Kulttuurin rikastuminen

Tila
Keskustelu on suljettu.
Liittynyt
23.04.2018
Viestejä
360
Raivostuttavaa yleistää kaikki maahanmuuttajat riehuviksi idiooteiksi :mad: Vai oliko tuolla esim. kiinalaisiakin polttelemassa autoja jne.?
EIköhän Ruotsissa suurin osa mamuista niin kuin koko Länsi-Euroopassa ole kaikkea muuta kuin hyödyksi vastaanottavalle yhteiskunnalle. JOten yleistys on ihan ymmärrettävää. Niin ja jos Purra olisi maininnut erikseen sen mitä etnistä taustaa tekijät olivat niin sittenhän olisi saattanut napsahtaa vihapuhe tuomio tässä demokratian kultamaassa missä ei saa olla eri mieltä punaviher fasistien kanssa. Ainoastaan todelliseen työvoiman tarpeeseen tuleva maahanmuutto on järjellä ymmärrettävää. Siinäkin pitää huomioida kuitenkin se että tulijat eivät vie kantaväestön työpaikkoja eikä ala polkemaan kantaväesön palkkoja alas päin. Eiköhän jokainen ymmärrä että nuo polttajat eivät olleet kiinalaisia että niitä erikseen pitäisi mainita. Vai olisiko Purran vielä pitänyt luetella eri ryhmittymät henkilöineen mitä eivät ole suoranainen uhka vastaanottavalle yhteiskunnalle ja sen asukkaille?
 
Liittynyt
23.04.2018
Viestejä
360
Italiassa on työvoimapulanpaikkaajille kohta paljon tarvetta. Salvinin kannattaisi ruveta jo haalimaan menettämiään huippuosaajia takaisin:

Siltaturman jälkipuinti käy kuumana: Italiassa pelätään jopa tuhannen sillan olevan romahdusvaarassa
Eiköhän Etelä-Italiassa ole työvoima resursseja ja paljon vielä jäljellä. On noita pakolaislapsukaisia sen verran paljon sinne tullut. Tulipa heti muuten mieleen kun sanottiin että siltaa on korjattu viime vuonna että onkohan se toteutettu niin kuin suomessakin, jossa ammattitaidotonta halpatyövoima rakennustyömiestä tuodaan muualta koska rakennusyhtiöt haluavat maksimoida voittonsa samalla kun laatu on paskaa ja veronmaksajat maksavat lystin loppupeleissä. Suomessakin on kortistossa suuri määrärakennusammattilaisia samalla kun rakennustyömaat on täynnä virolaisia joiden ammattitaidosta ei kukaan voi loppujen lopuksi ollut varma. Tuli joskus armeijan jälkeen puoli vuotta heiluttua rakennuksilla ja olihan tuo aikamoista touhua. Yhteistä kieltä ei aina löytynyt mestarin ja halpatyövoiman välillä mutta kaippa sitä viittomakielelläkin asiat selviää ja laatu on priimaa.
 
Liittynyt
29.03.2017
Viestejä
940
Raivostuttavaa yleistää kaikki maahanmuuttajat riehuviksi idiooteiksi :mad: Vai oliko tuolla esim. kiinalaisiakin polttelemassa autoja jne.?
Niin, sitähän uutiset ovat tehneet jo kauan. Aina näkyy joku rättiin pukeutunut tai rättiin pakottaja, kun puhutaan maahanmuuttajista tai maahanmuuttotaustaisista. Aina ihmetellään kuinka maahanmuuttovastaisia ollaan, kun joku nostaa vihauskonnon ongelmia esille. Koskaan ei tarkenneta, että kyse on käytännössä vain ja ainostaan pisslamin edustajista, kun on jotain puhuttavaa maahanmuuttajista.

Tokikaan niin ei pitäisi tehdä vastapallona takaisin, mutta ihmekös tuo, että se tarttuu ainakin vinoiluihin. Aivan kuten kultamunat ja rikastuminen.
 
Liittynyt
28.09.2017
Viestejä
70
Mielenkiintoista uutisointia YLE:llä.

Lähes joka toisen turvapaikanhakijan henkilöllisyys jää mysteeriksi – emme varmuudella tiedä keitä tänne tulee

Suomesta on tänä vuonna hakenut ensimmäistä kertaa turvapaikkaa noin 1 300 henkilöä. Heistä noin 520 on sellaisia, joiden henkilöllisyydestä ei ole varmaa tietoa. Tai kuten Maahanmuuttoviraston turvapaikkapäätöksiin merkitään: "Henkilötietosi perustuvat omaan ilmoitukseesi".

Toisaalta turvapaikanhakijoiden henkilöllisyyden selvittämisaste on noussut huomattavasti. Vuonna 2015 vain joka viidennen turvapaikanhakijan henkilöllisyydestä saatiin varmuus.

Suurin syy parantuneeseen selvitysasteeseen lienee se, että selvitettävää on vähemmän. Turvapaikanhakijoiden määrä on laskenut vuoden 2015 luvuista noin kymmenesosaan.

– Sanotaan näin, että silloin viranomaisen käsittelyaika hakijaa kohden oli varmasti lyhyempi kuin mitä se on normaalisti. Nopeasti pyrittiin saamaan kirjoihin ja kansiin, sanoo Esko Repo, Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön johtaja.

Toisaalta tilanne on edelleen se, että lähes joka toisen turvapaikanhakijan henkilöllisyydestä ei saada varmuutta.

– Tämä on erittäin suuri haaste. Mutta tässä on nämä tietyt ongelmat, Repo toteaa.

Mistä ongelmista on kyse?

Juttu jatkuu grafiikan jälkeen.


Maahanmuuttoviraston selvitysasteista laskettuna Suomeen on vuosina 2015–2018 tullut noin 32 000 turvapaikanhakijaa, joiden henkilöllisyyttä ei alkupuhuttelussa saatu varmistettua. HUOM: Vuoden 2015 turvapaikanhakijoista 6 prosenttia ja vuonna 2016 2 prosenttia oli sellaisia joiden henkilöllisyyden selvittämisestä ei jäänyt merkintää. On siis mahdollista, että selvitettyjen henkilöllisyyksien osuus on hieman esitettyä korkeampi.
"Tietyillä ongelmilla" Repo viittaa ennen kaikkea luotettavien henkilöllisyystodistusten puutteeseen. Suurella osalla turvapaikanhakijoista ei ole mukanaan passin kaltaista asiakirjaa.

Joskus passia ei ole ikinä ollutkaan ja turvapaikanhakija on matkannut Suomeen väärennetyllä asiakirjalla.

– Henkilöt jotka joutuvat lähtemään pakoon, heillä ei ole mahdollisuutta liikkua asianmukaiset paperit taskussaan. Osa tulee maista, joissa länsimaista passijärjestelmää ei ole olemassakaan.

Tässä on toinen syy selvitysprosentin kohoamiseen: entistä suurempi osa turvapaikanhakijoista on venäläisiä, ja heillä on usein passit mukanaan. Passit puuttuvat etenkin irakilaisilta, somalialaisilta ja afganistanilaisilta.

Jos passi kuitenkin puuttuu, sitä ei voi pyytää lähtömaan viranomaisilta. Jos henkilöä vainotaan, vainoaja voi olla kotimaan viranomainen.

"Lentokoneesta on löydetty revittyjä ja piilotettuja passeja. Jopa koneen vessatankista on otettu silppua ja koottu asiakirjoja".

Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön johtaja Esko Repo
Passeja myös piilotetaan Suomen viranomaisilta. Syy tähän on se, että passittoman henkilön palauttaminen kotimaahansa on vaikeaa. Passin hävittäminen on siis keino viivyttää maastapoistoa, jos henkilölle ei annettaisikaan turvapaikkaa.

Aiemmin kadonneita passeja "löytyi" etenkin loppuvuonna 2015 ja alkuvuonna 2016, kun tuhannet irakilaiset päättivät lähteä koteihinsa ennen kuin edes saivat turvapaikkapäätöksiään.

– Osa heistä oli sellaisia, että eivät näyttäneet viranomaiselle passia turvapaikkaa hakiessa. Mutta kun sitä tarvittiin kotimatkaa varten, passi löytyikin, Repo sanoo.

Passeja myös tuhotaan juuri ennen turvapaikan hakemista.

– On niitäkin todettu, että lentokoneesta juuri tullut henkilö ilmoittaa hakevansa turvapaikkaa. Sitten lentokoneesta on löydetty revittyjä ja piilotettuja passeja. Jopa koneen vessatankista on otettu silppua ja koottu asiakirjoja.

Passin piilottaminen tai tuhoaminen ei Revon mukaan laske mahdollisuuksia turvapaikkaan. Tarkoituksellinen väärän henkilötiedon antaminen voi kuitenkin johtaa lisäkysymyksiin.

– Jos todetaan että henkilö on valehdellut, lähdetään tutkimaan kertomusta. Mutta jos kaikki on loogista ja todetaan että turvaperusteet täyttyy, niin ei passin repiminen sitä kielteiseksi muuta.


Vuonna 2016 Suomen tuli noin 2800 turvapaikanhakijaa, joiden henkilöllisyyttä ei saatu selvitettyä. Yksi heistä oli Turun puukotusiskusta elinkautiseen vankeuteen tuomittu Abderrahman Bouanane.Jaakko Stenroos / AOP
Yksi syy henkilöllisyyden salaamiseen voi olla myös se, että turvapaikanhakijaa epäillään rikoksesta.

Esimerkiksi terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä murhista elinkautiseen vankeuteen tuomittu Abderrahman Bouanane oli ennen Suomeen tuloaan epäiltynä Saksassa tehdyistä pahoinpitelyistä.

Aiemmat teot eivät kuitenkaan selvinneet Suomen viranomaisille, sillä hakiessaan Suomesta turvapaikkaa Bouanane valehteli nimensä ja ikänsä. Oikea henkilöllisyys selvisi Turun puukotusiskun jälkeen, kun Bouananen passi löytyi Saksan poliisilta.

Turvallisuusongelmaa on vaikea ratkaista. EU-maiden poliiseilla ei ole yhteistä rekisteriä, josta rikoksesta toisaalla epäillyn mahdolliset sormenjäljet voisi tarkistaa.

– Olisi tärkeää, että henkilöstä päätöksiä tekevällä jäsenvaltiolla olisi kaikki tieto mitä henkilöstä on muualla. Eihän tästä parempaan tilaan pääse, ellei tietoa viranomaisten välillä voida vaihtaa, Repo sanoo.

Uutisesta mielenkiintoisimpana poimittuna tämä:

Vuonna 2015 vain joka viidennen turvapaikanhakijan henkilöllisyydestä saatiin varmuus.

– Sanotaan näin, että silloin viranomaisen käsittelyaika hakijaa kohden oli varmasti lyhyempi kuin mitä se on normaalisti. Nopeasti pyrittiin saamaan kirjoihin ja kansiin, sanoo Esko Repo, Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön johtaja.


Jos muistellaan tätä kontekstissa, missä Päivi Nerg meille ystävällisesti valisti alkuvuodesta 2016:

"Suomi on siinä aivan Euroopan kärjessä, että me tiedetään jokainen henkilö, joka tänne on tullut - minkälaisella taustalla hän on tullut - ja me pystytään rekisteröinnin kautta näkemään sitä tilannetta minkä tyyppisiä ihmisiä meille tänne tulee."



Hyvin on Päivi osannut toteuttaa sisäministeriön 2015 syksyllä laatimaa valehtelukampanjaa tiedotuslinjausta:

Sisäministeriö pelästyi turvapaikanhakijoiden määrää – pyysi viestintägurut ideoimaan "valtavaa myrskyä"

Ministeriön kansliapäällikkö Nerg: Taustalla pelko
Sisäministeriön kansliapäällikön Päivi Nergin mukaan tilaisuuden taustalla oli pelko siitä, miten suomalainen yhteiskunta kestää muutoksen, jossa turvapaikanhakijoita saattaa tulla tuhat päivässä.

– Halusimme lievittää vihapuhetta. Meillä oli tuntu, ettemme pysty tarpeeksi aktiivisesti viestimään, mitä Suomessa on tapahtumassa. Halusimme myös tuoda esiin faktatietoa, koska liikkeellä oli paljon huhuja.

Sisäministeriön strategiassa on Nergin mukaan määritelty, että viranomaiset tarvitsevat tuekseen kolmatta sektoria ja yrityksiä.
 

Sceppe

Team Tokmanni - on kahisevaa
Tukijäsen
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
2 150
Mediassa alkaa olla pientä ilmapiirin muutosta siten, että maahanmuutosta on alettu kertoa myös niitä negatiivisiä puolia eikä vain "kädet ilmaan, kun Hassan lausuu kolme sanaa suomeksi".
 
Liittynyt
23.04.2018
Viestejä
360
EI Nergi valehdellut. Se vaihtoi virkaa ja vei passit sekä matujen tiedot mukanaan uuteen toimistoon. Median on ollut pakko hieman jo kertoa asioista koska ihmiset saavat tietoa niin paljon vaihtoehto medioista. Valta(valhe)medioilla on pelko siittä että suuri yleisö tajuaa kuinka heitä kustaan silmään. Ilman vaihtoehto medioiden olemassa oloa jatkuisi vieläkin suurempi pimittäminen, ideologian edistäminen ja propaganda mitä se on nyt.

Olisi muuten mielenkiintoista jos joku koostaisi videon jossa verrattaisiin vuoden 2015 viranomaisten sekä poliitikkojen valehteluja totuuteen mikä on tullut julkisuuteen myöhemmin. Vähänkin viisaammat toki kertoivat totuuksia jo 2015 mutta silloinhan kaikki yritettiin perinteisesti hiljentää rasismi ja natsikorttia viuhauttelemella.

Tuo sekoomuksen ajama vihapuhe jahti alkaa muuten ihan oikeasti muistuttumaan Neuvostoliiton ja DDR:än toimenpiteitä "väärin" ajattelevia kohtaan. Sama on menossa jokaisessa Länsi-Euroopan maassa jossa yritetään hiljentää kaikki jotka vastustavat väestönvaihtoa. Sitten julkisuudessa nämä jahdin järjestäjät kehuvat Euroopan demokratialla. Nykyinen demokratia on sitä että 6 kuukautta ennen vaaleja alkaa paskanjauhaminen (Löfeeni tästä ehkä koomisisn esimerkki viime ulostulollaan. Kaveri huomasi vasta nyt että autot palaa ja nehän on jo yli vuosikymmenen palaneet iloisesti) sitten saa kansa ääneestää ja seuraavat kolme ja puoli vuotta katsella kun kaikki vaalilupaukset petetään. Kansan kukkaroa kiristetään samalla kun nostellaan omia palkkoja ja järjestellään kavereille valtion omaisuutta ja bisneksiä. Niin ja ainoa piikki joka ei ole kiinni on mamu kulut. Näiden elättämiseen lainataan rahat pankeilta jotka sitten velkaorjuuttavat valtiot ja näin ollen sanellevat niiden politiikan. Eikä paljon naurata kun johdossa on näitä poliitikkoja mitkä on valmiita myymään vaikka isänmaansa saadakseen itselle hyviä kansainvälisiä virkoja(Stubb ja Käteinen). Sitten hallituksessa istuu vielä yksi kaksoiskansalainen nimeämättömän eliitin kätyri hevosen naamallaan joka jostain täysin käsittömästä syystä on päässyt ministeriksi. Kiva olisi tietää kyllä joskus mitä nämä limanuljakkeet touhuavat oikeasti piiloissaan ja mitä meidän suomalaisten hävittämiseksi on suunniteltu.
 
Liittynyt
17.07.2018
Viestejä
1 447
Kolumni: Suomi on maailman turvallisin maa, jossa elävät Euroopan toiseksi vaarallisimmat perheet

Lieköhän tämä ollut vielä täällä. Mikähän siinä on että aina kun sattuu jotain tuollaista kuin esim. tuo rakkaan länsinaapurimaamme autoinfernot, niin heti alkaa tämmöisiä juttuja ilmestymään tietyissä medioissa, ikään kuin vastapainoksi tuolle Ruotsin paskeelle.

Että joo, kyllä suomalaiset sitten osaavatkin olla paskaa kansaa.

Nyt olisi varmaan hyvä hetki tehdä kirjoitus myös siitä miten vaarallista äärioikeisto on.

Niin, ja Rasmus-ryhmässä ei poissuljettu sitäkään vaihtoehtoa, että nuo autopoltot saattavat ovat Putinin Venäjän masinoimia iskuja tarkoituksena vaikuttaa tuleviin vaaleihin...
 

HiekkaP

Influensseri
Liittynyt
30.07.2017
Viestejä
443
Kolumni: Suomi on maailman turvallisin maa, jossa elävät Euroopan toiseksi vaarallisimmat perheet

Lieköhän tämä ollut vielä täällä. Mikähän siinä on että aina kun sattuu jotain tuollaista kuin esim. tuo rakkaan länsinaapurimaamme autoinfernot, niin heti alkaa tämmöisiä juttuja ilmestymään tietyissä medioissa, ikään kuin vastapainoksi tuolle Ruotsin paskeelle.

Että joo, kyllä suomalaiset sitten osaavatkin olla paskaa kansaa.

Nyt olisi varmaan hyvä hetki tehdä kirjoitus myös siitä miten vaarallista äärioikeisto on.

Niin, ja Rasmus-ryhmässä ei poissuljettu sitäkään vaihtoehtoa, että nuo autopoltot saattavat ovat Putinin Venäjän masinoimia iskuja tarkoituksena vaikuttaa tuleviin vaaleihin...
pakkohan sitä jotakin on keksiä. tuli tosiaan kateltua noita tilastokeskuksen tilastoja perheväkivallasta ja pohjoismaat ovat kärkisijoilla näissä tilastoissa. Tosin voi kyllä kyseenalaistaa, miten tiedot kolmansista maista ja etelä ja itä-euroopasta on saatu... mutta kyllähän sitä saa uskoa mihin haluaa..

Tilastokeskus - Tietoaika - Naisiin kohdistuva väkivalta yleisintä Argentiinassa ja Brasiliassa kuolemaan johtava Venäjällä

tässä taas uutinen, että miehet kokevat TÖRKEÄÄ väkivaltaa suomessa enemmän, kuin naiset

Törkeä perheväkivalta kohdistuu miehiin naisia useammin

sori, jos meni ohi aiheen.
 

HiekkaP

Influensseri
Liittynyt
30.07.2017
Viestejä
443
Asiantuntijat: "Afganistaniin ei pidä palauttaa ketään" – Iskut kiihtyvät, kun Taliban näyttää voimaansa



"
Hameed Hakimi pitää eurooppalaista keskustelua palautuksista erittäin kylmäkiskoisena.

– Kun turvapaikanhakija on palautettu ja lentokone on laskeutunut Kabuliin, niin hänestä ei olla enää kiinnostuneita. Asia on ratkaistu.

Hakimi sanoo, että ihmisoikeudet ja humanitaariset seikat puuttuvat nyt keskustelusta täysin. Länsimaissa poliitikkojen puhe on alisteinen äärioikeiston viestille, jossa muslimimiesten pelätään valtaavan maat ja mannut sekä vievän työt ja naiset.

– Puhe palautuksista on muuttunut pelkästään poliittiseksi turvallisuuskysymykseksi. Äärioikeiston myötä puhe on myös hyvin tunteellista, Hameed Hakimi sanoo."


voisin kääntää tämän niinpäin, että afganistanilaiset eivät ole ansainneet eurooppalaisten luottamusta. Mielipide on kääntynyt maahanmuuttajia vastaan, heillä oli tilaisuus osoittaa ansaitsevansa paikan täältä, mutta kun ei:facepalm:
 
Liittynyt
29.03.2017
Viestejä
940
Kyllähän nyt loputtomilla resursseilla voi ihan hyvin ylläpitää kiinnostusta elinikäisiin kummilapsiin.
 
Liittynyt
17.07.2018
Viestejä
1 447
pakkohan sitä jotakin on keksiä. tuli tosiaan kateltua noita tilastokeskuksen tilastoja perheväkivallasta ja pohjoismaat ovat kärkisijoilla näissä tilastoissa. Tosin voi kyllä kyseenalaistaa, miten tiedot kolmansista maista ja etelä ja itä-euroopasta on saatu... mutta kyllähän sitä saa uskoa mihin haluaa..

Tilastokeskus - Tietoaika - Naisiin kohdistuva väkivalta yleisintä Argentiinassa ja Brasiliassa kuolemaan johtava Venäjällä

tässä taas uutinen, että miehet kokevat TÖRKEÄÄ väkivaltaa suomessa enemmän, kuin naiset

Törkeä perheväkivalta kohdistuu miehiin naisia useammin

sori, jos meni ohi aiheen.
Aika jännät taulukot, varsinkin tuo katolilaisuuden suoja-kohta. Taitaa olla niin että noissa katolilaisissa maissa myös pidetään turpa kiinni noissa naisiin kohdistuneissa tapauksissa, samoin kuin pappien lapsienraiskaustapauksissa. Katolilaisuus ja islam, kaikki melkein samaa paskaa.
Ja noista banaanivaltioista ois kiva saada tarkempaa dataa myös.

Tuossa ei tainnut olla mitään dataa noista lähi-ihmeiden maista, siellä varmaan naisiin kohdistunut väkivalta on pyöreät nolla prosenttia. :D
 

HiekkaP

Influensseri
Liittynyt
30.07.2017
Viestejä
443
Aika jännät taulukot, varsinkin tuo katolilaisuuden suoja-kohta. Taitaa olla niin että noissa katolilaisissa maissa myös pidetään turpa kiinni noissa naisiin kohdistuneissa tapauksissa, samoin kuin pappien lapsienraiskaustapauksissa. Katolilaisuus ja islam, kaikki melkein samaa paskaa.
Ja noista banaanivaltioista ois kiva saada tarkempaa dataa myös.

Tuossa ei tainnut olla mitään dataa noista lähi-ihmeiden maista, siellä varmaan naisiin kohdistunut väkivalta on pyöreät nolla prosenttia. :D
vissiin nämä irakistanit luokitellaan kolmansiksi maiksi?? uskon,että tässä on käynyt niin, että vain pohjoismaista on saatu luotettavaa dataa ja muut arvailuja. kuka perkele edes jossakin kongossa tekee tilastoja naisiin kohdistuvasya väkivallasta, puhumattakaan siitä, että pystyy luokitteleen että kuka löi/raiskasi ja ketä
 
Liittynyt
23.04.2018
Viestejä
360
Kolumni: Suomi on maailman turvallisin maa, jossa elävät Euroopan toiseksi vaarallisimmat perheet

Lieköhän tämä ollut vielä täällä. Mikähän siinä on että aina kun sattuu jotain tuollaista kuin esim. tuo rakkaan länsinaapurimaamme autoinfernot, niin heti alkaa tämmöisiä juttuja ilmestymään tietyissä medioissa, ikään kuin vastapainoksi tuolle Ruotsin paskeelle.

Että joo, kyllä suomalaiset sitten osaavatkin olla paskaa kansaa.

Nyt olisi varmaan hyvä hetki tehdä kirjoitus myös siitä miten vaarallista äärioikeisto on.

Niin, ja Rasmus-ryhmässä ei poissuljettu sitäkään vaihtoehtoa, että nuo autopoltot saattavat ovat Putinin Venäjän masinoimia iskuja tarkoituksena vaikuttaa tuleviin vaaleihin...
Tämä autopolttojen Putin, SD järjestely sai alkunsa ruotsalaisen vasemmiston levittämänä. Nämä todelliset foliohattu ihmiset ihan tosissaan väitti että nyt sattuneet autopoltot olisi ollut SD järjestämä juttu. Voi kiesus, on siinä Ruotsidemokraateilla ollut järjestelemistä kun ovat onnistuneet järjestämään jo yli vuosikymmenen aikana järjestämään kymmeniä tuhansia autopolttoja. Niin ja eiköhän poliisi jo pidättänyt näitä polttosankareita ja yllättäen olivat mamurikollisia sekä poliisin tuttuja. Yksi pidätettiin Turkissa ja ilmeisesti palautettiin Ruotsiin ja nimi taisi olla Hassan. No nämä vasemmiston jutut kuvaa sitä kuinka kaukana noi on todellisuudesta. Maa on sisällissodan partaalla ja nämä sen kun jatkaa punaviher utopian rakentamista sekä valehtelua muille ja itselleen. Ilmeisemmin se on niin että kun huomaa utopiansa ajavan karille niin sitä ei halua myöntää vaan entistä raivokkaammin puolustaa sitä ja teot muuttuvat sitä myöden aina vaan utopistisimmiksi ja hullummiksi.
 
Liittynyt
10.08.2018
Viestejä
667
Noissa kotiväkivalta-päivittelyissä tuntuu olevan sama tyypillinen itseäänsyyllistävä mentaliteetti, kuin rasismin suhteen.

Kyllä, Suomessa on kotiväkivaltaa ja ihan oikeaakin rasismia. Mutta onko kotiväkivaltaa samalla tasolla kuin maissa, joissa oman puolison "kouluttaminen" ei edes ole rikos?

Tai rasismi. Suomessa joku elämänkoululainen saattaa kännissä huutaa että "vittu mä vihaan neekereitä!", mutta maissa joissa oma ideologia=ainoa oikea, ei koko termiä rasismi suunilleen ole edes olemassa, koska kaikille on itsestäänselvää, että jokainen joka on muualta ja ajattelee toisin, olen alempiarvoista roskaa. Mutta ei näitä rasismitilastoihin tietenkään lasketa, päivitellään vaan Valtteria, joka jäi Suomessa bussipysäkille, että kuinka me suomalaiset voimme olla näin hirveitä?
 

HiekkaP

Influensseri
Liittynyt
30.07.2017
Viestejä
443
Noissa kotiväkivalta-päivittelyissä tuntuu olevan sama tyypillinen itseäänsyyllistävä mentaliteetti, kuin rasismin suhteen.

Kyllä, Suomessa on kotiväkivaltaa ja ihan oikeaakin rasismia. Mutta onko kotiväkivaltaa samalla tasolla kuin maissa, joissa oman puolison "kouluttaminen" ei edes ole rikos?

Tai rasismi. Suomessa joku elämänkoululainen saattaa kännissä huutaa että "vittu mä vihaan neekereitä!", mutta maissa joissa oma ideologia=ainoa oikea, ei koko termiä rasismi suunilleen ole edes olemassa, koska kaikille on itsestäänselvää, että jokainen joka on muualta ja ajattelee toisin, olen alempiarvoista roskaa. Mutta ei näitä rasismitilastoihin tietenkään lasketa, päivitellään vaan Valtteria, joka jäi Suomessa bussipysäkille, että kuinka me suomalaiset voimme olla näin hirveitä?
muutenkin kaikenmaailman "tutkimukset" ovat kyllä melkoista huumoria nykyään. suolletaan paskaa liukuhihnalta, vedetään johtopäätöksiä, ilman vertaisarviontia ja sitten yle julkaisee jutut ilman filtteriä.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
12 136
En lähtis yleistämään vaikka viime vuosina mamut ovatkin olleet enimmäkseen turhakkeita.
Mamujapa kannattaa tarkistella sen mukaan, mitä kulttuuria he edustavat, esim islamin sopimattomuus länsimaiseen yhteiskuntaan on jo Suomessakin yli puolen kansasta sisäistämä juttu.

Ja kun aikoinaan natsit saatiin aisoihin kun Euroopassa sodittiin, niin Islamiin voisi käyttäää samoja menetelmiä. Kyllähän Islam on kuitenkin saanut jo historian aikana selkeästi natseja enemmän tuhoa aikaan ja osoittautunut kerta toisensa jälkeen, erinäisissä maissa olevansa täysin soveltumaton perusta toimivalle yhteiskunnalle, joka edustaa edes hieman länsimaisia, kehittyneitä ja edistymistä suosivia arvoja.

Ja sitten ollaan oikeudessa kun syrjitään invalideja
Jos invaliidi tms ei täytä työhön vaadittuja vaatimuksia, niin ei sitä työtä tarvitse muuttaa, että ko työhön sopimaton henkilö voidaan palkata.
 
Liittynyt
17.07.2018
Viestejä
1 447
UusiNoissa kotiväkivalta-päivittelyissä tuntuu olevan sama tyypillinen itseäänsyyllistävä mentaliteetti, kuin rasismin suhteen.

Kyllä, Suomessa on kotiväkivaltaa ja ihan oikeaakin rasismia. Mutta onko kotiväkivaltaa samalla tasolla kuin maissa, joissa oman puolison "kouluttaminen" ei edes ole rikos?

Tai rasismi. Suomessa joku elämänkoululainen saattaa kännissä huutaa että "vittu mä vihaan neekereitä!", mutta maissa joissa oma ideologia=ainoa oikea, ei koko termiä rasismi suunilleen ole edes olemassa, koska kaikille on itsestäänselvää, että jokainen joka on muualta ja ajattelee toisin, olen alempiarvoista roskaa. Mutta ei näitä rasismitilastoihin tietenkään lasketa, päivitellään vaan Valtteria, joka jäi Suomessa bussipysäkille, että kuinka me suomalaiset voimme olla näin hirveitä?
Näinpä juuri, ja yritäppä siinä rationaalisesti neuvotella jonkun vihervassarin kanssa.
Tulee vain täyslaillinen paskaa niskaan.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
12 136
Mutta kun niitä työhön vaadittavia vaatimuksiakaan ei voida ihan hatusta vetää.
Esimerkiksi tuossa tulkin työssä ei ole mitenkään välttämätöntä että pystyy kättelemään ihmisiä.
Se nyt on ihan firman käytännöistä kiinni. Tietenkin voidaan laittaa vaatimukseksi.
Ei työntekijää, joka täysin selkeästi ei voi käsitellä tulkin hommissa ihmisiä tasapuolisesti ja noudattaa firman ilmoitettuja periaatteita ole mikään tarve /järkeä palkata. Järjetöntä palkata henkilöä, joka selkeästi syrjii n puolta ihmisistä.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
12 136
No kun ei

Tunnistatko syrjinnän työnhaussa? - Verkkouutinen - Työsuojelu

Ensin vähän taustatietoja: Työnhaussa valintaperusteiden tulee olla tehtävän hoitamisen kannalta asianmukaisia. Syrjivä työpaikkailmoittelu on kielletty yhdenvertaisuuslaissa. Lain mukaan ketään ei saa syrjiä iän, alkuperän, kansalaisuuden, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, poliittisen toiminnan, ammattiyhdistystoiminnan, perhesuhteiden, terveydentilan, vammaisuuden, seksuaalisen suuntautumisen tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella. Näihin asioihin liittyvät hakukriteerit ovat sallittuja vain, jos niille on työstä johtuva hyväksyttävä peruste.
Tulkin kuuluu olla kohtelias ja noudattaa paikallisia kohteliaisuussääntöjä. Jos tulkki aloittaa hommansa käytännössä haistattamalla ja syrjimällä puolta asiakkaista, niin firman ei kannata olettaa saavansa ko asiakaita uudestaan, eli peruskäytöstapojen noudattaminen on ihan täysin firman palkoilla olevan tulkin toimintaa ja ko asia voidaan katsoa edellytykseksi työpaikkaan.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
12 136
Kyse oli siitä, että pitääkö pystyä kättelemään, ei siitä onko täysi mulkero.
Jos joku puuseppä on menettänyt työtapaturmassa pikkurillin, nimettömän ja keskisormen ja kouluttautunut uudelleen tulkiksi ja on täysin pätevä kyseiseen työhön, niin silloin ei voida perustella palkkaamattomuutta sillä, että ei voi kätellä.
Tervehtiä voi monella muullakin tavalla.
Kyse on palveluammatissa juurikin siitä, ettäkun asiakas huomaa työntekijän selkeästikin syrjivän häntä, ko asiakaspalvelija (tulkki) menettää asiakkaan luottamuksen ja asiakaan ei yleensä tarvitse moista katsella, vaan firmaa voi vaihtaa, jolloin siis tuollainen epäkelpo asiakaspalvelija aiheuttaa suuren vahingon firmalle sekä taloudellisesti, että muuten.

Nyt ei puhuttu mistään kädettömyydestä, vaan siitä, kun se tulkki haluaa syrjiä toista sukupuolta, ja ko asia käy ihan heti ilmi ko asiakkaille.

Tietysti jos tulkin pitää ko firman töissä tekemään tulkkauksen lisäksi jotain, missä tarvitaan molempaa kättä ja esim toinen käsi puuttuu, niin ei silloinkaan ole mitään järkeä palkata ko henkilöä.

Kädetön henkilö voi pahoitella, että on pahoillaan, kun ei kättele, jos käsi puuttuu ja näyttää sitä tynkää. Tämän asiakkaat kyllä ymmärtävät.

Sensijaan jos tulkki on esim mykkä tai kuuro, niin silloin voi hyvinkin jäädä paikka saamatta, jos pitää puhetta tulkata / puhua siinä työssä..
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
08.04.2017
Viestejä
1 298
Maassa maan tavalla. Mitäs jos mun uskontoon/kulttuuriin kuuluis tavatessa suukotella naisia ja menisin muslimimaahan vaatimaan tätä etuoikeutta. Huivit sivuun ja pusuja vaan poskille. Jos nyt joku musliminainen ei siihen työhaastattelussa suostuisi, niin ei muuta kuin haastetaan oikeuteen. Mitäs luulette, saisko esim. Iranin oikeudessa kovastikin korvauksia tällaisesta syrjimisestä?

Rautalangasta vääntäen (vaikkei taida mikään auttaa joitakin):
Asian päälaelleen kääntämällä näkee, miten syvällä EU maat pyllistelee näissä asioissa. Kaksinaismoralismin määrä on jotain järjetöntä!
 

Melbac

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 544
No kun ei

Tunnistatko syrjinnän työnhaussa? - Verkkouutinen - Työsuojelu

Ensin vähän taustatietoja: Työnhaussa valintaperusteiden tulee olla tehtävän hoitamisen kannalta asianmukaisia. Syrjivä työpaikkailmoittelu on kielletty yhdenvertaisuuslaissa. Lain mukaan ketään ei saa syrjiä iän, alkuperän, kansalaisuuden, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, poliittisen toiminnan, ammattiyhdistystoiminnan, perhesuhteiden, terveydentilan, vammaisuuden, seksuaalisen suuntautumisen tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella. Näihin asioihin liittyvät hakukriteerit ovat sallittuja vain, jos niille on työstä johtuva hyväksyttävä peruste.
Itsehän ymmärrän ettei työnantaja halua palkata jotain julkihomoa,kommunistia/ay tyyppiä(joka heittäytyy hankalaksi ja esittää kaikkia ihme vaatimuksia),vammaista,ulkomaalaista joka ei osaa kieltä tai jotain kiihkomuslimia joka ei suostu myymään naisille tai kättelemään tai naista joka pamahtaa heti duunin saatua paksuksi mutta noita muita en.Kyllä sillä työnantajallakin pitää olla oikeus saada valita se työntekijä omien kriteerien mukaan eikä lain pitäisi puuttua siihen ollenkaan.Vähän liian hihhuliksi on nykyinen homma mennyt.Tosin tonhan voi aina kiertää sillä ettei edes ilmoita työpaikkaa vapaaksi vaan kyselee tyypeiltä jotka katsoo sopiviksi että haluaako saada duunin ja noinhan ne taitaa nykyään tehdäkkin.Sukulaiset/perhetuttavat/kaverien kaverit yms taitaa mennä edelle ja siinä tulee samalla se että niillä on vähän erillainen työmoraali jos tuntee työnantajan jostain jo aiemmin.:kahvi:
 

Melbac

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 544
Helsingin kuukerit saanu ilmeisesti inspiraatiota ruotsista.

Poliisi epäilee: Useita tulipaloja sytytetty tahallaan Helsingissä – ”Niitä on jatkuvalla syötöllä”


Julkaistu: 16.8. 11:09

RIKOS
Luoteis-Helsingissä kymmenkunta kohdetta on roihunnut sunnuntain ja keskiviikon välillä. Tapauksia tutkitaan vahingontekoina.
Malminkartanoa ja Konalaa piinaavat tulipalot, joita poliisi epäilee tahallaan sytytetyiksi. Paloja on ollut sunnuntain ja keskiviikon välisenä aikana kymmenkunta. Kohteiksi on valikoitunut pieniä rakennelmia ja roskalaatikoita.

– Pieniä, erinäköisiä paloja vähän eri puolilla Malminkartanoa ja Konalaa. Pieniä kohteita, kuten roskakatoksia, lehtiroskiksia, rakennusjätekasoja ja yksi grillikatos, rikosylikomisario Jari Koski Helsingin poliisista kertoo.

Tapauksen tutkinta on yhä kesken, joten poliisi ei esitä vielä arviota siitä, onko takana yksi tekijä vai suurempi ryhmä, tai liittyvätkö tapaukset ylipäänsä toisiinsa. Motiiviakin on vaikea vielä sanoa.

– Paha kysymys ennen kuin me kysytään sitä tekijältä itseltään. Vaihtoehtojahan on miljoonia.

– Tietysti se on yksi mahdollisuus, että kun niistä kirjoitetaan paljon, niin se sitten innostaa tekemään jotain samantapaista, Koski kommentoi mahdollista yhteyttä Göteborgissa roihunneisiin autoihin.

Kosken mukaan tulipalot vaikuttavat huomiohakuisilta tai vahingontekoon pyrkiviltä. Ne ovat Helsingissä melko tavallisia.

– Niitä on jatkuvalla syötöllä. Niitä tulee monesti sillä tavalla, että joku turhautuu tai harmistuu tai on nuhdeltu kotona ja sitten purkaa sen patouman sytyttämällä lyhyen ajan sisällä useita pienemmän kohteen, Koski kertoo.

Tapauksia tutkitaan vahingontekoina.
Laura Pylvänäinen

Poliisi epäilee: Useita tulipaloja sytytetty tahallaan Helsingissä – ”Niitä on jatkuvalla syötöllä”
Kyllä suomalaisetkin on noita tehnyt.Siellä voi olla joku avohoitopotilas tai kakarat asialla.Kakarat nyt on leikkinyt niitä tulitikkuleikkejä aina eikä siihen ole tarvittu mitään syytä.:)
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
1 476
Yleisesti en ole maahanmuuttoa (ja varsinkaan työ-/koulutusperäistä maahanmuuttoa) vastaan - tänne vaan, jos asenne on kohdallaan. Mutta tärkeää on nimenomaan se asenne - tässä on meininki kohdallaan:

Sveitsiläiskaupunki epäsi muslimipariskunnalta kansalaisuuden, koska he eivät suostuneet kättelemään vastakkaista sukupuolta

Julkaistu: 17.8. 20:58 - Sveitsiläiskaupunki epäsi muslimipariskunnalta kansalaisuuden, koska he eivät suostuneet kättelemään vastakkaista sukupuolta

Maahanmuutosta ei yksinkertaisesti tule mitään, jos maahanmuuttajaa ei saada käyttäytymään edes ihan perussääntöjen mukaan ja kunnioittamaan uutta kotimaataan näinkin yksinkertaisissa tasa-arvoisissa asioissa. Sama asia on kaikenlainen haluttomuus kielenopetukseen, länsimaiseen tapakulttuuriin tai sääntöjen noudattamattomuuteen on aikalailla ehdoton jyrkkä ei.

Ymmärrän kyllä, että ihmiset tulevat vaikeista ja mieltäkin vahingoittavista sota-oloista ja toisinaan ihan mieltä vahingoittavista aivopesukulttuureista, mutta en usko muutokseen päähäntaputtelemalla.
 

jipsu

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 452
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
594
"Lain mukaan ketään ei saa syrjiä iän, alkuperän, kansalaisuuden, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, poliittisen toiminnan, ammattiyhdistystoiminnan, perhesuhteiden, terveydentilan, vammaisuuden, seksuaalisen suuntautumisen tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.".

Miten arvopohjan kanssa?
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
2 223
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 766
Kyllähän minäkin olen sitä mieltä, että yksityiseen firmaan pitäisi saada valita niin huono työntekijä kuin itse haluaa, kun on ainut joka siitä kärsii.
Tuossakin olisi ollut paljon fiksumpaapalkata joku toinen, kuin ilmoitaa että ei palkata sinua kun et suostu kättelemään ottaa siitä rangaistus.
Toisaalta taas kansan on hyvä osoittaa, että meidän ei tarvitse sopeutua muslimien kulttuurin omissa maissamme, vaan heidän tulisi sopeutua meidän kulttuuriin.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
937
Itseä ihmetyttää eniten miten tuollaiset tapaukset tulee ylipäätään julki. Ymmärtääkseni yksityisen yrityksen ei tarvitse sen enempää perustella valintaa tai aukoa valintaperusteita, vaan "valitettavasti valintamme ei tällä kertaa kohdistunut teihin" riittää ja asia on sillä selvä. Onko jotkut tosiaan niin typeriä että vastaa esim. "emme valinneet teitä koska ette kätelleet haastattelijaa"? Vai onko vastaus taas "koska Ruotsi, ja kaikki on rasismia"?
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
219
jos kaikki apuraanat sulettaisiin Afrikkaan, koko paikka nääntyisi tasapainoon ja itsensä kannattelevaan populaan.
meno olisi silloin vaan niin kaaottista, ettei sitä voida sietää samalla planetalla kanssamme.
väistämättä siihen totaali kaaosafrikkaan kuitenkin tullaan luultavasti menemään, jos se populan kasvukäyrä tosiaan täsmää. kauheita sielä tapahtuu jo nykin.

hyvinvoivia sopukoita Afrikassa on ja tulee olemaan mutta sen ylläpitämiseksi listitään kurjia hulluja naapureita niin vallan silmittömästi.

meillä ei listitä, vaan annetaan hullujen hullutella, koska se näyttää Jeesuksesta ja isitään hyvältä ja maltiliseslta tavalta elää.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 240
Artikkelista asia ei selviä, mutta vähän skeptinen olen sen suhteen, että haastateltavalle on suoraan ilmaistu, ettei kättelemättömyyden johdosta tullut valituksi.

Ehkäpä nuivailuun taipuvaisuuttani epäilen, että tässä on tuomio tullut asianomistajan lausuntojen perusteella ja vastaajasta riippumatta. Olihan Ruotsissa hiljattain tapaus, ettei käräjäoikeus voinut tuomita pahoinpitelystä, koska kaksi muslimilautamiestä äänestivät vastaan.
Kertoo paljon Ruotsista, että siellä on "muslimilautamiehiä".
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 240
väistämättä siihen totaali kaaosafrikkaan kuitenkin tullaan luultavasti menemään, jos se populan kasvukäyrä tosiaan täsmää. kauheita sielä tapahtuu jo nykin.
No ei mennä, vaan ollaan. Siellä on väestönkasvu nähty ja koettu. Niin kauan kun eurooppalaiset heittävät helmiä... eiku eihän edes kielikuvia saa käyttää ettei tule linnaa. Yritetään uudestaan: niin kauan kun eurooppalaiset ruokkivat ja suojelevat nääntyvää ihmismassaa, kuolemia tulee enemmän kuin tarvittaisiin. Kyllä siellä laiskuus toimii itsesäätelymekanismina silloin kun tyhmyys ei riitä. Jos vedetään töpseli nyt, Afrikan väkiluku laskee eikä enää koskaan nouse näihin katastrofaalisiin lukemiin. Ehkä parissa vuosisadassa siellä saatetaan jopa oppia jotain. Näin ei toki tehdä, joten siellä ei koskaan tapahdu mitään.

Ihan eri ongelma on, jos tätä ainesta otetaan muualle nussimaan ja lonnimaan. Tietenkin paljon vähäisempi ongelma kuin lähi-itäläisten kanssa.
 
Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
1 287
Kertoo paljon Ruotsista, että siellä on "muslimilautamiehiä".
Ruotsi-Suomi kisa on silti tiukka koska olihan Oulussa lautamiehenä kieltä osaamaton insesti-isä.

Oulun insesti-isä toimi Oulun käräjäoikeudessa lautamiehenä - tarvitsi silti tulkkia omassa oikeudenkäynnissään

Oulussa insestistä tuomittu Seydou Kouandaasui pitkään Suomessa ja toimi luottamustehtävissä, muun muassa Oulun käräjäoikeuden lautamiehenä eli maallikkotuomarina, useiden vuosien ajan 2000-luvulla. Hän oli myös SDP:n kunnallisvaaliehdokas vuonna 2004.

Oikeudenkäyntiin Oulun käräjäoikeuteen lokakuussa 2016 mies kuitenkin katsoi tarvitsevansa tulkkipalveluja. Oikeudessa miestä avusti ranskan kielen tulkki.
 
Liittynyt
21.05.2017
Viestejä
563
Paiholan vokin läheisyydessä olevan rantakahvilan lampaat on jouduttu viemään pois ilm eläinsuojelullisista syistä.
Vokin asukit on kuuleman mukaan tykänneet heitellä lampaita kepeillä ym mukavaa.
 
Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
1 287
“Ilman Mostafaa elämä olisi paljon tyhjempää”

Silja ja Iiris saivat Mostafasta uuden perheenjäsenen | Espoolaiset

Espoolaiset Silja ja Iiris saivat kolme vuotta sitten uuden perheenjäsenen, kun afgnistanilainen Mostafa tuli perheen kummipojaksi. Nyt yhteiselo on niin luontevaa, että muu tuntuisi oudolta. Uusia Turvaperheitä etsitään Espoossa taas syksyn mittaan!

Mostafa tuli Suomeen Afganistanista 15-vuotiaana ilman omaa perhettään. Pian tämän jälkeen hän tutustui Veikkolaisiin, jotka ryhtyivät Mostafan kummiperheeksi. Siljan, 18, ja Iiriksen, 17, lisäksi perheeseen kuuluvat vanhemmat Sari ja Simo, 13-vuotias pikkusisko Vuokko ja kaksi bichon frisé -rotuista koiraa. Nykyään perheellä on Mostafan lisäksi kaksi muuta kumminuorta.

Kumminuorten vierailut olivat perheessä aluksi erityisiä tapahtumia, mutta pian pojat tulivat heille vain viettämään aikaa ja esimerkiksi tekemään läksyjä. Silja ja Iiris ovat tyytyväisiä, että tutustuminen tapahtui pikku hiljaa, sillä tuntemattomien nuorten saapuminen omaan kotiin mietitytti.

“Ajattelin, että voiko kotona olla rennosti, kun siellä on tuntemattomia”, sanoo Silja.

Vakituisesta vierailijasta perheenjäseneksi

Nuoret ovat tunteneet toisensa kolme vuotta. Niiden aikana he ovat siirtyneet yläkoulusta lukioon ja kasvaneet kohti aikuisuutta. Tässä ajassa Mostafa on oppinut suomen kielen hyvin ja jutustelu sujuu kuin sisarusten välillä. Yhteinen huumori ja lämpö on helposti havaittavissa.

Vuoden 2017 kesällä Mostafa kyläili Veikkolaisilla paljon ja jäi usein myös yökylään. Pojan oma asunto oli Järvenpäässä, mutta tukiperhe, kaverit ja muu elämä Espoossa.

“Yhtenä päivänä äiti kysyi, mitä mieltä olisimme, jos Mostafa muuttaisi meille. Siinä vaiheessa hän jo lähes asui luonamme, joten muutto oli vain seuraava askel”, kertoo Iiris. “Nyt tuntuisi tosi omituiselta, jos Mostafa ei asuisi meillä.”

Mahdollisuus tutustua uuteen kulttuuriin

“Jos Mostafa ei asuisi meillä, niin elämä olisi paljon tyhjempää. Kumminuoret ovat tuoneet meidän perheeseen esimerkiksi uutta musiikkia, juhlia, ruokaa ja muita kivoja juttuja”, sanoo Iiris.

Työt ajattelevat, että kumminuoriin tutustuminen on ollut hyödyllistä myös tulevaisuuden kannalta. Uusi kulttuuri tulee arjessa tutuksi ja oppii toimimaan erilaisten ihmisten kanssa. “Uskonnon tunnilla tiesin jo valmiiksi asioita islamista”, sanoo Silja.

Mitä tytöt sitten haluaisivat muiden tietävän Turvaperheenä olemisesta?

“Jotkut ehkä ajattelevat, että tämä on jotenkin erikoista, mutta mun mielestä tämä on tosi normaalia”, sanoo Iiris.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
937

Sceppe

Team Tokmanni - on kahisevaa
Tukijäsen
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
2 150
Propaganda jatkuu: Yle vieraili pahamaineisessa göteborgilaislähiössä – "Ei täällä vaarallista ole"



Siinäpä taas kunnon aivopieru. Jengisota ei aiheuta turvattomuutta, ja AK-47/kranaatit eivät satu jos et ollut niiden tarkoitettu kohde.
Vähän sama kuin seisoisit tulipalon jälkeisillä hiiltyneillä jäännöksillä ja toteasit, että "ei tulipalot ole ihmisille vaarallisia, kun ei ole edes lämmin tässä". Menis silloin paikalle kun sattuu ja tapahtuu niin katsotaan sitä arviota uudelleen.
 

Kaiser Soze

Johtaja
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 963
Tila
Keskustelu on suljettu.
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
240 444
Viestejä
4 199 634
Jäsenet
70 907
Uusin jäsen
Deut

Hinta.fi

Ylös Bottom