1. Kansallissosialismin pääperiaatteita, kuten rotuopin pohjalta luotua valtiota, allekirjoittaa harva.
2. Kansallissosialismia suurempi uhka isänmaalle ovat kuitenkin esimerkiksi Euroopan Unioni ja etenkin sen liittovaltiokehitys, vanhat suurpuolueet jotka ovat "myyneet Suomen suuryrityksille", globalisaatio, "suvakit", sekä muslimien maahanmuutto ja islaminusko ylipäänsä.
3. Jopa uusnatsi on kulkueeseen tervetullut, kunhan vastustaa edellä mainittuja asioita ja on "isänmaallinen" . Kansallissosialismia ja isänmaallisuutta ei siis ainakaan laajasti nähdä toisiaan poissulkevina asioina.
Etenkin perussuomalaisten johtohahmot
hehkuttavat (siirryt toiseen palveluun) 612-kulkuetta ja kuvailevat siihen osallistujia "tavalliseksi kansaksi", jota populistiset liikkeet aina vakuuttavat edustavansa. Se on ymmärrettävää. Perussuomalaiset ja kulkueen osallistujat jakavat yhteiset uhkakuvat, vaikka kulkue virallisesti ei ota poliittista kantaa.
Kovin monen suomalaisen käsitykseen "tavallisesta kansasta" tai isänmaallisuudesta kuitenkaan tuskin mahtuu liike, joka haluaa tuhota Suomen nykymuodossaan ja
perustaa sen tilalle pohjoismaisen kansallissosialistisen tasavallan. On toki mahdollista, että myös 612-kulkueen osanottajat tulevina vuosina tulevat tähän johtopäätökseen ja alkavat vaatia uusnatseille porttikieltoa. Sitä tapahtuman järjestäjät eivät halua tehdä, koska niinkin suosittu poliittinen linjaus kuin uusnatsismin aktiivinen vastustaminen todennäköisesti laskisi kulkueen suosiota. "Kansallismielisten tahojen ei kannata näin aikaisessa vaiheessa tehdä pesäeroa toisiinsa", kuten eräs 612-kulkueeseen osallistunut minulle itsenäisyyspäivänä totesi.
Tämä vihjaa, että edellä mainitut yhteiseksi koetut viholliset ja niiden vastustaminen on kulkueen jäsenille tärkeämpää kuin mahdolliset sisäiset erimielisyydet.
Näiden uhkakuvien edessä syttyy soihtu, käy askel, ja löytyy sopu jopa uusnatsin kanssa.