Yleinen Nintendo ketju (WiiU, Switch & 3DS)

Viestiketju alueella 'Pelit, PC-pelaaminen ja pelikonsolit' , aloittaja Taizuuni, 17.10.2016.

 1. paksupeksu

  paksupeksu

  Viestejä:
  36
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Powerilla on ainakin nettikaupassa listattuna (349e), tulossa varastoon 30.8.2019.
   
 2. teuvo

  teuvo

  Viestejä:
  363
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Pitkästä aikaa olisin kokeillu Mario Kart 7 3DS:llä. Jostain kumman syystä ei onlineen anna mennä tai oikeastaan ei löydä muita pelaajia. Onko 3DS:llä ajettu nettipelaaminen alas vai mistä kiikastaa?
   
 3. Mindforcer

  Mindforcer

  Viestejä:
  8
  Rekisteröitynyt:
  03.08.2018
  Konsolinetistä saa noita jo 22.8. hintaan 339€.
   
 4. Taizuuni

  Taizuuni Jai Bhole Ki! Team Stream Team Apex Legends Köyhä Team HFF

  Viestejä:
  637
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016

   
  Viimeksi muokattu: 20.08.2019
  Colle ja Robbs tykkäävät tästä.
 5. MAD

  MAD

  Viestejä:
  32
  Rekisteröitynyt:
  23.11.2018
  Onko muuten Nintendolla (Switchille) ollenkaan sellaista puhelinappia, kuten esim. PlayStationilla, jossa pääsee pläräämään storen valikoimaa?
   
 6. AeshmA

  AeshmA

  Viestejä:
  371
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 7. Tukkeuma

  Tukkeuma

  Viestejä:
  636
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Switch kiinnostaa, mutta hiton kalliita näyttää pelit olevan. Breath of the wild edelleen 60€, mitä hittoa? Sehän ilmestyi jo monta vuotta sitten. Saako jostain tälle koneelle pelejä järkihinnoilla? PC puolen halvat pelit steam aleineen on pilanneet minut.
   
 8. AeshmA

  AeshmA

  Viestejä:
  371
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onko väliä onko peli fyysinen vai digitaalinen?
  Fyysisiä pelejä melkein kannattaa katsella käytettynä (täältä foorumeilta, tori, huutonet jne.) tai sitten esim. Clas Ohlsonin satunnaiset -20% (ja uuden rekisteröityjän -10% päälle) tiputtavat joidenkin pelejen hintaa hyvin.
  Digitaalisena pyörii satunnaisia kampanjoita, joiden lisäksi sitten summer/winter sale ja tietysti black friday.
  Nintendo Online -tilauksen omaavat voivat ostaa 99€:lla kupongin, jolla saa ostaa kaksi (pääasiassa Nintendon itse julkaisemia) peliä storesta vuoden sisällä kupongin tilauksesta, eli voi olla myös tulevia julkaisuja: Nintendo Switch Game Vouchers/Nintendo

  Jos mielessä oli, että miksei BotW ole esim. 20-30€, niin Nintendon 1st party pelit tuppaavat pitämään hintansa. Fyysisten versioiden hinta-arvostus vrt. Xbox/PS taas johtuu osaltaan itse pelikortin valmistuskustannuksista ja käytetyilläkin tuntuu olevan hyvä menekki.
   
  jugih, Tukkeuma ja sinihiekka tykkäävät tästä.
 9. sinihiekka

  sinihiekka

  Viestejä:
  685
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Sama homma vaikka Nintendon omien ryöstöhintojen osalta ymmärränkin asian. Sitä sitten on vähän vaikea hahmottaa kuinka Skyrimin ja Diablo III:n hinnoittelu vuosikymmenen alun mukaisesti varsinaisesti edistää koko konsolin suosiota. Näinköhän se on kustantajienkaan tahto olla järjestämättä alennusmyyntejä.

  Kaipa noita hintoja puolustellaan pelien jälleenmyyntiarvolla hurmoksellisen fanituksen ohella, millä tässä maailmassa tykätään rahastaa peliesineistä aina legoihin asti. Alennusmyyntien olemattomuus ei oikein innosta kokeilemaan uusia pelejä, jos PS4:llä esimerkiksi 10-35 eurolla irtoaa aivan uusimpia vaille kaikki nimikkeet.

  Indie-pelithän, kuten vaikka Stardew Valley, on hinnoiteltu ansiokkaasti.

  Nintendon Zeldan ulkopuolinen oma pelitarjonta ei erityisesti houkuttele, kun mariot ja muut eivät ole tuttuja, eikä arvostelujen puolesta joku Mario Tennis vaikkapa ole oikein minkään sortin yksinpeli. Pokemonit toki olivat virikkeellisiä RPG-pelejä vielä noin 20 vuotta sitten.

  Yksinoikeuspeleistäkään Switchillä ei varsinaisesti ainakaan vielä nouse esiin kuin ehkä tuleva Shin Megami Tensei, joka saattaa koostua Persona 5:n kankeimmista puolista. Enpä tosin tiedä, kun en ole pelannut näistä yhtäkään. Fire Emblem: Three Houses kuulostaa ihan kokeilemisen arvoiselta. Sitten olisi ne 1-4 Zelda -peliä. Eli Breath of the Wild 1 ja 2 (ei kai ne millään voi tunkea jatko-osaa millekään Switch 2:lle) sekä Link's Awakening remake ja Cadence of Hyrule. Emulaattorilla pyörii varmaan paremmin.
   
 10. TRSP82

  TRSP82

  Viestejä:
  11
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2018
  Tässä on ihan hyvä keino jos hinnat tuntuu korkealta. Ostaa käytettyn, pelaa läpi ja pistää melkein samaan hintaan kiertoon.
   
 11. Tigerman82

  Tigerman82

  Viestejä:
  136
  Rekisteröitynyt:
  10.12.2016
  Ymmärrän yskän ja tämän takiahan puhutaan ns. Nintendo-verosta. Jos halvemmalla haluaa, niin esim. Saksan Amazoniin voi laittaa hintaseurannan ja ostella silloin kuin hinta tippuu satunnaisesti alemmas. Jos digitaaliset versiot kelpaavat, niin Switchin myötä eShop-aleja tuntuu olevan useammin ja kovemmilla aleprosenteilla (kuin Wii U:n aikoihin). Toki myös eri maiden eShopeissa käyminen auttaa (esim. Etelä-Afrikka hintojen nostamisenkin jälkeen on paljon parempi veto kuin Suomi, joskin aina toki kannattaa tarkistaa netin eShop-pelien hintavertailusivustoilta, millä mailla on alhaisin hinta).

  Alkuun ostelin 3rd party -pelejäkin, mutta ne vaan eivät nappaa Switchillä pelattuna, vaikka moni sitä kannettavuuden mahdollisuutta hehkuttaakin. Yleensä ongelma liittyy joko liian sumeaan grafiikkaan (niin hieno suoritus kuin Switchille portattu Doom onkin, niin sitä pelatessa miettiiä, pitäisikö varata käyntiä optikolle) tai ohjattavuuteen (ehken ole sitten hc-konsolipelaaja kun vuonna 2019 gyroa vähempi ei kelpaa, minkä takia esim. Skyrimiä pelatessa tuli se fiilis, että pitääkö tässä koko pelin ajan tehdä kömpelöitä käännöksiä jne. vaikka nuolia sentään voi ammuskella gyron avulla). Witcher 3:han ei ilmeisesti ole gyroa tulossa...

  Hankin tuossa alkuvuodesta uuden PC:een, jolla pystyy myös Witchereita sun muita ihan kelvollisesti pelaamaan, niin ajattelin sitten Switchille hankkia vain Nintendon omat pelit sekä Indie-pelit, ja muut pelit Steamin kautta PC:lle. Siinä säästyy kivasti rahaakin...
   
  Tukkeuma tykkää tästä.
 12. Cuningas

  Cuningas

  Viestejä:
  163
  Rekisteröitynyt:
  24.04.2017
  Niin, tai sitten Nintendo arvottaa pelejään oikein... Osaatko arvata mikä pulju ei tunge yksinpeleihinsä mikromaksuja tai muuten koita lypsää pelaajia tyhjiksi? (Ja joo, niillä on pari mobiilipeliä mutta kaikilla isommilla on niitä nykyään, ja Nintendo niissäkin paremmasta päästä).


  Suomen alkujaankin korkeat hinnat johtuvat Bergsalasta, joka on Pohjoismaiden Nintendon virallinen maahantuoja. Sama paska on jatkunut ties kuinka kauan.

  Itse olen Saksasta useamman pelin tilannut, tosin pelistä riippuen osa on Gigantissa(!) halvempia.


  PC-pelaajat ovat itse kuoppansa kaivaneet, ja Steam on yksi suurimmista syistä siihen miksi pelien arvotus on kiltisti sanottuna vituillaan. Pelien pitäisi maksaa jotain satasen verran nykyään, ne ovat ainoa asia joissa hinta on pysynyt samana (oikeastaan laskenutkin) jostain yli 15 vuoden takaisesta. Sitten ihmetellään kun pelifirmat tekevät turvallisia, riskittömiä tekeleitä (jos ei ole myyntiä, menee firma nurin tai isot pojat ostavat).
   
 13. Zat

  Zat

  Viestejä:
  1 718
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Switchin pelit nyt vain on kautta linjan muiden konsolien pelejä kalliimpia kaikkialla maailmassa. Eikä vain Nintendon omat pelit vaan third party -pelitkin.

  Mutta joo, mikromaksuja sinänsä ei Nintendon peleissä ole, mutta jollakulla voisi olla naputtamista siitä, että peleissä on mikromyynnin tapaista sisältöä lukittu Amiibojen taakse. Harvoin toki mitään kauhean oleellista mutta kuitenkin. Esimerkkinä vaikka BotW:n Epona-heppa sekä susikaveri, jotka ei toki tarinallisesti edes peliin sovi, mutta jollekulle ne voivat silti olla suorastaan tärkeää kamaa ja joutuvat ostamaan hintavia figuureja vain niiden takia.
   
 14. Quantum

  Quantum

  Viestejä:
  1 411
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Ensikuussa tulevasta Zelda pelistä pelivideota.

   
 15. Tigerman82

  Tigerman82

  Viestejä:
  136
  Rekisteröitynyt:
  10.12.2016
  Tekisi kyllä mieli ostella Link's Awakening ja Luigi's Mansion 3 kun niin kivannäköistä menoa on. Hirvittää vaan tuosta Zeldastakin maksaa useampi kymppi. Toki annan arvoa uusitulle grafiikkamoottorille, enkä ole aiemmin edes pelannut ko. peliä. Toisaalta, Link's Awakening on kuitenkin todella vanha peli ja käsittääkseni vieläpä todella lyhyt. Jännä sinänsä, millä meriiteillä se sitten listataan yleensä monen Top-3:een Zelda-peleissä. Kultaako aika muistot vai mistä on kyse?

  Ko. kaksi peliä muuten saisi ostettua noilla Nintendon Vouchereilla. Nintendohan meni tekemään hiljattain "eteläafrikat" Norjan ja Ruotsin eShopeille, kun siellä on käsittääkseni nosteltu hintoja. Nykyään se eShop-tärppi taitaa olla Australia, josta saisi vielä tuon Voucher-diilin n. 85 euroon (en tosin ole ottanut selvää, käykö EU-luottokortti samalla tavalla kuin se käy esim. Etelä-Afrikan eShopiin). Ruotsissahan oli vielä kesän alussa sama hinta mutta nyttemmin siellä(kin) Voucher-diili maksaa sen vajaan 100 euroa. Tuo 85 euroa parista pelistä ei sinänsä ole paha, sillä Saksan Amazonissa ei taideta moisia diilejä nähdä näistä peleistä vielä pitkään aikaan (korkeintaan niitä diilejä että satasella kolme peliä, joskaan ei ole mitään takuita, että nämä sisältyisivät siihen) ja eShop-aleista ei taida näitä saada vuoden sisään siihen 39.90 euron hintaan.

  Toisaalta, voihan tuon ajatella silläkin tavoin, että nyt kun olen luopunut kiinnostuksesta ostaa muita kuin Nintendon omia ja indie-pelejä Switchille (ne muut ostelen Steamin aleista), niin Nintendo-verosta ei joudu enää niin kovasti kärsimään.
   
 16. AeshmA

  AeshmA

  Viestejä:
  371
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos löytyy vaihtopelejä vietäväksi, niin sunnuntaihin asti ennakkovarattavia pelejä saa Gamestopista kympillä: gamescom 2019 | GameStop
  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]

  Edit: Tuli käytyä hakemassa FIFA 19 (Switch) - Pelit 16,95€, napattua 60 gold coinia kortista omalle tilille ja vietyä Gamestopiin. Astral Chainille jäi täten 26,90€ hintaa :tup:
   
  Viimeksi muokattu: 23.08.2019
 17. Zat

  Zat

  Viestejä:
  1 718
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Lyhyt kyllä verrattuna pisimpiin 3D-Zeldoihin (jotka ovat aina myös paljon hidastempoisempia kuin nämä 2D-Zeldat), mutta Game Boy -peliksi se oli valtava. How Long To Beatissä keskiarvo on n. 15 tuntia, samaa luokkaa kuin esim uudehko ja niin ikään kaikkien rakastama A Link Between Worlds taikka A Link to the Past SNESillä.

  Itselläni on kulunut alle vuosi Link's Awakening DX:n edellisestä läpipeluusta 3DS:llä, ja kirjaimellisesti ainoat merkittävät valittamisen aiheet nykynäkökulmasta ovat
  - GB:n nappien vähyys, minkä vuoksi menussa pitää ravata jatkuvasti vaihtelemassa itemejä, sekä
  - liian pitkät ja hitaat pakolliset, toistuvat tekstikuvaukset (kuten "löysit piece of powerin; energia kulkee lävitsesi!" tai "löysit kompassin; tässä kompassissa on uusi ominaisuus: äänimerkki, kun huoneessa on aarre" yms.) joita ei voi skipata.

  Molemmat ongelmat korjautuvat Switch-versiossa.

  Muutoin peli on kestänyt älyttömän hyvin aikaa. Todella mukava ja hyvin rytmitetty peli pelata, dungeoneissa hyvät puzzlet, taistelutuntuma on selvästi parempi kuin A Link to the Pastissa, ja kiehtova tarina on ihan omansa eikä hiihtele turvallisia Zelda-latuja.

  Toki silti 60 € tuntuu minustakin vähän korkealta. Olisin odottanut 40 - 50 €.
   
  Viimeksi muokattu: 23.08.2019
 18. Meik

  Meik

  Viestejä:
  342
  Rekisteröitynyt:
  23.12.2016
  N.45€ Diginä kun ostaa Voucherien ja gold coinien avulla.
   
 19. MAD

  MAD

  Viestejä:
  32
  Rekisteröitynyt:
  23.11.2018
  Kiinnosti ottaa selvää tuosta Argentiinan e-shopista, kun tuntuu siellä olevan hinnat selvästi halvempia kuin missään muualla ja täten ainoahko vaivan arvoinen e-kauppa Suomen ulkopuolella.

  Löysinkin nämä ohjeet jostain keskustelupalstalta, jossa joku olisi saanut ostettua tuolta:

  I'm from Canada, and I just bought Wargroove easily.
  1 - From accounts.nintendo.com, change your country to Argentina
  2 - Visit the Argentina eShop (Nintendo)
  3 - For payment, use your real name and address, but select a random Argentinian province, insert a random 8-digit as your DNI (e.g. 12345678) and use your ZIP code (in my case Postal Code) as CPA.

  I paid using my Rogers MasterCard and received my code by email a few minutes later.

  Koitin sitten itsekin, mutta harmiksi en päässyt maksunsuorituskohtaa pidemmälle, jossa ei ilmeisesti OP:n Visa-, eikä Debit-puoli tuntunut kelpaavan, vaan ilmoitti ongelmia maksussa. Oletan tämän siis johtuvan tuosta kortista/tilistä. Muita kortteja ei löydy, joten en siis päässyt vieläkään eteenpäin Argentiinan ostoksissa.
   
  Viimeksi muokattu: 23.08.2019
 20. Tigerman82

  Tigerman82

  Viestejä:
  136
  Rekisteröitynyt:
  10.12.2016
  Jep, itsekin joskus alkuaikoina kokeilin noita kikkoja, muttei minunkaan korteilla toiminut. Jotkuthan ovat yrittäneet esim. Revolutin (mobiilisovellus joka toimii ikään kuin välikäsipankkina ulkomailla asioimisessa) kautta myös saada maksetuksi. Huomasinkin lopulta, että parempi on jättää moinen kikkailu kokonaan pois, säästää aikaa ja ostaa halvimmasta sellaisesta eShopista, johon käy EU-luottokortti tai jonne saa ostettua hyvään hintaan lahjakortteja (kuten esim. US eShop lahjakorttien suhteen). Itse ajattelin kokeilla tuota Australian eShopia ja katsoa, miten se hyväksyy luottokorttejani. Harmi kun alkaa käymään nuo eShop-kikkailut vähiin, kun tosiaan Ruotsin ja Norjankin eShopeissa nostettiin tuntuvasti hintoja.
   
 21. tpu

  tpu

  Viestejä:
  182
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Pitikö siis vaihtopeli viedä jo nyt Gamestopiin ja maksaa 9,95 ja uusi peli tulee sitten joskus myöhemmin?
   
 22. AeshmA

  AeshmA

  Viestejä:
  371
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kyllä, näin on aina Gamestopin vaihtokampanjat toimineet. Tai tuon 9,95€ voi maksaa myös peliä noudettaessa, mutta vaihtopeli täytyy antaa heti tarjousta hyödynnettäessä.
  Kampanjat ovat tainneet aina koskea ennakkovarattavia pelejä, joten luonnollista että peli tulee sitten myöhemmin. Astral Chainin tapauksessa ensi perjantaina.
   
 23. Robbs

  Robbs

  Viestejä:
  298
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Tuli hyödynnettyä Gamestopin vaihtotarjousta ja ennakkotilattua Link's Awakening ja Witcher 3.
  9,95€/kpl ja vaihdossa vein Mario kart 8 Deluxen ja Crash team Racingin.
  Hyvä diili voisin sanoa.
   
 24. Quantum

  Quantum

  Viestejä:
  1 411
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Ei lainkaan hassumpi diili :tup:
   
 25. Tigerman82

  Tigerman82

  Viestejä:
  136
  Rekisteröitynyt:
  10.12.2016
  No jopas on hyvä diili. :greedy: Alkoi kyllä pikkuisen tympäisemään, että on tullut langettua digitaalisten versioiden ostamiseen, joskin nekin olen aina ostanut vain silloin, jos ne saa selkeästi halvemmalla kuin fyysiset Amazonista. Tuo kampanja on näköjään vain sunnuntaihin asti voimassa, että pitää pitää vaan kiirettä.

  Omista fyysisistä peleistä joutaisi vaihtoon ehkä MK8 (Mario Kart Wiin jälkeen ei ajaminen ole oikein maistunut) ja Diablo III jota en ole ehtinyt vielä edes muoveista ottaa ulos. Tietenkin nuo voisi antaa vaihdossa Luigi's mansion 3:een ja Link's Awakeningiin. Toisaalta Gamestopin listoilla on jo esim. Breath of the Wild 2:n kaltaisia pelejä (jotka ilmeisesti saisi sillä vajaalla kympillä myös), mutta ei liene järkeä ihan noin hamassa tulevaisuudessa olevia pelejä tässä vaiheessa ostella. Tuo Astral Chain tuntuu olevan nyt kaikkien huulilla, mutta itse en ole koskaan digannut (joskaan en myöskään niin perehtynyt) näihin "mangamättöihin"

  Witcher 3 löytyy jo PC:ltä (joskaan en ole vielä ehtinyt pelata sitä) ja periaatteessa kyllä kiinnostaisi (oma PC kun ei jaksa pyörittää sitä ainakaan 1440p-tarkkuudella kuin Low/Medium-laadulla), mutta kun on esim. Doomin (ennen gyro-päivitystä) ja Skyrimin kaltaisia pelejä pelannut Switchillä, niin on aika selkeästi muodostunut se periaate, että "ei gyroa, ei kiitos".
   
 26. AeshmA

  AeshmA

  Viestejä:
  371
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En tiedä lisääkö kiinnostusta, mutta Famitsu antoi tuolle arvosanat 9/10/9/9 (neljä eri arvostelijaa), eli 37/40.
  Japan: Famitsu awards Astral Chain 37/40 | My Nintendo News

  Toki jos Nier:n tai Bayonettan kaltaiset pelit ei iske, niin tuskimpa sitten tämäkään.

  Traileri ja pelivideota Gamescomista:

   
 27. Homo Puutos

  Homo Puutos

  Viestejä:
  7
  Rekisteröitynyt:
  20.04.2018
  Kiitoksia vihjeestä, tuli itsekin käytyä vaihtamassa Fifa 2019 tulevaan Pokemoniin.
   
 28. Tigerman82

  Tigerman82

  Viestejä:
  136
  Rekisteröitynyt:
  10.12.2016
  Kävinpä nyt sitten itsekin varaamassa kympillä Link's Awakeningin ja (hypen ansaan langenneena) Astral Chainin. Vaihdossa lähti Mario Odyssey ja Mario Kart (sinänsä harmittavaa, kun kummatkin pelit yleensä listataan Switch-pelien parhaimmistoon mutta Odyssey tuli koluttua 100%:sti läpi ja multiplayer-himoon Splatoon 2, Mario Maker 2 ja Smash Ultimate menevät ohi Mario Kartin). Luigi's Mansioninkin olisi voinut varata, mutta en raaskinut enää antaa mukana ollutta Diablo III:sta, kun sitä en ollut vielä ehtinyt pelata. Witcher 3:stakin mietin vielä tiuhaan, mutta ilmassa on liian paljon kysymysmerkkejä (entä jos lopputulos onkin Dark Souls: Remasteredin kaltainen pannukakkuporttaus) ja PC:llä tämä jo löytyykin.
   
 29. Meik

  Meik

  Viestejä:
  342
  Rekisteröitynyt:
  23.12.2016
  @Tigerman82 Mikäs tuossa Dark Souls-portissa oli niin pannukakkua? FPS oli parempi kuin PS3 & 360 vastineilla ja paremmalla resolla ja efekteillä (näistä en ihan satavarmuuteen mene, joku korjatkoon!).
  Vaikka se teknisesti toimi niin täytyy sanoa että ei minusta noihin Dick Souls peleihin ole. Liian vaikeita ja liiaksi saman toistoa omaan makuun.
   
 30. Tigerman82

  Tigerman82

  Viestejä:
  136
  Rekisteröitynyt:
  10.12.2016
  Audioon liittyviin ongelmiin tässä lähinnä viittaan (porttauksen tehnyt firma valitsi kompressoida audion umpisurkeaksi sen sijaan että olisi valinnut suuremman kapasiteetin omaavan pelikortin). Ymmärrän toki sen, ettei monelle tällaisella ole väliä, sillä kannettavuuden takia antaa anteeksi pienet puutteet. Itse taas kuulun siihen porukkaan, joka kyllä hyväksyy sen, jos reso ei ole 1080p tai framerate 60fps, mutten sitä, jos teknistä puolta on sen verran rampautettu, että pelimaailma näyttää sumealta (tuntuu että näkö on huonontunut) tai ääni siltä kuin sitä toistaisi euron kaiuttimista.

  Tällaisten asioiden takia en niin mielelläni enää tänä päivänä osta suht. uusien pelien porttauksia Switchille. Esimerkiksi Doomin Switch-porttausta pidetään yleisesti parhaana porttina, varsinkin kun porttauksen tehnyt firma julkaisi vielä jälkeenpäin merkittäviä parannuksia siihen. Tästäkin huolimatta Doomia ei vain ole kiva pelata Switchillä, kun pelimaailman hienoinen sumeus häiritsee juuri sillä tavalla millä lievästi huono näkö häiritsisi elämistä.
   
 31. Meik

  Meik

  Viestejä:
  342
  Rekisteröitynyt:
  23.12.2016
  Kiitokset hyvästä ja kattavasta selvityksestä! Ostin Dark Soulsin Switchille aleista joskus mutta joku reilu 5 tuntia on takana ja täytyy sanoa että ei ole minun pelejä nämä. Ehkä PC:llä voisi toimia paremmin kun saisi 60fps:n (ja ylikin).
  Doomit kaikki omistan myös, vaikka uusin osa on tullut paukuteltua jo PC:llä muutamia kertoja läpi + Xbox X:llä. Minua ei puuroisuus haittaa kun se oli jo tiedossa että resot on alhaisemmat, mutta juuri idea Doomista käsikonsolilla oli liian hyvä. Erinomainen tekele se on alustastasta riippuen. Mukana myös gyro-tähtäys jonka toivoisin tulevan jokaiseen pyssyttelyyn. Loistava lisä tatin kanssa suhimiseen :tup:
   
 32. Taizuuni

  Taizuuni Jai Bhole Ki! Team Stream Team Apex Legends Köyhä Team HFF

  Viestejä:
  637
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Xirka tykkää tästä.
 33. Tigerman82

  Tigerman82

  Viestejä:
  136
  Rekisteröitynyt:
  10.12.2016
  Samat sanat. Ennen gyro-päivityksen tuloa Doom tuntui lähinnä siltä, että heitin juuri muutaman kympin (sentään ostin alesta) kankkulan kaivoon, mutta gyron myötä pelattavuus parani merkittävästi. Onhan toki niitäkin, joista gyro on turha ja joista on ilmeisesti lähes hiiren+näppiksen veroista tarkkuuden suhteen tulla toimeen ohjaimen tateilla. Minusta kuitenkin aina sillä oikealla tatilla taivastelu ja tähtäys on ollut äärimmäisen epätarkkaa ja hidasta.
   
 34. Mindforcer

  Mindforcer

  Viestejä:
  8
  Rekisteröitynyt:
  03.08.2018
  Kävin eilen hakemassa konsolinetistä tuon päivitetyn Switchin. Siellä oli vain harmaata, värilliset tullee perjantaina.

  Mikäs on paras ohjain Mario Makerille?
   
 35. Zat

  Zat

  Viestejä:
  1 718
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Monet ovat suositelleet kovasti 8Bitdo SN30 Pro -ohjainta, aika lailla konsensusvalinta. (Virallisessa Switchin Pro-ohjaimessa taas on verrattain surkea D-pad).

  Pian tosin julkaistaan paranneltu versio (SN30 Pro+): 8Bitdo SN30 Pro+ SN Edition -peliohjain, Switch / PC / Mac / Android 44,90
   
  Viimeksi muokattu: 29.08.2019
 36. Tigerman82

  Tigerman82

  Viestejä:
  136
  Rekisteröitynyt:
  10.12.2016
  Vahva suositus nimenomaan tuolle 8bitdo SN30 Pro+ -ohjeimelle, jota on voinut tilata jo muun muassa AliExpressistä (josta omani tilasin). Vaikka käsittääkseni uusimmissa Switch Pro-ohjaimissa D-padiin onkin tullut parannuksia, niin harva pitää sitä parhaana ohjaimena retropeleihin. 8bitdo:n ohjaimissa on ollut parempi D-pad, muttei suinkaan täydellinen (esim. Celesten kaltaisissa peleissä huomasi että välillä kun tarkoitti painaa Ylös+Vasen ohjain rekisteröi pelkän vasemman tai toisinpäin). Vasta Pro+ -mallissa 8bitdo tuntuu onnistuneen saamaan aikaan täydellisen D-padin.

  Minulle tosiaan niin Switch Pro-ohjain kuin 8bitdo:n ohjaimista SFC30, SF30 Pro ja nyt tämä Pro+ mustana. Noita D-padejahan voi toki yrittää parantaa netistä (esim. redditistä) löytyvillä kikoilla, kuten avaamalla ohjaimen ja asettamalla teippipaloja D-padin PCB:hen. Itse olen näin tehnyt (tosin käytin hommaan ohjeiden mukaisesti sinitarraa niin teippiä parempana vaihtoehtona reiänvahvistimia). Siltikään noiden kahden vanhemman 8bitdo-ohjaimen D-pad ei tullut täydelliseksi, joskin parantui huomattavasti.

  TL;DR 8bitdo SN30 Pro+ on suositeltavin vaihtoehto!

  Pssst... Alissahan on tällä hetkellä alet menossa, joten ohjaimen saa pienellä alennuksella. Suosittelen ostamaan Official 8bitdo Storesta (tätä kaupittelevia myyjiä on useampia Alissa), googlella löytyy. Tosin ohjainta pitää sitten odotella sen kolmisen viikkoa.
   
 37. Naama

  Naama

  Viestejä:
  381
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Haha olin ite siellä kans hakemassa Switchiä eilen. Harmaa olikin just se minkä halusin.
   
 38. Mindforcer

  Mindforcer

  Viestejä:
  8
  Rekisteröitynyt:
  03.08.2018
  SN30 Pro+ pistetty tilaukseen, kiitokset vinkeistä!
   
 39. Taizuuni

  Taizuuni Jai Bhole Ki! Team Stream Team Apex Legends Köyhä Team HFF

  Viestejä:
  637
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Pistin aliexpressistä 23 dollarilla feikki pro ohjaimen tulemaa. Arvostelujen perusteella pitäisi olla aikalailla 1:1 aidon kanssa.

  Viime yönä tuli myös korkattua Wolfenstein 2. Pakko sanoa että vaikka paljon on karsittu graafisesti niin silti todella nätiltä näyttää switchin omalla ruudulla. Kuitenkin pakko muistaa että melko vanhaa jo mobiilirautaa laitteessa.
  [​IMG]
   
 40. Tigerman82

  Tigerman82

  Viestejä:
  136
  Rekisteröitynyt:
  10.12.2016
  Mikäs se tällainen ohjain on? Ei liene kuitenkaan 8bitdo:n ohjain, muuten olisi hinnassa kymppi tai pari lisää? Ihan mielenkiinnosta kysyn, kun koitan pysyä ajan tasalla näistä ja olisihan se nyt hämmästyttävää, jos "aikalailla 1:1 aidon kanssa" kun kuitenkin Horit sun muutkaan brändinimet harvoin pystyvät samaan laatuun kuin Nintendon omat tuotteet (pl. Pro-ohjaimen D-pad). Itse asiassa en taida muistaa juuri millään alustalla tapausta, jossa alustan valmistajan ohjain jää laadussa kakkoseksi tai edes tasoihin 3rd party -ohjaimen kanssa.

  EDIT: Lienee tämä kyseessä? Ainakin ulkonäkö on käytännössä sama (joskin nuo grippikahvat ovat erilaiset ja ilmeisesti enemmän muoviset kuin antislip-tyyppiset) ja arvostelut kyllä hämmästyttävän positiiviset. Muutama ajatus...
  * Kuten arvelinkin, niin tällä ei saa Switchiä herätettyä (kuten ei 8bitdon ohjaimillakaan), joten pitää joko Switchiä tai sen virallisia ohjaimia kopeloida jotta pääsee pelailemaan
  * Akkukeston voi arvata olevan merkittävästi huonompi (Pro-ohjaimen akkuhan ei meinaa millään loppua)
  * Arvioissa mainittiin rätisevästä rumblesta ja mahd. löysästä USB-C -slotista

  EDIT2: Ko. Ali-putiikki myy myös paitsi NFC:lle niin myös Herätys-toiminnalla varustettua mallia. Mahtavaa! Mikäli OG Pro-ohjain menee rikki tai tulee tarvetta toiselle, niin ehdottomasti kokeilen tätä (vaikkei nyt brändivalmistaja olekaan), kun kerran noin paljon kehuttu.

  EDIT3: Hinta tosin menee jo sitten lähelle 45 euroa jopa tuossa tämän hetkisessä Alin alessa koskien siis tuota NFC wake-up -mallia. Oman virallisen Pro-ohjaimeni taisin ostaa aikoinaan Saksan Amazonista n. 50 eurolla, joten siinä mielessä tuota Alin versiosta ei kannata ostaa. Tietenkin jos ei tarvi NFC:tä (jota harva meistä tarvii) ja jaksaa vaivautua herättämään Switchin konsolin tai esim. Joy-conien kautta, niin tuo riisutumpi versio vaikuttaa hyvältä hankinnalta.
   
  Viimeksi muokattu: 30.08.2019
 41. Raxama

  Raxama Köyhä

  Viestejä:
  1 276
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Astral Chain on helvetin hyvä. Ennen julkasua oli vähän pientä pelkoa että se ite combat olis yhtä tylsää kun Nier Automatassa, ja hetken alkuun jopa näyttikin siltä ettei se kovin syvällistä ole. Onneks File 2 jälkeen alkoi homma vähän avautumaan ja Platinum on kyllä hyvän combatsysteemin saanu kehiteltyä tohon ainakin näin kolmen ekan tehtävän puolesta. Tutkiminenkin on yllättävän hauskaa ainakin vielä toistaseks, peli ei ainakaan liian vaikeita puzzleja oo heittänyt vielä eteen, pääosin pelkkää loogista päättelykykyä vaativia hommia mut ne tarjoaa just sopivan verran vaihtelua hommaan ettei toi combatti käy liian tylsäks. Erikoismaininta niille muksuille siellä katolla jotka heitti pientä arvotusta, se oli ihan hauska sivutehtävä.

  Tarina nyt ei toistaseks vakuuttanut, ihan kun ois jo saman nähny aikasemminkin alkuasetelmista päätellen. Omaat jonkin erikoiskyvyn millä oot muita ylempänä ja suurinpiirtein kaikki riippuu susta. Mukaan se kliseinen isukki ja sillä sitten onkin viimeistelty tää kliseiden sarja. Aikamoisia twistejä saa vetästä et tää tosta jotenkin muuttuu, mut pidetään kuitenkin avoin mieli, olihan Automatakin kahella ekalla routella (A ja B) hyvinkin lattea kokemus joka lähti kunnolla käyntiin vasta sen jälkeen.

  Jokatapauksessa pelaaminen on rautaa, tarina nyt taustalla toistaseks menee miten menee, ei sinällänsä haittaa oikeestaan kun se ite tekeminen on kunnossa. RE2, DMC5 ja Sekiron jälkeen on ollu vähän hiljasta näiden kiinnostavien julkasujen suhteen, mut tää kyllä osu oikeen mukavasti. Vahva suositus jos on pelaamisesta nykyhetkellä puutetta ja aikasemmat Platinumin/saman genren pelit on kelvannu.
   
  Donneri, boon, Merkath ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 42. Taizuuni

  Taizuuni Jai Bhole Ki! Team Stream Team Apex Legends Köyhä Team HFF

  Viestejä:
  637
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
   
 43. gtrwll

  gtrwll

  Viestejä:
  133
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2016
  Monolith Softin Soraya Saga oli myös retweetannut tuon Directin, joka taitaa olla aina merkki siitä että Directissä esitellään jotain minkä parissa hän on tehnyt töitä. En usko että tässä vaiheessa vielä tulee lisäinfoa BOTW2:sta, eli kyseessä voisi hyvin olla Monolithin uusi IP tai jatkoa Xenoblade-sarjaan.
   
 44. Taizuuni

  Taizuuni Jai Bhole Ki! Team Stream Team Apex Legends Köyhä Team HFF

  Viestejä:
  637
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Pitkäähän on huhuiltu Xenoblade Chronicles X switch porttia.
   
 45. gtrwll

  gtrwll

  Viestejä:
  133
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2016
  Toi ois itselle ehkä pieni pettymys, sillä X ei mielestäni ollut mitenkään erityinen, lähinnä ohuen tarinan vuoksi. Melkein jätin XC2:n hyllyyn sen takia

  Ja itse asiassa muistin väärin, Saga ei retweetannu E3:n Directia, BOTW2:sta työstää eri Monolithin tiimi.
   
 46. Taizuuni

  Taizuuni Jai Bhole Ki! Team Stream Team Apex Legends Köyhä Team HFF

  Viestejä:
  637
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  20 min niin alkaa.
   
  gtrwll tykkää tästä.
 47. Meik

  Meik

  Viestejä:
  342
  Rekisteröitynyt:
  23.12.2016
  Juma tuota Animal Crossingia! En malta odotella! Ylivoimaisesti odotetuin tekele Switchille tai oikeastaan millekkään alustalle :drool:
   
 48. Zat

  Zat

  Viestejä:
  1 718
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ja nyt tuli ne odotetut SNES-pelit Switch Online -valikoimaan.

  Tänään 5.9. pitäisi tulla tämmönen kasa:
  • Super Mario Kart
  • Kirby’s Dream Course
  • Super Mario World 2: Yoshi’s Island
  • F-Zero
  • The Legend of Zelda: A Link to the Past
  • Super Mario World
  • Star Fox
  • Stunt Race FX
  • Super Metroid
  • Kirby’s Dream Land 3
  • Pilotwings
  • Super Soccer
  • Super Tennis
  • Brawl Brothers
  • Demon’s Crest
  • Joe & Mac 2: Lost in the Tropics
  • Super E.D.F. Earth Defense Force
  • Super Puyo Puyo 2
  • Breath of Fire
  • Super Ghouls ’n Ghosts
   
 49. Taizuuni

  Taizuuni Jai Bhole Ki! Team Stream Team Apex Legends Köyhä Team HFF

  Viestejä:
  637
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Deadly premonition 2 ja Jedi outcast :geek:

  Ja tulihan se Xenoblade remake mutta olikin ensimmäinen osa. Ja ehkä ihan hyvä niin.
   
 50. Raxama

  Raxama Köyhä

  Viestejä:
  1 276
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Deadly Premonition 2, Xenoblade Definitive Edition ja Tokyo Mirage Sessions #FE. Wind Waker, Twilight Princess ja Xeno X jos sieltä valahtais viel Switchille niin ei tartteis enää harkita sen ostamista jollain satasen polkuhinnalla käytettynä. Mut ihan hyvä directi, Pokemon, Animal Crossing, Luigis Mansion ja Smash nyt ei oikeestaan pätkääkään kiinnosta. Shin Megami Tensei V jäi taas uupumaan, mut eiköhän siitä sit kuulla P5R julkasun jälkeen.