Dota 2 ketju

Viestiketju alueella 'Pelit, PC-pelaaminen ja pelikonsolit' , aloittaja Juginabi, 26.11.2016.

 1. pelittäjä

  pelittäjä

  Viestejä:
  326
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Piti ihan tarkastaa, että milloin edellisen kerran olen käynnistänyt pelin ja näytti olevan n. vuosi sitten ja muistelen että silloinkin loggasin vain sisään ja ulos. En tiedä mikä tuossa tappio innon kun kuitenkin on 795 tuntia mittarissa näköjään. Sen muistan, että Heroes Of the Storm tuli jossain välissä ja siihen innostuin vaihtamaan.

  Nyt kuitenkin kun tuo HotS on ehkä vähän kuolemassa niin voisihan sitä kokeilla jotain paluuta Dotan puolelle. Ei tuo community nyt ihan paskaa omasta mielestäni koskaan ole ollut, tosin itsekin olen pääasiassa supportteja pelannut jolloin aika paljon saa toki anteeksi :)

  Hetki tietysti menee ennen kuin pääsee taas kartalle noista muutoksista ja uusista heroista mutta ehkä se voi olla ihan hyvää vaihtelua.
   
 2. perato

  perato

  Viestejä:
  3 063
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Joo vähän nollasta sitä nyt lähtee liikkeelle, vaikka periaatteessa jotain hallussa.

  Mites löytyykö casualille mättäjälle järkevämpää peliseuraa omasta tasosta ranked vai non-ranked matseista. Ainaki sillon ku tuo koko Ranked tuli, nii tuntu että ihan yhtä lailla niitä tappiota yms. otettiin tosissaan ja kiljuttiin kurkku suorana cyka blyatia vaikka pelattiin non-rankedin puolella. Nyt vaan huomas, että ku otti random draftin nii sai odotella kokonaista 6 minuuttia peliä, mikä alkaa olla vähän liikaa jos joskus haluaa jonku kasuaalimatsin vetästä. Katotaampa nyt myöhemmin illasta lyheneekö tuo odotusaika.
   
 3. HMV

  HMV I know things

  Viestejä:
  556
  Rekisteröitynyt:
  07.01.2017
  Itsekin palannut hiljattain tämän pelin pariin vuoden tauon jälkeen ja sinänsä nuo kaikki uudistukset kyllä maittaa (olin tosin niistä kartalla, koska seuraan YouTubesta matun ja og:n edesottamuksia). Sama huomio, että peleissä käytös siistiytynyt, poislukien ryssät. Äsken pelasin yhden pelin, voitettiin se ja puoleen väliin peliä asti kannoin peliä käytännössä yksin, kunnes muut pääsivät mukaan. Sitten, kävin yksin rottapuskeen alhaalta raxit, niin että topissa oma tiimi kuoli 4v5 -tilanteessa. Siitä alkoi aivan julmettu vittuilu ja cyka blyatit ja muut perinteiset. Vaikka tilanne oli aivan selkeä plussa meille (heidän ei olisi pitänyt edes tapella topissa alunperin).
   
 4. Rytkonen

  Rytkonen

  Viestejä:
  150
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Pelaan edelleen säännöllisesti (vuodesta 2013 vai 2014?), eli vanha kunnon Dota on pysytellyt ns. ykköspelinä vaikka nykyään tulee pelattua jopa muitakin pelejä. Non-rankedin pelaajamäärät ovat tippuneet luultavasti Turbo-moden julkaisun jälkeen (jossa siis pelit ovat lyhyempiä, koska rahaa tulee ovista ja ikkunoista). Parempaan suuntaan peliä on tunkattu vuosien varrella, esim. Talent Tree oli ihan loistava uudistus. Useimmilla heroilla viiminen lvl 25 talent on ns. game changer joka tekee late gamesta jännittävän. Itsekin pelaan enimmäkseen supportia ja viime aikoina wardien ja kuriirin hinnanalennukset ja supportien GPM talentit olen ottanut ilolla vastaan.

  Yksi aika oleellinen muutos mikä peliin on tullut jo ajat sitten, on jungle creepien antaman rahan ja xp:n tiputtaminen aika reilulla kädellä mikä on ainakin omassa rankissa (Ancient/4k mmr) käytännössä hävittänyt afk junglerit pois kokonaan. Tämän hetkinen meta on myös enimmäkseen 2-1-2 lanet.
   
 5. perato

  perato

  Viestejä:
  3 063
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Tätä nyt muutaman pelin osalta ihmetellytkin, että jungleen ei oo menossa ketään ja off-lanelaiset ei pahastu jos sinne tulee supportin kanssa pyörimään.
   
  Rytkonen tykkää tästä.
 6. salojarm

  salojarm

  Viestejä:
  198
  Rekisteröitynyt:
  08.01.2019
  Onhan tätä muuta tuhat tuntia steamin mukaan tullut tahkottua... 2012/2013 ensikoksetukset ja aktiivisemmin 2014 jälkeen. Onhan tuoa nykymeta aikalailla erilainen siihen mitä se on joskus ollut. Aika paljon enempi taistelu painotteista, eikä enää niin paljon farming menoa.
  Ihan mukavaa tahkoamista hyvällä porukalla, yleensä tulee pelattua 2-4 hengen stäkissä. Kyllähän tuo vaan paljon mukavempaa on jos saa kasaan täyden joukkueen, helpottaa huomattavasti tekemistä, kun ei tarvitse ihmetellä että mitähän nuo kaksi randomia jantteria taas touhuaa.. :D
   
 7. Rytkonen

  Rytkonen

  Viestejä:
  150
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Itse olen sen verran masokisti että omalla tavalla tykkään tosta soolorankedista. Ehkä tuota ikää on jo sen verran että ei nyt jaksa muutamasta silloin tällöin jonkun perseilijän takia pieleen menneestä matsista koko elämänhalua menettää. Enimmäkseen kuitenkin on todella asiallista porukkaa peleissä mukana. Ne kaikista pahimmat tapaukset vaan jää aina päällimmäisenä mieleen.

  Minä olen tykännyt tuosta että lanella oloa ja team fightia on painotettu afk-farmausta kannattavammaksi, peliä on viihdyttävämpi seurata (ja myös pelata). Tykkäsin kylläkin enemmän ns. roamer-metasta jossa pos 4 oli aina joku roaming hero. Tuossa metassa huonot jyvät eroteltiin akanoista kun huono roamaaja on lvl 2 @ 10 min ja samalla huono offlaner on jo henkisesti murskana, kun ei tiedä miksi lanea joskus sanotaan suicide laneksi. :)
   
  Oravamedian käpy tykkää tästä.
 8. Oravamedian käpy

  Oravamedian käpy

  Viestejä:
  974
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  Parhaat kokemukset ovat kertyneet WC3 clientin puolelta, siihen aikaan kun metakeskustelu ja pelinkehitys käytiin dota-allstars.com -sivustolla.

  Sen jälkeen kun Dotan tavaramerkki siirtyi Valvelle, yhteisöllisyys vedettiin pöntöstä alas ja metagame on vähitellen muuttunut kaupallisempaan suuntaan (vrt League of Legends).

  Annoin pelille tilaisuuden vuosien 2014-215 välillä, mutta meininki ei missään vaiheessa vienyt mukanaan samalla tavalla kuin WC3 aikoina. Metagamen ohella suurin ongelma oli ryssävaltainen, flamettava community (erityisesti All Pick modessa). CM-puolella puolestaan jokainen matsi ja lineup toistivat itseään: aina trilane, junglessa puskija ja siinä 15 min kohdalla vedetään all-in-pusku parin healerin tukemana.
   
 9. perato

  perato

  Viestejä:
  3 063
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Huu tulihan se communitykin sieltä taas esille ku vähän useamman pelin pelas. Ihanasti ne jaksaa räksyttää, mutta eipä noista jaksa nyt välittää. Olishan se kiva toki hyvässä hengessä näitä pelata eikä niin, että puolet pelistä etitään syyllistä johonki wipeen. Onhan tämä tauon jälkeen ollut ihan kivaa, mutta ehkä tätä on aikanaan tullut pelattua kun ei kuitenkaan ihan semmosta samanlaista innostusta nyt herätä kuin silloin joskus aina taukojenkin jälkeen.

  Ja pakko kyl myöntää et sitä on ihan uuno näissä peleissä nykyään. Ei sitä huomaa kattoa joka suuntaan kartalla, saati et muistais edes ostaa wardeja aina ku niitä on tarjolla tai ehtis etes klikkaileen kaikkia skillejä saati itemejä taistelun aikana. Jotenki tuntuu et tuota itemiä tulee nykyään paljon helpommin, ehkä se on vaa harhaluulo. Rankedien viimeisiä tarkistusmatseja viedään, saa nähä onko mitään vaikutusta matsien epätasasuuteen(lähinnä et pelaajien väliset erot on ihan hirviät).

  Ja tosiaan noiden 5v5 taisteluiden määrä on kyl kasvanut.
   
 10. Rytkonen

  Rytkonen

  Viestejä:
  150
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Minulla sattui myös aika suolaista sakkia eilen. Ilmeisesti yksi pelaaja oli toisen pelaajan toimesta jo heti kättelyssä "pre-muted", eli ovat ottaneet yhteen joskus aiemminkin. Tämän huomattuaan hän sai kohtauksen ja aloitti perinteisen all chat spämmimisen koko pelin ajan. Tämä sitten tarttui myös muihin meidän tiimissä ja lopulta kaikki minua lukuunottamatta käyttivät ison osan ajasta chatissa riitelyyn. :D Lopulta oltiin itse asiassa aika lähellä comebackia mutta turha chattaily kriittisellä hetkellä johti parin pelaajan kuolemaan ja siitä sitten häviöön.

  Vinkkinä, ei kannata koskaan lähteä suolaisien pelaajien kanssa riitelemään, se pahimmassa tapauksessa tarttuu sitten muihinkin. Tämä on usein kuin pienten lasten kanssa olisi (kuten usein varmasti onkin), kannattaa yrittää viedä huomio johonkin muualle, kyselemällä vaikka buildeista tai pick-vaiheessa sopivista heroista jne. Ja jos tästäkin huolimatta kiukutteleva pelaaja perseilee, niin yrittää vaan pelata normaalisti 4 vs 5, aika usein tämä kiukuttelijakin sitten hyppää kelkkaan mukaan jos hommat lähteekin rullaamaan.
   
  perato ja Oravamedian käpy tykkäävät tästä.
 11. perato

  perato

  Viestejä:
  3 063
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Aika paljon midit saa nykyään kuraa niskaan, joko ne on liikaa laidoilla pyörimässä jättäen toisen midin kasvamaan tai ei tarpeeksi gankkimassa.
   
 12. Rytkonen

  Rytkonen

  Viestejä:
  150
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Joo tämä on yksi ongelma. Ylipäätään jos tässä haluaa kehittyä, niin kannattaisi jättää muiden syyttely pois ja yrittää ymmärtää peliä vähän laajemmalla näkökulmalla. Hävitty lane ei tarkoita vielä yhtään mitään, vaan tulisi miettiä onko midissä ollut hero esim. sellaista sorttia joka voi tulla takaisin peliin junglen kautta (= stackkaa kämppejä kuin viimeistä päivää) vai auttaisiko jos yhdessä tapatte vastustajan midin jne jne.

  Etenkin alemmissa rankeissa näkee harvoin lanen swappausta, vaan carry ja onneton pos 5 support pakotetaan menemään jatkuvasti takaisin kuolemaan sinne safe lanelle kun siellä nyt carryn pitää vaan olla. Lukemattomia pelejä on tullut voitettua pelkästään sillä, että vaikea alku onkin käännetty voitoksi ihan yksinkertaisesti lane swapilla, kun vastustaja on pickannut jonkun mega cancer lineupin offlanelle.
   
 13. salojarm

  salojarm

  Viestejä:
  198
  Rekisteröitynyt:
  08.01.2019
  Aika paljon on myös sitä syyttelyä kun joku häviää oman lanen että miksi ei kukaan auta jne. Se on vaan vähän hankala tilanne kun ei voi kaikkia laneja menettää niin jokaisesta lanesta ei pysty kokoajan lähteä rotate muiden avuksi. Myöskään ei monet tajua että kaikki herot ei yksinkertaisesti pysty heti alusta taistelemaan järkevästi jokaisessa yhteenotossa, vaan carryt tarvii edelleen myös niitä itemeitä ja farmia. Aika moni rupeaa riehumaan ja "pingaamaan" hullun lailla kun oma lane hävitty ja turpaan tulee ja itse yrität saada itemeitä ja leveleitä että pystyisi auttamaan tilannetta edes myöhemmin late gamessä mutta kun ei tajuta niin ei. Pitäisi heti lähteä pois omasta lanesta auttamaan ja kusta koko farmi ja antaa oma lane vastustajalle myös. Randomien kanssa tätä tapahtuu yllättävän usein.
   
  Oravamedian käpy tykkää tästä.
 14. Jorma Käyrä

  Jorma Käyrä

  Viestejä:
  1
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Ittee ärsyttää tässä pelissä, että jotkut sankarit on ollu rikki pitkän aikaa ja Valve ei voi niitä nerffata, vaikka päivityksiä tulee useita kertoja vuodessa. Itellä menee peli-into esim. kun vastassa on
  - Juggeri : ulti, hyökkäysnopeus ihan älytön+crit, blade fury/magic immuuni
  - Windrangeri : windrun 100% missaus/näkymätön loppupelissä, stunni ihan liian pitkä
  - Meepo : lvl25 kun muut on lvl15
  - Broodmother : yleensä pelit loppu alle 20min, jos on viimenen pick ja ei kunnon countteria
  - Huskar : burning spearin damage alkupelissä, mahoton tappaa, disarm
  - Lifestealer : magic immuunius, älytön lifesteal (muut meleet ei pysty tappamaan yksin)
  - Antimage : liian nopeeta saa farmattua, escape liian helppo, manaburn myös illuilla
  - Drow ranger : aura / hyökkäysnopeus, 6/9 sekunnin silence
  - Tinker : kasa höyryävää paskaa

  Muut on "suurinpiirtein ok".
   
 15. Rytkonen

  Rytkonen

  Viestejä:
  150
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Pakko kyllä kommentoida tohon, että mikään noista heroista ei ole rikki. Etenkin Huskar on kyllä suorastaan paska hero nykyisin ja toimii ainoastaan jossain kunnon juusto-strategiassa. Meepo ja Brood ovat olleet aina hyviä hyvän pelaajan käsissä ja oikeaa line uppia vastaan, samoin ne tippuvat pelistä pois kun siirrytään late gameen. Windrangerin heikkous on että se on käytännössä singe target hero jne jne. Anti-Magen idea on aina ollut, että sen late game alkaa siellä 30 minuutin kohdalla eikä se pärjää 1 vs 1 kovempia kärryjä vastaan mitä myöhemmäksi peli venyy, tuollainenhan se on ollut aina.

  Tuolla logiikalla pelin jokainen hero on rikki, koska ne toimivat hyvin jotain toista heroa vastaan.
   
 16. perato

  perato

  Viestejä:
  3 063
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Joo, ite taas listaisin omien ärsyttävien herojen listaan paljon muita ärsyttävämpiä, joita tulee vastaan lähes joka pelissä. Varsinkin nyt kun pelaa rankedia ja siellä ei sitä random draftia jostain syystä omalla kohalla näy, nii aika tylsäksi meinaa muuttua tämä peli. Melkeen single draftia pitäs pelata et olis jotain oikeaa vaihtelua heroissa eikä aina samat voidit, zeukset ja pudget.
   
 17. Rytkonen

  Rytkonen

  Viestejä:
  150
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Eilen tuli pätsi jossa esiteltiin jo osittain Dota+:n puolelta tuttu Ranked Roles. Eli valitset alussa roolit joita haluat pelata ja sitten jonottamaan matsia + ilmeisesti aika isosti päivitystä konepellin alle algoritmeihin. Raporttiin voi merkitä jos pelaaja ei pelannut valitsemaansa roolia. Lisäksi tuli erilliset mmr:t Corelle ja Supportille ja samalla erilliset party ja solo mmr:t sai kenkää. Äkkiseltään vaikuttaa erittäin hyvältä, ilmeisesti myös behavior scorea painotetaan haussa enemmän.
  Matchmaking Update | Dota 2

  En ole ehtinyt tutkimaan asiaa kuin yhden matsin verran ja siinä ainakin kaikki pelasivat mukisematta omat roolinsa ja voitto tuli.
   
 18. perato

  perato

  Viestejä:
  3 063
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Itellä taas pari peliä ja kukaan ei tunnu välittävän noista mitään. Hard Support ottaa Omnin ja alkaa itkemään 10min peliin että varastan offlanerina sen rahat ja xp:n enkä laita wardeja.
   
 19. Janz

  Janz

  Viestejä:
  404
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Ei noista kyllä mikään ole rikki. Ärsyttäviä kyllä osa, mutta ei rikki. Suurimpaan osaan löytyy ihan selkeät counterit mutta alemmilla rankeilla porukka ei vaan tajua counterata niitä.
   
 20. Jny

  Jny

  Viestejä:
  64
  Rekisteröitynyt:
  17.12.2016
  Taas tuli lähdettyä dotan mukaan. On se vaan viihdyttävä/vihastuttava peli!

  Dota1 (kaikkine variantteineen) siitä HoNiin ja lopulta Dota2:een.

  Eli jonkinlainen perusymmärrys pelistä on :)

  Legend 1-2 on rankki. Vain. En tiiä pitäskö uus acco luoda kun oon lukenut monien saavan paremman rankin ja sitä mukaa päässyt parempiin peleihin.

  No aika vähän noita täysin juustoja tulee vastaan mut olishan noissa vähän toivomisen varaa.

  Usein tulee pelattua kavereiden kanssa mutta dotan pelaaja kavereita ei ole montaa.

  Eli jos seura kelpaa niin laittakaa yksärii!
   
 21. wex

  wex

  Viestejä:
  24
  Rekisteröitynyt:
  18.11.2016
  Nykyään on aika turha lähteä midistä mihinkään - raha/xp, jota tästä hyötyy on aika mitätön siihen pariin creepwaveen, jotka missaat midissä + vastustaja freefarmaa samalla kaiken. Eteenkin, jos ainoa linjalta irtisaatava tappo on se lvl3 support, joka spawnaa kuudessa sekunnissa takaisin, ja tuo lisää regeniä. Siinä tekee lähinnä hallaa koko linjalle.

  Reporteista löytyy "Did not play selected role" - ja nämä menevät aika suoriltaan läpi. Eivät toki heti auta mihinkään, mutta pitkässä juoksussa siistivät kyllä normaalia priorityä pelaavaa porukkaa.

  --
  Itsellä taitaa olla se joku 3,8k matsia takana (joista yli 80% normal mm), ja nyt vasta innostunut pelaamaan rankedia uusimman muutoksen myötä. Jostain kun vielä saisi osaavat coret, kun omista peleistä varmaan se 80%+ on kuitenkin puhdasta supportia, niin tuosta saattaisi tullakin jotain. Pos4/5 ranked hakukin on ihanan nopea vihdoin (yölläkin alta minuutissa peli).
   
 22. König

  König

  Viestejä:
  59
  Rekisteröitynyt:
  10.09.2017
  Joo tuon uusimman pätsin jälkeen ainakin meikäläisellä pelit huomattavasti parantuneet. Vähemmän toxic tiimiläisiä ja muutenkin paremmin pelaavia omia. Jokainen saa varmasti aina sen roolin jota myös haluaa pelata.
   
 23. Rytkonen

  Rytkonen

  Viestejä:
  150
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Hieman epätasaisuutta on huomattavissa tuolla about 4000 mmr luokassa, mutta varmasti tästä hyvä tulee kun suolaisin porukka tippuu pikku hiljaa pois (käsittääkseni tämä uusi mm painottaa entistä enemmän myös behavior scorea). Hard support pelit löytyy kyllä nopsaan, EUW iltapäivällä/alkuillasta aina 5 sekunnissa. :D pos 3/4 kesti eilen hakea normaalit pari minuuttia.
   
 24. wex

  wex

  Viestejä:
  24
  Rekisteröitynyt:
  18.11.2016
  Samaa havaittavissa alemmallakin MMR:llä. Isoin hajonta tähän asti soolopelissä taitaa olla luokkaa crusader-ancient.
  Lienee osittain kiinni lennossa rankedin muutoksesta (ja uusien MMRien vetämisestä hatusta) sekä uusien kalibrointien skippaamisesta.
   
  Rytkonen tykkää tästä.
 25. Rytkonen

  Rytkonen

  Viestejä:
  150
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Minulla oli edellisessä pelissä joku tyyppi jolla on jossain vaiheessa Dotabuffin mukaan ollut 5500 mmr (Dotabuff ei ole tuota tietoa toki pitkään aikaan saanut).
   
 26. Oravamedian käpy

  Oravamedian käpy

  Viestejä:
  974
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  Pelasin publaa High priorityllä siinä keskitasolla MMR vyöhykettä. Mieluiten pelasin Offlanella Puckia tai Lichiä, joilla pääsee jo melko nopeasta roamaamaan mid-lanelle ja lvl6 jälkeen noutamaan vastustajan Safelanea. Yleensä vastustajan tiimi pakkautui tiiviisti yhteen, jolloin molempien herojen nuket kylvivät kuolemaa - Quad kill tai edes Rampage ei ollut mitenkään harvinaista :rolleyes:

  Jokunen vuosi takaperin supportilla pelaaminen oli varmin tapa menestyä publan ranked matseissa. Ogre toimi varsin hyvin molemmilla dual laneille, ranged vaihtoehtona Lich tai AA. Trilaneille sitten Venomancer tai Lion. Sen verran epäkiitollisesta roolista oli kyse, etteivät nuo pelit olleet mitään suurta nautintoa "NOOB SUPORT BUY WARDS OR RAPORT".

  Pahimmillaan (ryssä)allyt tappelit keskenään siitä, kuka saa farmata safelanella tai sitten mid-lanelle oli tunkemassa kolme heroa yhtä aikaa, jotka sitten keskenään kilpailivat lasthiteistä keskenään tai alkoivat tahallaan feedata heroaan ja/tai couriereja. Monesti myös pelit päättyivät heti kättelyssä, kun (ryssä)ally alkaa kitisemään "huonoista" pickeistä ja jää afkaamaan jungleen odottaen vastustajan puskua.

  Edellä mainituista seikoista johtuen tuli laitettua Dota2 uninstalliin. Tiedä sitten onko community siistiytynyt näistä päivistä.
   
  Viimeksi muokattu: 14.08.2019 klo 11:23
 27. PÌÎUW®[ªøËrhl¾ÇÌ°1¿¼

  PÌÎUW®[ªøËrhl¾ÇÌ°1¿¼ MurottajaSince2004

  Viestejä:
  836
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tuohan on varsin hyvä systeemi nykyään että jokaiselle annetaan rooli pelin alkaessa. Eli rankediin ei pääse jos et itse ole jonottamassa esim hard support roolia.

  Pelissä on siis viisi roolia joihin queuetat kun haet ranked peliä: Hard support, support, offlane, mid lane, carry
   
 28. HMV

  HMV I know things

  Viestejä:
  556
  Rekisteröitynyt:
  07.01.2017
  Muuten toimii tuo roolitus hyvin, mutta supportin pelaajille jotenkin hirveän vaikea edelleen hahmottaa, että supportin on tarkoitus buildaa support-itemeitä, kun hard support hoitaa wardit ja muut. Näkynyt viime peleissä todella paljon sitä, että support buildaa ihan yolo-itemit, eikä muutenkaan osallistu itse supportaamiseen. Muuten roolitus on toiminut todella hyvin.
   
 29. Rytkonen

  Rytkonen

  Viestejä:
  150
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Useinhan tuo johtuu siitä että support nyt vaan on pelin vaikein rooli.
  Carry = hakkaa creeppeja 30 minuuttia ja syytä kuolemista supportia
  Mid = about sama juttu riippuen herosta
  Offlane = yritä olla kuolematta, hakkaa kriippejä
  Pos 4 = tee helvetisti duunia ilman farmia, ole aina oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja lisäksi luultavasti olet initiator
  Pos 5 = seuraa koko pelin tapahtumia, vahdi midiä ja carrya, pidä koko tiimi hengissä, osta kaikki wardit, dustit ja smoket, yritä olla kuolematta koko ajan, huolehdi että carry saa farmia ja vihollisen offlane ei, älä leechaa xp:tä, stackkaa camppeja ja kaikki tämä ilman farmia ja xp:tä

  :D

  Luultavasti suurin osa tätä peliä pelaava ei tiedä mikä ero on Pos 4 vs Pos 5.
   
 30. PÌÎUW®[ªøËrhl¾ÇÌ°1¿¼

  PÌÎUW®[ªøËrhl¾ÇÌ°1¿¼ MurottajaSince2004

  Viestejä:
  836
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Helppo.

  Pos4: Roaming pudge
  Pos5: Support jolla ruskea kenkä repussa pelin lopussa. 3500gp spend to support items.

  :kippis:
   
  Rytkonen ja HMV tykkäävät tästä.
 31. Rytkonen

  Rytkonen

  Viestejä:
  150
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Roaming Pudgesta unohtui lvl 2 @ 10 min
   
 32. JuhoN

  JuhoN

  Viestejä:
  578
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2017
  Miksi minun pitäisi tietää mikä on pos 5? En tarvi kyseistä tietoa mihinkään.
   
 33. rlame

  rlame

  Viestejä:
  409
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Ei sitä varmaan bottimatseissa tarvitsekkaan tietää. Sitten jos haluaa pelata dotaa tavalla jolla ammattilaiset ja suurin osa pelaajista pelaa niin pitääkin tietää yllättävän paljon.
   
  Jny ja Rytkonen tykkäävät tästä.
 34. Eore

  Eore

  Viestejä:
  175
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Hauskaa tässä on se, että jotkut kuvittelee pos4 ja po5 jakavan supporttaamisen tasan. Ideaali on nimenomaan se että pos5 ostaa mahdollisimman suuren osan support itemeistä ja nelonen hommaa utilityitemeitä tiimille.

  Tasoerot omissa peleissä on ollut pahimmillaan väliä ancient 6-immortal. Suurin osa kuitenkin melko tasaisia kaikkien pelaajien kesken.
   
  Rytkonen tykkää tästä.
 35. perato

  perato

  Viestejä:
  3 063
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Mjoo hard supportilla kyl löytää roolin nopiaa, menee nykyään se joku 10sek ennenku peli alkaa. Toki jo pelkällä hard+soft support hakemisella ehkä 1/20 on sit soft supportia.
   
 36. pete874

  pete874 BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  162
  Rekisteröitynyt:
  07.10.2017
  TI9!
   
 37. perato

  perato

  Viestejä:
  3 063
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  On kyl edelleen harmi, että joitaki heroja ei näy ollenkaan ja joitakin aivan jatkuvasti. Toki sitä itekki pelaa tutuilla ja turvallisilla suurimmaks osaksi, mutta eniveis. Pikalaskelmalla pelannut n. 50 peliä ja 18 sankaria ei oo näkynyt ollenkaan. Varmaan puolet noista sankareista on semmosia, et ollut ehkä max yhdessä pelissä. Kasvais suuremmaks jos ottaisin ne pois millä ite oon pelannut.

  Nyt ku pitkä tauko takana nii olis ihan hauska tietää, onko noita hahmoja nerfattu vai tehty niin vaikeaks, ettei noita joitaki enää pelata. Osa toki oli jo silloin nii vaikeita, ettei niitä moni pelannut.
   
 38. pete874

  pete874 BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  162
  Rekisteröitynyt:
  07.10.2017
  Onko totta, että maailman rahakkaimmassa E-Sports turnauksessa, ei ole yhtään seuraajia täällä? (maailman ennätys)
   
 39. JuhoN

  JuhoN

  Viestejä:
  578
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2017
  Riippuu varmaan millä taitotasolla, ainakin herald rankeissa (alle 700mmr) vastaan tulee kyllä kaikkia heroja ja unranked peleissä etenkin tuntuu että pelaajat käytävät paljon hahmoja jota vähemmän pelataan.

  Tuosta voi katsoa tilastoja Heroes - Most Played, This Month
   
  Viimeksi muokattu: 17.08.2019 klo 08:32
 40. perato

  perato

  Viestejä:
  3 063
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Ite pelaan 2500 rankissa ja siellä tuntuu pyörivän nuo listan kärkipään hahmot hyvinkin paljon. Phantom lancer, void, windranger on varmaan ollut ½-1/3 peleistä mukana.

  Harmi ettei sitä least playedia enää ole, että vois ihan huolella torspoilla hahmolla.

  Ja mitä tuohon ylläolevaan valitukseen, nii eipä oo tullut paljoa seurattua noita muiden pelaamia pelejä, ei jotenki kiinnosta yhtään, varsinkaan kun en niistä saa selvää. Vähän ku kattois jääkiekkoa jossa on 5 kiekkoa kentällä ja kuvaaja päättää sit mitä kiekkoa seurataan.
   
 41. Jny

  Jny

  Viestejä:
  64
  Rekisteröitynyt:
  17.12.2016
  Kyllähän noita on tullut seurattua. Harmittaa ettei Matun Chaos pärjää. Mutta toisaalta on lohduttavaa ettei myöskään Liquid pärjää :)

  Dota 2 Suomalaisen penkkiurheilijan onneksi OG tykittää kovaa! Group B ylivoimainen voittaja. Nyt enemmäb pisteitä kuin Group A:n Secretillä. Eri groupit mut silti!

  Go OG!
   
 42. Eore

  Eore

  Viestejä:
  175
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  OG on muutenkin kyllä viihdyttävä tiimi seurata. Saa nähdä kuka löytää counterin tuolle Carey wispille.