Sopii hyvin kyllä tähän ketjuun jatkoksi; Luulin tuota touhua jotenkin paljon arvokkaammaksi, alkaen 500e tyylillä.
Niinpä, ei se kallista ole siihen nähden miten paljon huippuammattilaiset tekevät ruokasi eteen.
Hinnat olivat hieman nousseet. Laajempi Menu Olo 2021 maksaa seuraavasti:
Ruoka 159 €
Valinnainen juustolautanen 29 €
Parempi juomapaketti 237 €
Yht. 425 €
Halvemmalla pääsee, kun valitsee tavallisen juomapaketin (147 €) tai alkoholittomat juomat (58 €).
Itse pihinä otin viimeksi juomiksi vain glögiä lämmikkeeksi, itselle vettä ja vaimolle vettä ja seljankukkamehua. Glöginkin taisin ottaa halvemman Olo Gardenin puolelta, joten meidän yhteislasku Michelin-Olossa oli vain 265 €. Osaan kyllä arvostaa hyvää punaviiniä tuhdin pihvin kanssa, mutta en millään näe viinipakettia 147-237 euron arvoiseksi. Kuudesta lasillisesta menee seuraava päiväkin pilalle. Viinien hinnat ovat pii kertaa Alko, joten noilla alkoholipaketeilla se helppo raha yritetään ottaa asiakkaalta, kun huonosti kannattavalla huippuruoalla ei niin paljon voittoa jää.
Olo on ollut suosikkini ruoan suhteen, mutta keittiöpäällikkö Jari Vesivalo otti loparit viime vuonna turhauduttuaan toisen tähden tulemattomuuteen. Toivottavasti ravintola on säilyttänyt tasonsa Tuomas Vierelän komennossa.
Jari:
Vielä niistä samoista heinistä. Michelin-ravintolalle ei riitä, että hankitaan joku sama heinä, vaan sen pitää olla päivän paras kyseisen lajikkeen heinä. Hankinnassa pitää olla suhteet kunnossa:
"
Koivunmahlaa Purmosta, kukkakaalia ja kyssäkaalia Lindrothin puutarhasta, siikaa Inarinjärvestä ja luomuemmeriä Malmgårdista, ja lista jatkuu...
Helsinkiläinen Olo-ravintola luettelee The Journey -maistelumenun esitteessä asiakkailleen, mistä päälle sadan euron illallisen ainekset ovat kotoisin.
Vain päivät parhaat raaka-aineet kelpaavat, Michelin-tähden Olo toteaa.
"Menussa on 14–16 ruokaa", kertoo keittiömestari Jari Vesivalo.
Olon raaka-aineiden kotimaisuus huitelee yli 90 prosentissa, myös kasviksissa talvella. Espanjan tomaatteja ei tässä keittiössä tavata.
"Talvella on juuriselleriä paljon, samoin maa-artisokkaa, eli juureksia."
Suomessa Vesivaloa innostavat ennen kaikkea vuodenajat, ja niitä on hänen laskuoppinsa mukaan kolme: keväästä syksyyn, alkutalvi ja talvi.
"