Applen uusi Core i9 -prosessorilla varustettu MacBook Pro kärsii ylikuumenemisongelmasta

Viestiketju alueella 'io-tech.fi uutiset' , aloittaja Kaotik, 19.07.2018.

 1. E.T

  E.T

  Viestejä:
  3 362
  Rekisteröitynyt:
  27.02.2017
  No eipähän tarvitse enää uskoa väitteitä että olisivat sen erityisemmin viimeisteltyjä kokonaisuuksia siltäkään osin...
  2010 ostetussa Lenovon Thinkpad T:ssä on Intelin integroitu ja erillinen AMD, niin ulkoisen näytön käytöllä ei ole mitään eroa läppärin oman näytön käyttöön.
  Ulkoisen näytön voi tökätä kiinni oli käytössä kumpi tahansa ja käytössä olevaa näytönohjainta voi vaihtaa lennossa ulkoiseen näyttöön kytkettynä ollessa.
   
 2. BOT

  BOT

  Viestejä:
  1 637
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  Tiedän että Applen vihaaminen on oma agendansa, mutta sama reaktio kohdistuisi mihin tahansa Windows-läppäriin, joka on todella tehokas, mutta rasituksessa kellot laskevat halvempien mallien tasolle. Yhteenveto olisi se että tätä mallia en osta, mikä ei sinänsä ole ongelma, kun Windows-läppäreitä on monenlaisia (kuten vaikka Android-luureja), mutta tehokkainta Mäkkiä halajavalle tämä on tietysti pahempi keissi. Tämän vuoksi Mäkin käyttäjän on pakko puollustella tuotetta, eli ostostaan, koska eihän hänellä ole mitään muita vaihtoehtoja jos hän nimenomaan haluaa käyttää Mäkkiä. Tällainen käytös on melko tavallista.

  Minusta kyse on Mäkeissä ollut jo vuosia siitä kuten @Turox hieman kuvaili, että tietynlaiset käyttäjät kokevat Applen tuotteiden olevan kiistatonta kärkeä ja he ovat yleensä sellaisia joita tekniikka ja sen parissa säätäminen ei todellakaan kiinnosta. Heitä kiinnostaa vain asiaan ryhtyminen, oli se sitten netissä touhuilu, äänityöskentely, grafiikka tai mikä vaan. He ovat siis asiakkaita, jotka ostavat tietokoneen koska on pakko ja se mielellään toimisi kaatuilematta, eivätkä sellaisia jotka ostavat koneen, koska koneet ovat heidän mielestä siistejä ja säätö on hauskaa. Voi esittää että onko tekniikasta kiinnostuneilla ensimmäinen preferenssi MacOS tai iOS? Sanoisin että ei ole.

  Windows 10:n ei senkään kanssa tarvitse juurikaan säätää ja valtaosa peruskäyttäjistä on siihen tyytyväisiä, mutta koskaan ei ole ollut ihana käyttää Windowsia sillä halvimmalla ja tuhnuimmalla läppärillä minkä kaupoista voi löytää. Sitten haukutaan Windows ja tietysti läppärivalmistaja, mutta oikea politiikka olisi myydä ja suositella peruskäyttäjille tehokkaampia koneita, koska peruskäyttäjä välittää eniten siitä ettei kone jöki ja hidastele. Usein kun kysyt peruskäyttäjältä että tarvitsetko tehokkaan koneen, niin hän vastaa ei, koska tietää sen maksavan enemmän. Koneesta kannattaa löytyä tehoa peruskäytössäkin, koska eihän tämä peruskäyttäjä osaa sitä konetta nopeuttaa kun se hidastuu ja tehot tekevät koneen käytöstä aivan kaikissa tilanteissa huomattavasti mielekkäämpää. Näin vältetään läppärin ääressä jatkuva kiroaminen.

  Eli tämän viestin sanoma muuttui matkalla muotoon: Suositelkaa niille peruskäyttäjille tehokkaampia koneita, vaikka maksaisivatkin enemmän.
   
  Viimeksi muokattu: 20.07.2018
  Lord Frozen ja Threadripper tykkäävät tästä.
 3. anidabi

  anidabi

  Viestejä:
  157
  Rekisteröitynyt:
  20.06.2017
  Voi voi. Harvinaisen epäonnistunut tuote jos hitaampi työkäytössä kuin vanhempi malli. Jotenkin olisi kuvitellut että raskaassa käytössä parista lisä corestya olisi ollut hyötyä mutta ei ole näköjään testaustyötä tehty kunnolla.

  Mut eipä mitään, apple jonnet ostelee noita övirihintaisi romuja oli tilanne mikä tahansa.
   
 4. Turox

  Turox

  Viestejä:
  6
  Rekisteröitynyt:
  19.07.2018
  Jos otetaan nyt varsin yleinen esimerkki, että mulla on NetBeans auki ja yhdessä Chromen ikkunassa dev-sivusto, toisessa API-dokumentaatio ja kolmanessa sitten vaikka 20 välilehteä kaikkea satunnaista.

  Niin Macissa et voi vaihtaa hiiren koskematta NetBeansista suoraan esimerkiksi Chromen API-dokumentaatioon, vaan voit liikkua vain NetBeansin ja viimeisimmän Chrome-ikkunan välillä cmd+tabilla. Sitten kun olet vaihtanut Chromeen, voit liikkua toisella näppäinyhdistelmällä eri Chrome-ikkunoiden välillä (cms+shitf+´).

  Eli sen sijasta, että voisit vaan vaihtaa kaikkien ohjelmaikkunoiden välillä yhdellä näppäinoikotiellä (alt+tab windowsissa), joudut käyttämään kahta eri yhdistelmää ja vieläpä toinen niistä vaatii kolmen sormen yhdistelmää (ja eri puolella näppäimistöä kuin cmd+tab).

  En tiedä kenen mielestä tuo on näppärää, varmaan niiden mielestä, joiden ei tarvitse sitä käyttää koska käyttävät vain yhtä ikkunaa.

  Ja sitten jääräpäisesti Apple ei tarjoa Dockkiin tai cmd+tabiin mitään esikatselukuvakkeita ikkunoiden sisällöstä, varmaan vain siksi koska Windows teki sen ensin. Pitäisi käyttää Mission Controlleria (ent. expose) ja se taas vaatii taas yhtä näppäinyhdistlmää ja lisäksi myös hiiren käyttöä.
   
  ted tykkää tästä.
 5. Sothis

  Sothis ★★★ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  483
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onko Äpölin resurssit kaikki kiinni mobiilipuolella, vai mistä johtunee että tällainen on päässyt laaduntarkkailusta läpi. Aika uskomaton juttu kyllä.
   
 6. zepi

  zepi

  Viestejä:
  4 823
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Omien kokemusten valossa Mäkit ovat suositumpia nimenomaan koodareiden keskuudessa kuin yleisesti maailmassa.

  Jos katsota jossain teknillisellä yliopistolla IT-opiskelijoiden läppäreitä, niin mäkkien osuus on paljon korkeampi kuin niiden markkinaosuus yleisillä markkinoille. Nimenomaan ammattinörtit suosivat mäkkejä.
  --
  Jos joku ei osaa mäkkiä käyttää, niin tuntuuhan se kankealta. Virtuaalidesktopit (spaces) on mainio tapa organisoida useiden eri ikkunoiden välillä siirtymistä.

  Itse käytän mäkkiä isolta osin nimenomaan siksi, että sen avulla pystyin luopumaan hiirestä. Touchpad-gesturella expose + useiden ikkunoiden välillä siirtyminen on minulle nopeampaa kuin alt-tabilla 10:n ikkunan välillä plärääminen.
  Taitaisi olla kyllä lähinnä poikkeus, jos macbook pro ei throttlettaisi edes jonkin verran. Se, että nopeus romahtaa noin paljon kyllä myös yllätys.
   
 7. Chloe

  Chloe Mestari

  Viestejä:
  8 326
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Brändäyshän se, aiemminhan Intelillä oli i5 & i7 dualcoreja mobiilipuolella. :facepalm:
   
  hsalonen tykkää tästä.
 8. Haaskis

  Haaskis

  Viestejä:
  35
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei tuossa ole mitään yllättymistä, tuossa kuvan graafissa olessa Aerossa on paljon tehokkaampi näytönohjain (jota Adobe myös tukee).

  Se Aero on myös paljon läskimpi kone kuin Macbook Pro, joten eivät sinänsä paini edes samassa sarjassa.
   
 9. BOT

  BOT

  Viestejä:
  1 637
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016


  Koodarit voivat olla nörttejä, koska käyttävät tietokonetta, mutta eivät he välttämättä ole raudan kanssa missään tekemisissä tai ole muuten kiinnostuneita itse laitteesta millä työtään tekevät sen kummemmin. Tällainen käsitys kyllä elää että jos koodaat, niin pelaat pelejä ja olet tosi nörtti joka kasailee omia koneita ja kellottaa niitä, mutta näinhän se ei useimmiten todellisuudessa ole. Koodari on koodari ja teknonörtti on teknonörtti.

  Tämän sanottuani voin helposti uskoa väittämäsi, että nimenomaan kun tahdotaan mennä mutkittelematta asiaan ilman säätöä, johon Mäkki on se laitos millä hommat hoituu ilman ylimääräistä pään vaivaa, niin varmasti monet koodarit sitä tykkäävät käyttää.

  EDIT. Sellainenkin mielikuva varmaan joissain piireissä elää, että "ilman Mäkkiä et ole ammattilainen".
   
 10. rusina666

  rusina666

  Viestejä:
  311
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2016
  Nyt Applella on hyvä sauma julkaista iFreezer-jäähdytystelakka hintaan 500€. Lataustoiminnot saa 700€ mallissa.
   
  ovastu02, WildFinn, Deussu ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 11. Turox

  Turox

  Viestejä:
  6
  Rekisteröitynyt:
  19.07.2018
  Tuopa on se Mäkkärin käyttäjien yleisin vastaus, olen kuulut sen about tuhat kertaa kun olen näistä ongelmista yrittänyt puhua "MacOS ei ole Windows". Miten se on validi vastaus mihinkään? Jos Windows tekee jonkun asian paremmin, niin miksei sitä kopioida Applen puolelle? En keksi mitään muuta vastausta, kuin sen, että Applella vaan tykätään haistella omia pieruja :D

  Ikkunoiden koon hallinnassa Hyperdock (mitä varmaan tarkoitit, itselläni on myös se) tekee paljon samoja juttuja mitä Windows tekee out-of-box. Mutta koska se on kolmannen osapuolen softa, niin live-esikatselukuvia dockissa ei ole ja muutenkin esikatselukuvat laahaa perässä. Lisäksi myös se window-snap ominaisuus ei ole yhtä hyvä kuin Winukassa, eli ei ehdota toiselle puolelle täytettäväksi muita ikkunoita ja muuta semmoista (tästäkin voisi kirjoittaa kirjan).

  Microsoft sentään on jo vetänyt päänsä ulos rectumistaan ja kopioi surutta kaiken hyvän muista järjestelmistä. Expose matkittiin jo vuosia sitten, nyt sen tilalla onkin jo Timeline, joka vie konseptia taas pidemmälle (aikajärjestys ja historia + virtuaalityöpöydät).

  Ja miksei Expose/MC riitä minulle:
  • Pakko käyttää hiirtä
  • Hidas ikkunoiden generointi minun käytöllä ja tällä 3500 euron koneella. Siinä missä alt+tab on välitön Winukalla, expose ottaa cachesta riippuen sekunnin tai pari avata.
  • Käytän pääasiassa irto 4K näyttöä ja näppäimistöä, ja silloin ei ole touchpad-eleet käytössä.
  • Ja niitä pirun ikkunoita on kymmeniä josta pitäisi valita ja/tai mikromanageerata virtuaalityöpöytien kanssa. Ei käy järkeen, kun alt+tabilla vaihtuu viimeisimmäksi käytetyt näppärästi.
  Mutta kuten sanottu, Mäkkäri on mielestäni tarkoitettu yksinkertaisempaan käyttöön ja nojaa paljon siihen ajatukseen, että se läppärin touchpad/touchbar on nokan edessä. Mulla läppäri on sivussa 90% ajasta ja ainoastaan matkoilla käytän sen omaa näppäimistöä & näyttöä.

  Mutta hyperdock + hyperswitch combolla saa milteipä kaiken toimimaan yhtä hyvin kuin Windowsissa. Ei sisällä live-esikatselukuvia ja muutenkin kolmannen osapuolen softa on aina oma murheensa (pävitykset, kaatuilut, hitaus jne).
   
  sushukka tykkää tästä.
 12. Turox

  Turox

  Viestejä:
  6
  Rekisteröitynyt:
  19.07.2018
  Mutta jos nyt vielä paasaan tuosta varsinaisesta build qualitystä, niin 1,5 vuoden käytöllä mäkkäristäni on alkanut lähtemään näppäimistöstä maalia irti ja ranteiden kohdalta "space gray" näyttää enemmänkin "space yellowilta". Eikä ole edes paskainen, on hinkattu puhtaaksi. Nähtävästi ei kestä hikeä. Lisäksi prossun tuuletin on alkanut nakuttamaan, mikä on harmi, koska näissähän on vain vuoden takuu. Jälleen kerran melko normaalia kulumista, mutta jotenkin sitä vaan kuvittelee sikahintaisen premiumin kestävän paremmin.
   
 13. morkit

  morkit

  Viestejä:
  48
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Omalla kohdalla mac on ollut yksi huonoimpia ostoksi. Koodaukseen omien kokemuksien pohjalta linux ja windows ovat omalla kohdalla toimineet paremmin. Mbp:n näyttö on hyvä, mutta näppis on aika kuraa. Adaptereihin tottuu, mutta olisi ihan mukavaa jos voisi lyödä muistitikun tai hiiren kiinni ilman mitään adapteria. Ei noilla mbp:lla mitään oikeasti raskasta tehdä.
   
  sushukka ja Turox tykkäävät tästä.
 14. Turox

  Turox

  Viestejä:
  6
  Rekisteröitynyt:
  19.07.2018
  Toki muutosvastarinta on aina olemassa ja uuden opettelu on usein vastenmielistä. Itse olen melkoinen teknonörtti ja tykkään testailla kaikkea uutta ja olin oikeasti hyvin innoissani MacOS:sta aluksi. Nyt tosiaan tämän 18 kuukauden "opettelujakson" jälkeen, en löytänyt MacOS:sta riittävästi hyviä puolia siinä pysymiseksi (niitäkin oli toki).

  Tietyt perustoimenpiteet on ihan selkeästi mitattavissa, eivätkä millään tavoin mielipideasioita. Jos joku tapa on nopeampi ja vaatii vähemmän toimenpiteitä saavuttaakseen saman lopputuloksen, niin se on faktapohjaisesti parempi. Sitten jos on sitä mieltä, että hitaampi tapa on parempi, koska siihen on tottunut, voidaankin mennä tuohon muutosvastarinta-osastolle.
   
  sushukka tykkää tästä.
 15. Osman

  Osman

  Viestejä:
  17
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Jos omistaa Canon 1DX2:n tahi Nikon D5:n, tämä on täsmähankinta. Valokuvankäsittelyssä lyhyet huipputehot ja nopea levy ovat mitä haetaan mahdollisimman kannettavassa paketissa eli ammattipeli hyvin kapealle ammattikunnalle.
   
 16. Graag

  Graag

  Viestejä:
  65
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2017
  EU:ssa on laitteen myyjää koskeva 2v lakisääteinen takuu.

  Sikahintainen ei välttämättä ole premiumia :)
   
 17. Lallijuoppo

  Lallijuoppo BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  5 752
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Mihin muuten perustuu, että saavat mainostaa tuota vuoden takuuta eikä mitään mainintaa 2 vuoden pakollisesta takuusta? Vai onko tuo kaksi vuotta vain virhevastuu, joten suppeampi kuin takuu?
   
 18. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  9 731
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Käsittääkseni kaksi vuotta on tosiaan virhevastuu, ei takuu
   
  MedHot tykkää tästä.
 19. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 182
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Takuuhan myyjän/maahantuojan tarjoama lisäarvo tuotteelle. Sitten on erikseen myyjän virhe astuu mikä on tämä "vähintään" 2 vuotta.
   
 20. E.T

  E.T

  Viestejä:
  3 362
  Rekisteröitynyt:
  27.02.2017
  Jos kuvaa uutisiin, niin silloin kyllä niiden tehojen pitäisi olla käytettävissä pitemmältikin kuin vain joku puoli minuuttia.
  Esim. urheilutapahtumissakin ne kuvat pitäisi käydä läpi ja saada parhaat lähtemään kuvatoimistolle nopeasti esim. erätauon aikana.
  Tosin aika paljon kyllä kuvaavat JPEGinä noissa tilanteissa.


  Eipä takuukaan korvaa hajoamista esim. pudottelusta, vaan valmistusvirheen/heikkouden takia hajoamiset.
  Joten sen puoleen aika samalla viivalla kattavuudeltaan.

  Joku oston yhteydessä otettu DJI:n lisämaksullinen takuu, jossa korjataan/korvataan huoltoon toimitettu drone aika pienellä summalla riippumatta hajoamissyystä on vähän eri asia.
   
 21. Lallijuoppo

  Lallijuoppo BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  5 752
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Joku ero tolla virhevastuulla ja takuulla on, enkä jaksa nyt asiaa tutkia. Saattaa olla jopa selkokielellä selitetty jossain kuluttajaviraston sivuilla.
   
 22. Graag

  Graag

  Viestejä:
  65
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2017
  Valmistajalla on Applen tapauksessa 1v kaupallinen takuu. Myyjää koskee 2v lakisääteinen takuu.

  Tämän poimin toisaalta:
  Lähde: Takuut: korjaukset, vaihdot ja hyvitykset
   
  jhalmu tykkää tästä.
 23. Turox

  Turox

  Viestejä:
  6
  Rekisteröitynyt:
  19.07.2018
  Näinhän se on, mutta Applen kanssa pari erää tapelleena, voin sanoa, että siinä on kuluttajalla kiva seikkailu tiedossa. Erityisesti tämmöiset näppäimistön maalin lohkeamiset, space grayn pois hieroontumiset ja epämääräiset tuuletinäänet menee helposti "käytät sitä väärin"-osastolle. Nähtävästi pitäisi olla puuvillahanskat kädessä :)

  Käytännössä Applea pitää asiassa riittävästi painostaa julkisesti, mielellään monen ihmisen toimesta, kuten nämä 2017-2018 mallien näppäimistöjen hajoamisessa. Niille Apple on nyt (vihdoin) myöntänyt 4 vuoden vaihtotakuun, ja silloin asia menee aika kivuttomasti.
   
 24. Lallijuoppo

  Lallijuoppo BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  5 752
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Eli onko tilanne se, että kauppa saa Applen kustantamaan vuoden aikana hajonnut vehje ja sen jälkeen se olisi kaupan omakustanne, joten ei mikään ihme, että koittavat siitä venkoilla. Miksiköhän kuluttajavirasto ei pidä isompaa meteliä tuosta?
   
 25. Graag

  Graag

  Viestejä:
  65
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2017
  En tiedä miten tuo menee. Löytyiskö tuohon vastaus jostain tuolta EU-sivulta, johon edellisessä viestissäni laitoin linkin? Kuluttajien pitäisi ehkä venkoilla kuluttajaviraston suuntaan, jotta tekevät asialle jotain. En ole Applen kanssa takuuaioita joutunut hoitamaan, joten en tiedä miten toimivat.
   
 26. Urpola77

  Urpola77

  Viestejä:
  475
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Teen töitä miettiipädillä t480s
  Ja ryökaveri vieressä ährää mäkkibookkiproolla (se edellinen sarja).
  Kuulen hyhin mallinteluideni ja renderöimisieni, kun kaveri pistää spotifyä raskaampaa kehiin. :vihellys:
  Omani on yllättävän hiljainen i5 prossalla
   
 27. Hessu

  Hessu Team H2O

  Viestejä:
  3 706
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Mitä omia opintojani ja sen myötä työmaita olen seuraillut niin prosenttuaalisesti macien määrä on varmaan samaa luokkaa kuin yleisestikin markkinoilla. Voin allekirjoittaa, että ei missään nimessä ole ainakaan mikkisoftan tuotteiden kanssa helpompaa olla macin kanssa. Esim visual studio on melko onneton macilla, joten windows on melko pakollinen.
   
 28. smb

  smb

  Viestejä:
  247
  Rekisteröitynyt:
  09.11.2016
  Eiköhän joku pinnan kuluminen väkevästä hiestäsi ole ihan normaalia kulumista. Miksi tuota pitäisi mihinkään takuuseen saada? iPhone 5 mustan version värit suli joidenkin hiestä, mutta ei sitä todellakaan kaikille tapahtunut. Väkevähikisten kannattaa ostaa ihan kirkkaan alumiinin värinen.

  Tuuletinääni menee kyllä takuuseen. Näppäimistön maali puolestaan viittaa taas siihen väkevään hikeen. Esim. ruokavaliolla voi olla merkitystä?
   
 29. smb

  smb

  Viestejä:
  247
  Rekisteröitynyt:
  09.11.2016
  iOS kehitykseen mäkki taas on pakollinen. iOS on iso bisnes.
   
 30. zepi

  zepi

  Viestejä:
  4 823
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Yksi mäkin hyvistä puolista on hyvä jälleenmyyntiarvo. Senkun vaan kone vaihtoon ja jotain muuta tilalle, kun kerran halua workflown muuttamiseen ole.
  Väärin syöty?
   
  ovastu02 ja Wibe tykkäävät tästä.
 31. JiiPee

  JiiPee

  Viestejä:
  3 005
  Rekisteröitynyt:
  21.06.2017
  Onhan tuo apple maailma aika mielenkiintoista säätämistä kuten tämä Linusin tapaus osoittaa.

   
 32. vrds

  vrds

  Viestejä:
  393
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Opiskelijoilla luulisi olevan enemmän winkkari/Linux-läppäriä, kun MacBook:t on tunnetusti kalliimpia. Työelämässä IT-puolella niissä paikoissa missä työkoneen saa itse valita, on mac:t olleet aina suosituimpia, sitten Linux ja lopuksi Windows. Kun konetta ei tarvitse itse maksaa, niin kalliimpi hintakaan ei ole ongelma .Net-kehityksessä varmasti mennään Windows:lla, mutta web/full stack devauksessa mac/linux tuntuu olevan monelle (kuten itsellekkin) luontevampi vaihtoehto.
   
  ted tykkää tästä.
 33. Macu

  Macu

  Viestejä:
  37
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Aika monella opiskelijalla vanhemmat varmaan jeesaavat tällaisissa hankinnoissa.
  Ja onhan mäkeissä ollut hyvät akunkestot verrattuna win-koneisiin.
   
  BOT tykkää tästä.
 34. Drinkkeri

  Drinkkeri Team R&T

  Viestejä:
  668
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Pitääkö sen olla nimenomaan jompikumpi noista kameroista ja jos pitää niin miksi? :think:

  Kuvankäsittelyssä ei muuten haeta lyhyitä huipputehoja.
   
 35. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  2 991
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itselleni on intuitiivista pyyhkäistä touchpadillä 3-sormen tervehdyksellä ylös ja Mission Controlilla valita sopiva ikkuna. TAI sitten asettelen oleelliset ikkunat eri virtuaalityöpöydillä ja näiden välillä on todella nopea vaihdella. Kummassakin tapauksessa aikaa kuluu alle sekunti.

  Jos taas haluat Windowsmaisen Alt-Tabin, niin ehkä esim. tällä onnistuisi:

  Witch · Many Tricks
   
 36. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  2 991
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mulla taas vain hyviä kokemuksia. Olen takuun umpeuduttua saanut täysin ilmaiseksi vaihdatettua Macbook Pro -läppäriini akun kun sen kapasiteetti oli yllättäen romahtanut (eli koko alapohjan), näytön (koska bezelissä oli kosmeettisia jälkiä pinnoitteessa) ja tassut (koska ne nyt vaan alkavat irtoilla). Nämä kaikki 2-4v oston jälkeen ilman normaalia tai lisätakuita. Ei mitään selittelyjä tai tappeluita. Ehkä miellyttävällä persoonallani oli osuutta, mutta uskon toimineeni aika normaalisti :think:
   
 37. Rottah

  Rottah

  Viestejä:
  225
  Rekisteröitynyt:
  07.04.2017
  Kävin tossa opiskelevalle koodarilla, mielikuva jäi Nörttien Nörtti, isolla kirjaimin..ei löytynyt winukkaa tai mäkkiiä, kyllä siinä mentiin linuxella.
   
 38. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  2 991
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Menee vähän OT:ksi, mutta:

  Stack Overflow Developer Survey 2018

  Windowsin osuus noin 50%, macOS 27% ja Linux 23%. Ammattilaisilla hiukan useammin juurikin macOS. Tuossa siis kaikki versiot niputettu yhteen. Kuulostaa uskottavalta, mutta riippuu paljon siitä, mitä koodaa. Ja voipa olla maa-/firmakohtaisiakin eroja.
   
 39. vrds

  vrds

  Viestejä:
  393
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  ^ Lisäksi Windows on käytännössä se Enterprise-valinta, jos devaaja ei saa itse valita konettaan. Ja edelleen valitettavan paljon työnantaja tekee sen päätöksen Suomessa ja maailmalla.
   
 40. PCB

  PCB

  Viestejä:
  363
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei se noin mene. On olemassa 2 vuoden virhevastuu. 2 vuoden jälkeenkin voi olla korjaus/korvausvelvoite, se katsotaan tapauskohtaisesti. Virheestä voi asioida myyjän kanssa joka vastaa siitä, mutta käytännössä myös valmistaja joutuu vastaamaan asiasta. Eihän kukaan voisi muuten myydä valtavia määriä tavaroita, jos ilmeneekin tyyppivika niin myyjäliike on konkurssissa korvauksineen, vaikka vika on valmistajan. Ei EU:ssa tällainen ole mahdollista.

  Sitten on erikseen joko valmistajan tai myyjän antama vapaaehtoinen takuu, joka on takuu vain siinä tapauksessa, että siinä on jotain parempaa kuluttajalle, kuin virhevastuussa. Jos takuun antaa nimenomaan myyjä, ei valmistajan tarvitse vastata siitä. Yleensähän tuon takuun antaa valmistaja. Mutta antaahan joku Thomann esim. kaikille tuotteille 3 vuoden takuun. Taustalla voi olla jättimäisen liikkeen neuvottelema valmistajan lupaama takuunlaajennus, tai myyjäliikkeen oma jolla saadaan asiakkaita.
   
 41. smb

  smb

  Viestejä:
  247
  Rekisteröitynyt:
  09.11.2016
  Kaikki vastaavat läppärit throthlaa. Testeissä tuo on nopeampi kuin viime vuoden nopein malli, mikä lienee kuitenkin se pihvi.
   
 42. L2K2

  L2K2

  Viestejä:
  820
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eikö tuo (ainakin tuossa tämän uutisen) testissä hävinnyt viimevuotiselle lippulaivamallille? Mielestäni tuo uutisen 2377 sekuntia on selvästi hitaammin kuin 2122 sekuntia. Uusi malli oli yli 10 % hitaampi kuin edeltäjänsä.

  Toki, jos sen pakasti, niin se selvisi tehtävästä 1638 sekunnissa, eli sen reilut 20 % vähemmässä ajassa. Mutta et kai nyt oleta käyttäjän menevän pakastimen sisälle tekemään videorenderöintiä? ;-)

  Ja, tosiaan, ihan kaikki vastaavat mallit ei hyydy. Jotkut valmistajat kun joko (1) laittavat noita U-malleja [15 W eikä 45 W TDP] noihin selvästi alle 20 mm koneisiin tai (2) tekevät koneesta aavistuksen yli 20 mm paksun jolloin se 45 W prosessori pysyy vähintään peruskellotaajuudellaan. Enkä ole varma hyytyykö mikään muu kone noin pahasti kuin tuo omena. Tuo 80 asteen kohdalla käynnistyvä tuuletin nyt viittaisi ihan rehelliseen firmisbugiin. Ei tuo voi olla tarkoituksenmukaista, että se kone pääsee karkaamaan noin pahasti käsistä ennen kuin se edes yrittää rajoittaa lämpenemistään.
   
 43. Graag

  Graag

  Viestejä:
  65
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2017
  Ainakin tuossa yhdessä testissä se oli hitaampi kuin viimevuoden i7-malli. On toki mahdollista että kaikki i9:llä varustetut läppärit kuumenevat. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä että asia on Applen kannalta ok. Ylikuumeneminen ei ole tietokoneen ominaisuus. Se on vika joka johtuu liian huonosta jäähdytyksestä.
   
 44. Chloe

  Chloe Mestari

  Viestejä:
  8 326
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuotteessa on silloin vikaa kun se ei toimi määrityksiensä mukaisesti.
   
 45. smb

  smb

  Viestejä:
  247
  Rekisteröitynyt:
  09.11.2016
  Varmaan tuossa testissä, mutta tässä testissä voittaa
   
 46. smb

  smb

  Viestejä:
  247
  Rekisteröitynyt:
  09.11.2016
  Tarkoitat että throtthle on vika? Sit kaikki vastaavat läppärit ovat määritelmäsi mukaan viallisia.
   
 47. Chloe

  Chloe Mestari

  Viestejä:
  8 326
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onhan tuo nyt perkele selkeä vika jos kuumenee niin paljon, että jää kuin tikku paskaan verrattuna aiempaan malliin :kahvi:

  Mutta Applessahan ei ole koskaan vikaa ja muut Aku Ankan parhaat.
   
  MedHot tykkää tästä.
 48. smb

  smb

  Viestejä:
  247
  Rekisteröitynyt:
  09.11.2016
  Totta jos olisi noin, mutta tuossa mun laittamassa videossa se kyllä voittaa. Ja yksi paskasti optimoitu softa ei riitä kokonaisen tuloksen julistamiseen.
   
 49. Baldrick

  Baldrick

  Viestejä:
  2 402
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Kaikki vaan testaa väärin. Testit pitää muokata sellaiseksi, että uusi voittaa :D
   
  Asiantuntija, Zauberkraut, JRantajoki ja 9 muuta tykkäävät tästä.