living_death
★ Still alive ™
- Liittynyt
- 15.11.2016
- Viestejä
- 7 291
Nyt lähti sanoi Annikki Tähti.
Mittarissa on parametrit kohdillaan
Mittarissa on parametrit kohdillaan
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Hyvää joulua!
Osallistu io-techin piparikakkutalokilpailuun 2024 Linkki osallistumisketjuun >>>
SER-huutokaupat hyväntekeväisyyteen käynnissä! Linkki huutokauppaan >>>
Makupalakokit polttivat kinkun yli yli ylikypsäksi leivinuunissa, ja lopputulos oli parempaakin parempi. Voi kelata kohtaan 4.45 ja 9.49 jos ei halua katsoa koko ohjelmaa.7kg kinkku oli uunissa 8h 15min ja näköjään lämmöt pompannut 90 asteeseen. Saas nähdä kuinka ylikypsää on. Toi uusi uuni on paljon kiukkuisempi kuin vanha ja samoilla asetuksilla tulee ruoka paljon nopeammin.
Tuossa aamulla otin oman kinkun pois leivinuunista. Saattoi käydä niin, että nukuin vähän pidempään mitä piti. Mutta ei se mitään. Tuli juurikin yliylikypsä kinkku ja onhan se hyvää! Mittaria en käyttänyt.Makupalakokit polttivat kinkun yli yli ylikypsäksi leivinuunissa, ja lopputulos oli parempaakin parempi. Voi kelata kohtaan 4.45 ja 9.49 jos ei halua katsoa koko ohjelmaa.
K1, J5: Joulun perinteiset herkut | Juhlamakupalat
Kokki Janne Pekkala ja apukokki Timo Nykyri palvauttavat joulukinkun Matti Harjun savusaunassa. Toinen joulukinkku paistuu leivinuunissa. Lisäksi kokit valmistavat lanttu- ja perunalaatikkoa sekä sekahedelmäkiisseliä. (21.12.2003)areena.yle.fi
Itse en säästä lientä koska sitä ei voi oikein mihinkään käyttää koska kinkun maku on niin vahva että ruoka kuin ruoka maistuu kinkulta jos sitä käyttää. Ja en halua että muu ruoka kuin kinkku maistuu kinkulta.En ymmärrä niitä jotka paistavat kinkun, ja kaatavan paistinliemen viemäriin, tai minne nyt ikinä sen hävittävätkään. Sehän on parasta herkkua. Jäähdyttää ensin liemen, ja kuorii päältä pois sen valkoisen epäterveellisen rasvan, ja jäljelle jää se kirkas ruskea liemi, joka ei käsittääkseni edes ole mitenkään epäterveellistä, ainakaan verrattuna siihen valkoiseen rasvaan. Itse teen niin että paistan kinkun ylikypsäksi, ja leikkelen sen siivuiksi, ja lirautan siivujen sekaan tuota ruskeaa lientä, ja suoraan pakkaseen rasioissa. Pitkin talvea voi syödä todella herkullisia ja meheviä, hyytelöityjä kinkkusiivuja. Omasta mielestäni kinkku on ehdottomasti parhainta kylmänä.
Paikallisessa Prismassa oli vain 2e hintaeroa pikkukinkuissa. Siis tuorekinkku valikoitui koriin.Melkoinen hintaero pakaste, ja tuorekinkulla. Muuten sama kinkku mutta toista ei ole pakastettu.
Itse ostan tosiaan kinkun vasta viikonloppuna. Tuon alimmaisen saa 20 eurolla joulun jälkeen.
Eiköhän se onnistu.Kinkku (pieni ~2kg juhlakinkku tms) meni uuniin. Tuore oli, mutta tytär laittoi sen epähuomiossa pakkaseen. Saas nähdä, tuleeko syötävää kuitenkin. Oli sulamassa jääkaapissa reilun vuorokauden tms.
Kaksi mittaria kiinni, en edes tiennyt, että näyttävät pakkasasteita myös. Toinen -2 ja toinen -2,2. Kaksi mittaria siksi, että joskus on noissa kasatuissa kinkuissa käynyt niin, että mittari on osunut johonkin väliin, johon kertyy nestettä tms ja näytti ihan vääriä lukemia.
Mittarit hälyllä 70 astetta, siitä sitten tarkempaa valvontaa muutaman asteen verran.
Samaa mieltä ettei se liemi juurikaan sovi minkään muun kuin itse kinkun kanssa, siksi kippaankin sen kinkkusiivujen mukaan pakastusrasioihin jossa se hyytyy siivujen väliin. Ruisleipää joskus kasteleen liemeen, siinäpä ne vaihtoehdot.Itse en säästä lientä koska sitä ei voi oikein mihinkään käyttää koska kinkun maku on niin vahva että ruoka kuin ruoka maistuu kinkulta jos sitä käyttää. Ja en halua että muu ruoka kuin kinkku maistuu kinkulta.
Tästä tuli murukinkkuaMakupalakokit polttivat kinkun yli yli ylikypsäksi leivinuunissa, ja lopputulos oli parempaakin parempi. Voi kelata kohtaan 4.45 ja 9.49 jos ei halua katsoa koko ohjelmaa.
K1, J5: Joulun perinteiset herkut | Juhlamakupalat
Kokki Janne Pekkala ja apukokki Timo Nykyri palvauttavat joulukinkun Matti Harjun savusaunassa. Toinen joulukinkku paistuu leivinuunissa. Lisäksi kokit valmistavat lanttu- ja perunalaatikkoa sekä sekahedelmäkiisseliä. (21.12.2003)areena.yle.fi
Pelkästä kinkun liemestä tulee liian suolainen. Kannattaa lantata vedellä ja sitten vasta kerma ja mausteet.On siinä liemessä niin julmettu määrä suolaa että ei siitä terveellistä saa millään. Äsken kokeilin ja tein liemestä kastikkeen, katsotaan tuleeko käytettyä.
Oikein hyvää joulua vaan kaikille!