Aloitteleva pyöräilijä kykenee sellaiseen 75-100 watin tehoon tunnin ajan. Kahdeksan tuntia jos kykenee sitä tahtia jatkamaan ruoka- ja kahvitauoilla, niin sitä pitää olla jo melkoinen maratoonari.
Ne tuskin mitään Ranskan ympäriajon ammattilaisia on kunnoltaan, jotka sinne Big Brother taloon menevät osallistujiksi.
Kaveri on keskinkertainen harrastelijamaratoonari, ja polki jonkun rasitustestin (ei sittenkään tuntia) ~360 W teholla. Tuolla teholla se lämmin suihku hoituisi reilussa parissa tunnissa. Giro D' Espoossa (111 km) keskinopeus oli 37 km/h. Aika oli 3h +/- puoli minuuttia.
Itse poljin 12-vuotiaana Espoosta Loimaalle (140 km) yhdellä 10 minuutin eväs- ja puskatauolla. Aikaa meni yhteensä 5h 27 min. Sellainen tuntuma, että tuossakin tuli tuotettua yli 0,8 kWh.
Pyöräilyn ammattilainen tuottaa ~3 kWh@8h. Ei tarvitse olla edes työmatkapyöräilijä, jotta 0,8 kWh@8h ylittyy.
Edit.
Löysin jakauman (tunnin keskiteho miehille):
www.cyclinganalytics.com
Sinun 75-100 W on heikoin 3-5 promillea, eli 3-5 tuhannesosaa. Tosin otanta on pyöräilijöitä.
Edit 2.
@Zigh olet oikeassa liian kovien wattien suhteen. Aloin itsekin epäilemään, koska kaveri painoi silloin vain 70-72 kg. Ei se kesto ollutkaan kuulemma tuntia, vaan enintään 20 min. Laktaatit ehkä mitattiin, mutta paperi on muuton jäljiltä hukassa.
FTP sen sijaan kuvaa tunnin keskitehoa. Jotkut testaavat täyden 60 min, mutta jotkut vain 20 min. ja sitten skaalaavat mitä tulos vastaisi 60 min. -testissä. Linkissäni luki suoraan jakaumakuvan yläpuolella:
"FTP, or functional threshold power, is nominally the power output that can be sustained for one hour. All the data below and more is shown to Cycling Analytics users in interactive charts on the athlete statistics page, so consider creating an account if this is interesting."
Giro D' Espoon aikahaarukka sentään meni oikein. Ja keskari 37 km/h. Voittaja Kimmo Kananen oli 2 min. nopeampi. Kaverin lajiharjoittelu koostuu 90-luvun maastopyöräilystä ja 2010-luvulla Giro D' Espoon lisäksi välillä Tour de Helsinki (140 km?). Noiden lisäksi on vain työ- ja kauppamatkapyöräilyä. Hän ei omista edes maantiepyörää, joten lainaa joltain fillarin noihin kerran vuodessa -tapahtumiin. Enemmän hän on juossut, suunnistanut ja hiihtänyt, eli hapenottokyky on peräisin sieltä, mutta lajiharjoittelu pyöräilyn suhteen on käytännössä työmatkapyöräilyä.