkilötietojen käsittelyä koskevia velvoitteita, joihin rekisterinpitäjien ja henkilötietojen käsittelijöiden on valmistauduttava.

    Sanktiot näiden rikkomisesta ovat sitten omaa luokkaansa kuten monessa paikkaa on tuotu esiin, että tämän asetuksen tuomat muutokset otettaisiin huomioon. Sakot voivat olla enintään neljä prosenttia yrityksen liikevaihdosta tai enintään 20 miljoonaa euroa.

    General Data Protection Regulation - Wikipedia
    EU:n tietosuojauudistus - Tietosuojavaltuutettu

    En ole varma mutta ainakin minulle tämä on vähän yhtä sekamelskaa kun vielä ei tiedä oikein mikä on sata varma tapa tai toimintamalli mitä voi tehdä ja mitä ei saa. Tiedän kyllä, että henkilörekisterin muodostuminen herkistyy ja sen myötä myös nämä asetuksen vaatimukset painavat monen montaa yritystäkin.

    Onko kukaan tutkinut tai ollut toteuttamassa tätä yrityksen näkökulmasta? Tai siis tämähän pitäisi olla jo valmista kauraa kun päivänmäärä vain lähenee.

    Mitä ajatuksia tämä GDPR teissä herättää?
     
  2. Kautium

    Kautium IOdootti

    Viestejä:
    3 538
    Rekisteröitynyt:
    16.10.2016
    GDPR (General Data Protection Regulation), eli EU:n yleinen tietosuoja-asetus tulee, eikä vastaan auta pyristellä, oletko valmis!?

    Tietosuoja-asetus (General Data Protection Regulation, GDPR) sisältää asetuksen "luonnollisten henkilöiden suojelusta henkilötietojen käsittelyssä sekä näiden tietojen vapaasta liikkuvuudesta" ja se on jo voimassa, mutta sitä aletaan soveltamaan kaikkeen henkilötietojen käsittelyyn vasta siirtymä-ajan päätyttyä 25.5.2018. lähtien. Tietosuoja-asetusta täydennetään ja täsmennetään kansallisella lainsäädännöllä. Käytännössä tietosuoja-asetus korvaa nykyisen henkilötietolain.

    Tietosuoja-asetuksen rinnalla on kehitteillä myös tietosuojadirektiivi, jota sovelletaan poliisin ja muiden viranomaisten suorittamaan henkilötietojen käsittelyyn rikosasioissa. Tietosuojadirektiivi on pantava täytäntöön 6.5.2018 mennessä.

    GDPR ei ole leikin asia ja se asettaa yrityksille ja organisaatioille monentasoisia vaatimuksia koskien henkilötietojen käsittelyä. Tietosuoja-asetuksen rikkomisesta voi seurata muun muassa sakkoja tai henkilötietojen käsittelykielto.

    Yksi GDPR:n olennaisimpia tarkoituksia on yhtenäistää henkilötietojen käsittelyä EU-alueella ja sitä kautta helpottaa unionin sisällä tapahtuvaa kaupankäyntiä, kun kaikkien toimijoiden ei tarvitse huomioida jokaisen maan omaa henkilötietolakia.

    Lisäksi asetuksen taustalla on tarve yksilöiden fyysisen ja digitaalisen identiteetin suojelemisesta tuhatta ja sataa kiitävän digitalisaatiokehityksen rinnalla. Aika näyttää miten hyvin asetuksen laatimisessa ja soveltamisessa lopulta onnistutaan. Soveltamisen alkuun on aikaa tätä kirjoitettaessa aikaa 5kk ja edelleen suuri joukko asiantuntijoista on eri mieltä siitä miten asetusta pitäisi tulkita ja soveltaa missäkin yhteydessä.

    Henkilökohtaisena kommenttina olen sitä mieltä, että osa vaatimuksista on suorastaan naurettavia, koska niitä ei voida välttämättä järjellisin resurssein ja annetussa aikataulussa kaikkialla toteuttaa. Samaten valvonta on näin laajassa kokonaisuudessa käytännössä mahdotonta ja ilmeisesti juuri sen vuoksi laiminlyönneistä uhkaillaan merkittävillä sakoilla, joka sitten toimii osaltaan kannustimena.

    Yksilön kannalta tilanteen pitäisi olla jossakin vaiheessa turvallisempi, mutta kolikon kääntöpuolella GDPR aiheuttaa yrityksille merkittäviä kustannuksia, kun nämä joutuvat rakentamaan prosesseja uusiksi, selvittämään pykäläviidakkoa lakimiesarmeijan kanssa ja hankkimaan uusia tietojärjestelmiä tallentamaan ja suodattamaan tapahtumia ja logeja jne.

    Tietosuojavaltuutetun sivut ja ohjeet aiheesta:
    EU:n tietosuojauudistus - Tietosuojavaltuutettu
    Miten valmistautua tietosuoja-asetukseen?

    Tietosuoja-asetus kokonaisuudessaan:
    EUR-Lex - 32016R0679 - EN - EUR-Lex


    -------------------------

    HUOM! Muutaman seuraavan sivun keskustelut siirretty toisesta ketjusta, joten ne ovat siksi osittain hieman offtopicia.
     
    Viimeksi muokattu: 16.01.2018
  3. tuoppi´

    tuoppi´

    Viestejä:
    496
    Rekisteröitynyt:
    24.10.2016
    [Keskustelu siirretty toisesta viestiketjusta, jossa käsiteltiin MuroBBS-foorumille rekisteröityjen käyttäjätunnusten ja viestien poistoa]

    Tuo taisi olla vähän sellainen juttu että noista poistopyynnöistä tuli sellainen kiusanteko juttu enemmänkin kuin että kovin moni olisi oikeasti halunnut viestejään pois. Jos muutama käyttäjä olisi pyytänyt yksityisviestilä modeilta kohteliaasti niin olisi varmaan onnistunut. Mutta kun tuosta tuli yleinen juttu, että "hei nyt kaikki pyytämään viestien poistoa niin tänne ei jää mitään, höhöhöö" protesti, niin ylläpidon reaktio oli ihan odotettu. Sitten kun viestejä ei poistettu niin tosta tuli meemi ja ryhmäpaineen vaikutuksen alaiset halusi liittyä mukaan lynkkaykseen vaikka heille olisi muuten ollut ihan sama.
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 16.01.2018
    tth78 tykkää tästä.
  4. David ":DA" Imodium

    David ":DA" Imodium

    Viestejä:
    965
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Mitä väliä sillä on millä motiivilla kukin haluaa poistaa? Itsekin olisin poistanut juuri vastalauseeksi sille selkärangattomalle velliperseilylle jota siellä Sihvosen lyhyellä valtakaudella harrastettiin.
     
  5. Kosamiitti

    Kosamiitti

    Viestejä:
    633
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Aivan sama.Muron uusi omistaja on itselle AINUT foorumin ylläpitäjä joka estää viestien poiston/editoinnin.

    Huom..AINUT.

    Jokaikinen foorumintynkä mistä olen itse viestejä poistanut tahi pyytänyt deletointia on aina toiminut.Ilman mitään selittelyjä.

    Muron kohdalla varsinkin täysin irrelevanttia puhua 'haitanteosta' tai meemeilystä, ihan omalla toiminnallaan saivat vanhat käyttäjät vittuuntumaan.Ja sitten ulistaan kuinka julkisen foorumin postaukset ovat heidän omaisuutta, eihän tuossa ollut kuin oma pelko perseessä kun heti alkuviikkojen aikana tuli pelin sävelet hyvinkin selväksi ja kuinka käyttäjän ehdoilla mennään....
     
  6. Drinkkeri

    Drinkkeri Team R&T

    Viestejä:
    459
    Rekisteröitynyt:
    16.10.2016
    Yksi moderaattori poisti parilta käyttäjältä pyynnöstä kaikki viestit(ja koko tunnuksen). Palkinnoksi modeoikeudet poistettiin.
     
  7. tuoppi´

    tuoppi´

    Viestejä:
    496
    Rekisteröitynyt:
    24.10.2016
    On sillä väliä kun siitä tulee jollekin tekemistä poistaa nuo ja kuka nyt haluaisi tehdä turhaa työtä. Jos suurin osa haluaa "vastalauseena" poistaa eikä oikeasta tarpeesta niin ihan ymmärrettävää ettei tuota lähdetä tekemään sitten kenellekkään.
     
  8. tuoppi´

    tuoppi´

    Viestejä:
    496
    Rekisteröitynyt:
    24.10.2016
    Ennen vai jälkeen kun tuosta poiston pyynnöstä tuli julkista hupia? Jälkeenpäin jos alkoi poistelemaan niin eipä ole yllätys kun tuo oli linjauksen vastaista.
     
  9. Algron28

    Algron28

    Viestejä:
    945
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Ikinähän en ole moderoinut mitään foorumia mutta eiköhän tuo parilla klikkauksella hoituisi tuo viestien poisto.
     
  10. Keketin

    Keketin Premium-jäsen Team H2O

    Viestejä:
    915
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Tämä ongelmahan "ratkaistiin" jo kertaalleen, ihan käyttäjien omasta toimesta. :vihellys:

    Luulen että tossa oli huomattavasti suurempi duuni palautella yksitellen viestejä ja koko se muu härdelli siinä ympärillä kuin siinä yhden klikkauksen poista kaikki viestit ja käyttäjätunnus olisi ollut.
     
  11. tuoppi´

    tuoppi´

    Viestejä:
    496
    Rekisteröitynyt:
    24.10.2016
    Luultavasti joo, mutta onhan se silti turhaa työtä.
     
  12. David ":DA" Imodium

    David ":DA" Imodium

    Viestejä:
    965
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Nyt meidän täytyisi määritellä sanat "turha" ja "oikea tarve".

    A: Minun mielestäni on TÄRKEÄÄ, että jokaiselta forumilta saa viestinsä pois. Riippumatta siitä, mistä syystä sen haluaa tehdä.
    B: Jos vastalause moraaliselle kyseenalaiselle toiminnalle ei täytä "oikean tarpeen" vaatimuksia, niin mihin sinä asettaisit rajan? Soveltuisiko sinun asettamasi raja mielestäsi kaikille forumeille, vai onko murobbs erityistapaus?
     
  13. Algron28

    Algron28

    Viestejä:
    945
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    No sitä vartenhan ne moderaattorit on siellä että ne hommaa pyörittää. Ei ne moden natsat ole sitä varten että siellä rinta rottingilla, heppi kovana virkamerkkiä hinkataan kiiltäväksi kaikki päivät ja ohessa vittuillaan ja kyykytellään käyttäjiä. Luottamustehtävissä kun joutuu välillä tekemään ei niin mukaviakin hommia.
     
    jeppe82 tykkää tästä.
  14. tuoppi´

    tuoppi´

    Viestejä:
    496
    Rekisteröitynyt:
    24.10.2016
    Tässä tarvitse mitään rajaa määritellä, kun Muron tapauksessahan oli ihan selvää että suurin osa poistoa haluavista halusi sitä vain sen takia että ylläpidolle ja foorumille tulisi siitä harmia ja turhaa työtä.

    Kuten sanoin, jos tuosta ei olisi tullut tuollaista sirkusta ja kaiken kansan huvia niin poisto olisi ihan varmasti niille muutamille käyttäjille onnistunut, ilman mitään varsinaista perustettakaan.
     
    tth78 tykkää tästä.
  15. Kosamiitti

    Kosamiitti

    Viestejä:
    633
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Edellen, mitä vitun väliä sillä olisi ollut vaikka olisi lanattu kaikki viestit pois?
    Ei kait noissa "kaupoissa" sentään kauppaa tehty yksityisten ihmisten postauksilla?

    Ja jos painoarvoa laskettiin siinä miten paljon foorumilla oli jo valmiita postauksia niin aika heikoilla hangilla uudet omistajat aloittivat...

    Ei pitäisi olle mitään virkaa miksi ja koska kukin foorumin asiakas omia postauksiaan hallitsevat...on aika aikoihin eletty siinä vaiheessa kun foorumin ylläpitäjä ilmoittaa "omistavansa" käyttäjien tiedot ja kirjoitukset.

    Tosin eihän edelleenkään kenellekään täysijärkiselle ole epäselvää miksi käyttäjät vedettiin maanlakoon ja kaikkinainen muokkaus ja ylipäätänn edes se että edes pyytämällä viestien poistoa ei saa.

    Mokomasta pitäisi jo viedä asia eteenpäin jos vain tarpeeksi olisi aktiivisia ihmisiä.

    Silkkaa puhdasta 100% vittuilua.Siis sihvoskan ja kumppaneiden ynnä moderaattoreiden toiminta.Mutta tulipahan nähtyä tuokin taas että ei tollaset ohuet kukkakepit kauaa myrskyssä pystyssä pysy.
     
  16. Diaz\

    Diaz\

    Viestejä:
    4 117
    Rekisteröitynyt:
    16.10.2016
    Itse kun lopetan jonkun palvelun käytön niin poistamalla tunnukseni oletan että kaikki tunnuksen mukana häviää julkisesta jakelusta.

    Muropaketti on ensimmäinen palvelu omalla kohdallani jossa näin ei ole.

    Jotain on aika pahasti pielessä.
     
    VilEko ja Dudem tykkäävät tästä.
  17. David ":DA" Imodium

    David ":DA" Imodium

    Viestejä:
    965
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Jos vastalause moraaliselle kyseenalaiselle toiminnalle ei täytä "oikean tarpeen" vaatimuksia, niin mihin sinä asettaisit rajan? Soveltuisiko sinun asettamasi raja mielestäsi kaikille forumeille, vai onko murobbs erityistapaus?

    Mitkä ovat mielestäsi hyväksyttäviä syitä viestien poistolle?
     
  18. Kautium

    Kautium IOdootti

    Viestejä:
    3 538
    Rekisteröitynyt:
    16.10.2016
    Kuka sen valinnan tekee siitä mikä on aiheellinen poistopyyntä ja mikä ei? Ja millä perusteella?

    Kyllä minä ymmärrän, että yrittivät ottaa (ja ottivatkin) ne vanhat viestit sinne käytännössä vangiksi siinä vaiheessa kun alkoi selviämään että eihän tänne uppoavaan laivaan jää kuin kourallinen käyttäjiä ja jos lähteneiden viestit poistetaan, paskoutuvat monet ketjut ja niiden historia täydellisesti. Siitä huolimatta murossa tämä(kin) kämmättiin niin monella tasolla, että sitä on ihan turha puolustella. Asiat voi hoitaa hyvin tai huonosti. Muron osalta ei tarvitse miettiä kummalla tyylillä etenivät.
     
    jeppe82, Dudem ja DaKyy tykkäävät tästä.
  19. Nks

    Nks

    Viestejä:
    280
    Rekisteröitynyt:
    07.01.2017
    Laita nettivinkki mainonnan eettisyydestä tms. vastaavalle taholle. Sillähän "koston" saisi toteutettua suht kivuttomasti :)
     
  20. tuoppi´

    tuoppi´

    Viestejä:
    496
    Rekisteröitynyt:
    24.10.2016
    Tässä tarvitse mitään rajaa määritellä, kun Muron tapauksessahan oli ihan selvää että suurin osa poistoa haluavista halusi sitä vain sen takia että ylläpidolle ja foorumille tulisi siitä harmia ja turhaa työtä.

    Kuten sanoin, jos tuosta ei olisi tullut tuollaista sirkusta ja kaiken kansan huvia niin poisto olisi ihan varmasti niille muutamille käyttäjille onnistunut, ilman mitään varsinaista perustettakaan.
     
  21. tuoppi´

    tuoppi´

    Viestejä:
    496
    Rekisteröitynyt:
    24.10.2016
    Tästä saat syyttää noita tyyppejä, jotka teki poistosta sirkuksen. Jos olisivat olleet hiljaa niin todennäköisesti olisit saanut tunnuksesi ja viestisi poistettua ottamalla yhteyden ylläpitoon.
     
    tth78 tykkää tästä.
  22. David ":DA" Imodium

    David ":DA" Imodium

    Viestejä:
    965
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    No kyllä se nyt on hyvin oleellista määritellä, millä perustein toimia tai päätöksiä tehdään, ennen kuin niitä tehdään. Jos sinun mielestäsi sillä EI ole väliä, niin ihan turhaan osallistut keskusteluun.
     
  23. Kautium

    Kautium IOdootti

    Viestejä:
    3 538
    Rekisteröitynyt:
    16.10.2016
    Suurin osa ei ole sama kuin kaikki. Nyt siellä estettiin siis niiden aiheellistenkin pyytäjien tarpeet.

    Se on sitten kokonaan eri asia pitäisikö julkiselle webbifoorumille raapustellut kirjoitukset ylipäätään olla jälkikäteen poistettavissa. Useimmilla foorumeilla ovat, murossa eivät.
     
  24. David ":DA" Imodium

    David ":DA" Imodium

    Viestejä:
    965
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    :facepalm:
     
    Mechanical Man tykkää tästä.
  25. Sampsa

    Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen

    Viestejä:
    5 482
    Rekisteröitynyt:
    13.10.2016
    Täältä TechBBS-foorumilta käyttäjä saa poistaa oman käyttäjätunnuksensa ja viestinsä ilmoittamalla asiasta ylläpidolle. Sen tarkemmin syitä ei tarvitse eritellä.

    Vaikka siitä koituu meille ylimääräistä työtä niin koemme, että kirjoittajalla on siihen halutessaan oikeus, emmekä pidä kenenkään tunnusta tai viestejä "panttivankina" vasten tahtoa.

    Tunnuksia ja viestihistorioita on jo täältäkin poistettu useita ja kysymme ainoastaan haluaako viestit ja tunnuksen kokonaan poistettavaksi, vai ainoastaan tunnuksen ns. pois käytöstä, jolloin viestihistoria ja nimimerkki jää foorumille.
     
    VilEko, Yrmiö, Erkkimerkki ja 20 muuta tykkäävät tästä.
  26. tuoppi´

    tuoppi´

    Viestejä:
    496
    Rekisteröitynyt:
    24.10.2016
    Sellaista se valitettavasti on, että osa perseilee ja siitä kärsii sitten sivullisetkin.
     
  27. tuoppi´

    tuoppi´

    Viestejä:
    496
    Rekisteröitynyt:
    24.10.2016
    Joo, ja toistan yhä sen että olisi tuo varmaan murossakin onnistunut jos poistettavia olisi ollut muutamia.

    Miten suhtautuisit jos nyt täällä joku räbässä keksisi kampanjoida että nyt kaikki pyytäämään poistoa Sampsan kiusaksi ja poistettavia tulisi iso kasa.
     
  28. Diaz\

    Diaz\

    Viestejä:
    4 117
    Rekisteröitynyt:
    16.10.2016
    Tuskinpa.
     
  29. Keketin

    Keketin Premium-jäsen Team H2O

    Viestejä:
    915
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Sirkushan tosta tuli vasta siinä vaiheessa kun poistettuja/muokattuja viestejä ruvettiin mielivaltaisesti palauttamaan.
     
    mRkukov, Rensu, Mechanical Man ja 3 muuta tykkäävät tästä.
  30. Kosamiitti

    Kosamiitti

    Viestejä:
    633
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Eihän tuo teesisi kestä päivänvaloa.

    Sillä et vieläkään vuoden jälkeen saa poistatettua omia postauksiasi?
    Kyllä , vastauksena on se copy-paste jossa "muron toimitus" moderaattorin kautta sanottuna vain ilmoittaa että kaikki postaamasi on tarkoitettu julkiseksi ja näin ollen on otavan omaisuutta.Meinaatko oikeasti että nyt yli vuoden jälkeen se muro mikä jäi ja se mikä on nyt että oikeasti olisi enää suurempaa merkitystä vaikka otavan vellihousut olisivat edes sen verran kartalla ja toimisivat jollain lailla reilusti? edelleen, olen vuosien varrella itse poistattanut itseni monelta foorumilta ilman mitään ongelmia, poislukien kallisarvoinen muro.

    Mitä jos vaikka oikeasti miettisit?

    Eihän takana ole kuin maine ja raha.Maine on kohta mennyttä jahka joku oikeasti painostaisi otavaa ilmoittamaan ne oikeat luvut eikä valehtelemaan kuinka muro edelleen on suomen suurin ja kaunein.Edelleen, otava ratsastaa menneellä maineella vaikka realismi on jotain aivan muuta.Kuollut foorumihan tuo on mutta sääli että kauppaa tuosta käydään kun eivät ne vastuulliset osaa muuta kuin valehdella ja kusettaa.Vaikka kuinka tahansa talon sisällä vaihtoi taas toimittajakuntaa.

    Koskahan alkaa se mainonta missä edelleen vedotaan vanhoihin lukuihin?
     
  31. Sampsa

    Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen

    Viestejä:
    5 482
    Rekisteröitynyt:
    13.10.2016
    Varmasti tässä olisi taustalla joku syy ja sen mukaan pitäisi tehdä päätökset. Ilman yhteisöä tätä sivustoa ei olisi olemassa, joten kunnioittaisin ennemmin sen tahtoa kuin asettaisin itseni sen yläpuolelle.
     
    VilEko, Yrmiö, mti ja 28 muuta tykkäävät tästä.
  32. Kosamiitti

    Kosamiitti

    Viestejä:
    633
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Ei mulla ole muutaman tuhannen postauksen takia tarvetta "kostaa",
    kysyin asiallisesti aikanaan kun reilun 16 vuoden putki murossa katkesi että onnistuuko ja vastauksesksi tuli vain paskat naamalle ja bänniuhkaus.
     
  33. David ":DA" Imodium

    David ":DA" Imodium

    Viestejä:
    965
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Näin ne hommat hoidetaan miehekkäästi!
     
  34. Kautium

    Kautium IOdootti

    Viestejä:
    3 538
    Rekisteröitynyt:
    16.10.2016
    Tuossa kiteytyy kaikki se mikä murosta katosi silloin 2016 lopussa.
     
    rwe16 tykkää tästä.
  35. tuoppi´

    tuoppi´

    Viestejä:
    496
    Rekisteröitynyt:
    24.10.2016
    Murossa syy oli aika selvästi tyytymättömyys ylläpitoon ja sen perusteella itselle on ymmärrettävää miksi päädyttiin pitämään noita poistoja kiusantekona ylläpitoa ja yhteisöä kohti ja sillä perusteella jätettiin ne tekemättä.

    Tuossa voi myös miettiä sitä aspektia, että olisiko tilanne parantunut sillä jos noi kaikki poistot oltais kiltisti vaan lähdetty tekemään. Itse vähän veikkaan että ei, kun ei varsinainen syy sieltä taustalta olisi lähtenyt mihinkään. Pahimmillaan siitä olisi joku keksinyt vielä uuden tavan kiusata ylläpitoa kun tuohonkin apinan hommaan lähtivät.
     
    Viimeksi muokattu: 12.01.2018
    tth78 tykkää tästä.
  36. Drinkkeri

    Drinkkeri Team R&T

    Viestejä:
    459
    Rekisteröitynyt:
    16.10.2016
    Koko viestienpoisto käyttäjien toimesta lähti nimenomaan siitä, että uusi ylläpito ei suostunut käyttäjiä pyynnöistä huolimatta poistamaan. Ei toisin päin.
     
    Mechanical Man tykkää tästä.
  37. Nks

    Nks

    Viestejä:
    280
    Rekisteröitynyt:
    07.01.2017
    Koita tuoppi nyt ymmärtää ettei toisen tarkoitusperiä saa tuomita vain sen perusteella, että massa tekee jotain. Sehän tässä nyt hiertää
     
  38. tuoppi´

    tuoppi´

    Viestejä:
    496
    Rekisteröitynyt:
    24.10.2016
    En koita, koska saa. Eihän se kivaa ole niille yksittäisille joilla olisi puhtaat tarkoitusperät, mutta sellaista se on. Elämä ei ole aina reilua.
     
  39. tuoppi´

    tuoppi´

    Viestejä:
    496
    Rekisteröitynyt:
    24.10.2016
    Ennen vai jälkeen kun sirkus alkoi?
     
  40. Sonic Empire

    Sonic Empire

    Viestejä:
    172
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Ennen.
     
  41. Drinkkeri

    Drinkkeri Team R&T

    Viestejä:
    459
    Rekisteröitynyt:
    16.10.2016
    "Sirkus" alkoi koska uusi ylläpito ei viestejä/käyttäjiä suostunut poistamaan.
     
  42. tuoppi´

    tuoppi´

    Viestejä:
    496
    Rekisteröitynyt:
    24.10.2016
    Entä oliko kampanjointi jo alkanut, että kaikki nyt poistattamaan?
     
  43. Kosamiitti

    Kosamiitti

    Viestejä:
    633
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Edelleen, sen "ylläpidon" ei oikeasti tulisi ollut yllättynyt käyttäjäkadosta aikoinaan, eikä edes vieläkään.

    Kuvastaa vain hyvin sitä ajatusmaailmaa missä nykyiset ja edellinen "omistaja" toimivat.
    Eli pidetään väkisin se vähä mitä on jäljellä eikä edes realistisesti yritetä kehittää (edesmennyttä) muroa.Aineksethan oli kaikki kasassa silloin kun sampi sai verokortin käteen ja päätti (hyvä niin) rahoittaa bemarinsa uudella foorumilla...Jos ruoriin olisi aikoinaan tarttuneet oikeasti sellaiset hahmot joilla olisi ollut jonkunsortin hahmotuskyky ja halu jatkaa ja kehittää lähes 20 vuotta toiminutta "instituutiota" olis tulos ollut varmaan erilainen ja murolla olsi edelleen aktiivinen käyttäjäkunta.

    Ikävä kyllä nyt taitaa olla jo myöhäistä rykästä kun vetelät tuli jo pöksyyn ajat sitten.
    Olen itse vain sivusta seuranneena ihmetellyt miten kädetöntä porukkaa otavan kirjoilta löytyy ja miten lyhytkatseista porukkaa ko. yhtiöstä löytyy.

    Tosin eipähän tuo otavan meininki ainakaan palautteen kohdalta toimi missään kunnolla(etsikää vaikka otavan palautteet netistä vaikka lehtitilauksista), pakkotyrkytystä lehtien osalta ja jne.

    Itselle jäi sellainen kuva kun nämä sankarit astuivat kuvaan että "aivan sama mitä näille 16 vee peeloille tekee kunhan klikkejä tulee ja foorumi pyörii niin hillot meille mahdollisimman vähällä vaivalla ja rahalla)tavallaan säälittää muron nykyisten modejen puolesta, onko se tuon arvoista imeä otavan letkua vaikka samalla tiedätte miten kusipäistä meininki murossa on tällä hetkellä.Jättäisitte otavan harteille koko paskan niin näkisi mihin suuntaan se ruori kääntyisi kun ei enää saisi lahjottua ilmaista työvoimaa vähääkään vanhemmista murottajista...

    Taisi olla yllätys että monelle käyttäjälle se muro oli jotain aivan muuta kuin "vain" foorumi.

    Sampin iiootekki on esimerkki siitä.
     
    Viimeksi muokattu: 12.01.2018
  44. jm82

    jm82

    Viestejä:
    3 746
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Itse poistin osan viesteistä. Tämän jälkeen käyttäjätunnus lukittiin ja kaikki viestit palautettiin alkuperäisiksi.
     
  45. Diaz\

    Diaz\

    Viestejä:
    4 117
    Rekisteröitynyt:
    16.10.2016
    Mikä kampanjointi? Jos lopetan jonkun palvelun käytön lopullisesti niin minulla on tapana poistaa tunnukseni ja muut tietoni sieltä. Itsekö jätät vaan kaiken avoimesti nettiin lojumaan? Aika hassu tapa tuokin.
     
  46. Kosamiitti

    Kosamiitti

    Viestejä:
    633
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Ei taitaisi oikeasti valoa kestää moinen jos joillakin olisi energiaa ja patoutumia siihen että veisi asian oikeasti eteenpäin.olihan murossa joskus se vastine missä vedottiin otavan oikeuteen pitää viestit...

    Samaan aikaan sääntöjä rukattiin kiireellä uusiksi ja edes tuosta ei käyttäjille ilmoitettu, ainoastaan yhdessä threadissä...muilla sivistyneillä foorumeilla sentään tulee/on tullut erikseen ilmoitukset kun "perustuslakia" muutetaan.

    Toisaalta eihän murossa ole edes tiedotettu nykyisestäkään päätoimittajamuutoksesta.Kertonee kaiken otavan motiiveista ja kiinnostuksesta...
     
  47. heyrst

    heyrst

    Viestejä:
    1 489
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Kovin vahvana siellä kanta että olisi kampanjointi. Tarkoitatko kampanjoinnilla sitä sillä kun foorumin ylläpito perseili tunnuksilla. Ja josta porukka vittuuntu ja sirkus alkoi. Syyllisiä sirkukseen saa hakea ainoastaan sieltä ylläpidosta. Ei sitä porukka jonku pyynnön takia lähde poisteleen jollei katso mielenosoitulsen olevan tarpeen. Ja jollei siinä vaiheessa kun ensimmäinen ylläpidon perseilyn jälkeinen homopornolinkki aalto herätä vaan ylläpito perseilee lisää niin onhan se täys sirkus valmis.
     
  48. tuoppi´

    tuoppi´

    Viestejä:
    496
    Rekisteröitynyt:
    24.10.2016
    Jep. Kyllä aika vahvasti olen sitä mieltä että ei tuossa ollut kyse muutaman käyttäjän pyytettömästä poistosta vaan tahallisesti isompien massojen liikkeelle laittamisesta vaikka useimmilla ei muuten olisi ollut tarvetta poistella viestejä. Kyllä minusta saa syytää näitä tyyppejäkin jotka heittivät bensaa liekkeihin, he pakottivat ylläpidon reagoimaan ja kun ylläpidon reaktio ei ollut mieluisa niin tietysti sitten tultiin vain entistä loukkantuneemmaksi.
     
  49. Kosamiitti

    Kosamiitti

    Viestejä:
    633
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Ja paskat.Edes ne jotka ilman homopokea vain poistivat viestejään tai edes kysyivät asiasta saivat banaania.

    Toistuvasti tunnut missaavan sen peruspointin:muro käytännössä omi kaiken krjoittamasi ilman että sinulla on mitään valtaa omiin tuotoksiisi.

    Mikä on näin järjellä ajatellen aika huimaa.mutta raha puhuu ja kusipäisyys on kunniakasta.
     
  50. Drinkkeri

    Drinkkeri Team R&T

    Viestejä:
    459
    Rekisteröitynyt:
    16.10.2016
    Mikä määrä käyttäjiä olis sitten ollut vielä riittävän pieni, ettei uuden ylläpidon olis tarvinut alkaa perseillä? Uusi ylläpito ihan lähtökohtaisesti kieltäytyi poistamasta yhtäkään käyttäjää viesteineen, joten ei siinä käyttäjä mitään muuta voinut tehdä kuin poistaa viestinsä itsenäisesti.