- Liittynyt
- 16.10.2016
- Viestejä
- 351
Ja eikö Paypal ostanut iZettlen?Kaikki pl. Spotify ovat pieniä pelureita jotka joku iso voisi ostaa taskurahoilla.
e. Näinhän on käynytkin esim. mainitsemallesi Skypelle
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Ja eikö Paypal ostanut iZettlen?Kaikki pl. Spotify ovat pieniä pelureita jotka joku iso voisi ostaa taskurahoilla.
e. Näinhän on käynytkin esim. mainitsemallesi Skypelle
Ja eikö Paypal ostanut iZettlen?
En todellakaan pitäisi niitä säädöksiä sinä suurimpana ongelmana. Se on enemmänkin rahoitus. Kuten tuossa jo aiemmin listasin, Eurooppalaisia menestyneitä teknologia startuppeja on vaikka kuinka paljon. Mutta ne lupaavimmat lähes aina päätyvät jonkun isomman jenkkifirman ostoslistalle.
Ja kun ne jenkkifirmat lyö pöytään sen jotain 100 miljoonan ja parin miljardin välistä käteistä, siinä aika harva menee ja sanoo "nej tack". Jolloin Eurooppaan ei ehdi syntyä niitä Amazoneja, Googleja tai Facebookkeja koska Amazon, Facebook ja Google ostaa ne firmat varhaisessa vaiheessa.
Käytännössä siis julkaisutoiminta netissä loppuu tämän myötä? Ja millaiset verot tuosta nyt sitten seuraa, ilmeisesti google ja kumppanit tulevat lopettamaan toimintansa euroopassa?
io-tech siirtyy darknettiin ja ircciin
Itse asiassa tämä voi olla todella hyväkin asia. Katsotaanpa miten EU:n kansalaiset suhtautuvat, kun iso osa netin palveluista ei olekaan enää saatavilla heille. Tuskin maltan odottaa.Riippuu tietysti siitä haluaako noita palveluita käyttää, koska yksinkertaisin ratkaisu noille amerikkalaisille firmoille on blokata palvelunsa Euroopasta.
Kerrankin täällä ei voi jostain syyttää "vasemmistoa"
Vaatii kirjautumisen lukemiseen, voisitko lainata olennaiset osat. Vielä kun se on laillista.”Päivä jolloin internet kuoli”: nämä suomalaiset edustajat äänestivät kohutun tekijänoikeusdirektiivin puolesta
”Päivä jolloin internet kuoli”: nämä suomalaiset edustajat äänestivät kohutun tekijänoikeusdirektiivin puolesta
Alustavien tietojen mukaan suomalaisista europarlamentaarikoista direktiivin puolesta äänestivät Jäätteenmäki (kesk), Katainen (kesk), Kumpula-Natri(sdp), Kyllönen (vas), Sarvamaa (kok), Vehkaperä (kesk) ja Virkkunen (kok).Vaatii kirjautumisen lukemiseen, voisitko lainata olennaiset osat. Vielä kun se on laillista.
Direktiiviä vastaan äänestivät : Hautala (vihr), Jaakonsaari (sdp),Alustavien tietojen mukaan suomalaisista europarlamentaarikoista direktiivin puolesta äänestivät Jäätteenmäki (kesk), Katainen (kesk), Kumpula-Natri(sdp), Kyllönen (vas), Sarvamaa (kok), Vehkaperä (kesk) ja Virkkunen (kok).
Direktiiviä vastaan äänestivät : Halla-aho (ps), Hautala (vihr), Jaakonsaari (sdp), Ruohonen-Lerner (ps) ja Torvalds (rkp).
Kerrankin täällä ei voi jostain syyttää "vasemmistoa"
Viitannet tähän (nyt siis hyväksyttyyn ehdotukseen). Kuulostaa ihan pikkuisen epämääräiseltä määritelmältä.
https://twitter.com/Senficon/status/1039830405942263808
Tottakai voi. Jos vihreät ja demarit olisivat järkähtämättä vastustaneet direktiiviä, niin nurinhan se olisi mennyt.
Direktiivi hyväksyttiin siis vahvalla vasemmiston, ml. vihreiden tuella
Itse näen tämän kyllä vähän eri tavalla. Ideoita syntyy kaikkialla, mutta ne kasvavat paremmin ympäristöissä, joissa on vähemmän esteitä. Rahoitus seuraa kyllä perässä. Viimeinen lause on erittäin totta, mutta vähän on peiliinkatsomisen paikka. Missä vaiheessa tilanne pääsi näin pahaksi? EU on toki tuonut hyvää - todella paljon. Euroopan ehkä suurin ongelma nimittäin on valtava kieli-/kulttuuri-/sääntödiversiteetti, johon EU on tuonut edes jotain järkeä. Mutta se ei tee sitä seikkaa toiseksi, että peittoa on samaan aikaan leikattu toisesta päästä.
Siis mikä tilanteessa on niin pahaa?
...
Ne kasvavat miljardienkin arvoisiksi ja sitten Jenkkifirmat tulevat ja napsivat ne itselleen massiivisilla rahakasoillaan.
Vasemmistolaisesti ajattelevan on ehkä vaikeaa ymmärtää sitä, että omistus antaa omistajalle absoluuttisen kontrollin omaisuuteensa.
Kun euro-startup päätyy jenkkien omistukseen, täysi valta startupin hallinnasta siirtyy myös jenkeille. Jos toiminta Euroopassa käy syystä tai toisesta hankalaksi, niin koko firma keskeisine henkilöstöresursseineen siiryy tarvittaessa miellyttävämpään ympäristöön taalasäkkiä käyttämällä.
Osaaminen ja sen hallinta lähtee muualle ja Eurooppaan jää kasa rahaa, jota EU:n keskuspankki muutenkin painaa tarvittaessa lisää.
On valtaa tai sitten ei. Se on otettava käyttöön, niin kuin muutkin "isännien" määräykset. Ja jos muoto ei heitä miellytä, niin jossain tuomioistuimessahan meidän valtio sen jälkeen on.Tässä on vielä sitten jäsenmailla valtaa päättää miten tarkasti tuo otetaan käyttöön. Suomi taisi tätä aiemmin vastustaa, mutta perinteisesti ollaan kyllä niitä tarkimpia direktiivien noudattajia. Saas nähdä.
On lähes absurdia ajatella, että joku taho maksaisi "linkkiveroa" pelkistä muille sivuille johtavista linkeistä / viittauksista
Tosiasiassa Google ei edes tarvitse Eu-aluetta. Googlehan voisi vetää hakukoneen ja jopa YouTuben seinästä Eu-alueella; tilalla olisi vain teksti: "ottakaa yhteyttä Meppeihinne tms". Ei kauaa kestäisi, kun direktiiviin alkaisi tulla muutoksia.
Linkkivero ei ole erityisen hyvä ajatus, kokemuksia löytyy jo Espanjasta ja Saksasta. Google tappoi Espanjassa kaikki palvelut ja toiminnot, joissa viitataan osapuoliin, jotka haluavat linkkiveron tapaista maksua.
Pahimmillaan hyväksytty laki tarkoittaa, että Googlen (ja muiden) palvelut huononevat, julkaisijoiden sivuille tulee huomattavasti vähemmän liikennettä ja käyttäjät eivät löydä enää hakukoneella tietoa, joka oli aikaisemmin saatavilla.
On lähes absurdia ajatella, että joku taho maksaisi "linkkiveroa" pelkistä muille sivuille johtavista linkeistä / viittauksista - reaalimaailmaan verrattuna ajatuksena vähän sama kuin joku ehdottaisi lakia, että jokainen maksaa veroa hengittämästään ilmasta.
German Publishers Still Upset That Google Sends Them Traffic Without Paying Them Too; File Lawsuit
Tuossa on tarina kuinka julkaisijat rupesivat vaatimaan rahaa Googlelta (2016), ja Google poisti linkit, eihän Googlella ole mitään pakkoa indeksoida maksullista sisältöä. Tämän jälkeen julkaisivat itkivät, että kyseessä on kiristys... eos onko asia ratkennut.
Tosiasiassa Google ei edes tarvitse Eu-aluetta. Googlehan voisi vetää hakukoneen ja jopa YouTuben seinästä Eu-alueella; tilalla olisi vain teksti: "ottakaa yhteyttä Meppeihinne tms". Ei kauaa kestäisi, kun direktiiviin alkaisi tulla muutoksia.
Mitä tulee noihin tekijänoikeusfilttereihin niin kysehän on sensuurista, jota kukaan ei valvo. YouTubessa on jo moinen filtteröinti ja se tekee jatkuvalla syötöllä laadukkaita sensurointeja. Käytännössä YouTube on huonompi filtteröinnin takia.
Tässä on vielä sitten jäsenmailla valtaa päättää miten tarkasti tuo otetaan käyttöön. Suomi taisi tätä aiemmin vastustaa, mutta perinteisesti ollaan kyllä niitä tarkimpia direktiivien noudattajia. Saas nähdä.
Googlella on rahaa mutta ei niilläkään noin paljon ole rahaa. Pikasen Googletuksen perusteella, vuosineljänneksen liikevaihto:
US: 12mrd
Latin America + Kanada: 1.3mrd
EMEA: 8mrd
APAC: 3.6mrd
Eli liki kolmannes liikevaihdosta tulee EMEA:sta ja veikkaan että tuosta on leijonan osa EU:sta.
perinteisesti ollaan kyllä niitä tarkimpia direktiivien noudattajia.
Euroopan parlamentti tekisi ainoastaan järkeviä päätöksiä, jos kaikki jäsenet olisivat Techiläisiä.
Toisaalta noihan on käsittääkseni kiertänyt veroja euroopassa.Haiskahtaa vähän siltä, että EU haluaa jälleen uuden keinon rahastaa Googlea ja muita amerikkalaisia internetin suuryrityksiä.
Mikäli näin on, muuhun netinkäyttöön tällä ei välttämättä ole suurtakaan vaikutusta. Pahimmassa tapauksessa tietysti voidaan keksiä vaikka mitä ikävää.
Joo, toki jos direktiivi ei ole kansalaiselle riittävän paskaa, niin sitten pitää valtion tietty itse tehdä vielä muutoksiaPaitsi jos kyse on autoverotuksesta, alkoholin etämyynnistä tai uhkapelimonopoleista....
Mielenkiintoista nähdä muuttuuko VPN palvelut koko kansan huviksi Euroopassa sensuurin kiertämiseksi vai onko se sijaan tor-verkot se jonne kaikki hauska siirtyy ja ihmiset siiryvät yleisesti sinne ja sen palveluihin.
Siis lukeeko siellä laissa sanan tarkasti että niitä pitää sensuroida automaattisesti?.Eihän ton jälkeen youtubessa ole kuin jotain creative commons materiaalia?.
Niinhän siinä käy ettei sinne YouTuben sensuroituun Eurooppaversioon jää muuta kuin jotain creative commons lisenssillä olevaa materiaalia.
Tosin veikkaisin että Google tekee isoimpien levy-yhtiöiden ja tv-firmojen kanssa diilin jonka perusteella niiden materiaalia saa olla siellä ladattuna nimellisellä korvauksella tai kenties ilmaiseksi.
Suomalaistenkin tekijänoikeusjärjestöjen ja firmojen on pakko suostua vielä huonompaan diiliin jotta Google suostuu edes ottamaan ne sinne esille. Muuten niiltä katoaa yleisö Suomessakin.
Jollakin pienellä eurooppalaiselle uudella dot com-firmalla ei ole mitään mahdollisuutta neuvotella vastaavia diilejä kuin jollakin Googlella vaan niistä se tekijänoikeudella suojattu materiaali pysyy ikuisesti pois.
Youtubellahan on jo tuo järjestelmä ollut käytössä tovin aikaa. Content ID tekee juurikin tuota mitä tuo uusi direktiivi vaatii, se automaattisesti skannaa Youtubessa olevaa sisältöä ja ilmoittaa siitä tekijänoikeuksien haltijoille.
Joten veikkaan että Youtuben kohdalla vaikutus on lähellä nollaa.
Sargon heitti videossaan aika hyvän pointin: Ensi vuonna Afrikassa ja jopa Kiinassa on vapaampi netti kuin Euroopassa.
EU on syöpä.
Kiinassa jonkun verran asuneena voin sanoa tuota täysin paskapuhetta. Sargon ei vaan tiedä mistä puhuu. Vähän samaa soppaa vetää brexitistä, kun kehuu WTOn säännöillä menemistä.Sargon heitti videossaan aika hyvän pointin: Ensi vuonna Afrikassa ja jopa Kiinassa on vapaampi netti kuin Euroopassa.
EU on syöpä.
No Kiinan osalta se voi ollakin paskapuhetta, mutta muuten ajatus on oikea. Eurooppa liittyy Kiinan kanssa netin paskontaan sitten.Kiinassa jonkun verran asuneena voin sanoa tuota täysin paskapuhetta. Sargon ei vaan tiedä mistä puhuu. Vähän samaa soppaa vetää brexitistä, kun kehuu WTOn säännöillä menemistä.
Kiinassa jonkun verran asuneena voin sanoa tuota täysin paskapuhetta. Sargon ei vaan tiedä mistä puhuu. Vähän samaa soppaa vetää brexitistä, kun kehuu WTOn säännöillä menemistä.
Joo suunta on kyllä munkin mielestä väärä.No Kiinan osalta se voi ollakin paskapuhetta, mutta muuten ajatus on oikea. Eurooppa liittyy Kiinan kanssa netin paskontaan sitten.
No Kiinan osalta se voi ollakin paskapuhetta, mutta muuten ajatus on oikea. Eurooppa liittyy Kiinan kanssa netin paskontaan sitten.
EU vaatii tekijänoikeuksien kunnioittamista joka nyt pätee kaikkialla. EU vaan nostaa vaatimuksia sen suhteen että kuinka tehokkaasti noita valvotaan
Samaa mieltä. Netti on uhka EU:n autoritaareille sananvapaudellaan, joten sitä on rajoitettava jotteivät kansalaiset voi vapaasti ilmaista ajatuksiaan ja myöskään vastaanottaa muiden ajatuksia.Itsestäni taas tuntuu, ettei tässä ole jalona aatteena tekijänoikeudet sun muut, vaan saadaan aihiot parempaan Iso Velimäiseen kyttäämiseen ja seurantaan, melkein voisi sanoa, että näkeehän tuon nyt sokea otsallaankin.
Webbisaitit sitten USA:han? Noh, tuskinpa auttaa.
Miten linkkiveronmaksua valvottaisiin ja perittäisiin?