• Huom! TechBBS-foorumi on päivitetty uusimpaan Xenforo 2.1-versioon. Kyseessä oli iso päivitys, jonka seurauksena ulkoasu täytyy työstää kokonaan uudelleen, lisäosat päivittää ja toiminallisuuksia säätää. Päivityksen jälkeinen työ ja viilailu jatkuu kulisseissa ja palautetta voi antaa palautealueella, kiitos.

Auton äänieristys

Liittynyt
02.12.2016
Viestejä
1 292
No, pääsääntöisesti enempi aina parempi. Toki tuo butyylimatto ei tee juuri mitään huokoiseen pintaan liimattuna jos se "kelluu" pinnalla eikä oikeasti lisää kappaleen värähtelymassaa.

Butyylin kanssa alkaa hyödyt heikkenemään käytettyyn tavara/rahamäärään nähden noin 50% peittoalueen jälkeen. Noista muista matoista ei ole samanlaista lukua antaa, mutta käytännössä tunge sinne joka väliin se määrä mihin a) rahat ja b) tilat riittää.
 
Liittynyt
15.09.2018
Viestejä
415
Tuolla ohuemmalla esim. stp black gold butyylimatolla ei tarvitse vuorata kaikkia pintoja täydellisesti, tuon ohuen maton tarkoitus on vähentää laajojen metallipintojen värähtelyä. Moni esimerkiksi vuoraa koko kattopellin sisäpuolelta tuolla vaikka yksi tai kaksi levyä riittää jäykistämään sen. Lattiaan ja oviinkin riittää sopivat palaset, ei tarvitse siis jokaista nurkkaa saada piiloon.

Huokoisemmilla matoilla voi sitten vuorata laajemmat alueet, varsinkin pyöränkotelojen ympäristöt. Lopuksi sitten hankaliin paikkoihin voi sumuttaa äänieristemassaa.

Perhana kun ei tullut kuvattua entistä audi a3:a jossa joku mestari oli leikellyt pieniä n. 3x5cm palasia mm. Lisäjarruvalon sisäpuolelle(näkyi ulkopuolelta ikkunasta) takakontin muoviluukkuihin ja tuhkakuppien kansiin:facepalm:
 
Liittynyt
02.12.2016
Viestejä
1 292
Noita pikkupaloja on varmaan käytetty resonointien poistamiseen jos on huudateltu Boten Annaa pisin kylän raittia.
 
Liittynyt
15.09.2018
Viestejä
415
Juu, niin minäkin päättelin, varsinkin kun auto oli "teinihkö". Mutta kun minulla vain olisi kuvat niistä niin jokainen voisi päätellä oliko niillä vaikutusta. Esimerkkinä juurikin tuo lisäjarruvalo, ikkunassa olevan lisäjarruvalon sisäpuolella alareunassa muoviin kiinnitettynä oli pikkupala eristettä, paremman tuloksen olisi saanut taittelemalla paperinpalan johonkin väliin.

Suurimpana hyötynä tuosta on varmaankin ollut se että jokainen auton ulkoapäin näkevä on huomannut että autoon on laitettu ihan oikeaa äänieristettä.

Hirveää iloa tuskin on ollut myöskään lampunvaihtoa varten suunniteltujen luukkujen sisäpuolen vaahtomuoveihin liimatuilla palasilla.

Nooh, nuoret kollit olleet asialla, ei kaikkea voi tietää ja placebo vaikutus on monesti suurempi kuin todellinen hyöty:)
 
Liittynyt
27.12.2017
Viestejä
77
Kuinka paljo suunnilleen tota eristysmattoa menee sedan auton 4 oven eristämiseen, että vetäisi ulkopellin sisäpuolelta kokonaan ja vielä toinen kerros siihen ovipahvin taakse reikien päälle?
 
Liittynyt
11.01.2017
Viestejä
317
Ite tuli gen 8 civiccii tilattua 9 neliöö STP:n mattoa ja yks ovikitti, eikhää noilla alkuu pääse ja on kesälomalla jotaa tekemistä, jos vaik sais rengasmelun kurii.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuja
80 414
Viestejä
1 642 993
Jäsenet
36 190
Uusin jäsen
505

Hinta.fi

Ylös Bottom