Whatsappin tietojenjako Facebookin kanssa joutui viranomaisten syyniin

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 574
Tivi (Tammikuu 2016) sanoi:
WhatsApp jakaa käyttäjädatansa Facebookille

WhatsApp alkaa jakaa käyttäjätietoja sen omistavan Facebookin kanssa, Android-kehittäjä Javier Santos paljastaa.

Pikaviestipalvelu WhatsApp ja sen omistava Facebook ovat tiivistämässä yhteistyötään. WhatsApp alkaa jakaa käyttäjädataansa Facebookin kanssa. Tarkoituksena on todennäköisesti parantaa käyttäjän Facebook-käyttökokemusta. Ominaisuus on läsnä WhatsAppin uudessa beetaversiossa.

Tarkemmat yksityiskohdat ovat edelleen hämärän peitossa, mutta todennäköisesti käyttäjätietoja jaetaan siksi, että Facebook voisi esittää käyttäjälle paremmin kohdennettua mainontaa.

WhatsAppin toimitusjohtaja lupasi äskettäin, ettei täysin ilmaiseksi muuttunut pikaviestipalvelu tule näyttämään asiakkailleen kolmannen osapuolen mainoksia. Tällä tavalla Facebook voisi hyötyä WhatsApp-omistuksestaan paremmin.

Toinen vaihtoehto on, että WhatsApp-käyttäjien on helpompi löytää kavereitaan Facebookissa, mikä on omiaan lisäämään palvelun liikennettä ja siten mainostuloja, Neowin kirjoittaa.

http://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/whatsapp-jakaa-kayttajadatansa-facebookille-6247737

TaskuMuro (Elokuu 2016) sanoi:
Whatsapp päivitti käyttöehtonsa – käyttäjien käyttötottumukset menevät seurantaan

Whatsapp julkisti eilen virallisessa blogissaan tiedotteen, jossa se kertoi muutoksista palvelun käyttö- ja yksityisyysehtoihin liittyen. Vielä Facebookin ostettua Whatsappin toissavuoden alussa palvelun perustaja Jan Koum vakuutti, että käyttäjien yksityisyystietojen kunnioittaminen on koodattu Whatsappin DNA:han.

Uusien yksityisyysehtojen mukaan Whatsapp voi kerätä käyttäjien perustietoja, kuten puhelinnumeron ja käyttötottumuksia, ja käyttää niitä mainostustarkoituksiin. Yrityksen mukaan tietoja käytetään sekä Whatsappin että Facebookin käyttökokemuksen parantamiseen ja tietoja välitetään myös Facebookin mainostuskäyttöön. Whatsapp itsessään pysyy kuitenkin edelleen mainoksista vapaana. Whatsappin visiona on käyttää palveluaan tulevaisuudessa entistä enemmän myös yritysten ja ihmisten väliseen kommunikointiin, joten kyse on varmasti myös noiden toimintojen kehittämisestä. Onneksi Whatsapp tai Facebook eivät kuitenkaan edelleenkään pääse käsiksi käyttäjien viestikeskusteluiden sisältöön, sillä ne ovat salattuja lähettäjältä vastaanottajalle asti.

Onneksi käyttäjä voi halutessaan poistaa tietojen keruun pois Facebookin mainostuskäytöstä ja Whatsapp on jopa julkaissut ohjeet siitä, kuinka se tapahtuu. Tapoja on kaksi. Ensimmäinen mahdollisuus tulee vastaan, kun Whatsapp-sovellus esittelee näytöllä uudistetut käyttöehdot ja pyytää hyväksymään ne. Tällön näytön oikean alakulman pientä nuolta painamalla saa avattua valikon, josta tietojen jaon mainostuskäyttöön saa kytkettyä pois päältä. Jos tämä vaihe sattuu menemään ohi, voi käyttäjä kytkeä ominaisuuden pois päältä seuraavien 30 päivän kuluessa myös sovelluksen asetusvalikosta (asetukset>tili). Siitäkin huolimatta tietoja käytetään kuitenkin edelleen mm. palvelun kehittämiseen.
http://muropaketti.com/taskumuro/wh...ttajien-kayttotottumukset-menevat-seurantaan/

Taloussanomat (Lokakuu 2016) sanoi:
EU kielsi Facebookilta WhatsApp-tietojen käytön

EU:n yksityisyydensuojaa valvova viranomainen on käskenyt Facebookia lopettamaan WhatsApp-pikaviestipalvelusta saamansa tiedon hyödyntämisen.
Unionin yksityisyydensuojaa valvova viranomainen ilmaisi Facebookille ”vakavan huolensa” siitä, että yhtiö käyttää tietoja tavalla, joka ei noudata käyttäjien hyväksymiä käyttöehtoja.

Facebook osti WhatsAppin vuonna 2014. Käyttäjien tietojen ei pitänyt kaupan myötä siirtyä Facebookille.

WhatsApp sanoo kunnioittavansa lakia ja tekevänsä yhteistyötä viranomaisten kanssa asian selvittämiseksi.

EU tutkii parhaillaan muutoksia, jotka Facebook teki käyttöehtoihin elokuussa.
http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-2000001941397.html?ref=rss

MikroBitti sanoi:
Käyttäjällä ei enää mahdollisuutta kieltäytyä.

WhatsAppin into vastoin lupauksiaan jakaa sensitiivistä käyttäjätietoa emoyhtiönsä kanssa on käynnistänyt viranomaistutkintoja ympäri Eurooppaa. Viimeisimpänä mukaan liittyy Italia.

Italian viranomaiset selvittävät, onko WhatsAppin käyttäjätietojen jako Facebookin kanssa sellainen ”epäreilu” ja yksipuolinen käyttösopimuksen muuttaminen, johon tulee puuttua.

Vastaavia tutkintoja on käynnistetty jo Britanniassa ja Espanjassa. Euroopan ulkopuolella WhatsAppin käyttöehdot ovat joutuneet tarkkaan syyniin muun muassa Intiassa, Neowin kirjoittaa.

WhatsApp ilmoitti aiemmin alkavansa jakamaan käyttäjiensä puhelinnumeroita Facebookin kanssa, jotta Facebook voi ehdottaa näille kavereita. Myöhemmin luvassa on myös kohdennettua mainontaa. WhatsApp lupasi vuosia sitten, ettei se ala jakaa käyttäjätietoja Facebookin kanssa, mutta sittemmin yhtiö söi sanansa.

Käyttäjät ovat voineet kieltäytyä osittaisesti tiedonjaosta syyskuun 25. päivään asti, mutta takarajan jälkeen WhatsAppin uusista käytänteistä kieltäytyminen ei enää ole ollut mahdollista. Juuri tämä saattaa olla WhatsAppin kannalta ratkaiseva tekijä, jos viranomaistutkinta päättyy yhtiön kannalta ”epäedulliseen” tulokseen, Neowin ennustaa.
http://www.mikrobitti.fi/2016/10/wh...ayttajalla-ei-enaa-mahdollisuutta-kieltaytya/

Eipä pitänyt Facebookin lupaukset, vaikka niin sinisilmin luvattiin, ettei käyttäjien tietoja yhdistetä Facebookin ja WhatsAppin kesken. Mitä mieltä asiasta pitäisi olla?
 
Viimeksi muokattu:
Siinä vaiheessa, kun Whatsapp siirtyi Facebookin omistamaksi, oli mielestäni aika selvää, että näinhän siinä tulee käymään. Yllättävän pitkään siinä menikin.

Toisaalta, jos sama yritys omistaa kaksi laajasti käytettyä alustaa, jotka molemmat ovat somea / pikaviestintää, miksikäs niitä ei yhdistäisi.
 
Eipä tullut suurena yllätyksenä ja oikeastaan ihan se ja sama. Facebook-tiliä itseltä ei löydy, enkä usko, että Whatsapp-tiliäni siellä kovin julkisesti mainostetaan, notta antaa mennä vaan. Raja menee mainoksissa. Niitä en tuohon ohjelmaan halua.
 
Tässä vielä blogiteksti, jossa WhatsApp alunperin ilmoitti, ettei tietoja jaeta mm. Facebookille:
We won’t post or share your WhatsApp number with others, including on Facebook, and we still won't sell, share, or give your phone number to advertisers.
 
Mitä tämä nyt tarkoittaa käytännössä? Se, että kun silloin aiemmin kävin klikkaamassa Whatsappista, että kiellä tietojen jakaminen ei enää pädekään? Vai jos ei syyskuun 25. päivään mennessä kieltäytynyt niin enää ei ole mahdollista kieltäytyä. Entä jos en ole ilmoittanut puhelinnumeroani Facebookkiin, osaako se silti yhdistää Whatsappini Facebookiin?
 
Mitä tämä nyt tarkoittaa käytännössä? Se, että kun silloin aiemmin kävin klikkaamassa Whatsappista, että kiellä tietojen jakaminen ei enää pädekään? Vai jos ei syyskuun 25. päivään mennessä kieltäytynyt niin enää ei ole mahdollista kieltäytyä. Entä jos en ole ilmoittanut puhelinnumeroani Facebookkiin, osaako se silti yhdistää Whatsappini Facebookiin?
Tässä on useampia asioita, mitä tulee ottaa huomioon. Kuten uutisestakin käy ilmi, niin asian käsittely on vielä kesken. Tämän vuoksi asiat voivat vielä muuttua. Tällä hetkellä tilanne on tämä:
  1. Jos olet hyväksynyt uudet ehdot, WhatsApp tietosi (kuten puhelinnumero) jaetaan Facebookin kanssa ja sinuun voidaan kohdentaan sen perusteella mm. mainontaa Facebookin kautta.
    • Viimeinen takaraja kieltäytyä tästä oli 25.9.
  2. Jos et ole hyväksynyt uusia ehtoja, WhatsApp jakaa tietosi siitä huolimatta Facebookille mutta Facebookilla ei ole oikeutta käyttää tietoja hyväksi mm. kohdennetussa mainonnassa.
    • Tämä pätee myös 25.9. jälkeen.
Eli vaikka et annakaan puhelinnumeroasi Facebookille, se saa sen joka tapauksessa WhatsApp tietojen kautta. Facebook ei kuitenkaan voi käyttää tätä hyväkseen kohdennetussa mainonnassa, jos olet kieltänyt sen erikseen. Ehdoissa puhutaan kuitenkin vain Facebookista (ei edes koko Facebook "perheestä" (Facebook Payments, Inc., Atlas, Instagram LLC, Onavo, Parse, Moves, Oculus, LiveRail, WhatsApp Inc. And Masquerade)) ja Facebookhan jakaa keräämäänsä dataa melko auliisti kolmansien osapuolten kanssa. Periaatteessa mikään ei siis estä Facebookkia jakamasta WhatsApp tietojasi kolmannelle osapuolelle. (

Intiassa syntyneen oikeuden päätöksen mukaan
ennen 25.9. kerättyä tietoa ei kuitenkaan saa jakaa millään tavoin Facebookin kanssa, jos käyttäjä on kieltänyt uudet ehdot. Käytännössä tämä data täytyy poistaa. 25.9. jälkeen kerätty data on kuitenkin "vapaata riistaa" eikä sitä tarvitse poistaa, jos käyttäjä on jatkanut WhatsAppin käyttöä.
 
Ja suurinta osaa käyttäjistä tämäkään tieto ei taida kiinnostaa millääntavalla, "ei ne mun tiedot ketään kiinnosta" yms. Toivottavasti lyövät maksimit kapuloita rattaisiin EU:n toimesta. :kahvi:

Itseä kiinnostaisi tietää miten nuo käsittelevät niiden tietoja, jotka eivät ole kummassakaan palvelussa vaan ovat tulleet ystävien/sukulaisten puhelinten osoitekirjojen kautta. Tuolla kun molemmissa on aika kasa läheisiä, mutta itse en kumpaakaan halua tai aio alkaa käyttämään. :think:
 
Ja suurinta osaa käyttäjistä tämäkään tieto ei taida kiinnostaa millääntavalla, "ei ne mun tiedot ketään kiinnosta" yms. Toivottavasti lyövät maksimit kapuloita rattaisiin EU:n toimesta. :kahvi:
Tai tarkemmin sanottuna massakohderyhmän käyttäjä ajattelee "en ole perehtynyt aiheeseen, jotta osaan muodostaa kriittisen mielipiteen" yms. Sitten tulee vastaan se "ilmaisen lounaan" käytänne, eli kun käyttäjä alkaa käsittää aihealuetta enemmän, niin mistä Whatsappille / Facebookille yksityisyydensuojasta huolta pitävä korvike, kun koko infra toimii mainosrahoitteisesti, kaveritkin kontaktit ovat jo siellä ja kuluttajaa kiinnostaa enemmän 0€ käyttömaksu näissä palveluissa.
 
Tai tarkemmin sanottuna massakohderyhmän käyttäjä ajattelee "en ole perehtynyt aiheeseen, jotta osaan muodostaa kriittisen mielipiteen" yms. Sitten tulee vastaan se "ilmaisen lounaan" käytänne, eli kun käyttäjä alkaa käsittää aihealuetta enemmän, niin mistä Whatsappille / Facebookille yksityisyydensuojasta huolta pitävä korvike, kun koko infra toimii mainosrahoitteisesti, kaveritkin kontaktit ovat jo siellä ja kuluttajaa kiinnostaa enemmän 0€ käyttömaksu näissä palveluissa.
Näinhän tuo menee ja moni maksullinen palvelu ei pysty edes kilpailemaan kunnolla sillä tasolla mitä esimerkiksi Google tarjoaa. Kaipa tuohonkin jokin kultainenkeskitie olisi mahdollista löytää(?).
 
Ja suurinta osaa käyttäjistä tämäkään tieto ei taida kiinnostaa millääntavalla, "ei ne mun tiedot ketään kiinnosta" yms. Toivottavasti lyövät maksimit kapuloita rattaisiin EU:n toimesta. :kahvi:

Itseä kiinnostaisi tietää miten nuo käsittelevät niiden tietoja, jotka eivät ole kummassakaan palvelussa vaan ovat tulleet ystävien/sukulaisten puhelinten osoitekirjojen kautta. Tuolla kun molemmissa on aika kasa läheisiä, mutta itse en kumpaakaan halua tai aio alkaa käyttämään. :think:

Vaikka tää itseä kiinnostaisikin, niin minkäs teet. Kavereitasi ei kuitenkaan kiinnosta ja tälläistä softaa on yksin aika vaikea vaihtaa.

Toisaalta tuosta yksityisyydestä on tullut jo muutenkin tingittyä niin paljon että se alkaa olemaan jo menetetty peli. Taskussa on android luuri jossa google now päällä eli käytännössä google tietää missä asun, missä käyn töissä, miten liikun, missä käyn syömässä, missä käyn kaupassa tai ihan noin ylipäätänsä mitä teen puhelimella tai millä sivuilla surffaan. Toki myös googlen kalenteri ja sähköposti käytössä eli google tietää varmaan mun elämästä enemmän mitä itse tiedän.
 
Vaikka tää itseä kiinnostaisikin, niin minkäs teet. Kavereitasi ei kuitenkaan kiinnosta ja tälläistä softaa on yksin aika vaikea vaihtaa.

Toisaalta tuosta yksityisyydestä on tullut jo muutenkin tingittyä niin paljon että se alkaa olemaan jo menetetty peli. Taskussa on android luuri jossa google now päällä eli käytännössä google tietää missä asun, missä käyn töissä, miten liikun, missä käyn syömässä, missä käyn kaupassa tai ihan noin ylipäätänsä mitä teen puhelimella tai millä sivuilla surffaan. Toki myös googlen kalenteri ja sähköposti käytössä eli google tietää varmaan mun elämästä enemmän mitä itse tiedän.

Jeps, näinhän se on.
Se on hauska tilanne, kun joku saarnaa jossain yksityisyydestä ja tietoturvasta ja sitten vetää älypuhelimen taskusta.
 
Vaikka tää itseä kiinnostaisikin, niin minkäs teet. Kavereitasi ei kuitenkaan kiinnosta ja tälläistä softaa on yksin aika vaikea vaihtaa.

Toisaalta tuosta yksityisyydestä on tullut jo muutenkin tingittyä niin paljon että se alkaa olemaan jo menetetty peli. Taskussa on android luuri jossa google now päällä eli käytännössä google tietää missä asun, missä käyn töissä, miten liikun, missä käyn syömässä, missä käyn kaupassa tai ihan noin ylipäätänsä mitä teen puhelimella tai millä sivuilla surffaan. Toki myös googlen kalenteri ja sähköposti käytössä eli google tietää varmaan mun elämästä enemmän mitä itse tiedän.
Itse näen tuon niin, että minä päätän mitä softia/laitteita/palveluita käytän ja kaverit päättävät itse mitä käyttävät. Tässä vuosien saatossa ei ole vielä tullut kaveria vastaan joka lopettaisi yhteydenpidon, johtuen esim. siitä etten ole Facebookissa/Whatsappissa. Joka olisikin aika outoa, kun yhä niillä älyluureillakin voi soittaa ja tekstata, sekä pitkään on saanut liittymiä missä kaikki kuuluu myös siihen kuukausimaksuun.

Tuosta jo kirjoitinkin, että jokainen itse tekee sen päätöksensä miten paljon ja mitä käyttää. Tuskin kuitenkaan sinuakaan se haittaisi, jos se yksityisyys olisi mahdollista saada takaisin. Ja yritykset vastuuseen mitä kaikkea sillä meidän datalla voi tehdä.

Jeps, näinhän se on.
Se on hauska tilanne, kun joku saarnaa jossain yksityisyydestä ja tietoturvasta ja sitten vetää älypuhelimen taskusta.
Tai ehkä ne henkilöt kuitenkin tietävät jotain siitä älypuhelimen käyttämisestä ja kompromisseista joita ovat valmiita ottamaan. Eiköhän sieltäkin löydy henkilöitä joilla ei älypuhelimia ole ollenkaan.
 
Tai ehkä ne henkilöt kuitenkin tietävät jotain siitä älypuhelimen käyttämisestä ja kompromisseista joita ovat valmiita ottamaan. Eiköhän sieltäkin löydy henkilöitä joilla ei älypuhelimia ole ollenkaan.

Niinhän se toki myös on, mutta yleensä yksityisyys pelin menettää lähtemällä mukaan edes vähän, jolloin merkitys suuremmin mukaan menemiselle pienenee reippaasti.
Esim. Ei käytä facebookkia, mutta käyttää Googlea. = todennäköisesti samat tiedot sinusta on jo tiedossa aikalailla samoissa tahoissa, kuin käyttäisit molempia.
 
Niinhän se toki myös on, mutta yleensä yksityisyys pelin menettää lähtemällä mukaan edes vähän, jolloin merkitys suuremmin mukaan menemiselle pienenee reippaasti.
Esim. Ei käytä facebookkia, mutta käyttää Googlea. = todennäköisesti samat tiedot sinusta on jo tiedossa aikalailla samoissa tahoissa, kuin käyttäisit molempia.

"Kaikesta huolimatta" yksityisyydestä kannattaa ainakin yrittää pitää huolta.
 
Toivottavasti lyövät maksimit kapuloita rattaisiin EU:n toimesta. :kahvi:
Tuloksia alkaa pikku hiljaa näkymään. Saksassa oikeus kielsi Facebookkia yhdistämästä WhatsAppin ja Facebookin dataa mainostarkoituksessa. Tässä linkki lehdistötiedotteeseen ja tässä The Vergen juttuun. Jos olen nyt oikein ymmärtänyt, niin tilanne olisi nyt Euroopassa tuon aiemman esittämäni kohdan 2 mukainen riippumatta siitä, onko tietojen käyttöä kieltänyt vai ei. Erikoinen huomio tuossa Saksan lehdistötiedotteessa on, että Facebook ei olisi vielä edes aloittanut datan yhdistämistä (27.9.): "According to Facebook, this gigantic amount of data has not yet been collected. Facebook's answer, that this has merely not been done for the time being, is cause for concern that the gravity of the data protection breach will have much a more severe impact".

Lisää Euroopan tilanteesta:
Teknavi sanoi:
WhatsApp nöyrtyi painostuksen edessä: keskeytti käyttäjätietojen jaon Facebookille Euroopassa

Facebookin omistaman WhatsAppin käyttäjätietojen jako ja yhdistäminen Facebookin kanssa tuote- ja mainostarkoituksiin on keskeytetty eurooppalaisten käyttäjien osalta viime viikolla, on Facebook vahvistanut Financial Timesille.

WhatsApp kertoi elokuun lopulla tulevasta käyttöehtojensa muutoksesta, jonka myötä se olisi integroitunut käyttäjätiedoiltaan tiiviimmin omistajaansa Facebookiin. Tuolloin kerrottiin muun muassa, että käyttäjän WhatsAppissa käytössä oleva numero yhdistyy myös Facebookin järjestelmiin, jolloin Facebook voi tarjota parempia kaverisuosituksia eli WhatsApp-viestikumppaneita kavereiksi myös Facebookissa sekä näyttää parempia mainoksia. WhatsAppin mukaan Facebookissa voisi nähdä mainoksia yritykseltä, jonka kanssaon ollut jo WhatsApp-yhteydessä.

WhatsAppin muutossuunnitelmat kohtasivat laajaa vastarintaa erityisesti eurooppalaisilta tietosuoja- ja muilta viranomaisilta.

Edes WhatsAppin alusta asti muutoksen yhteydessä tarjoama mahdollisuus 30 päivän ajan kieltäytyä tietojensa luovuttamisesta jatkossa Facebookille ei lepyttänyt viranomaispuheita.

Facebook on nyt kertonut jatkavansa yhteistyötään näiden lukuisten eri viranomaisten kanssa, muun muassa Isossa-Britanniassa. Saksassa, Ranskassa ja Italiassa, joissa WhatsAppin toimia tutkittiin tietosuoja-asetusten vastaisista toimista. Kaikkien 28 Euroopan unionin maan tietosuojaviranomaiset lähettivät Facebookille aiemmin kirjeen asiaa koskien.

Facebookin mukaan Facebook ja WhatsApp jatkavat yhä nyt käyttäjätietojen jakamista hallinnollisiin tarkoituksiin, kuten roskaviestien kanssa taisteluun.
http://teknavi.fi/elektroniikka/wha...kayttajatietojen-jaon-facebookille-euroopassa
 
Tuloksia alkaa pikku hiljaa näkymään. Saksassa oikeus kielsi Facebookkia yhdistämästä WhatsAppin ja Facebookin dataa mainostarkoituksessa. Tässä linkki lehdistötiedotteeseen ja tässä The Vergen juttuun. Jos olen nyt oikein ymmärtänyt, niin tilanne olisi nyt Euroopassa tuon aiemman esittämäni kohdan 2 mukainen riippumatta siitä, onko tietojen käyttöä kieltänyt vai ei. Erikoinen huomio tuossa Saksan lehdistötiedotteessa on, että Facebook ei olisi vielä edes aloittanut datan yhdistämistä (27.9.): "According to Facebook, this gigantic amount of data has not yet been collected. Facebook's answer, that this has merely not been done for the time being, is cause for concern that the gravity of the data protection breach will have much a more severe impact".

Lisää Euroopan tilanteesta:

http://teknavi.fi/elektroniikka/wha...kayttajatietojen-jaon-facebookille-euroopassa
Itse sain tuosta lehdistötiedotteen lopusta sen kuvan, että käyttäjät jotka eivät ole kummassakaan tai vain toisessa, niin heidän tietojaan jotka saatu muiden osoitekirjan kautta, ei olisi kerätty (vielä). Onneksi alkoivat Euroopan puolella tuota torppaamaan. Saapa nyt nähdä mikä se lopullinen versio tästä tulee olemaan, toivottavasti erittäin paljon käyttäjiin päin ja haluaisin lisäksi nähdä sen, että ketkä eivät palvelua/palveluita käytä, poistettaisiin nuo tiedot automaattisesti.
 
Facebookia syytetään viranomaisille valehtelusta 22 miljardin arvoisessa WhatsApp-kaupassa
Some-jätti osti vuonna 2014 kuvapalvelun 22 miljardilla dollarilla. Toimitusjohtaja Mark Zuckerbergin luotsaama yritys väitti silloin, että ei olisi edes mahdollista yhdistää palvelujen käyttäjätunnuksia ja sotkea toisiinsa palvelujen datoja...

...Brysselin kilpailuviranomaisten tiistaina antaman syytteen mukaan Facebook ei ollut aivan rehellinen ja tunnustanut, että jo tuolloin oli teknisesti mahdollista yhdistää toisiinsa Facebookin ja WhatsAppin käyttäjätunnukset.
 
WhatsApp backdoor allows snooping on encrypted messages

WhatsApp’s end-to-end encryption relies on the generation of unique security keys, using the acclaimed Signal protocol, developed by Open Whisper Systems, that are traded and verified between users to guarantee communications are secure and cannot be intercepted by a middleman. However, WhatsApp has the ability to force the generation of new encryption keys for offline users, unbeknown to the sender and recipient of the messages, and to make the sender re-encrypt messages with new keys and send them again for any messages that have not been marked as delivered.

The recipient is not made aware of this change in encryption, while the sender is only notified if they have opted-in to encryption warnings in settings, and only after the messages have been re-sent. This re-encryption and rebroadcasting effectively allows WhatsApp to intercept and read users’ messages.

:rolleyes:

(Vika ei ole Signalin protokollassa, kuten tuosssa olisi seuraavassa kappaleessa selitetty.)
 
Facebookia syytetään viranomaisille valehtelusta 22 miljardin arvoisessa WhatsApp-kaupassa
Some-jätti osti vuonna 2014 kuvapalvelun 22 miljardilla dollarilla. Toimitusjohtaja Mark Zuckerbergin luotsaama yritys väitti silloin, että ei olisi edes mahdollista yhdistää palvelujen käyttäjätunnuksia ja sotkea toisiinsa palvelujen datoja...

...Brysselin kilpailuviranomaisten tiistaina antaman syytteen mukaan Facebook ei ollut aivan rehellinen ja tunnustanut, että jo tuolloin oli teknisesti mahdollista yhdistää toisiinsa Facebookin ja WhatsAppin käyttäjätunnukset.
Nyt tuli sitten tuomio:
Yhteisöpalvelu Facebook on saanut 110 miljoonan euron sakot EU-komissiolta, koska yhtiö antoi väärää tai harhaanjohtavaa tietoa ostaessaan viestipalvelu Whatsappin.

Kilpailukomissaari Margrethe Vestagerin mukaan sakko on selkeä viesti yrityksille, että niiden on noudatettava EU:n kilpailusääntöjä ja annettava oikeaa tietoa komissiolle, kun se selvittää kauppojen kilpailuvaikutuksia.

Komission tiedotteen mukaan kyse on ensimmäisestä sakosta, jonka se määrää väärän tiedon antamisesta.

EU-komissio hyväksyi Whatsappin oston vuonna 2014 koska arvioi, ettei kauppa tukahduta kilpailua sosiaalisen median alalla. Facebook väitti tuolloin, ettei se pystynyt automaattisesti yhdistämään Facebookin ja Whatsappin käyttäjätilejä.

–  Elokuussa 2016 Whatsapp kuitenkin päivitti käyttäjäehtojaan, jolloin niihin sisältyi mahdollisuus yhdistää käyttäjien puhelinnumerot Facebookin käyttäjien tietoihin.

Komissio ryhtyi selvittämään asiaa ja totesi, että tilien yhdistäminen oli mahdollista jo 2014 ja että Facebookin työntekijät olivat mahdollisuudesta tietoisia jo tuolloin.

Päätös määrätä Facebookille sakko ei kuitenkaan vaikuta lokakuussa 2014 tehtyyn päätökseen hyväksyä Whatsappin osto, komissio totesi.

Facebook maksoi Whatsappista 19 miljardia dollaria (yli 17 miljardia euroa).
Käviköhän tässä nyt kuitenkin niin, että Facebook selvisi vain sakolla? Pitääköhän niitä yhdistettyjä tietoja poistaa?
 
WhatsApp backdoor allows snooping on encrypted messages

WhatsApp’s end-to-end encryption relies on the generation of unique security keys, using the acclaimed Signal protocol, developed by Open Whisper Systems, that are traded and verified between users to guarantee communications are secure and cannot be intercepted by a middleman. However, WhatsApp has the ability to force the generation of new encryption keys for offline users, unbeknown to the sender and recipient of the messages, and to make the sender re-encrypt messages with new keys and send them again for any messages that have not been marked as delivered.

The recipient is not made aware of this change in encryption, while the sender is only notified if they have opted-in to encryption warnings in settings, and only after the messages have been re-sent. This re-encryption and rebroadcasting effectively allows WhatsApp to intercept and read users’ messages.


:rolleyes:

(Vika ei ole Signalin protokollassa, kuten tuosssa olisi seuraavassa kappaleessa selitetty.)

Uutinen on jo vanha, mutta laitetaan tämä kuitenkin:

Open Whisper Systems >> Blog >> There is no WhatsApp 'backdoor'
 
Käviköhän tässä nyt kuitenkin niin, että Facebook selvisi vain sakolla? Pitääköhän niitä yhdistettyjä tietoja poistaa?
Juttuhan on ihan helvetin korni. Facebook valehteli EU:lle saadakseen läpi kaupan, jota ei muuten olisi välttämättä hyväksytty. Nyt EU ottaa "sakkojen" muodossa provikat siitä, että salli Facebookin tehdä tämän diilin. Olikohan vahinko vai suunniteltu kupru?
 
WhatsApp backdoor allows snooping on encrypted messages



:rolleyes:

(Vika ei ole Signalin protokollassa, kuten tuosssa olisi seuraavassa kappaleessa selitetty.)


Ensin ohi aiheen jatkoa: Jep. Tuo oli kyllä ehkä naurettavin uutinen pitkään aikaan. (Brittejä muutenkin harmittaa tuollaiset salatut datat, ne haluaisi sensuroida ja valvoa nettiä kokonaisvaltaisesti.)

En tiedä voisiko tuo olla millään parempi kuin mitä se on nyt. Tuo on ehkä paras toteutus ikinä saada mahdollisimman moni käyttämään turvallista keskustelurajapintaa.

Juttuhan on ihan helvetin korni. Facebook valehteli EU:lle saadakseen läpi kaupan, jota ei muuten olisi välttämättä hyväksytty. Nyt EU ottaa "sakkojen" muodossa provikat siitä, että salli Facebookin tehdä tämän diilin. Olikohan vahinko vai suunniteltu kupru?

No, siis FB tiesi itse tarkkaan valehtelevansa, joten kyllä tuo ihan suunniteltu huijaus oli. Eri asia on, kuinka hyvin olivat etukäteen varmoja, että pääsevät siitä "näin halvalla", jos 110 miljoonaa voi halvaksi hinnaksi sanoa.
 
Hmm. Mulla ei ole androidissa kun watsuppi ja nyt kun kävin mun leikki-fb -tillä se fb ties missä oon ollut...
 
No, siis FB tiesi itse tarkkaan valehtelevansa, joten kyllä tuo ihan suunniteltu huijaus oli. Eri asia on, kuinka hyvin olivat etukäteen varmoja, että pääsevät siitä "näin halvalla", jos 110 miljoonaa voi halvaksi hinnaksi sanoa.
Tarkoitinkin sitä, että annettiinko EU:ssa tarkoituksella diilin valua läpi huijauksesta tietoisena sillä olettamalla, että tarvittaessa voidaan myöhemmin syyttää harhaanjohtamisesta ja kerätä taskurahat sakkomaksuista. Alkujaan Facebook väitti, ettei Whatsappin tietokannan tietoja ole mahdollista yhdistää Facebookin kautta kerättyihin tietoihin – väite, jossa ei tietenkään ole mitään järkeä millään tasolla.

Tässä ollaan oikeasti slippery slopessa, mikäli suuret firmat voivat yksinkertaisesti ostaa EU:lta haluamansa kaupat rahalla.
 
Siin on vaan se ettei oo mitään vastaavaa korvaavaa sivustoa vielä tarjolla. Whatsapp kun on vain periaatteessa viestisovellus, missä ei ole muita sosiaalisia toimintoja.
Eihän tuo WhatsApp itsessään olekaan ongelma, vaan tietojen jakaminen Facebookin kanssa. Onneksi se on kuitenkin ainakin toistaiseksi keskeytetty Euroopassa. Luulen kuitenkin, että vahinko ehti jo tapahtua.
 
Facebook on taas muuttamassa WhatsAppin käyttöehtoja, mikä on saanut käyttäjät vaihtamaan palvelua massoittain mm. Signaliin.
EU:n sisällä WhatsAppin käyttöehtojen muutokset eivät ole yhtä dramaattisia kuin muualla maailmassa (kiitos viranomaisten toimien vuonna 2016) mutta suosittelen ihan periaatteesta vaihtamaan WhatsAppin Signaliin, jos sitä ei ole vielä tehnyt.
 
Facebook on taas muuttamassa WhatsAppin käyttöehtoja, mikä on saanut käyttäjät vaihtamaan palvelua massoittain mm. Signaliin.
EU:n sisällä WhatsAppin käyttöehtojen muutokset eivät ole yhtä dramaattisia kuin muualla maailmassa (kiitos viranomaisten toimien vuonna 2016) mutta suosittelen ihan periaatteesta vaihtamaan WhatsAppin Signaliin, jos sitä ei ole vielä tehnyt.

Kiinnostais tietää mitä specialia tuossa Signalissa on? Että miksi taas yhdelle firmalle pitäisi antaa kaikki yhteystiedot ym.

Itse tuhosin Facebook ja Whatapp tilini jo vuosia sitten ja olen käyttänyt vaan sitä samaa mitä tullut käytettyä palvelun alkuajoista eli Skypeä.
Se kuitenkin tarjoaa kaiken ja monella kuitenkin on jo microsoft tili että miksi ei käytä sitä?

Vai onko tää taas tätä että se on "pahan" Microsoftin palvelu ja siksi sitä ei voi käyttää?
 
Että miksi taas yhdelle firmalle pitäisi antaa kaikki yhteystiedot ym.
Signal ei kerää noita tietoja.
"Signal does not send your phone number to anyone unless you send them a message or make a call to them. The Signal service does not have any knowledge of your contacts. Data is all owned by your phone. "
 
Tuossa uutisessa on käsin lisätty "Euroopan ulkopuolella" kaikkien uusien käyttäjien oikeuksia/yksityisyydensuojaa polkevien muutosten eteen:

Voi olla, että saamme EU:sta jotain hyötyä. Voi olla, että markkinointikasvot vain sanovat näin.
Nyt tapahtuneet muutokset eivät juurikaan koske EU:ta, sillä vuonna 2017 EU kielsi tällaisen toiminnan ja antoi Facebookille sakot. Facebook kuitenkin yrittää koko ajan neuvotella asiasta.
Näin Facebook kertoo tilanteesta Euroopan alueella kysymys-vastaus-sivullaan: ”Facebook ei käytä sinun WhatsApp-tilisi tietoja parantaakseen Facebook-tuotekokemuksia tai tarjotakseen relevantimpia Facebook-mainoskokemuksia Facebookissa. Tämä on tulosta keskusteluista Irlannin tietosuojaviranomaisen ja muiden Euroopan tietosuojaviranomaisten kanssa.”

Facebookin mukaan WhatsApp-tietojen käyttö voi edellä mainituilta osin muuttua vain, jos se pääsee asiasta sopuun yhtiön valvontaa Euroopassa johtavan Irlannin tietosuojaviranomaisen ja muiden tietosuojaviranomaisten kanssa.
 
Signal ei kerää noita tietoja.
"Signal does not send your phone number to anyone unless you send them a message or make a call to them. The Signal service does not have any knowledge of your contacts. Data is all owned by your phone. "

Ok.
Mutta mitäs pahaa on vaikkapa Skypessä ja Telegrammissa?
Kun ei kauvaakaan kun kaikki oli että Telegram on paras WhatsApp korvike ja nyt se onkin Signal.
Liittyykö tähän jotenki että Telegram on venäläinen softa vai jokin muu asia mikä on muuttunut?
Skypen kohdalla töissä keskustellessa huomasin että ei porukka edes tiedä että se sisältää kaikki samat jutut kuin WhatsApp. Ja että saada ihmiset vaihtamaan WhatsApp johonkin muuhun saattaa olla aika mahdottumuus, oli se toinen ihan mikä vaan.

WhatsApp saanut euroopassa niin vahvan aseman että minullekkin sitä lasten koulusta ja työpaikalta käsin tuputetaan. Eikä ne ymmärrä minun facebook vastaisuuttani, että pitäis tehdä vaan silleen kuin muutkin.
 
Skypen toimivuus on oman kokemuksen mukaan täyttä paskaa. Kannattaa vaihtaa Teams tilalle heti kun pystyy. Toimii uskomattoman paljon paremmin. Telegramista ei ole kokemusta, joten en voi kommentoida.
 
Olishan se helppoo jos vaan ite vois vaihtaa signalii tms, mutta ongelmana on ne ystävät, tuttavat, sukulaiset ja yhteistyökumppanit, jotka on edelleen sielä whatsapissa. Ei ole paljon hyötyä käyttää signalia, jos yhteystietolistalla ei ole ketään.
 
Otin tuon Signalin testiin ja parikymmentä yhteystietoa näyttää olevan Signaalin käyttäjänä jo. Toki suurin osa ei ole vielä. Ehkä tuo yleistyy tuosta hieman jatkossa
 
Ok.
Mutta mitäs pahaa on vaikkapa Skypessä ja Telegrammissa?
Kun ei kauvaakaan kun kaikki oli että Telegram on paras WhatsApp korvike ja nyt se onkin Signal.
Liittyykö tähän jotenki että Telegram on venäläinen softa vai jokin muu asia mikä on muuttunut?
Skypen kohdalla töissä keskustellessa huomasin että ei porukka edes tiedä että se sisältää kaikki samat jutut kuin WhatsApp. Ja että saada ihmiset vaihtamaan WhatsApp johonkin muuhun saattaa olla aika mahdottumuus, oli se toinen ihan mikä vaan.

WhatsApp saanut euroopassa niin vahvan aseman että minullekkin sitä lasten koulusta ja työpaikalta käsin tuputetaan. Eikä ne ymmärrä minun facebook vastaisuuttani, että pitäis tehdä vaan silleen kuin muutkin.
WhatsAppissa ei ollut mitään ongelmaa ennen kuin Facebook osti sen päätti yhdistää WhatsAppin ja Facebookin datan vuonna 2016. Onneksi EU oli heräillä ja laittoi asialla stopin vuonna 2018. Harmi vain, että suuri osa datasta ehdittiin yhdistää ellei käyttäjät olleet hereillä.

Telegram oli ja on edelleen ihan hyvä vaihtoehto WhatsAppille mutta Signalissa on mielestäni enemmän potentiaalia varsinkin, kun sovellusta kehittämässä on toinen WhatsAppin perustajista (jotka irtisanoutuivat Facebookilta, kun tietoja alettiin yhdistämään ja EU antoi Facebookille sakot). Suurin syy Signalin liputtamiselle on kuitenkin meneillään oleva pöhinä, jonka myötä Signal voi jopa kasvaa riittävän suureksi kilpailijaksi WhastAppille. Pikaviestintäsovellus on kuitenkin loppupeleissä vain niin hyvä kuin sillä on käyttäjiä.
 
Viimeksi muokattu:
Ok.
Mutta mitäs pahaa on vaikkapa Skypessä ja Telegrammissa?
Kun ei kauvaakaan kun kaikki oli että Telegram on paras WhatsApp korvike ja nyt se onkin Signal.

Tätä sivustoa voi käyttää yhtenä suuntaa-antavana lähteenä: Secure Messaging Apps Comparison | Privacy Matters

Lyhyesti:
- Telegramin metadata ei ole salattua, Signalin on.
- Telegram kerää tietoja kontakteistasi, Signal ei.
- Telegramin palvelin on suljettua koodia, eli ei voida varmistaa mitä siellä päässä tapahtuu. Signalin palvelin on avointa koodia.
- Telegramissa ei ole salausta (E2EE) oletuksena päällä. Se täytyy aktivoida erikseen, ja yksityiset keskustelut joutuu myös aloittamaan erikseen salattuna. Tällöin menetetään historiatiedot, mutta palvelin ei enää tiedä mitä viestittelet. Signalin keskustelut (niin yksityiset kuin ryhmätkin) ovat oletuksena aina salattuja, etkä voi edes ottaa salausta pois päältä.
- Signal on järjestö jota ei voida ostaa tai "omistaa". Sen rahoitus koostuu lahjoituksista (melko huomattavistakin). Telegram on joutunut viime aikoina myöntymään lisäämään ohjelmaan mainoksia, koska rahahanat alkavat ehtyä.
- Telegram käyttää itse kehittelemäänsä salausta avointen ja paljon testattujen sijasta.
 
Missä vaiheessa Facebook-tilistä tulee pakollinen Whatsappin käyttöön? En halua olla siellä ja olen töissä joutunut asentamaan Whatsappin — mikäli FB-kirjautuminen vaaditaan, joutuu miettimään asioita. Uskaltaako valittaa esimiehelle vaarantamatta suhteita?

Ja ennen kaikkea, mitä muuta Whatsapp tarjoaa käyttäjäkunnan ohella, kun viestien formatointimahdollisuudet ovat olemattomat, kuvia pakataan aggressiivisesti, paikalliseen sovellukseen liittyvät tietoturvariskit (vrt. sandboxattu web-sovellus ja välittömät päivitykset) ja chat-varmuuskopiot täytyy hoitaa ymmärtääkseni itse?
 
Missä vaiheessa Facebook-tilistä tulee pakollinen Whatsappin käyttöön? En halua olla siellä ja olen töissä joutunut asentamaan Whatsappin — mikäli FB-kirjautuminen vaaditaan, joutuu miettimään asioita. Uskaltaako valittaa esimiehelle vaarantamatta suhteita?
Tuskin tulee ikinä Facebook tilistä pakollista jos haluaa whatsappia käyttää.
 
Eipä yllättäisi jos jossain vaiheessa tulisi. Tulihan se jo osaksi Oculus VR-lasejakin.
Jos niin joskus käy että whatsappiin voi kirjautua facebook tilillä niin sen jälkeen facebookin oma messenger on aika hyödytön. Varmaksi ei voi sanoa kyllä joo mitään.
 
Jos niin joskus käy että whatsappiin voi kirjautua facebook tilillä niin sen jälkeen facebookin oma messenger on aika hyödytön. Varmaksi ei voi sanoa kyllä joo mitään.
Facebookilla saattaa olla jopa tahtotilana yhdistää Messenger ja WhatsApp yhdeksi sovellukseksi :hmm: .
 
Facebookilla saattaa olla jopa tahtotilana yhdistää Messenger ja WhatsApp yhdeksi sovellukseksi :hmm: .

Nehän on puhuneet tuosta jo pitkän aikaa. Haluavat yhdistää Messengerin, Instagramin ja Whatsappin viestiominaisuudet keskenään. EU vaan pistää tuossa hieman kapuloita rattaisiin, ja hyvä niin. Syyskuussa uutisoivat Messengerin ja Instagramin yhdistämisestä, mutta se ei varmasti ole kuin ajan kysymys milloin Whatsappia koitetaan ajaa samaan rintamaan.
 
Facebookilla saattaa olla jopa tahtotilana yhdistää Messenger ja WhatsApp yhdeksi sovellukseksi :hmm: .
Kyllähän tuollaisia huhuja oli jo silloin kun whatsapp myytiin, mutta aika nopeasti ne huhut sitten loppuivat kun facebook sanoi että whatsapp jatkaa normaalisti omana palveluna.

On kai ne sitä miettinyt mut mut.. Saa nähdä miten käy tulevaisuudessa.
 
Kyllähän tuollaisia huhuja oli jo silloin kun whatsapp myytiin, mutta aika nopeasti ne huhut sitten loppuivat kun facebook sanoi että whatsapp jatkaa normaalisti omana palveluna.

On kai ne sitä miettinyt mut mut.. Saa nähdä miten käy tulevaisuudessa.
Mitäs jo neljän vuoden takaisessa ketjun aloitusviestissä lukee näistä sanomisista ja lupailuista. :whistling:
 
Mihinkäs näitä viestintäsovelluksia tarvitaan? Meinaan, jos käyttää sitä puhelimen puhelu-sovellusta ja viestittelee sen kautta.
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
261 753
Viestejä
4 545 911
Jäsenet
74 840
Uusin jäsen
jousam

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom