Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Joo, vaikka viestissäni mainitsinkin PHP:n useaan kertaan painotan että JS paljon tärkeämpi kieli opetella alussaAika hyvä yleisohje. Painottaisin kuitenkin enemmän JavaScriptin oppimista. Se ei ole mikään helppo kieli vaikka saattaa hello worldin perusteella sellaiselta vaikuttaakin. Se on kuitenkin vakiintunut front-end-kieli ja nykyään myös palvelimen puolella (Node) ja sulautetuissa laitteissa. Sen perusteet kannattaa osata hyvin, muuten kaikkien js kirjastojen käyttö on hiukan hankalaa.
En kyllä suosittele puukottamaan WordPressiä suoraan. Ennemmin käpistelee ne omatkin muutoksensa pluginmuotoon, niin päivitykset helpottuu kummasti ja mahdollisen ongelman aiheuttaja on helpommin löydettävissä, kun voi plugineita näppäillä päälle ja pois.PHP:tä kannattaa kyllä opetella enemmän kuin "hieman", ennen WordPressin kanssa leikkimistä. Helpottaa muokkaamista, eikä tarvitse jokaisen pienen asian takia asentaa pluginia.
Toki ei sitä heti kannata lähteä muokkailemaan mitään tärkeimpiä asioita, ettei hajoita koko sivustoa. Lähinnä ajattelin, että ymmärtää mitä template-tiedostot tekee ja helpottaa custom pagen tekemistä suuresti.En kyllä suosittele puukottamaan WordPressiä suoraan. Ennemmin käpistelee ne omatkin muutoksensa pluginmuotoon, niin päivitykset helpottuu kummasti ja mahdollisen ongelman aiheuttaja on helpommin löydettävissä, kun voi plugineita näppäillä päälle ja pois.
Joo, en tarkoittanutkaan etteikö php olisi hyvä olla hallussa wp:n kanssa, mutta halusin vain antaa tarkentavan huomautuksen ennen kuin joku päättää helposti ja näppärästi muokata sivunsa siihen kuntoon, että menee kaikki rikki ensimmäisessä päivityksessä.Toki ei sitä heti kannata lähteä muokkailemaan mitään tärkeimpiä asioita, ettei hajoita koko sivustoa. Lähinnä ajattelin, että ymmärtää mitä template-tiedostot tekee ja helpottaa custom pagen tekemistä suuresti.
Webbipuolelta tällä hetkellä HTML, CSS, JS ja PHP on hyvin hallussa ja näillä tulee leipätyökin tehtyä. Olisi hauskaa opetella jokin uusi Js-kirjasto jQueryn lisäksi mutta en oikein tiedä mistä lähteä liikkeelle kun työssäkään ei tarvitse muuta osaamista. Fiilikset ovat tämän artikkelin mukaiset: https://hackernoon.com/how-it-feels-to-learn-javascript-in-2016-d3a717dd577f#.pa7tz46av
Jep, postasin jo tuon artikkelin kaksi viestiä sitten.JavaScriptistä kun puhutaan niin nykyään se taitaa vähän mennä näin:
https://hackernoon.com/how-it-feels-to-learn-javascript-in-2016-d3a717dd577f#.lw8xqo5h3
Jepp. Sori. Taisi iskeä lukihäiriö.Jep, postasin jo tuon artikkelin kaksi viestiä sitten.
Olis kiva päästä tuolle tasolle, että voisi aina opetella sitä mikä on "kuuminta hottia".
Tämä artikkeli helpotti vähän ymmärtään noita gruntteja, nodeja, gulppeja, sasseja, kissoja ja koiria. Mutta silti nuo monet tuntuu niin etäisiltä, että en edes yritä opetella. Perus HTML ja CSS ja jopa SCSS alkaa sujumaan. Vähän on tullut tehtyä WP:lle + Foundationia ja Bootstrappia tullut käytettyä, mutta en oikein saa niistäkään vielä tarpeeksi irti.
Mitenhän näitä juttuja kannattaisi opetella kun en tiedä tarvitsenko jotain noista miljoonista työkaluista? Just eilen lähdin tekeen saittia tämän avulla http://getskeleton.com/ kun meni hermot bootstrapin ja foundationin asennussäädöissä.
Riippuu tietenkin teetkö esimerkiksi Vanilla PHP:ta vai esimerkiksi Laraveliä? Laravel ja AngularJS aika hyvä kombinaatio tutustua JS-frameworkkeihin.Webbipuolelta tällä hetkellä HTML, CSS, JS ja PHP on hyvin hallussa ja näillä tulee leipätyökin tehtyä. Olisi hauskaa opetella jokin uusi Js-kirjasto jQueryn lisäksi mutta en oikein tiedä mistä lähteä liikkeelle kun työssäkään ei tarvitse muuta osaamista. Fiilikset ovat tämän artikkelin mukaiset: https://hackernoon.com/how-it-feels-to-learn-javascript-in-2016-d3a717dd577f#.pa7tz46av
Kiitoksia! Pitääpä tosiaan tutustua meteoriin seuraavaks.Työkaluja on tosiaan paljon, ei ehkä miljoonia
Kaikkea ei tarvitse hallita. Suosittelisin ehkä tutustumaan Meteoriin, sillä helppo lähteä kokeilemaan eri frontteja. https://www.meteor.com/
Tutoriaaleista löytyy kolme versiota, blaze, angular ja react. Suosittelen ehkä kertomasi perusteella tekemään tuon Blaze-tutoriaalin. Sen jälkeen voit tutustua miten nuo muut eroavat siitä.
Tuota tulee työssä käytettyä aika paljon Angular 2/Ionic 2 kanssa, ja tykkään kovasti.Onko jollain käytännön kokemusta Angular2:n myötä pintaan pulpahtaneesta TypeScriptistä?
Jotenkin tuo idea koodin kääntämisestä kohde-ecma-versiolle herättelee toiveita vähemmän keljusta selainkoodittelusta.
Eli Font Awesome 5 on maksullinen mutta 4.7 pysyy vapaasti käytettävänä?
Perus versio vitosesta tulee myös ilmaiseksi. Pro-versiossa esim. +1000 ikonia enemmän sekä tuki SVG:lleEli Font Awesome 5 on maksullinen mutta 4.7 pysyy vapaasti käytettävänä?
Ok, onhan tuolla tuo "Free" ja "Pro" taulukko mutta nuo Pron Student / Non-Profit, Personal / Company, Enterprise ja Theme lisenssit hämäsivät.Perus versio vitosesta tulee myös ilmaiseksi. Pro-versiossa esim. +1000 ikonia enemmän sekä tuki SVG:lle
Ei sen kummemmin ole mitään ideaa, mitä voisit tehdä, mutta tuo teknolokiastäkki on alkuun aivan riittävä varmasti. Nuo kun sisäistää ja päälle joku JS- ja PHP- framework niin saa varmaan töitäkin alalta.Meikällä tosiaan nyt opiskelujen puolesta hyvä hetki opetella uusia juttuja. Pitäis siis alkaa tekemään "jotain projektia". Itse saan siis päättää mitä teen tän syksyn.
js, jquery, node, npm, gulp, git, php - tuossa muutamia juttuja, mitä haluaisin ottaa haltuun ja jos tän projektin puitteissa pääsis joihinkin noista käsiksi niin olishan se tosi jees. Oon siis tosi alottelija näissä jutuissa, mutta aikaa tässä on ihan hyvin. Tulisko teille mieleen jotain, mitä voisin tehdä? Oisko se joku web-appi vaikka sillä Meteorilla tehtynä? Vai jotain ihan muuta? Saa ehdottaa mitä vaan. Sillä lopputuloksella ei oo kuitenkaan niinkään väliä itselleni kunhan vaan hyötyisin jotain tästä ajasta mikä tuohon projektiin uppoaa.
Nonni loistavaa, nyt kun sais vielä jonkunlaisen suunnitelman värkättyä, että miten noita lähtee opiskelemaan (ja missä järjestyksessä) niin eiköhän ne pikkuhiljaa alkais luonnistumaan.Ei sen kummemmin ole mitään ideaa, mitä voisit tehdä, mutta tuo teknolokiastäkki on alkuun aivan riittävä varmasti. Nuo kun sisäistää ja päälle joku JS- ja PHP- framework niin saa varmaan töitäkin alalta.
Toi avoimella datalla leikkiminen onkin käynyt joskus mielessä, joten se voiskin olla mielenkiintoista.Jos tyhjästä pitäis jotain keksiä niin ettisin jotain avointa dataa ja yhistelisin/esittäisin niitä jotenkin kivasti/kivalla twistillä. Esmes ite meinasin tehä ruuhkavaroittimen/ennustimen pohjantielle.
Ja tässä vois olla jopa ideaa projektiksiToinen esimerkki vaikka Geolokaatiota hyödyntävä applikaatio mikä voi esimerkiksi kertoa eri kaupunkien etäisyyksiä.
Tässä voit käyttää tilastokeskuksen avointa dataa ihan staattisena aluksi (lue, kopioimalla vaikka kaupungit koordinaatteineen objektiksi). Tämän jälkeen voit kokeilla muuttaa nämä api-kutsuiksi
Hyvä näkökulma! Näin pelkästään JS- ja jQuery-osaajana olisi kiva tietää miksi ennustat Angularin floppausta? React ja Angular on ollut opettelulistalla jo pitkää niin ihan sen takia kyselen.Lähinnä PHP/JS näkökulmasta:
- javascriptistä kannattaa opetella perus JS ja päälle jquery ja tällä hetkellä React. Angular 2 todennäköisesti "floppaa"
- PHP, Python. Opettele perusasiat ensin, sitten kun projektit kasvaa saatat saada hyötyä frameworkien kuten Laravel/Cake/Symfony käytöstä. Itse olen havainnut että omissa duuneissa frameworkit pikemminkin rajoittaa ja tulee käytettyä lähinnä itse tehtyä koodikokoelmaa luuranko projetin päällä.
- opettele jonkun tietokanta frameworkin käyttö, PHP:n kohdalla PDO, tai sitten jos halut muutakin kuin vain tietokantariippumattoman konnektorin niin joku doctrine.
- opettele jonkun template moottorin käyttö, Smarty, falcon jne. Smarty omasta mielestä paras, mutta esim. twig toimii symfonyn kanssa hyvin.
- css frameworkit tekee nykyisin front end kehityksestä ihan palan kakkua, Bootstrap toimii hyvin ja omaa ison yhteisön (lue stack overflow täynnä vastauksia). Flexbox rullaa myös, miksi sitä ei ollut jo 15 vuotta sitten... Elämän parhaat vuodet meni hukkaan selainten bugeja vastaan taistellessa ja holy graalin etsimisessä.
- git, github, gitlab, svn...
- Firefoxin bookmarkiksi: http://php.net/manual-lookup.php?function=%s ja sitten ko bookmarkin keywordiksi php. Pääset suoraan php:n manuaalissa funktion sivulle esim: php strpos jne.
- asenna firebug/firephp/firequery, huonommille selaimille löytynee vastaavat
- opettele joku editori/ide niin hyvin että osaat vähintään tärkeimmät näppisoikotiet selkäytimestä, suosittelen php/web/jne stormia. Opiskelijalisenssi on maksuton ei kaupalliseen käyttöön
- opettele käyttämään ko. iden debuggeria.
- opettele unit testing, mitä aikaisemmin sitä parempi. Jos koodiasi on hankala testata, tarkoittaa se aika usein että koodi ei ole ihan parasta a-luokkaa
- Hyödynnä composeria ja tee omista koodinpalasistasi myös composer paketteja
Angular on jo ikänsä puolesta päivityksen tarpeessa eikä Angular 2 toistaiseksi ole vastannut suuren yleisön mielestä tarpeeksi tähän tarpeeseenHyvä näkökulma! Näin pelkästään JS- ja jQuery-osaajana olisi kiva tietää miksi ennustat Angularin floppausta? React ja Angular on ollut opettelulistalla jo pitkää niin ihan sen takia kyselen.
Hyvä näkökulma! Näin pelkästään JS- ja jQuery-osaajana olisi kiva tietää miksi ennustat Angularin floppausta? React ja Angular on ollut opettelulistalla jo pitkää niin ihan sen takia kyselen.
Sanoisin, että mod_rewrite olisi järkevin tapa toimia. Sillä saa helposti juuri tuollaiset "vaihda tämä sana toiseksi" -tyyppiset muunnokset hoideltua ihan yhdellä rivillä. Siis olettaen, että ongelma on siinä, että vanhat osoitteetkin pitäisi saada yhä toimimaan.Tähän asti pieniä redirectejä hoidellu simple redirects plugarilla, mutta nää isommat kai kannattais viedä serveritasolle vai onko ihan sama näin pieni saitti vielä (noin 30 sivua + 120 postia) vielä uudelleenohjailla wordpressin-tasolla? Lähinnä juuri tästä työvaiheesta joku rautalankaohje / hyvä prosessimalli maistuisi.
Siis nyt käytössä on 301 simple redirects plugari yksittäisille urleille. Mut lähinnä mä hain kokemuksia parhaasta tavasta hoitaa asia, kun lähdetään laajasti muuttamaan osoitteistusta toiseksi rakenteellisesti. Miten prosessi kannattaa tehdä. Tässä on vielä se, että joidenkin urlien kohdalla muutetaan sekä parenttia että slugia. Suurimmalla osalla toki pelkkää parenttia.
Hyvältä näyttää, tässä oma versioni, ei ihan loppuun asti hiottu. Tehty täysin vanilla-javascriptillä. Ulkoasussa hyödynnetty hieman Materialize.cssTuli tuossa joku aika sitten väsättyä Javascriptillä Yahtzee-peli ensimmäisenä oikeana ohjelmointiprojektina (http://lumous.com/yahtzee/) ja nyt mietin josko tuota koittaisi kehittää vähän eteenpäin. Onko antaa vähän vinkkiä mitä lähden googlettelemaan jos esimerkiksi haluaisin nuo noppaheittojen arvot selaimelta serverille (nyt ne kulkee DOM attribuutteina joten huijaaminen on aika simppeliä tai yksinkertaisen high score -listauksen.
Tuli tuossa joku aika sitten väsättyä Javascriptillä Yahtzee-peli
Tuli tuossa joku aika sitten väsättyä Javascriptillä Yahtzee-peli ensimmäisenä oikeana ohjelmointiprojektina (http://lumous.com/yahtzee/) ja nyt mietin josko tuota koittaisi kehittää vähän eteenpäin. Onko antaa vähän vinkkiä mitä lähden googlettelemaan jos esimerkiksi haluaisin nuo noppaheittojen arvot selaimelta serverille (nyt ne kulkee DOM attribuutteina joten huijaaminen on aika simppeliä tai yksinkertaisen high score -listauksen.
Huomasin minuutin testin aikana pienen bugin. Sain pienen suoran luvuilla 2,3,4,5,5