Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Nyt ekaa kertaa kuulin Nutanixista niin ei itse tuosta asennuksesta ole kokemusta mutta onko Secure Boot jäänyt päällä? Sekä mikä näyttis ja näyttö kytkettynä? Oon huomannu jos nvidian näyttis ja jokin +144Hz näyttö niin moni distro käynnistyy mustaan ruutuun jos ei ole nvidian closed source ajureita asennettuna. Kuva tulee kuitenkin 60Hz FullHD paneelilla ongelmitta.[EDIT] Vika löytyi. USB-asennusmedia luonti oli epäonnistunut jotenkin. Latasin ISO:n uudestaan ja tikun uusiksi tälläkertaa Rufuksella dd:n sijaan, niin nyt toimii.
Osaako kukaan kertoa miten asennetaan Nutanixin Community Edition hypervisori?
Tunnukset on luotu Nutanixille, ladannu Installer iso-tiedoston tuolta: https://next.nutanix.com/discussion-forum-14/download-community-edition-38417 ja luonu siittä USB-asennusmedian ja kone boottaa kyllä siltä, mutta loppuu virheilmoitukseen: "FATAL: Couldn't find a hypervisor and an AOS installed, please package phoenix with hypervisor and an AOS.".
Eihän sieltä tietenkään mitään hypervisoria löydy kun sitä juuri yritän asentaa... En ymmärrä...
Esimerkki YT-videossa tulee alla olevan näköinen ruutu, jota itselle ei taas ilmesty ollenkaan:
Nyt ekaa kertaa kuulin Nutanixista niin ei itse tuosta asennuksesta ole kokemusta mutta onko Secure Boot jäänyt päällä? Sekä mikä näyttis ja näyttö kytkettynä? Oon huomannu jos nvidian näyttis ja jokin +144Hz näyttö niin moni distro käynnistyy mustaan ruutuun jos ei ole nvidian closed source ajureita asennettuna. Kuva tulee kuitenkin 60Hz FullHD paneelilla ongelmitta.
Olipa melkonen aivopieru omalta osalta kun ajattelin edit osan aiemmaksi viestiksi.Tuossa viestissäni lukee jo, että asia ratkennut.
Kuinka helppoa näin vuonna 2024 on asentaa virtualisoitu windows linux hostin alle gpu passthrough -tuella? Joskus luin vähän aiheesta ja jäi käsitys että osa coreista ym. resursseista kannattaisi etukäteen ovarata virtualisoidulle käyttikselle, että hostin ja questin prosessit ei käytä samoja coreja ja cacheja. Saako homman toimimaan niin, että tuo resurssien allokointi tapahtuu vasta kun virtuaalikone käynnistyy, vai olenko ymmärtänyt jo alunperinkin väärin?
Onko näppis ja hiiri järkevää kytkeä kvm:n avulla hostiin tai questiin, vai hoituuko homma läpinäkyvästi looking glassilla tms. systeemillä? Entä jos pyörittää quest-käyttiksessä striimauspalvelinta (sunshine) ja ottaa siihen hostista etäyhteyden moonlightilla?
En ole varma tarvitsenko ko. systeemiä mihinkään, mutta olisi hauska kokeilla kun koneesta löytyy sekä integroitu että erillinen näyttis ja fedora käyttää oletuksena integroitua. Erillistä voisi käyttää virtualisoidun windowsiin pyörittämiseen ja ai-juttuihin fedoran puolella.
Itellä oli käytössä samantyyppinen systeemi niin, että Proxmoxin päällä oli virtuaaliset Window ja Linux. Windows oli parin pelin pyörittämistä varten ja Linux pääasiallinen käyttis.
Resurssit allokoidaan vasta, kun virtuaalikone käynnistyy. Virtuaalikonetta luodessa määritellään paljonko resursseja sillä on käyttössä, yrimien määrä (sisältää säikeet), muistin määrä, tallennustila, jne.
Siirtyminen Windowssin ja Linuxin välillä näytön suhteen onnistui näytön tuloa vaihtamalla. Näppiksen ja hiiren siirto noiden välillä hoitui Barrier-softalla.
Ei tuollaisen pystyttäminen mitenkään vaikeaa ole.
Ok eli tuo proxmox oli host ja molempia käyttiksiä ajettiin questeina, onko tuo parempi ratkaisu kuin tehdä pääkäyttiksestä host ja ajaa windowssia questina?
Tuota sunshine + moonlight -comboa olen jo käyttänyt pelien pelaamiseen pöytäkoneella läppärin kautta, joten sekin on kyllä hyvä systeemi jos se virtualisoinnin kanssa toimii ja miksei toimisi. Vaatii toki jonkin backupin, kuten tuo näytön tulon vaihto.
Ok, täytyy perehtyä asiaan.Ei se mitenkään parempi ratkaisu ole, kun molemmat nojaavat KVM:n, tai no Proxmoxin WebGUI on parempi, kuin esim. Virt-Manager. En nyt enään muista syitä miksi päädyin käyttämään Proxmoxia alustana, enkä suoraan jotain työpöytä Linuxia, jota olisin ajellut pääasiallisena käyttiksenä.
Ehkä helpoin jos tekee lvm-thin poolin uudelle levylle ja siirtää sitten halutut vm:t sinne. Siirto pitäisi pystyä tekemään WebGUI:n kautta VM:n hardware valikosta. Muistaa vaan määrittää Datacenter->storage asetuksita uudelle osiolle tarvittavat sisältö asetukset.Siirrän Proxmoxin VM:t/LXC:t uudelle levylle.
Pistänkö uuden levyn ZFS, LVM vai LVM-Thin ja miksi?
Kokoonpano on tuon jälkeen
NVMe - Itse Proxmox
NVMe (Uusi ja juuri asennettu) - VM ja LXC käyttöön
Sata SSD - NFS backup ja NAS (Tästä tulee menemään ulkoiset backupit toisaalle)
Kokoonpanosta johtuen raideille ja tuollaisille ei tarvetta/mahdollisuutta.
En tiedä mitä oikeasti tarvitsen tuon osalta muuta kuin snapshotit. Tilan käyttö on riittävä eli ZFS:n paremmuutta snapshoteissa en myöskään tiedä tarvitsevani.
Ehkä helpoin jos tekee lvm-thin poolin uudelle levylle ja siirtää sitten halutut vm:t sinne. Siirto pitäisi pystyä tekemään WebGUI:n kautta VM:n hardware valikosta. Muistaa vaan määrittää Datacenter->storage asetuksita uudelle osiolle tarvittavat sisältö asetukset.
Kannattaa toki lukasta proxmox dokumentit thin pool ja perus LVM poolin eroista ja käyttökohteista.
Tosin oma backup ssd näkyy olevan xfs formaatissa ja mountattu Directoryn kautta. En muista enään miksi tein sen noin.
Tullut nyt vähän treenattua Proxmox käyttöä mini-pc:llä ennenkuin saan uuden serverin kasaan josta olisi siis tarkoitus tulla kodin nas + media yms keskus.
Samalla yrittänyt saada dockerilla mahdollisimman paljon juttuja toimimaan ja moni asia jo onnistuukin, mutta Plex/Jellyfin tuottaa harmaita hiuksia, ja lähinnä hardware transcoding.
Tällä hetkellä siis mulla on Ubuntu 22.04 virtuaalikone luotu Proxmoxiin johon asennettua docker+kilkkeet. Mutta en saa tuota iGPU:ta millään toimimaan (intel UHD 605) esim Plexin kanssa. LXC containerissa nuo toimii hienosti.
Ennenkuin lähden tätä pohtimaan enemmän niin olenkohan nyt vaan käsittänyt asian väärin:
Jos käytän LXC containeria proxmoxissa niin sillä pystyy helposti käyttämään suoraan host:n rautaa, mutta jos saman haluaa tehdä VM:ssä niin koko kortti pitäisi "luovuttaa" tuolle VM:lle eli mulla pitäisi sinällään olla 2 gpu:ta joista toisen voisin uhrata tuolle VM:lle?
tosiaan vielä aika nyypiö näiden kanssa ja lähinnä nyt vaan testaillut eri asioita, joten ei ole vielä ihan selvää kannattaisiko vaan ajaa noita softia erillisissä LXC containereissa vs yksi docker VM. Dockerissa tietysti se että sen saisi helposti siirrettyä ja replikoitua.