Yhdysvaltalaisen limsan tilaaminen

Liittynyt
02.02.2017
Viestejä
515
Hartwall sekoittaa nykyään myös luvalla valmistamiinsa (ainakin Mountain Dew, Pepsi) limsoihin makeutusainetta ja on oletettavasti samalla laskenut "vakioversion" sokeripitoisuutta. Coca-Colaa valmistama Sinebrychoff saattaa seurata esimerkkiä, myös heillä erikoismaut ovat järjestään rajoitettu (parempiin myyviin?) light-versioihin. Dr. Pepperin saatavuus on Suomessa heikonlaista. En koe sokeria haitalliseksi kohtuukäytössä ja sokerittomat juomat kuitenkin aiheuttavat happohyökkäyksen, lisäksi makeutusaineiden vaikukset voivat olla vielä osin tuntemattomia.

PepsiCo'n ja Coca-Cola Companyn suurin markkina-alue on tietysti Yhdysvallat — kotimaassa tuotettua, maissisokerilla makeutettua limsaa voidaan pitää alkuperäisenä johtava tuotteena. Aion ainakin vertailla.

Suosittelen ainakin ruokosokerilla makeutettua Pepsiä ja vanilja-Coca-Colaa, jota ei lasipullossa tai tölkissä ole koskaan tainnut Suomesta saada.

verkkokauppa.com ja Urjalan makeistukku myyvät US-limonadeja (molemmissa tilauksiin noin viiden euron postit), muuten ei juuri ole tullut vastaan. K-kaupoissa on ollut yksittäisiä import-tölkkejä, mitään monipakkauksia ei tietääkseni.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 025
Jenkkiversioidenkin reseptit ovat muuttuvat jatkuvasti, eikä niissä ole mitään sen alkuperäisempää kuin suomiversioissa. Jos katsot nykyisiä reseptejä ja vertaat niitä 50-luvun, 60-luvun, 70-luvun, 80-luvun jne. resepteihin, niin huomaat että reseptit ovat eläneet jatkuvasti. Mikä niistä muka on se ”aito ja alkuperäinen”?

Ei noita aina ole HFCS:llä makeutettu - se on moderni ja tuoreehko suuntaus (johtuu varmaan maissin ylituotannosta johon on kannustettu tuotantotuilla ja bensan etanolivaatimuksilla).
 
Liittynyt
01.10.2017
Viestejä
257
maissisokerilla makeutettua limsaa voidaan pitää alkuperäisenä
Maissisokeri tuli mukaan limppareihin vasta myöhemmin; valtaisten tukiaisten, tuontitullien ja siitä seuranneen ylituotannon vuoksi. Coca-Cola vaihtoi ruokosokerista maissisokerisiirappiin 1980-luvun alussa, Pepsi samoin.
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
4 073
Tuosta tuli mieleen.
MEXICAN COKE IS A LIE - YouTube


e: eli suomeksi us tuotteet on olleet pitkään siirappituotteita ja alkuperäisiä sokerisia on toimitettu Meksikosta. Nykyisin meksiko juomissa lukee että sokeri vaikka on siirappia nekin,.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
02.02.2017
Viestejä
515
Jenkkiversioidenkin reseptit ovat muuttuvat jatkuvasti, eikä niissä ole mitään sen alkuperäisempää kuin suomiversioissa. Jos katsot nykyisiä reseptejä ja vertaat niitä 50-luvun, 60-luvun, 70-luvun, 80-luvun jne. resepteihin, niin huomaat että reseptit ovat eläneet jatkuvasti. Mikä niistä muka on se ”aito ja alkuperäinen”?

Ei noita aina ole HFCS:llä makeutettu - se on moderni ja tuoreehko suuntaus (johtuu varmaan maissin ylituotannosta johon on kannustettu tuotantotuilla ja bensan etanolivaatimuksilla).
Huono sanavalinta (poistettu), yritin viitata maailman suurimpien limsavalmistajien kotimaan tavaraan tuotteina, joille on tehty verrattain massiivinen (!) markkinatutkimus ja Suomen Hartwallin Pepsi Next -henkiset muutokset voivat olla vain paljon (!) harkitumpia.

Ero sokerin ja maissisokerin välillä tosin selvinnee kertamaistamisella, tai ainakin yhdellä 12-packilla.
 

demu

Conducător & Geniul din Carpați
Tukijäsen
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
4 403
Minä olen tilannut Europpalaisia / amerikkalaisia limppareita täältä.
Täälä myydään kohtuu edullisesti mm. saksalaista Mountain Dewiä (11,99€/24 tölkkiä), ja siinä on käytetty ainoastaan sokeria makeutusaineena. Saksa-Pepsiin on näköjään saatu jo E950 ja E955 mukaan.
Jenkkipepsiä toki löytyy myös Pepsi USA Made With Real Sugar (12 x 0,355 Liter cans).
Postikulut toki ovat jonkinmoisia (Suomeen € 19,04/20 Kg), mutta vastineeksi toimitus on tosi nopea.
 
Liittynyt
06.05.2018
Viestejä
997
Jenkkiversioidenkin reseptit ovat muuttuvat jatkuvasti, eikä niissä ole mitään sen alkuperäisempää kuin suomiversioissa. Jos katsot nykyisiä reseptejä ja vertaat niitä 50-luvun, 60-luvun, 70-luvun, 80-luvun jne. resepteihin, niin huomaat että reseptit ovat eläneet jatkuvasti. Mikä niistä muka on se ”aito ja alkuperäinen”?

Ei noita aina ole HFCS:llä makeutettu - se on moderni ja tuoreehko suuntaus (johtuu varmaan maissin ylituotannosta johon on kannustettu tuotantotuilla ja bensan etanolivaatimuksilla).
Juu tätä legendaa jossakin kohtaa pidettiin yllä, että ne maissisokeri versiot olisivat (lähimpänä) niitä aitoja alkuperäisiä reseptejä.

1666046092382.png


Sokerit nyt ylipäätänsä pahasta, mutta HFCS kyllä menee kaikista vaihtoehdoista kärkeen pahimpana.

 

Valtsu_82

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
12.03.2021
Viestejä
305
…sokerittomat juomat kuitenkin aiheuttavat happohyökkäyksen…
Minun ymmärtääkseni sokeri aiheuttaa sen happohyökkäyksen. Happo on niiden suussa elävien bakteerien aineenvaihduntatuote eli ne käyttävät sokeria ravinnoksi ja sivutuotteena sitten happamoittavat ympäristöä.
 
Liittynyt
30.06.2022
Viestejä
278
On se jumalauta kun täytyy väkisin tehdä epäterveellisestä herkuttelu tuotteesta "terveellisempi" vaikka makeutusaineet ovat melkoista myrkkyä ihmiselle isommissa määrissä tai jatkuvassa lievässäkin ylikäytössä. Ihan samalla tavalla kuin sokeri. Keinotekoiset myrkyt havaitsee heti ensimmäisen 1-2 lasillisen aikana. Jälkimaku yleensä vielä pahempi.
 
Liittynyt
02.02.2017
Viestejä
515
Minun ymmärtääkseni sokeri aiheuttaa sen happohyökkäyksen. Happo on niiden suussa elävien bakteerien aineenvaihduntatuote eli ne käyttävät sokeria ravinnoksi ja sivutuotteena sitten happamoittavat ympäristöä.
Yksityisellä hammaslääkäri painotti myös sokerittomien juomien aiheuttavan ja kunnallisella on usean kerran mainittu, että ainoastaan vesi ei happohyökkäystä tee.
 
Liittynyt
31.12.2017
Viestejä
56
Yksityisellä hammaslääkäri painotti myös sokerittomien juomien aiheuttavan ja kunnallisella on usean kerran mainittu, että ainoastaan vesi ei happohyökkäystä tee.
Sokerittomia varmasti painotetaan näissä siksi, koska niissä voi luonnostaan olla hedelmäsokeria tms. Hiilidioksidi pelkässä vedessä ei ainakaan ymmärtääkseni aiheuta happohyökkäystä, tämä selviää Googlella ja asiasta on tähän asti ollut samaa mieltä myös suuhygienisti jolla tapaan käydä.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 350
Ihmettelinkin kun pepsiin tehty rommikola maistui erilaiselta kuin ennen. Tietääpä jatkossa ottaa kilpailevan tuotteen kaupan hyllystä.
Mielestäni Cokis Zero on ihan ok sellaisenaan, mutta ei nuo "keinotekoisesti makeutetut" kyllä tunnu sopivan mikserinä minkään viinan kanssa. No tähän auttaa kun ottaa viinan viinana :cigar2:
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
240 196
Viestejä
4 194 495
Jäsenet
70 870
Uusin jäsen
liianvanha

Hinta.fi

Ylös Bottom