Brucke RM500/RM501/RM800 robottiruohonleikkurin infopaketti

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja HiTec
  • Aloitettu Aloitettu
Tota näköjään ladataan samoista liitännöistä kun puretaankin, että sen puolesta pitäs toimiakin. Kato mitkä navat on + ja -, jonka jälkeen mittaa kolmannen navan (lämpötilatieto) ja miinusnavan väliltä yleismittarilla resistanssi. Jos on about 10kohm huoneenlämmössä, niin pitäs toimia ihan yks yhteen.

Toki oikeeoppisesti pitäs kyllä tsekata lämpötila-anturin lukemat niin kylmässä kun kuumassakin ja lukemien olis hyvä täsmätä siihen mitä alkuperänenkin akku näyttää samoissa lämmöissä, jotta robotti ei herjaa akun antamista lukemista. Ja tietty että lukemat elää samaan suuntaan kun alkuperäsessä akussa (NTC vs PTC-termistori).

(Voi esim.helteessä näyttää robotille kuumemmalta kun oikeesti onkaan ja robotti pistää vehkeet parkkiin ylilämmöstä). Erilaisissa termistoreissa resistanssi elää erilaisella käyrällä lämpötilan mukaan.
Ei näytä mitään kun mittaa keski ja miinuksen. Kuorissa keski liitin on C kirjaimella merkitty. Plus nyt kun katto tarkemmin niin bms tehty 18v akuille kun sarjanumerossa lukee.
Kyl siel joku lämpömittari on kun kattoo tarkasti. Ei kai muu auta kun kokeilla ja kattoo syttyykö tuleen.
 
Viimeksi muokattu:
@Hilppari Älä kokeile, C on siinä tapauksessa Charge, eli BMS pitää lämpötilan omana tietonaan eikä anna sitä akusta pihalle. Yks napa sama purussa ja latauksessa (esim kuvan +, mut toiselle, eli miinukselle on oma purku ja oma latauksensa). Eli ei toimi leikkurissa tuolla Tamforcen BMS:llä.

Vaiha suosiolla tuo Tamforcen kennopaketti siihen Brucken akun BMS:ään, niin ei tuu tuhoa. Helppo homma, kun on noin pitkät noi Tamforcen kennoilta lähtevät jalat.

20V akut on vähä semmosia myyntimiehen jippoja.

Edit: Lisätty havainnollistava kuva.

Edit2: Lisätty toinen kuva, jossa BMS:n samoilla liitännöillä puretaan ja ladataan akkua.
 

Liitteet

  • three_wire_bms.png
    three_wire_bms.png
    54,9 KB · Luettu: 136
  • Screenshot_20220819-021155_Firefox.jpg
    Screenshot_20220819-021155_Firefox.jpg
    134,7 KB · Luettu: 134
Viimeksi muokattu:
Pitänee tuunata akkua sitten kun saa leikkurin talviteloille. Nykynen akku toimii ihan hyvin tuon pläntin hoitamiseen. laajentaa sitten keväällä.
 
En ole itse kyllä huomannut että turhaan rullailisi rajalankoja pitkin. Aloituskohdat on oletuksilla ja päällä, eli 0, 25, 50 ja 75. Onko sulla päivitetty firmware?
Hmm, mitäs tarkoitat? eikös se nimenomaan rullaille rajaa pitkin jos on aloituskohdat jotain muuta kuin nollaa? rajalankaa pitkin se menee sinne zonelle. Pitääpä tsekata tuo firmware
 
Muutes tarviiko toi latausasema viedä talveksi sisälle? meinaan vaan että kuinkahyvin se kestää lumikinoksen alla. Plus toi omani on vähä keskellä nurmikkoa pultattu mutta eipä siellä pitäs olla trafiikkia talvella.
 
Telakat talveks jonnekki kuivaan jemmaan.

Tossa olis tämänhetkinen telakkaan asetettavan aurinko/vesisuojan osien tilanne. Eli 2kpl tulostetaan noita mutkia ja sit 4kpl noita putkeen pujotettavia pleksin pidikkeitä. Suoraa 17mm putkea tarvii 2kpl 19,5cm pitkiä pätkiä ja 2kpl 54cm putkia. Putken ulkohalkaisijaa saa muutettua helposti plääneissä, mut itsellä ei ollu kun pari lyhyttä pätkää tota 17millistä, joten piirsin osat sille. Pleksi tulee kiinni noihin kiinnikkeisiin 5x25mm ruuveilla.

Tohon mutkaosaan pitää vielä piirtää suojahattu, muuten on valmiit osat tulostettavaks. Ja tietty putken takapäähän pitää piirtää ja tulostaa sulkutulpat. Savunharmaata pleksiä pitää ensviikolla lähteä jostain metsästämään.

Aika suoraan tuli matkittua alkuperäistä Sunseekerin telakkaan asennettavaa suojaa, mut omiin silmiin se näytti sen verran hyvännäköseltä ratkasulta, että mitäpä tuota muuttamaan.
 

Liitteet

  • Mower cover v4.png
    Mower cover v4.png
    134,6 KB · Luettu: 194
Päivitystä oman RM500:n osalta. Muutin rajalangan paikkoja kun jäi jumiin toistuvasti tontin rajalla oleviin sammaleisiin painanteisiin. Katsotaan nyt selviääkö paremmin myös "edge"-ajosta. Kuoppiin tuntuu jäävän herkästi jumiin. Tähän varmaan auttaisi tuplapyörät myös edessä. Ei kai auta kuin tilata multakuorma ja täytellä pahimmat kuopat, iso osa nurmikosta on vanhaa peltoa ilman kunnon multakerrosta ja kuoppia riittää.

Oma yksilö näyttäisi olevan 21/10 malli ja 10918 firmware, en ole päivittänyt.
 
Hmm tuli vastaan googlessa saksalainen rebrandi tosta. Orbex nimellä kulkee. Näköjää myy 1200 malliin asti. 850€ virosta.
 
Viimeksi muokattu:
Mietin tässä että pitäskö hommaa toinen leikkuri vai vaan telakka niin voi kärrätä toiselle nurmikolle sen välissä mikä tietenkin vähän syö robotin ideaa. Punanen alue kuvassa on mitä brucke leikkaa tällä hetkellä ja ajattelin viedä sen siniselle. Sitten kun tekee akkumodin niin leikkuri varmaan jaksaa kulkea ihan itse sinne asti. 60e vs 320e. Tiedä sitte riittääkö siinä äly leikkaa kunnolla
 

Liitteet

  • mower.png
    mower.png
    4,9 MB · Luettu: 230
Kuinkas luotettava tuo rajalanka on? Omalla pihalla olisi nimittäin lampi, johon ei ole mitään estettä vaan on samalla tasolla nurmen kanssa (paikoittain vielä jyrkkä pudotus veteen). En haluaisi löytää leikkuria joku aamu lammen pohjalta.
 
Kuinkas luotettava tuo rajalanka on? Omalla pihalla olisi nimittäin lampi, johon ei ole mitään estettä vaan on samalla tasolla nurmen kanssa (paikoittain vielä jyrkkä pudotus veteen). En haluaisi löytää leikkuria joku aamu lammen pohjalta.
Yhden kerran on mennyt melkein robotin verran yli kun ajoi langan poikki, muuten ei mitään ongelmia.
 
Lisää infoa:

Maksimi latausaika on 4h. Mikäli lataa yhtään pidempään, niin lataus katkeaa seuraavanlaisesti:

Koodi:
W/charging [Sat Aug 20 16:47:52 2022] (542)charging overtime, current=552, vol=18880, temp=28
I/error [Sat Aug 20 16:47:52 2022] (86)robot error = 131072
I/bms  [Sat Aug 20 16:48:02 2022] (1857)bms model switch to discharge
I/error [Sat Aug 20 17:07:52 2022] (242)error wait over time, auto power off

Itsellä oli latausvirta pudonnu yhdestä ampeerista puoleen ampeeriin siinä vaiheessa kun akun lämpötila meni helteessä 32-asteesta 33-asteeseen. (vakio 1,1Ah laturi ja 4Ah akku). Ei mitään tietoa mihin sen pitäis laskea, että ladattais taas täydellä virralla. 28 astetta ei riittäny tuohon täyden latausvirran palautumiseen. Tää toinen robotti on kyllä sijainniltaan ihan väärässä paikassa, kun aurinko paahtaa tuohon vähän turhankin hyvin ja väliaikainen suoja ei oikein suojaa kunnolla auringolta.

Ei oo tullu tutkittua onko tässä robotissa tosiaan vielä sellanenkin hienous, että terä pyörii välillä toiseen suuntaan, jolloin terien käyttöikä tuplautuu ilman että niitä tarvitsee itse käännellä. Kävin kattelemassa sunseekerin sivuilta, että sellanen hienous sinne spekseihin on lisätty. Omasta tämän päivitetyn robotin logista löytyi seuraavaa:

Koodi:
I/blade [Sat Aug 20 17:07:52 2022] (335)blade total time=1253min, forward=587min, back=666min

Firmiksessä on tuosta terän pyörimissuunnasta mainintoja siellä täällä, pitää paremmalla ajalla tutkia kuluuko terät toiseltakin puolelta. Ainakin vanhemmassa firmiksessä joka tossa toisessa robotissa on, terät oli kulunu vaan toiselta puolelta.

Ja logien mukaan öisin tuo robotti touhuaa jotain firmwaretarkistuksia. Tsekkailee OTA-päivityksiä.
 
Viimeksi muokattu:
Firmiksessä on tuosta terän pyörimissuunnasta mainintoja siellä täällä, pitää paremmalla ajalla tutkia kuluuko terät toiseltakin puolelta. Ainakin vanhemmassa firmiksessä joka tossa toisessa robotissa on, terät oli kulunu vaan toiselta puolelta.

Ja logien mukaan öisin tuo robotti touhuaa jotain firmwaretarkistuksia. Tsekkailee OTA-päivityksiä.
Noissa SK-robot sivulla olevissa esim RMA501M sarjan leikkureissa kaikissa näkyy olevan tuo suunnan vaihto ominaisuutena. Tuli uudelleen katottua niin on jopa 2500m2 versio myös silti sama 4ah akku.
 
Noissa SK-robot sivulla olevissa esim RMA501M sarjan leikkureissa kaikissa näkyy olevan tuo suunnan vaihto ominaisuutena. Tuli uudelleen katottua niin on jopa 2500m2 versio myös silti sama 4ah akku.

Niin on, se on tullu sinne aika vastikään, samalla kun noi isommat mallit ilmesty sinne. Aiemmin ei tommosta ominaisuutta kyllä ollu mainittu tuolla.
 
Saas nähä loppuko brucket tähä aleen ja tuleeko eri mallia keväällä vai pelkkä kesävaraston tyhjennys tokmannilta.
 
Rupes toi mobiili appi ihmetyttää kun pääruudussa kun avaa leikkurin lukee patteri % alapuolella harmaalla 60. Alussa siinä luki 180. En tiedä mikä vaikutti mutta sitten lukema tippuin 60. Missään ei lue selitystä tuolle.

Edit. Korjaus se olikin 180 ei 120
 

Liitteet

  • InkedScreenshot_2022-08-21-05-22-50-626_com.cj.lawnmower.jpg
    InkedScreenshot_2022-08-21-05-22-50-626_com.cj.lawnmower.jpg
    195,7 KB · Luettu: 127
Viimeksi muokattu:
Rupes toi mobiili appi ihmetyttää kun pääruudussa kun avaa leikkurin lukee patteri % alapuolella harmaalla 60. Alussa siinä luki 120. En tiedä mikä vaikutti mutta sitten lukema tippuin 60. Missään ei lue selitystä tuolle.
Täällä kahdessa koneessa lukema 180, mielestäni on ollut aina
D99378DF-A714-4836-B28D-FE2CDB29CF46.jpeg
 
En muista yhtään mitä lukemia itsellä siellä on.

Eilen kerkesin tutkimaan taas vähä noita robotin firmwaretiedostoja.

Havaintoja:

- Käyttöjärjestelmä FreeRTOS

- Ainakin tää viimeisin päivitys on aika riskialtis siinä mielessä, että samalla päivitty myös bootloader. Riski siis siinä mielessä, että jos se menee perseelleen, niin robotti on vainaa.

- Oon aika varma, että jossain tulevaisuuden firmispäivityksessä sinne on tulossa jotain leikkuurajotuksia näille pienemmille malleille, koska ovat tällä hetkellä varsinkin akkumodeilla "liian hyviä" verrattuna noihin "isompiin" malleihin. Voi olla että esim. kertaleikkuun ajoaikaa rajotetaan tmv, joka tekee akkumodista hyödyttömän. Siellä on myös latausvirran tunnistus ja rajoitus, jonka ne voi halutessaan asettaa pienemmissä malleissa vaikka 1,2 ampeeriin, jolloin nää RM500:t heittää erroria 3A laturista.

- Siellä vilisee esim. docking taskin alla "set max border length = 200m (mainittu tosin milleissä). En tiedä tosin miksi, jos kerta maksimi rajalangan pituus on 300m. En oo testannu tuolla päivitetyllä robotilla mitä tapahtuu pidemmällä rajalangalla. Pitäis siirtää tuo leikkuri tuolle isommalle alueelle (330m lankaa vs. tää pienempi alue, jossa on robotin mittaamana 138m lankaa), antaa leikata pari sykliä ja kattoo logit.

Ennenkun maalataan piruja seinille, niin pitää tutkia lisää. Varotoimenpiteenä otin toistaseks omat robotit irti netistä ja käytän niitä pelkästään bluetoothilla, jos on tarve muutella asetuksia. Kun tulee uutta firmistä, niin päivitän pelkästään tuon yhden akkupäivitetyn robotin, niin näkee mitä sille tapahtuu.

- Leikkuri mittaa jokasen Edge leikkuun aikana rajalangan pituuden milleissä ja päivittää sen muistiin.

- Firmiksestä löytyy valmistelevia toiminnallisuuksia, jotka ei oo tällä hetkellä käytössä. Siellä on mm. mainintoja erilaisista leikkuutyypeistä. Leikkuun aluksi robotti ottaa käyttöön jonkun näistä tyypeistä ja tällä hetkellä se on aina "set mowing pattern = random". Voi olla joskus tulossa esim. jotain "spiral" tyyppistä valintaa esim.sovelluksesta valittuna.

- Robot configista löytyy mallinumero, leikkuuala ja käyttöön aktivoidut järjestelmät. Meidän vehkeissä on luonnollisesti esim. ajovalot, gps ja ultraäänet nollilla, kun näitä ei meidän laitteissa ole. Emolevyltä kuitenkin löytyy paikkoja noille. Pelkästään emolevyllä on kaksi käyttämätöntä nelipinnistä liitintä, joista toiseen ei ole juotettu liitintä ja toisessa on liitin valmiina. Yksi ylimääräinen nelipinninen anturin paikka löytyy myös robotin keulassa olevasta rajalankakortista. Kaikissa näissä liittimissä on 5V, GND ja input/output, poikkeuksena rajalankakortin ylimääräisessä liittimessä, jossa onkin 5V jännitteen sijasta 3,3V. (Nämä kaikki käyttää ihan samaa tyyliä kuin rajalankakorttikin, eli VCC-Input-Output-GND). Tekis testimielessä mieli tökätä tuo rajalankakortti tuohon yhteen ylimääräseen liittimeen ja kattoo mitä tapahtuu. Jätän kuitenkin ehkä vielä kokeilematta. Pitäs hankkia oskilloskooppi ja tutkia mitä noissa input/output pinneissä tapahtuu.

- Robotti vissiin oikeesti yrittää tehdä jonkinlaista karttaa itselleen mm.kompassin lukemien ja rajalanka- ja esteosumien ja edge-ajon perusteella leikkuutaan tehostamaan. Sen tehokkuudesta ei oo kyllä mitään havaintoa jos se on jo täydessä käytössä, mutta tätä löytöä tukis sekin että valmistajan sivullekkin on päivitetty joku "nurmialueen AI".

- Normaali leikkuuterän nopeus 2800rpm, turbo mode 3200rpm.

Ja sitten muina havaintoina (ostin kolmannen leikkurin pelkäksi projektiksi): Myös STOP-nappi on magneettikytkimellä toteutettu. Tunnistin on näytön/nappien piirilevyllä.

Prosessori: ARM GD32F305

Leikkurin valmistusvuosi ja kuukausi on printattuna Brucken laatikkoon. Pidemmällä kyljellä oikealla alhaalla. Esim. Tässä uusimmassa leikkurissa paketissa luki 1/21. Valmistusvuoden näkee myös robotin sarjanumero/mallimerkintärimpsun perässä olevasta numerosarjasta (Esim: 20210103XX).

Mutta joo, tutkitaan taas lisää kunhan keretään. Tämä tällaisena väliaikapäivityksenä. Päivittelen tuota alotuspostausta kunhan kerkeän, niin löytyy tärkeimmät perusinfot sieltä.
 
Viimeksi muokattu:
Seuraan kiinnostuneena. Mites tuollainen roboleikkuri toimii rinnetontilla, onko vaara että valuu sivuttain johonkin puskaan tai ojaan? Taitaa olla enemmänkin kyse siitä miten tuon rajalangan asettelee. Haasteena omalla tontilla on neljä erillistä leikkuualuetta, joiden välissä on epätasainen rinnealue. Leikattava alue on kokonaisuudessaan melko pieni, mutta hankala kaikin puolin.
 
Täällä kahdessa koneessa lukema 180, mielestäni on ollut aina
D99378DF-A714-4836-B28D-FE2CDB29CF46.jpeg
Eikös tuo ole se Rain delay? Se taitaa tosiaan olla 3h eli 180min vakiona, senkin toiminta on itselleni hiukan mysteeri. Eilen se robo oli sateen takia lähtenyt liikkeelle 3h36min myöhemmin kuin schedulen mukaan, mutta toisaalta schedulea ei sitten jatkettu siitä klo17. Eli ei tuo delay taida siirtää sitä schedulea vaan lyhentää leikkuuaikaa jos pitää tuon rain delay päällä..
 
Iso kiitos @HiTec ja muut dokumentoinnista ja inspiraatiosta!

Tuli myös pengottua vähän pintaa syvemmältä tänään. Havaintoja:
- Sunseekerin API-palvelin tietää leikkurin sijainnin hyvin tarkasti, kun API-vastausten perusteella. En tiedä onko se napannut tiedon puhelimesta lopulta kuitenkin, kun laite ei ole ollut wifissä.
- API:sta löytyy muokkaustoiminnot (päälle/pois) GPS:lle ja "ultralle" (ilmeisesti ultraääni kuten aiemmin mainittu). Kävi mielessä että onko nämä vain softalla rajoitettu, mutta olisiko kuitenkin sitä varten, että ne saa paremmista vehkeistä halutessaan pois päältä. Lisäksi ultraäänelle on jokin lv-parametri.
- Joku kyseli ledin kirkkaudesta, sille näyttää olevan jokin yöasetus myös ledNightFlag.
- Mallien 500 ja 501 erona on 2 Ah ja 2,5 Ah akku ja emolevy.
- Paketissa lukee 10/21, API:n mukaan entiteetti on luotu 2021-10-28 ja viimeksi ollut elossa 2021-11-18. Tuli firmiksellä 10918, jos ei supernopeaa kerennyt päivittämään bluetoothin yli (tuskin, kun varoittaa siitä) ja tarjolla olisi 10920.
- API:lta firmispäivitystä kysellessä tiedostoversiot päivitykselle 10920 ovat aivan eriä:
JSON:
[
    {
      "version": "21841",
      "firmwareVersion": "MB_22100",
      "name": "SNK_MB_21841.bin",
      "reportAt": "2022-07-29 06:59:13"
    },
    {
      "version": "40223",
      "firmwareVersion": "MB_22100",
      "name": "SNK_MBTL_40223.bin",
      "reportAt": "2022-07-29 06:59:13"
    },
    {
      "version": "60411",
      "firmwareVersion": "DB_60300",
      "name": "SNK_DB_60411.bin",
      "reportAt": "2022-07-29 06:59:13"
    }
]
Miten vertautunee @HiTec:in tiedostoihin, en tiedä.

Mites tuollainen roboleikkuri toimii rinnetontilla, onko vaara että valuu sivuttain johonkin puskaan tai ojaan?
...
Haasteena omalla tontilla on neljä erillistä leikkuualuetta, joiden välissä on epätasainen rinnealue.
Täällä ei varsinaisesti ole rinnetontti, mutta talon yhellä sivulla on pieni rinne. Leikkuri alkaa siinä keulimaan helposti jolloin lopettaa etenemisen, peruuttaa ja yrittää uusiksi. Voisi varmaan jotain lisäpainoa harkita keulaan. Hankalampi tuntuu olevan tuo rinteen alareunan "oja" kun kotelo ottaa vastaan eikä oikein pääse kääntymään rinteeseen, jos sattuu rajalankaan osumaan. Pitää kokeilla siirtää rajalankaa rinteen alaosaan, jos se auttaisi.

Leikkurissa on kuitenkin tuo multizone toiminto, jolla saa säädettyä neljä eri aloituspistettä, joten omalla pihalla tuo rinnekäytävä hoitunee.

EDIT: API tietää, että kyseessä on Brücke eikä geneerinen versio.
 
Viimeksi muokattu:
Vaikeeta kyllä toi leikkuualueiden säätäminen kun on % kokonais langan pituudesta, ja tekee vaan sitä schedulen mukaan eikä jos painaa starttia. Päivän ekalla leikkuulla alottaa zone 1, lataa ja sitte alottaa zone 2 etc. kunnes max 4. Pitänee ottaa mitta käteen ja laskea pituus jos tahtoo kunnolla säätää sen.
 
Hyvää työtä lisäselvitysten parissa! @janil

Miten tuo api-palvelimelta kysely käytännössä toimii? Ei oo minkäänlaista kokemusta noista hommista. Sen verran tongin robotic-mover connect.apk:ta, että takasinkääntämällä löysin sieltä mm.noita gettereitä ja settereitä esim.gps:lle ja ultralle. Ultra lv parametri lienee Ultrasonic Level, jolla sen herkkyyttä pystyy säätämään, löysin jotain muitakin säädettäviä hommia tuolta, joihin viitattiin lyhenteellä lv, vaikka varmaan parempi olis lvl.

Ilmeisesti leikkurin keulaan, tuohon eka postauksessa kuvatun "helpon" lisäpainon asennuspaikalle olis tarkotus tulla jokin piirikortti. Varmaan just GPS:ää, superwifiä ym.lisähärpäkkeitä varten. Robotin configissa on noiden tilat lukittu nollaan. Jos robotin saa hiukan tilttiin firmispäivityksessä (niinkun meikäläinen), niin ultrasonic ja led saattaa tulla näkyviks sovelluksessa, mut kun ne kääntää päälle, niin sovellus sanoo "no such function exists" tmv.

@Daatta Pitäs kyllä mennä rinteessä sivuttainkin suoraan, eikä lähteä valumaan. Vehkeessä kun on mm. kompassi. Huomaa suorallakin jos kampeaa robottia tarkotuksella vinoon ja päästää irti, niin korjaa samantien suunnan alkuperäseks.
 
API:lta kysely menee tässä tapauksessa suurinpiirtein näin:
- OAuthin password-grantilla haetaan access token scopella server polusta /auth/oauth/token. Poikkeuksena normaaliin hakuun, jo tässä pyynnössä pitää olla Authorization-header mukana, jossa on kovakoodattu salasana. Osoitteen ja salasanan selvitys jää lukijalle harjoitukseksi.
- Palautetulla access-tokenilla voi sitten kysellä API:ltä muita tietoja, esimerkiksi leikkurin tilaa, kun Authorization-headeriin laittaa bearer TAHANSESAATUACCESSTOKEN

HTTP:
GET /mower/device/getBysn?sn=TAHANSARJANUMERO
Authorization: bearer TAHANSESAATUACCESSTOKEN

{
  "code": 0,
  "msg": null,
  "data": {
    "id": "...",
    "name": "Brucke",
    "standard": "RMA500M20V",
...
    "productionAt": "2021-10-28",
    "expirationAt": null,
...
    "firmwareVersion": 10918,
...
    "rainDelayLeft": 180,
    "rainStatusCode": "0",
...
}
 
Kiitos näistä! @janil

Nyt olis ensimmäinen telakkaan asennettava suojakatoksen proto valmiina ja asennettuna paikoilleen. Pysty- ja vaakaputket on 16mm aluputkea ( Sähköasennusputki Purso JAPP16 3m ). Pleksi mielellään 4 millisenä.

Muoviosien tulostus ottaa PCTG-filamentilla ja Prusa i3 MK3S:llä tulostettuna 0,20mm kerroksilla ja quality laadulla reilut 18h. Välttäishän tuohon esim. 0,3mm kerrokset ja draft tulostuslaatukin.

Pleksin muoto on kopioitu suoraan telakan pohjan muodosta, kun se näytti aika sopivalta ja oli helppo piirtää kun heitti vaan telakan pleksilevyn päälle. 5cm jatkoin pleksiä takaa verrattuna telakan pohjaan, että sain robotin peränkin suojan alle.

Ei oo sitten siistitty pleksin reunoja millään tavalla vielä, kun ihan puhdas testiversio kyseessä. Ja noi kattopeltiruuvit on aika rujon näköset. Tarkotus oli tehdä tohon pleksin päälle sellaset 3D-tulostetut spacerit, joihin saa uppokantaruuvit, mut en oo kerenny vielä piirtämään niitä.

Noissa pleksin etu- ja takakiinnityspisteissä on loivaa kulmaa. Tohon noiden väliin tulee vielä kolmannet palat putkeen, jolla pleksin saa halutessaan tosi miedosti kaarelle. Kaiken kaikkiaan aika nätin näkönen, lukuunottamatta noita prototyypin viimeistelyjälkien virheitä, vääriä ruuveja jne. Pitää koittaa huomenna keretä käymään pleksiliikkeessä, josko sieltä löytyis jotain savunharmaata pleksiä järkihintaan.

Edit: Lisätääs tänne vielä nopeet purkuohjeet noille ajomoottori/vaihdelaatikkopaketeille.

- Eli, valmistajan ohjeen mukaisesti renkaista pölykapselit irti (tasapääruuvarilla sisäpuolelta klipsejä kampeamalla irtoaa.)
- Sit renkaat irti, olikohan napamutteri 10mm vai 8mm. Välissä jousiprikka ja normaali prikka.
- Moottori/vaihdelaatikkopaketti lähtee rungosta irti neljällä ristipäällä. (Tässä neliskanttisen muoviosan takapuolella on O-rengas, joka tiivistyy runkoa vasten).
- Sit pitää saada moottorin johtosarja irti emolevystä (pitää purkaa robotin kuoret auki).
- Seuraavaks vaihdelaatikon ulostuloakselista on saatava jousitettu tappi irti. Se lähtee laittamalla alumiininen renkaan napaan tuleva osa pöytää vasten ja naputtelemalla sopivalla esim. kuusiokololla tai torx-päällä jousitettua tappia. Loppunykäisy vaikka pihdeillä. Alumiininen osa ei luultavasti lähde nykäisemällä irti, eikä sitä kannata pakottaa. Paras keino saada tuo osa irti, on laittamalla pyörä takaisin akseliin ja pyörittelemällä sitä, samalla vetäen ulospäin.
- Nyt kun tuo pyörännapaan tuleva osa on irti, niin vaihdelaatikon muovisen asennuskehyksen saa nostettua pois, kunhan ottaa sitä pitelevät ristipääruuvit auki (ovat ruuvilukitteella aika pirun tiukassa).
- Vaihdelaatikko lähtee purkautumaan neljällä kuusiokololla, jotka on tuon muovisen asennuskehyksen alla. (Näissä myöskin ruuvilukitetta).

Miksi tämäkin tuli tutkittua?

Tarkoitus oli tsekata minkälaiset rattaat ja rasvat tuolla on vakiona. Meinasin aluksi, että puran kummatkin ja vaihdan sinne nämä rasvat: Ultimate Racing Gearbox Teflon Grease (100g.) | Rasvat | Hobbyfactory Oy

Mutta, siellähän olikin ihan reilusti laadukkaan oloista mustaa molybdeenirasvaa, joten arvelin että turhahan tätä on lähtee parantelemaan tässä vaiheessa. Vaihtaa joku talvi sinne rasvat jos jaksaa.

Moottorin pinjoniratas oli metallia, sitä seuraavat 4 muovista, sitä seuraava metallinen pinjoni, sit taas 4 metallista ratasta ja pidemmälle en jaksanu purkaakaan, kun huomasin että eipä tätä kannata ruveta parantelemaan.
 

Liitteet

  • 20220824_181728.jpg
    20220824_181728.jpg
    1,3 MB · Luettu: 356
Viimeksi muokattu:
Brucken 3A muuntaja tuli. Pelaa ihan niinkun pitääkin tällä uusimmallakin firmwarella. Tai ainakaan robotti ei mitään valittele telakkaan mennessä ja lähti lataamaankin. En oo kerenny logeista tsekkaamaan latausvirtaa, mut eiköhän se pelaa.

Edit: Valmistajalta kysäisin, niin Zone-leikkaukseen on työn alla päivitys, joka parantaa/helpottaa starting pointien valintaa haluttuun kohtaan. Ehdotin yhtä omaa vaihtoehtosta ratkaisua siihen, jossa robotti ajatettais lankaa pitkin oikeelle kohdalle ja vahvistettais starttauspiste kun robotti on halutulla kohdalla lankaa. Samalla ajolla vois valita kaikki 4-pistettä. Sitä en sitten tiedä minkälainen ratkasu sieltä tulee.
 

Liitteet

  • 20220825_163727.jpg
    20220825_163727.jpg
    2,7 MB · Luettu: 106
Viimeksi muokattu:
Nyt kehtaa pistää näytille useammankin kuvan. Kävin palan savunharmaata 4mm pleksiä lasikaupasta ja tekasin siitä tuon katon. Kuviosahalla PVC-terällä sai siistit leikkaukset tehtyä ja hiomakoneella siistin lopuks reunat ja tein pyöristykset. Kartioporanterällä 6mm reijät ruuveille (koska pleksin ruuvinreijät pitää olla n.1mm isommat kun käytettävä ruuvi, jotta ei lämmön vaikutuksesta halkase pleksiä).

Ruuvit vielä vaihtamatta, kun pitää tulostaa ne spacerit tuohon päälle. Pleksi on nyt vähän kaarella keskeltä, kun tuonne väliin pistin testiin noi koropalat.

Edit: Vaihdeltu pari kuvaa, kun näköjään tuli pari samanlaista.
 

Liitteet

  • 20220826_151513.jpg
    20220826_151513.jpg
    2,6 MB · Luettu: 327
  • 20220826_151556.jpg
    20220826_151556.jpg
    3,7 MB · Luettu: 330
  • 20220826_151526.jpg
    20220826_151526.jpg
    5,8 MB · Luettu: 321
  • 20220826_194632.jpg
    20220826_194632.jpg
    2,3 MB · Luettu: 276
  • 20220826_194648.jpg
    20220826_194648.jpg
    2,2 MB · Luettu: 250
Viimeksi muokattu:
Brucken 3A muuntaja tuli. Pelaa ihan niinkun pitääkin tällä uusimmallakin firmwarella. Tai ainakaan robotti ei mitään valittele telakkaan mennessä ja lähti lataamaankin. En oo kerenny logeista tsekkaamaan latausvirtaa, mut eiköhän se pelaa.

Edit: Valmistajalta kysäisin, niin Zone-leikkaukseen on työn alla päivitys, joka parantaa/helpottaa starting pointien valintaa haluttuun kohtaan. Ehdotin yhtä omaa vaihtoehtosta ratkaisua siihen, jossa robotti ajatettais lankaa pitkin oikeelle kohdalle ja vahvistettais starttauspiste kun robotti on halutulla kohdalla lankaa. Samalla ajolla vois valita kaikki 4-pistettä. Sitä en sitten tiedä minkälainen ratkasu sieltä tulee.
Mistäs noita 3A latureita saa? Hommasin ite toisen telakan ja virtalähteen toiselle puolelle tonttia, nii ei tarvi kahta robottia kun kantaa vaa eri paikkaan kun tarvitsee leikkaa. Mitenköhän ton robotin kartoitus sekoaa kun vaihtelee eri alueiden välillä.

Edit nvm. olen sokea plus tokmannin sivut paskat. Eri kategoriassa kun toi 1A virtalähde.... löyty googlella. Toimiikos toi 3A laturi myös pienemmän akun kanssa että lataisi sen nopeammin?
 
Viimeksi muokattu:
Ihan hyvä työmaa oli kahlata tuo pääketju ja sitten vielä tämä. :D Mutta mielenkiintoista juttua ja kyllähän tuo Brykke alkas tällaista säästäjää kiinnostaa. Noista rinneominaisuuksista ei ihan liikaa ole kuitenkaan vielä keskusteltu. Meillä on ihan kunnon rinnetontti jossa alapihan ja yläpihan välillä on 20-30 astetta jyrkimmissä nousuista. Onko mitään tsäänssiä, tuo vehje handlais peräti tuollaisen 30 asteen nousun? Jos vaikka modaa vielä renkaita ja laittaa lisäpainoja. Toki iso apu tuosta olis vaikka vaikka jyrkimmät kohdat joutuis edelleen manuaalisesti leikkaamaan ( mielummin ku ostaa Husqun neliveto).

Alue on suht haastava muutenkin eli esteitä on jonkun verran alueella. Ajettavaa olis sellainen 1200m2. Olisko järkevin ostaa tuo 800-malli siihen kun ei nyt ihan just ole intoa lähteä modaamaankaan? Vielä noita myymälöissä näyttää olevan.
 
Jaahas tuli huomattua miksi leikkurin mukana tuli 6 tappia latausaseman kiinnitykseen kun oli vaan 4 näkyvää reikää. Kaksi oli piilotettuna latausyksikön alla. Huomasin vasta kun laitoin tavarat talvisäilytykseen ja irrotin lataustelakan rungosta. Saa jäädä talven yli maahan se pohja. Harmiksi tuossa toisella telakassa minkä ostin erikseen ei tullut niitä tappeja mukana niin jouduin käyttää noita kahta mitkä jäi yli tuosta ekasta telakasta. No kyllä se on pysynyt aloillaan pelkästään kahdellakin.

Ihan hyvä työmaa oli kahlata tuo pääketju ja sitten vielä tämä. :D Mutta mielenkiintoista juttua ja kyllähän tuo Brykke alkas tällaista säästäjää kiinnostaa. Noista rinneominaisuuksista ei ihan liikaa ole kuitenkaan vielä keskusteltu. Meillä on ihan kunnon rinnetontti jossa alapihan ja yläpihan välillä on 20-30 astetta jyrkimmissä nousuista. Onko mitään tsäänssiä, tuo vehje handlais peräti tuollaisen 30 asteen nousun? Jos vaikka modaa vielä renkaita ja laittaa lisäpainoja. Toki iso apu tuosta olis vaikka vaikka jyrkimmät kohdat joutuis edelleen manuaalisesti leikkaamaan ( mielummin ku ostaa Husqun neliveto).

Alue on suht haastava muutenkin eli esteitä on jonkun verran alueella. Ajettavaa olis sellainen 1200m2. Olisko järkevin ostaa tuo 800-malli siihen kun ei nyt ihan just ole intoa lähteä modaamaankaan? Vielä noita myymälöissä näyttää olevan.
Ainakin mainostaa Nousu/laskukulma/kaltevuus: max. 22° / 40 % sitten myös pitää muistaa alueen koossa että rajalangan maksimi pituus on se 300metriä. Itse luovutin isonalueen kohdalla ja tein kaksi aluetta eripuolille pihaa ja ostin erillisen telakan toiselle puolelle pihaa ja kannan sitten kun tarvii vaihtaa nurmikkoa.
 
Ihan hyvä työmaa oli kahlata tuo pääketju ja sitten vielä tämä. :D Mutta mielenkiintoista juttua ja kyllähän tuo Brykke alkas tällaista säästäjää kiinnostaa. Noista rinneominaisuuksista ei ihan liikaa ole kuitenkaan vielä keskusteltu. Meillä on ihan kunnon rinnetontti jossa alapihan ja yläpihan välillä on 20-30 astetta jyrkimmissä nousuista. Onko mitään tsäänssiä, tuo vehje handlais peräti tuollaisen 30 asteen nousun? Jos vaikka modaa vielä renkaita ja laittaa lisäpainoja. Toki iso apu tuosta olis vaikka vaikka jyrkimmät kohdat joutuis edelleen manuaalisesti leikkaamaan ( mielummin ku ostaa Husqun neliveto).

Alue on suht haastava muutenkin eli esteitä on jonkun verran alueella. Ajettavaa olis sellainen 1200m2. Olisko järkevin ostaa tuo 800-malli siihen kun ei nyt ihan just ole intoa lähteä modaamaankaan? Vielä noita myymälöissä näyttää olevan.

Itsekin hankin joitakin viikkoja sitten tämän mainion ketjun ansiosta!
Meillä pieni mutta mäkinen takapiha. Useampana päivänä olen löytänyt laitteen sammuksissa ehkä jyrkimmän mäen kohdalta. Silmäarviolta silti varmaan alle 30% kaltevuus. Lisäpainoa nokkaan en ole vielä kokeillut..
 
Meillä on noussut noin 25 asteen nousut ihan mukisematta toisin kuin edeltäjänsä 5-vuotta vanha Worx. Tuntuu muutenkin paljon fiksummalta vekottimelta, eikä hintaakaan ollut kuin kolmasosa Worxin hinnasta.
 
Hmm uutta päivitystä pukkaa apillä, versio 23000.
 

Liitteet

  • Screenshot_2022-09-02-01-43-43-302_com.cj.lawnmower.jpg
    Screenshot_2022-09-02-01-43-43-302_com.cj.lawnmower.jpg
    330,6 KB · Luettu: 189
Päätin siirtää leikkurin talvisäilöön kun ei enään tänä syksynä nurmikko kovin paljoa kasva. Akku irti ja leikkuri talliin. Otin myös latausaseman irti alustasta. 2ruuvilla ja clipseillä kiinni niin ei tarvi tappeja rupee nostelee maasta. Löyty pieni suunnittelu virhekkin siitä alustasta kun jokasessa muussa paitsi yhdessä kolossa on valuma reikä. Tässä yhdessä missä ei ollut oli ollut täynnä vettä niin porasin pienen reiän kulmaan että tyhjenee eikä kerää vettä ja jäädy.
 
Uskaltaiskohan tota uutta 23000 firmistä päivittää vai hajoaakohan koko kone? Onko kukaan kokeillut?
 
Uskaltaiskohan tota uutta 23000 firmistä päivittää vai hajoaakohan koko kone? Onko kukaan kokeillut?
Eipä se varmaa mihikää hajoa. muistaa vaa että tarpeeks vahva wifi tai ei toimi. piti tuoda omani sisälle asti että toimi päivitys kun viimeksi päivitin.
 
Hienosti onnistui ainakin täällä firmiksen päivittäminen 23000 firmikseen. Ei mennyt kovin kauaa vaikka wifi-signaali ei ollutkaan kovin vahva. Hyvin vaikuttaa toimivan.

Hyvin päivittyy
Päivitys onnistui

Edit: Lisätty toinen kuva
 
Viimeksi muokattu:
Nyt näköjään muillakin OTA:n kautta jaetut firmispäivitykset alkaa täsmätä meikäläisen leikkureiden ihmeversioihin :D

Testailin tuossa ajovalojen lisäystä. Menee ehkä turhaks hifistelyks, mut....

Emolevyllä ylimääräsenä olevaan nelipinniseen liittimeen ei tule virtaa missään vaiheessa. Ilmeisestikin siksi koska portti disabloitu leikkurin ohjelmasta, kaikki komponentit näyttäs olevan kyllä piirilevyllä, jos oikein katsoin.

5V LED-nauhalle tai RC-auton LED-barille saa kaikista kätevimmin virrat suoraan törmäysanturilta. LEDin johtosarjan voi puukottaa leikkurin yläkopasta läpi (ei "liikkuvasta" kopasta, vaan siitä joka on ruuveilla kiinni alakotelossa).

Pitää jossain vaiheessa piirtää ja tulostaa LED-nauhalle tiivis runkopala, jonka voi ruuvata leikkuriin kiinni. Valot toimii sitten siten, että leikkurin kun lyö päälle, niin valot palaa koko ajan. Sammuvat vasta kun leikkurin sammuttaa.

Optimihan olis, että ne toimis vaan sillon kun leikkaaminen on käynnissä, mut tämän parempaa ei taida saada yksinkertasella toteutuksella tehtyä.
 
Vannoutuneena T1/T2 fanina piti alkaa piirrellä korviketta tuolle Brucken leikkuukorkeuden säätönamiskalle. Tulostan tuon luultavasti mustana/hiilikuituisena, jossa välissä muutama kerros pimeässä hohtavaa PETGiä, jolla saa näppärästi tyyliteltyä tuon Skynet tekstin. Tai sit ihan vaan läpikuultavalla punasella tuo teksti. Muuntelin tota namiskaa samalla vähän matalammaks, kun tuo vakio on aika korkee. "Haitat" pitää vielä piirtää ja muutamat pyöristykset lisätä ja kohdistusmerkki, sit ois valmis tulostettavaks.

Skynet cutting height adjustment knob.png
 
Kiinnostelis ostaa testiin tämä leikkuri. Ei kenelläkään olis laittaa leikkuujäljestä kuvia esimerkiksi tänne?
 
Kiinnostelis ostaa testiin tämä leikkuri. Ei kenelläkään olis laittaa leikkuujäljestä kuvia esimerkiksi tänne?
Hyvin leikkaa kunhan osuu. Pidempikin pusikko tasaantuu kunhan ei heiniä leikkaa. Piti purkaa pyörä pois kun oli takertunu heinänkorsia renkaan ympärille ja sitte saa aina putsata ruohot terien välistä. kyseisiä ongelmia ei tule jos on jo lyhyt nurmikko ja ylläpitää sitä.

Jaahas saa keväällä vaihtaa terät kun aika lommolla nykyiset kun ajanut juureen ja käpyjen yli.
 
Tuossa muutama kuva leikkuukorkeus 20-25mm välillä, itse ainakin tyytyväinen koneeseen ja työnjälkeen
 

Liitteet

  • 20220907_181241.jpg
    20220907_181241.jpg
    4,3 MB · Luettu: 428
  • 20220907_181223.jpg
    20220907_181223.jpg
    4,1 MB · Luettu: 429
  • 20220907_181216.jpg
    20220907_181216.jpg
    4,1 MB · Luettu: 390
Viimeksi muokattu:
Lähinnä kiinnosti millaista jälkeä tulee kun tämä robotti leikkaa kuviolla random vs. jotkin muut leikkaa järjestelmällistä kuviota.
alkuunhan se näyttää sieltä täältä ajeltuna. Itsellä vaikea piha esteitä paljon. Viikon verran taisi ottaa kun laittoi, että tuli tasainen
 
Oon tässä suunnitellu ultraääniantureiden lisäystä tohon protoilubruckeen. Selvitystyön jälkeen vaikuttais, että selkein ja yksinkertaisin keino on hyödyntää tuota törmäystunnistimen liitäntää.

Idea siis tiivistettynä seuraavanlainen:

- 2x ultraäänianturia alkuperäsille asennuspaikoille yläkoppaan ja "koristekehykseen" reijät ja niihin 3D tulostetut täytepalat, jotta ei näytä ihan paskalta modaukselta.
- Arduino Nano törmäystunnistimen johtosarjaan liitettynä. Alkuperänen törmäystunnistin kiinni Arduinoon ja ultraäänianturit myöskin luonnollisesti kiinni arduinoon.
- Leikkuumoottorin pyörimisen tunnistustieto pitää saada arduinolle jostakin (muuten ei voi telakoida, koska ultraääni).
- Koodinpätkää arduinolle, joka välittää robotille "törmäystietoa" joko magneettikytkimiltä tai ultraääniantureilta.
Alkuperäsissä HAL-antureissa ei lue kuin "8313". Kummankin ulostulo välitetään robotin näyttökortille erikseen omalla johdollaan. En löytäny netistä mitään tuolla numerosarjalla, joten pitää vähä mittailla. Eli anturin liitäntä on " 5V, vasen ulostulo, oikee ulostulo, GND".

Kuulostaa simppeliltä, mutta varmaan jonkin verran saa viritellä että toimivan saa.

Liitteenä eka tuloste leikkuukorkeuden säätönamiskasta. Pitää vähä tota logoa modailla että saa laatua paranneltua, mut ihan teknisesti toimiva siitä tuli.
 

Liitteet

  • 20220908_140047.jpg
    20220908_140047.jpg
    1,5 MB · Luettu: 242
Piirtelin ja tulostelin Arduino Nano V3:lle ekan prototelineen. Arvelin että helpoin kun tyrkkää sen suoraan tohon törmäystunnistimen viereen, saman ruuvin alle. Infill näyttää rumalta tuossa läpikuultavassa filamentissa, mut välttää protoilussa.

Ultraäänianturit on tilaamatta vielä, kun pitää vähä selvitellä minkä malliset sopis parhaiten tähän käyttöön. Arvelin pistää myös saman Arduinon perään ne ajovalot, niin saa niidenkin toimintaan jotain järkeä.

Edit: Tilasin 2kpl "JSN-SR04T" mallisia antureita. Sunseekerin alkuperäset on näköjään vähä viistossa toisiinsa nähden, joten arvelin nyt ihan ensimmäisenä kokeilla noita omia antureita silleen, että toista käytetään vaan triggerillä ja toisella kuunnellaan.
 

Liitteet

  • 20220913_231810.jpg
    20220913_231810.jpg
    2,4 MB · Luettu: 144
Viimeksi muokattu:

Statistiikka

Viestiketjuista
264 762
Viestejä
4 581 526
Jäsenet
75 503
Uusin jäsen
mukcy

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom