AMD Ryzen 7 (AM4 B350/X370) kellotukset ja kokemukset (Summit Ridge)

Viestiketju alueella 'Prosessorit, ylikellotus, emolevyt ja muistit' , aloittaja Sampsa, 28.01.2017.

  1. akselic

    akselic Team H2O

    Viestejä:
    1 929
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    @Retale mitä Prime versiota ajat ja millä asetuksilla? Kaikki Primen versiot ja asetukset ei ole kovinkaan hyviä vakaustestejä Ryzenille. Kokeileppa vakautta vaikka Realbenchillä ton lisäks.
     
  2. Retale

    Retale

    Viestejä:
    386
    Rekisteröitynyt:
    18.10.2016
    Outoa HWInfo näytti CPU Core Voltagea 1,225V rasituksessa?

    4,1GHz@1,4V ainakin Cinebench rullasi läpi. 1,35 voltilla kaatui heti niin lisäsi reippaammin jännitettä. 4,15GHz kaatui Cinebenchissä heti 1,45 volteilla. Enempää en uskaltanut enää antaa. Tuo 4GHz tuntuu olevan aika sweetspot kulun ja jännitteen suhteen. Täytyy lähteä sitä testaamaan vähän pidemmillä Prime ajoilla. Tuo HWMonitorin CPU VCORE vain edelleen hämää, mutta kaikki tuntuu toimivan ja lämmöt ok.

    On muuten ensimmäisen sukupolven Ryzeneistä itsellä ensimmäinen, joka kulkee 4GHz ja yli. Aikaisemmin ollut kaksi 1600:ta ja viimeisimpänä 1600X. 2700X ja 2600X tietysti menivät komeasti yli, mutta niin niiden pitääkin.
     
  3. Retale

    Retale

    Viestejä:
    386
    Rekisteröitynyt:
    18.10.2016
    29.4 ja SmallFFTs

    Täytyykin testata vielä tuolla Realbenchillä.
     
  4. TheMeII

    TheMeII echo "%0|%0">s.bat|s Tukijäsen

    Viestejä:
    2 906
    Rekisteröitynyt:
    13.11.2016
    Itellä on 1700 jolla pystyn 1.4 tai 1.45v ~4.1GHz pelaamaan ja ajamaan cinbenchin läpi (muistaakseni myös prime meni "perus" asetuksilla jonku puolituntia mitä sitä ajoin) mutta ainakin jos stiltin joskus antaman ohjeen mukaan 28.10 version Primeä ajan custom 128/128 in-place niin kaatuu noin 5sec.

    Ainoa bugi noilla 4.1 kelloilla mikä tulee normikäytössä vastaan on rasituksessa useamman äänilähteen kanssa ääni puuroutuu hetkeksi ja discordista katoaa ääni. Tämä yleensä siis peli+disco kuulokkeisiin ja youtube kajareihin.
     
  5. Peltsii

    Peltsii

    Viestejä:
    15
    Rekisteröitynyt:
    04.11.2017
    Tuli eilen päivitettyä kone ja prosessoriksi valikoitui ryzen 7 1700 ja emoksi X470. Odottelen nestejäähyyn sopivaa adapteria, joten päätin pikkuisen tutustua vain tämän kellotukseen.

    Laitoin asuksen biosista kertoimeksi 36 ja offset voltage niin, että pitäisi olla 1.225v. Tehtävienhallintakin näyttää prosessorin perusnopeudeksi 3,60ghz, samoin bios. Ongelmana on kuitenkin, että prosessorin kellot ei nouse yli 1,36ghz missään tilanteessa. Mikähän meni pieleen?

    Ryzen Masterilla ja AI SUITE 3:lla onnistuu kellojen nostaminen.
     
  6. TheMeII

    TheMeII echo "%0|%0">s.bat|s Tukijäsen

    Viestejä:
    2 906
    Rekisteröitynyt:
    13.11.2016
    windowsista powerplan jollain virransäästöllä jolla maksimi ~50%?
     
  7. Jyrgen

    Jyrgen

    Viestejä:
    101
    Rekisteröitynyt:
    14.12.2016
    Teinköhän ison virheen... Päivitin X370 Primen biosin 1021 -> 4024. Samalla tietysti kaikki asetukset nollautui ja lätkin suurinpiirtein ulkomuistista vanhat asetukset kevyille 3,7 GHz + 3066 MHz kelloille, mitkä olivat toimineet ongelmitta aikalailla vuoden päivät. Nyt 128/128 inplace kippasi saman tien. Prossu tällä hetkellä vakiona jouduin muistienkin kellot tiputtaa nyt 2800 MHz asti, ennenkuin sain vakaaksi jopa vakioajoituksilla. (aikaisemmin oli DOCP 3200, mutta taajuus tiputettu pykälällä ja HCImemtest ajettu 1000%) Vanhat kellot pyöri muistaakseni reilusti alle 70 asteessa, mutta nyt pelkkä SmallFFT (3,7) nosti lämmöt välittömästi ~75 tienoille ennen blue screeniä. Muistaakseni voltteja ollut 1,275, mutta ei 1,375:kään riittänyt.

    Käytin tuon päivityksen välissä tietokonetta pöydän alta poissa kyljellään lattialla ja puhaltelin pölyt. Pitänee käyttää prossujäähy irti, tarkistaa kontakti sekä tahnat ja koittaa hakea tällä biosilla uudestaan vakautta, koska downgreidaus pikagooglella näyttää työmaalta.
     
    Viimeksi muokattu: 08.10.2018
  8. Peltsii

    Peltsii

    Viestejä:
    15
    Rekisteröitynyt:
    04.11.2017
    En kyllä löytänyt tuollaista asetusta. Win10 pro 64bit kyseessä ja virranhallinnan laitoin performancelle.

    Auto asetuksilla kellot nousee kuitenkin 3.2ghz.
     
  9. Retale

    Retale

    Viestejä:
    386
    Rekisteröitynyt:
    18.10.2016
    Näyttäisi nyt olevan 1700 Realbench testien jälkeen vakaa 1,330 volteilla ja 4,0Ghz kelloilla. Lämmöt pysyivät koko testin ajan 68 asteessa. Isommalla jännitteellä voisi koittaa 4,1GHz saada arkikäyttöön vakaaksi, mutta luulen että alkaa ilmalla loppua puhti kesken.

    Miten muuten, kun HWMonitor näyttää DRAM jännitteeksi 1.264-1.286V, mutta BIOSissa muistit on kuitenkin säädetty XMP-profiilin mukaan toimimaan 1,2V jännitteellä. Onko tuo normaalia? Sama, jos nostan jännitteen 1,35V niin näyttää noin 1,41-1,43V.
     
  10. Ultrosor

    Ultrosor Premium-jäsen Team Ryzen Team Nokia

    Viestejä:
    999
    Rekisteröitynyt:
    18.10.2016
    Asennappa HWiNFO ja katso miltä näyttää. HWMonitor ei tunnetusti ole se paras ratkaisu rytsölöiden tarkkailuun.

    HWiNFO - Hardware Information, Analysis and Monitoring Tools
     
  11. Retale

    Retale

    Viestejä:
    386
    Rekisteröitynyt:
    18.10.2016
    Nyt selvisi. Varmaan täälläkin asiasta jo aikoja sitten jauhettu, mutta itse en pikaisella vilkaisulla löytänyt. Eli tuossa C6H:ssa on joku +/- 44mV offset, jonka vuoksi core voltage ja dram voltage näyttävät biosissa eri lukeman kuin on asetettu. Sama toistuu tietysti myös noissa monitorointi softissa. Kaikki pelaa siis niin kuin pitääkin :)
     
  12. TheMeII

    TheMeII echo "%0|%0">s.bat|s Tukijäsen

    Viestejä:
    2 906
    Rekisteröitynyt:
    13.11.2016
    juu ja ongelma on se että se on aina sama mutta on yksilöllinen emolevylle. Voit tietää mikä se offset on vasta testailemalla.