Yhdysvaltojen oikeusministeriö tutkii NVIDIAa markkina-aseman väärinkäytöstä

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 972
Yhdysvaltojen oikeusministeriö (DoJ, Department of Justice) on aloittanut tutkimaan NVIDIAa markkina-aseman väärinkäytöstä tekoälypiirien markkinoilla.
Ranskassa ollaan jo pidemmällä saman asian tiimoilta, sillä siellä paikalliset viranomaiset ovat aloittaneet jo oikeusprosessin NVIDIAa vastaan.

Reuters on pyytänyt NVIDIAlta kommenttia asiaan ja saanut vastauksen yhtiön edustajalta. NVIDIAn mukaan se on noudattanut lakeja erittäin tarkkaan ja tuoneet tuotteensa vapaasti kaikkien saataville, jotta asiakkaat voivat valita heille parhaan vaihtoehdon. Voit lukea suoran lainauksen alta.
We compete based on decades of investment and innovation, scrupulously adhering to all laws, making Nvidia openly available in every cloud and on-prem for every enterprise, and ensuring that customers can choose whatever solution is best for them.
Lähde: https://www.reuters.com/technology/...laints-rivals-information-reports-2024-08-02/
 

finWeazel

Chief Karpfen - ruoKalan C&R
Liittynyt
15.12.2019
Viestejä
8 446
Sellainen fiilis, että nyt kun googlella on saatu pää auki niin muutkin isot tekkifirmat saavat raippaa sormille. Google todettu monopoliksi(ei laitonta) ja käyttänyt monopoliasemaa väärin(laitonta). Lienee nvidian lisäksi tulessa ainakin meta, ehkä apple ja mahdollisesti moni muu.

“Google is a monopolist, and it has acted as one to maintain its monopoly,” Judge Amit P. Mehta of the U.S. District Court for the District of Columbia wrote in his judgment on Monday.

 
Liittynyt
01.01.2018
Viestejä
1 195
Missähän nvidia on ollut monopolistinen? Olisko muut hakukoneet muka saaneet merkittävää osuutta ilman googlen default maksuja.
 

finWeazel

Chief Karpfen - ruoKalan C&R
Liittynyt
15.12.2019
Viestejä
8 446
Missähän nvidia on ollut monopolistinen? Olisko muut hakukoneet muka saaneet merkittävää osuutta ilman googlen default maksuja.
Mun käsitys on, että nvidiaa tutkitaan väitteistä, että myyntipuolella tehdään piruuksia tyyliin "jos ette osta meidän verkkokortteja niin gpu:t ovat kalliimpia", "jos ostatte kilpailijan tuotetta niin gpu toimitukset teille tapahtuvat vasta jossain määrittelemättömässä tulevaisuudessa", "tapaus cuda, cuda lisenssit ja cuda tuki kilpailijoiden raudalle" jne. Tällä hetkellä asiaa tutkitaan. Nvidian kilpailijoilta ja asiakkailta kysellään tietoja ja todisteita mahdollisista nvidian rikkeistä.

Eiköhän noi asiat selviä aikanaan että löytyykö todisteita rikkeistä vai ei. Asia tosin ei ole niin yksinkertainen kun mun käsityksen mukaan amd esimerkiksi on tuotanto ei kysyntärajotteinen ja toisaalta pytorch on opensourcea ja siihen on olemassa muitakin backendeja kuin cuda.
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
17 973
Missähän nvidia on ollut monopolistinen?
Ei kai uutisessa sellaista väitetty, vaan markkina-aseman väärinkäyttöä. Toki väljempi ilmaisu, eikä "vaadi" monopolia että siihen voisi syyllistyä.


Olisko muut hakukoneet muka saaneet merkittävää osuutta ilman googlen default maksuja.
Googlen on saavuttanut hakokone asemansa mm sopimalla siitä että se on oletus hakukone. Suomen markkina Google jyräisi muuta länsi mailmaa aiemmin, mutta täälläkin oletushakukoneena asemansa sinetöi.
 
Liittynyt
13.03.2019
Viestejä
312
Mitenköhän tuo vaikuttaa Appleen? Ilmeisesti Apple saa n.20miljardia Googlelta per vuosi koska Google on asennettu hakukoneeksi Safarissa? Summana se on "vain" ~17% vuotuisesta liikevoitosta, mutta...

Toinen kysymys on joutuuko/alkaako Apple katselemaan vaihtoehtoja hakukoneeksi, mitään realistista vaihtoehtoa? OpenAI lanseeraamassa niiden hakukonetta ja firmoilla jo nyt yhteistyötä AIn saralla.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
249 005
Viestejä
4 344 571
Jäsenet
72 332
Uusin jäsen
iceage88

Hinta.fi

Ylös Bottom