Yleinen TV:n hankinta- & säätöketju

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja kodinkoneet' , aloittaja mnz, 19.10.2016.

 1. Territorial

  Territorial

  Viestejä:
  47
  Rekisteröitynyt:
  26.03.2018
  Onko kukaan päivittänyt samsungin saksan mallia pohjoismaiselle firmikselle? Mietin onnistuuko tämä.

  Hankinnassa olisi Samsungin The Frame 43. Saksassa hinnat on 770€ suomessa halvin on verkkokaupan 999€

  Erona näissä telkkareissa ei ole kuin mallinumeron viimeiset kaksi kirjainta

  QE43LS03RAUXXC (Pohjoismaat)
  QE43LS03RAUXZG (Saksassa myytävä malli)

  Asiakaspalvelun kautta sanoivat että saattaa olla että telkkari ei suostu asentamaan pohjoismaiden päivitystä, itse veikkaisin että mitään rautapuolen rajoitusta ei ole.

  Edit.
  Tarkastin Saksan, Englannin sekä Suomen firmikset. Kulkevat samalla versionumerolla joten siinä on tuskin mitään rajoitusta.

  Pääseeköhän The Framessa vielä service menuun minkä kautta voi vaihtaa regionin?
   
  Viimeksi muokattu: 08.12.2019
 2. Frankie

  Frankie

  Viestejä:
  190
  Rekisteröitynyt:
  21.02.2019
  Jos tuo on ainoa syy jättää töllö ostamatta, niin sitten on realiteetit hiukan hakusessa. Appsit voivat olla parin vuoden päästä parasta ennen melko randomisti telkkarista riippumatta. Silloin tulee avuksi se kolmenkympin chromecast, jos noin onnettomasti sattuu käymään. En nyt aloita sillä, että mulle nuo kaksi appsia ovat olleet täydellisen turhia muutenkin. Ruutuun olen sentään tunnarit tehnyt ja taitaa se luurissakin olla vielä. Katsomoa en ole toistaiseksi kaivannut. Itse asiassa koko Kolmonen on ehkä maailman turhin kanava. Mutta mä olenkin hiukan erikoinen. I'm Special!
   
  PasasenSpede, JaySon ja Cuthalu tykkäävät tästä.
 3. mattix

  mattix

  Viestejä:
  128
  Rekisteröitynyt:
  08.12.2018
  Siis onko Samsungin Tizen jossain ongelmissa Katsomon ja Ruudun kanssa? Mitä tarkoittaa "kalliimmissa toimii pitempään"?
   
 4. mustajoki

  mustajoki

  Viestejä:
  389
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2016
  Gigantti yrittää myydä paremman katteen laitetta. Uskoo ken haluaa - pyydä myyjältä tieto kirjallisena, esimerkiksi takuuseen maininta että Ruutu ja Katsomo toimivat vähintään viisi vuotta tai rahat takaisin ;)
   
 5. Gagarin

  Gagarin

  Viestejä:
  227
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Onhan se vähän näin, mutta jos myyjä sanoo suoraan että nämä ei sitten toimi 2 vuoden päästä ja vaihtoehtona on skipata tämä tarjous ja ostaa esim joku Android-töllö jossa on se chromecastikin valmiina, niin en ihmettele ratkaisua. Ja ilmeisesti paremman puoliskon toiveet on nimenomaan olleet, että Katsomon ja Ruudun näkee telkkarista jos uusi ostetaan. Kaverihan ei ite niin välitä telkkarin katselusta, mutta haluaa nykyisen 32" karvalakki-Finluxin tilalle jotain nykyaikasempaa, mistä on mukavampi esim urheilua katsoa porukalla.

  Myyjä oli sanonut, että kyseisessä telkkarissa on enää 2 vuotta jotain lisenssiä jäljellä kyseisten sovellusten kanssa (saatto olla että tämä koski vain toista noista) ja että uudemmissa/ kalliimmissa olisi sitten pidemmät lisenssit. Tämän se myyjä oli näistä sovelluksista kysyttäessä lukenut jostain koneelta. Siitä en tiedä mihin tietoon nämä heillä perustuu ja onko Gigantilla oikeasti jossain joku lista missä näkyy tuommoset jutut, mutta näin oli kerrottu. Oli vielä kyseisen kaverin enon Samsung-telkkaristakin sovelluksia lakkanut toimimasta taannoin, joten uskoi myyjän puheet. Siitä en sitten tiedä kuinka vanha se enon telkkari oli.

  No tältä se minunkin korvaan kuulosti kun kertoi. Vähän alkoi paska haisemaan hommassa, mutta eihän näistä ikinä tiedä. Lähinnä vaan kuulostaa jotenkin epäuskottavalta, että Gigantin myyjä tietää jostain TV-valmistajan ja suoratoistopalvelun välisistä sopimuksista. Oon itse kuullut jos jonkinmoisia satuja kodinkoneliikkeiden myyjiltä, niin alko kiinnostamaan jos joku tämmösestä oikeasti tietää jotain.
   
 6. HeEBELI

  HeEBELI

  Viestejä:
  1 262
  Rekisteröitynyt:
  18.02.2017
  Ei yhtäkään TV-valmistajaa kiinnosta pitää sovelluksia (koska €,$,£ tai ¥) yllä vuotta-kahta kauempaa. Siksi ulkopuolisten hanskaamat Android TV (Google) tai Apple TV (Apple) ovat toimivimpia. Toisen saa suoraan televisioon ja toisen boksilla.

  Valmistajakohtaiset systeemit on tehty vain ja ainoastaan rautamyynnin tukemiseen.
   
 7. Frankie

  Frankie

  Viestejä:
  190
  Rekisteröitynyt:
  21.02.2019
  Tuo on ihan validi pointti, että jos noita nimenomaisia palveluita haluaa jatkuvasti katsoa, niiden tulevaisuuden appsituki on toki valintakriteeri. Tietenkään mikään ei kiellä hommaamasta sitä chromecastia siinä vaiheessa, kun se killer app lakaa töllössä toimimasta. Apple TV:n tuki appsien suhteen lienee varma, oletettavasti myös Androidin (*), koska se pyrkii kovasti olemaan tietynlainen standardiratkaisu. Siinä mielessä ymmärrän tuon Androidin houkuttelevuuden.

  Onhan se sisäisen appsin käyttö hiukan jouhevampaa, mutta mun käyttöön ne ovat ihan marginaalitavaraa. Mulla ei ole Androidia, siihen en osaa suoraan sanoa, mitä löytyy ja mitä ei. TeliaTV:tä (Liiga) ei ole näköpiirissä (*), enkä onnistunut löytämään Eurosport Playeria appsikaupasta omaan LG:hen. Viaplay on mun käyttämistä ainoa, mikä löytyy mun telkkarille. Sitä katson joskus sisäisellä appsilla, mutta sen kelaustoiminnot ovat aika kököt luuriappsiin verrattuna, joten ajansiirtoon se on huono. Käytännössä siis vain suorat lähetykset tulevat siinä ilman chromecastia mulla. CMore taitaa löytyä, mutta sitä en käytä. Eli riippuu myös urheilusta, mitä katsoo porukalla, että onko siinä telkkarissa sille kikkare vai ei.
   
 8. mustajoki

  mustajoki

  Viestejä:
  389
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2016
  Android TV:itä alkoi tulla enemmän vasta 2015, eli historia ei vielä juuri kerro tuen ylivoimaisuudesta (Samsunghan ilmoitti tässä hiljattain että 2010 tai 2011 telkkujen Netflix-tuki loppui jossain päin maailmaa, mikä loogisesti tarkoittanee että tukea riitti ainakin 8 vuodeksi). Joku uusi DRM-vaatimus lähivuosina voi helposti tarkoittaa sitä, että osaa sovelluksista tuetaan vasta Android Piestä eteenpäin tms.

  Plattismuutokset kyllä tuntuu helpottavan vanhojen laitteiden sovellusten alasajoa, mutta itse en ainakaan ole tietoinen että saman ekan Android-vuoden Tizen-Samsungeista olisi vielä appeja kadonnut... tai LG:n web OS:stä. Sitä "vuoden-kahden tuki"-väitettä kuulee kyllä tietystä suunnasta jatkuvasti.
   
 9. HeEBELI

  HeEBELI

  Viestejä:
  1 262
  Rekisteröitynyt:
  18.02.2017
  Isompi ongelma näille merkkikohtaisille alustoille alkaa olla se, ettei suosituimmat uuden ajan sovellukset (esim Twitch, Steam, Hatch, Elisa Viihde, DPLay ja variaatiot esim Youtube Kids tai Lasten Areena - jotka esim Android TV:stä löytyvät) ala enää näkyä. Koska miksi kehittää mitään jollekin alustalle, mikä on 2-4v päästä unohdettu.

  (Olkoonkin, että tuulipukukansalle riittää Areena/Katsomo/Ruutu-logot)
   
  Viimeksi muokattu: 08.12.2019
 10. mattix

  mattix

  Viestejä:
  128
  Rekisteröitynyt:
  08.12.2018
  Mikäköhän on noiden voluumi vs. suosituimmat ns. vanhan ajan sovellukset? Näistä aika moni varmaan tulee merkkikohtaisille järjestelmille, esim. Elisa Viihde.

  Itselläni toimi oikein hyvin Netflix jne Samsungin 2013 telkkarissa, kunnes töllö vaihtui. Käyttöliittymä oli toki todella vanhan oloinen ja hidas vs. 2019 Tizen. Viimeisin päivitys taisi olla vuoden 2018 lopulta, joten n. 6v oli tukea tarjolla.

  Kun en tiedä niin kysyn: päivittyykö 5v vanha android-tv uusimpaan versioon ja toimii sulavasti? Tämä lienee relevantti kysymys, kun merkkikohtaisien käyttöjärjestelmien olemassaoloa kritisoidaan. Ymmärrän toki Hebelin perustelut merkkivapaan järjestelmän eduista. Ihme, kun ei ole ko. platformista tullut vielä yleisintä. Taitaa Sampan Tizen olla sitä tällä hetkellä.
   
 11. Pivido

  Pivido

  Viestejä:
  119
  Rekisteröitynyt:
  01.06.2017
  Nois LG:n WebOS:sis ei ihme ja kumma vieläkään ole Eurosport Playeria, enkä tiedä onko tulossakaan.
   
 12. HeEBELI

  HeEBELI

  Viestejä:
  1 262
  Rekisteröitynyt:
  18.02.2017
  Päivittyy. Malleihin 2015/2016 alkaen on tullut päivitykset L-M-N-O ja tämän vuoden malleja myydään P:llä, mitä ei ole vielä vanhempiin päivitetty. Ja koko ajan tuo käyttis on parantunut jopa niissä vanhemman pään malleissa.

  Ja nämä siis käyttöjärjestelmä-päivityksiä. Noiden päälle sitten vielä firmikset per merkki/malli.

  Etuna Android TV:ssä appien olemassaololle ei ole itse käyttiksen päivitettävyys vaan nimenomaan se, että Google määrää sovellusten muodon eikä valmistaja voi ”kikkailla” omiaan. Siksi niitä appeja ei katoile.
   
  mattix tykkää tästä.
 13. Julle-

  Julle-

  Viestejä:
  120
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  Ei nyt ihan joka malliin sentään. Oman ex-Philipsin päivitykset loppuivat ännään ja oli vuosimallia 2015.
   
  cman ja mattix tykkäävät tästä.
 14. Panzu

  Panzu

  Viestejä:
  29
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2019
  Plasmatekniikan etuina ovat edelleen:

  - verraton liiketoisto, urheilulähetyksien katsominen juhlaa. Kiekko näkyy selkeänä jään pinnalla. Ei repeile niinkuin LCD-telkkareissa.
  - DSE:n puuttuminen, ei lainehdi jää jääkiekkoa katsoessa.
  - Musta on täysin tasainen, eikä kuvan kirkkaus pumppaa kuvan valoisuuden mukaan.
  - Väitän, että Blu-Rayt näyttävät edelleen oikein mainiolta.
  - Natiivikontrasti edelleen kilpailukykyinen parhaisiin LCD-telkkareihin verrattuna.
  - LCD-kuvan "vahamaisuutta" ei esiinny, kuva on jotenkin kolmiulotteisempi ja luonnollisempi plasmassa.

  Miinukset oli edellä hyvin kuvattuna. Ja odotetaan ensi vuoden 48-tuumaisia OLEDeja. Kauan on kestänyt odotus. :)
   
 15. Applessiini

  Applessiini

  Viestejä:
  31
  Rekisteröitynyt:
  28.12.2018
  Ostohousut on ollut jalassa jo jonkin aikaa mutta en ole osannut päättää. BF ennakkotarjouksista olin hakemassa 55Q70R ruutua, mutta myyjän loputon jankutus kalibroinnista sai v***käyrän nousemaan ja poistuin paikalta ilman laitetta. Sitten jäin kyttäämään tuleeko 55C9 mihin hintaan tarjoukseen, ja jäin loputtomaan looppiin miettimään onko se minun käyttöön lisähinnan arvoinen.

  Osaisiko arvoisa raati auttaa valinnassa, ei tarvitse olla kumpikaan noista mainituista.

  Katselupaikka on normaali olohuone, tv:n paikalle mahtuu max 125-135 cm leveä laite. Käyttö yleistä katselua, myös antenniverkon sd lähetyksiä, kaapelia ei ole. ATV4K toistaa netflixiä ja omaa kirjastoa plexillä. Katsotaan myös päivänvalossa ja huoneen pimentäminen ei onnistu päivällä. En harrasta pelaamista. Nykyinen telkkari on 40 samsung noin 10v takaa, ja uudelle toivotaan myös pitkää ikää. Äänentoisto on toteutettu kahdella aktiivikaiuttimella ja subilla.

  Mikä mahtaisi olla se paras valinta jos kipuraja menee tonnin tuntumassa? Saa olla halvempikin, ei haittaa.
   
 16. citizen47

  citizen47

  Viestejä:
  87
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2017
  ^
  Itseä ainakin kiinnostaisi Panasonicin GX830.
  Onko kokemuksia?
   
 17. mustajoki

  mustajoki

  Viestejä:
  389
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2016
  65-tuumainen ei mahdu (leveys menee yli 140 cm), siis 55-tuumainen OLED. Uskoisin että välipäivinä tai tammikuussa löytyy tonnilla muutamakin vaihtoehto. Ei sen huoneen tarvitse pimeä olla OLEDille, uusi TV on joka tapauksessa paljon kirkkaampi kuin nykyinen Samsungisi. Pitkäaikainen suora auringonvalo paneeliin tosin saattaa vahingoittaa LCD- ja OLED-ruutuja.
   
 18. zembla

  zembla

  Viestejä:
  11
  Rekisteröitynyt:
  29.11.2019
  Onko jollain hyviä kalibrointiasetuksia samsung 75" q70r malliin? Semmoinen tuli ostettua.
   
 19. Asmola

  Asmola Molander Ylläpidon jäsen Team Apex Legends

  Viestejä:
  3 600
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuolla:

  Samsung Q70/Q70R QLED Calibration Settings

  Valkotasapainoa ei kannata kopioida, koska joka yksilössä omansa.
   
  mattix tykkää tästä.
 20. zembla

  zembla

  Viestejä:
  11
  Rekisteröitynyt:
  29.11.2019
  Onko tosi että tuossa 75" q70r telkussa on tuo musta kaukosäädin. Kävin gigantissa ennen ostoa ja myyjä sano että tässä mallissa on hopeinen parempi kaukosäädin ja lisäks tavallinen musta kaukosäädin. Eli kusetti?
   
 21. Asmola

  Asmola Molander Ylläpidon jäsen Team Apex Legends

  Viestejä:
  3 600
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuollainen? Kusetti tai muisti väärin.

  [​IMG]
   
 22. zembla

  zembla

  Viestejä:
  11
  Rekisteröitynyt:
  29.11.2019
  Juuri tuollainen. Käyköhän tähän se parempi hopeinen kapula ja saako sitä tavallista hommattua?
   
 23. mattix

  mattix

  Viestejä:
  128
  Rekisteröitynyt:
  08.12.2018
  Minulla ei ollut kuin tuo musta omassa vastaavassa ja se toimii ihan hyvin. Hopeinen ei tuo lookin lisäksi lisäarvoa. Käytäppä vähän aikaa tuota säädintä ennen kuin tilaat normaalin paljon nappuloita sisältävän mallin (jos sellaista tuohon saa).

  Myyjillä ei liene mitään intressiä "kusettaa" jonkin kaukosäätimen osalta. Ihmettelen tällä foorumilla yleisesti puhuttua kauppojen / myyjien tekemää "kusettamista". Enemmän omien kokemuksieni mukaan foorumilaiset kusettavat hintavirheiden hyödyntämisillä ja palautusoikeuden härskillä väärinkäytöllä esim. tuplatilauksia tekemällä. Niin ja en ole kaupan alalla.
   
  lospolloshermanos, Wyfell ja Akleksi tykkäävät tästä.
 24. roba

  roba

  Viestejä:
  1
  Rekisteröitynyt:
  09.12.2019
  Sama juttu Powerissa, päädyin ostamaan 75q60 ja myydessä myyjä kehui, että tulee hienompi hopeinen säädin mutta pakkauksessa olikin musta, tosin niinkuin ylempänä sanottiin niin ei taida eroja olla.
   
 25. mattix

  mattix

  Viestejä:
  128
  Rekisteröitynyt:
  08.12.2018
  Tämän mukaan eroja ei ole värin (+materiaalin?) lisäksi: Samsung TM1950c remote control rewiev, remote TM1950c vs TM1950a (2019)

  Minusta nykyinen kaukosäädin on todella näppärä erityisesti kokonsa ja keveytensä takia. En osaa kaivata siihen mitään lisää, mutta en nauhoittele ohjelmia, lue tekstitv:tä tai surffaa televisiolla. LG:n magicremotea pitäisi joskus kokeilla ajan kanssa.
   
 26. petepeluri

  petepeluri

  Viestejä:
  2 491
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Jos tarkoitat tavallisella sitä nappulahelvettiä niin se on paljon hankalampi käyttää sokkona normaalissa käytössä.
   
 27. Cuthalu

  Cuthalu

  Viestejä:
  563
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Itse ottaisin mielelläni kasan nappuloita Samsungin ultraminimalistisen tyyli edellä suunnitellun kaukosäädinmallin sijaan. Onko liikaa vaadittu, että olisi esim. pikanäppäin kuvatilan tai kuva-asetusten säätämiseen? Olisi huomattava QoL-parannus.

  Onko kenelläkään ehdotuksia paremmaksi kakeksi Sampan Q6FN:lle? :)
   
  Manala tykkää tästä.
 28. petepeluri

  petepeluri

  Viestejä:
  2 491
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Miksi sinne asetuksiin pitäisi edes mennä kun kerran säätää kuntoon?
   
  Asmola tykkää tästä.
 29. Cuthalu

  Cuthalu

  Viestejä:
  563
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Erilaiset lähteet vaativat erilaisia säätöjä. Eri vuorokaudenajat vaativat erilaisia säätöjä. Samsungilla ei myöskään ole kuin yksi käyttökelpoinen kuvapresetti, kaikissa muissa on pwm @ 120 Hz. Aina on jotain tuunattavaa.
   
  renpeli tykkää tästä.
 30. mattix

  mattix

  Viestejä:
  128
  Rekisteröitynyt:
  08.12.2018
  Ei osaa tällainen peruspulliainen tuollaisia kaivata. Jääköhän mulla Q70:n kapasiteetti ihan hyödyntämättä :tdown:

  Kunhan konsolin kanssa räpsähtää pelitila ja HDR-sisällöllä tietyt asetukset automaattisesti päälle niin hyvä. Tuollaisella hardcorekäytöllä ymmärrän täysin tarpeen lisänappuloille. Kyllä sitä toki joskus miettii, että pitäiskö kalibroida.

  Onko muuten Sampan intellingent mode (kirkkaus, ääni jne) tuubaa eri vuorokauden aikoja ajatellen?
   
 31. iltanen

  iltanen

  Viestejä:
  720
  Rekisteröitynyt:
  14.08.2017
  Omasta mielestä Samsungin pikku-kake > LG taikaohjain. Aluksi todella epäileväinen, mutta vasta käytössä huomasi tuon kätevyyden.
   
  VSPTT tykkää tästä.
 32. Neut

  Neut

  Viestejä:
  87
  Rekisteröitynyt:
  25.08.2017
  Omasta mielestä LG:n Magic Remotea ei päivittäisessä käytössä ja nopeudessa voita mikään. Kirjoittaminen ja osoittelu on todella luontevaa ja käyttö miellyttävää. Samsungin pikkukake on toki sitä isoa perusmallia parempi, mutta ei juuri nopeuta esim virtuaalinäppiksen tai appien käyttöä.
   
  Viimeksi muokattu: 10.12.2019
 33. petepeluri

  petepeluri

  Viestejä:
  2 491
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kyllä, sen yhden kerran kun ne säädetään kuntoon. Samoilla asetuksilla menee yö ja päivä.
   
  VSPTT tykkää tästä.
 34. VSPTT

  VSPTT

  Viestejä:
  444
  Rekisteröitynyt:
  31.12.2016
  Mitä omalla testaamisella olen havainnut, niin toimii oikein mallikkaasti. Ei ole tarvinnut kirkkaus asetuksiin koskea kun kerran laittoi asetukset normaali valaistuksessa kuntoon. Ja kun kerran asettaa TV, HDMI ja vaikka Netflixille kuvatilan ja niihin asetukset mieleisekseen, TV osaa (Q70) ottaa ne käyttöön kun palvelun avaa. Mitään ylimääräistä ei tarvitse painaa. Erittäin kätevä ominaisuus.

  Eilen näytti tulevan muuten OTA päivityksenä 1335 versio 2019 Q-malleihin, mitään en havainnut äkkiseltään muuttuneen.
   
 35. HeEBELI

  HeEBELI

  Viestejä:
  1 262
  Rekisteröitynyt:
  18.02.2017
  Kyllä siitä kaukosta pitää löytyä tarvittavat namikat/shortcutit ja QWERTY ettei tarvitse ruudulle huitoa. :tup:
   
 36. tupakkamies

  tupakkamies

  Viestejä:
  52
  Rekisteröitynyt:
  02.08.2017
  Samsung on näköjään laittanut mainoksen valikkopalkin vasempaan alakulmaan. Pääseekö näistä jotenkin eroon?
   
 37. hnn

  hnn Tukijäsen

  Viestejä:
  66
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Tarkoitus olisi hankkia noin 6-7 vuotta vanhan 37" tilalle uusi 4K-telkkari, 55" olisi koko. Ongelmana on se että olen näistä täysin kuutamolla.

  Budjetti ei ole suuri, 600-700 eur se pitäisi saada. Ymmärrän toki että noissa kalliimmissa OLED-telkkareissa on parempi kuva, mutta jopa tuon vanhan telkkarin kuvanlaatu on riittävä, koon ja jatkuvan häröilyn takia sen uusinkin. Lisäksi silmissäni on sen verran vikaa etten kaikkea edes huomaa...

  Joissain mainostetaan erikseen että on tietyntyyppinen paneeli, mutta kaikissa ei. Sitä ei mainita edes niiden sivuilla tai ladattavassa käyttöoppaassa, joten ota niistä sitten selvää.

  Vaatimuksena tietysti olisi HDR, vaikkei paras olisikaan. Lisäksi että liike on sulavaa. Olen joskus nähnyt jonkun halvan töllön jossa ainakin minun mielestäni nopea liike tökki melkoisesti.

  Entä miten sen kalibroinnin kanssa? Toiset väittävät että kannattaa ehdottomasti, toisten mielestä pelkkää rahastusta ja senkin 129 eur kannattaa käyttää muualle. Vaikka "asiakkaan toiveen mukaisesti muokattua tuotetta" ei koske palautusoikeus, oletan että se kuitenkin koskee kalibroitua telkkaria?

  Voiko muuten esim. Powerissa käydä kalibroimassa myös telkkarin joka on ostettu muualta, vai koskeeko vain niitä heidän myymiään?

  Menisikö pahasti metsään esim. jomman kumman kanssa:
  https://elisa.fi/kauppa/tuote/LG-55UM7610PLB-4K-Smart-TV-55?paymentOption=1&deviceTypeId=2637&deviceVariant=55UM7610PLB 4K Smart TV 55

  Tai

  https://elisa.fi/kauppa/tuote/Samsung-RU7445-55-tuumainen-UHD-Smart-TV?paymentOption=1&deviceTypeId=2196&deviceVariant=UE55RU7445UXXC Smart 4K UHD TV 55


  Mitä eroa on muuten "HDR10+" ja "HDR10 Pro", ovatko sama asia mutta eri valmistajien eri tavalla ilmoittama?
   
 38. umeet88

  umeet88

  Viestejä:
  629
  Rekisteröitynyt:
  27.04.2017
  Löytyikö hyvät asetukset ?
   
 39. vemkki

  vemkki

  Viestejä:
  3 768
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  HDR10+ on HDR-standardi, jota Samsung yhtenä harvoista käyttää (kilpaileva standardi on Dolby Vision). Kaikki telkkarit tukevat HDR10-standardia ilman plussaa tai Pro:ta. HDR10 Pro on jokin LG:n markkinointitermi, joka ei tarkoita mitään kiinnostavaa.

  Metsään menemisestä voi sanoa, että nyrkkisääntönä voi pitää, että minkä tahansa LG:n LED-telkkarin ostamalla menee metsään.

  Elisan kaupan töllöt ovat aika kalliita, koska hintoihin on piilotettu korottoman osamaksun kulut. Esim. verkkokauppa.comista saa Samsungin RU8000:n hintaa 599 euroa.
   
  hnn tykkää tästä.
 40. Anagonda

  Anagonda

  Viestejä:
  182
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kyllä osaa 55Q60 ärsyttää. Mistäköhän tosiaan johtuu, että aina kun telkkarin sammuttaa se sammuu, mutta alle 1s myöhemmin käynnistyy uudelleen. Eilen illalla vasta kolmas sammuttaminen sammutti telkkarin niin että ei lähtenyt sekunnin päästä uudelleen käyntiin.

  Laitteessa on kiinni Nvidian shield, joten hieman epäilen että ongelma on cecissä.
  Viime iltoina katsottu Yle areenaa, softa on auki, mutta video pysäytetty, kun painan virtanäppäintä kaukosäätimestä.
  Onko tossa vakio kaukosäätimessa jotain liikkeen tunnistusta? Vähän jo epäilin että voiko lähteä heilautuksest päälle, täsmää aika hyvin siihen kun lasken kaukosäätimen pöydälle että telkkari lähtee käynnistymään.

  Toinen mikä on niin randomisti laite menee "Tunnistetaan laitetta" ruutuun, junnaa siinä minuuttitolkulla ja toteaa että ei tunnistettu. En vaan ole keksinyt syytä miksi se sinne menee ja kuinka tuostakin pääsee eroon. Ehkä tämäkin tulee Shieldistä? Muuta tosiaan telkkariin ei ole kytkettynä.

  Tässähän tuntee itsensä jo ihan vanhaksi kun ei ymmärrä näitä juttuja!
   
 41. happoman

  happoman

  Viestejä:
  173
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tuli hankittua Philips 70PUS7304 televisio ja siihen pitäisi saada liitettyä Audio Pro T14 kaiuttimet siten että äänentasoa voisi säätää suoraan Philipsin kaukosäätimen nappuloilla. Jostain syystä Philipsin kuulokelähdön äänentaso pitää käydä erikseen säätämässä valikoiden sisältä noin 5 painalluksen päästä niin se ei ole vaihtoehto. Miten nämä kannattaisi kytkeä?
   
 42. VSPTT

  VSPTT

  Viestejä:
  444
  Rekisteröitynyt:
  31.12.2016
  Asetuksissa on oletuksena päällä "verkon yli käynnistys" tjm, ota ainakin se pois. Onko sulla Samsungin luuri ja siihen asennettu se Samsungin appi paske, jolla saa kontrolloitua TV:tä. Jos on, niin se on toinen mahdollinen syyllinen jos laitteet ovat samassa Wi-fi verkossa. Kolmantena toki sitten se, että jos sulla on ARC laitteita töllössä kiinni, niin ne voivat lähettää käynnistys käskyä jostain syystä TV:lle. Noi nyt ekana kattoisin läpi.

  Tuo Shield voi toki olla syyllinen, niin kuin itsekin epäilit. Se on helppo testata, otat vaan irti toviksi ja kokeilet.
   
 43. Wiggin

  Wiggin

  Viestejä:
  16
  Rekisteröitynyt:
  15.05.2017
  Takapaneelin liitännöissä taitaa olla erikseen L/R äänilähtö johon ilmeisesti vaikuttaa tuo "normaali" äänen säätö. En ole varma mutta testaa. :)
   
 44. happoman

  happoman

  Viestejä:
  173
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  En muistanut mainita että tätäkin kokeilin. Tämä taitaa olla YPbPr audio input liitäntä kun kaiuttimet pysyvät mykkinä.
   
 45. Pakastu

  Pakastu

  Viestejä:
  58
  Rekisteröitynyt:
  25.02.2019
 46. Sonic Empire

  Sonic Empire

  Viestejä:
  608
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eikö optisella toimi suoraan?
   
 47. happoman

  happoman

  Viestejä:
  173
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Optisella saa kyllä äänen ulos mutta äänentasoa ei voi ohjata television kaukosäätimellä.
  Pitänee hankkia joku pieni DAC johon passaa HDMI ja tukee CECtä ja ARCia.
   
 48. sammy73

  sammy73

  Viestejä:
  105
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Itse kattoisin Gigantin 55RU7105 (444€) ja mainittua 55RU8000 (599,90€) töllöä ja tekisin valinnan niistä tuolla budjetilla, Rtingsin sivulta saa asetukset ellei out of box miellytä. Itse valitsin makkarikäyttöön 75" RU7105 koska siellä ei laadulla niin väliä ole, vaativampaan käyttöön olisin ehkä valinnut 82ru8000, huomenna pitäisi saapua :kahvi:.
  Edit. mainittakoon että katselukulmat ei noissa ole parhaasta päästä.
   
  Viimeksi muokattu: 11.12.2019
  hnn tykkää tästä.
 49. lospolloshermanos

  lospolloshermanos

  Viestejä:
  150
  Rekisteröitynyt:
  02.08.2017
  Ei mitään.
   
  Viimeksi muokattu: 11.12.2019
 50. Petelec

  Petelec

  Viestejä:
  22
  Rekisteröitynyt:
  26.12.2016
  Samaa 75" RU7105 töllöä olen miettinyt korvaamaan tykkiä ja 42" plasmatelkkaria, joten kaikki käyttökokemukset otetaan ilolla vastaan! Varsinkin hd televisiolähetysten laatu kiinnostaa, sillä kokemukset ylen hd hiihtolähetyksestä verkkokaupassa lg 65" oledin kautta katsottuna oli pöyristyttävä. Sellaista puuroa ja palikkaa, vaikka koitin säädelläkin kaikkia kuvanpaskomispiirejä pois päältä, että jäi black fridaynä sit telkka ostamatta. Näkyy nimittäin paremmin vanhasta 720p tykistäkin 90 tuumasena, saati sitten tuosta Panan plasmasta!