- Liittynyt
- 21.10.2016
- Viestejä
- 401
Juu ja tosiaan 144hz näyttö itsellä ja full hd, niin varmaan se muisteille kaikkein krantuin yhdistelmä (gtx1080 näyttiksenä ja 2700x prossuna).
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Ei välttämättä. Pinnit suoraan ja kovaa ajoa. Toki vaatii tarkkaavaisuutta kun suoristelee.Että semmosta. Yritin vaihtaa vakiojäähyn pois niin tuli prossu jäähyn mukana ja vääntyi prossun alapuolelta piikkejä. Onko entinen prossu? Miten toi on ees mahdollista että se emon lukko ei pidä yhtään.
Yritin vaihtaa vakiojäähyn pois niin tuli prossu jäähyn mukana ja vääntyi prossun alapuolelta piikkejä. Onko entinen prossu? Miten toi on ees mahdollista että se emon lukko ei pidä yhtään.
Suosittelen ohutta Kela-korttia tai muuta vastaavaa operaation viimeistelyyn. Väännät eka varovaisesti yksitellen niitä pahimpia pinnejä suoraan, jotta kortti sujahtaa väliin.Täytyy lyijytäytekynällä yrittää
4,6ghz saat boostaamaan Villi laite tai kokeile mitä HwInfo64 sanoo. Pitäisi olla boosti 4,35ghz...
Mutta se AMD:n maanmainio boosti on tuollainen (täysi paska). Coren lämmöt nousee sekunnissa 75, koska voltteja tuo yhden coren suorituskyky huutaa sen 1,4-1,5. Jos emo on asuksen, niin voit laittaa viivettä tai vaihtaa ropellien säädön sensoriksi cpu:n tuon core-lämmön sijaan. Mikäli emo on vanhempi kuin x470-sarjan AsRock, niin silloin säätö myös toimii. x470 Taichilla tuo CPU-sensori on pysyvästi 40c ja mikään muu kuin tDie-säätö ei toimi joten Taichilla ei paljoa boosteja pidetä päällä jollei halua laittaa minimikierrosten rajaa 80 asteen tuntumaan tai kuunnella jatkuvaa ropellien samaamista minimeistä maksimiin ja päin vastoin. Muiden emojen toiminnasta ei mitään havaintoja. Boosti pois ja kaikki coret samalle taajuudelle menetät sitten sen parhaan yhden coren suorituskyvyn ja energiansäästöt (voltit ja mhz pysyy kiinteänä).
Ja tästä tosiaan on allekirjoittanut (kuten moni muukin) selostanut tässä ketjussa ja tuolla am4-emolevy ketjussa varmaan kohta yhden oman ketjun verran, joten lukaise nuo nyt vielä läpi.
Paljon CPU Core Voltage (SVI2 TFN) näyttää? Joku Asuksen lankullinen voisi opastaa mitä sieltä biosista kannattaa kääntää päälle ja mitä pois Veikkaan, että tarjoaa tällä hetkellä tuon 1,27V tms prossulle vaikka kellot on vain sen 3,7Ghz. Noilla volteilla pitäisi mennä jo 4,0Ghz tai vastavuoroisesti tuo 3,7Ghz pitäisi mennä kevyesti alle 1,1V. Asuksen biosin kanssa en tosiaan ole tällä alustalla pelannut, niin en mene arviosta sanomaan, mitä sieltä kannattaa mennä säätämään. Lämmöistä nyt voi kuitenkin päätellä, että aivan liikaa tuuttaa jännitettä kivelle kelloihin nähden.
@jee408
1) Kun täällä puhutaan lämmöistä puhutaan vain uusimman HWinfon CPU (Tdie) lukemasta, jos tuo näyttää pidemmässä rasituksessa (missä rasituksessa?) 84 astetta niin se vaikuttaa liian korkealta 2700X:lle. Oma systeemi veivaa 71-75 asteen välillä pahimmillaan ja sun jäähy vaikuttais aika samantehoiselta kuin omani. Maximi voi käydä siellä 80+ asteessa, mutta sitten nuo buustit pudottavat kelloja ja lämmöt pitäis kyllä pysyy siellä max. 70-75 asteessa (jos prossua ei ole ylikellotettu).
2) tuuletinprofiilit: CPU:lla viive 2.6s on ihan ok, ei ainakaan itsellä juurikin tuolla arvolla huokaile. Tärkeää säätää se tuulettimen perustaso niin korkealle kuin oma mukavuus sallii ja käskeä biossia nostaa kierroksia mahdollisimman myöhään (tyyliin 10 astetta ennenkuin asus sanoo että on pakko olla maksimikierrokset). Kurvi on siis sellanen __/''' eli hyvin jyrkkä se nousukulma. Kotelotuulettimissa voi hyvin olla vaikka 5s viivettä, mutta sama perusperiaate kuin CPU:lla.
3) Mittaillaan niitä CPU lämpöjä jollain järkevällä rasituksella: Intel burntestit ja muut primet on ihan kivoja kun pädetään foorumilla, mutta käytä mielummin vaikka esim. handbrakea tai premiereä, tai mikä ikinä onkaan se raskain softa millä prossua oikeasti kiusaat; aivan sama mitä primessä on lämmöt, ketään ei kiinnosta.
Mutta joo, tarkista vielä asetukset. Sen jälkeen lataa cinebench ja jos 2700x antaa sen ~1800 pistettä tai hieman alle niin asetukset lienevät sinnepäin. Jos ei siltikin ylikuumenee niin sitten pitänee tarkistaa sjoko jäähyn kontakti tai ladata defaultit biossista ja säätää kaikki vielä kerran alusta huolellisesti.
3) Mittaillaan niitä CPU lämpöjä jollain järkevällä rasituksella: Intel burntestit ja muut primet on ihan kivoja kun pädetään foorumilla, mutta
Pitäis varmaan alkaa maksaa rahaa teille näistä vinkeistä . Vaihdoin noi paskat tahnat pois ja laitoin MX-4, lämpötila tippu vaivaset 20 astetta . Ei muuten enää seilaa miten sattuu tuo tuuletin. Idlenä näyttää olevan 38-40 astetta. Pelissä n. 59-62 astetta.@jee408 kyllä nyt on jotain pahasti vialla, pelatessa pitäs kyllä pysyy lämmöt jossain 60-65 asteen tonteilla vaikka bäfää en ole pelannukaan. Aloittaisin kattomalla sinne jäähyn alle ja käyttämällä lämpötahnaa mikä on avattu tänä vuonna.
@jee408 1700-1780 maastoon se Cinebench pitäis kai asettua. Lämmöt ovat edelleen hieman korkeat, mutta en ole varma miten tuo Cryorig H7 normaalisti pärjää. Vertailun vuoksi itselläni 2700X saa tulokseksi nyt Firefox, foobar2000 jne. auki Cinebenchissä 1736. Kaikki ohjelmat kiinni rebootin jälkeen tulee 1760+. Noctuan järeä NH-D15 pitää lämmöt 66 asteessa vaikka tuuletinprofiili on erittäin löysä. Toki prime95 jne. lämmittävät hieman enempi.
Niin ja muistit vaikuttava Ryyzenillä tulokseen melkoisesti joten voi olla että tuo muutaman kymmeneen pisteen ero johtuu siitä kun itselläni on b-die muistit 3200MHz CL14.
Black fridaysta tuli poistettua 2700x + Asus x470 gaming emo, ja nyt kone paketissa. Kaikki toimii muuten, mutta en saa muisteja kulkemaan millään.
Onko dimmit paikoissa B2 ja A2?
Bios päivitetty uusimpaan?
SOC suunnilleen 1,08 V?
Tuo SOC tarvii katsastaa vielä.
Sain toimimaan onneksi. Sain itseasiassa täysin suoraks kaikki kynällä ja neulalla.
Mutta edelleen tää tuuletin pitää ihan omaa elämää. Mitä tälle vois tehdä? Onko biosissa päällä joku boosteri tms vakiona? HWMonitorin mukaan prossun kellot seilaa 2999mhz- 4600mhz. CPU lämmöt 56-74 astetta työpöydällä. Aika paljon? En laittanu tahnaa ihan hirveästi, onkohan sitä liian vähän nyt sitten? Tuuletin Cyorig H7.
Liitin pari kuvaa. Onko normaalit lukemat?
Ota PBO pois päältä. Jos se ei auta, niin XFR pois.
Samalla lailla lähtee pois, kuin päällekin.
Minulla on voltit 1.275V, kun hain sitä energiatehokkuutta (en hakenut, hain sitä, että kone on viileä ja pitkäikäinen). Ei niiden pitäisi käydä yli 1.4V, ja sitä se PBO tekee.. Itsellä vielä aiheutti tuulettimien hetkellisen turbotuksen, joka ärsytti äänenä.
1,08 V oli testiä varten, ehkä vähempikin riittää.
Millaiset kellot sulla on?
Tällä hetkellä luokkaa 3.8GHz-3.9GHz, mutta sitä on tarkoitus viritellä. Firestrikellä alle 55 astetta tuon Freezerin kanssa koko testin ajan, jossa on vain yksi 120mm tuuletin... Ja emolevy on vaihtunut välissä, nyt on Asus C6H. Viileä kotelo on hiljainen kotelo:
Kellottelussa pitää vaan koko päivä ajaa testejä ja säädän muisteja samalla.. On oikeissa sloteissa Hynixit, mutta en saa niitä yli 3000Mhz millään.
4ghz 1.35v lämmöt pysyy alle 70 pelatessa.Millaiset kellot sulla on?
Noniin. Nyt on hierottu 2700x:ään joka päivittäiseen käyttöön asetukset.
XFR ja PBO pois päältä, ratio x41 manual@1.250v (rasituksessa 1.232v) LLC 4. Lämpöjä en ole saanut yli tuon mitä kuvissa. max 74.5c DH15s, suljetussa define c kotelossa.
DRAM Calculatorilla 3200 fast asetukset @3333mhz 1.355v SOC 1.0v (12h karhulla ilman ongelmia)
Hauska homma sinäänsä, että kertaakaan en saanut tänä aikana BSOD:ta, jäätymisiä kyllä.
Mietteitä tuloksista?
Saako AMD:llä AVX-offsettiä? Itse käytän 3dmarkkia noihin testailuihin, kun AVX ei ole realistinen testikuorma.
(Ja melkein kohta itse ostan uudet muistit, kun nämä ei kulje ollenkaan, mutta eipä tullut vastaan hyvää b-die-tarjousta nytkään)
Miten parhaaksi näät nuo voltit. Itselläni koko ajan 1.25 vcore.Onko järkevämpää pitää voltteja autolla (nostaa automaattisesti n. 1.225-1.245) vai, että esim laittaa manuaalisesti 1.1v? XFR ja PBO pois päältä.
XFR nostaa voltteja tosi paljon (1.4+) ja lämpöjä samalla tietysti. Onko se vain minä vai nostaako nuo muillakin selvästi lämpötiloja? Kyllä Cryorig H7 pitäis XFR kestää vai onko vaan niin, että jos haluaa hiljaisen ja viileän koneen, niin ostettava Noctua D15?
Huomannut, että lämmöt hieman alemmat 1.1V, mutta vaikuttaako esim. tehoon jotenkin? Lämmöt Idle 38-48, Intel burntest 73-75, Pelatessa 65-70. Tuuletin laitettu BIOSista suunnilleen näin ___/, Eli 30% aina 60 asteeseen asti ja pisteet 65 asteessa tuuletin 50%, 75 asteessa 80%. Tuolla kone on hiljainen työpöydällä eikä enää yhtäkkiä ala pyörii ku hullu. Pelatessa tottakai sitten hurisee.
Onko perusperiaate, että aina mitä enemmän voltteja sen enemmän lämpöä?
Toinen kysymys.
Voiko liika tahna nostaa lämpötiloja? Levitin tahnaa ohuen kerroksen ja tasoitin kauttaaltaan jollain vanhalla käyntikortilla ja sit jäähdytin kiinni, mutta sitten tuli mieleen, että olisko parempi laittaa pieni herneen kokoinen pala keskelle ja antaa jäähdyttimen "painon" levittää tahna.
Kolmas kysymys. Onko XFR boosti, sen arvoinen vrt vakioon, että saako peleihin esim kuinka paljon FPS lisää?
Saan Cinebenchissä 1670, XFR ja PBO pois päältä ja kellot 3,7ghz,muistit DOCP:lla laitettu 3200mhz, mutta toimii 3192mhz (tätäkään en tajua miten ei mee 3200mhz) .
Tulipa taas pitkä teksti. Sori, en löytänyt tyhmät kysymykset ketjua. Kiva, jos joku jaksaa tän lukea.
Miten parhaaksi näät nuo voltit. Itselläni koko ajan 1.25 vcore.
Blc taitaa olla 99.8 tai jotain mulla myös strixissä ei nouse sataan asti.
Onko järkevämpää pitää voltteja autolla (nostaa automaattisesti n. 1.225-1.245) vai, että esim laittaa manuaalisesti 1.1v? XFR ja PBO pois päältä.
XFR nostaa voltteja tosi paljon (1.4+) ja lämpöjä samalla tietysti. Onko se vain minä vai nostaako nuo muillakin selvästi lämpötiloja? Kyllä Cryorig H7 pitäis XFR kestää vai onko vaan niin, että jos haluaa hiljaisen ja viileän koneen, niin ostettava Noctua D15?
Huomannut, että lämmöt hieman alemmat 1.1V, mutta vaikuttaako esim. tehoon jotenkin? Lämmöt Idle 38-48, Intel burntest 73-75, Pelatessa 65-70. Tuuletin laitettu BIOSista suunnilleen näin ___/, Eli 30% aina 60 asteeseen asti ja pisteet 65 asteessa tuuletin 50%, 75 asteessa 80%. Tuolla kone on hiljainen työpöydällä eikä enää yhtäkkiä ala pyörii ku hullu. Pelatessa tottakai sitten hurisee.
Kolmas kysymys. Onko XFR boosti, sen arvoinen vrt vakioon, että saako peleihin esim kuinka paljon FPS lisää?
Saan Cinebenchissä 1670, XFR ja PBO pois päältä ja kellot 3,7ghz,muistit DOCP:lla laitettu 3200mhz, mutta toimii 3192mhz (tätäkään en tajua miten ei mee 3200mhz) .
Tulipa taas pitkä teksti. Sori, en löytänyt tyhmät kysymykset ketjua. Kiva, jos joku jaksaa tän lukea.
Mikä kotelo, mikä näytönohjain, mitkä kotelotuulettimet ja miten ne on asennettu ? (Vihje: profiilissasi on tuo PC speksit jonne voit nämä tiedot syöttää niin ei tarvitse jatkossa erikseen kysellä)
1670 cinebenchissä on heikko tulos, joskin ymmärrettävä jos prossu on alikellotettu 3.7GHz. Kovin kauas on vakiosta päästy. Muistien 3192Mhz taajuus on täysin normaalia.
Kokeilin huvikseni CineBenchiä: 1820 tulee PBO autolla, 1900 PBO level 3 (OC), 1960 PBO level 4 (OC). Kaikki tämä ilman mitään jännitteiden säätöä, paitsi SoC jossa on noin -20mV offset.
Tämän jälkeen lataisin optimiasetukset, konffaisin tuulettimet niinkuin ne nyt on (tai vaihtoehtoisesti jättäisin ne täysille jotta saa kuvaa onko jäähdytys riittävää), sitten muisteille ladaten DOCP profiilia ja testaisin kaiken uudelleen vakiona. Asuksen auto / default asetukset on ihan oikeesti hyvä lähtökohta 2700X:lle!
Joo siis Load Optimized Defaults = biossin nollaus = optimit mihin viittasin. Sama asia.
Tuo 1747 on jo sinnepäin, en osaa sanoa olisiko C6H:n auto sitten aggressiivisempi kuin sulla, mutta joka tapauksessa, 70 pistettä on niin vähän että voi hyvinkin Noctualla buustata paremmin.
Hyvä pitäis olla kotelon, eikä 2070 ole mikään kiuas.. Kummallista jos ei noilla kamppeilla sais lämpöjä ja äänitasoja kohdilleen. Mulla alkaa ideat loppua, ehkä joku muu keksii jotain mitä koittaa...
Mulla näyttäs olevan 68 astetta CPU (Tdie) kun ajelee cinepeliä. Sama numero tokasta ajosta kymmenenteen, että saat jonkun referenssin mihin verrata.
Lämpötahnan asennusmenetelmällä ei mun kokemusten mukaan ole kauheasti väliä, eikä sitä oikeen voi laittaa liikaakaan kun se ylimääräinen tulee ulos kuitenkin. Liian vähän voi laittaa, mutta jos kattelet vaikka youtubesta noita videoita niin sellanen herneen kokoinen piste tai tasainen levitys toimii kyllä. Kannattaa kiristää jäähyn ruuvit niinkuin auton rengaspultit, tasaisesti vastakkaisilta puolilta, vähän kerrallaan.
Mulla näyttäs olevan 68 astetta CPU (Tdie) kun ajelee cinepeliä. Sama numero tokasta ajosta kymmenenteen, että saat jonkun referenssin mihin verrata.
Lämpötahnan asennusmenetelmällä ei mun kokemusten mukaan ole kauheasti väliä, eikä sitä oikeen voi laittaa liikaakaan kun se ylimääräinen tulee ulos kuitenkin. Liian vähän voi laittaa, mutta jos kattelet vaikka youtubesta noita videoita niin sellanen herneen kokoinen piste tai tasainen levitys toimii kyllä. Kannattaa kiristää jäähyn ruuvit niinkuin auton rengaspultit, tasaisesti vastakkaisilta puolilta, vähän kerrallaan.
Jostain arvostelusta luin, että X470 Gaming-F yhtenä miinuksena oli lämmöntuotto, mutta ei noin isoa eroa pitäis olla.
En tiedä mistä olet noin lukenut mutta ei se emolevy itsessään mitään lämpöä tuota muuta kuin sen vrm ja tuossa emossa tosi hyvä vrm niin tuskin se mitään vaikuttaa sun prosun lämpöihin kun sulla vielä ok koppa hyvällä tuuletuksella.
En keksi muuta kuin että se H7 on vaan avuton kunnolla jäähdyttämään 2700x:ää