Yleinen ThinkPad -thread

Täällä myös XPS 15 ja Lenovo T570 mietinnässä..

Hämää, kun Delli ei mainosta tuota niinkään yrityskäyttöön.

Jos jollain tulee näihin kriteereihin jotain mieleen, niin saa ehdottaa :)

- vähintään 1080p

- 14-15,6"

- Kaby Lake, mielellään i7

- Yrityskäyttöön, välillä liikkuu mukana

- Budjetti 1500e - 2300e
 
Hämää, kun Delli ei mainosta tuota niinkään yrityskäyttöön.
Koska taitaa olla kuluttajille suunnattu..? Tosin onko sillä lopulta mitään merkitystä mille kohderyhmälle tuote on suunnattu. Itse en niin tykkää xps-koneiden hiilikuitu-look pinnasta.
 
Koska taitaa olla kuluttajille suunnattu..? Tosin onko sillä lopulta mitään merkitystä mille kohderyhmälle tuote on suunnattu. Itse en niin tykkää xps-koneiden hiilikuitu-look pinnasta.
Niin. Silti kuitenkin menee aika paljon työkäyttöön :)

Varmaan lähinnä hinnan takia.

Lähetetty minun SM-N910F laitteesta Tapatalkilla
 
Seuraavaa konetta olen tässä itsekin miettimässä. Lähinnä P50 ja XPS 15 välillä olen katsonut.

Voi olla että Dell vie voiton tällä kertaa, koska ymmärretty että numpadia ei läppärissä tarvitse olla. Ärsyttää kun näppäimistö ei ole keskitetty vaan joutuu toispuoleisesti kirjoittamaan. Samasta syystä W530 edelleen käytössä.
 
Itse ainakin ostaisin paljon mielummin XPS 15 kuin vastaavan thinkpadin, taitavat tosin olla hieman kalliimpia. Niihin saa isomman akun, näyttöpaneelit ovat värintoistoltaan paljon parempia vrt. Thinkpadit ja myös tuo ohut reuna on todella nätti ja pienentää läppärin kokoa. Ja itse käytän läppäriä Linuxilla, joten on todella hyvä että Delliltä saa noita koneita ilman 100 dollarin Windows 10.

Itse tosin ostin T460p kun halvalla sain, hyvä kone tämäkin on.
 
Hämää, kun Delli ei mainosta tuota niinkään yrityskäyttöön.
Tosiaan Dellillä on olemassa XPS 15:n kuorissa oleva Precision 5510, joka sitten on vielä kalliimpi ja "suunnattu yrityskäyttöön" :D

Edit: tosiaan tuo viime vuoden mallia, eikä enää löydy Jimmsiltä missä vielä pari kuukautta sitten oli tarjolla. Tiedä josko olisi vaikka päivitetty malli tiedossa. Eronahan tuossa on lähinnä näytönohjaimessa, Geforcen sijaan Quadro.
 
Viimeksi muokattu:
Kiitän vastauksista. T470p ajatukset heitin samantien kun lueskelin, että siihen ei tule Thunderbolt 3 tukea kun taas muihin saman sarjan vehkeisiin tulee.
 
@Zetteri Ootko käyttänyt noissa sun projekteissa ihan perustahnaa vai jotain muuta?

Itse ajattelin korkata pöytäkoneen prossun ja ostan Liquid Pro. Voisin vaihtaa mun W510 tahnat tuohon Liquid Pro:n ja katsoa tippuuko lämmöt.
 
Viimeksi muokattu:
@Zetteri Ootko käyttänyt noissa sun projekteissa ihan perustahnaa vai jotain muuta?

Itse ajattelin korkata pöytäkoneen prossun ja ostan Liquid Pro. Voisin vaihtaa mun W510 tahnat tuohon Liquid Pro:n ja katsoa tippuuko lämmöt.

Olen käyttänyt Arctic Silver Arctic Ceramique 2 tahnaa.
Muuten oikein hyvää ja halpaa mutta ärsyttävää putsata.
On nimittäin todella tahmeaa tavaraa.

Lämpöjen tiputtamisesta että tahnat kannattaa vaihtaa uusiin mutta tuskin tuosta Liquid Pro mitään iloa on noin muuten.
Itselläni ainakin T420 ja T430 puskevat niin kuumaa ilmaa ulos max kuormalla, että tuskin laadukkaampi tahna suurimmin lämpöihin vaikuttais.
 
Itse olen käyttänyt mitä tahnaa nyt sattunut löytymään, eli Noctuaa taikka Arctic Silveriä. Verrattuna vakiotahnoihin, niin aina on ollut hyviä tuloksia. Varsinkin Sandy Bridgen quad core suorittimiin tällä on ollut todella suuri vaikutus.
 
Lämpöjen tiputtamisesta että tahnat kannattaa vaihtaa uusiin mutta tuskin tuosta Liquid Pro mitään iloa on noin muuten.
Eikös tuo Liquid Pro ole tietyissä tapauksissa jopa 10c luokkaa perustahnoja parempi? Läppärin osalta ei auta kuin kokeilla. (Tuota ei näköjään saa käyttää alumiinisten juttujen kanssa.)
 
Tossa odottelen vielä osia seuraavaa projektiani varten. Joten odotellessa tein tämmösen X220 vs X230 videon.

 
Tähän X220 koneeseen voisi kyllä tuo Liquid Pro tehdä ihan terää. Tässä modatulla custom biossilla kun saa noita speedstep arvoja muokattua aika "tiukoiksi" sanoisinko, niin lämmöt vetelee nyt ~ 90 asteen kohdilla kun kivi 3GHz nopeudella.

Toinen asia mitä on harkinnut että pitäisi varmaan X230 hankkia ja siihen siirtää X220 näppis, niin voisi olla aika hyvä reissukone kuten tämä. Nytkin autosta kirjoittelen kun puoliso ajaa. :)
 
Päivitystä omaan tilanteeseen, 21.2.2017 tilattu kaby lakella varustettu thinkpad 13 2g on vihdoin laitettu kuljetukseen. Kiinastahan se tosin valunee vielä viikon verran Suomeen. Tuotta Lenovon konfigurointipalvelua ja nettikauppaa kannattaa siis välttää, jos koneella on kiire. Muuten aika houkuttelevaa kun saa ite klikkailla mieluisia lisäpalikoita koneeseen.

Lisäksi Lenovon (Digital River) asiakaspalvelu on aika hidasta ja verrattain geneeristä. Vähän kuin seinälle puhuisi.
 
Laittelen kohta myyntiin tämän nykyisen W530 koneen, about parhaat speksit mitä ko. mallista löytyy eli 3820QM + K2000M + 16GB RAM + 2xSSD. Tämä siis tiedoksi jos joku on etsimässä oikeasti hyvää konetta, menee siis myyntiosastolle lähipäivinä.
 
Tosiaan kesti tilauksesta lähes kuukausi saada tämä E470. Vähän möhkäle tämä kone on Asuksen ultrabookkiin verrattuna. Näytön väritoisto ei ole yhtä elävä kun tuossa asuksessa eikä näyttöä saa kovin kirkkaaksi, mikä ei itseäni haittaa. Näppäimistö on mukava, näppäimet painuu melko paljon painaessa. Tuuletin ei huuda lainkaan kevyellä työpöytäkäytöllä ja kahdella selaimella nettiä selatessa. Wlan ei toiminut linuxissa kernelillä 4.4 vaan tämä Intelin 8265 on tuettu vasta kernelistä 4.6 lähtien.

3/5 perus kone ilman suurempia huonouksia.
 
Aika paljon on tämä T sarja kehittynyt, esim uudet T460 sarjan koneet on paljon paremmanoloisia kuin vaikkapa t440 tai t450 sarjan koneet.
 
Tässä hieman ympäripyöreitä muutaman päivän kokemuksia.
Tuli ostettua noin viikko sitten verkkokauppa.com:ista Lenovon T570 seuraavilla pääasiallisilla spekseillä:

i5-7200U
8 Gt DDR4 2400 MHz
512 Gt SSD (M.2 PCIe NVMe Opal2)
NVIDIA GeForce 940MX 2 Gt GDDR5
4G
Thunderbolt 3

En ole omistanut aikaisemmin ainuttakaan Lenovon läppäriä, mutta ajatellut näiden olevan laadukkaita.
Täytyy sanoa että todella tyytyväinen kyseiseen läppäriin, signature edition w10 myös erittäin positiivinen yllätys.
Ei sitä perinteistä "käyttiksen siivousta" heti käyttöönoton jälkeen.
Lisäksi perus surffailussa kone todella hiljainen, käytännössä tuntuu jopa osa-aika passiivisjäähdytteiseltä (?)
Laatuvaikutelma on mielestäni todella hyvä, mutta varmaan kuuluukin jo tämän hintaluokan vehkeessä olevan.
Koneen keveys ja ohut rakenne myös yllätti, mukana kulkee kyllä vaivattomasti.
Perus pelailut myös tuntuu onnistuvan hyvin vaikka tämä ei mikään peliläppä kyllä olekkaan.
Tuossa PCIe3 SSD-levyssä tuntuu olevan myös todella vauhtia.

Jos jotain "miinusta", niin ehkä tuo vakiona oleva 1 slotin muisti, tämäkin korjattavissa helposti.
Hieman ehkä vielä uutuudenviehätys lasit päässä..
 
Hieman tämän ketjun ulkopuolella, mutta kuten aiemmin tässä ketjussa jo hieman uumoilin niin vaihtui kyllä merkki valitettavasti Delliin. ThinkPadi ollut itsellä se ainut valinta viimeiset ~ 20 vuotta. Nyt kuitenkaan kun yhtään 15 tuumaista ThinkPadia ei saa näppäimistöllä joka on keskellä konetta, vaan pakko ottaa numpadilla varustettu malli jonka johdosta itse näppäimistö on vasemmassa reunassa, niin päätin vaihtaa merkkia.

Toivottavasti Lenovo ymmärtää tämän jossain vaiheessa että numpadin työntäminen jokaiseen koneeseen on todella syvältä, koska sitä ei kovinkaan moni oikeasti halua käyttää ja tämän johdosta kärsiä tilanteesta että kädet tulee keskittää koneen vasempaan reunaan.
 
Itellä käytössä tuo X220 malli. Uusi sampan SSD ja Linux Mint 17.3 xfce. Huhhuh! Mikään kone ei koskaan toiminut yhtä ripeästi, ja vailla ongelmia. Saman aikakauden Thinkpadit taitavat muutenkin toimia aika varmasti Linukan kanssa. Ei tiedä uskaltaako edes tuohon 18.1 versioon käyttistä pävittää. Eipä siinä nyt mitään mullistavaa toisaalta ole uutta, mikä olisi tarpeen.

Jotain vielä vanhempia Thinkpadeja vois seuraavaksi ottaa kiikariin. Ehkä joku täydellinen DOS/WIN95 -vanhus. Sen verran retropartaa kutittaa kuitenk. :geek:
 
Lenovo Thinkpad P50 15,6" FHD, i7-6820HQ
NVIDIA U2000M, 32RAM, Samsung 500SSD +256SSD
Tuollainen tuli hankittua noin vuosi sitten ja on ollut todella hyvä.
Jos vielä saisi NVIDIA Quadro 4000M näyttiksen mahtumaan tuohon, ehkä joskus?
 
Tuo P50 on kaikista viimeaikojen Lenovon koneista parasta mitä on tullut testattua. Toinen mieluinen on T460s malli.
 
P50 olisi ehdottomasti tullut tilattua, mutta kuten aiemmin olen todennut, niin näppäimistön layout ei vain yksinkertaisesti omassa käytössä istu. Numpad oikeassa reunassa ajaa koko näppäimistön muun osan keskityksen vasemmalle ja näin ollen läppäriä esim. sylissä tms käyttäen positioituu kädet vinoon vs. näppäimistön pääasiallinen osa.

PS. Oma W530 on myynnissä sille kuuluvalla osiolla jos joku kaipaa tehokasta rautaa.
 
Tuli tammikuussa hankittua ensin X250, joka palautui kuukautta myöhemmin viallisena. Hankinnan ohessa tuli tilattua eBaysta 1080p ips-paneeli. Nyt joitain viikkoja sitten vihdoin löytyi Torista läheltä paremmin varusteltu X250 ekaa yksilöä halvemmalla ja pääsi vihdoin käyttämään. Paneelin vaihto oli kyllä ilahduttavan helppo homma ja on kyllä sangen asiallinen kone omaan käyttöön tuolla 1080p-ruudulla. Tosin menee vähän turhan pieneksi ehkä sillä teksti, joten 125% skaalaus käytössä. Silti tilaa on ihan mukavasti verrattuna siihen hd-paneeliin, minkä vuoksi aloin edes uutta konetta katselemaan alunperin.

Tykkään kovasti tuosta uudesta näppäimistöstä, omaan makuuni toimii ihan yhtä hyvin kuin vanhakin. Eniten ehkä ärsyttää kummasti sijoitettu print screen ja vielä vaatii totuttelua, ettei nuolien ympärillä ole edellinen/seuraava vaan page up/down ja insert puuttuu erillisenä näppäimenä.

Jos joku on X220 vailla, niin täältä löytyisi sellainen jahka tuon jaksaisi tyhjennellä...
 
Kosketusnäytötön 1080p T460s tuli viime vuonna hommattua hyvään hintaan eräältä tutulta foorumilta.

Ensimmäisenä jäänyt mieleen näppäimistö, joka on tuntunut taustavaloineen helvetin hyvältä. Fn-napin sijoitus ja yllä mainitut pgup/dn-näppäimet vähän haittaa työskentelyä (ohjelmointi) työpöytänäppiksen peruslayoutin jälkeen. Työpöydällä mekaaninen ruskeilla kytkimillä ja en kyllä osaa sanoa kummasta pidän enemmän, vaikka tuntuma onkin ihan erilainen.

Yllätyin noin laihan koneen akkukestosta, sillä akut kestää yllättävän hyvin koko ~4-6h koulupäivän. Luokkahuoneiden valaistuksen takia välillä joutuu laittamaan näytön kirkkautta kovemmalle -> virransäästötila. Toivomisen varaa siinä kyllä edelleen on jos vertaa Applen vehkeisiin, mutta ihan tyytyväinen olen.

En tiedä mitä Lenovon Thinkpadit on kaikkien paskamyrskyjen välissä olleet, mutta hyvään suuntaan ovat mielestäni menossa. Täyttä (~1400€) hintaa tosin en tuosta olisi maksanut.
 
Lenovoja on tullut vastaan sen montaa eri mallia, että lähinnä ongelmat liittyy siihen touchpadiin jossain T440 mallien kohdalla kun joka ikinen asiakas siitä valitti, sen jälkeen se korjattiin paljon paremmaksi.

Lisäksi muutama ongelmamalli on ollut joukossa jossa on ihan liian nopeasti laitettu tuote markkinoille. Ainakin mallit x240, eka mallin Carbon ja P50. Esim X240 mallista katos kuva kun johto lcd näytön päässä oli jäänyt kiinnitys varmistamatta, Carbonista meni emoja koko ajan ja P50 oli isoja ongelmia lataamisen ja virransyöntön kanssa. Mutta nopeasti niihin tulee ratkaisut ja seuraavat koneerät on jo parempia.
 
Mitäs olette mieltä, kannattaako/voiko kyseistä läppäriä päivittää? Prosessorin vaihto, uusi akku?

Lenovo E530 i3-2350M, 8GB, SSD löytyy. Kone ollut vähäisellä käytöllä ja tosi hyvässä kunnossa, ainoastaan akku vaikuttaa olevan huono.
 
Mitäs olette mieltä, kannattaako/voiko kyseistä läppäriä päivittää? Prosessorin vaihto, uusi akku?

Lenovo E530 i3-2350M, 8GB, SSD löytyy. Kone ollut vähäisellä käytöllä ja tosi hyvässä kunnossa, ainoastaan akku vaikuttaa olevan huono.

Miksi ei voisi? Prossu kanta löytyy eli eikun päivittelemään.
Eli jotain i5 sisään tai miksei 4-ydin i7 mallia.
 
Miten käy Windows product-key:lle ja aktivoinnille jos asennan Windowsin uudestaan puhtaalta pöydältä ISO-kuvakkeelta (muistitikulta)? Käsittääkseni product-key on tallennettu jotenkin BIOSiin/emolevylle?
Kyseessä vuoden 2017 x1 carbon.
 
Miten käy Windows product-key:lle ja aktivoinnille jos asennan Windowsin uudestaan puhtaalta pöydältä ISO-kuvakkeelta (muistitikulta)? Käsittääkseni product-key on tallennettu jotenkin BIOSiin/emolevylle?
Kyseessä vuoden 2017 x1 carbon.

Jos on Windows 10 niin silloin sen kaiketi pitäsi aktivoida itsensä kun tunnistaa että sama kone / emo. Itse kuitenkin esim. T420s koneessa jouduin tekemään aikoinaan siten, että ensin päivitin W7 -> W10, otin sitten product keyn talteen ja lopuksi asensin kokonaan uudelleen W10 USB tikulta käyttäen sitten tuota product keyta jonka otin päivityksen jälkeen talteen.

Windows 10 Product Key And Activation: How To Find It And How It Works | Redmond Pie
 
Löytyykö kokemusta ThinkPad E470 -koneesta Hieman houkuttelisi tuo i7-malli, kun sen saisi nyt alle 800€.
http://shop.lenovo.com/fi/fi/laptops/thinkpad/edge-series/e470/

Mikä muuten on tuon E- ja T- sarjan suurin ero? Hinnassa on aika paljon eroa, mutta näin peruskäyttäjänä en kyllä löytänyt oikein syytä tuon T-sarjan kalliimmille hinnoille.

Edit: löytyikin kokemuksia heti samalta sivulta :facepalm:

Tosiaan kesti tilauksesta lähes kuukausi saada tämä E470. Vähän möhkäle tämä kone on Asuksen ultrabookkiin verrattuna. Näytön väritoisto ei ole yhtä elävä kun tuossa asuksessa eikä näyttöä saa kovin kirkkaaksi, mikä ei itseäni haittaa. Näppäimistö on mukava, näppäimet painuu melko paljon painaessa. Tuuletin ei huuda lainkaan kevyellä työpöytäkäytöllä ja kahdella selaimella nettiä selatessa. Wlan ei toiminut linuxissa kernelillä 4.4 vaan tämä Intelin 8265 on tuettu vasta kernelistä 4.6 lähtien.

3/5 perus kone ilman suurempia huonouksia.

Oletko kokeillut konetta ollenkaan pelikäytössä? Mietin huutaako tuossa tuuletin hoosiannaa esim Cities Skyniles tai CIV6 pelatessa?
 
Viimeksi muokattu:
E-sarjalaiset on huomattavasti surkeampia laadultaan, ovat käytännössä markettivehkeitä. Suosittelen L-sarjaa mielummin katsomaan jos haluaa halvemmalla ja laadukkaan koneen.
 
Löytyykö kokemusta ThinkPad E470 -koneesta Hieman houkuttelisi tuo i7-malli, kun sen saisi nyt alle 800€.
http://shop.lenovo.com/fi/fi/laptops/thinkpad/edge-series/e470/

Mikä muuten on tuon E- ja T- sarjan suurin ero? Hinnassa on aika paljon eroa, mutta näin peruskäyttäjänä en kyllä löytänyt oikein syytä tuon T-sarjan kalliimmille hinnoille.

Edit: löytyikin kokemuksia heti samalta sivulta :facepalm:



Oletko kokeillut konetta ollenkaan pelikäytössä? Mietin huutaako tuossa tuuletin hoosiannaa esim Cities Skyniles tai CIV6 pelatessa?
Tuosta säästää vielä 51e, kun valitsee Win10 Homen Pron sijaan. Pron saa 7 eurolla
Muut
 
Aloin tässä katsella tarkemmin noita eroja, niin alkoi ikään kuin nälkä kasvaa syödessä :D
Taidanpa harkita vielä uudestaan noita T-sarjan koneita. Köyhänhän ei kannata halpaa ostaa...
 
  • Tykkää
Reactions: nnh
Aloin tässä katsella tarkemmin noita eroja, niin alkoi ikään kuin nälkä kasvaa syödessä :D
Taidanpa harkita vielä uudestaan noita T-sarjan koneita. Köyhänhän ei kannata halpaa ostaa...

Ota ihmeessä sitten P malli. Hetkinen kattelin lenovon sivuja niin eihän P-mallia enää näytä saavan. Jopas tyhmä ratkaisu...
Eli ei enää 4-ydin prossuja taikka edes prossu kantaa mihin voisi prossun myöhemmin päivittää.

EDIT: Siis T470P
 
No niin nyt olis T430 saatu päivitettyä järkevän hintaiseen maksimiinsa.
Prossuksi valikoitui i7 3630QM 2.4GHz quad core. Tästä ylemmät maksoivat ihan älyttömästi.

Kiinnostava päivitys. Minulla olisi T430 2349-H3G, jossa on alkuperäisenä prossuna i5-3210M, joka näkyy olevan 35W prossu. Tuossa samassa mallissa ("ThinkPad T430 2349", http://www.lenovo.com/psref/pdf/withdraw/ThinkPad_T430_WE.pdf -> sivu 31) näkyy olleen tarjolla prossuvaihtoehtoina i5-2520M, i5-3210M, i5-3320M ja i7-3520M, jotka ovat kaikki 35W prossuja. Meneekö tuohon quad-coreista ainoastaan 35W low power -mallit (eli Core i7-3612QM tai Core i7-3632QM) vai myös 45W standard power -mallit (Core i7-3610QM -- Core i7-3840QM) tästä

List of Intel Core i7 microprocessors - Wikipedia

taulukosta? Jos 45W käy, osaatko arvioida, paljonko tuollainen quadcore syö akkukestoa verrattuna alkuperäiseen dualcoreen?
 
Kiinnostava päivitys. Minulla olisi T430 2349-H3G, jossa on alkuperäisenä prossuna i5-3210M, joka näkyy olevan 35W prossu. Tuossa samassa mallissa ("ThinkPad T430 2349", http://www.lenovo.com/psref/pdf/withdraw/ThinkPad_T430_WE.pdf -> sivu 31) näkyy olleen tarjolla prossuvaihtoehtoina i5-2520M, i5-3210M, i5-3320M ja i7-3520M, jotka ovat kaikki 35W prossuja. Meneekö tuohon quad-coreista ainoastaan 35W low power -mallit (eli Core i7-3612QM tai Core i7-3632QM) vai myös 45W standard power -mallit (Core i7-3610QM -- Core i7-3840QM) tästä

List of Intel Core i7 microprocessors - Wikipedia

taulukosta? Jos 45W käy, osaatko arvioida, paljonko tuollainen quadcore syö akkukestoa verrattuna alkuperäiseen dualcoreen?

Virallisesti T430 ei tue yhtään 4-ydin prossua, mutta nuo toimivat hienosti. Jopa ne 45W mikä itselläni on.
Jäähdytys riittää nipin napin tuolle 45W kuormalle. Sitten pitää ottaa huomioon että noi Intelin watti tiedot eivät aina pidä paikkaansa. Esim tämä i7 3630qm vie 43w oikeasti ja taas T420:ssä minulla on i7 2670qm mikä myös on 45W prossu mutta oikeasti se huitelee 51W maksimi kuormalla. Jonka takia se sitten ei pitkään pysty pitäämään Turbo kelloja maksimissa.

Nämä nimittäin toimivat silleen että max turbo kelloja käytetään niin pitkään kun max lämpöraja tulee vastaan (t430 se on 105astetta ja t420 95astetta). Sen jälkeen tiputetaan sen verran kun on tarvista ja nostetaan jos lämmöt laskee.

T430:ssä tuo i7 3630QM saavuttaa max kuormalla 102astetta joten ei ala pakittamaan turbo kelloja.

Kun taas T420:ssä i7 2670QM joutuu tiputtamaan takas perustasoon saakka kun tarpeeksi kauvan kuormittaa prossua.

Akun kestosta että riippuu mitä teet. Mutta perus nettisurffailussa ja youtuben kattomisessa eroa ei ole käytännössä yhtään. Mutta jos aletaan kuormittamaan prossua kunnolla niin sitten tietenkin akun kesto on paljon huonompi kuin kaksi ydin prossuilla.
 
Virallisesti T430 ei tue yhtään 4-ydin prossua, mutta nuo toimivat hienosti. Jopa ne 45W mikä itselläni on.
Jäähdytys riittää nipin napin tuolle 45W kuormalle. Sitten pitää ottaa huomioon että noi Intelin watti tiedot eivät aina pidä paikkaansa. Esim tämä i7 3630qm vie 43w oikeasti ja taas T420:ssä minulla on i7 2670qm mikä myös on 45W prossu mutta oikeasti se huitelee 51W maksimi kuormalla.

Kiitokset seikkaperäisestä infosta. Onko sinulla tarkempaa tietoa noiden muiden i7-3xxxQM -prossujen todellisista wateista, eli kannattaako pelata varman päälle ja yrittää löytää tuo sama 3630QM vai uskaltaako nopeampia tilata?
 
Kiitokset seikkaperäisestä infosta. Onko sinulla tarkempaa tietoa noiden muiden i7-3xxxQM -prossujen todellisista wateista, eli kannattaako pelata varman päälle ja yrittää löytää tuo sama 3630QM vai uskaltaako nopeampia tilata?

Valitettavasti ei ole.
Nuo Ivy Bridge 4-ydin prossut maksavat vielä niin paljon niin ei ole kuin tuo 3630QM ostettua. Siksi juuri tuon 3630QM kun se oli silloin halvin mitä löysin.
Sen sijaan Sandy Bridgeista pikkasen enemmän kokemuksia. Eli kaksi i7 2670QM ollut ja kumpikin veivät 51W ja viimetteiksi i7 2760QM mikä muuten sama kuin 2670QM mutta turbo kellot isommat ja tällä maksi watti lukema oli 41W.
Mutta en tiedä pitikö toi paikkaansa kun muutenkin tuli vähän outoja testi tuloksia kyseisestä läppäristä mihin ton asensin (Dell Latitude E5520). Mutta seuraavaksi asennan saman prossun Fujitsu Lifebook S781 että pitää kattoa antaako samoja tuloksia vai ei.
Kumma juttu kun kellekkään ei kelvannut tuo Delli tuolla prossulla vaan piti tehdä siitä takas orginaali niin sitten meni kaupaksi.
 
Meinasin tilailla Lenovolta suoraan i5-7200u prossulla ja 8gb rammilla tuon ThinkPad T470 koneen. Onko kokemuksia kyseisestä koneesta? Aikaisemmin kun en ole Lenovoa omistanut... Ovatko nuo vielä taattua ThinkPad -laatua?

Kone tulee pääasiassa webdevaukseen.
 
FullHD näytöt noissa on aika surkeita, suosittelen lukemaan notebookcheckistä arvostelun. Kannattaa vilkasta HP Elitebook 840 G4 ja Dellin Precision/XPS sarjat. HP ja Dell molemmat tarjoaa läppäreitä linuxilla/freedos, jolloin säästää jopa 226 dollaria hinnasta pois. Windowsin lisenssejä saa foorumilta 5 eurolla.

Varmaan jos nyt ostaisin läppärin, tulisi ostettua 15 tuumainen XPS
 
Viimeksi muokattu:
FullHD näytöt noissa on aika surkeita, suosittelen lukemaan notebookcheckistä arvostelun. Kannattaa vilkasta HP Elitebook 840 G4 ja Dellin Precision/XPS sarjat. HP ja Dell molemmat tarjoaa läppäreitä linuxilla/freedos, jolloin säästää jopa 226 dollaria hinnasta pois. Windowsin lisenssejä saa foorumilta 5 eurolla.

Varmaan jos nyt ostaisin läppärin, tulisi ostettua 15 tuumainen XPS
Mistähän noita dellin koneita kannattaa katsella kun hinnat alkaa olla suomessa jo sielä 1600 euron paikkeilla... :)
 
Olen vähän katsellut tuota x1 carbonia ja olisi 4g juttuun liittyvä kysymys.
Itselläni on zyxelin lte reititin käytössä, mutta sen perässä ei ole kuin lähinnä kannettava ja puhelin.
Kuinka tämä carbonin oma 4g toimii ? Sim-kortti sisään ja pitäisi pelittää noin vain ?

Mitä mieltä, kumpi olisi parempi netin toimivuuden kannalta, sim-kortti suoraan koneeseen vai reitittimen kautta ?
 
Saako vakio Lenovo ThinkPad W500 malliin suorituskyä enää muuten kuin vaihtamalla ssd-levyn? 8Gt muistia sentään.

Muuten mainio vanha läppäri FullHD-näytöllä (1920x1200), mutta Windows 10 asennus ja sen päivitykset aiheuttivat käyttistä ladatessa black screenin ja Windows 7 toimii ongelmitta.
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
262 280
Viestejä
4 550 860
Jäsenet
74 951
Uusin jäsen
draoan

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom