Virtualisointi

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Jyrgen
  • Aloitettu Aloitettu
Laitoin Xenserverin pyörimään ja löin virtuaaliseksi ubuntuserverin sekä windows 10. Tässä ei ilmeisesti pysty käyttämään kovalevyjä suoraan vaan pitää luoda ext3 tai lvm osio, jonka päälle storage repository, minkä päälle voi tehdä virtuaalisia levyjä. Kirjoitusnopeudet on surkeat. Hetken kirjoittaa täydellä nopeudella ja sen jälkeen tippuu 30Mt/s tasolle. En tiedä mitä tässä pitäisi säätää, että saisi täydet nopeudet. Onko muissa ympäristöissä odotettavissa ongelmia tällä saralla?

Seuraavaksi testailemaan ESXi:tä.

edit: Vika olikin näköjään palomuurissa. "IP Do-Not-Fragment compatibility" piti kytkeä päälle, että bitti liikkuu verkossa täyttä kaistaa. Eikä ESXi näköjään tue emon integroitua verkkokorttia, joten jää sen testailut myöhempään.
 
Viimeksi muokattu:
Onko ESXi:ssä levyjä rajoitettu mitenkään? Tässä Xenserverissä en pysty luomaan yli 2Tb virtuaalilevyä(koska MBR/dos tiedostojärjestelmä) eikä taida pystyä käyttämään levyä suoraan raudasta.
e:tai pystyisi, ohjeita on monia netissä, mutta yksikään ei toimi kun ne koskevat vanhoja versioita.
 
Valitettavasti ei ole mahdollista syystä n.
Lisää konfiguraatioosi VM joka on sekä bridgetetyssä verkossa, että NAT:n takana ja toimii routerina noiden kahden verkon välillä. Sen jälkeen routet siihen NAT-verkkon osoitteestoon ja takaisin menemään tuon router-VM:n läpi ja koita siirtoja sitä kautta.
 
Nyt kun tässä ketjussa on ollut hilljaista jo jonkun aikaa, uskaltanen kysyä hieman eri asiasta, kuitenkin aiheeseen liittyen.

Eli millä tasolla nykyään on raudat ja softat, voiko rakentaa koneen (esim perustuen Intelin tuleviin 10+ coren prosessoreihin), jossa hostina olisi Linux, ja guestina voisi sujuvasti pelailla Windowsilla uusiakin pelejä? Vai pääseekö vaan helpommalla rakentamalla kaksi konetta ja jonkun switchiboxin monitoriin mistä valita source (itse monitorista sourcen valinta on liian monen ja hankalan nappulan takana)?
 
QEMU+KVM (Xen?) ja I/O virtualisointi (IOMMU. Intel VT-d ja AMD IOV.) (vga passthrough) jonka avulla erillinen näytönohjain saadaan virtuaalikoneen käyttöön. Vaatii toisen näytön omistamista tai kuvankaappauskortin.

VirtualBox ei tue näytönohjaimien virtualisointia.
 
Löytyisikö täältä ketään jolla olisi tietoa XenServerin (7.0) ylläpidosta.

Itsellä on pyörinyt erilaisia projekteja jo kauan aikaa virtuaaliserverillä, mutta hieman mietityttää, että kuinka usein XenServeriä tarpeellista päivittää(osa päivityksistä vaatii rebootin).
Tällä hetkellä päivitykset tulee asennettua 3-4kk välein.

Jos olisi useampia servereitä, olisi luultavasti helppo päivittää järjestelmiä, kun voisi siirrellä virtuaalikoneita poolin sisällä.

Kuulisin mielellään, miten muut ylläpitävät servereitään.
 
Osaisiko joku valistaa että riittäisikö meltdown ja spectre patchatyt mikrokoodi päivitykset vain VM - hostille, vai käyttääkö clientit niin suoraan CPU - ytimiä, että ne täytyy patchata erikseen? Entä toisinpäin? VM - host on suojaamaton, mutta clientit patchatty?
 
Olen käsittänyt, eli en ole varma kun en ole tutustunut tarkalleen vmwaren tiedotteisiin, että ne suojaa eri tasolla. Vaikka guestin vm hardwaren päivittää on mahdollista hostin tasolla lukea guestilta hostille kulkevaa dataa. Guestin päivittäminen suojaa guestilla pyörivien softien dataa toisistaan. Hostin päivittäminen taasen suojaa alustan tasolla ajettavaa dataa.

Todennäköisesti olen väärässä, mutta etsimällä VMwaren oma selvitys saa lienee oikean kuvan asiasta.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
261 382
Viestejä
4 533 825
Jäsenet
74 806
Uusin jäsen
Sosracing

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom