- Liittynyt
- 10.01.2019
- Viestejä
- 19 500
Aiemmin taisin mainita että jos jaetaan kaikkia liittymiä kohti niin luvut ovat esimerkissä pienempiä. Hain tuossa vähän jotain mututuntumaa tavisten matkassa kulkevien liittymien osalta.Ahaa, eli jätetty sit pelkät nettiliittymät pois. Joku lagaton kotilaajakaista luonnollisesti kokee keskimäärin paljon kovempia kuormia kuin puhelin.
Mobiililaajakaista liittymissä datasiirto määrät ovat suurempia, mediaani jossain muutamassa kymmennessa gigatavussa, keskiarvo rajusti isompi mutu mielikuva että voisi olla 100Gt nurkilla. Operaattorien mobiiliilajakaista liittymä hinnoittelu jossain määrin seuraa liittymän datasiirto kyvykkyyttä.
Voidaan nostaa 20 gigatavusta kolmeenkymmeneen gigatavuun, sadanwattitunnin gigatavu "hinnalla" keskimääräinen kulutus nousee kilowattitunnin.
Verkossa on monenmoista liittymää ja eri tilastot ei ole suoraan vertailukelpoisia, jos sähkökulutus jyvitetään tasan per liittymä, niin ei ehkä anna ihan oikeaa kuvaa tässä asiayhteydessä. Ei kaikki liittymät generoi samanlaista energiatarvetta. Pienet ehkä enemmän kuin Gt jako tarjoaisi, suuret useammin soluissa joissa energiatehokas gt.
Se näkyi jo 21, ja nyt ja lähivuosina eletään aikaa missä verkkoja modernisoidaan vahvasti, historiavalossa ihan mahdollista että energia tehokkuus harppoo nyt ja lähivuosina. Vuositasolla eri operaattoreilla voi olla pientä kehityseroa.No nyt on ollu korona ja ihmisten tottumukset on muuttunu aika paljon nimenomaan netti-intensiivisemmiksi.
Edit:
Elisan viimevuoden prujussta (2021 vuosikertomus) kaivettuna että koko konsernin sähkönkulutus 325 000 000 Kwh, jos sen jakaa kuukautta kohti ja neljällemiljoonalle liittymälle, niin ollaan vajaassa 7kwh/kk.
Elisa tarjoaa muitakin palveluita kuin mobiiliverkot.
Elisa ilmoittaa 2021 100wh/Gt.
Viimeksi muokattu: