Ihan mielenkiinnosta, mistä voit tietää mitä laitteissa on sisällä vaikka näyttävätkin päällepäin samalta? Jos miettii jotain geneerisiä verkkolaitteita, joissa on samannäköiset kuoret niin niitä muovikuoria varmasti saa sieltä samalta tehtaalta muutkin kiinanfirmat tilailtua kun jossain Aliexpressissäkin samaa härpäkettä myydään jos millä "tuotemerkillä". Osa näyttää ihan joltain länsimaiselta (esim.) laturilta tai verkkolaitteelta mutta panen pääni pantiksi, ettei ole sama, saati asiallisesti CE-merkitty.
Sinulla on joku ihme kuva, että kiinafirmat ihan kusettamisen ilosta huijaa ihmisiä? Laita 40€ pantiksi (tililleni etukäteen), niin tilaan Amazonista läjän Ugreen-latureita ja avaan ne kaikki. Minulla on kiinanversioita, mutta tilaan samalla Aliexpressistä uusia, niin ovat tod.näk. samaa erää.. Youtubessa näitä on avattukkin, säästät rahasi jos katsot sieltä.
Se on vaan helpompi tehdä 10000 kappaletta latureita kuin 100 kappaletta latureita ja kustannukset tasaantuvat. Lisäksi jotkut kiinalaistuotteet ovat rakentaneet omaa, laatuun perustuvaa brändiään (esim. tuo ugreen) jo pari vuotta, niin ei siinä myydä ostajille kakkaa, että säästää pari euroa. Katteet on jo valmiiksi suuremmat, niin niistä se voitto revitään.
Näillä firmoilla on vielä lisenssisopimus Qualcommin kanssa Quickchargeen, jota ei saa, jos myy niitä leikkilatureita kuitenkin oikealla tarralla:
Quick Charge Device List | Qualcomm
(kohta Certified Accessories)
--
Sen sijaan, jos ostaa halvinta, tai vaikka Samsungia jostain epämääräisestä kaupasta, niin sieltä voi tulla ihan mitä vaan. Tarra on helppo vetää päälle tai kaivertaa koneella valitun suuren valmistajan logo. Sitten myydään parikymmentä laitetta hölmöille ja lopetetaan kauppa, ennenkuin ehtivät valittaa. Taidat itse olla mennyt tällaiseen huijaukseen?
Näistä pääsee eroon helpoimmalla, kun ei osta sitä kaikkein halvinta ja ostaa kaupasta, jolla on kys. tuotteen myynnit vähintään sadoissa kappaleissa ja vähintään kaksi vuotta historiaa.
--
Vaikein asia, johon itsekin on pari kertaa sortunut, on jonkun laitteen tilaaminen EU-power adapterilla. Toiseksi pahin tapaus on se, että sieltä tulee pieni US-plugin adapteri, joka voi vähän heilua tai olla heikosti kiinni (minulla on myyntipalstalla DAC, jota ei sillä adapterilla kannata pistää vertikaalisesti kiinni, jos ei liimaa sitä adapteria kiinni). Huonoin on selvästi se, että paketissa tulee "12v 2A LED Power source C E", eli alkuperäinen virtalähde on vaihdettu halvimpaan kuraan, mitä löytyi ja pari sellaista on mennyt suoraan SER:iin.
Mutta esim. tuota sai 45€ Kiinasta ihan EU-virtalähteillä:
SMSL SA-S3 minivahvistin testissä | AudioVideo.fi
Se on vaan se, että kun lähtee säästämään, niin ei kannata säästellä hirveästi. Eli katsoo sen kaupan, asiakaspalautteet ja sen, että niillä myynnissä myös EU:ssa samaa tavaraa.