Digiboxien yleisketju

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja kodinkoneet' , aloittaja sohvamooses, 31.10.2016.

 1. Kustu

  Kustu

  Viestejä:
  86
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Voi tallentaa vaikka kuinka monta, edellyttää että laite on 4K ja käytössä VTi-image.
   
 2. Raikku

  Raikku

  Viestejä:
  1 874
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Mutta miksi sanovat sivuillaan että vain yhden maksukanavan samanaikainen onnistuu? Tai sitten puhuvat niistä ihme monen conax-kortin hässäköistä, missä ei kyllä olisi mitään järkeä.
   
 3. satgeek

  satgeek

  Viestejä:
  29
  Rekisteröitynyt:
  09.03.2018
  Enigma-bokseissa täytyy paritetuissa kanavissa (maksu HD) käyttää kortin lisäksi camia (kortinlukijaa) kuten telkkareissa. Kortti on paritettu camiin eikä boksiin kuten esim. wboxin kanssa. Suomessa toimivien camien kanssa ei voi tallentaa kuin yhtä maksukanavaa kerralla, rajoite tulee camista. On olemassa cameja, joilla voi tallentaa useampaa kanavaa yhtäaikaa, mutta suomalaiset maksutv-toimijat eivät suostu laittamaan niitä toimimaan kuluttajille.

  Noissa pohjoismaiden kaapeli- ja antenniverkkoihin valmistetuissa bokseissa (esim. wbox, toppari) on sisäänrakennettu conax-lukija, joka ei tarvitse camia ja niillä onnistuu useampi kanava samaan aikaan. Tosin niissä on tallenteet salattu ja paritettu boksiin, joten et pysty katsomaan tallenteita toisella samanlaisella boksilla, jos onnistut siirtämään tallenteet. Enigma-bokseissa ei tallenteet ole salattuja tai boksiin paritettuja. Salausjärjestelmien toimittajat eivät suostu laittamaan salausjärjestelmiä toimimaan Enigma-boksien sisäisillä kortinlukijoilla, koska tallenteet eivät ole salattuja. Yksi valmistaja yritti sitä joitakin vuosia sitten, sertifioitu CI+, toimi jonkun aikaa, mutta sitten otettiin pois, kun eivät saaneet lupaa siihen.

  Vu+ 4K bokseihin saa useamman tiimin tekemiä imageja, mutta niistä vain yksi (oliko tuo VTI), pystyy purkamaan taustalla salatut tallenteet. Muiden valmistajien bokseissa ei onnistu.

  Kuriositeettina Saksan mainosrahoitteiset maksukanavat (esim. RTL, ProSieben, Sat.1) näkyvät vielä toistaiseksi sd-versioina ilmaiseksi, mutta HD-versiot ovat niin satelliitti kuin harava-antenniversiossa salattuja ja maksullisia, olisiko n. 70 euroa vuodessa. Uusimmat kortit vaativat camin eli CI+ salattuja ja muistaakseni ohjelmien tallennus on kokonaan estetty.
   
 4. Raikku

  Raikku

  Viestejä:
  1 874
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Onneksi nyt ensihätään tilasin DNA:lta käytetyn/tarkistetun CI+ lukijan, vain 19€, jotta ainakin saa töllöstä ensin noita maksukanavia näkymään, eikä jää F1 väliin. Tosin tuo digiboksikin täytyy jostain haalia.

  Muuten ideoita mikä Wbox 1:ssa oikein lopulta levähti. Niin kuin sanoin, ensin yhtäkkiä alkoi kanavien signaali laskemaan molemmissa virittimissä jonnekin 40% tai alle jolloin tietysti kuvaa palikoituu ja jumahtelee. Sitten kun siinä sen sammutin, takaa on/offissta, teki vielä samaa.

  Nykäisin pistokkeen pois, mutta sen jälkeen kun virran laittaa, laitteen virtavalo on suoraan päällä/sininen, etupaneelin näyttöön ei tule mitään, laite huutaa kuitenkin kun fan päällä/aika maksimissa ja ihan kuin kovo pyörisi myös täyttä päätä mutta ei raksuta(siis ei vaikuta hakupää liikkuvan). Niin ja siis etupaneelin virtakytkin ei tee mitään.
   
 5. jk72

  jk72

  Viestejä:
  64
  Rekisteröitynyt:
  18.03.2018
  Mulla on vielä jossain HD2 Ja HD3 boksi ylimääräisenä :)
   
 6. Raikku

  Raikku

  Viestejä:
  1 874
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Avasin tuon Wbox HD1:n, näkyvää kärähtämistä ei ole tai että ainakaan kondensaattorit/muut komponentin olisivat näkyvästi turvonneet tai valutelleet. Mutta tosiaan etupaneelin virtakytkin on jatkuvasti "päällä", eli takaosa on/off:lla täytyy virta laittaa ja ottaa pois. Etupaneelin näyttö pysyy myös pimeänä, kansi auki vaikuttaa myös siltä että kovon lukupää ei rapistele, levy taitaa kyllä jossain määrin pyöriä.
   
 7. Letuk

  Letuk

  Viestejä:
  79
  Rekisteröitynyt:
  31.12.2016
  HD3 sta saa huudosta tai torista parilla kolmella kympillä. Yhteen hd1 tuli vaihdettua konkat, mutta niittenkin hinta posteineen n.20e. HD3 ssa ei muuta huonoa kuin scartin puute ja kaukosäädintä joutuu sihtaan boksiin tarkemmin vs hd1.
   
 8. Raikku

  Raikku

  Viestejä:
  1 874
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tuo että laite ei tee muuten mitään, etupaneeli pimeä etc varmaan kertoo sen että pelkästään kiintolevyn vika ei tuota aiheuttaisi, tai ainakin itse ymmärtäisin että vaikka levy ei toimisi niin virtakytkimet, näytöt yms toimisivat normaalisti? Seagaten Pipeline 500Gb muuten tuossa levynä.
   
 9. Maranki

  Maranki

  Viestejä:
  159
  Rekisteröitynyt:
  07.11.2018
  Ainakin itselläni kun Wbox HD2:sta hajosi levy, niin etupaneelissa oli valot etc. Kun sitten muulla asialla DNA:n myymälässä kävin, niin asiakaspalvelija totesi, että todella paskoja olivat. Yritti kyllä myydä HD3:sta, joka olisi kuulemma parempi, mutta jätin hankkimatta :)
   
 10. Raikku

  Raikku

  Viestejä:
  1 874
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Voi olla vähän yksinpuihelua, mutta otin siikan irti wboxista ja laitoin usb3 telakkaan, windowsin hallinnassa levy näkyy ja Crystal disk info väittää että on täysin kunnossa(hyvä) yli 65K tuntia pyörinyt.

  Huudossa näytti joku myyvän, väitetysti toimivaa Wbox 1:stä, tosin 320Gb levyllä, pitäisiköhän ostaa ja löydän tämä oman boksin 500Gb jos kerran ok kunnossa.

  Tietääkö joku muuten onko dgibokseissa firmis levyllä vai jossain piireissä tallentuneena? Lähinnä että jos ei vanhassa boksissa ole sitä viimeisintä firmistä mikä niihin aikoinaan tuli, voi olla mahdotonta fileä mistään enää saada.

  edit. Että onkohan tuossa sitten se aniharvinainen siika joka jopa vuosia kestää kuin ei mitään.
   
  Viimeksi muokattu: 24.05.2019
 11. arzib

  arzib

  Viestejä:
  94
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Firmis on laitteessa itsessään koska esim. kiintolevyn voi vaihtaa ilman firmiksen uudelleen asentamista.
  Ps. Laitoin yv:n.
   
 12. MikeA

  MikeA

  Viestejä:
  120
  Rekisteröitynyt:
  13.05.2017
  Ai että miksi ihmiset ajastavat TV-ohjelmia, eivätkä katso suoria lähetyksiä? Suomen ilmaiskanavien tallennus SD-laadulla vie levytilaa n. 500 gigaa per päivä, joten 10 TB:n levylle mahtuu n 3 viikon ohjelmat. Meillä tallenteet katoavat bittitaivaaseen 2 viikon kuluttua, jollei niitä kopioida serveriltä muualle.
   
 13. Frankie

  Frankie

  Viestejä:
  64
  Rekisteröitynyt:
  21.02.2019
  No oikeastaan muakin kiinnostaa, miksi tallentaa jatkuvasti usealta kanavalta ohjelmia, joita ei ehdi ikinä katsoa. Kaksi viikkoa vanhat uutislähetykset tuskin kiinnostavat kauhean monta ihmistä, joten niiden tallentamista en ymmärrä edes vähän alusta. Ja kun Areenasta saa aikariippumattomasti melko pitkällä bufferilla muutenkin Ylen sisällön katsottua, niin sekään ei oikein mahdu kaaliin. Sitten jäävät vielä nämä hömppäkanavat TISseineen ja muine reality-hömppineen. Puhumattakaan 25 vuotta vanhoista paskaleffojen uusinnoista. Eli mitä niin arvokasta sisältöä sieltä kanavilta tulee, että se kaikki tauhka pitää saada talteen? Miksi se on perinteistä ajastusta fiksumpaa?
   
  teppo mörkö tykkää tästä.
 14. Meisseli

  Meisseli

  Viestejä:
  633
  Rekisteröitynyt:
  03.03.2017
  Jos nyt en ihan väärin käsittänyt, niin idea edellä oli ottaa kaikki talteen vain kahdeksi viikoksi. Kahta viikkoa vanhempi poistetaan automaattisesti, ellei sieltä ole erikseen ottanut jotakin pysyvään tallennukseen.

  Onhan tuossa se pointti, että on se 2 viikkoa aikaa jos töissä kahvipöydässä joku sanoo että tulipa muuten tosi mielenkiintoinen dokkari eilen siitä ja siitä aiheesta. Tai jos tajuaa, että suosikkisarjan uudet jaksot alkoivatkin jo viikko sitten, eikä automaattitallennusta niille jaksoille ollut syystä X tai Y.

  Ison osan tavarasta saa katsottua jälkeenpäinkin erilaisista suoratoistopalveluista, mutta ei missään nimessä kaikkien kanavien sisältöä.
   
 15. Raikku

  Raikku

  Viestejä:
  1 874
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Plus esim Discon/Historyn etc ohjelmissa se että vaikka sinänsä onkin ns "ikuinen" kierto niin monesti se uusi, näkemättä jäänyt tulee sitten ties milloin sen parin saman päivän ensi esityksen jälkeen. Plus ohjelmatiedoista monesti lähes mahdotonta selvittää onko joku jakso x juuri se näkemättä jäänyt vai ei.

  Itsellä vakio että Ma 21-23.00 Discolta ne pari auto(tms)ohjelman* jaksoa talteen, myös natilta auto ensiapu. Ehkä Foxilta Orville jos pyörii. Torstaisin forged in firen uusin silloin 23 aikoihin jne jne. Toki voi olla muutakin mitä sitten viikon aikana ajastaa/tallentaa.

  *nuohan vaihtelee mitkä milloinkin uutena pyörivät; wheeler dealers/Fast&Loud/Am chopper/Kindig/Chasing classics etc.
   
 16. hatih

  hatih

  Viestejä:
  538
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Sekä se että ohjelman alku siirtyy pitkäksi venyneen urheilukisan tai vastaavan takia, tällöin on helppo ottaa se ohjelma uudestaan puskurista kokonaisena. Mulla oli vastaava systeemi vajaan viikon puskurilla silloin kun ilmaiskanavia tuli vain kahdesta muxista, millähän MikeA on oman systeeminsä toteuttanut? Tuo meinaan on niin kätevä että haluaisin palata siihen jossain vaiheessa mutta se mikä minulla oli käytössä oli jonkun tekemä yhden miehen projekti jonka säätäminen (esim kanavamuutosten takia) oli vähän haastavaa.
   
 17. teppo mörkö

  teppo mörkö

  Viestejä:
  580
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ja Ruudusta ja Katsomosta loput.
   
 18. hatih

  hatih

  Viestejä:
  538
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  En ole areenaa ja katsomoa koettanut mutta kukaan ole niin hullu että ruudusta jotain katsoisi, ihme on jos katsomo on parempi.
   
 19. Raikku

  Raikku

  Viestejä:
  1 874
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Onko digiboksin linkityssiru kortinlukijaosassa vai laitteen piirissä ohjelmoituna? Ostin halvalla toimivan Wbox HD1:n, mutta siinä jonkun aiemman omistajan linkitys joka estää juuri nyt linkittämästä omaan korttiin dnan omissa. Mutta jos siru on lukijassa, niin minähän voisin ottaa vanhasta hajonneesta sen ja laittaa tuohon toimivaan.

  Tosin huomenna voin dnan aspankin kanssa tuon hoitaa.
   
 20. hoffmann

  hoffmann

  Viestejä:
  64
  Rekisteröitynyt:
  04.01.2017
  Eikös @satgeek jokin hetki sitten kommentoinut tähän liittyen:

   
 21. Raikku

  Raikku

  Viestejä:
  1 874
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Toisaalta siinä Wboxin (HD1) kortinlukijassa, joka siihen etupaneeliin sisäpuolelta kiinnitetty, on oma piirilevy missä prosessori tms. Ja siitä menee laitteen emolevylle vain 13pin moniliitin(joku muuten aika hankala irroittaa). Emolevyllä ei ainakaan nimetysti näy komponenttia joka liittyisi tuohon sirunroon/kortin lukuun.

  Niin ja siis kyse ei ollut tallenteista per laite vaan siitä etten juuri nyt pysty parittamaan/linkittämään dna:n tv/maksukorttia tuohon uudempaan(ja tietysti saa siellä mitään salattua nyt näkymään) koska jollain aiemmalla omistajalla on vielä siellä dnan tiedoistoissa omaan korttiinsa tuo laitteen numero.
   
  Viimeksi muokattu: 02.06.2019
 22. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  2 552
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Siis eikö ne DNA:lla osaa ottaa pois sitä aiemman asiakkaan linkitystietoa omalta koneeltaan ja linkittämään sitä boksia sinun Conax CI+ korttiin?

  Melkoisen kädetöntä touhua jos näin on DNA:lla.
   
 23. Raikku

  Raikku

  Viestejä:
  1 874
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Sanotaan etten vielä tiedä. Dna niin saatanan hidas etten pariin pvään ennen vkl saanut mitään vastausta vielä, niin täytynyt pohdiskella vaihtoehtoja. Toki jos tuo boksi ei olisi ollut jo Dnan toiminnoissa käytössä ei ongelmaa olisi, jengihän käyttänyt noita wboxeja toisienkin operaattoreiden palveluisa.

  Onhan tässä välissä välttävästi pärjännyt tv:n kanava/korttisysteemillä mutta onhan se digboksin näppäryyteen verrattuna aika kidutusta, toki eniten juuri tuo että jos tallentaa niin sitten ei samaan aikaan oikein muutakaan katso.
   
  Viimeksi muokattu: 02.06.2019