VoLTE ja VoWIFI palvelu

Viestiketju alueella 'Internet, tietoliikenne ja tietoturva' , aloittaja kurkimies, 09.05.2018.

 1. Age of Computers

  Age of Computers Wololo

  Viestejä:
  1 085
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kyllä VoWifi - VoLTE -siirtymä (jos DNA:lla on myös VoLTE) pitäisi mennä ilman katkoja... Herää kysymys siitä, että onko DNA:n toteutus kuinka toimiva.
   
 2. spede

  spede

  Viestejä:
  2 200
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Täällä myös lähti Elisalla VoWiFi pois päältä, kun välillä puhelun yhdistämisessä kesti ihan tajuttoman kauan. Kerran jäi myös kokonaan jumiin tuohon tilaan. Taisi olla, että tulin juuri kämpille ja rupesin soittamaan niin ehkä luuri ei vielä päässyt kunnolla siirtymään wifin puolelle. Eipä tuota tarvitse kun volte löyty ja toimii.
   
 3. Grazer

  Grazer

  Viestejä:
  568
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Onko yleisesti kokemusta VoLTE- ja VoWiFi-puheluiden toiminnasta? Ketjussa ei kovin paljoa ole puhetta ollut.

  Itseä vähän kiinnostaisi työn puolesta ja henkilökohtaisesti kokeilla niin voisi ostattaa työnantajalla uuden puhelimen tätä varten. Tägätään @olkitu

  Työn puolesta joutuu sisäkuuluvuusasioita pyörittelemään, niin siinä mielessä olisi kiva demota wifipuheluita ja henkilökohtaisesti taas hakusessa, saisiko wifillä parannettua oman asunnon sisäkuuluvuutta.
   
  Viimeksi muokattu: 16.11.2019
 4. omg-lol-wtf

  omg-lol-wtf

  Viestejä:
  253
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2017
  Vowifi toimii erinomaisesti itselläni. Elisan matkapuhelinverkko pomppii kahden tukiaseman väliä, jolloin välillä on hyvä ja toisinaan taas surkea kuuluvuus, joten pakko oli ottaa käyttöön. Aiempi nokia 8 pätki pahasti wifissä, mutta nykyinen honor 20 pelaa virheettä. Oman kokemuksen mukaan luurilla siis väliä.
   
 5. Ollifin

  Ollifin

  Viestejä:
  304
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  VoLTE toiminut moitteetta. VoWIFIä iPhonelle odotellessa.
   
 6. olkitu

  olkitu

  Viestejä:
  1 358
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  VoLTE ja VoWIFI on hyvä olla sillä nopeutuu soittaminen ja paranee pääasiassa puhelunkin laatu. VoWIFI:llä voi sisäkuuluvuutta parantaa mikäli nyt kuuluu heikosti matkapuhelinverkko. Lisäksi VoWIFI toimii ulkomailla, joten voi soittaa kuten kotimaassa.

  Itsellä ollut aktiivisesti käytössä ja ei kyllä mitään negatiivista oikein sanottavaa.
   
 7. ztec

  ztec

  Viestejä:
  230
  Rekisteröitynyt:
  07.07.2019
  Näkeekö tuon jostain onko päällä? Asetuksissa on päällä, mutta mun kokemukseni mukaan asetukset eivät vastaa todellisuutta ja ovat usein lähinnä disinformaatiota. Kaikki pitää aina verifioida jotain vaihtoehtoista tapaa käyttäen. Mikä on helpoin tapa? Ainakaan missään normaalissa statuksessa tms, ei näy onko oikeasti käytössä vai ei. Joskushan noi vaati jotain tunkkaamista operaattorinkin kanssa, mutta ei kai enää?
   
 8. olkitu

  olkitu

  Viestejä:
  1 358
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tämä riippuu paljon puhelinvalmistaja/mallista miten puhelin näyttää VoLTE/VoWIFI:n. Kaikki laitteet eivät näytä erillistä logoa esim tilapalkissa. Mutta jos tilapalkkiin ilmestyy VoLTE/VoWIFI ikoni niin sitten tietää että puhelin on rekisteröitynyt operaattorin palvelimelle VoLTE/VoWIFI:ä varten.

  Mutta ensiksi hyvä ottaa puhelimen asetuksista ja sitten varmistaa että operaattori on aktivoinut palvelun liittymällä mikäli ikonia ei ole ja sitten vaikka kokeile soittaa. WIFI pois ollessa näkee mikäli puhelin pysyy 4G-verkossa niin VoLTE toimii. WIFI-puhelun voi testata vaikka laittamalla puhelin lentotilaan, yhdistämällä WIFI-verkkoon ja sitten soittamalla.
   
 9. ztec

  ztec

  Viestejä:
  230
  Rekisteröitynyt:
  07.07.2019
  Tuo oli kätevä juttu ja vahvisti sen, että eihän se toimi. Asetuksia kahlatessa löysin myös toinen mielenkiintoisen kysymyksen. SIM2 data pitäisi aktivoida VoLTE puheluita varten. Miksi nuo on rajattu noin hassusti. Miksi se ei ole VoDATA. Jos SIM1:llä on käytössä nopea data, niin miksei SIM2:n puheluita voi soittaa datana sen yli, vaikka ei ole LTE tai WiFi. Onko tämä taas asioita joka tahallaan rikottu jostain poliittisesta syystä? VoDATA olisi geneerinen ratkaisu joka toimisi Internetin yli, eikä sillä olisi merkitystä millä tekniikalla tuo data yhteys on toteutettu. - VoLTE tietysti voi tietysti olla teknisesti ihan erilainen ratkaisu. Mutta VoWiFi:n luulisi vastaavan tuota data esimerkkiä.

  Tuosta tuli mieleen iPhone jutut, jotka oli pakotettu toimimaan WiFi:n yli. Piti siis olla kaksi puhelinta, jotka vuorotellen kytki toisiinsa tetheringillä, niin sai hommat toimiaan. Kun oli pakotettu että WiFi, eikä data. Täysin älytöntä.

  Eipä näillä onneksi mitään käytännönmerkitystä enää ole, kun on herrassaan jos tulee muutama puheminuutti kuukaudessa. Kunhan vaan kuriositeettina.
   
 10. olkitu

  olkitu

  Viestejä:
  1 358
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mikäs puhelin sinulla on?

  Ei minulla Sony Xperia 1 -puhelimella mitään rajoitusta tämän suhteen. Itsellä on juuri Data 1 SIMillä, puhelut 2 SIM:illä jolla VoLTE ja VoWIFI. Mutta pitää muistaa tässä että Dual SIM Standby tarkoittaa sitä että kun puhelu tulee toiselle SIM-kortille niin toinen poistuu käytöstä. Tässä kärsii mobiilidata minulla suoraan kun se kulkee SIM 1:sen kautta. Jotkut puhelimet osaa mobiilidatan vaihtaa lennosta toiselle SIM-kortilla, mutta tämä ei onnistu Sonyn puhelimissa.

  VoLTE tosin kulkeutuu aina oman verkon kautta eikä se edes vielä roamaa meillä. Joillakin operaattoreilla on jo VoLTE roaming mahdollista. Varmasti operaattorin oman LTE verkon kautta varmempaa soittaa kun toisen verkon kautta yli datan. Tekniikka tosin tuskinpa esteenä. VoWIFI ei myöskään toimi Ethernetin kautta vaan pelkästään WIFI-verkon yli.
   
 11. jessenic

  jessenic

  Viestejä:
  565
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Olikohan näin, että iPhone tuki ykkössimmin "VoDATA" puheluiden soittamista kakkossimmin kautta. Joku tästä taannoin puhui, sellainen muistikuva että nimenomaan iPhone kyseessä.
   
 12. ripe

  ripe

  Viestejä:
  3
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2019
  VoLTE:n toimivuudesta on hyötyä lähinnä käyttäjille jotka jakavat puhelimesta nettiyhteyttä tietokoneelle ja käyttävät samalla samaa puhelinta puhumiseen. Jos VoLTE ei ole käytössä niin puhelun aikana nettiyhteys putoaa 3G:lle. DNA:lla ei ole VoLTE tukea Applen iphone:lle omassa verkossa. Telia tukee Apple iPhone 6:sta eteenpäin samoin Elisa.
   
 13. ztec

  ztec

  Viestejä:
  230
  Rekisteröitynyt:
  07.07.2019
  Asiasta en mitään tiedä, mutta kuten tuosta "VoDATA"sta totesin, niin onko tuohon olemassa oikeat tekniset syyt. Vai onko syynä huonot, monimutkaiset standardit ja joku BS-politikointi. Tuntuu että monissa järjestelmissä on täysin keinotekoisia tai älyttömältä tuntuvia rajoitteita. Ajatelkaa jos tietokoneetkin olisi tehty samalla tavalla. Tätä nettisivustoa voi käyttää vain ARM prosessorilla varustetulla Chrome selaimella, jos olet DNA:n asiakas. Telia on tehnyt sopimuksen Intelin kanssa ja vain Intel alustaisessa puhelimessa toimii jos on Telian foorumi-appi asennettuna. Mikäli puhelinta ja sim-korttia ei ole hankittu operaattorin kaupasta samalla kerralla, palvelun käyttö on estetty kokonaan.

  Tulee ihan mieleen operaattori-riippumattomuus ja erilaiset Internettiä edeltävät verkot, ja järjetön politikointi ja nykyjään esim. video-streamaus palveluiden sisällöissä. Missä palvelussa näkyy ja missä maantieteellisessä sijainnissa ja millaisella luottokortilla palvelut on maksettu ja mikä on käyttäjän IP jne. - Kommentti on puoliksi tolli, mutta kysymys pointti on kai ihan validit. - Operaattori tarjoaa puhelinnumeron ja SIM:n identiteetin joka tuohon tarvitaan. Data-yhteys tarjoaa siirtokanavan Internetin yli, jonka toteutustapa on täysin irrelevantti. Miksi noita yhdistelmiä pitää rajoittaa tuolla tavalla?
   
 14. Hyrava

  Hyrava

  Viestejä:
  480
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tai sitten sellaisessa tapauksessa kuin itselläni eli 3G-kuuluvuus kämpässä on erittäin huono mutta 4G kuuluu sisällä edes jotenkuten. Nyt kun on VoLTE niin puhelut eivät pätki enää juuri lainkaan, aiemmin puhelut tulivat kyllä hyvin läpi mutta katkeilivat kovin herkästi.
   
 15. ripe

  ripe

  Viestejä:
  3
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2019
  Oletetusti puhelut ovat kuleksineet 2G ja 3G verkossa, mutta nyt kun 4G tukiasemia on tiheämmässä niin VoLTE tuo puhelun samasta tukiasemasta kuin 4G datayhteyden. Puhelu vie noin 25k kaistaa eli ei juuri mitään. Toinen tapa on olkitu:n kertoma viestiketjun puolivälissä.
   
 16. kurkimies

  kurkimies

  Viestejä:
  2 645
  Rekisteröitynyt:
  21.08.2017
  Elisalla tuntuu olevan ongelmia VoLTE/VoWIFI-palvelulla Nokia 9 Pureview puhelimessa. Puhelinliittymä SIM1-paikassa, saattaa hävitä ja sitten taas toimii (kuvake tulee ja pois) ja Telialla olisi tuolle puhelimelle tuki.
   
 17. ripe

  ripe

  Viestejä:
  3
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2019
  DNA:n liittymällä testattua. VoLTE tuki päällä.
  Puhelin jakaa nettiä -> nopeus 50M (1800MHz verkko)
  Tulee puhelu -> nopeus putoaa 1/5 osaan eli 40M ja verkko vaihtuu 800MHz verkkoon. (Verkko vaihtuu B3->B20)
  Verkon vaihtamiselle en näe mitään järkevää syytä, koska puhelu ei vie kuin 25k kaistaa.