Android -käyttöjärjestelmä (yleistä keskustelua)

Viestiketju alueella 'Älypuhelimet, tabletit, älykellot ja muu mobiili' , aloittaja FlyingAntero, 12.10.2018.

 1. TenderBeef

  TenderBeef

  Viestejä:
  1 107
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Aivan perseestä. On olemassa paljon tilanteita/paikkoja jossa erilaista voluumia tarvitaan. Lisäksi voluumin säätö tapahtuu nyt siellä "sounds"-appsissa joka soittaa sitä äänenvoimakkuutta kun säädät sitä voluumia. On tosi kätevää säätää äänenvoimakkuutta nykyään. :facepalm: Kyllähän tämä nykyinen systeemi on tehty selvästi median kanssa leikkiville eikä puhelinta puhelimena käyttävälle.

  Miksi median voluumia pitää säätää jos ei mikään media ole toistossa, ja jos on sitä voisi säätää context sensitive-systeemin mukaisesti niillä fyysisillä näppäimillä?! Ei mene kaaliin, aivan idioottimaista.
   
 2. tatulpin

  tatulpin Tukijäsen

  Viestejä:
  952
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Koska aiemmilla versioilla kävi noin 9000 kertaa niin, että media pyöri jo ja käyttis sääti soittoäänen voimakkuutta :facepalm: toki olis kiva, jos sille löytyisi valinta kumpaa säädellään oletuksena. Q on tosin tuomassa volume slideriin taas muutoksia.

  Android Q Beta 2: Volume settings now appear in a handy pop-up panel from slider
   
  Zyrppa ja TenderBeef tykkäävät tästä.
 3. TenderBeef

  TenderBeef

  Viestejä:
  1 107
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eli kun androidissa oli bugi niin sitten piti muuttaa koko systeemi järjenvastaiseksi eikä korjata sitä niin, että mediaa toistettaessa napit olisivat säätäneet sen voimakkuutta? :facepalm: Tuo tuleva muutos (tulee jos tulee, kaikkia puhelimia ei päivitetä ehkä seuraavaan versioon -> pitäisi ostaa uutta puhelinta) näyttää vain surkealta purkkaviritykseltä ja se ei korjaa fundamentaalista suunnitteluvirhettä, eli volumenäppäimistä ei saa siinäkään säädettyä soittoäänen voimakkuutta.

  Miettikääpä, ne joiden mielestä tämä muutos on hyvä, että on esim. kolme eri keissia voluumin kanssa, volume n. 75%, 25% ja vain värinä. Kokeilkaapa säätää noiden välillä tällä uudella systeemillä. Ja miettikää sitten miten se toimisi niillä fyysisillä näppäimillä, jopa puhelin taskussa.

  Valinta olisi kyllä kiva. Valitettavasti tuntuu vain siltä, että kaikki softat menee siihen suuntaan, että karsitaan lähes kaikki pois.
   
 4. apoiuyt

  apoiuyt

  Viestejä:
  246
  Rekisteröitynyt:
  18.01.2017
  On hyvin mahdollista, että Google on tutkinut volume napin yleisimmät käyttötarkoitukset. Ehkä tuo soittoäänen vaihtelu 75%, 25% ja värinän välillä oli tosiaan harvinaisempi yhdistelmä kuin median äänenvoimakkuuden säätäminen. En itse ainakaan keksi, miksi haluaisin noin säätää soittoäänen voimakkuutta, mutta median äänen tasoa haluan usein säätää jo ennen kuin media pyörii (anekdootti, mutta en usein halua häiritä muita tai herättää nukahtamassa olevia mukuloita).

  Itse laitan kokoukseen mennessä manuaalisesti kännykän hiljaiselle, muuten menee automaattisten sääntöjen mukaan.
   
 5. TenderBeef

  TenderBeef

  Viestejä:
  1 107
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Noi kolme oli vain esimerkkejä, jotkut voivat haluta säätää vielä tarkemmin. Mutta tuohon kolmeen esimerkkiin; jossain paikoissa/tilanteissa äänetön on pakollinen, ulkona lähes täysi ääni, sisällä pienempi vola ottaen huomioon muut ihmiset sekä omat korvat. Käyttääkö muut ihmiset sitten yhtä äänenvoimakkuutta eri paikoissa?

  En jaksa, tai halua uskoa, että kännykän käyttö on jo sellaista, että sitä käytetään medialaitteena enemmän kuin itse puhelimena. Olisi kiva nähdä jotain tutkimuksia.

  Pitää sitten maksaa jostain 3rd party appsista joka haluaa kaikenmaailman luvat puhelimesta että saa puhelimen toimimaan puhelimena.
   
 6. BOT

  BOT

  Viestejä:
  1 717
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  Tuo nykyinen äänenvoimakkuuden säätötapa juontaa somen käytöstä. Nykyään kun on Snapchat ja muuta tauhkaa mikä toistaa ääntä niin pitää pystyä pikaisesti muuttamaan äänenvoimakkuutta napista painamalla. Sama pätee toki Youtube-videoiden katseluun yms. Google tutkii puhtaasti tilastojen perusteella miten puhelinta käytetään ja enemmistö määrää. Harmi vaan että tilastot eivät aina auta tekemään puhelimesta parempaa puhelimena, tosin ongelman voisi ratkaista juurikin asetuksista löytyvillä valinnoilla, että miten haluat namikoiden ja kaiken toimivan.

  Puhelinten näyttökoon hurja kasvaminen vahvasti viittaa siihen että puhelin on puhelimena yhä vähemmän tärkeä, tärkeintä on sisällön katselu. Olen itsekin vähän kahden vaiheilla siinä mielessä, kun katson puhelimesta monenkinlaista videota, minä en näet omista televisiota ollenkaan ja tietokoneen näytöltä ei aina huvita kaikkea katsoa, että pitäisikö näytön olla käytännön kannalta pieni vaiko viihteen kannalta iso? Tämän vuoksi olen päätynyt tuohon 5" ja rapiat luokkaan, mutta olen hipelöinyt pienempiä puhelimia ja ihastellut miten helppo niitä on käyttää. Sony Xperia XZ2 Compact todella houkutti hankkia ja sen 5" näyttö olisi minulle riittävä, mutta sen kuvasuhde valitettavasti nappaa 16:9 videoista hieman pois, jolloin käytettävä pinta-ala vähenee.

  Luulen pienten tai ainakin pienempien puhelimien tekevän taas äänekkäämpää tuloa kun näytön reunukset hipoo jo puhelimen reunoja. Se runko mihin ennen mahdutettiin se 4,7" näyttö mahduttaisi nyt paljon isomman näytön. Tällaista kehitystä toivon todella, koska soitellessa, liikkeellä ollessa ja viestejä naputellessa pieni koko on vaan parasta. Päälle kun saisi sen säätövaran niin olisi mahtavaa. Tätä markkinarakoa ei vaan käytetä pitkälti siksi, että pienen puhelimen suunnittelu on hankalampaa kuin ison, sillä näemme että jättimäisistäkin puhelimista jää jotain pientä välillä muun tieltä pois.
   
  Straiffi ja TenderBeef tykkäävät tästä.
 7. jkaart

  jkaart

  Viestejä:
  649
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Saisvat kehittää sovellus kohtasiksi noi media volumen säädöt ja mahollisuus mykistää joku tietty sovellus, ettei tarvii kokonaan mykistää meeia volumea...
   
 8. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 621
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuolla pitäisi onnistua:
  Tosin tuo säätää vain käynnissä olevan sovelluksen ääni asetuksia.
   
 9. TenderBeef

  TenderBeef

  Viestejä:
  1 107
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Unohdin kysyä tästä, kerrotko tarkemmin autosäännöistä? Do not disturb:ia käyttäen voi laittaa äänettömälle yöksi mutta mitenkäs muuten voi automatisoida?
   
 10. apek

  apek

  Viestejä:
  945
  Rekisteröitynyt:
  02.04.2017
  Esimerkiksi Taskerilla, tai vaikka AutomatiIt:llä voit automatisoida käytännössä kaiken. Vaatii toki vähä opettelua.

  https://play.google.com/store/apps/details?id=net.dinglisch.android.taskerm
  https://play.google.com/store/apps/details?id=AutomateItPro.mainPackage
   
  TenderBeef tykkää tästä.
 11. apoiuyt

  apoiuyt

  Viestejä:
  246
  Rekisteröitynyt:
  18.01.2017
  Muistaakseni kalenterin varauksien mukaan voi myös automatisoida Do not disturbin päälle, mutta en ole sitä käyttänyt kun mulla on myös muistutuksia kalenterissa jolloin en halua puhelimen äänitilan muuttuvan. Taskerilla saa sitten vaikka sijainnin mukaan puhelimen äänet pois.
   
  TenderBeef tykkää tästä.
 12. tatulpin

  tatulpin Tukijäsen

  Viestejä:
  952
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Jaahas, näemmä Honorin Magic UI (eli varmaankin myös Huawein laitteet) antaa valita, säädetäänkö oletuksena mediaa vai soittoääntä.
   
  BOT ja FlyingAntero tykkäävät tästä.
 13. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 621
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mistä tuo valinta muuten löytyy?
   
 14. tatulpin

  tatulpin Tukijäsen

  Viestejä:
  952
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Settings -> Sounds löytyy melkein heti äänenvoimakkuus siiderin alta.
   
  FlyingAntero tykkää tästä.
 15. Eräilves

  Eräilves

  Viestejä:
  474
  Rekisteröitynyt:
  18.01.2019
  Miten helkutissa saa poistettua tuon yhden yhteystiedon, katsonut jo googlesta yms kaikkialta ettei ole siellä tallessa.. Sanoo poistettaessa "vain luku -tilassa olevien tiliesi yhteystietoja ei voida poistaa, mutte ne voidaan piilottaa." Ja ei poista sitten niitä.. millä tuon saisi tehtyä loppuun asti?
   
 16. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 387
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Mistä palvelusta se yhteystieto on synkattu? Facebook/FB messenger?
   
  Viimeksi muokattu: 05.05.2019
 17. Eräilves

  Eräilves

  Viestejä:
  474
  Rekisteröitynyt:
  18.01.2019
  Puhelimen yhteystietoihin sen alunperin tallensin, mutta siitä samasta sitten wappia käyttänyt ja gmailissa oli myös.. mutta gmailin kautta poistin numeron jo, eli sieltä ei pitäisi olla kytköstä enään.

  Edit: Kokeilin myös whatsapin kautta siirtyä osoitekirjaan ja sitä kautta poistaa yhteystiedon, mutta samaa herjaa silti?

  Edit2: näyttävästi ne oli linkitetty toisiinsa, ja sen takia ei antanut poistaa.. poisti ensin linkityksen käytöstä, ja sitten kummastakin pois vaan niin onnistui.
   
  Viimeksi muokattu: 05.05.2019
 18. BOT

  BOT

  Viestejä:
  1 717
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  Laitoin tässä Sonylle parin muun asian ohella sähköpostia jos saisi jatkossa vaihtoehdon muuttaa äänenvoimakkuuspainikkeen tarkoitusta asetuksista, että voisi säätää soittoäänen voimakkuutta median sijaan. Toivotaan että onnistuu!
   
 19. TenderBeef

  TenderBeef

  Viestejä:
  1 107
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onko mahdollista jotenkin säätää kaikki kuvat (kamerasta/tallennus appseista/screenshotit/?) ja videot (kamera/tallennus appseista/?) menemään yhteen ja samaan kansioon puhelimessa? Helpottaisi kummasti auto-uppausta MEGA appsilla (saa valita korkeintaan kaksi hakemistoa mistä automaattisesti tallentaa pilveen).

  Jos ei, niin olisiko mitään appsia, ilmaista mielellään, joka osaisi automaattisesti siirtää tietyistä kansioista kaikki tiedostot toiseen kansioon?

  On olemassa "autosync for mega" appsi jolla pystyisi hoitamaan useammasta hakemistosta synkkauksen (myös monipuolinen valinta eri tapoja, esim. one-way, two-way, upload only, upload & delete local, jne.) mutta se on kolmannen osapuolen tekemä softa ja sellaiseen ei viitsisi laittaa MEGAn tunnuksia.
   
 20. Stunned

  Stunned

  Viestejä:
  1 166
  Rekisteröitynyt:
  23.11.2016
  Ei ole, kuvat menee sinne minne OEM ne haluaa, tosin voivat tarjota softissaan kansion valinta mahdollisuutta, mutta en juuri näe syytä miksi niin tekisivät, oletussijainnit on tarkoituksella luotuja pitämään yllä jonkinmoista järjestystä
   
 21. SweeneyTodd

  SweeneyTodd Smooth Operator Tukijäsen

  Viestejä:
  1 119
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jokaisen ohjelman pitäisi tuo mahdollisuus tarjota. Tai vähintään valinta sisäisen muistin ja muistikortin välillä. Todella hanurista, kun joku esim. videota tallentava ohjelma tuuppaa väkisin videot sisäiseen muistiin.
   
 22. Grazer

  Grazer

  Viestejä:
  536
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Siirretäänpä tuolta custom rom-ketjusta tänne tämä kysymys:

  Jos puhelimen roottaa, niin toimiiko exchange-sync sen kanssa? Itsellä Sonyn Xperia XCompact työluurina ja siitä jo takuu päättynyt (ja firman politiikan mukaisesti voisin vaihtaa uuteen) niin tekisi mieli kokeilla jotain custom romia, mutta tuo exchange-syncin toimiminen arveluttaa.

  Ei ole intunea käytössä ja sähköpostia ja kalenteriakin olen käyttänyt Androidin vakiosoftilla, en ole siis asentanut outlook for androidia
   
 23. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 621
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Root ei estä Exhangen käyttöä mutta esim. Lineage OS:sta pudotettiin tuki pois Oreon myötä.
   
 24. hrk

  hrk

  Viestejä:
  615
  Rekisteröitynyt:
  23.07.2017
  Ihanko totta? Kyllä ainakin LOS 16 sisältää Exchange Activesync-tuen, vaikka jättäisi gappsit pois. Ja google appsien tai gmailin mukana tulee toinenkin Exchance.
   
 25. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 621
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ainakin jossain välissä pudotettiin tuki pois LOS14->LOS15 mutta en tiedä sitten tuliko myöhemmin takaisin. GAPPSien mukana Exhange tuki tulee tosiaan Gmailin mukana.

  Edit: Näköjään tuki olikin vain väliaikaisesti poissa:
   
  Viimeksi muokattu: 04.08.2019
 26. Stunned

  Stunned

  Viestejä:
  1 166
  Rekisteröitynyt:
  23.11.2016
  [​IMG]

  Android Developers Blog: Gesture Navigation: A Backstory

  Samat eleet kaikille

   
 27. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 621
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Voisivat vielä lisätä pitkän pyyhkäisyn yhdeksi eleeksi, jolla saisi vaikka ilmoitus/pikavalikon auki. Itsellä tullut käytettyä tällaista navigointia jo pitkään kolmannen osapuolen sovelluksilla.
   
 28. Reason

  Reason

  Viestejä:
  266
  Rekisteröitynyt:
  30.12.2016
  Jatkan täällä, ettei Motorola One Zoom -arvostelun ketju lähde liiaksi sivuraiteelle.

  Hyvä ja kattava katsaus ylempänä, joten laitetaan talteen. Molemmat sertifikaatit ovat sen verran huomattavia ominaisuuksia puhelimessa, että niiden pitäisi tosiaan olla enemmän ja selkeämmin esillä. Tässä tosin heijastuu, se että päivitykset eivät juuri kiinnosta keskivertokuluttajaa.

  Ja mitä rankkua näiden ehtojen rikkomisesta mahdolisesti tulee? Esim. tuossa Motorola-jutussa oli maininta, että päivityksiä tulisi kolmen vuoden sijaan vain kaksi vuotta, mikä on aika vähän. Samoin tossa Android Enterprise Recommended -etusivulla on kuvissa mm. BQ Aquaris X2 (vieläpä Android One-laite), joka lähes varmasti ei tule saamaan 2/3 vuotta päivityksiä. Onko Googlella jotain keinoa/halua näiden kaitsemiseen?
   
 29. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 621
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Google suunnitteli joskus "häpeälistan" julkaisemista päivitykset heikosti hoitavista valmistajista. Idea ei kuitenkaan edennyt koskaan konkreettiselle tasolle enkä tiedä, onko Googlella sisäisesti käytössä jonkinlainen valvonta- ja rangaistussysteemi.
  Android Onen kohdalla kannattaa myös huomioida, että tuen pituus ei ole ollut alusta asti sama. Googlen verkkosivujen perusteella päivitystuen kesto on vaihdellut 18-36 kk:n välillä mutta eri paikoissa ilmoitetut tiedot ovat olleet ristiriidassa toisiinsa nähden. Käsittääkseni nykyinen 24/36 päivitystuki on ollut voimassa Oreosta lähtien mutta verkkosivuilla maininta on lisätty vasta 2019.

  Android One -sivusto:
  • 15.9.2014: 24kk "Receives automatic Android updates for up to 2 years."
  • 18.12.2015: 18kk "Receives automatic Android updates for up to 18 months."
  • 12.3.2017: ?? "With the latest version of Android installed, monthly security updates, and a guaranteed OS upgrade, Android One phones get the latest technology and security measures."
  • 6.9.2017: 24kk "With Android One, your phone will receive at least two years of OS upgrades to the latest version of Android."
  • 7.1.2019: 24/36kk "Android One phones will receive at least two years of OS upgrades...

   ...Confirm exact duration of support for phones in your territory with smartphone manufacturer. Monthly security updates to be supported for at least 3 years after initial phone release.
   "
  Google support -sivusto:
  • 20.3.2015: 18kk "Devices may not receive the latest version of Android if they fall outside of the update window, traditionally around 18 months after a device release."
  • 25.8.2015: 18kk "All partners have committed to provide software updates for at least eighteen months after the phone’s initial public launch. This means that all phones will receive at least one major software update and several smaller security updates."
  • 22.8.2018: Maininta poistettu
  BQ Aquaris X2 on ainakin saanut Pie päivityksen ja viimeisin tietoturvapäivitys on elokuu 2019. Eli tuki näyttää ainakin toistaiseksi olevan voimassa.
   
  Reason tykkää tästä.
 30. Galaxy

  Galaxy

  Viestejä:
  219
  Rekisteröitynyt:
  09.11.2016
  Onko jotain selvää syytä miksi Androidien akun ylimääräistä kulutusta ei saada kuriin? Ihan sama mikä puhelin tai Android versio, uusi/vanha puhelin jne. Akku vaan kuluu varsinkin sellaisessa omassa normikäytössä että screentimeä ei välttämättä tule paljoakaan mutta kännykkää säännöllisesti katsotaan. Päivittäin on pakko ladata.

  Siis joo, akku kestää kun ottaa datan, sijainnin, bluetoothin pois eikä avaa mitään appeja. Mutta ei puhelinta noin voi käyttää.

  Arvatenkin ongelma johtuu huonoista apeista, mutta ilman appeja puhelimella ei taas tee mitään. Ainut asia joka näissä oikeasti ärsyttää.
   
 31. Nightuser

  Nightuser

  Viestejä:
  1 760
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Ratkaisu on ostaa puhelin missä on tarpeeksi iso akku että kestää pidempää.

  Jos jokin tietty sovellus taas kuluttaa enemmän kuin pitäisi niin se kannattaa poistaa.
   
 32. Merkava

  Merkava מרכבה

  Viestejä:
  1 066
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Huawein puhelimissa on suht hyvä virranhallinta. Puhelin antaa aika hyvin monoa virtasyöpöille sovelluksille.

  Android on mitä on. IPhonen integraatiosta ollaan kaukana. Tähän asti ero ollut suht olematon, koska Apple on viimeistä senttiä tulokseensa ostajan kaulavaltimosta imiessään laittanut täysin pelletason mAh akut puhelimiinsa.

  11-sukupolven myötä Apple veti kovasti kaulaa. Osta Iphone jos haluat akun kestävän.
   
 33. svk

  svk Apua, avatarini on sormi! Premium-jäsen

  Viestejä:
  2 529
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Mikäs on androideissa tuo antivirusohjelman tarve nykyisillä käyttisversioilla, kun tuli hankittua uusi luuri, jossa on kirjoitushetkellä android 9? Pikaisella googlauksella tulee artikkelia mitkä lyttää ne usein hyödyttöminä, onko väitteellä mitään pohjaa?
   
 34. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 621
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Androidissa on sisäänrakennettuna Googlen Play Protect haittaohjelmasuojaus. Kolmannen osapuolen virustorjuntaohjelmat ovat todennäköisesti hyödyttömiä tai jopa haitallisia:
  Linkki itse tutkimukseen: Android Test 2019 – 250 Apps | AV-Comparatives
   
  svk tykkää tästä.
 35. Luukkonen

  Luukkonen

  Viestejä:
  3 053
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En ole 10v asentanut mitään kolmannen osapuolen virusohjelmaa puhelimeen tai tietokoneeseen ja viruksia täydet 0kpl.

  Jos sä selailet luotettuja sivustoja niin virusriski on 0%, jos sä menet jokaiseen XxX, pornhub ym. sivulle klikkailemaan jokaista linkkiä niin varmasti saat jonkun trojalaisen, eli mieti tarvitsetko sittenkään vai et.
   
  FlyingAntero tykkää tästä.
 36. SweeneyTodd

  SweeneyTodd Smooth Operator Tukijäsen

  Viestejä:
  1 119
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Niinhän sä luulet. :vihellys:

  No, joo. Pääasiassa varsinkin luurilla riski saada pöpöjä sisään on varsin pieni, jos ei asentele play-kaupan ulkopuolelta mitään eikä surffaile epämääräisillä sivustoilla. Windows-koneella sitten vähän isompi kun asiallistenkin sivustojen kautta on onnistuttu ujuttamaan viruksia koneille.
   
 37. TenderBeef

  TenderBeef

  Viestejä:
  1 107
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Juuri näin, lukenut juttuja jossa pahalaiset uineet järjestelmään asiallisen sivuston käyttämän 3-osapuolen mainossysteemin kautta.
   
 38. svk

  svk Apua, avatarini on sormi! Premium-jäsen

  Viestejä:
  2 529
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Onko tuo tietokone nyt niin kummallinen tältä osin, kun microsoftin oma anti virus nimeltä essential on ollut kuitenkin kymmenen vuotta olemassa ja oli ainakin aikanaan ihan kelvollinen ilmaiseksi suojaukseksi ;) toki senkin mahdolliset heikkoudet ei näy niin helposti, kun tajuaa pitää ohjelmat ajan tasalla ja androidin play kunnostautuu tässä hyvin, windowsilla ei taida vastaavaa olla, jos ei asentele storen kautta kaikkia ohjelmiaan.
   
 39. Luukkonen

  Luukkonen

  Viestejä:
  3 053
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos menee ihme sivuille, klikkailee kaikki linkit läpi ja latailee kaiken mitä vastaan tulee niin varmasti saat ongelmia.

  Windowsin omat ohjelmat haittaohjelmia ym. vastaan on ihan kelvolliset.
   
 40. woodeye

  woodeye

  Viestejä:
  89
  Rekisteröitynyt:
  31.08.2018
  Miten Android Wearissa, eli älykellossa jossa 4G saa mobiliidatan pois päältä mutta puhelut jäisivät käyttöön?

  Asetuksissa on nyt pelkkä "Mobiili", ja näyttäisi että data tulee päälle vaikka yrittäisi saada vain puhelut käyttöön. Ja kun data tulee päälle, Android päivittää jotain ja prepaidin saldoa höylätään vaikka siirtyisi pari tavua.
   
 41. jp1969

  jp1969

  Viestejä:
  45
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2017
  Itseäni ärsyttää eniten androidissa se, ettei ääniä voi hallita mitenkään järkevästi. Varsinkin sovelluskohtainen äänet päällä/pois (mikä löytyi jo vuosia sitten esim WP:stä) olisi ihan ehdoton. Suoraan sanoen vituttaa heräillä yöllä kaikenmaailman "tärkeisiin" ilmoituksiin - ja vaihtoehtona EI ole se, että pistää kaikki äänet pois koska puheluiden pitää tulla perille jokaiseen vuorokaudenaikaan.
   
 42. miloytyn

  miloytyn

  Viestejä:
  422
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tuohan onnistuu helposti. Do not disturb mode päälle ja salli siinä kaikki puhelut. Tällöin ainoastaan herätys ja puhelut pitävät ääntä, kaikki muut ilmoitukset on mykistetty. Media volume on sitten erikseen tuosta riippumatta.
   
 43. jp1969

  jp1969

  Viestejä:
  45
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2017
  Ensinnäkin do not disturb EI estä kaikkia ääniä, esim mobiilivarmenne piippaa silti. Toisekseen ainoastaan normipuhelut ja tekstiviestit voi kytkeä poikkeuksiin, ei esim voip-puheluita jne.

  Ei luulisi olevan älyttömän vaikea laittaa asetuksiin yhtä sivua, jossa olisi kaikki appit listattuna ja vieressä äänet on/off nappi
   
 44. Hans Niskatuki

  Hans Niskatuki

  Viestejä:
  569
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Wi-Fi ja mobiilitiedonsiirto disabloiden ja virransäästö päälle. Tällöin puhelin piipittää huomattavasti harvemmin. Puhelut ja txtarit toimivat edelleen.
   
 45. TenderBeef

  TenderBeef

  Viestejä:
  1 107
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jaaha, txt-viestien avaaminen kaataa "messages" appsin, itse appsiin pääsee sisälle mutta jonkun viestin avaus kaataa appsin heti, "System information" tiedoissa (feedbäkkiä lähetettäessä) crash-tiedoissa lukee "Exception class name: android.database.sqlite.SQLiteException" ja "Source file: SQLiteConnection.java". Kätevää.. olin juuri pakettiautomaatilla ja koodia kaipailin postin viestistä. Ei auttanut appsin cachen tyhjäys, eikä boottikaan. Clear storage-toimintoa en viitsinyt tehdä jos lähteekin viestit dev/nulliin. Onko muilla ollut tällaista? Puhelin Nokia 5.
   
 46. Nightuser

  Nightuser

  Viestejä:
  1 760
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Ei ole ikinä ollut vastaavaa ongelmaa android puhelimella
   
 47. Markok

  Markok

  Viestejä:
  106
  Rekisteröitynyt:
  09.10.2018
  mmssms.db.corrupt

  Tuollainen ketju löyty, tiedä sitten helpottaako..
   
  TenderBeef tykkää tästä.
 48. TenderBeef

  TenderBeef

  Viestejä:
  1 107
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Löytyi vielä: "android.database.sqlite.SQLiteException: no such table: reports_concat_view (code 1 SQLITE_ERROR)". Googlella ei löydy mitään tuosta. Borked. Vähän erikoiselta virheeltä kuulostaa. Onko database sitten mennyt jojoon, ja jos on niin sitten herää kysymys, että miksi tai miten.
   
 49. Marti77

  Marti77 Team H2O

  Viestejä:
  1 584
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Ainakin samsung (S10malleissa) on McAfee kanssa tehty jonkinlainen virusohjelma en tiedä onko siitä mitään hyötyä.
   
 50. TenderBeef

  TenderBeef

  Viestejä:
  1 107
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jep jep, on kyllä ihmeellistä roskaa tämä androidin "messages" softa, huomasin juuri, että tänään on tullut kaksi txt-viestiä mutta mitään ilmoitusta niistä ei puhelin ole antanut.. eikä tietenkään saa auki niitä viestejä kun appsi kaatuu heti kun yrittää avata jonkun viestin.

  Messages appsin tietojen kautta eksyin systeemin default-appsien asetuksiin ja siellä oli tarjoilla Signal-appsi vaihtoehtona txt-viesteille. Vaihdoin siihen ja Signalissa tarjosi import-toimintoa jonka jälkeen viestit pystyy nyt lukemaan. Mutta uusi yllätys oli tarjolla, Signal importtasi enemmän viestejä mitä Messages appsissa oli listalla. Kaksi vanhempaa txt-viestiä toukokuulta ja heinäkuulta tuli myös, vaikka olenkin ne (mukamas!) poistanut aikoja sitten. Onko nuo sitten jääneet tallelle vielä puhelimeen jonkun virheen takia vaikka ne on jo poistettu vai mistä oikein on kysymys?! Eikö androidissa poistettuja viestejä poisteta oikeasti?