Applen uusi Core i9 -prosessorilla varustettu MacBook Pro kärsii ylikuumenemisongelmasta

Viestiketju alueella 'io-tech.fi uutiset' , aloittaja Kaotik, 19.07.2018.

 1. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  10 770
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  [​IMG]


  Apple julkaisi viime viikolla uudet TouchBar-kosketusnäytöllä varustetut MacBook Pro -kannettavat. Uudet MacBook Prot uudistuivat muun muassa prosessoreidensa osalta, joka on osoittautunut heti ongelmaksi.

  YouTubessa teknologiavideoita julkaiseva David Lee on ehtinyt saamaan käsiinsä jo uuden MacBook Pro -sarjan 15-tuumaisen lippulaivamallin Intelin 6-ytimisellä 8. sukupolven Core i9 -prosessorilla. Lee vertasi uutuuden suorituskykyä viime vuoden 15-tuumaiseen Core i7 -lippulaivamalliin Adoben Premiere Prolla ajetulla videopakkaustestillä, jonka tulokset osoittautuivat vähintään huolestuttaviksi.  Tämän vuoden lippulaiva MacBook Pro Core i9 -prosessorilla pakkasi 5K SCARLET-W -videon 4K-resoluutiolle ja H.264-koodekille 39 minuutissa ja 37 sekunnissa, kun viime vuoden i7 -malli suoriutui samasta tehtävästä vain 35 minuutissa ja 22 sekunnissa. Ongelman syyksi paljastui nopeasti kannettavan ylikuumeneminen ja sitä kautta prosessorin kellotaajuuden lasku 2,2 GHz:iin – selvästi alle prosessorin 2,9 GHz:n peruskellotaajuuden.

  Ylikuumenemisongelman vuoksi Lee ajoi testin uusimman sukupolven MacBook Prolla uudelleen siten, että kannettava oli testin ajan pakkasessa. Pakkasessa ajettuna kannettava suoriutui yllä mainitusta testistä 27 minuutissa ja 18 sekunnissa. Lee ajoi testit myös Gigabyten Aero 15X -pelikannettavalla, mutta sen selvästi nopeampi tulos selittyy käyttöjärjestelmän ja ohjelman optimoinneilla eikä niinkään nopeammalla raudalla.

  Myös Apple Insider on jo ehtinyt testaamaan uutta Core i9 MacBook Prota ja törmännyt samaan ongelmaan. Kannettavan tulokset Geekbenchissä olivat vain marginaalisesti i7-mallia paremmat ja prosessorin kellotaajuus laski Cinebench-testissä jatkuvasti alle prosessorin peruskellotaajuuden.

  Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)
   
 2. slayer665

  slayer665

  Viestejä:
  607
  Rekisteröitynyt:
  13.04.2017
  Jännä nähdä miten Apple puollustautuu tässä. Vai voiko tuuletin profiililla vielä saada tilannetta paremmaksi...Tuskin.
   
 3. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 505
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Varmaan saa jonkinverran mutta tuskin kokonaan saa profiilillakaan poistettua. Ainakin aikaisemmissa nuo tuulettimet ovat lähteneet käyntiin vasta todella isoilla lämmöillä.
   
 4. Kepe

  Kepe

  Viestejä:
  680
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Näin siinä kai käy kun mennään ulkonäkö edellä... Väittäisin edelleen että Jobsin aikaan tätäkään ei olisi tapahtunut. Tuohan vaikuttaa siltä kuin koko laitetta ei olisi testattu ennen markkinoille pukkaamista, tai sitten testitulokset on vaan sivuutettu täysin.
   
 5. Hellsinki

  Hellsinki Kapteeni pienkonekorjaaja Tukijäsen

  Viestejä:
  873
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Laitetestaus on ilmeisesti jääny tekemättä.
  Eipä se mikää ihme ole ku omena suoltaa sontaa ulos joka tuutista voittojen maksimoimiseksi.
   
 6. mRkukov

  mRkukov Hrrrr...

  Viestejä:
  5 383
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jompi kumpi... tai molemmat. Testattu siinä kohtaa kun on jo markkinoilla, eikä enää aikaa muuttaa mitään. "Menköön paskaa, tuskin kukaan (vieläkään) huomaa". :)
   
 7. Crom

  Crom

  Viestejä:
  274
  Rekisteröitynyt:
  01.11.2016
  Eikös Applen pitänyt olla kuuluisa siitä miten hyvin käyttöjärjestelmä ja suorituskyky on optimoitu juuri sille omalle raudalle. Aika huolestuttavaa jos Windows on noin kaukana edellä.
   
 8. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  10 770
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  En vanno mutta oiskohan tuo liittynyt GPU-kiihotuksiin jotenkin
   
 9. Hount

  Hount

  Viestejä:
  74
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tätä ylikuumenemis & throttlausongelmaa on ollut tosi monessa mallissa sitten ensimmäisen Unibody MBP:n (2008)
  Joten tätä tapahtui kyllä Jobsin aikaan :)

  Ylipäätään ylikuumeneva ja/tai throttlaava Appen läppäri ei nyt ole mikään "uutinen"

  - Hount
   
  Peni tykkää tästä.
 10. mRkukov

  mRkukov Hrrrr...

  Viestejä:
  5 383
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Lähinnä se että apple edes laittaa i9 koneeseen, jossa se suoriutuu huonommin kuin i7.
   
 11. Marti77

  Marti77 Team H2O

  Viestejä:
  1 703
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Eikö se ole pääasia että on ohut ja tyylikäs muut ominaisuudet saavat jäädä unholaan.
  No varmaan tulee päivitetty versio 5000€ hintalapulla
   
 12. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  10 770
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Top-of-the-line MacBook Pro 15" kustantaa jo tällä hetkellä reilut 8000€ :cigar2:
  (okei, tuossa on melkein puolet hinnasta 4 Tt SSD:ssä)
  Edullisimmillaan Core i9 MacBook Pron saa 3379€ hintaan
   
 13. compvter

  compvter

  Viestejä:
  58
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Olis kiva testata miten paljon asiaa voisi auttaa laittamalla nestemetallit cpu:n ja jäähyn väliin.

  Huvinsa kullakin. Eipä sillä itse saanut kärsiä HelvetinPaskoista ja Delleistä joita duunissa saanut/joutunut käyttämään. Tonnin henkilökohtanen Asus toiminu parhaiten eli muuten hyvin, mutta kiintolevyn luvusta tulee häiriötä äänikortille kuulokeliitintä käyttäessä... ongelman tosin korjaa helposti ulkoisella äänikortilla
   
 14. ted

  ted

  Viestejä:
  125
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  On speksirunk**reille ja vinkupäille esittää jotain. Eli "parasta mitä saa" on nyt tarjolla macbook pro:lle, toteutus on sitten vähän eri..
   
  aeba, Zauberkraut ja Threadripper tykkäävät tästä.
 15. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  5 446
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  On kai se Intelkin voinut ilmoittaa ennakkoon Applelle aivan liian ruuusuiset lämmöntuottoarvot tuolle i9 kiukaalle.

  Kun Applella on tarkoitus tehdä suht hiljaisia koneita niin on vähän hankala uskoa että jäähdytyskapasiteeti olisi noin rajusti alimitoitettu jos alunperin on ollut paikkansapitävät lämmötuottoarvot prosessorille käytettävissä.
   
 16. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  5 446
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mailmalla on myynissä hirveästä lääpärimallisarjoja jossa ne tehokaimman pään prosessorit käy todellisuudessa sellaisilla kelloilla että pykälää halvempaan malliin ei synny todellista tehoeroa silloin kun kumpaakin läppäriä oikeast kuormitetaan samalla tehtävällä.
   
  sellu tykkää tästä.
 17. Graag

  Graag

  Viestejä:
  68
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2017
  Luulin pitkään että Applejen korkeampi hinta johtuu ainakin osittain siitä että ne on hyvin rakennettu ja kestää pitkään. Louis Rossmannin youtube-videoihin tutustumisen jälkeen on kyllä mielipide muuttunut. Tämä uutinen i9-omppujen ylikuumenemisesta ei yllättänyt enää.

  Viimeisetkin harhaluulot Applejen kestävyydestä meni kun yhdeltä Rossmannin videolta kävi ilmi että CPU ja GPU jäähdytyksen tuulettimet käynnistyvät vasta 80 asteessa, eikä se estä throttlettamista. Kyseinen kone oli muistaakseni 2016 vuoden Macbook Pro i7-prossulla. Eihän komponentit mitään äkkikuolemaa throttlettamisen takia koe, mutta jos konetta käyttää säännöllisesti esim. videoiden renderöintiin, niin kyllä tuo käyttöikää laskee.

  Jos jäähdytys on pysynyt about yhtä tehokkaana, niin tuollaisen i9:n tökkääminen koneeseen pahentaa ongelmaa. Sama 45W TDP on i7:ssä ja i9:ssä. Mutta jos oikein ymmärsin tämän, niin korkeamman kellotaajuuden takia i9 lämpenee kriittiselle rajalle eli 100 asteeseen nopeammin.

  Jos Apple olisi vain ollut tarjoamatta i9:ää läppäreihinsä, niin ei näistä lämpenemisongelmista mitään otsikoita olisi tullut. Nyt i9-malli on lähinnä kalliimpi, lyhytikäisempi ja syö akun nopeammin. Mihinkä käyttöön tätä kenellekään voisi ilman paksuja omppulaseja suositella?

  Mietin muuten että voidaanko tuollaisen tuulettimen kierrosten pihtaamisen ja liian heikon jäähdytyksen katsoa olevan suunniteltua vanhenemista (planned obsolescence). Se on laitonta joissakin maissa.
   
 18. OsQ

  OsQ

  Viestejä:
  63
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  Ei ainakaan kovin vakuuttavalta edelliset macbookit vaikuta:
   
 19. OsQ

  OsQ

  Viestejä:
  63
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  Rossmann ei ainakaan hirveästi tykästynyt kun Apple päätti juottaa SSD:n suoraan emolle. Emolevy menee särki -> et saa ikinä SSD:llä olevaa dataa takaisin, edes maksamalla Applelle. Ei kovin pitkäikäisiltä laitteilta vaikuta muutenkaan jos tuuletin vastä hörähtelee käyntiin siinä ~81+ celsiuksen tienoilla.
   
 20. ZIPPONIUM

  ZIPPONIUM

  Viestejä:
  16
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Sinällään lievästi oikeasti offtopiccina tartuttava tähän miten Adoben suhteen Windows vekotin on niin paljon keulilla, kun karkeasti 94% omenan omistavista tuttavista on haalinut tämän juuri siksi, kun Adobe on ompulla niin paljon parempi ja miten kaikissa media firmoissa on vaan omppuja.

  Tämä toki oli silloin PowerPC aikana totta. Mutta nyt sitten muka kääntynyt tasavertaisella/heikommalla raudalla Windows noin keulille. Osaa sitä siis jopa suorastaan yllättyä.
   
 21. Uglukman

  Uglukman

  Viestejä:
  186
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Audioalan ammattilaisena siirryin PC puolelle juuri sen takia että Applella ei ole tällä hetkellä ainuttakaan konetta joka ei throttlaisi kovassa kuormituksessa. Tehoakin tarvitaan siinä missä hiljaisuutta. Tosin työkone ei ole läppäri. Ja Logicin pyörittelyyn käytän vielä samalle koneelle asennettua Hackintoshia.
   
 22. BOT

  BOT

  Viestejä:
  1 772
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  Oikea ratkaisu olisi käyttää Ryzeniä ja uskon Applen siirtyvänkin viimeistään Zen 3:n kohdalla AMD:n ratkaisuun. Pitääkö paikkansa ettei ole nestemetallia käytössä uutisen kiven lämmönlevittäjän alla? Jos näin niin aivan älyttömän hölmöä.
   
 23. Rabbitman

  Rabbitman

  Viestejä:
  66
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Käytetäänkö muka nykyisin lämmönlevittäjiä läppäriprossuissa?
   
 24. BOT

  BOT

  Viestejä:
  1 772
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  Ei muuten taideta käyttää, en yhtään ajatellut. En ole koskaan omaa läppäriä omistanut.
   
 25. L2K2

  L2K2

  Viestejä:
  874
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jep.

  Kaikki eivät todellakaan halua samanlaisia koneita kuin joku yksittäinen vahvojen mielipiteiden mies videolla.

  Valittaako tuo myös siitä, että noissa on BGA prosessorit? Ei voi vaihtaa prosessoria! Eikä näytönohjainta.

  Itse ainakin haluan koneeni käytön mukaan. Ja, kotikoneissa äänettömyys on tällä hetkellä minulle paljon tärkeämpää kuin maksimaalinen suorituskyky. Mutta, tuo hiljaisuus pitäisi tehdä laittamalla se pienemmän tehon prosessori, tai ainakin rehellisesti ilmoittamalla ne todelliset peruskellotaajuudet alemmiksi kuin mitä Intelin vakiokonfiguraatiossa. (Apple taitaa tehdasylikellottaa m-sarjan prosessorinsa siinä tuulettimettomassa MacBookissa. Siis kokonaiset 100 MHz enemmän kuin mitä kukaan ei-Apple-koneen omistaja voi omaansa m3-prosessoriinsa saada.)

  Äh. Hyvin tuollainen varmasti silti kestäisi vuosia käyttöä, jos se tuuletin vaan suostuisi ottamaan niitä kierroksia hieman enemmän, jotta se lämpötila ei ikinä ylittäisi 90 astetta. (Intel taitaa nykyään määrittää 90 astetta siksi rajaksi, jossa prosessori alkaa pudottaa kellotaajuuksia suojatakseen itseään. 100 astetta on sitten välitön sammutus. Tai, no, näin oli pari vuotta sitten varmaan. Nuo on aina vähän vaihdellut mallisukupolvesta toiseen.)

  Toki, joku fiksumpi kaveri varmaan ihmettelee, että miksi tuo tuuletinohjain käyttää vain lämpötilatiedon... Sillä kun olisi käytettävissään myös tuo prosessorin hetkellinen sähkötehotieto... [Ei kai sentään mitään näin triviaalia ole joku mennyt jenkeissä patentoimaan onnistuneesti. Mutta, silloinkin luulisi vähintään yhden valmistajan omistavan ne oikeudet. Ei sitä patenttia kannata kaikille olla lisensoimatta.] (Käyttääkö kukaan muuten tätä tietoa tuuletinohjaimessaan, ja jos ei, niin miksi ei. Etenkin läppäreissä, joiden siilit ovat erittäin kevyitä, tuolla tiedolla saisi aikaan paljon nätimmin käyttäytyvän jäähyn... ei tarvitisi antaa lämpötilan ensin karata ylös, vaan voisi aloittaa sen puhaltamisen heti kun kuorma nousi ylös (joku järkevä P×t-raja tähän, siis vaikka keskiteho yli 50 W yli 1 sekunnin ajan, ja ...).)

  Entinen työpöytäkone tuntui toimivan melkein noin, mutta se saattoi olla vain hyvin deterministisesti rankka spesifinen laskentakuorma. Tuuletin käynnistyi kunnolla fiilispohjalta kellontarkasti aina tasan tietyssä kohtaa yhtä usein ajettavaa laskentakoodia. (Toki, tämän illuusion hyvästä tuuletinohjauksesta saa aikaan myös sillä, että työhuoneessa on melkolailla vakiolämpötila ja tuuletinohjain pitää levossa prosessoria ja jäähyä aina tasan samassa lämpötilassa. Lämpötiloja tai sähkötehoa en siis koskaan katsonut, kunhan vaan kiinnitin huomiota hämmentävän toistettavaan ääniprofiiliin.)
   
 26. _j03_

  _j03_

  Viestejä:
  1 656
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Paljon suurempi uutinen olisi jos Apple joskus onnistuu tekemään läppärin joka ei ylikuumene.
   
 27. MedHot

  MedHot

  Viestejä:
  1 048
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei se teho ja kaunis kuori sitten mahdu samaan pakettiin. Saattaisi itseäni vituttaa jos olisin ostanut 4000€ koneen joka on hitaampi kuin kaksi vuotta sitten julkaistu edellinen malli -.-

  Vaan sitä en tiedä että kuka käyttää läppäriä raskaaseen laskentaan? Eikö sitä varten ole työasemat?
   
 28. Laquel

  Laquel This is where I get off.

  Viestejä:
  2 353
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Toivottavasti ei kukaan. Mutta videon editointiin ja pakkaukseen varmaan monikin kuten tossa oli testattu.
  Onkohan applella insinöörit ja designerit vääntäny kättä tähän malliin:
  I: "Siihen on pakko laittaa isommat jäähdytysaukot ja tulettimet tai se ylikuumenee"
  D: "Mutta kun ne on niin rumat ja tuulettimista tulee kauhea äänikin. Sitä paitsi tän näkösenä voidaan jatkaa näiden myyntiä sikahintaan"
  Tim Cook: "Myyntiin vaan!"

  Sinänsä macbookit ei edes olisi sika hintaisia niiden ominaisuusksiin nähden (muisti/SSD -päivityksiä lukuunottamatta) jos ne edes toimisi raskaassa käytössä...
   
  MedHot tykkää tästä.
 29. JoneK

  JoneK

  Viestejä:
  26
  Rekisteröitynyt:
  26.12.2016
  Oi hölmöt ihmiset =D Te käytätte sitä väärin.. älkää koskeko siihen yhteen kulmaan samaan aikaan kun renderöitte.. ja Niitä on aina pitänytkin pitää noin raskaassa käytössä ulkoisen tuuletin ständin kanssa :p Eihän Omenoissa mitään vikaa ole
   
 30. escalibur

  escalibur ”Tietäjät, ne tietää.” Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  4 218
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 31. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  10 019
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ensinnäkin, teillä kaikilla on ihmeellinen kuva, että tuulettimen kierrosnopeutta nostamalla tapahtuu magic - kaikki toimii ja viileämpänä ja maailma on pelastunut, vain vähän tulee ääntä lisää. Ei se noin mene, ja se tuuletin on osa isompaa jäähdytysjärjestelmää, joka on alusta alkaen alimitoitettu.

  Toisekseen, Apple on tehnyt näin jo aiemmin. Parhaat iMac i7:t throttlaavat iloisesti suurilla kuomilla, ainakin 2011-2013 mallit.

  Eiköhän se selitys oli edelleen se, että näitä ei ole tarkoitettu noihin taskeihin, joihin ihmiset niitä käyttävät. Niillä on käytössä ne tehoreservit puolisen minuuttia, ennenkuin sitä throttlausta tapahtuu. Virallinen vastaus olisi ollut 5v sitten: hankkikaa Mac Pro, jos pitää videoita käsitellä.

  @Laquel todennäköisempi skenaario on tämmöinen:
  D: "Me tehtiin tämmöinen, tee siihen sisälmykset"
  I: "OK.."
  D: "Niin me halutaan sinne myös i9"
  I: "Mutta.."
  D: "Ei muttia!"
  I: "OK.."

  Sitten pieni insinööri on tehnyt parhaansa annetuilla vaatimuksilla.
   
  Temeee, Laquel ja MedHot tykkäävät tästä.
 32. Zauberkraut

  Zauberkraut Tukijäsen

  Viestejä:
  466
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2016
  Eiköhän toi kuitenkin sovellu käyttötarkoitukseensa, eli instan ja facen selailuun, kun Stinde nauttii kauramaitolattea ja härkissushia sukupuolineutraalissa kahvilassa.
   
  Skøgø, sushukka, tsönäri ja 10 muuta tykkäävät tästä.
 33. MedHot

  MedHot

  Viestejä:
  1 048
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nyt ei muuta kuin hopeiseen omenaan postaamaan tämä lanka :lol: Voi sitä loukkaantumisen määrää.

  edit. "yhyy ei ne nörtit ymmärrä siellä että kun kone lämpenee ni se hidastuu. Hommais elämän tjs. eikä niillä rahaa ole Appleen kuitenkaan."
   
  Laquel tykkää tästä.
 34. Laquel

  Laquel This is where I get off.

  Viestejä:
  2 353
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  @hsalonen No ei tietenkään tuulettimen kierroslukua loputtomasti nostamalla ihmeitä tehdä mutta tommonen pieni radiaalituuletin ei vaan pienillä kierroksilla liikuta juuri ilmaa niin pakko niitä on nostaa jos haluaa tehokasta jäähdytystä. Toki sitten suurempi merkitys on millaista lämpäputkea ja rivastoa ja kuinka paljon sitä on ja millainen kontakti sillä on siruun.

  @MedHot Insta ban homppuu :D
   
  MedHot tykkää tästä.
 35. Matti#2

  Matti#2

  Viestejä:
  197
  Rekisteröitynyt:
  07.04.2018
  Auttaisikohan Macs Fan Controlin asentaminen? Jouduin laittamaan sen vanhaan imaciin, kun vaihdoin ssd:n, jossa ei ole applen lämpötila-anturia.
   
 36. Nerkoon

  Nerkoon Se ainoa oikea Platinum-jäsen

  Viestejä:
  3 723
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Siinä on ilo huipussaan kun se läppäri kuulostaa suihkukoneelta lähtökiidon aikana ja hommiakin pitäisi saada tehtyä
   
  Temeee tykkää tästä.
 37. jive

  jive

  Viestejä:
  920
  Rekisteröitynyt:
  27.12.2016
  No Aero 15 tulee GTX1070 ja MBP 560X GPU:lla. Onhan nuo ihan eri planeetalta jos kodekki tukee GPU:ta.
   
 38. Hannibal

  Hannibal

  Viestejä:
  1 822
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Jep, ei näitä ole tehty noin raskaisiin töihin!
  Pitäkää laite kevyemmällä ajolla ja hankkikaa joku työkalu sitten noihin raskaisiin juttuihin. Kuten yllä sanottiin testaajat vain käyttää näitä väärin!
  ;)
   
 39. MedHot

  MedHot

  Viestejä:
  1 048
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tämä on kyllä niin totta. 4000€ konetta saa käyttää netin selaukseen ettei se nyt ihan kuumene :rofl:
   
 40. JiiPee

  JiiPee

  Viestejä:
  3 136
  Rekisteröitynyt:
  21.06.2017
  Aika selkeesti windows versio käyttää quicksync kun taas potaatti versio ei sitä ilmeisesti tue.

  Ei noin valtavat erot selity millään softaoptimoimisella.
   
  anonyymi tykkää tästä.
 41. Graag

  Graag

  Viestejä:
  68
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2017
  Mun mielestä jos koneessa on i9, niin sen käyttötarkoitukseksi juurikin on ajateltu jotain raskaampaa hommaa, joka sisältää laskentaa. Jos sillä käyttää pelkkiä office-sovelluksia ym. niin siihen riittää 25W i5 mainiosti.
   
 42. Lallijuoppo

  Lallijuoppo

  Viestejä:
  6 512
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Mutta miksi kukaan viitsii käyttää johonkin raskaampaan hommaan läppäriä?
  Ja jos käyttää, niin luulisi testaavan että homma toimii tai lukevan siis testejä, että mitkä ovat ajateltuun hommaan parhaat vaihtoehdot.
   
 43. Chloe

  Chloe Mestari

  Viestejä:
  9 067
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jobs varmaan kääntynyt jo muutaman kerran haudassaan Applen viime vuosien perseilyjen jälkeen (iOS bugailut, iPhonen taipumiset jne)..

  Tätähän tämä on kun tehdään ulkonäkö edellä, vaikka ovatkin läppäriversioita nämä prossut, niin ei nämä millään pyhällä hengellä siltikään jäähdy.
   
 44. Turox

  Turox

  Viestejä:
  6
  Rekisteröitynyt:
  19.07.2018
  Ajattelin siirtyä tuossa 2017 loppupuolella Macin käyttäjäksi ja täytyy nyt myöntää, että se oli virhe. Ostin 3500 euron läppärin (macbook pro 15" touchbarilla) ja en voi tajuta miten tämä voi olla "premium" kone.

  Onhan tämä nätti, ei siinä mitään, mutta ihan lähtökohtaisesti hölmöjä ratkaisuja. Kuten se, että mikäli kone on kiinni ulkoisessa näytössä (olipa se vaikka videoprojektori) niin tehonäytönohjain tulee väkisin päälle. Villi huhu kertoo, että kyseessä on ihan rautatason ratkaisu johon ei voi softalla vaikuttaa.

  Tehonäytönohjaimella luvattu 9 tunnin akkukesto tipahtaa kahteen tuntiin. Yritäppä siinä pitää presentaatiota asiakkaille videotykkiin tai televisioon, aina täytyy nolosti kaivaa laturi esille ja etsiä pistorasiaa. Ja puhumattakaan siitä, että tuulettimet huutaa hoosiannaa.

  Ja sitten tämä näppäimistö, onhan se kivan matalan näköinen ja tyylikäs, mutta minimaalinen liikerata on toooodella herkkä roskille. Ei vaadi paljon pölyä tai muut tauhnaa, että näppäin jumittuu. Ja koska mitään osia ei saa irti, niin täytyy vaan toivoa että se lähtee pois ajan kanssa :D

  Enkä edes aloita puhumaan MacOS:n puutteista, huhheijaa. Lyhyesti sanottuna, kyseessä on järjestelmä heille, jotka pärjää yhdellä ikkunalla per softa. Oletuksena ei ole _mitään_ tapaa vaihtaa yhdellä näppäinoikotiellä esim. Photoshopista juuri tiettyyn Chromen ikkunaan.
   
 45. Graag

  Graag

  Viestejä:
  68
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2017
  Olen tietenkin kanssasi samaa mieltä että pöytäkone on raskaampaan työhön parempi valinta. Suuri osa käyttäjistä ei kuitenkaan toimi samoin kuin io-techiä lukeva porukka. Jos ajatellaan käyttäjää, joka on ikänsä käyttänyt mäkkiä ja on uutta konetta hamuamassa, niin onhan se ymmärrettävää että tämä haluaa ostaa juurikin mäkin. Ja jos kuluttaja haluaa läppärin, ja tarkoitus on videoeditointia tehdä, niin valita osuu noihin 15" mac book proihin. Sitten tarvitsee enää painaa sitä optionappia josta saa tehokkaamman prossun koneeseen, ja käyttäjä on itselleen tilannut i9 mac book pron.

  Kuluttaja ajattelee että jos se videoeditointiohjelma koneessa toimii, niin silloin se on siihen käyttöön ihan käypä peli.
   
 46. phetu

  phetu

  Viestejä:
  301
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Onko niissä macOS:n ikkunanvaihto tavoissa sitten joku jäätävä ongelmakin vai mikset niitä käytä, vai onko se pakko saada ne tietyt ikkunat esim ctrl+1/2/3 tyylisesti?
   
  LaNi tykkää tästä.
 47. ttjm

  ttjm

  Viestejä:
  5 863
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Jotenkin maallikkona ajattelen, että jos kone on ns. tehotyöasema, niin käyttäjä yleensä hyväksyy kompromissit muotoilussa paremmin kuin käyttökokemuksessa.
  Ehkä Applen pitäisi vaan lanseerata joku "SuperPro" -mallisto tehokäyttäjille, kun siinä segmentissä se hintakaan ei niin usein ole este.
   
 48. themrkk

  themrkk

  Viestejä:
  49
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tämän tyyppiset uutiset näyttävät olevan aina mieleistä kauraa tietyntyyppiselle herroille.
  Ihan kuin BMW-autoissa ei voi olla perusongelmia vaikka ihan uutena kun ne maksaa vähän enemmän kuin Huyndait.

  Itse IT-hommissa ylläpitänyt/asentanut Compaq/HelvetinPaska/Lenovo -koneita ja KAIKISSA on tuulettimet huutaneet itsestään aika-ajoin vaikka olisi tyhjällä työpöydällä winkulassa tekemättä mitään. Pöydälläni oleva suht uusi T480s suht puhtaalla asennuksella huutaa kuin sika välillä.
  Se missä Apple on ainakin MacBook Pro 2016-koneen kohdalla onnistunut on juurikin tuo hiljaisuus. Ja jos prossua kuormitetaan niin fysiikan lakien mukaan tuotetaan lämpöä ja se pitää johtaa johonkin,mieluiten kuoresta pihalle.

  Tämä i9-prossun lämpöongelma hieman haisee silti tosiaan siltä ettei ole testattu lainkaan ennen myyntiin tuloa. Piti vain saada ensimmäisten joukossa läppäri pihalle jossa i9
   
 49. abish

  abish Ryzen FTW

  Viestejä:
  127
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Olisihan se ollut ihan viisas temppu Applelta pitää tuuletin pyörimässä niin hiljaa kuin voi pienessäkin rasituksessa, jos se auttaa toisessa päässä throtlaukseen. Olisi helppo toteuttaa natiivisti, kerta nyt onnistuu ladattavalla softalla. Tai sitten tehnyt sen verran paksumman koneen, että toimii ja julistanut vain, miten paljon parempi i9 (miksi muuten on i9 eikä i7, jos on 6 ydintä ht:lla? Ihan vain brändäys?) on verrattuna vanhoihin malleihin. Olihan joskus jokin iPad vanhaa paksumpi, mutta se ei ketään haitannut parempien ominaisuuksien takia.
   
 50. Crom

  Crom

  Viestejä:
  274
  Rekisteröitynyt:
  01.11.2016
  Poikkeuksena tosin se että auto-journalistit ovat herkkiä kritisoimaan juuri sellaisia perusjuttuja jotka pitäisi olla hallussa. Esimerkkinä BMW:n idiottimainen vilkkuviiksi johon valmistaja lopulta reagoi ja korjasi vian. Mutta Applen tuotteissa vikaa ensisijaisesti lähdetään etsimään käyttäjästä ja miten se ei ole vika vaan ominaisuus.
   
  Zydenius, WildFinn, Deussu ja 8 muuta tykkäävät tästä.