Todennäköisesti tällä on merkitystä nopeuden suhteen. Käy lataamassa Lighthouse plugari niin näet mitkä tiedostot vie aikaa.
Lighthouse | Tools for Web Developers | Google Developers
Teeman mukana tulee mm SwiperJs mitä en ainakaan nopeasti löytänyt sivulta käytöstä, teema on muutakin kuin pelkkä CSS. Sivulle ladataan myös jQuery ja Bootstrapilta paljon tauhkaa mitä ei käytetä. jQuerya ei tänä päivänä tarvitse ja Bootstrapista ei tarvitse tarjoilla kokonaan vaan ottaa siitä vain tarvitut palat.
Ystävä hyvä, olet ymmärtänyt väärin, mitä tarkoitetaan turhalla. Vai oliko se joku toinen henkilö, joka ehdotti koko tiedoston poiston. Niin ei tule tehdä, sillä sitten sivusto on totaalisen rikki.
Se, että ilmoitetaan tietty tiedosto, ei tarkoita, että tiedosto itsessään on turha, vaan sen sisällä on paljon turhaa. Jokainen WordPress teema luo jokaiselle sivustolle automaattisesti hyvin paljon turhaa CSS:ää ja JS:ää. Näin siksi, että teema määrittää, miten WordPressin jokainen vakiolisuke pitää näkyä ja toimia. Sen lisäksi teema määrittää omia lisukkeitaan ja niille CSS:ää ja JS:ää. Nettisivujen rakentaja ei koskaan käytä kuin vain osan määritellystä CSS:tä ja JS:stä.
Tajusin, että strategia on p***stä. Luomalla lapsiteeman, sivuston ylläpitällä on mahdollisuus siivota turhat pois. Ilman lapsiteemaa siivoamiseen ei pidä ryhtyä, sillä muutokset häviävät teeman päivityksen yhteydessä.
Järkevä strategia olisi, että CSS ja JS otetaan käyttöön sen mukaan kuin niitä tarvitaan. Osaan kyllä siivota CSS:ää, mutta kun osasta CSS:ää on ihan pihalla, mihin sitä käytetään, ei uskalla siivota niin paljon kuin voisi. JS:ään en uskalla koskea lainkaan.
Kolmas seikka on oma php-koodaukseni väärät strategiat. Yksi perustavalaatuinen ongelma itse ylläpidettävän ja WordPress.comin maksullisen palvelun välillä on lisukkeiden hallinta. Maksullisessa palvelussa on hyvä lisukkeiden hallinta sen suhteen, mikä lisuke näkyy milläkin sivulla. Tällaista ei ole oletuksena lainkaan itse hallinnoidulla sivustolla. Tätä varten on lisäosia, mutta ne eivät ole yhtä käteviä kuin maksullisen palvelun tuoma systeemi. Näkyvyttä ei monessa tapauksessa voi hallita muuten, kuin kysymällä, onko selain tietyillä sivuilla vai e.
Siinä kysellään, onko osoite
https://www.sanaristikot.net/...
Joka lisukkeella on omia tällaisia
Aiheuttaako tällainen kyseleminen ongelman?
Jos aiheuttaa, olen vähän pulassa, sillä loogiset kyselyt is_page,!is_page jne.eivät erottele sivuja riittävästi toisistaan. CSS:ssä voi osan hallita display:none avulla, mutta sekään ei kata kaikkia tilanteita. Jos haluaa kohdentaa just oikein, pitää laittaa joillekin sivulistat.