Kerrotko paljon yleveron leikkauksesta tulee säästöjä, jos leikataan esim. 100 miljoonaa?
Myös yhteisöt maksavat Yle-veroa. Yritys voi varmaan käyttää rahansa esimerkiksi liiketoiminnan kehittämiseen. Yritys ei katso tai kuuntele Yleä.
Edelleen on hienoa seurata tätä Yle-verokeskustelua. Vasemmisto on tyytyväinen Ylen rahoitukseen. Vasemmistoa ei tunnetusti pelota ottaa lisää syömävelkaa. Vastustajat yritetään leimata tyhmiksi persuiksi. Typerä asenne. Myös
kokoomuslaisissa on paljon Yle-skeptisiä.
Kokoomuksen ja perussuomalaisten varjobudjeteissa pistää silmään erityisesti yksi samankaltaisuus: molemmat puolueet esittävät massiivisia, liki samansuuruisia leikkauksia Yleisradion rahoitukseen. Kokoomus leikkaisi Yleltä yhteensä noin 124,7 miljoonaa euroa ja perussuomalaiset 144 miljoonaa euroa. Aiemmin kokoomuksen leikkausesitykseksi on julkisuudessa kerrottu 140 miljoonaa, mutta kokoomus täsmentää yhteisluvun olevan 124,7 miljoonaa.
Entinen yleläinen Pertti Salolainen taitaa olla ainoa Ylen nykyisen rahoituksen näkyvä puolustaja Kokoomuksessa. Poikkeus vahvistaa säännön.
Nyt, jos koskaan, olisi Orpon hallituksella mahdollisuus laittaa Yle järkeville raiteille.
Ihan vaan vertailuna: Viron yle maksaa nettitietojen mukaan 42 miljoonaa vuodessa. Sillä rahalla saavat kolme TV-kanavaa, viisi radiokanavaa ja nettipalveluja.
Toistan oman mielipiteeni: aina kannattaa tehostaa toimintaa, jos voi säästää tai saada samalla rahalla parempaa lopputulosta. Se, että jos säästö on esimerkiksi vain
0,2% budjetista, ei ole mikään järkevä syy olla tekemättä säästävää uudistusta.
En ymmärrä miten tällainen demarimeininki voi olla niin sisäänrakennettu Suomessa, että pieni parannus ei ole tarpeellinen, koska se on vain (joku pieni luku)% jostakin.
Suomalainen kulttuuri ei myöskään lopu, jos Ylen rahoitus pienenee.
Suomalainen kulttuuri ei lopu, jos Kansallisoopperan rahoitus pienenee. Suomalainen kulttuuri ei lopu, jos minkä tahansa marginaalikulttuurin rahoitus pienenee. Puhun nyt veronmaksajien antamasta rahasta.
Pitäisi olla ilmapiiri, missä tekijät hakevat yhä enemmän rahoitusta vapailta markkinoilta. Se olisi koko Suomen etu. Avittaisi taloudellista toimeliaisuutta ja kaikki olisivat voittajia.