Windows 10:n keräämät telemetriatiedot kolmansille osapuolille?

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 574
http://www.mikrobitti.fi/2016/11/mi...apuolen-kanssa-windows-10n-telemetriatietoja/
MikroBitti sanoi:
MICROSOFT JAKAA WINDOWS 10:N TELEMETRIATIETOJA KOLMANNEN OSAPUOLEN KANSSA

TIMO TAMMINEN
25.11.2016


Microsoft ja tietoturvayhtiö FireEye ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka hyödyttää molempia osapuolia.

Microsoft saa sopimuksen kautta käyttöönsä FireEyen kehittämän iSIGHT Threat Intelligence -teknologian, jonka Redmondin jätti voi sisällyttää omaan Windows Defender Advanced Threat Protection -palveluun.

Kyseessä on yrityksille tarjottava lisäpalvelu, joka helpottaa yritysten mahdollisuuksia havaita, poistaa ja vastata kehittyneempiin tietoturvauhkiin,Betanews kirjoittaa.

Windows 10 kerää telemetriatietoja käyttäjänsä tietokoneesta. Microsoft kiistää, että tarkoituksena olisi kerätä käyttäjän tunnistamiseen johtavia tietoja, mutta tämä on kuitenkin mahdollista, mikäli telemetriatietojen lähetyksen asetukseksi on valittu täysi.

Täysien telemetriatietojen lähetys on oletusarvoinen asetus Windows 10:n Home- sekä Pro-versioissa.

Windows 10:n tarvetta juoruta Microsoftin kanssa voit vähentää näitä ohjeita seuraamalla. Vastaavanlaisia telemetriatietoja kerääviä toimintoja on ujutettu myös osaksi Windows 7- ja 8.1 -käyttöjärjestelmiä erillisten päivitysten kautta. Ohjeet näiden päivitysten poistoon löydät täältä.

Oletusarvoisesti Microsoft kerää telemetriatietoja liittyen käyttäjän käyttämiin sovelluksiin, niiden toimintaan sekä käyttöjärjestelmän virhetilanteisiin. Toistaiseksi ei ole tiedossa, minkälaista telemetriatietoa Microsoft on sitoutunut jakamaan FireEyen kanssa solmimansa sopimuksen seurauksena.
http://www.mikrobitti.fi/2016/11/microsoft-windows-10-telemetriatiedot-eivat-lahde-mihinkaan/
MikroBitti sanoi:
MICROSOFT: WINDOWS 10 -TELEMETRIATIEDOT EIVÄT LÄHDE MIHINKÄÄN

TIMO TAMMINEN
19 TUNTIA SITTEN


Microsoftin mukaan sen ja tietoturvayhiö FireEyen solmima yhteistyösopimus ei tarkoita sitä, että Redmondin jätti jakaisi Windows 10 -käyttäjistä keräämäänsä telemetriatietoja muiden kanssa.

Kirjoitimme aiemmin, että Microsoft saattaa alkaa jakaa Windows 10 -käyttöjärjestelmän käyttäjistä keräämäänsä telemetriatietoa FireEyen kanssa. Microsoftin edustajan mukaan tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa.

Microsoft aikoo lisensoida FireEyen kehittämää iSIGHT Intelligence -teknologiaa parantamaan omaa yrityskäyttäjille suunnattua Windows Defender Advanced Threat Protection -tietoturvaohjelmaansa.

Sopimukseen ei kuitenkaan Microsoftin mukaan kuulu se, että Windows 10:stä kerättyä telemetriatietoa jaettaisiin muiden kanssa. Windows 10 kerää käyttöjärjestelmän käytöstä tietoa, jonka se lähettää Microsoftille.

Yhtiölle välitetty tieto on kuitenkin salattua ja anonymisoitua ja siihen pääsevät käsiksi vain Microsoftin ohjelmistokehittäjät, jotka käyttävät tietoa parantaakseen Windows 10 -käyttökokemusta, Softpedia kirjoittaa.

Tässä vielä koottuna, mitä kaikkea tietoja Microsoft kerää:
Kuinka käytämme henkilökohtaisia tietoja

Microsoft käyttää keräämiään tietoja kolmeen alla tarkemmin kuvattuun perustarkoitukseen: (1) liiketoimintansa tarpeisiin ja tarjoamiensa tuotteiden toimittamiseen, parantamiseen ja mukauttamiseen, (2) viestien, mukaan lukien markkinointiviestit, lähettämiseen ja (3) mainosten näyttämiseen.
  • Liiketoimintatehtävät. Käytämme tietoja sellaisten koosteanalyysien ja liiketoimintatietojen hallinnan kehittämiseen, joiden avulla voimme harjoittaa ja suojata liiketoimintaamme, tehdä harkittuja päätöksiä ja luoda raportteja liiketoimintamme tehokkuudesta.
  • Viestintä. Käytämme keräämiämme tietoja viestien lähettämiseen ja mukauttamiseen. Saatamme esimerkiksi ottaa sinuun yhteyttä sähköpostitse tai muilla tavoin ilmoittaaksemme sinulle tilauksesi lähestyvästä päättymisestä, saatavilla olevista turvallisuuspäivityksistä tai verkko-ostoskorissasi olevista kohteista...
  • Mainonta. Mainonnalla tuetaan useita tuotteitamme. Jaamme keräämämme tiedot AOL:n ja AppNexusin kaltaisten kolmansien osapuolten kanssa, jotta ne pystyvät valitsemaan ja näyttämään jotkin sivustoissamme ja sovelluksissamme olevat mainokset, kuten myös näiden kumppaneiden palvelemien muiden sivustojen ja sovellusten kanssa. Näkemäsi mainokset voidaan valita sijainnin, hakujen tai katseltujen sisältöjen perusteella. Muut mainokset kohdennetaan todennäköisten kiinnostuksen kohteiden tai muiden niiden tietojen perusteella, joita saamme sinusta ajan kuluessa demografiatietojen, hakukyselyjen, kiinnostuksen kohteiden ja suosikkien, sivustojen ja sovellusten käyttötietojen sekä sijaintitietojen avulla. Tässä tietosuojalausekkeessa kutsumme tätä mainontaa kiinnostuksen kohteisiin perustuvaksi mainonnaksi. Kiinnostuksen kohteisiin perustuvan mainonnan toimittamiseksi yhdistämme laitteeseen lisätyt evästeet keräämiimme tietoihin (kuten IP-osoitteeseen), kun selaimesi on yhteydessä sivustoihimme.
Syitä siihen, miksi jaamme henkilökohtaisia tietoja

Lisäksi jaamme henkilökohtaisia tietoja Microsoftin valvomien konserniyhtiöiden ja tytäryhtiöiden välillä. Jaamme henkilökohtaisia tietoja myös puolestamme toimivien toimittajien tai edustajien kanssa tässä lausekkeessa kuvattuihin tarkoituksiin. Esimerkiksi yritykset, jotka olemme palkanneet tarjoamaan asiakaspalvelutukea tai avustamaan järjestelmiemme ja palveluidemme suojaamisessa ja varmistamisessa, voivat tarvita pääsyä henkilökohtaisiin tietoihin kyseisten toimien suorittamista varten. Tällaisissa tapauksissa näiden yritysten tulee noudattaa tietosuoja- ja turvallisuusvaatimuksiamme, eivätkä ne saa käyttää meiltä saamiaan henkilökohtaisia tietoja mihinkään muuhun tarkoitukseen. Voimme myös paljastaa henkilökohtaisia tietoja osana yrityksen liiketapahtumaa, kuten fuusiota tai omaisuuden myyntiä.

Tiivistettynä:

  • Keräämme etunimi- ja sukunimi- sekä sähköpostiosoite-, postiosoite-, puhelinnumero- ja muut vastaavat yhteystiedot.
  • Käräämme salasanat, salasanavihjeet ja muut vastaavat turvallisuustiedot
  • Keräämme sinusta ikä-, sukupuoli-, maa- ja oletuskieleen liittyviä tietoja
  • Keräämme tietoja mielenkiintosi kohteista ja suosikeistasi
  • Keräämme tietoa mitä ominaisuuksia käytät, mitä asioita ostat, millä Internet-sivustoilla vierailet ja mitähakutermejä käytät. Niissä on myös tietoja laitteestasi mukaan lukien IP-osoite, laitetunnisteet,seutu- ja kieliasetukset sekä tietoja verkosta, käyttöjärjestelmästä, selaimesta tai muista ohjelmistoista
  • Keräämme tietoja yhteystiedoistasi ja suhteistasi
  • Keräämme tietoja sijainnistasi
  • Keräämme tarvittaessa kommunikaatiosi ja tiedostojesi sisällön
  • Keräämme tietoa sähköpostin aiherivi ja teksti
  • Keräämme tietoa pikaviestin teksti tai muu sisältö
  • Keräämme tietoa videoviestin ääni- ja kuvanauhoite
  • Keräämme tietoa vastaanottamasi ääniviestin tai sanelemasi tekstiviestin
  • Kirjoittamasi teksti lähetetään Microsoftille 30 minuutin välein, kirjoitat tekstiäsi millä ohjelmalla tahansa. Kirjoitat esimerkiksi "karjalanpiirakka" saat luultavasti seuraavana päivänä mainoksia karjalanpiirakoista.
Lähde: https://privacy.microsoft.com/fi-fi/privacystatement#

Mitä mieltä? Pitäisikö käyttäjän olla huolissaan?
 
Microsoftiin ei ole voinut luottaa vuosikausiin. Itse siirryin ajat sitten jo pois MS:n leiristä kun kävi ilmi että Microsoftin käyttöjärjestelmän mukana tuli takaovia DRM-sovellusten valmistajille, että nämä voisivat kiertää joitain tietoturvarajoituksia jotka ovat käyttäjien ja järjestelmän suojana olemassa. Tässävaiheessa oli jo selvää että loppukäyttäjän oikeudet ovat kaupan kenelle vaan joka on valmis siitä maksamaan, ja meno on sen jälkeen mennyt vain pahemmaksi.

Microsoft on käyttäjän vihollinen.
 
Ihan samanlaiset kuin facebook whatsapp google yms. outoa jopa, että vain microsoftin kohdalla on näin iso haloo. nämähän vieläpä tulee pahenemaan ttip sopimuksen myötä, kun euroopan mahdollisuudet rajoittaa globaalien yritysten toimintaa.
 
Eipä tälle suuntaukselle kovinkaan paljon voi, ellei halua sitten olla koko ajan tukkimassa eri tietojen keruuta/lähettämistä. Itse keskityn mieluummin käyttöön, ja ymmärrän mitä tämä merkitsee esim. Googlen "ilmaisten" palveluiden kanssa :( Google tietää minne seuraavan lääkärin ajan varasin juuri. Näkevät kaikki kuvani, koska pidän oikeasi kovasti Google Kuvat -palvelusta liian paljon. Noin niin kuin esimerkiksi. Ja sitten mitä lie kaikkea W10 kerää. Ei jaksa kun on hommaa tehtävänä :dead:

En vähättele ongelmaa, mutta en voi alkaa joka asiasta kantamaan huolta normaalin käyttöni häiriintymättä. Tämmöiseksi tämä mualima on nyt mennyt ja menossa yhä enemmän IMO.:grumpy:
 
"FireEye, Inc. (NASDAQ: FEYE), the intelligence-led security company, today announced FireEye iSIGHT® Intelligence is now accessible to Microsoft customers through Windows Defender Advanced Threat Protection (WDATP), a new service that helps enterprises detect, investigate, and respond to advanced attacks on their networks. As part of their subscription to WDATP, Microsoft enterprise customers gain valuable insight about the threat actors that are targeting them, helping improve their security posture and prioritize identified threats strengthening their overall situational awareness."

Tästä on nyt nettitoimittaja päätellyt että kaiken datan täytyy mennä jonnekin mysteerifirmaan?
 
Tästä on nyt nettitoimittaja päätellyt että kaiken datan täytyy mennä jonnekin mysteerifirmaan?
Sen takia laitoin myös jälkimmäisen uutisen, jossa toimittaja ottaa vähän takapakkia.
Eipä tälle suuntaukselle kovinkaan paljon voi, ellei halua sitten olla koko ajan tukkimassa eri tietojen keruuta/lähettämistä. Itse keskityn mieluummin käyttöön, ja ymmärrän mitä tämä merkitsee esim. Googlen "ilmaisten" palveluiden kanssa :( Google tietää minne seuraavan lääkärin ajan varasin juuri. Näkevät kaikki kuvani, koska pidän oikeasi kovasti Google Kuvat -palvelusta liian paljon. Noin niin kuin esimerkiksi. Ja sitten mitä lie kaikkea W10 kerää. Ei jaksa kun on hommaa tehtävänä :dead:

En vähättele ongelmaa, mutta en voi alkaa joka asiasta kantamaan huolta normaalin käyttöni häiriintymättä. Tämmöiseksi tämä mualima on nyt mennyt ja menossa yhä enemmän IMO.:grumpy:
Tätä olen itsekin miettinyt paljon. Miksi niiden ehtojen täytyy olla kilometrin mittaisia koukerotekstejä, joista käyttäjä ei ota selvää ilman tuntien perehtymistä. Tästä asiasta oli juttua MTV3:n kymppiuutisissa 27.11. (kohdasta 08:01 alkaen). Tähän tarvittaisiin asennemuutosta kaikilta yrityksiltä, etenkin suurilta. Eihän siinä ole mitään järkeä, että tarvitaan melkeinpä lakimies asioiden tulkkaamiseen.
 
Viimeksi muokattu:
Löytyisi jotain ymmärrystä, jos tuo olisi vapaaehtoista ja siitä pystyisi parilla klikkauksella luopumaan niin halutessaan (nythän tuo ei ole mahdollista riittävästi ja lisäksi Windowsin päivitykset voivat laittaa asetuksia takaisin päälle). Haluaisin käyttää jotain muuta käyttöjärjestelmää kuin Windows, mutta se ei vain ole onnistunut vaikka yrittänyt on, joten kolmansien osapuolien softilla pyrkii hillitsemään Microsoftia. Enkä käytä mitään heidän tilejään kympin kanssa. Kyllä tähänkin pitäisi jotain järkeä saada aikaiseksi, kuten FlyingAntero tuosta jo sanoi, ettei tarvitsisi palkata lakimiestä lukemaan sopimuksia läpi ennen kuin klikkaa OK.
 
Lakitekstiin varmaan vaikuttaa lainsäädäntö, korporaation lakimiehet muotoilee tekstit niin, että saadaan firman selusta turvattua oikeussaleissa mahdollisimman tehokkaasti.
 
Lakitekstiin varmaan vaikuttaa lainsäädäntö, korporaation lakimiehet muotoilee tekstit niin, että saadaan firman selusta turvattua oikeussaleissa mahdollisimman tehokkaasti.
Tässä piilee yksi ongelma. Millaisia asioita noilla lakiteksteillä sitten turvataan? Suuri osa Microsoftin tiedonkeruusta on toimintojen ylläpitämistä ja kehittämistä (bugi raportit jne.) mutta paljon kerätään tietoa myös markkinointia varten. Missä menee minkäkin tiedonkeruun raja? Milloin tietojen kerääminen on anonyymiä? Onko se oletuksena anonyymiä? Kuinka tarkkaan meihin kohdennetaan käytön perusteella kerättyä tietoa mainonnassa? Ei tavallinen käyttäjä ymmärrä näitä ehtoja lukemalla. Yritykset voisivat tehdä läpinäkyvämpiä tiivistettyjä versioita.
 
Tässä piilee yksi ongelma. Millaisia asioita noilla lakiteksteillä sitten turvataan? Suuri osa Microsoftin tiedonkeruusta on toimintojen ylläpitämistä ja kehittämistä (bugi raportit jne.) mutta paljon kerätään tietoa myös markkinointia varten. Missä menee minkäkin tiedonkeruun raja? Milloin tietojen kerääminen on anonyymiä? Onko se oletuksena anonyymiä? Kuinka tarkkaan meihin kohdennetaan käytön perusteella kerättyä tietoa mainonnassa? Ei tavallinen käyttäjä ymmärrä näitä ehtoja lukemalla. Yritykset voisivat tehdä läpinäkyvämpiä tiivistettyjä versioita.

Ettei kukaan pääse haastamaan oikeuteen yhtään mistään. Monet noista sopimusehdoista vaikuttaa olevan aika yleisiä yada yada settejä jolla katetaan kaikki kerralla, jos yrittää katsoa jonkun tietyn palvelun ehtoja niin menee yleensä sen firman johonkin yleiseen sopimusehtoon.
 
Aika hyvin pystyy hillitsemään vakoilua kun ei käytä Win 10 ja muitakaan palveluita eikä älypuhelimia muuhun kuin päivitykseen yms.
Ja tietenkään ei omalla nimellä millään laitteella eikä millään palvelulla.
Aivan hyvin pystyy kaiken silti tekemään jos vain jaksaa tutkia miten se onnistuu.
 
Onhan tällainen touhu täysin perseestä, mutta itse en jaksa enää moisten takia yöuniani menettää. Jos haluavat tonkia mitä teen ja mitä koneellani säilön, niin katsokoon. Sama se on Googlen palveluissa ja Facebook/Whatsapp puolella. Valintakysymyksiä siis. Jos nykymaailmassa haluaa itsensä pitää täysin ulkona muiden valvonnasta, on pakko lopettaa tietotekniikan käyttö (älypuhelimet, PC:eet Windowssilla yms). Paskamaista mutta mitään sille ei voida nyt eikä tulevaisuudessa.
 
Aika hyvin pystyy hillitsemään vakoilua kun ei käytä Win 10 ja muitakaan palveluita eikä älypuhelimia muuhun kuin päivitykseen yms.
Ja tietenkään ei omalla nimellä millään laitteella eikä millään palvelulla.
Aivan hyvin pystyy kaiken silti tekemään jos vain jaksaa tutkia miten se onnistuu.

Kyllä varmasti näinkin voi toimia mutta valitettavasti mikkisofta ja guugle yms. ovat tehneet palveluistaan niin houkuttavia ja helppoja(?) käyttää, että käyttäjä hyväksyy hiljaisesti heistä kerättävän tiedon. Itsellä on vieläkin takaraivossa käsitys että on hyvä varmuuskopioida esimerkiksi kuvat vaikka kahteen paikkaan. Ja kun puhelin tekee sen vieläpä automaattisesti. Enää en jaksa pitää foliohattua päässä ja tehdä kaikkea itse, vaan hyväksyn tiedon keräämisen ja annan tietokoneen tehdä sen automaattisesti. En tietenkään pidä siitä että tietojani kerätään, ja pyrin joillakin pienillä toimilla vähentää tätä tiedon keruuta. Mutta turhaa taistella tuulimyllyjä vastaan.
 
Ettei kukaan pääse haastamaan oikeuteen yhtään mistään. Monet noista sopimusehdoista vaikuttaa olevan aika yleisiä yada yada settejä jolla katetaan kaikki kerralla, jos yrittää katsoa jonkun tietyn palvelun ehtoja niin menee yleensä sen firman johonkin yleiseen sopimusehtoon.
S-ryhmän tapaus osoitti, että yritykset eivät välttämättä tiedä itsekään, miten kerättyä tietoa aikovat käyttää. Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnion mukaan yritykset katsovat nyt, kuinka pitkälle rajoja voi venyttää tietoja kerättäessä ennen kuin EU:n uusi asetus astuu voimaan. Minusta tuollainen trendi on huolestuttavaa. Lähteet:
 
Kyllä varmasti näinkin voi toimia mutta valitettavasti mikkisofta ja guugle yms. ovat tehneet palveluistaan niin houkuttavia ja helppoja(?) käyttää, että käyttäjä hyväksyy hiljaisesti heistä kerättävän tiedon. Itsellä on vieläkin takaraivossa käsitys että on hyvä varmuuskopioida esimerkiksi kuvat vaikka kahteen paikkaan. Ja kun puhelin tekee sen vieläpä automaattisesti. Enää en jaksa pitää foliohattua päässä ja tehdä kaikkea itse, vaan hyväksyn tiedon keräämisen ja annan tietokoneen tehdä sen automaattisesti. En tietenkään pidä siitä että tietojani kerätään, ja pyrin joillakin pienillä toimilla vähentää tätä tiedon keruuta. Mutta turhaa taistella tuulimyllyjä vastaan.

Kannattaa se silti aina taistella, ja onhan se mukavampaa kun tietää, että jossain yhdistelevät vaikkapa "Härski Hartikaisen ja Obi-Wan Kenobin" jatkuvasti muuttuvia nimiä ja tietoja. :D
 
Yllättyneitä olivat
-
-
-
sekä
-
-
-
 
Ihan samanlaiset kuin facebook whatsapp google yms. outoa jopa, että vain microsoftin kohdalla on näin iso haloo. nämähän vieläpä tulee pahenemaan ttip sopimuksen myötä, kun euroopan mahdollisuudet rajoittaa globaalien yritysten toimintaa.

Windowsin urkintatoiminnoilla voidaan periaatteessa kerätä tietoa kaikesta, mitä koneella tehdään. Googlen, Facebookin ym. palveluiden tiedonkeruu on paljon kapea-alaisempaa.
 
Jo pelkästään toteamus, että tietoja kerätään, pitäisi herättää aatoksen yksityisyydestä. Totta tuokin, etä useat eivät välitä heistä kerätyistä muruista, mutta niistä kertyy melkoinen tietomäärä. Ja tieto on nykyisin kauppatavaraa ja tähän pitää saada tolkku ja piste. Vapaakauppa usa:n kanssa veisi loputkin yksityisyydestä ja roskapostit vain lisääntyisi. Ja nua copyrightit on kyll nii kiemuraisia, että niistä ei tasan tallaaja tajua mihin on suostunut.
 
Ihan samanlaiset kuin facebook whatsapp google yms. outoa jopa, että vain microsoftin kohdalla on näin iso haloo. nämähän vieläpä tulee pahenemaan ttip sopimuksen myötä, kun euroopan mahdollisuudet rajoittaa globaalien yritysten toimintaa.
Ero on siinä, että siinä missä ilman Facebookia, Googlea tai Whatsappia on kovasti helppo elää ja ostaa puhelin / tietokone, niin ilman Windowssia koneen ostaminen on kovin vaikeaa. Paria erittäin hankalasti löydettävää linux-konetta ja Mäkkejä lukuunottamatta Windows tulee esiasennettuna aina...

No, älypuhelin on jo vähän vaikeampi, mutta iPhone sentään on aika mainstream-vehje verrattuna Mac tietokoneisiin.
 
No en nyt sanoisi, että ilman Googlea on helppo elää tai että sen keräämä tieto olisi kovin kapea-alaista. Enemmänkin sisältää kaiken olennaisen.
 
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/1...elutietoja-nain-meista-rakennetaan-profiileja

"Kaikki kietoutuu tänä päivänä sen ympärille, että verkkokäyttäytymisestä on mahdollista kerätä dataa ilmaiseksi ja huomaamatta valtavia määriä. Dataa todellakin tuotetaan niin paljon, että maallikon on mahdotonta hahmottaa määrää; IBM:n mukaan 2,5 triljoonaa (kahdeksantoista nollaa) bittiä päivässä."
 
No en nyt sanoisi, että ilman Googlea on helppo elää tai että sen keräämä tieto olisi kovin kapea-alaista. Enemmänkin sisältää kaiken olennaisen.
No, googlen mainosträcker-pikselit ovat tosiaan kaikkialla, joten niitä ei pääse pakoon, mutta ilman gmailia, androidia tai chromea tulee vielä helposti toimeen.
 
Itseäni ei myöskään ole koskaan nämä tiedonkeruut hetkäyttäneet. Jotkut ihmiset nykymaailmassa vain tekevät kärpäsestä härkäsen. Ihan kuin MS tai keille he nyt sattuisivatkaan tiedot lähettämään, tulisivat päivittäin koputtelemaan ovelle, tarjoten jotain tuotetta joka tunti tai jotain vastaavaa.
 
Kumma kyllä win10 puhelimella kun puhui, niin ei tullut facebookissa puhuttujen aiheiden mukaan mainontaa.
Nyt Androidin kanssa kyllä. Kannattaa kokeilla vaikka kuinka paljon jo puheluistakin kerätään dataa. Edellinen luuri oli 1520win10
ja olisi vieläkin jos ei olisi lahonnut suoritin siitä. Sekin on jännä, kun käyttää edgeä(on ihan paska), niin kerättävä datamäärä on pienempi, kuin firefoxilla tahi chromella.

Kyllä kai pitää foliohattu pistää syvälle päähän, sammuttaa kaikki sähkövimpaimet, Käydä ostaas käteisellä pakettiautollinen säilykkeitä ja mennä kellariin piiloon. :rofl:
 
Suosittelen katsomaan Terms and Conditions May Apply -dokumentin. Löytyy Netflixistä ja Youtubesta. Tässäkin kannattaa muistaa lähdekriittisyys mutta dokumentin esille tuomat pointit ovat mielestäni hyviä. Niitä kannattaa itsekseen pohdiskella ja sen pohjalta miettiä suhtautumistaan näihin asioihin.
 
Ei kaikilla tiedonkeruu hetkauta. No kohtahan sekin nähdään kun hoivarobotit tulevat ja yksityisyydestä alkaa isompaa keskustelua:

http://areena.yle.fi/1-3730428

http://yle.fi/uutiset/3-8041163

"Varsinaista läpimurtoa palveluroboteille odotetaan tämän vuosikymmenen loppuun mennessä, sillä alan kehitystyötä tehdään tällä hetkellä paljon. Pieskän mukaan esimerkiksi isoista toimijoista Google panostaa robotiikkaan."
 
Varmaan lähinnä nauravat että vittu mikä pornohiiri.. :D

Sinänsä kun ei mitään salattavaa ole ja ei mitään laitonta puuhastele, niin itselle on aivan se ja sama jos seuraavat. Tekeehän kaikki sometkin ja älypuhelimet tuota. :btooth:
"Mainostajia kiinnostaa, mikä sinua kiinnostaa. Ei se, kuka olet."

Dataa kerätään ja käsitellään niin moniulotteisesti, ettei sitä edes tahdo ymmärtää. Dragon agen linkkaaman artikkelin avulla tätä kykenee vähän paremmin hahmottamaan. Pelottavaa tässä on se, että yrikset kykenevät luomaan ihmisistä todella yksityiskohtaisia profiileja yhdistelemällä keräämänsä dataa. Myös anonyymina kerätty data voidaan yhdistää tiettyyn henkilöön hyvin nopeasti, kun dataa on riittävästi.

17-6248757de5f34b716e.jpg


Kun yhdellä yrityksellä on tiedot sinusta Facebookin, Googlen ja Microsoftin kaltaisten yrityten kautta, niin tämä yritys tietää sinusta käytännössä kaiken. Eikä se datan käyttö lopu vain mainontaan vaan tälläkin hetkellä on yrityksiä, jotka myyvät yritys B:lle valmiita profiileja henkilöistä. Yritys B voi käyttää näitä hyväksi esim. työntekijärekrytoinnin yhteydessä. Siinä vaiheessa kerätyllä datalla alkaakin olla jo isoja merkityksiä eikä sinulla ole mahdollisuutta poistaa tätä dataa mistään.

Tässä vielä havainnollistettuna, kuinka dataa käsitellään mainonnassa:
display-advertising-technology-landscape_502919a4078a7.jpeg
 
Varmaan lähinnä nauravat että vittu mikä pornohiiri.. :D

Sinänsä kun ei mitään salattavaa ole ja ei mitään laitonta puuhastele, niin itselle on aivan se ja sama jos seuraavat. Tekeehän kaikki sometkin ja älypuhelimet tuota. :btooth:
Microsoftilta hei, ilmoititte ettei teitä kiinnosta yksityisyys, joten päätimme asentaa asuntonne jokaiseen tilaan kamerat sekä näytöt joista näette teitä kiinnostavia yhteistyökumppaneidemme mainoksia ja muuta viestintää. Näyttöjä ja kameroita hallitaan etänä, niitä ei voi itse sammuttaa. Samalla asensimme puhelimeenne ja tietokoneellenne ohjelmistot, joilla seuraamme teidän jokaista viestiänne, puheluanne sekä muuta viestintää ja käyttäytymistä. Tietoja tullaan käyttämään Microsoftilla tuotteiden parantamiseksi ja luovuttamaan myös kolmansille osapuolille. Näistä ei ole mahdollista kieltäytyä.

Kiitos että valitsitte Microsoftin We See You -palvelun loppuelämänne kumppaniksi, tähän sopimukseen sisältyvät myös lapsenne ja heidän lapsensa.
 
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/1...elutietoja-nain-meista-rakennetaan-profiileja

"Kaikki kietoutuu tänä päivänä sen ympärille, että verkkokäyttäytymisestä on mahdollista kerätä dataa ilmaiseksi ja huomaamatta valtavia määriä. Dataa todellakin tuotetaan niin paljon, että maallikon on mahdotonta hahmottaa määrää; IBM:n mukaan 2,5 triljoonaa (kahdeksantoista nollaa) bittiä päivässä."

Suomalaisetkin yritykset pärjää silloin kun ovat mukana tietojen keruu bisneksessä.
http://www.kaleva.fi/uutiset/talous...elluksen-tuotekehitys-tehdaan-oulussa/746152/
 
Dual boot, toinen käyttis aina hibernateen, on varmaan aika nopiaa vaihto SSD:llä. Toinen vaihtoehto, tai lisä on VirtualBoxissa ajaa winkkaria niille muutamalle ohjelmalle joita et saa linuxiin.
 
Entäpä jos telemetriasta ulisemisen sijaan lopettaisitte sen Windowsin käytön? :rolleyes:
No mutta tällähän estäisi vain pientä osaa seurantaa. Seurantaa ja profilointia tapahtuu kuitenkin pitkin nettiä ja netin ulkopuolellakin sen verran paljon, että ei taida olla ihan tervettä elämää, jos pyrkisi välttämään kaiken seurannan.
 
No, googlen mainosträcker-pikselit ovat tosiaan kaikkialla, joten niitä ei pääse pakoon, mutta ilman gmailia, androidia tai chromea tulee vielä helposti toimeen.

Ja se hakukone, toki anonyymejä yms hakukoneita on mutta niissä tulokset tuntuu olevan aikalailla skeidaa vs Googlen omaan henkilökontekstiin pureskelema sisältö.
 
Mielestäni aina pitää olla huolissaan tiedonkeruusta, "mistä/mitä kerätään", "mihin sitä käytetään" ja "mihin tieto päätyy".(Vaikea uskoa, että kaikki kerätty tieto on vain kohdennettua markkinointia varten tai meidän mielenkiinnon kohteiden selvittämisestä markkinointiin) Ei minullakaan nyt mitään salattavaa koneella ole, etten sillä asiaa pelkää, pikemminkin se kuumottaa, että mihin tämä johtaa. Tietoa kerätään kasvavaan tahtiin ja mitä vähemmän huonoja seuraksia tiedonkeruusta firmoille koituu, sitä röyhkemmin uskoisin, että sitä jatkossa tullaan tekemään.. Tuskin kuluttajan parasta ajatellen.
 

Nämä kaikki ovat varastettuihin tietoihin liittyviä asioita. (paitsi 4.8 ja 4.9)
Kieltämättä yhtä hyvin joku työntekijä voi olla salaa noita tietoja varastava. Mutta se onkin sitten aivan eri tarina, joka menee yrityksen oman turvavalvonnan piikkiin.

Yrityksen vakoilu on lähempänä sitä kun täytät jonkun sairaanhoitolomakkeen sairaalassa/hammaslääkärillä tjsp.


Näissä asioissa pitää osata vetää viiva laittoman vakoilun (viruksen/troijalaisen kautta) ja yritysvakoilun (Google-haku/Facebook yms.) välille.
 
Eli asetatte pelaamisen yksityisyytenne edelle :kahvi:

Mulla on Spybot Anti-beacon asennettuna. Jos sen ohi jotain pääsee niin sit pääsee. Jos käyttää tietokonetta vain foorumisurffailuun niin kai se Linuxillakin menisi, mutta tosiaan tulee myös pelattua ja tehtyä töitäkin koneella niin Windowsilla mennään. Enkä kyllä keksi, että miksi edes normisurffailuun jaksaisin ruveta asentelemaan jotain Linuxia.
 
Pelaamaan noin 80% peleistä?
Meinaatko nyt Windows pelejä? Luulen, että tuo lukema on kyllä silti miltä kantilta tahansa tulkittuna aika pielessä :)
Oli miten oli, Windows on varmana pelialustana vielä parempi tänä päivänä. Ja toisekseen koko asia ei liity ketjun aiheeseen, joten jospa tämä nyt riittäisi tästä asiasta.
 
Meinaatko nyt Windows pelejä? Luulen, että tuo lukema on kyllä silti miltä kantilta tahansa tulkittuna aika pielessä :)
Oli miten oli, Windows on varmana pelialustana vielä parempi tänä päivänä. Ja toisekseen koko asia ei liity ketjun aiheeseen, joten jospa tämä nyt riittäisi tästä asiasta.

Mitä tahansa pelejä, GTA V, Battlefieldit, Arma3 jne jne, mutta joo, ei liity hirveästi enää aiheeseen.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
261 811
Viestejä
4 548 009
Jäsenet
74 849
Uusin jäsen
ookooo

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom