Jossain vaiheessa on tulossa kotiin valokuitu 1990-luvun alun kaksikerroksiseen pientaloon, jossa on turhaksi jäänyt puhelinverkko ja käytössä oleva antenniverkko. Ei oikein riitä aika eikä rahat uuteen yleiskaapelointiin, joten tämä MoCA alkoi kiinnostaa edellisten kokemusten perusteella.
Mitenkä nämä laitteet tulisi toistensa suhteen yhdistää, jos netti tulee taloon valokuidulla ja siinä viimeisenä osana on kai kuitupäätelaite? Olettaisin, että päätelaitteen perään pitää laittaa ensin reititin, jotta saadaan palomuuri verkon suojaksi. Ja onko sitten seuraava askel se, että reititin kytketään MoCA-adapteriin, joka kiinnitetään antenniverkon pistokkeeseen? Ja jos jossain toisessa huoneessa haluaa nettiä käyttää, siellä pitää olla myös MoCA-adapteri laitteen ja antennipistokkeen välissä. Onko tämä se peruskuvio?
Jos näin on, voisiko joku jeesata seuraavissa:
- Onko väliä sillä miten antenniverkko on rakennettu, ts. tähtimäisesti vai ketjutettuna? Olettaisin että ainakin osassa huoneita omassa kodissa on ketjutettu yhdestä makuuhuoneesta toiseen. Mutta onko sillä väliä, vai toimiiko MoCA-adapteri kummassa vaan ketjutetussa huoneessa vai peräti molemmissa?
- Onko väliä missä kohtaa antenniverkkoa nettiyhteys "tulee sisään" eli missä se eka reititin on kiinni antenniverkossa? Siis voiko se olla ketjun tai tähden missä kohtaa vain?
- Kuinka moneen huoneeseen verkkoyhteyden voi vetää tällä tavoin? Jos ostaa esim. 4 adapteria, jutteleeko ne kaikki keskenään ja netti toimii kolmessa huoneessa MoCA:n avulla? En laske tuohon sitä ekan adapterin huonetta, jossa reititin on. Siellähän netti toimii joka tapauksessa.