Yleistä keskustelua sähköautoista

Liittynyt
08.12.2016
Viestejä
91
Käytiin koeajamassa tuo MG Marvel R Luxury. Olihan siinä kyllä hintaansa nähden aika paljon autoa ja yllättynyt noista näytöistä ja mittaristosta miten sulava jne.

Nyt vähän jo kaupantekoakin hieromassa, mutta mitä mieltä raati on kannattaisiko ottaa AWD malli? Olisi vähän tehokkaampi, mutta samalla range tippuu 30km. Onko se oikeasti noin mustavalkoista? Toisaalta taas Frunk lähtee pois ilmeisesti toisen sähkömoottorin tieltä.
Toisaalta ei haluaisi nelivetoa vaihtaa vajaavetoiseen, kun täällä Pohjois-Savossa noita huonojakin teitä on aikalailla...
Itselläni oli sama valinta äskettäin.
Päädyin vajaavetoiseen hinnan ja frunkin menetyksen takia. Osaltaan saattoi tietty vaikuttaa se, että tuollainen on suhteellisen ripeä köntti nelikkona ja tuollaisen pysäyttäminen vaatii välimatkaa. Eli lähinnä suojaan itseäni tulevilta hölmöilyiltä.
Vaikka kilometrejä on tullut kadulla ja radalla jonkin verran, niin en kokenut tarvitsevani enempää voimaa. Ainoastaan satunnaiset talven pihasta lähtemiset ja tulemiset itseäni mietityttävät.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 170
Tuli ajettua muutama satku parjatulla Toyota bZ4X:llä. Tätä ennen siis kokemusta noin 50 tkm Tesla Model 3:lla ajamisesta, johon oli mielenkiintoista vertailla.
Pikalataustehoa ei tullut kokeiltua.

Plussaa
  • Ihan hyvä ajettavuus ja kohtuullinen ajomelu
  • Kontissa ja sisällä runsaasti tilaa
  • Mittaristo ratin yläpuolella tuntui luontevalta
  • Ei haamujarrutuksia.
  • Kaasupolkimen vaste voimantuottoon pääosin hyvää, ei turhia viiveitä ainakaan normaaliajoassa.
Ihmetystä, ärsytystä ja muuta negatiivista herätti
  • Piipitykset. Tuntui, että auto piippaa jokaisesta asiasta. Pysäköintitutkissa on ainakin kahta eri melodiaa. Joskus kontti vaan piippaili eikä sulkeutunut. Jos joku ovi oli auki kun halusi lukita ovet valmiiksi, niin taas piippaa. Ja jos vähän katseli muualle kuin suoraan eteen niin piippaa.
  • Ei yhden polkimen ajoa tai kunnollista regeniä ilman jarrua. Joku tehostettu regen oli, joka piti aktivoida joka ajoon erikseen, mutta sekin oli hyvin laimea. Laimeudesta huolimatta aktivoitui terävämmin kuin Teslassa, eli oli epämukavampi matkustajille.
  • Hold toiminto aktivoituu viiveellä, eli piti melkein näytöstä seurata milloin voi päästää jarrusta valoissa. Sekin piti aktivoida napista joka ajolle erikseen.
  • Voimansiirron klappi kiihdytyksen ja jarrutuksen välillä.
  • Peruutuskameran kuvanlaatu oli todella huono, vaikka autossa oli ihan ok 360 kamerat. Vaikka kyseessä oli varsin uusi auto, niin ainakin netin kuvien perusteella osassa on jo parempi kuvanlaatu.
  • Laatuvaikutelma oli muuten hyvä (ei nitissyt/natissut), mutta pianolakatut pinnat ja kovat muovipinnat kosketusetäisyydellä kyllä karsivat fiilistä paljon.
  • Autopilot-vastine toimi suoralla tiellä hyvin, mutta vähänkin mutkaisella tiellä se välillä vain luovutti eikä yrittänytkään kunnolla kääntää autoa mutkan suuntaan. Ei anna samanlaista "minä hoidan" fiilistä kuin Teslassa, vaikka siinäkin on tietysti omat tunnetut puutteensa.
  • Käynnistys/sammutuspainikkeen olemassaolo. Mihin tätä tarvitsee sähköautossa? Nyt sai sitten aina odotella auton heräämistä kun Teslalla olisin jo liikkeellä.
  • Navigointi ei anna mitään akkuun liittyviä ennusteita.
  • Latausluukun takana erillinen suojaläppä vielä Type2 liittimenkin edessä. Tosi kiva renklata sitä jos on tapana kytkeä auto joka kerta laturiin.
  • Navin opastus jäi selkeydessään selvästi Google Mapsia jälkeen. Lisäksi sen matka-aika-arviot olivat puutaheinää (ennusti 1,5 tunnin matkan kestoksi 2 tuntia)

Loppujen lopuksi ihan ok autolta tuntui, mutta sanoisin että hinnalla saa parempaakin.
Kävin tuota Solterraa joku aika takaperin kokeilemassa ja mulla ehkä eniten tökki ahtaat tilat, huono ajettavuus ja ehkä vähän se 10v vanhasta hybridi toyotasta tuttu mittaristo. Koeajoautossa oli myös ne paremmat stereot jotka oli sitä luokkaa etten maksaisi mitään ekstraa. Tämä siis verrattu Enyaq.

Jos hyvän kaupan olisi saanut tehtyä niin ehkä, mutta mitään sellaista tämä on pakko saada tunnetta ei tullut.

Tuo käynnistysnappi on sellainen josta minä ainakin pidän. Enyaqissa oli tuo että käynnistyy aina kun istuu autoon ja sammuu kun nousee. Melko ärsyttävä kun joudut vaikka hetkeksi poistumaan autosta, äkkiä alkaa valitus takapenkiltä ”kylmä/kuuma/ radio ei kuulu/ym”. Tai jos haluaa pistää auton käymään kun pakkaa/skrabaa laseja niin joutuu kosketusnäyttöä koskettelemaan että saa pysymään päällä.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
3 304
Tuo käynnistysnappi on sellainen josta minä ainakin pidän. Enyaqissa oli tuo että käynnistyy aina kun istuu autoon ja sammuu kun nousee. Melko ärsyttävä kun joudut vaikka hetkeksi poistumaan autosta, äkkiä alkaa valitus takapenkiltä ”kylmä/kuuma/ radio ei kuulu/ym”. Tai jos haluaa pistää auton käymään kun pakkaa/skrabaa laseja niin joutuu kosketusnäyttöä koskettelemaan että saa pysymään päällä.
ID4:ssä pahimmillaan riitti, että korjasi perseen asentoa penkillä siten, että vähän nosti itseään ylös penkillä niin auto heti päätti sekunnin sadasosassa sammuttaa auton ja sitten käynnistää sen uudestaan. Tuo sitten joskus sekoitti softan toiminnan, kun liian nopeasti tuli sammutus ja käynnistys. Todella raivostuttava ominaisuus.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
248 409
Viestejä
4 329 688
Jäsenet
72 230
Uusin jäsen
diablo

Hinta.fi

Ylös Bottom