- Liittynyt
- 17.10.2016
- Viestejä
- 3 965
Ja kuulema i7 6c koneet samalla pätsillä on nopeampia kuin i9 6cJännästi on vaan alikellotettu prosessoria.
![]()
Sitten kerrottu käyttäjille, että Private Key. AMAZING!
Viimeksi muokattu:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Ja kuulema i7 6c koneet samalla pätsillä on nopeampia kuin i9 6cJännästi on vaan alikellotettu prosessoria.
![]()
Sitten kerrottu käyttäjille, että Private Key. AMAZING!
Kerrotko miten on alikellotettu? Tossahan turbo on täsmälleen sama kun aiemmin, mutta jatkuvassa rasituksessa ei yritetä jatkuvasti tunkea sinne täydelle turbotaajuudelle.
Toihan toimii jatkuvassa rasituksessa edelleen selvästi ilmoitettua 2,6 GHz peruskellotaajuutta korkeammalla?
Sanoin ekana että kiinnostais asia, joten myönsin ite suoraan tuon asian etten ymmärrä, joten mitä yrität tuoda esile muuta kuin että pelleksi yrität tehdä?
Kerro sinä ole hyvä kun naureskelet ja tuot esille asian ja näköjään tiedät.
Tulee pari asiaa vain.. unohtivat ajureista eli *.kextistä allekirjoituksensa joten suoja eli SIP ei antanut sen latautua normi käyttäjälle.
Tosin kun mussuttavat firmwaresta niin ei voitais puhua *.kextistä (ajurista) vaan että uefiin (eli biokseen) tekivät korjauksen mutta tiedä nyt tukeeko macos päivitys moista suoraan. "Key" eli jonkun arvon uefiin...
Epämääräistä apple pr mussutusta mistä ei saa nyt selvää. Kuitenkin QC mokas pahasti.
No Aero 15 tulee GTX1070 ja MBP 560X GPU:lla. Onhan nuo ihan eri planeetalta jos kodekki tukee GPU:ta.
Ei tuossa ole mitään yllättymistä, tuossa kuvan graafissa olessa Aerossa on paljon tehokkaampi näytönohjain (jota Adobe myös tukee).
Se Aero on myös paljon läskimpi kone kuin Macbook Pro, joten eivät sinänsä paini edes samassa sarjassa.
Jos otetaan nyt varsin yleinen esimerkki, että mulla on NetBeans auki ja yhdessä Chromen ikkunassa dev-sivusto, toisessa API-dokumentaatio ja kolmanessa sitten vaikka 20 välilehteä kaikkea satunnaista.
Niin Macissa et voi vaihtaa hiiren koskematta NetBeansista suoraan esimerkiksi Chromen API-dokumentaatioon, vaan voit liikkua vain NetBeansin ja viimeisimmän Chrome-ikkunan välillä cmd+tabilla. Sitten kun olet vaihtanut Chromeen, voit liikkua toisella näppäinyhdistelmällä eri Chrome-ikkunoiden välillä (cms+shitf+´).
Eli sen sijasta, että voisit vaan vaihtaa kaikkien ohjelmaikkunoiden välillä yhdellä näppäinoikotiellä (alt+tab windowsissa), joudut käyttämään kahta eri yhdistelmää ja vieläpä toinen niistä vaatii kolmen sormen yhdistelmää (ja eri puolella näppäimistöä kuin cmd+tab).
En tiedä kenen mielestä tuo on näppärää, varmaan niiden mielestä, joiden ei tarvitse sitä käyttää koska käyttävät vain yhtä ikkunaa.
Ja sitten jääräpäisesti Apple ei tarjoa Dockkiin tai cmd+tabiin mitään esikatselukuvakkeita ikkunoiden sisällöstä, varmaan vain siksi koska Windows teki sen ensin. Pitäisi käyttää Mission Controlleria (ent. expose) ja se taas vaatii taas yhtä näppäinyhdistlmää ja lisäksi myös hiiren käyttöä.
Jos joku ei osaa mäkkiä käyttää, niin tuntuuhan se kankealta. Virtuaalidesktopit (spaces) on mainio tapa organisoida useiden eri ikkunoiden välillä siirtymistä.
Itse käytän mäkkiä isolta osin nimenomaan siksi, että sen avulla pystyin luopumaan hiirestä. Touchpad-gesturella expose + useiden ikkunoiden välillä siirtyminen on minulle nopeampaa kuin alt-tabilla 10:n ikkunan välillä plärääminen.
Taitaisi olla kyllä lähinnä poikkeus, jos macbook pro ei throttlettaisi edes jonkin verran. Se, että nopeus romahtaa noin paljon kyllä myös yllätys.
D2d trki Jo uuden videon jossa samat testitNyt korjauksen tultua, olisi jännä nähdä vastaava testi kuin ennen päivitystä eli kuinka nopeasti video pakkaantuu nyt. Sikäli ikävää, että virransyöttö tai sen jäähdytys on alimitoitettu, jos kerran muuten jäähdytys pystyisi pitämään ytimet tarpeeksi viileänä. Tosin tuo lähes sadan asteen lämpö noissa käppyröissä kyllä antaa kuvan siitä, että jäähdytyskin on alimitoitettu. Kyllähän se metallijäähy tietysti painaa ja vie tilaa, mikä on ikävä asia kannettavassa laitteessa.
Tuolla tehokkamalla näyttiksellä tuskin vaan on mitään merkitystä, koska videonpakkaukselle on ihan oma logiikkansa, joka on käytännössä koko sukupolvelle aina sama (Nvidialla siis sama videocore 1030-1080Ti). Eli eipä pelkästään tehokkaampi näyttis selitä eroa. Toki se, että jos Windowsilla käytetään rauta enkoodausta ja MacOS:llä ei, niin toki saadaan iso ero aikaiseksi. Rauta enkoodauksessa on huonona puolena, ettei sen aseuksia pääse valitsemaan niin vapaasti, kuin softaenkooderin. Tämä tuotaa käytännössä aina huonompilaatuisia videoita samalla bitratella. Toki se, että onko asialla peruskäyttäjälle väliä, on eri asia. Kuten myös, kuinka moni jaksaa perehtyä videonpakkaukseen niin paljon, että ymmärtää mitä lukuisat eri vivut tekevät nopeudelle ja laadulle.
Windowsillahan on nykyään lukuisia tapoja ikkunoiden hallintaan.
1) Luoda jokaiselle ikkunalle tai aihepiirille oma työpöytä ja vaihdella näiden välillä näppäinkomennolla
1.1) Edellisen lisäksi työpöydälle voi kohdistaa esim. neljä ikkunaa helpsti näytön kulmiin, ilman mitään lisäsoftaa. Tämä toimii, jos on iso näyttö käytössä
2) Hyppiä muutaman edellisen ikkunan välillä alt-tabilla
3) Vaihtaa ikkunaa ja työpöytää win-tabilla, joka vastaa näkymältään MacOS:n Mission Controlia (onpa nimi keksitty)
4) Hypätä suoraan haluttuun ohjelmaan win-<numero> eli jos haluttu ohjelma on auki tai kiinnitetty (pinnattu) tehtäväpalkkiin, niin siihen voi siirtyä suoraan em. näppäinkomennolla. Näin voi käyttää vaikka kahdeksaa eri ohjelmaa, joilla kaikilla on n+1 ikkunaa hyvin nopeasti. Jos useimmin käytetyt softat pinnaa palkkiin, niin ne ovat aina saman numeron takana, joten se tulee selkärangasta. Näin voi vaihtaa vaikka pdf lukijan, selaimen ja editorin välillä painamalla, win+1, win+2 tai win+3. Jos haluaa vaihtaa selaimen toiseen ikkunaan, siihen pääsee suoraan win+22 komennolla (painaa siis kakkosta nopeasti kahdesti). Jos haluttu ohjelma ei ole auki, se myös aukeaa tällä komennolla.
5) Perinteisesti valita hiirellä ikkuna
Näillä saa sangen tehokkaaksi työskentelyn ja etuna on, että nuo toimii kaikilla Windows koneilla samalla lailla, toisin kuin kolmannen osapuolen sovellukset.
Siitä olen samaa mieltä, että Windowsin tasohiiressä olisi parantamisen varaa tai siis eleissä tarkalleen. Vakiona kun ei ole mitään eleitä, niin valmistajat keksivät sitten omiaan, eikä koskaan voi eri koneiden välillä tietää, mitä mikäkin ele tekee. Lisäksi, koska eleet eivät ole osa käyttistä, niiden toimivuus vaihtelee, eikä animaatiot seuraa eleitä, kuten MacOS:ssa. Tämän suhteen Apple on kyllä edellä.
En missään sanonut että tietäisin enemmän vai tarviitko savoksi? Toinen kerta joudun sanomaan asiasta henkilökohtaisesti sinulle sun vitsistäsi jolle yksinäsi naureskelet. Ilmoitin ihan alkuperäisessä viestissä selvästi. Ja nyt on viimeinen koska en tuhlaa aikaani enempää.Ota nyt oikeesti itseesi vitsistä [emoji23][emoji23] Huvittaa vaan yleensä nämä harrastelijat joilla on parempaa ja enemmän tietoa kun nyt vaikka Applella tai Microsoftilla tai muilla alansa huippufirmoilla.
En missään sanonut että tietäisin enemmän vai tarviitko savoksi? Toinen kerta joudun sanomaan asiasta henkilökohtaisesti sinulle sun vitsistäsi jolle yksinäsi naureskelet. Ilmoitin ihan alkuperäisessä viestissä selvästi. Ja nyt on viimeinen koska en tuhlaa aikaani enempää.
Ei oo ensimmäinen kerta jos apple valehtelee yleisölle suojellakseen osakkeiden arvoa. En halua itseäni pitää tyhmänäkään ja helposti vedettävänä.
Eihän se ole alikellotusta. Korjattiin ihan selvä suunnitteluvirhe. Ei mun muutkaan läppärit max turbossa pysy vaan se putoaa jos rasitus kestää pitempään.
Edelleen se max turbo kestää hetken ja loppuaika mennään näemmä 3 GHz tuntumassa eli 700 MHz korkeampana kuin vakiotaajuus.
Eli selvä vika korjattu kuten noista graafeistakin näkee. Minulle tuo korjaus ainakin kelpaa jotta voin harkita ton 13" hankkimista taas.
tuosta kun lukee niin miten voikin i9 ja ultrabook kuulostaa niin väärältäJollain tietoa siitä miten vastaavissa ultrabookeissa, esim. XPS 15:ssa i9 boostit toimii?
tuosta kun lukee niin miten voikin i9 ja ultrabook kuulostaa niin väärältä![]()
Taisi tuossa Dave2D:n uusimmalla videolla olla maininta että tuo Dell on pikkaisen Applen konetta edelleen tehokkaampi, mutta sen kummempaa tietoa ei oo.Jollain tietoa siitä miten vastaavissa ultrabookeissa, esim. XPS 15:ssa i9 boostit toimii? Onko merkittävää eroa tähän uusimpaan Applen tekeleeseen verrattuna?
Sehän se olennainen asia on, eikä se kuinka pilkulleen Applen markkinointiosaston selitykset toteutuu.
Olen suunnitellut ja kolvannut / SMD uunittanut yhteen tietokoneeseen / useampaan sen kopioon virransyötön / koko emon. Toki 2W TDP up-to 180MHz Arm on vähän eri asia kuin 100W hörppivä hexacore x86, eikä fettien sulaminen ole noilla tehoilla se suurin riski...![]()
Et ole kuullut koska et ole selkästikään mukana piirilevytason korjaustoiminnassa, eikä sitä ilman piirilevytason tutkimusta voi edes näyttää toteen
Mutta näitä on oikeasti ja paljon, liitin mukaan esimerkkikuvan siitä miten nuo hakkurit toimivat emolevyillä.
Kuvassa on esitettynä yksi vaihe joka koostuu kahdesta mosfetististä ja kelasta. Jos alempi mosfet, kuvassa LS FET menee oikosulkuun rikkoontumisensa vuoksi yleensä mitään kamalampaa ei pääse tapahtumaan, viimeistään pienen savukiehkuran jälkeen koneen virtalähde ylivirtasuojaa ja kone sammuu. Ja kone on todella suurella todennäköisyydellä korjattavissa vain fetin ja ehkä fetin ohjaimen vaihtamalla.
En toki korjaa läppäreitä, mutta aika paljon tulee niistä netissä luettua. Applejen tyyppiviat ovat tuttuja kun niitä on itsekin / tuttavapiirissä törmätty ja netissä niistä niin paljon kirjoitetaan, mutta koskaan en ole kuullut ompusta jonka emo olisi hajonnut muuten kuin noiden tunnettujen GPU-ongelmien takia.
Fetin sulaminen oikosuluksi -> CPU:n käristyminen lienee jo luokkaa 1:5000 läppärille osuva kuolemansyy jossei harvinaisempikin?
Tuolla tehokkamalla näyttiksellä tuskin vaan on mitään merkitystä, koska videonpakkaukselle on ihan oma logiikkansa, joka on käytännössä koko sukupolvelle aina sama (Nvidialla siis sama videocore 1030-1080Ti).
Noniin, here we go again. Ennen Jobsin uutta tulemista Appeli oli surkeassa jamassa. Kun setä tuli takaisin puikkoihin ilmestyivät iMac, iPod, iPhone, iTunes, iPad ja mitä noita nyt oli. Kun ukko kuukahti (eikä välttämättä olisi kuukahtanut ellei olisi niin vahvasti ollut vaihtoehtolääketieteen perään), niin vaikea sanoa että mitään oikeasti mullistavaa uutta olisi sen jälkeen tullut. Vähän tehokkaampana ja pienempänä samaa palettia vuodesta toiseen. Jobsin aikaan Apple oli vielä oikeasti edelläkävijä, mutta nykyään useimmiten vain meh. Hiirikeskusteluun löytyy montaa mielipidettä. IBM:n Thinkpad-tattihiirien perään jotkut vannovat, toiset Applen tasohiiren ja oikeasti jos tarvitsee jotain näppärää tehdäkin niin erillishiirtä on vaikea peitota.Jobsin jälkeen käyttis on edelleen unix, eikä Apple ole siirtynyt Windowsiin. Mitä erityistä niissä oli Jobsin elossa ollessa enemmän? Jobsin omin käsin laitteen päälle ripottelema taikapöly kenties. Touchpad mäkeissä tietty edelleen myös paras. Tähän Windows miehet kuittaa että käyttävät erillistä hiirtä
Ja nyt toi i9-bugi on korjattu ja toimii normaalisti.
No tämänkin kommenttisi taso ei paljoa hurraahuutoja herätä. Jos olet laittanut hölmöyksissäsi kaikki munat Applen koriin, niin ehkä selviät yhdellä johdolla ja n-määrällä adaptereita, mutta valtaosalla talouksista löytyy kuitenkin paljon muuta laitetta ja niiden kanssa tuleekin sitten ongelmia Applen suljetun ekosysteemin kanssa.Mulla kyllä väheni kaapelimäärä kun kaikki hoituu nyt yhdellä johdolla.
Kaukaa saa tätä itkua taas hakea.
Ja jos nyt implikoit joksikin omenafaniksi, niin ota silmä käteen ja lue mun viestejä.![]()
Puhuin Applen laitteista yleensä eli puhelimien 3,5mm liitännän poistaminen on herättänyt paljon närää, eikä sille ole mitään järkevää perustetta muuta kuin omien lisälaitteiden lisämyynti ja valmistuskustannusten pienentäminen jo ennestään järjettömän katteellisista kapuloista. Hyvät kuulokkeet tarvitsee ostaa sen kerran ja edelleen langalliset kuulokkeet tarjoavat parempaa äänenlaatua kuin langattomat. Bluetooth ei sekään tunnu edelleenkään olevan aivan ongelmaton tekniikka. Toki itsekin nyt harkitsemassa langattomia korvanappeja intensiivisempiin urheiluaktiviteetteihin, mutta kyllä ne high-end Sennheiserit edelleen napsahtavat usein siihen nyky-Samsungin 3,5mm-liitäntään. Ehkä joskus langattomat kuulokkeet saavuttavat langalliset hinta/laatusuhteellaan, mutta sinne on vielä matkaa. Apple perustelut plugin poistolle olivat isomman akun mahduttaminen luuriin, kuvanvakain ja IP67-suojaus, mutta jännä että moni Android-valmistaja on saanut nämä kaikki omiin puhelimiinsa toteutettua 3,5mm plugin kanssa jo vuosia. Ja ennen kuin päästään taas siihen dongelipälinään, niin onpahan taas yksi hukattava kalikka lisää ja huhut väittävät että se dongeli pudotetaan lähitulevaisuudessa vielä pois puhelinpaketista erikseen ostettavaksi. Niin tai näin, se että se plugi on mukana, on asiakkaalle etu, käyttää sitä tai ei.Otsikon laitteessa on ihan standardi usb-c -lataus, ja 3,5 millin reikäkin löytyy.
Ettet nyt vaan itse keskittyisi vähän liikaa niiden logojen vihaamiseen/fanittamiseen/mihinlie?
Et ole ymmärtänyt Applen laitteita oikein ja käytät niitä väärin. Applen vahvuus on nimenomaan ekosysteemi ja keskenään toimimaan hiotut laitteet. Jos taas siellä sekalaisten laitteiden joukossa on se yksi Apple, niin ei ihme jos turhauttaa.Noniin, here we go again. Ennen Jobsin uutta tulemista Appeli oli surkeassa jamassa. Kun setä tuli takaisin puikkoihin ilmestyivät iMac, iPod, iPhone, iTunes, iPad ja mitä noita nyt oli. Kun ukko kuukahti (eikä välttämättä olisi kuukahtanut ellei olisi niin vahvasti ollut vaihtoehtolääketieteen perään), niin vaikea sanoa että mitään oikeasti mullistavaa uutta olisi sen jälkeen tullut. Vähän tehokkaampana ja pienempänä samaa palettia vuodesta toiseen. Jobsin aikaan Apple oli vielä oikeasti edelläkävijä, mutta nykyään useimmiten vain meh. Hiirikeskusteluun löytyy montaa mielipidettä. IBM:n Thinkpad-tattihiirien perään jotkut vannovat, toiset Applen tasohiiren ja oikeasti jos tarvitsee jotain näppärää tehdäkin niin erillishiirtä on vaikea peitota.
No tämänkin kommenttisi taso ei paljoa hurraahuutoja herätä. Jos olet laittanut hölmöyksissäsi kaikki munat Applen koriin, niin ehkä selviät yhdellä johdolla ja n-määrällä adaptereita, mutta valtaosalla talouksista löytyy kuitenkin paljon muuta laitetta ja niiden kanssa tuleekin sitten ongelmia Applen suljetun ekosysteemin kanssa.
Puhuin Applen laitteista yleensä eli puhelimien 3,5mm liitännän poistaminen on herättänyt paljon närää, eikä sille ole mitään järkevää perustetta muuta kuin omien lisälaitteiden lisämyynti ja valmistuskustannusten pienentäminen jo ennestään järjettömän katteellisista kapuloista. Hyvät kuulokkeet tarvitsee ostaa sen kerran ja edelleen langalliset kuulokkeet tarjoavat parempaa äänenlaatua kuin langattomat. Bluetooth ei sekään tunnu edelleenkään olevan aivan ongelmaton tekniikka. Toki itsekin nyt harkitsemassa langattomia korvanappeja intensiivisempiin urheiluaktiviteetteihin, mutta kyllä ne high-end Sennheiserit edelleen napsahtavat usein siihen nyky-Samsungin 3,5mm-liitäntään. Ehkä joskus langattomat kuulokkeet saavuttavat langalliset hinta/laatusuhteellaan, mutta sinne on vielä matkaa. Apple perustelut plugin poistolle olivat isomman akun mahduttaminen luuriin, kuvanvakain ja IP67-suojaus, mutta jännä että moni Android-valmistaja on saanut nämä kaikki omiin puhelimiinsa toteutettua 3,5mm plugin kanssa jo vuosia. Ja ennen kuin päästään taas siihen dongelipälinään, niin onpahan taas yksi hukattava kalikka lisää ja huhut väittävät että se dongeli pudotetaan lähitulevaisuudessa vielä pois puhelinpaketista erikseen ostettavaksi. Niin tai näin, se että se plugi on mukana, on asiakkaalle etu, käyttää sitä tai ei.
Ja tuo kaapelijeesusteluni liittyi myös mobiilipuoleen eli siellä mitään USB-liitäntöjä ole vaan Applen omat liitännät. Vanhempi "dock connector" vaihtunut nyt Lightning-liitäntään, joka edelleen täysin oma suljettu ratkaisunsa ja joka voisi ihan hyvin olla vaikka se USB-C. Ja varsinkin mobiilipuolella tuo liitäntäkikkailu ärsyttää kun niitä latausvermeitä pitää kantaa mukana minne meneekin. Melkein joka nurkasta löytyy kyllä se USB-laturi, mutta ei ole yksi kerta kun kuunnellut ixxxx-käyttäjän vonkumasta onko täällä kenellään Apple-laturia/johtoa kun akku lopussa.
Viittauksesi minun logojen vihaamiseen ja fanittamiseen ei oikein osu kohdalle. On meilläkin huusholissa jokunen Applen laite, mutta suurin osa nykypäivänä väkisellä jotain muuta. On perus-Linuxia, Androidia puhelimissa ja telkkareissa, Winkkaria, erilaisia protokollia datan synkronointiin, varmistuksiin, videoiden striimauksiin, tiedostojen jakamisiin ja mitä lie. Apple istuu tähän nykymaailmaan huonosti ja tahtoo aina muodostaa oman saarekkeensa sinne jonnekin. Ja mikä tuo sitä Apple-vastustusta kohdallani on nimenomaan se että Apple tietoisesti tekee näin. Tekisivät nyt tyylikkään näköisiä, kestäviä premium-laitteita, mutta löysäivät nyt edes vähän sitä pipoa sen yhteensopivuuden suhteen muun maailman kanssa.
Et ole ymmärtänyt Applen laitteita oikein ja käytät niitä väärin. Applen vahvuus on nimenomaan ekosysteemi ja keskenään toimimaan hiotut laitteet. Jos taas siellä sekalaisten laitteiden joukossa on se yksi Apple, niin ei ihme jos turhauttaa.
Kyse nyt alunperin ainakin oli luultavasti tuosta uutisen kuvassakin olevasta vertailusta missä Aero 15X päihittää loput, ja tässä käytettiin Premiere Pro CC:tä, mikä kyllä hyötyy nopeammasta näytönohjaimesta ja selittää tuon eron.Pari sanaa tekstiä linkin lisäksi olisi aina kiva, niin tietäisi vähän sisällöstä ja mitä linkillä haetaan takaa. Mutta tuota ei taideta kyllä käyttää videon enkoodauksessa ainakaan Adobe Media Encoderissa (AME). En ainakaan löytänyt mitään mainintaa asiasta. Ennemmin kuulosti, että tuota käytetään johonkin tieteelliseen kuvankäsittelyyn....
Et ole ymmärtänyt Applen laitteita oikein ja käytät niitä väärin. Applen vahvuus on nimenomaan ekosysteemi ja keskenään toimimaan hiotut laitteet. Jos taas siellä sekalaisten laitteiden joukossa on se yksi Apple, niin ei ihme jos turhauttaa.
Melkoinen itkuvirsi. Ihan sama mitä Apple tekee niin jotkut jaksaa siitä itkeä.
Eka on liikaa kaapelia ja sit kun selviääkin yhdellä niin mulla on liikaa Applea. [emoji1] Hyvää ulinaa.
Et ole ymmärtänyt Applen laitteita oikein ja käytät niitä väärin. Applen vahvuus on nimenomaan ekosysteemi ja keskenään toimimaan hiotut laitteet. Jos taas siellä sekalaisten laitteiden joukossa on se yksi Apple, niin ei ihme jos turhauttaa.
Melkoinen itkuvirsi. Ihan sama mitä Apple tekee niin jotkut jaksaa siitä itkeä.
Eka on liikaa kaapelia ja sit kun selviääkin yhdellä niin mulla on liikaa Applea. [emoji1] Hyvää ulinaa.
Kyllähän tuo vähän haiskahtaa että on näytetty keskisormea MBP käyttäjäkunnalle. Ennen pystyi luottamaan että sai toimivan koneen moneksi vuodeksi. Nyt hinnatkin karanneet ihan käsistä ja tunkevat kosketusnäyttöä funkkisten tilalle väkisin. Itse omistan 2013 MBAn eikä ole käynyt mielessäkään että vaihtaisin uudempaan. Kevyessä käytössä edelleen hyvä. Pöytäkone sitten erikseen tehontarpeeseen.
Miksei nyt pystyis luottamaan että sais toimivan koneen? Eiköhän nämä hinnat ole lähes aina olleet melkein samaa luokkaa. Tuo kosketusnäyttö kyllä pesee 100-0 normaali näppäimet. Ei enään tulis mieleenkään ostaa konetta jossa olis normaalit näppäimet, tuolla vaan on niin paljon enemmän vaihtoehtoja joita sillä voi tehdä ja lisäksi onhan se hienon näköinen. Olin itsekkin niihin aikas epäileväinen kunnes niitä kokeilin. Toki eihän kaikki tykkää tietenkään.
Jos Apple ekosysteemi ei kokonaisuudessaan kiinnosta niin on parempi hankkia sit jotain muita laitteita. Applen laitteet on suunniteltu toimimaan erinomaisesti keskenään. Aika ison pointin Applen tuotteista menettää, jos tämä ekosysteemi ei kiinnosta.Oletko nyt ihan tosissasi?
Lähde? Ja myös tuohon ensimmäiseen väitteeseen kellojen alennuksesta?Asioista voi olla montaa mieltä. Itse en näe että kone toimii niin kuin pitää jos sen kelloja pitää softapäivityksellä alentaa ettei throttlaisi. Lisäksi uudet versiot ovat aina olleet tehokkaampia kuin vanhat, nythän niin ei ole.
asia olisi erinomainen juttu, mutta valitettavasti Applen laitteet toimivat erinomaisesti vain keskenään. Mennään osaksi filosofian puolelle, mutta minä pidän enemmän siitä että laitteet toimivat erinomaisesti yhteen valmistajasta riippumatta.Applen laitteet on suunniteltu toimimaan erinomaisesti keskenään.
Utopiaa on se että avoimilla ratkaisuilla saataisiin yhtä toimivaa kokonaisuutta kuin suljetuillaasia olisi erinomainen juttu, mutta valitettavasti Applen laitteet toimivat erinomaisesti vain keskenään. Mennään osaksi filosofian puolelle, mutta minä pidän enemmän siitä että laitteet toimivat erinomaisesti yhteen valmistajasta riippumatta.
Applen toimintamallille on analogioita, mafia, monopoli, autokratia. Kaikissa porukkaan kuuluvilla asiat ovat mukavasti, määräysvalta tuo tuhottomasti rahaa ja päätökset tehdään pienessä piirissä.
Tämä on hyvin voimakkaasti mielipide- ja tahtokysymys. Itse jaksan edelleen toivoaUtopiaa on se että avoimilla ratkaisuilla saataisiin yhtä toimivaa kokonaisuutta kuin suljetuilla
Joo, tämä on juuri sitä Apple-ulinaa josta jo ensimmäisessä komentissani mainitsin. Joku taisi mussuttaa vielä sen toisen klassisen Apple-argumentin eli en osaa, en ole käyttänyt tai tietämättömänä periaatteesta mussutan. Siihen nyt täytyy sanoa vielä sen verran että juuri hetki sitten räpläsin yhden iPadin kanssa ja kyllähän senkin kanssa säätämistä taas oli kun pitäisi siihen kerätä useasta lähteestä kuvia ja järjestellä kuvaesitykseksi. Sellainen simppeli juttu kuin mass storage-tuki olisi esimerkiksi ihan kiva. Onhan se siistin näköinen, mutta siinä tuon varmaan noin tonnin arvoisen huippupadin erityisominaisuudet/edut olivatkin.Tämä on hyvin voimakkaasti mielipide- ja tahtokysymys. Itse jaksan edelleen toivoa![]()
Eipä ole kelloja alennettu, edelleen toimii vakiokelloilla. Turboa on säädetty niin ettei se väkisin yritä vetää täysiä heti kun vähän jäähtyy.
Näytä mulle läppäri joka vetää täydellä turbotaajuudella 24/7 niin sitten voit vikistä alikellottamisesta.
No lue ne uutiset. Aikasemmin se kävi tosi pikaisesti täydellä turbolla ja sitten throttlasi johonkin ihan naurettaviin kelloihin. Ei järin tehokasta.
Nyt pysyy tasaisesti matalammalla turbo-taajuudella eikä sahaa tyyliin 1-4 GHz väliä jatkuvasti. Ja edelleen se pystyy käyttämään täyttä turbo-taajuutta hetkellisesti, mutta pidemmässä rasituksessa se ei lähde enää sahaamaan.
En nyt oikeen pääse jyvälle miten et muka tajua.
Juu avoin Linux on hieno esimerkki tästä ekosysteemistä jossa kaikki vaan toimii.Joo, tämä on juuri sitä Apple-ulinaa josta jo ensimmäisessä komentissani mainitsin. Joku taisi mussuttaa vielä sen toisen klassisen Apple-argumentin eli en osaa, en ole käyttänyt tai tietämättömänä periaatteesta mussutan. Siihen nyt täytyy sanoa vielä sen verran että juuri hetki sitten räpläsin yhden iPadin kanssa ja kyllähän senkin kanssa säätämistä taas oli kun pitäisi siihen kerätä useasta lähteestä kuvia ja järjestellä kuvaesitykseksi. Sellainen simppeli juttu kuin mass storage-tuki olisi esimerkiksi ihan kiva. Onhan se siistin näköinen, mutta siinä tuon varmaan noin tonnin arvoisen huippupadin erityisominaisuudet/edut olivatkin.
Mutta tosiaan tuosta yhteensopivuudesta puheen ollen, niin sen takia ne avoimet standardit on kehitetty että laitteet toimisivat hyvin yhteen. Toinen tärkeä seikka on juurikin maintsemasi monopoliasema eli standardeilla mahdollistetaan se kilpailu, joka on aina hyvä asia. Kilpailussa vain on tylsää se, ettei pysty repimään niin paljon massia kun joku pian myy sen samanlaatuisen laitteen halvemmalla jos oma tehokkuus on kuraa. Ja vaikka kuinka haluaisi sukeltaa sinne Applen ekosysteemiin, niin valitettavasti heillä on vain rajallinen määrä ratkaisuja tarjolla. Toisin sanoen pakko tyytyä sitten niihin muutamaan ratkaisuun mitä heillä on tarjolla tai sitten hyväksyy sen että ennemmin tai myöhemmin ilmestyy talouteen se jonkun muun ekosysteemin laite, jonka kanssa sitten revitään hiuksia. Android/Linux-leirin laitteet leviävät kovaa vauhtia joka paikkaan ja valitsemalla sen menettää vähemmän, vaikka jokunen Apple-kalikka sieltä seasta sitten löytyykin, kuin toisin päin. Samaa suhmurointiahan Microsoft on myös harrastanut vuositolkulla, mutta ovat nyt joutuneet ottamaan enemmän lusikkaa kauniseen käteen kun winkkari ei ole se ykkösvaihtoehto muualla kuin työpöydillä enää (ja sielläkin tämän foorumin käyttäjistä todennäköisimmin vahvasti DirectX:n takia).
Toisin sanoen kyseessä ei ole mikään utopia vaan avoimet standardit ovat juurikin ne millä kaikki saadaan pelaamaan yhteen nyt ja tulevaisuudessa. Ei tarvitse ihmetellä joku päivä kun se yksi valmistaja päättää että tuloksen parantamisen takia korvataankin nämä kaikki liitännät tällä uudella tai estetetäänpäs tämän softan käyttö että saadaan myytyä tätä meidän omaa. Applen suljetussa ekosysteemissä nimenomaan menettää paljon jos sinne uppoaa, koska vaihtoehtoja ei ole. Avoimella puolella valinnanvaraa riittää jos joku ei miellytä. Itselläni on ollut ja on käytössä edelleen koko em. repertuaari, mutta oman ajan säästämiseksi on suunta ollut enenevissä määrin kohti Linuxia. Pelikoneissa on luonnollisesti winkkari, vaikka voihan se olla että Vulkan tulee muuttamaan sitäkin sidosta pian, puhelimissa on pääasiassa Androidia, koska ei vaan ole mitään asiaa missä Apple olisi siellä enää parempi kuin paljon halvempi vastaava Android-kalikka, iPadeja löytyy pari koska talon hallitus niitä töistä saanut ja toimii suhthyvin skidin pikkukakkoslaitteena, töissä oli jonkun aikaa Applen läppäri käytössä, mutta ei siitä loppujen lopuksi mitään tullut ison yrityksen eri tietojärjestelmien kanssa ja samalla hinnalla sai sitten joka suhteessa paljon tehokkaamman ja pätevämmän laitteen. Lisäksi on Raspeja, muuta Android-padia ja mitälie. Pointti on että nämä kaikki (paitsi sen Applen) saa toimimaan hyvin yhteen avoimien standardien takia, ei sen takia että jokaisella olisi oma suljettu standardi eli se utopia on oikeassa maailmassa enemmänkin käänteinen ja juurikin Apple-kuplan sisällä.
Taitaa nyt mennä avoin lähdekoodi ja standardit sekaisin päässäsi.Juu avoin Linux on hieno esimerkki tästä ekosysteemistä jossa kaikki vaan toimii.
Itse kirjoitin avoimista ratkaisuista. Käytännössä Applen ekosysteemille ei ole tarjolla vastinetta avoimien ratkaisujen ja standardien puolella. Laitteet eivät yksinkertaisesti juttele yhtä hyvin keskenään kuin Applen laitteet. Ei Applen laitteet ole parhaita kaikkiin mahdollisiin juttuihin, mutta joihinkin juttuihin ne voi olla. Toiset sit hyödyntää ekosysteemejä paremmin kuin toiset.Taitaa nyt mennä avoin lähdekoodi ja standardit sekaisin päässäsi.
Asioista voi olla montaa mieltä. Itse en näe että kone toimii niin kuin pitää jos sen kelloja pitää softapäivityksellä alentaa ettei throttlaisi. Lisäksi uudet versiot ovat aina olleet tehokkaampia kuin vanhat, nythän niin ei ole.
Turbokelloja ei laskettu. Laskettiin väliaikaisen tdp-ylityksen maksimikestoa ja ohjelmallista tdp:tä pitkäaikaisessa rasituksessa.Minähän vikisisin alikellottamisesta vaikka koko päivän, mutta nyt en oikeasti ymmärrä:
Jos turbokelloja laskettiin (kutsutaan sitä vaikka nimellä digital key, niin ei loukata ketään, eikä puhuta asioista niiden oikeilla nimillä), niin sitten sen pitäisi toimia hitaammin kuin aikaisemmin?
Jos sitä vanhaa versiota ajettiin kunnon jäähdytyksellä (pakastimessa? jääkaapissa?), niin silloin turbokellot olivat korkeammat, eikö?
Turbokelloja ei laskettu. Laskettiin väliaikaisen tdp-ylityksen maksimikestoa ja ohjelmallista tdp:tä pitkäaikaisessa rasituksessa.
Sopivan kuorman kun etsii (paljon cache missejä ja odotellaan muistihakuja), prossu turbottaa edelleen maksimeihin. ALU:ja täysin rasittavilla softillakin keskimääräinen kellotaajuus nousi (ei laskenut, kuten sinä väität), koska alempi pitkän rasituksen Tdp pitää VRM:t mukavuusalueella ja virransyöttö ei vedä ylikuumenemis-hätäpysäytystä prossulla (800MHz).
Voit tietty selitellä asiaa miten vaan, mutta todellisuus on se, että uuden virransyöttöfirmiksennjälkeen keskimääräiset kellotaajuudet kasvoivat, eivätkä suinkaan alentuneet kuten sinä väität.