- Liittynyt
- 16.10.2016
- Viestejä
- 21 039
Päivitykset ovat kumulatiivisia. Uusimmassa on mainittu vain sen uusimman version muutokset.Vaikka sisällön kuvaus on eri kaikissa?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Päivitykset ovat kumulatiivisia. Uusimmassa on mainittu vain sen uusimman version muutokset.Vaikka sisällön kuvaus on eri kaikissa?
Ok! Kiitos tiedosta.Päivitykset ovat kumulatiivisia. Uusimmassa on mainittu vain sen uusimman version muutokset.
Sama kysymys täällä koskien eri emoa (Asus Strix B550F Wifi). Käytössä kesän 2020 bios ja muutama tullut tässä välissä. Riittääkö uusimman asentaminen?Omassa Gigabyte X570 Aorus Ultrassa on näköjään vanha versio biossista (F20) käytössä. Riittääkö et päivittää uusimman vai pitääkö nämä kaikki 5 (F21, F22, F30, F32, F33c) versiota asentaa?
Sama vastaus kun yllä eli ei tarvitse käydä läpi eri versiot päästääksen uusimpaan. En ymmärrä miksi niitä väli biosversioita pitäisi asentaa. Eikö tuollaiset hommat kuulu jo menneisyyteen. Ja jos joku homma vaikka kusahtaisi niin tuossa emossa on se bios flashback ja sillä voi sen uusimman/vanhemman bioksen vetää suoraan sisään tarvittaessa.Sama kysymys täällä koskien eri emoa (Asus Strix B550F Wifi). Käytössä kesän 2020 bios ja muutama tullut tässä välissä. Riittääkö uusimman asentaminen?
Kyllä niitä bios versioita joskus oli niin että ihan valmistaja neuvoi missä järjestyksessä bios versiot piti päivittää jotta se uusin toimi kunnolla ja siksi porukat varmaan kyselee näistä vielä nykypäivänä.Emolevyllä voi olla valmistajasta riippumatta asennettuna yksi bios kerrallaan. Ei siis ei ole mitään merkitystä asentaako välissä jotain eri versioita, kun se viimeisin asennettu kuitenkin tyhjentää altaan kaiken. Eli vielä kerran: bios-päivitykset ovat kumulatiivisia. Asenna aina viimeisin toimivaksi havaittu versio ja sillä siisti.
Muistan kyllä näitä tarinoita, mutta en ole vakuuttunut, että niissä olisi koskaan ollut todellista pohjaa silloinkaan. Ainoa syy voisi oikeastaan olla siinä, että biosia ei kirjoiteta kokonaan uusiksi, vaan piirille kirjoitetaan vain jotain yksittäisiä kohtia per päivitys, mutta jos tuollaista on joskus jossakin tosiaan käytetty, niin ei ainakaan enää 2000-luvun puolella, enkä kyllä jaksa uskoa että olisi ollut aiemminkaan. Toinen syy voisi olla siinä, että joku tietty päivitys välissä päivittää myös jotain toista komponenttia emolla, mutta aika kaukaa haettu skenaario on tämäkin.Kyllä niitä bios versioita joskus oli niin että ihan valmistaja neuvoi missä järjestyksessä bios versiot piti päivittää jotta se uusin toimi kunnolla ja siksi porukat varmaan kyselee näistä vielä nykypäivänä.
On niitä ollut ihan tässä viimeisen 6 vuoden sisäänkin vielä. Päivitetään joku cpun mikrokoodi tms ensin versiolla X jotta voidaan mennä biosiin Y koska Y ei tue enää X edeltävää jne.Muistan kyllä näitä tarinoita, mutta en ole vakuuttunut, että niissä olisi koskaan ollut todellista pohjaa silloinkaan. Ainoa syy voisi oikeastaan olla siinä, että biosia ei kirjoiteta kokonaan uusiksi, vaan piirille kirjoitetaan vain jotain yksittäisiä kohtia per päivitys, mutta jos tuollaista on joskus jossakin tosiaan käytetty, niin ei ainakaan enää 2000-luvun puolella, enkä kyllä jaksa uskoa että olisi ollut aiemminkaan. Toinen syy voisi olla siinä, että joku tietty päivitys välissä päivittää myös jotain toista komponenttia emolla, mutta aika kaukaa haettu skenaario on tämäkin.
On niitä ollut ihan tässä viimeisen 6 vuoden sisäänkin vielä. Päivitetään joku cpun mikrokoodi tms ensin versiolla X jotta voidaan mennä biosiin Y koska Y ei tue enää X edeltävää jne.
Mielestäni tämä on eri tilanne, vaikka tähän juuri viittasin itsekin tuossa edellisessä. Jos emolla on jotain komponentteja, jotka edellyttävät jonkin päivityksen jälkeen jotain tiettyä bios-versiota (tai uudempaa), niin sitten se on niin, mutta ei se edelleenkään tarkoita että pitäisi niitä bioseja itsessään päivittää yksi kerrallaan historian alusta lähtien, jotta "kaikki ominaisuudet tulevat mukaan".On niitä ollut ihan tässä viimeisen 6 vuoden sisäänkin vielä. Päivitetään joku cpun mikrokoodi tms ensin versiolla X jotta voidaan mennä biosiin Y koska Y ei tue enää X edeltävää jne.
Tuli muuten googlailtua tätä hieman kun tuntui oudolta että ei voisi päivittää BIOS:ia vaan uusimpaan versioon, 2019 lopulta löytyy Gigabyten case Bios update Help! jossa BIOS oli pakko päivittää F32 version kautta F40. Jos tuo linkattu kommentti pitää paikkaansa niin ilmeisesti Gigabyte vaihtoi BIOS:n formaattia/rakennetta kesken kaiken ja vanhemmat BIOS:t (tai tarkemmin niiden Q-Flash palikka) ei osannut purkaa uutta formaattia mikä on sinällään luonnollista - toki samalla erittäin outoa että moista tapahtuu.Muistan kyllä näitä tarinoita, mutta en ole vakuuttunut, että niissä olisi koskaan ollut todellista pohjaa silloinkaan. Ainoa syy voisi oikeastaan olla siinä, että biosia ei kirjoiteta kokonaan uusiksi, vaan piirille kirjoitetaan vain jotain yksittäisiä kohtia per päivitys, mutta jos tuollaista on joskus jossakin tosiaan käytetty, niin ei ainakaan enää 2000-luvun puolella, enkä kyllä jaksa uskoa että olisi ollut aiemminkaan. Toinen syy voisi olla siinä, että joku tietty päivitys välissä päivittää myös jotain toista komponenttia emolla, mutta aika kaukaa haettu skenaario on tämäkin.
X470 sama juttu.ASRockin B350-emoilla noteissa käsketään päivittää tiettyyn versioon ensin, en toki Ole kokeillut mitä tapahtuu jos rykäisee vaan suoraan uusimman
Todella monella emolevyllä ei vieläkään ole edes mahdollisuutta flashata biosia muuten kuin järjestelmän ollessa normaalisti käynnissä. Eli ei pitäisi olla ongelma.Meni muistien kellotuksessa joku mönkään ja nyt ei boottaa. Patteria siis irti, mutta kysymyksenä kuuluu: Onko ok päivittää bios flashaamalla kaikki komponentit paikallaan? Normaalisti kun pelkkä emo + virtalähde riittää siihen. Emona siis MSI X570 Tomahawk wifi.
On ok. Ei se flashaus ota kantaa siihen mitä palikoita emolla on kiinni. Se on siis käytännössä biosin päivitys, joka tapahtuu sen usb:n kautta.Meni muistien kellotuksessa joku mönkään ja nyt ei boottaa. Patteria siis irti, mutta kysymyksenä kuuluu: Onko ok päivittää bios flashaamalla kaikki komponentit paikallaan? Normaalisti kun pelkkä emo + virtalähde riittää siihen. Emona siis MSI X570 Tomahawk wifi.
Resetting BIOS
You might need to restore the default BIOS setting to solve certain problems. There are several ways to reset BIOS:∙
- Go to BIOS and press F6 to load optimized defaults.
- Short the Clear CMOS jumper on the motherboard
Be sure the computer is off before clearing CMOS data. Please refer to the Clear CMOS jumper section for resetting BIOS.
Todella monella emolevyllä ei vieläkään ole edes mahdollisuutta flashata biosia muuten kuin järjestelmän ollessa normaalisti käynnissä. Eli ei pitäisi olla ongelma.
Kiitokset. Ei siis bootannut edes biosiin. Nyt uusin bios-versio sisässä ja hyvin pelittää. Irrotin siis patterin muutamaksi minuutiksi ja sitten tikku sisään ja flashaukset tulille. Hieman toki alkoi jännittämään, kun flashaus kesti useemman minuutin kauemmin, kun viimeksi.On ok. Ei se flashaus ota kantaa siihen mitä palikoita emolla on kiinni. Se on siis käytännössä biosin päivitys, joka tapahtuu sen usb:n kautta.
Jos kyse kuitenkin on siitä, että et pääse enää edes biosiin, niin voit palauttaa oletusasetukset emolta ilman flashaustakin:
Manuaalin sivulta 31:
Ja itse jumpperin sijainti sivulla 26:
Mitäs B550 ITX emolevyä porukka suosittelisi?
Olisi tulossa Ghost S1 sisään ja jäähyksi on valikoitunut Alpenföhn black ridge 2. Nykyisessä setissä on ASUS emolevy ja heidän BIOS on omaan makuun mutta ajattelin jos kokeilisi muitakin valmistajia!
Mitäs B550 ITX emolevyä porukka suosittelisi?
Olisi tulossa Ghost S1 sisään ja jäähyksi on valikoitunut Alpenföhn black ridge 2. Nykyisessä setissä on ASUS emolevy ja heidän BIOS on omaan makuun mutta ajattelin jos kokeilisi muitakin valmistajia!
Mitäs B550 ITX emolevyä porukka suosittelisi?
Olisi tulossa Ghost S1 sisään ja jäähyksi on valikoitunut Alpenföhn black ridge 2. Nykyisessä setissä on ASUS emolevy ja heidän BIOS on omaan makuun mutta ajattelin jos kokeilisi muitakin valmistajia!
Itse ei tule käytettyä BT joten sen kannalta ei haittaa. Tuohon nähtävästi täytyy hommata alpenföhniltä toinen cpu cooler bracketti juurikin tuon korkeuden takia.Täällä myös tyytyväinen Gigabyte Aorus Pro AX:n omistaja.
Näissä on ilmeisesti joillakin ollut Bluetooth-ongelmia, itsellä ei tästä ongelmasta tietoa sen enempää, koskeeko jotakin tiettyä erää tms. Kannattaa kuitenkin varmaan googlailla asiasta.
Prosessorikanta on ilmeisesti myös "korkeammalla" kuin joissakin muissa emolevyissa, eikä esimerkiksi minulla mahdu normaalikokoinen 120mm tuuletin NR200 kotelossa Fuma2 jäähyn yläpuolelle, toisin kuin joillakin muilla emolevyillä voi mahtua.
Sama kysymys täällä koskien eri emoa (Asus Strix B550F Wifi). Käytössä kesän 2020 bios ja muutama tullut tässä välissä. Riittääkö uusimman asentaminen?
Sama vastaus kun yllä eli ei tarvitse käydä läpi eri versiot päästääksen uusimpaan. En ymmärrä miksi niitä väli biosversioita pitäisi asentaa. Eikö tuollaiset hommat kuulu jo menneisyyteen. Ja jos joku homma vaikka kusahtaisi niin tuossa emossa on se bios flashback ja sillä voi sen uusimman/vanhemman bioksen vetää suoraan sisään tarvittaessa.
Emolevyllä voi olla valmistajasta riippumatta asennettuna yksi bios kerrallaan. Ei siis ei ole mitään merkitystä asentaako välissä jotain eri versioita, kun se viimeisin asennettu kuitenkin tyhjentää altaan kaiken. Eli vielä kerran: bios-päivitykset ovat kumulatiivisia. Asenna aina viimeisin toimivaksi havaittu versio ja sillä siisti.
En epäile etteikö poikkeus vahvistaisi sääntöä, mutta vähän arvelen tuonkin tilanteen olleen sellainen josta on ollut maininta dokumentaatiossa ja syynä juuri jonkin muun komponentin päivittyminen tietyn biosin kanssa ja sitä kautta vaatimus päivitysjärjestykselle.Kyllä ainakin mun X370 C6H lankussa piti asentaa päivitykset tietyssä järjestyksessä jos biosin kautta päivitti muuten jäi päivitys jumiin. Takapaneelin flashback (tai mikä se nyt olikaan) toiminnon kautta päivittäessä ei tosin ollut väliä vaan pystyi vetää suoraan tuoreimman. Kaikissa emoissa erityisesti halvemissa ei kumminkaan tätä "flashback" ominaisuutta ollut. Muistaakseni Jobbuksellakin tämä sama emo ollut jos oikein vanhoja keskusteluja muistelen Uudemmista emoista ei tietoa mutta noin se ainakin silloin oli eikä tuosta nyt niin kauan ole..
Täällä myös tyytyväinen Gigabyte Aorus Pro AX:n omistaja.
Näissä on ilmeisesti joillakin ollut Bluetooth-ongelmia, itsellä ei tästä ongelmasta tietoa sen enempää, koskeeko jotakin tiettyä erää tms. Kannattaa kuitenkin varmaan googlailla asiasta.
Prosessorikanta on ilmeisesti myös "korkeammalla" kuin joissakin muissa emolevyissa, eikä esimerkiksi minulla mahdu normaalikokoinen 120mm tuuletin NR200 kotelossa Fuma2 jäähyn yläpuolelle, toisin kuin joillakin muilla emolevyillä voi mahtua.
No tuo kuulostaa kyllä siltä että joko et ole laittanut BT/wifi antennia paikalleen tai se on rikki.Tää oli hyvä tieto, oon ihmetellyt miksi mikään bluetooth-kaiuttimista ei toimi kotelon päällä tai hieman kauempana koneesta, mutta jos kajari on heti emon takana niin yhteys on OK...
Ei pitäisi olla ongelmaa: MSI MPG B550I Gaming Edge Max WIFI | Motherboard Compatibility | Noctua Compatibility CentreMSI MPG B550I GAMING EDGE MAX WIFI katselin myös, mutta tuo custom backplate saattaa olla ongelma. Osaako joku sanoa käyttäkö Noctua NH-D15 backplatea? Uskoisin, tuohan on kuitenkin yli kilon mötikkä.
Ei pitäisi olla ongelmaa: MSI MPG B550I Gaming Edge Max WIFI | Motherboard Compatibility | Noctua Compatibility Centre
Itsellä ei MAX eli aikaisempi malli tuosta MSI:n emosta ja ei valitettavaa, on toiminut hyvin ja vakaasti.
Tarkentaisin vielä, että se backplate on custom ainoastaan emolevyn takapuolelta. Etupuolelta kiinnitysreiät on ihan samanlaiset ja samoissa paikoissa kuin kaikissa muissakin AM4-emolevyissä. Moni jäähdytin menee suoraan tuohon AM4-backplateen, mutta osa käyttää omaa backplatea ja tämä on se joka aiheuttaa ongelman.MSI MPG B550I GAMING EDGE MAX WIFI katselin myös, mutta tuo custom backplate saattaa olla ongelma. Osaako joku sanoa käyttäkö Noctua NH-D15 backplatea? Uskoisin, tuohan on kuitenkin yli kilon mötikkä.
Itsellä on tuo ja hyvin on toiminut tähän asti. Tosin vakioilla ajan. Verkkoadapterissa on ollut kuulemma ongelmia ja korkein nopeus (2.5 Gb) ei toimi paitsi kun Intelin komponentin versiossa 3 kunnolla. Muissa kai pitää tiputtaa 1 Gb-nopeuteen, joka kai muutenkin käytännön maksimi monella. En ole testannut kun wlanilla käytän.Asus ROG STRIX B550-F GAMING (WI-FI), ATX-emolevy
Mitä mieltä porukka on, onko tuo hyvä diili? Vai tuleeko muilla parempaa vaihtoehtoa mieleen vastaavassa luokassa?
Itsellä on tuo ja hyvin on toiminut tähän asti. Tosin vakioilla ajan. Verkkoadapterissa on ollut kuulemma ongelmia ja korkein nopeus (2.5 Gb) ei toimi paitsi kun Intelin komponentin versiossa 3 kunnolla. Muissa kai pitää tiputtaa 1 Gb-nopeuteen, joka kai muutenkin käytännön maksimi monella. En ole testannut kun wlanilla käytän.
Joo, lähinnä tässä pyöriskelen tuon ja MSI:n MAG B550 Tomahawkin välillä eikä meinaa osata päättää kumman tilaa.
Erot on aika minimaaliset. Tomahawkissa on ehkä vähän parempi vrm (ei merkitse ellet ala kellotta 16 ydintä vedellä) , ja tukee paperilla korkeampia muistin kellotaajuuksia. Realtekin 2,5 g ja 1 g lan portit bios on msi:n emossa hieman sekava, tosin sen oppii kyllä ajan kanssa
Asuksen b550-f
Ehkä vähän parempi äänipiiri, intelin 2,5 g lan sekä löytyy wifi ja bluetooth.
Pelkkä MSI.ROM
Mulla onnistui ilman mitään muita asennettuja osia emolla.
Ilman että emossa on sähköt päällä Usb tikku siihen flash-nappulan vieressä olevaan liittimeen kiinni ja painat sitä nappia, jolloin virrat menee päälle. Sitten ota vaikka kuppi kahvia, hetkeen ei mulla ainakaan tapahtunut mitään.
Tuo A91 on sitten beta BIOS. Uusin virallinen on A8. Tämä siis jos et huomannut ja valitsit vain uusimman.Juu näin just luin kun aiemmin oli juttua. Tosiaan prossu jo kiinni ja blokin alla, saa olla siinä, ei kai se haitaksi ole.
Mutta joo, eli pelkkä MSI.ROM. Tattis.
Tuo A91 on sitten beta BIOS. Uusin virallinen on A8. Tämä siis jos et huomannut ja valitsit vain uusimman.
En epäile etteikö poikkeus vahvistaisi sääntöä, mutta vähän arvelen tuonkin tilanteen olleen sellainen josta on ollut maininta dokumentaatiossa ja syynä juuri jonkin muun komponentin päivittyminen tietyn biosin kanssa ja sitä kautta vaatimus päivitysjärjestykselle.
Tai sitten ihan vaan bugi, joka on vieläkin todennäköisempi vaihtoehto, jos se kerran flashbackilla onnistui suoraan uusimpaan.