Vivaldi - Uusi selain Operan entiseltä CEO:lta

Viestiketju alueella 'Yleinen ohjelmistokeskustelu' , aloittaja laamanaator, 19.10.2016.

 1. laamanaator

  laamanaator

  Viestejä:
  305
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Long story short, Vivaldi luotiin täyttämään vanhan Operan paikka selaimien joukossa.
  Vivaldi on erittäin aktiivisessa kehityksessä tällä hetkellä; uusia snapshotteja tulee melkein joka viikko, joskus useamminkin, ja uusi vakaa versio julkaistaan kuukausittain. Vakaa versio on hieman huono sana, sillä snapshotit toimivat käytännössä aivan yhtä vakaasti.
  Selainta voi kustomoida erittäin paljon; vivaldiin käy suorilta chromen laajennukset, ja siinä on itsessään paljon asetuksia, kuten esimerkiksi oman teeman tekeminen selaimelle.
  Sitten vähän linkkejä:

  Vivaldin kotisivut: Vivaldi – The Web browser you will love! Powerful, customizable, secure, free and fun Web browser from Vivaldi Technologies!
  Vivaldin blogi: Blog | Vivaldi Browser
  Vivaldin foorumit: Home | Vivaldi Forum
   
  Viimeksi muokattu: 12.09.2017
 2. squonk

  squonk Köyhä

  Viestejä:
  53
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tätä tulee kakkosselaimena käytettyä, paljon samaa kuin wanhassa Operassa ja toimii varsin nopeasti. Operaa tuli muistaakseni jostain 5.x versiosta asti käytettyä, ja sitten kun paskoivat sen, siirryin Firefoxiin. Mielelläni ottaisin ihan ykkösselaimeksi käyttöön, mutta yksi ominaisuus vielä saa pysymään FF:ssä, nimittäin Tab Groups (https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/tab-groups-panorama/).

  Jos on edes muutama kymmenen tabia auki, niin Vivaldin tab bar on aika täynnä. Tab stackit on jokseenkin kankeita FF:n grouppeihin verrattuna. Olen Vivaldin foorumillekin joskus esittänyt toiveen, että josko vastaavan systeemin rakentelisivat, mutta ei vissiin ainakaan vielä ole näkynyt. Sitä odotellessa :(
   
 3. Kuro

  Kuro

  Viestejä:
  534
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Jokos tähän on saatu hiiren rullalla tabien vaihtelu? Tuleeko samanlainen menu kuin Operassa kun pitää right click pohjassa ja rullaa?
   
 4. mRkukov

  mRkukov Hrrrr...

  Viestejä:
  5 245
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei ole vielä. Eiköhän se ole tulossa. Numeronäppäimillä se jo onnistuu. (1,2)
   
 5. ted

  ted

  Viestejä:
  107
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onko tästä jotain benchmarkeja miten paljon vie resursseja vrt. Chrome, Edge, FF tai Opera? Kiinnostaa lähinnä miten syö akkua läppärissä, että pääsisikö parempiin lukemiin kuin Chromella..
   
 6. laamanaator

  laamanaator

  Viestejä:
  305
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Näin mututuntumalta sanoisin, että pienillä sivumäärillä (<5 sivua auki) Vivaldi voi olla hieman akkuystävällisempi, mutta sen yli mentäessä Vivaldin vaatima prossuteho kasvaa aika paljon ja akkua kuluukin sitten enempi. Sanoisin kuitenkin, että kokeile. Vivaldi on vielä sen verta tuntematon selain, ettei siitä löydy kunnon vertailuja muihin selaimiin.
   
 7. Awelonian

  Awelonian Residentti maahanmuuttaja

  Viestejä:
  1 375
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Kehtaisin sanoa perstuntumalta, että Vivaldi on akkuystävällisempi kuin Chrome ja aika tasoissa Firefoxin kanssa. Chrome ainakin omalla win10:llä syö normisurffauksessa akun 3-4 tunnin sisään, kun samat toiminnot Vivaldilla antaa keskimäärin 1-1½ tuntia enemmän. Tosin ei tämäkään nyt ihan todellinen vertailui ole, kun Chromessa on tietty addoneita enempi ja ties mitä ne tekee akkukestolle. Tuskin ainakaan lisäävät sitä.
   
 8. mRkukov

  mRkukov Hrrrr...

  Viestejä:
  5 245
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 9. neko

  neko Make ATK Great Again

  Viestejä:
  2 419
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Joo, aika ymmärrettävää. Operan suosio laskenee aika rajusti, arvelen ma :)

  Se miten Vivaldista löytyy töitä, voisi riippua minkälaisissa väleissa näihin Operaan jääneet ja Vivaldiin lähteneet ovat. Toivottavasti hyvissä.

  Jospa siellä joku ex-operalainen mainitsisi vivaldilaisille vinkin, että Kirjanmerkkipalkin kuvakkeiden päällä hiiren osoitinta pitämällä, voisi näyttää osoitteen yms. tietoa, kuten muutkin selaimet tekevät. Vivaldi haluaa olla niin erilainen, ja heikentää tällä pienellä, monelle merkityksettömällä mutta itselleni ihan käytettävällä pikku ominaisuuden poistamisella. :facepalm: Joo, tiedän että osoite näkyy Vivaldin tilarivillä alhaalla, jos se on päällä, mutta onhan se nyt vähän eri asia.

  En pidättele hengitystä odotellessa, kaikki uudet snapshotit ovat olleet tätä välilehtipino yms. hömppää, enkä ole jaksanut kahta kolmea viimeisintä edes päivittää. Välilehti-uudistukset ovat kuitenkinm varmaan monelle tärkeitä, eipä sillä.
   
 10. ics

  ics

  Viestejä:
  69
  Rekisteröitynyt:
  06.01.2017
  Tarvinnee tyypata. Aikanaan testasin selainta nimeltä phoenix 0.1-0.3, joka muuttui sitten firebird 0.4-0.5, kunnes siitä kehittyi firefox. Se oli aikanaan simppeli, oli tarvittavat featuret eikä mitään kuraa. Nykyään se on täynnä kaikkea turhaa mitä ei itse tarvitse.
   
 11. Tcav

  Tcav

  Viestejä:
  66
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Onko kellään muulla samanlaista ongelmaa, että tänne io-techin foorumeille kirjoittaessa välillä backspacen painaminen aiheuttaa edelliselle sivulle siirtymisen, vaikka tekstilaatikko olisi aktiivisena? En ole muilla sivuilla tai selaimilla huomannut vastaavaa, joten hankala saada selville, että johtuuko ongelma selaimesta, foorumista vai esim. jostain itse säädetystä asetuksesta tai lisäosasta.
   
 12. laamanaator

  laamanaator

  Viestejä:
  305
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Muistaakseni joku näppäinyhdistelmä aiheutti tuota. Selaa Vivaldin asetuksista olikohan 'key combinations' tms. sivulla mistä löytyy noita. Sieltä sitten tyhjäät ne, missä backspace on mukana.
   
 13. jurristi

  jurristi

  Viestejä:
  305
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Äsh. Ei toimi Intel Core 2 Quad Q9400 -prossulla vaan palauttaa illegal instruction -virheilmoituksen.
   
 14. jurristi

  jurristi

  Viestejä:
  305
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Kokeilin tätä uudestaan eri käyttöjärjestelmällä, ja 64-bittinen versio näyttäisi toimivan tässä. Samalla koneella 32-bittinen versio ei toiminut 32-bittisessä Ubuntussa. :confused: Ilmeisesti Linux-versio on käännetty joitain prosessoriarkkitehtuurikohtaisia optimointeja käyttäen tai tms.?
   
  Viimeksi muokattu: 22.01.2017
 15. Noddy

  Noddy Tukijäsen

  Viestejä:
  501
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Millä lailla opera on muuten paskottu? En siis sano etteikö olisi, mutta ei ole aiemmista versioista paljoa kokemusta ja nyt tässä just testailen. Ainut ongelma mikä on itsellä tullut vastaan on mouse gesturesin muokkaus. Ei pysty. Sitten operalle ei löydy extensionina edes kunnollista tuolle joten jouduin chromen extensionin laittamaan operaan jotta saan tuon edes jotenkin toimimaan. Edit: No ei sen väliä. Näköjään työntekijätkin jo lähteneet operalta eli vaihdan takasin firefoxiin.

  Vivaldia käytin pari kuukautta, mutta lataa todella hitaasti youtubevideot esim. tällä foorumilla jos on embeddedinä. Muutenkin hidastelee oudosti. Liekkö sitten johtuu jostain plugarista en tiedä.
   
 16. Noddy

  Noddy Tukijäsen

  Viestejä:
  501
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Miten tässä vivaldissa saisi tuon lataukset ikkunan toimimaan erilailla? Nyt minulla avautuu vasemmassa palkissa se ja joutuu tuplaklikkaamaan vasemmalta sen aina erikseen piiloon ja on vaikea osua tuossa parin millin pystypalkissa oikeaan kohtaan.
   
 17. laamanaator

  laamanaator

  Viestejä:
  305
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  F4 näppäimellä menee piiloon ja takasin. Ei tuo ainakaan mulla vaadi tuplaklikkausta. :confused: Asetuksista saa säädettyä sen myös niin, että tuo sivupalkki ei avaudu ladattaessa tiedostoa, jos sitä halusit.
   
 18. Noddy

  Noddy Tukijäsen

  Viestejä:
  501
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Joo ei näköjään vaadi tuplaa, mutta erittäin vaikea siihen on osua. Keksinkin ladata tuohon crono extensionin niin saan yläpalkkiin sen kuten muissa selaimissa. Ja joo kävin ottamassa tuon automaattisen sivupalkin avautumisen pois tuolta. Nyt vielä kun keksin mistä tuon koko sivupalkin saa tuolta vasemmalta piiloon. Eihän tuo paria milliä paksumpi ole, mutta en tee sillä mitään. Edit: Löyty. Sivupaneelin asetukset ja näytä piilotusnappi pois.
   
 19. mRkukov

  mRkukov Hrrrr...

  Viestejä:
  5 245
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Aiheen vierestä, mutta vastaan. Opera oli versioon 12 asti "Venäläisten hakkereiden tehotyökalu" ja sen jälkeen lähinnä chrome toisenlaisella skinillä ja parilla extra featurella. Vanhassa operassa oli siis kaikki. Aivan kaikki. En edes luettele kuin 1% ominaisuuksista jos kerron että irc, torrent, rss, email, sync, link, developer toolsit, slideshowt jne. Kaikenlaista jota ei missään muussa selaimessa ikinä ole ollut. Sitten tuli uusi "Chromera" jossa Operan oma Presto moottori vaihdettiin Chromiumiin ja ominaisuuksista katosi 95%. Kehityssuunta vaihtui myös über nörteistä ja hakkereista toiseen ääripäähän, eli joka mummon ja vaarin perusselaimeksi. Siksi kaikki vanhat käyttäjät, ja myös kehittäjät, hylkäsivät projektin. Onneksi on Vivaldi joka myös pohjautuu Chromiumiin, mutta jonka kehittäjillä on edelleen tarkoitus palvella lähinnä itsensälaisia kehittäjiä, hakkereita yms. "ammattilaisia". Kaukana on vieläkin vanhan Operan ominaisuuslistasta, mutta silti ehdottomasti paras selain atm.

  Niin ja Vanha Opera oli alusta jolle ensimmäiset (ja myös moni viimeisimmistä) CSS:t alkujaan tehtiin (by Operan kehittäjät). Ensimmäisiä Acid testin läpäiseviä selaimia. Ensimmäinen jossa speed dial ja hiirieleet ja niin paljon muuta, unohtamatta tietysti tietoturvaa. Yksi mitä vieläkin kaipaan on sivustokohtaiset asetukset... niin user scriptit, no-scriptit yms oli vakiotavaraa ja content blockerit myös. Kaikki tuo noin 1/4 siitä asennuspaketin koosta mitä firefoxit tai chromet vaativat.
   
  Exe, apoiuyt, Aaltoliike ja 13 muuta tykkäävät tästä.
 20. Noddy

  Noddy Tukijäsen

  Viestejä:
  501
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Mitkä ne ongelmat olivatkaan kun syksyllä vivaldia käyttelin niin ei ole enää ainakaan tällä betaversiolla. Ainut bugi/ongelma minkä oon huomannut niin en saa poistettua yläpalkin kansioiden sisältä bookmarkkeja. Suoraan yläpalkissa olevat saa.
   
 21. neko

  neko Make ATK Great Again

  Viestejä:
  2 419
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kyllä tänne hiljaiseen ketjuun mahtunee tällainen yksittäisen snapshotin mainitseminen.

  Mielestäni uusin snapshot 1.8.770.9 tuo mukavan uudistuksen Vivaldin selaushistorian näyttämiseen ja sieltä etsimiseen. :tup: Itselleni hyötyä kun en tyhjennä historiaa ja joudun välillä etsimään sieltä että missäs se taas olikaan se ja se. Itse pidän.

  A historic snapshot – Vivaldi Browser snapshot 1.8.770.9
   
  laamanaator ja mRkukov tykkäävät tästä.
 22. Noddy

  Noddy Tukijäsen

  Viestejä:
  501
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Miten tällä saisin helpoitan että ladatut tiedostot avautuisivat automaattisesti? En ainakaan suoraan valikoista löydä. Joku hyvä extensioni?
   
 23. mRkukov

  mRkukov Hrrrr...

  Viestejä:
  5 245
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kuulostaa tietoturvan kannalta erittäin huonolta. :)
   
  touho, Aaltoliike ja neko tykkäävät tästä.
 24. Noddy

  Noddy Tukijäsen

  Viestejä:
  501
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Olisi varmaan jos sallisi kaikki tiedostopäätteet, mutta esim. chromessa toimii näinkin fiksusti eli voi valita tiedostopäätteen perusteella että avautuuko automaattisesti. Mielestäni sama on firefoxilla How to open downloads in Chrome automatically - gHacks Tech News
   
  touho tykkää tästä.
 25. neko

  neko Make ATK Great Again

  Viestejä:
  2 419
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Parempi ettei ajeta mitään automaattisesti IMO, mutta helppoa se eri tiedostojen avaaminen/ajaminen mielestäni on Vivaldissa esim. sivupaneelin Downloads -välilehden kautta, esim. vain tuplaklikkaamalla ladattua tiedostoa. Tai ainakin minusta. Minulla on tuo sivupaneeli aina auki kun on niin leveä monitori että hyvä vaan kun kaventaa sivuja (tekstin luettavuuden kannalta siis). Ja paneeliin saa kaikenlaista hyödyllistä. :geek::tup:
   
  Skutah tykkää tästä.
 26. Skutah

  Skutah Onnellinen isä!!!!

  Viestejä:
  904
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Itse olen huomannut myös tuon näppäräksi ominaisuudeksi.
   
 27. mRkukov

  mRkukov Hrrrr...

  Viestejä:
  5 245
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ja pikanäppäimet. F4
   
 28. neko

  neko Make ATK Great Again

  Viestejä:
  2 419
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Niin no, muille varmaan tosi hyvä vinkki, itse en tosiaan tarvitse. :tup:
   
  mRkukov tykkää tästä.
 29. Noddy

  Noddy Tukijäsen

  Viestejä:
  501
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Joo ja itselleni ei kovin hyvä vinkki kun haluaisin yhdelle tiedostopäätteelle automaation ja sivupalkki ei ole käytössä eikä tule käyttöön.
   
 30. neko

  neko Make ATK Great Again

  Viestejä:
  2 419
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  No aina ei voi voittaa, vaikka kuinka auttaa koittaa ;)

  Asia on ilmeisesti toivelistalla Vivaldin kehittäjille, joten kenties ominaisuus joskus tulee.
   
 31. Pertti Kosunen

  Pertti Kosunen Basic Input/Output System

  Viestejä:
  3 109
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Taitaa olla sama virsi kuin aina, alussa on nopea, mutta kun ominaisuuksia lisätään ja bugeja korjataan, niin on yhtä hidas kuin muutkin.
   
  Viimeksi muokattu: 07.03.2017
 32. Korppikuningas

  Korppikuningas

  Viestejä:
  1 910
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Joko vivaldissa toimii googlen hakuehdotukset ku kirjottaa tohon osotepalkkiin tekstiä?
   
 33. otaar

  otaar

  Viestejä:
  304
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Ainakin itellä näkyis olevan asetuksissa täppä sille
   
 34. Noddy

  Noddy Tukijäsen

  Viestejä:
  501
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  En muista moista säätäneeni mitenkään, mutta hyvin toimii. Betareleaset kyllä käytössä, mutta viikon perusteella vakaata toimintaa.
   
 35. Korppikuningas

  Korppikuningas

  Viestejä:
  1 910
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Mulla versio 1.7.735.46 eikä toimi, vaikka on päällä asetustäppä. Ehkä sit seuraavaan versioon.
   
 36. Skutah

  Skutah Onnellinen isä!!!!

  Viestejä:
  904
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Onko teillä ongelmaa kokoruutu videoiden kanssa? Kokeiltu YouTuben, Yle Areenan ja Eurosport playerin kanssa. Kuva häröilee ihmeellisesti. Chromella ei mitään ongelmia.
   
 37. Noddy

  Noddy Tukijäsen

  Viestejä:
  501
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Onnea (uudelle luulisin?) isälle!
  Ei ole ainakaan 1.8.770.25 versiolla ollut ongelmia eikä aiemmillakaan snapshotversioilla kuukauden sisällä.

  Mutta onko kenelläkään ongelmia snapshot versiolla NHL Videos and Highlights videoiden kanssa? Keskellä ruutua vaan näkyy tummanharmaa palloa joka lataa enkä pääse koskaan klikkaamaan videoita pyörimään vaikka ne taustalla näkyvätkin.
   
 38. Skutah

  Skutah Onnellinen isä!!!!

  Viestejä:
  904
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Kyllä toi sun homma kyllä toimii. Käytätkö mainoksenestoa? Mulla se on päällä. Onko Flash ajantasalla?
   
 39. neko

  neko Make ATK Great Again

  Viestejä:
  2 419
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  On esim. Youtuben kanssa, Windowsin (10) tehtäväpalkki näkyy koko ajan. Ja aika ajoin ikään kuin joku koskisi vaikka hiireen koska sen osoitin tulee näkyviin ja samoin soittimen toiminnot, ja sitten häviävät tullakseen taas hetken päästä uudelleen.

  Mutta kun en juurikaan katso mitään pöytäkoneella koko ruudun tilassa, en ole viitsinyt perehtyä mistä tämä johtuisi.

  Edit. Päivitin snapshot 1.8.770.25:een ja ongelma hävisi. Tosin em. version muutoslistassa ei mainita asiasta mitään, ja ongelma ei googletuksen mukaan ollut kovin yleinen, joten mietin oliko tämän löytämäni ehdotetun asetuksen kokeileminen auttamassa (myös)?
  [​IMG]
  Ei tosin vaikuta loogiselta, koska vaikka poistan ek. ruksin, niin koko näytön tilassa Youtube pelittää nyt oikein.

  Vain merkinnäksi, että aikaisemmalla 1.8.770.9 versiolla tosiaan oli ongelmia Youtube kanssa. ¯\_(ツ)_/¯
   
  Viimeksi muokattu: 12.03.2017
 40. Noddy

  Noddy Tukijäsen

  Viestejä:
  501
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Luulin että tässä asentuu selaimen mukana toi flash kuten chromessa. No päivitin flashin ja nyt lähti toimimaan. Thx!
   
 41. otaar

  otaar

  Viestejä:
  304
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Tuohan käsittääkseni vaikuttaa vain jos olet muuttanut Windowsin skaalausasetuksia. Ja silloin yleensä vanhemmat ohjelmat jotka ei sitä tue näyttää mössöltä.
   
 42. neko

  neko Make ATK Great Again

  Viestejä:
  2 419
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Niinpä. Sekavahko, moneen kertaan editoitu viestini yritti selittää että löysin vain ko. jutun tätä Vivaldissa Youtube koko ruudun tilassa ongelmaa googlatessa, ja jollain oli toiminut, niin ajattelin laittaa sen tänne kuitenkin. Kuten selitin, kokeilin tuota, mutta samaan aikaan vaihtui myös versio, joten en tiennyt kumpi vaikutti, loogisesti version vaihto. :)
   
 43. Skutah

  Skutah Onnellinen isä!!!!

  Viestejä:
  904
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Aikani googlettelin niin tämän lisäsin käynnistyksen yhteyteen: --disable-gpu-vsync --disable-gpu --disable-software-rasterize

  Nyt toimii kaikki kokoruutuvideot.
   
  Viimeksi muokattu: 12.03.2017
 44. neko

  neko Make ATK Great Again

  Viestejä:
  2 419
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Jänniä on nämä Vivaldin tiet. Itse en tosiaan tarvinnut näemmä kuin uusimpaan snapshotiin päivittämisen.

  Onko sinulla tuo uusi 1.8.770.25 vai joku muu?
   
 45. Skutah

  Skutah Onnellinen isä!!!!

  Viestejä:
  904
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Kyllä on... Mulla oli aluksí toi 1.7.jotain ku ei toi tule automaattisesti.
   
 46. Skutah

  Skutah Onnellinen isä!!!!

  Viestejä:
  904
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Kumpaa porukka käyttää 32- vai 64bit versiota?
   
 47. neko

  neko Make ATK Great Again

  Viestejä:
  2 419
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Et sattunut tämän uusimman kanssa kokeilla ilman noita komentoparametrejä? Ajan siis takaa että olisko sinullakin auttanut version vaihtaminen. Anteeksi nämä kyselyt, mutta kun kiinnostaa.

  Täällä käytössä 32-bittinen. Sitä suosittelevat Vivaldistakin. Ja en ole varma, toimivatko kaikki laajennukset 64-bittisessä (viisaammat kertonevat, en nyt ehdi googlettaa asiaa). Itselleni kun moni laajennus on ihan pakko olla, ilman ei pärjää :)
   
 48. Skutah

  Skutah Onnellinen isä!!!!

  Viestejä:
  904
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Kokeilin kyllä aluksi ilman noita komentoparametrejä. Sit googletin asiasta. Ei siis auttanut version vaihto.

  EDIT: Vois muuten tehdä puhtaan asennuksen kokeiluksi ku tullaan muskarista himaan.
   
 49. neko

  neko Make ATK Great Again

  Viestejä:
  2 419
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ok. Kiitän vastauksistasi. :tup:
   
 50. neoflix

  neoflix

  Viestejä:
  626
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Saako tuon uusimman snapshotin ladattua jostain muualta turvallisesti kuin vivaldilta itseltään? Oon tässä yli tunnin yrittäny ladata ja jos lataa niin näyttää paria tuntia aikaa tai sitten katkasee latauksen kokonaan.