90 luku

Mun eka tietokone oli tämmöinen. Hiukan offtopic koska 80-luvulta.

Pystyisikö otsikkoa vaihtamaan 80-90 luku että saataisiin enemmän meitä 70-luvulla syntyneitä tänne keskustelemaan?

Microprofessor II - Wikipedia

multitech_mpf2_complete_2.jpg
No luo uusi säie koskemaan 70-80 lukua?
 
Eikö kaikki Pentium with MMX technology-prosessorit olleet tarkoitettu käytettäväksi 66 Mhz väylänopeudella? Nopealla googletuksella ainakin Intelin mukaan asia olis näin, eikä valikoimista löydy edes tuota 125 Mhz mallia. Varmaan joku pakettikone on voinut pienempää väylänopeutta käyttää kuitenkin? Ja nyt kun listan löysin, niin samalla selvisi että hitain MMX on ollut 133 Mhz nopeudella toimiva (varmaan se 2*66 Mhz): Legacy Intel Pentium processors

Jotain MMX-Overdrive prosessoreita tais kyllä olla, mutta nekin aika pitkälti vissiin noilla samoilla taajuuksilla? Ne jäi itsellä aina kokeilematta, vaikka niistä lehdistä joskus saikin lukea.
[/SPOILER]

P5 (microarchitecture) - Wikipedia

Oli myös lisäksi 60MHz väylänopeuden malleja 50MHz ja 66MHz lisäksi. Ehkä ei Suomessa niin yleisiä, mutta kun 90-luvulla työskentelin isolla kansainvälisellä tietokonevalmistajalla, niin tuli nuo kaikenlaiset variaatiot tutuiksi.
 
Minulla muuten on noita kaksi kappaletta :)
Kulttuuriteko!

Pelasin joku vuosi sitten emulaattorilla paria tuttua peliä ja muistan hyvin miten juustosiivusta sai pehmeän kun laittoi sen muuntajan päälle.

Tietokoneen oma näppäimistö oli aika hankala käyttää pienen koon vuoksi, mutta ei se kuminen lisänäppiskään ollut mikään erikoisen hyvä. Harmitti vaan kun kaikilla muilla kavereilla oli C64 ja mulla semmoinen mitä ei kellään muulla ollut.

Lainailin kirjastosta C64 ohjelmointikirjoja ja naputtelin niistä koodia ruudulle ja ihmettelin miten hienoja grafiikkoja piirtyi ruudulle :)
 
Tarkennetaan: Minulla on siis ollut Macintosh IIfx. Löysin siihen pc kortin aikoinaan jostain. Mutta: Minulla on ollut myös uudempikin power pc prosessorilla varustettu kone, sellainen Tanzania emokorttia käyttänyt klooni Macintosh uudemmalla väylällä, ja siihenkin on jostain myöhemmin löytynyt pc apukortti. Alkavat nämä kortit ja prosessorit hiljalleen mennä omassa päässä sekaisin.
Se taisikin olla oikeasti niin, että 200 MHz:n klooni Macintoshissa (Motorola 604e) oli sisällä se pc kortti, jossa oli 200 MHz:n pentium mmx. Ja tämä siis joskus '90-luvun puolivälin tienoilla. Ja se pc -apukortti siihen löytyi tietenkin myöhemmin.

Käytin niin pitkään tuollaista IIfx konetta, ettei sillä ollut enää yhtään mitään arvoa, joten se jäi vain pyörimään matkaan ja on seurannut aina muutosta toiseen mukana. En ole hennonnut siitä oikein luopuakaan. Se "Kone" oli aikoinaan tietokoneiden Graalin malja. PC -kortin pitäisi yhä olla sen sisällä. Se voi ihan hyvin olla, että siellä on jokin 486 prosessorilla varustettu kortti. Uskon saavani nuo romut vielä joskus käymään ja kukkumaan.

Koska asia herätti mielenkiintoa ja "rikos" on jo vanhentunut... Yliopistolla oli joskus aikoinaan, sanotaanko nyt vaikka että '87 tai '88, käytössään Macintosh II koneita. Olin sopivasti porukassa, kun niitä päivitettiin isompiin ja uudempiin malleihin, eli IIx malleiksi. Applella ei ollut tuolloin vielä oikein se osien palautushomma niin tarkasti hanskassa, ne vanhat emokortit olisi pitänyt vain "tuhota"... No, raudanhimoinen ja ilmaisissa talkootöissä oleva nuorimies vain päivityksen jälkeen "siirsi sivupöydälle" tuollaisen päivityksen kohteeksi joutuneen vanhan emokortin. (maailmassa oli tuolloin vielä tolkkua ja ihmiset paljon järkevämpiä kuin nykyään. Kyllä minä ihan oikeasti sain luvan sen emokortin ottaa ja ns. "häivyttää".) Kotona kun oli Mac Plussa, eli se pönttömacci. Rakentelin sen II:n emon Pc:n koteloon ja väsäsin siihen pc:n virtalähteen + risteytin siihen ne Mac Plussan osat, eli lähinnä muistit ja diskettiaseman. Joskus '90-luvun alussa Amerikan ihmemaassa oli tarjous, että II:n emon saattoi päivittää IIfx koneeksi noin 2400 markalla. Eli sinne kun lähetti emon muisteineen, niin takaisin tuli IIfx samalla muistimäärällä. Tuo tarjous tuli vielä käytettyä hyväkseen. Olihan se riski, mutta uudemman raudan himo oli niin suuri, että sen riskin päätti ottaa. (kävin töissä opiskelujen ohella, olisin joten kuten kestänyt sen koneen menetyksen.)

Sain vielä koneeseen joskus paljon myöhemmin oikeat kuoret ja oikean virtalähteen, kun sellainen kone oli mennyt rikki emostaan.
Olen siis "Serri -mies" luita ja ytimiä myöden ollut aivan aina. 8-)
Se Macintosh IIfx oli siis uuden auton hintainen esine tuohon aikaan. Se olisi ollut opiskelijalla aivan saavuttamaton esine. Sama kuin se olisi ollut kuussa. Niin käsittämättömän kallis se oli. Jos olisin tuohon aikaan kuollut, niin olisin toivonut, että se kone lasketaan hautaan rintani päälle. Tai jotain... (no ei nyt ihan kirjaimellisesti, mutta että tajuaisitte suhtautumiseni tuohon koneeseen.)

Pitää löytää vielä jostain jokin scsi-"jotain uudempaa" -konvertteri. Kai noitakin on. Kaikkea on, kunhan jaksaa vain etsiä tarpeeksi.

90-luku oli hyvää aikaa sekin, vaikka tuli se lama ja kaikkea. Selvisin siitä kaikesta suhteellisen kuivin jaloin. Mutta jos kysytte minulta mikä oli maailman kulta aika, niin kyllä se oli '80-luku. Naisilla oli olkatoppaukset takeissa, pöyheät tukat, ja oli disco -buumi ja kaikkea sellaista. Tekevälle oli aina töitä, ja huominen näytti aina vain paremmalta ja paremmalta. Minulla oli autossa tutkanpaljastin ja hyvät stereot mallia "Insane". Olin kuolematon.

-.-
 
Kyllä tänne 80 lukukin sopii mielestäni, ei se niin hirveästi eroa ysäristä. Riippuu toki missä asiaa tutkii, mutta näin tietotekniikkaa ajatellen oli vielä paljonkin tuota omaa harrastelua mitä myös tle88:kin kirjoittelee.

Nykyään tuntuu, että nörtti jos saa facebookin auki ja sinne peukun laitettua.
 
Olihan niistä. Kokispullon etiketistä sai koodin, joka piti soittaa ilmaisnumeroon. Sit joko voitti tai ei. Tosin, ne koodit näki pullosta ihan ostamattakin, kun vähän kallisti sitä. Kaveri sai ko. keinolla varmaan 20 galaxy-jojoa, ite en kehdannut ku muutaman "tilata". Vieläkin yks niistä tallessa.

coca_cola_galaxy_yoyo.jpg


E: Ja toki koulussa kävi ne Coca-Colan "viralliset" jojoilijat esittelemässä taitojaan, samalla jokainen sai sit coca-cola, fanta tai sprite-jojon omaksi.

Hymähdin, kun editistä tuli mieleen Yohans.

 
P5 (microarchitecture) - Wikipedia

Oli myös lisäksi 60MHz väylänopeuden malleja 50MHz ja 66MHz lisäksi. Ehkä ei Suomessa niin yleisiä, mutta kun 90-luvulla työskentelin isolla kansainvälisellä tietokonevalmistajalla, niin tuli nuo kaikenlaiset variaatiot tutuiksi.
Ajattelinkin että osa niistä itselle oudoista malleista vois löytyä noista Overdrive-prosuista. Merkittävä osa noista P5-arkitehtuurin prosuista ei tosin ole MMX-malleja noin muuten, vaan vasta tuolta 1997 tammikuusta eteenpäin P55C ja myöhemmät. Siitä syystä ajattelin että voi helposti mennä pelkät pentium-mallit sekaisin mmx-mallien kanssa näinkin pitkän ajan jälkeen. Mobiilimalleissa näemmä ollut 120 Mhz nopeudella toimiva prosessorikin.
 
Olihan niitä joo kaikenlaisia. Muistan hyvin kun aikoinaan odotettiin meidän tehtaalta ekoja prototyyppejä Pentium läppäreistä. 3 kpl eri mallin läppäriä sitten vihdoin tuli pitkän odotuksen jälkeen, myynti oli ihan pähkinöinä niitä odottanut pitkän aikaa että pääsevät asiakkaille esittelemään. Sitten kun ne vihdoin tuli, niin ne päätyivät mun pöydälle vahingossa ja otin tietysti vapauden purkaa ne palasiksi (ilman mitään huolto-ohjeita tms) ja tutkia mitä niiden sisällä on. Kun koneet oli palasina ja en niitä vielä ollut kerennyt kasaamaan, niin myynti tulikin niitä hakemaan. Oli näkemisen arvoinen ilme kyllä porukalla siinä vaiheessa kun kuvittelivat että olin rikkonut ne. :)
 
Aiheeseen liittyen itseasiassa tällainen löytyy edelleen. Hyvin kukkuu ja on edelleen jonkinlaisessa käytössä.

20150523_003748.jpg


alpha.png


Lisäksi löytyy isoveli ES40, mutta se onkin jo sitten vuodelta 2001, joten ei tämän ketjun heiniä. :)
 
Pleikkarit ja pelit on monesti mainittu. Tänään tuli mieleen hetki joskus silloin kun Tomb Raideria hakkasin, ja peli hyytyi yhteen vittukasakohtaano_O Eipä hätää, jollain tutulla oli ihan kirja mistä löytyi walk throug ohjeet, ja peli jatkui..:rolleyes:

Kimmo Nikkanen - Kirjaverkko.fi

Varmaan kyseisen tyypin tekemä.
 
Juu olihan se kova homma katsella laitonta videota pikkupoikana :D . Nykyään sekin hirvittävä mieliä saastuttava leffa löytyy youtubesta :nb:



E: Vieläkin kauhistuttavampaa on huomata että tonkin leffan on ohjannut Peter Jackson :lol:


Tämä helmi se kannattaa katsoa kaikkien!

Ysäri tälläiselle pikkusaatanalle oli aivan parhautta




ehkä mopot ja se että niillä ruettiin ajamaan 5-7vuotiaana myös muun liikenteen seassa.
 
Arcade-pelihalleja oli vielä ysärin alkupuolella. Flippereitä en koskaan oikein pelannut, mutta Mortal Kombat, Virtua Fighter ja Sega Rally ainakin muistuu hyvin mieleen.
Onkohan noita vielä jossain?

Oulun keskustassa olevassa tuli hukattua "leirillä" ollessa tuhlattua kaikki rahat, ja tutustua "ilma mikälie lätkään" olivat todella hienoja paikkoja + siellä sai polttaa.

Noissa paikoissa ei ollut muuten pajatsoja tai sitä hedelmäpeliä, niitä sai mennä pelaamaan aina jonnekkin "ruoka/anniskelu -paikkaan" no 20sentin ja 50sentin pajatsot serkun painessa lasia ja toivoen ettei lasi hajoa tai kukaan huomaa oli aika kultaista.
 
Yksi asiahan tuli mieleen niin kohtalaiset peli ohjelmat. Se missä oli Vito teh kuminaama sekä alkuperäinen tilt. Vaikka olin vain sen 7 vuotta tiltin alkaessa niin jokainen jakso tosta tais tulla katsottua ainakin 90-puolella. Jossakin vaiheessa loppui katselut kun se jäi tauolle/vaihtui jollekkin kanavalle joka ei näkyny tjsp.
 
Tuommonen löytyi hyllystä aikoinaan, peli oli enemmän videota mutta näytti hienolta, en muista pelin nimeä mutta ammuskelupeli jossa oli kameralla kuvattu video :)
Philips CD-i – Wikipedia
 
Guru Larry:n Youtube-kanavalla on video, jossa hän kertoo konsoleista, jotka kirjaimellisesti ''mätänevät'' pikkuhiljaa ja tuo Philips kuuluu samaan kastiin. Syy on siinä, että tuon konsolin sisällä on patteri, jonka eliniäksi on ennustettu 25 vuotta, eli aikaslailla nyt alkaa loppumaan virta siitä. Kun tuo patteri tyhjenee, ni se konsoli sekoaa totaalisesti ja muuttuu paperipainoksi jossain vaiheessa. Moni aattelee, että no helppoa, vaihtaa vaan patterin. Mutta kun ei, se patteri on paistettu muovisirun sisälle ja vaatii hirveän työn, että sen saa sieltä pois. Dremelillä joudut leikkaamaan sirusta sen päälikannen irti, jotta se patteri löytyy, taikka tinaat sen patterikotelon irti ja netistä hommaat siihen toisenlaisen irroitettavalla patterilla.

Mielenkiintoista. Minulla on CD-i, mutta en ole käyttänyt sitä yli kymmeneen vuoteen.
 
Pattereista tuli mieleen, että NES:in joissain peleissä on tallennus, ainakin omissa Zelda 1&2 kultakaseteissa, ja niiden ohjeissa lukee, että kasetin sisällä on patteri, joka pitää vaihtaa 5v välein, että tallennus toimii. No, ovat lähemmäs 25v vanhoja kummatkin kasetit, mutta näyttää olevan vielä vanhat savet tallessa!:tup:
 
@DD-Indeed, Tuosta CD-I patterista, niin tosiaan sen RTC piirin voi tilata netistä ja vaihtaa kuten tuossa totesitkin. Sisänsä ihan sama asia kuin PC:stä vaihtaisi patterin, mutta metodi hieman eri. Noita "leivottuja" RTC piirejä on itseasiassa todella monessa laitteessa, koska erittäin moneessa tapauksissa suoraan piirilevylle ladottu patteri + RTC kombo tulee halvemmaksi valmistaa kuin erillinen RTC + patterikanta niin tilankäytön kuin myös valmistusprosessin kannalta.
 
Flippereiden ystäville muuten sellainen vinkki, että ulkomailla noita vielä on. Puolassa Krakovassa kävin viime vuoden lopulla, ja siellä oli Krakow Pinball Museum, jossa sisäänpääsyn maksettua sai pelata viihtyisässä kellariympäristössä jotain 50 eri flipperiä rajattomasti, eli kaikki klassikot takuulla löytyi. Joku kolme tuntia itse hakkasin niitä 2€ kaljatuopit kädessä (baari siis samassa), ja enemmänkin olisin viihtynyt, mutta naaraspuolinen matkakumppani alkoi näyttää siltä, että voitaisiin lähteä. Itsehän menisin kaupunkiin jo pelkästään tuon takia, kun lennot ja kaljakin on halpaa. :vihellys:
 
Flippereiden ystäville muuten sellainen vinkki, että ulkomailla noita vielä on. Puolassa Krakovassa kävin viime vuoden lopulla, ja siellä oli Krakow Pinball Museum, jossa sisäänpääsyn maksettua sai pelata viihtyisässä kellariympäristössä jotain 50 eri flipperiä rajattomasti, eli kaikki klassikot takuulla löytyi. Joku kolme tuntia itse hakkasin niitä 2€ kaljatuopit kädessä (baari siis samassa), ja enemmänkin olisin viihtynyt, mutta naaraspuolinen matkakumppani alkoi näyttää siltä, että voitaisiin lähteä. Itsehän menisin kaupunkiin jo pelkästään tuon takia, kun lennot ja kaljakin on halpaa. :vihellys:
Tampereellakin voi pelata flipperiä. Koneisiin ei tarvi kolikoita, muutamalla eurolla pääsee sisään. Etusivu - Ikuri Arcade – Pelihalli, Tampere
 
Muistaakseni ainakin tämä Mad Dog McCree oli tossa ohjelmassa aikanaan pelattavana:

Pelasin tota joskus Tampereella pelihallissa. Olisko ollut nimeltään Pelikaani tai jotain? Hyvä Pelihalli, siellä tuli vietettyä aikaa! Mad Dog tosin oli susipaska.
 
286, 386, 486, pentium 60MHz ... pentium 120MHz.
Nokia 121 NMT (eka luuri) -> 2110 -> 3110.
peruslätkä 40,-/g. Afga 55,- :smoke:
 
Ysäri, jaa-a, sumuista aikaa. Opiskelut ja oman itsensä etsiskely kai jäi päällimmäisenä mieleen. Ja eka oma auto. Grungepiireissä liikuttiin ja juotiin viiden markan pullokaljaa baarissa, ei toki kaikissa, mutta niissä missä me flanellipaitapitkätukkatennarityypit liikuimme. Niissä baareissa ei ollut välillä vessassa edes paskapyttyä, tai joku neropatti keksi roudata baarijakkarat salaa pihalle. (jos oli poke, niin se oli kännissä, kun ei moista tajunnut)

Tuntui että tyttöjä riitti joka sormelle, mutta tyhmänä ei tajunnut aina ottaa vinkistä vaaria. Voi pojat, jos nyt pääsisi takaisin, niin olisi sellaiset nahkahuilukonsertit, että! Saattaa olla että muistikuvissa on kultareunus, tai ainakin hieman kännilisää, mutta kuitenkin.

Vähän myöhemmin töihin Helsingin ytimen singulariteettiin voimiensa tunnossa olevaan isoon IT-firmaan, ja tasaista sekoilua muutama vuosi, kunnes Saunalahti alkoi ruoppaamaan huolella ja Sarasvuon silloinen firma veti porukkaa. Saattoi olla ysärin loppupuolta. Rytsölät ja lambot.. nähty, oltu ja koettu.

Eräänä perjantaina jossain kokkelihuuruisissa jetsetpaardyissä ajattelin, että ei saatana, nämä on pihalla ja laman merkit leijuu jo synkeänä päällä, mutta meno vaan jatkuu kuin huomista ei olisi. Samantien soitin velipojalle, että vuokraa paku ja tuu hakemaan mut helvettiin täältä.

Sunnuntai-aamuna pakattiin kamat kälyseen transittin, ja pakenin kotiinpäin niin kovaa kun ransu kulki. 27000 markan DH pyörä jesarilla teipattuna sen rottelon katolle, kun ei mahtunut tavaratilaan.

Ainoa mikä kaduttaa, oli se pyörä. Sillon sen hinnalla olisi saanut ihan hyvän ja toimivan jenkkirassin. Kasikoneella ja kaikilla asiaankuuluvilla kilkkeillä. :drool:
 
Aika moni sellainen jonka tunsin/tiesin alko käyttämään huumeita. Ensin kai hasan kautta piriin ja sitten jotkut vielä vahvempiin. Niistä iso osa ehti kuolla jo silloin ja ne jotka selvisivät pitempään on sittemmin tullu uskoon tai muuten vaan ihan sekasin. Mulle ei onneksi hasa sopinu, paha olo siitä tuli kun jotain -93 tai -94 tuli muutaman kerran savuja vedeltyä kun "kaverit" tarjos. Ja hyvä niin ettei sopinu, selvisin ite hengissä ja suht järjissäni :D
Luulisi että viina riittää mutta eikun kaikkea paskaa nykynuoriso vetää mitä käsiin saa.. Touhussa ei ole mitään järkeä.
 
Olin ihan täpinöissäni, että onko Tampereellakin tuollainen kun itsekin siellä asun, mutta pläääh. Tuohan on auki vaan joku kerran kuukaudessa, tiettyyn aikaan. Äkkiseltään katsottuna en koko keväällä sinne pääse.
Pitänee kävästä :) Kunhan tulisi jotain asiaa Tampereelle muute.
 
Kyllä puisellla saloralla mentiin täälläkin pitkälle 90-luvulle. Ei toki loppuun asti. Kuten sanottua lama-aikaa ja Suomi oli vielä suurelta osin köyhää kolkkaa.

-02 vuoteen asti menin itse puisella Saloran 24" töllöllä. Hankin sitten Xboxin ja päätin ostaa myös 32" laajakuva tv:n jossa oli paremmat liitännät.
 
Tuntui että tyttöjä riitti joka sormelle, mutta tyhmänä ei tajunnut aina ottaa vinkistä vaaria. Voi pojat, jos nyt pääsisi takaisin, niin olisi sellaiset nahkahuilukonsertit, että! Saattaa olla että muistikuvissa on kultareunus, tai ainakin hieman kännilisää, mutta kuitenkin.
Vähän samat tuntemukset täälläkin, ja olin sentään aika säälittävä nörtti.

Tuohon aikaan naista sai kyllä ihan objektiivisestikin katsottuna hyvin helposti nykyaikaan verrattuna. Siis otetaan ikä huomioon tai ei, siitä täysin riippumatta.

1990-luvulla "pelaaminen", siis naisten kanssa pelaaminen, ei ollut mikään käsite eikä sillä tavalla hiottu tieteenhaara kuin se nykyään on. Tuolloin ei tarvittu mitään erityisiä "kikkoja", vaan naista sai hyvin yksinkertaisilla menetelmillä, eikä myöskään omaan olemukseen tarvinnut hirveästi panostaa. Nykyään miehet panostavat paljon enemmän omaan olemukseen ja pelaamiseen, mutta silti saavat naista huonommin kuin 1990-luvulla saatiin.
 
Siitä on reilut 25 vuotta kun Diana kuoli..

Jälleen epäillään et kyseessä oli murha!
 
-Cokis-jojot
-Gameboy
-Julkisen liikenteen Pahviset kk-liput
-Carrols
-Markka
-Vyölaukku
-Kiinarit ja tykärit (uudenvuoden paukut)

Tossa on muutamat mitkä tuli mieleen.
Ite kans muistan että jojovillitys tuli ja meni jossain välissä. Koulussa piti joka pojalla piti olla Fanta/Sprite/Cocacola-jojo. Tuon jälkeenhän tuli Tamagotchit, jotka oli sit enempi tyttöjen juttuja.

Ilotulitteiden myynti ja käyttö oli melkolailla vapaampaa. Uuden vuoden ohella syysmarkkinat oli paikkoja/aika jolloin paukuteltiin. Muistelen että markkinapaukuissa oli 12v ikäraja, mutta eipä niitä myyjiä ostajien ikä kiinnostanut, kunhan sai kaupaksi. Taidettiin juuri 10-vuotiaita olla kun paineltiin markkinoille paukuttelemaan.

Isot kiinalaiset, tykinlaukaukset ja alkuperäiset Thunder Kingit oli uutena vuotena kovia. Ääntä riitti. Nykyiset ilotulitteet on niihin nähden aika miedon kuuloisia.

Pyssyleikit oli kova sana vielä 90-luvulla. Oli nallipyssyä ja vesipyssyä. Nyt kun seuraa nykylapsia niin ei tietoakaan moisista.

Televisiosta tuli Iltalypsy ja Hyvät Herrat. Nykyajan poliitikot tuskin uskaltaisi enää Hyvien Herrojen kaltaiseen ohjelmaan edes mennä. Ja kuinka moni muistaa PoliisiTV:n ja Raija Pellin sanat "laittakaa nyt viimeistään ne kotivideot nauhoittamaan".
 
Ite kans muistan että jojovillitys tuli ja meni jossain välissä. Koulussa piti joka pojalla piti olla Fanta/Sprite/Cocacola-jojo. Tuon jälkeenhän tuli Tamagotchit, jotka oli sit enempi tyttöjen juttuja.

Ilotulitteiden myynti ja käyttö oli melkolailla vapaampaa. Uuden vuoden ohella syysmarkkinat oli paikkoja/aika jolloin paukuteltiin. Muistelen että markkinapaukuissa oli 12v ikäraja, mutta eipä niitä myyjiä ostajien ikä kiinnostanut, kunhan sai kaupaksi. Taidettiin juuri 10-vuotiaita olla kun paineltiin markkinoille paukuttelemaan.

Isot kiinalaiset, tykinlaukaukset ja alkuperäiset Thunder Kingit oli uutena vuotena kovia. Ääntä riitti. Nykyiset ilotulitteet on niihin nähden aika miedon kuuloisia.

Pyssyleikit oli kova sana vielä 90-luvulla. Oli nallipyssyä ja vesipyssyä. Nyt kun seuraa nykylapsia niin ei tietoakaan moisista.

Televisiosta tuli Iltalypsy ja Hyvät Herrat. Nykyajan poliitikot tuskin uskaltaisi enää Hyvien Herrojen kaltaiseen ohjelmaan edes mennä. Ja kuinka moni muistaa PoliisiTV:n ja Raija Pellin sanat "laittakaa nyt viimeistään ne kotivideot nauhoittamaan".

Hehe joo jojot syksyllä -95..jotku teki huimii temppuja!

Ja ilotulitteet oli kunnon kamaa verrattuna nykysiin..
 
Pyssyleikit oli kova sana vielä 90-luvulla. Oli nallipyssyä ja vesipyssyä. Nyt kun seuraa nykylapsia niin ei tietoakaan moisista.

Itsellä oli vaikka mitä nalli- ja muitakin paukkuvia pyssyjä aikanaan. Nyt ei taida olla niin muodissa, mutta olen huomannut että tietyn etnisen taustan lapsilla on paljon erinäköisiä pistooleita ja machetteja kun tuolla meidänkin leikkipuistossa pyörivät. En pysty etäämpää tunnistamaan että mikä nalli- tai kuula-ase kyseessä.
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
264 705
Viestejä
4 580 252
Jäsenet
75 496
Uusin jäsen
RWV

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom